Toimintaohjeet kilpailijoille raveissa

Voilokkien haku
Sisäänkirjoituksesta. Punainen rakennus, joka sijaitsee varikkoalueen maantien puoleisella laidalla.

Ohjastajien puhallutus
Sisäänkirjoituksessa

Kengitysmuutosten ilmoittaminen
Sisäänkirjoitukseen voilokkien haun yhteydessä. Viimeistään tunti ennen oman lähdön esittelyä.

Kengitysseppä
Kengityssepän yhteystiedot löydät käsiohjelmasta tai sisäänkirjoituksesta. Kengitystila sijaitsee ravien aikana varikkokahviorakennuksessa.

Tuloslistat osallistujille
Sisäänkirjoituksesta. Täydelliset tuloslistat saatavilla yleensä yhden lähdön viiveellä.

Valjastuskatos- ja vierastalli paikat
Katokset ja tallit on merkitty kyltein. Talleja on kaksi, A- ja B-talli. Vierastallipaikkoja on yhteensä 18 kpl. Katoksia on A- ja E-katokset, joissa on karsinat katosten takana. Lisäksi on normaalikatoksia B-, C- ja D-katokset. Valjastuspaikkoja on yhteensä 110 kpl. Valjastaminen on kielletty muualla kuin katoksissa ja talleissa. Katos- ja tallimaksut suoritetaan sisäänkirjoitukseen voilokkien haun yhteydessä. Osallistumismaksu, 10 euroa, sisältää katospaikan, vierastallipaikasta viiden euron lisämaksu. Yöpyminen vierastallissa 20 euroa sisältäen osallistumismaksun.

Tunnistaminen
Eläinlääkäri yhdessä avustajan kanssa tunnistaa hevosen hyvissä ajoin ennen raveja. Hevospassi pitää olla mukana hevosta tunnistettaessa.

Mistä apua vahingon sattuessa
Ota yhteys varikkoalueen valvojaan tai varikon henkilökuntaan. Ensiapupisteen löydät sisäänkirjoituksen vierestä. Ensiavun puh.nro on 050 562 6374.

Eläinlääkärin toimipiste + varikkohenkilökunta
Eläinlääkärin toimipiste (ruskea rakennus) sijaitsee radallemenoportin vieressä. Varikkohenkilökunnan tunnistaa vihreistä liiveistä.

Voittajaseremoniat
Loimilähtöjen voittajat loimitetaan varikkokaarteessa ennen voittajaesittelyyn tuloa kuuluttajan vahvistettua voittajan nimen. Voittajavaljakko esittäytyy etusuoralla yleisölle. Profiililähtöjen voittajavaljakkoa onnitellaan seremoniakehässä.

Esittelyt

Ravikilpailusääntöjen pykälän 49 mukaisesti kilpailijat esittäytyvät käsiohjelman mukaisessa lähtönumerojärjestyksessä kevyessä ravissa tuomaristolle ja yleisölle kuuluttajan kutsuessa lähdön esittelyyn.

Hevosten tulee olla minuutti ennen esittelyä lähdönjärjestäjän edessä numerojärjestyksessä. Esittelyyn kokoonnutaan radan sisäkentän esittelyrinkiin, joka sijaitsee varikkokaarteen puolen päässä. Jokainen osallistuja tulee esittelyyn ringin kautta!

Esittelyn jälkeen hevoset saavat poistua radalta vain toimihenkilöiden luvalla.

Harjoituslähtö

Esittelyn jälkeen hevoset suorittavat kilpailuvauhtisen verryttelun etusuoralla kilpailusuuntaan.

Ryhmäajoissa järjestetään vain pyydettäessä harjoituslähtö lähetysauton johdolla heti esittelyn jälkeen.

Verryttely

Kilpailuaikana radalla saa hevosta verrytellä ainoastaan henkilö, jolla on voimassa oleva ajolupa tai henkilö, joka toimii kyseisen hevosen vastuuvalmentajana. Verryttelyssä kuskilla oltava asianmukainen ajoasu, ravikypärä ja hyväksytty turvaliivi.

Verryttely kovassa vauhdissa ajetaan kilpailusuuntaan radan keskivälin sisäpuolella. Hidas verryttely ajetaan päinvastaiseen suuntaan radan ulkoreunalla. Kilpailusuuntaan verryttelevällä on ensisijainen väistämisvelvollisuus.

Tallikahvio

Sijaitsee varikon keskellä olevassa punaisessa rakennuksessa. Sieltä voit seurata lähtöjä televisioista, ruokailla, noutaa juotavaa tai jättää Toto-pelisi.

Ohjastajien pukeutumistilat

Miesohjastajien pukeutumistilat löytyvät tallikahvion vierestä varikon keskellä sijaitsevasta punaisesta rakennuksesta. Naisohjastajien sosiaalitilat sijaitsevat punaisessa vierastallirakennuksessa, joka sijaitsee varikon sisääntuloportin vasemmalla puolella.

Hevosten pesupaikat

Hevosten pesupaikat sijaitsevat vierastalli A:ssa 4 kpl sekä B-katoksen keskiosassa 2 kpl.