Vihjeet 13.1.2020

12.01.2020

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 2

Petteri Joki, paikka johtavan rinnalla ole ei Mountain Hooliganillekaan (2) se mieluisin, niin hevoselleei voi antaa viime esityksestä kuin positiivisen arvosanan. Mitään negatiivista ruunan tilanteesta ei ole kisan jälkeen kerrottavaa. Mountain Hooligan parantaa varmaan koko ajan starttien myötä, ja pärjäämismielellä tähänkin kisaan on lähdettä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtö ei ole ajotaktiikan kannalta olleenkaan yksinkertaisen näköinen. Alkuun satsataan, ja katsotaan sitten mitä kisassa tapahtuu.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla vehkeillä jatketaan.

Mauri Jaara, Diablo Sisu (8) ei ollut viimeksi huono. Ajoin kisan vähän liian varovaisesti. Ruuna tuli viimeiset sata metriä hyvin. Samassa kunnossa edelleen jatkavaa, kuten muitakin hevosiamme on päästy treenaamaan aika lähellä normaalia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pienen lähdön voi aivan hyvin ajaa taustalta.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 3 / TROIKKA 1

Kati Kaikkonen, Viikko Ylivieskan startin jälkeen Holy Victory Koksin (3) silmässä ollut sienitulehdus paheni. Tauti vaati kovan hoidon, ja kipulääkkeen karenssi oli pitkä. Neljää päivää lukuun ottamatta hevosta on päästy liikuttamaan ihan normaalisti. Pirteältä treeneissä tuntunut Holy Victory Koks oli sunnuntaina tehdyissä viimeistelyissä aivan hyväntuntuinen. Tällä, kuten muillakin tallimme hevosilla on ollut hieman mahatautia. Toivotaan, ettei se haittaa tamman suorittamista tässä kisassa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva. Holy Victory Koks saanee nyt nätin reissun kärjen tuntumasta, mistä kuski voi sitä lopussa ryykäyttää.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Tasaisen suorituksen viimeksi tehnyt Hell Racer (5) ei yltänyt saamastaan hyvästä reissusta huolimatta viidettä sijaa korkeammalle.

Mauri Jaara, True Lancella (6) oli viimeksi huonoja selkiä edessä ja se joutui tekemään itselleen hieman turhan pitkän kirin. Jos samassa kunnossa jatkava True Lance pääsisi nyt aloittamaan loppuvetonsa hieman lähempää kärkeä ja sai siihen selkiä eteen, niin jonkinlainen pärjääminen voisi olla mahdollista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: True Lance on lähtenyt välillä ihan hyvin matkaan. Katsotaan, mihin tällä kertaa päästään.

T65-1 / LÄHTÖ 4

Petteri Joki, Vaikka Callela Leonard (3) ei ollut vielä viimeksi tauolta ihan parhaimmillaan, niin sopivasti menneen juoksun perästä hevonen pystyi ykköseksi. Tuon startin jälkeen treenit ja ruoka ovat maistuneet ruunalla, joten olettaisin sen parantavan tähän kisaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti koetetaan matkaan päästä. Callela Leonard on voittanut vähän kaikenlaisilla juoksuilla. Jos Callela Leonard ei sorru painamaan liikaa ohjille, niin paikka johtavan rinnallakin käy.

Kengitys- ja varustemuutokset: Viimeksi rautakengässä kilpaillut Callela Leonard saa nyt alumiinit alle. Tuolla seikalla ei ole kauhean isoa merkitystä. Meno on hieman kevyempää, ja ruuna päässee tällä balanssilla liukkaammin matkaan.

Mauri Jaara, Hyviä juoksuja tehneen Willy Winstonin (6) pitäisi jatkaa samassa kunnossa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtö pitää ottaa hieman passaamalla, kun pienessä porukassa taka-alalta ajaminen ei ole iso miinus.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Petteri Joki, Pharaon Face (7) kävi viimeksi tosi kuumana, eikä hevosta voinut takarivistä löysätä ollenkaan. Kun sekki vielä irtosi startin aikana, voi tuon kisan Pharaon Facen osalta unohtaa. Hyvin harjoituksissa menneellä ruunalla oli viime treenin jälkeen pikkuisen räkänokassa, joten osallistuminen ei ole ihan varmaan. Mukaan tullaan vain, jos kaikki on kunnossa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuskin ei tarvitse itsestään kovaa lähtevällä Pharaon Facella satsata alkuun, vaan hevonen tekee sen itse Tämä on ollut viime starteissaan parempi selästä. Jos Pharaon Face onnistuu pääsemään keulaan, niin varmaan joku lähdön hyvistä lasketaan eteen.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA 2

