Veho Mercedes-Benz -ohjastajakilpailu

Säännöt

1 §

Oulun ravirata ja Veho järjestävät yhteistyössä Helsingin, Seinäjoen, Tampereen ja Turun raviratojen kanssa Veho Mercedes-Benz -ohjastajakilpailun.

2 §

Kilpailusarjaan kuuluvia lähtöjä järjestetään kyseisillä raviradoilla 22.11. – 16.12.2017 välisenä aikana. Kukin ravirata järjestää yhden osalähdön, eli kisassa ajetaan yhteensä 5 osalähtöä. Osalähtöjen sarjamääritykset päättää järjestävä rata, kuitenkin niin että kaikki osalähdöt ovat auto- tai linjalähtöjä tai enintään 12 hevosen volttilähtöjä. Lähtöjä voidaan järjestää sekä kylmäverisille että lämminverisille.

Ohjastajina ovat oikeutettuja toimimaan seuraavat ohjastajat (Suomen Hippoksen tilastoima ajajaliigan koko maan kärki, voittojen määrässä mitattuina, tilanne 13.9.2017)

1.Mika Forss
2.Hannu Torvinen
3.Ari Moilanen
4.Iikka Nurmonen
5.Olli Koivunen
6.Jukka Torvinen
7.Santtu Raitala
8.Henri Bollström
9.Hannu Hietanen
10.Jani Ruotsalainen
11.Antti Teivainen
12.Tuomas Pakkanen

Varalla seuraavassa järjestyksessä
13.Esa Holopainen
14.Jarmo Saarela
15.Mauri Jaara
16.Niko Jokela
17.Tapio Perttunen
18.Tommi Kylliäinen

Ohjastajat ovat sitoutuneet osallistumaan kaikkiin osalähtöihin. Mikäli kuitenkin joku joutuu esim sairastumisen tai ajokiellon vuoksi jäämään pois, täytetään hänen paikkansa varalla olevista ohjastajista sijoittumisjärjestyksessä.
Ohjastajat eivät saa osallistua kilpailuun omilla valmennettavillaan.
Ohjastajat arvotaan hevosille siten, että parhaimmilla karsintapisteillä olevalle hevosella arvotaan ensimmäisenä ohjastaja, sitten toisena olevalle jne. Ohjastajat eivät siis voi sopia etukäteen ajokkejaan tämän kisan lähtöihin.

Osalähdöistä jaetaan ohjastajille pisteitä seuraavasti: 21 – 16 – 13 – 10 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1. Hylkäys/keskeytys tms. 0 p. Hevosen poisjäänti on 3 p.
Tasapisteissä ratkaisevat ensin voittojen määrä, sitten kakkossijojen määrä, jne. Jos kaikki sijoitukset ovat samat, ja päädytään samaan pistemäärään, ratkaisee kokonaisaika sijoituksen. Jos aikakin on sama, arpa ratkaisee sijoituksen.


3 §

Kilpailusarjasta eniten pisteitä kerännyt ohjastaja voittaa kisan pääpalkinnon; kuukaudeksi käyttöön tuliterän X-sarjan Mercedes-Benz pick up-lava-auton sekä 500 euron arvoisen polttoainelahjakortin. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet ohjastajat palkitaan Vehon lahjoittamilla Mercedes-Benz -tuotepalkinnoilla.

4 §

Kilpailussa noudatetaan muilta osin Suomen Hippoksen voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

5 §

Oulun ravirata ja Suomen Hippos ratkaisee mahdolliset erimielisyydet sääntöjen tulkinnoista.