Markus Pulkkinen, Tauon aikana tehtyjen hoitojen ansiosta Vici American (1) toinen takajalka saatiin mukaan, ja ruuna on ollut nyt ihan eri hevonen kahteen viime starttiin. Tasavauhtisuus on yhä Vici American heikkous, mutta tuossakin suhteessa se on mennyt eteenpäin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Niin kovaa liikkeelle yritetään kuin mahdollista. Katsotaan sitten mikä paikka saadaan ja sieltä mennään. Keulaan voi olla vaikea päästä. Jos ne kuitenkin onnistutaan pitämään, niin sieltä kokeillaan ajaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Rue De Roi (6) meni Rovaniemen kovavauhtisessa 75-lähdössä sitä kyytiä, mitä se hokit alla pääsee. Kaustisella ruuna teki keulasta hyvän esityksen, mutta parempi tuli vain lopussa edelle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Isossa lähdössä on pakko ajaa alussa jonkin matkaa eteenpäin. Rue De Roin kanssa ei ole isoa merkitystä mistä sillä. Keulaan ei ole pakko päästä, kun selkäreissukin käy ihan hyvin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Rue De Roin korvat aukaistaan nyt ekakertaa. Uskon tuolla olevan vaikutusta hevosen lopun suorittamiseen.

Ilkka Kangas, Välillä vallinneiden kunnon lumien aikaan pääsimme ajamaan reippaampaa, ja Boogiewoogie Laday (9) tuntui tuossa kohtaa käteen jopa aiempaa paremmanoloiselta. Ruuna on varmaan edelleen ihan mukavassa kunnossa. Emme ole jäisten olosuhteiden takia tekemään viimeistelyjä normaalisti, joten aivan samalla tasolla vire ei varmaan tällä hetkellä ole. Takarivin lähtöpaikka tuntuu tähän tilanteeseen ihan sopivalta. Boogiewoogie Ladaylle on hyvä lähtö ensi viikon sunnuntaina Bodenissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: En ole vielä koskaan antanut Villelle ajo-ohjeita, enkä aio tehdä sitä nytkään. Tässä tilanteessa en pistäisi pahaksi, vaikka Boogiewoogie Laday saisi selkäreissun.

Kengitys- ja varustemuutokset: Koko ajan raskaat kengät alla kilpaillut Boogiewoogie Ladaylla ei ole koskaan käytetty lappuja eikä tehty muitakaan, ja samalla linjalla edelleen jatketaan. Jorma Kontio arveli Rovaniemen startin jälkeen, että käytössä olleet kärryt saattavat olla hevoselle aavistuksen verran ahtaat, joten taakse tulee nyt hieman erilaiset kärryt.

Petteri Joki, Tauolta palaava Quick Right (13) on erikoinen hevonen, joka ei ole niitä helpoimpia treenattavia. Ruuna tarvinnee startteja alleen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: On vaikea sanoa mihin juoksupaikkaan täältä kolmannesta rivistä päästään. Parempi tämä rata kuin nuo kuitenkin on tämän rivin ulommat lähtöpaikat. Kisa ajellaan hieman kokeilumielessä, ja kilttiä juoksua tavoitellaan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Quick Right juoksee tämän kisan rautakengät alla ja avovehkeillä, eikä mitään virityksiä lähdetä vielä tekemään.

T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Martti Ratinen, EnnenKaustista Mäen Einoa (6) ei ollut päästy kovien treenikelien takiaajamaan oikeastaan ollenkaan reippaampaa, ja esitys oli vähän sellainen kuin osasimme odottaa. Positiivista esityksessä oli se, että hevonen tuli loppua hyvällä tyylillä. Kuskin mukaan ori oli suora, ja ravi käytti. Ei Mäen Einon pitäisi olla ainakaan huonompi kuin viimeksi. Kun Mäen Eino alkaa taas ottaa homman enemmän tosissaan, ja rupeaa pistämään korvat takaluimuun, niin pärjääminenkin voi olla mahdollista. Tässä Mäen Eino voisi ravia mennessä sijoittua puolenvälin tietämiin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka muiden välissä ei ole Mäen Einolle ihan helppo. Ori juoksi viime kesänä pitkällä matkalla kuolemalta. Saattaakin olla, että vapaalta radalta Mäen Einolla on enemmän yrityshalua.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Juhani Harmoinen, Tallimme hevosissa on ollut jotainpöpötauti. Jullen Eko kävi klinikalla, mutta Iinan Prinssille (9) ei saatu aikaa. Ruuna on ollut kotona virkeänä. Pikkaisen puhaltaneen hevosen palautuminen ei ole ollut aivan normaalia, joten jonkinlainen kysymysmerkki Iinan Prinssi tähän kisaan on.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Johtavan takaa parhaitten menevän Iinan Prinssin edessä on nyt hyvä avaaja, joten lähtöpaikka on hyvä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Taakse tulee hieman erilaiset jenkkityyppiset kärryt, muuten samoilla jatketaan.

Kommenttien kokoaja Vesa Varmanen 

Muut tapahtumat