Raviraportti 22.5.2017

26.05.2017

Äimärautiolla ravattiin maanantaina OP Oulun Perheillan merkeissä. Illan kovimmassa kylmäverikoitoksessa Jukka-Pekka Kauhasen ohjastama ja Markus Kiisken valmentama Turoveli otti vakuuttavan kirivoiton kovalla tuloksella 23,9. Elitloppetiin Elian Webin kanssa valmistautuva Janne Soronen puolestaan marssitti Tarabuso Jetin väkevän esityksen päätteeksi johtavan rinnalta ykköseksi. Muissa Toto4-kohteissa voitot menivät Keijo Hakalan ohjastamalle Flying Heelille, sekä Aleksi Kytölän Sahara Hotladylle. Montéssa paras oli BWT Hellion, Nuorten Sarjan suuret setelit vei illan kaksoisvoittaja Ville Pohjola, ajokkinaan Cool On Photos.

Turbo-Fantti jyräsi vahvasti ykköseksi


Ravien ensimmäisessä lähdössä kohtasivat aloittelevat suomenhevoset. Koitoksen paras oli Viivi Pirisen Turbo-Fantti. Ori kiersi 1. kaarteen kolmatta rataa ja laskeutui takasuoran avautuessa johtavan rinnalle. Loppukaarteeseen tultaessa Turbo-Fantti alkoi hankkia yliotetta keulahevosesta, mutta haki kaarteessa rytmiään ja ajautui hieman ylöspäin, menettäen samalla orastavan otteen johtavasta. Jatkossa ori palasi kuitenkin raiteilleen ja jyräsi maalisuoralla varsin hallitusti ykköseksi. Voitto oli uran ensimmäinen sekä hevoselle, että myös ohjastajalle. Voittotulokseksi 4-vuotias kirjautti lukemat 35,0ake.

Keulassa väliajoin 33,5 - 37,5 - 36,0 kellottanut Rekooli tsemppasi 30-lopetuksessa kakkoseksi, muttei loppumetreillä mahtanut mitään voittajalle. Ruuna on kuitenkin menossa oikeaan suuntaan, sillä sen tilastot näyttivät ennen kahta viimeisintä kisaa varsin karuilta. Se läpäisi ensimmäisen kerran koelähdön vasta kahdeksannella yrittämällä ja otti sen jälkeen lähes jokaiseen kisaan kirjaimia, joutuen hakemaan uutta vauhtia koelähtöjen kautta. Nyt sillä on alla kaksi puhdasta starttia ja tässä syntyi uusi ennätystulos 35,2ake. Lähtösuoralla johtavan rinnalta laukannut ja tuntuvasti asemiaan menettänyt Rapsun Tähti otti 1. takasuoralla pääjoukon kiinni, edeten takakaarteessa 3. sisälle. Päätöskierroksen käynnistyessä Tuomas Pakkanen nosteli ajokkinsa 3. ulos, mistä ori jatkoi viimeisellä takasuoralla ulkoradoille. Loppukaarteessa Rapsun Tähti meni kolmossijalla sisäradalle ja piti asemansa perille saakka. 2. sisällä matkustanut Timmin Tytti putosi päätöspuolikkaalla kärjen kelkasta ja riitti taustalla neljänneksi. 2. ulkona juossut Karmelita putosi viimeisellä takasuoralla kärjen kyydistä ja jäi viimeiseksi. Takakaarteessa porukan hänniltä kolmannen kiertoon noussut Säestäjä laukkasi etusuoran alussa ja menetti mahdollisuutensa.

Cool On Photosin tolpparivi sai jatkoa

Nuorten Sarjasta suurimmat setelit nappasi Ville Pohjolan naruttelema Cool On Photos. Se jäi hieman alussa paaluhevosten kyydistä, mutta eteni takakaarteessa vetämään toisen radan jonoa, joskin keulahevoseen oli reippaanlaisesti matkaa. Viimeisellä takasuoralla Cool On Photos ei näyttänyt kovin tuorevoimaiselta, mutta innostui lopulta vastaamaan ulkopuolelleen hyökänneelle hevoselle ja löysi uutta motivaatiota. Keulassa juosseen Like A Powerin laukattua loppukaarteessa Cool On Photos oli tiukasti voittotaistossa ja työntyikin lopussa vahvasti ykköseksi. Melko erikoinen esitys, sillä viimeisellä takasuoralla harva olisi lyönyt ropojaan ruunan puolesta. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja Aki Järvelän suojatille kolmas peräkkäinen voitto. Samalla myös ennätys entraantui reilulla otteella ja kirjataan nyt lukemiin 17,0ke.

1. kaarteessa keulaan edennyt Andermann jatkoi 1. takasuoralla johtavan taakse, mutta ravasi valtaosan matkasta selvästi keulahevosesta jääneenä. Loppukaarteessa Antti Ala-Rantalan ajokki sai todella aikaisen joululahjan, kun keulassa ravannut vastustaja levisi laukalle ja Andermann pääsi etenemään johtopaikalle. Lopussa ori taisteli asiallisesti kakkoseksi ja kirjautti varsin mukavan tuloksen 17,8ke. Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kiriin lähtenyt Perfect Reverie tsemppasi kolmosrahoille ja korjaili ennätystään. Uransa alussa kolme voittoa ottanut ori ei ole hetkeen päässyt voittoa juhlimaan, mutta esityksessä oli tällä kertaa ainakin viitteitä paremmasta. 3. sisällä juossut Spartan Fury nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja jatkoi suoran avautuessa kirikaistoille. Lopussa Timo Niemelän ajokki tyytyi seurailemaan nelosrahoille. Keulassa paikoin varsin selvälläkin erolla viilettänyt Like A Power laukkasi yllättäen loppukaarteessa ja menetti hyppyynsä mahdollisen, jopa todennäköisen voiton. Raville selvittyään Niko Jokelan ajokki tuli vielä terävällä otteella perille, joten väsymyksestä laukka ei johtunut. Catchmeifyoucan jatkoi myös uusista käsistä tuttua menoaan ja pilasi pelinsä laukkoihin.

Rovaniemelle montén kaksoisvoitto


Kolmantena lähtönä ajettiin montén SM-karsintaa. Voiton vei Nelly-Janiika Korpikosken luotsaama BWT Hellion. Ori juoksi 3. ulkona, mistä se pääsi etukaarteessa 2. ulos ja jatkoi viimeisen takasuoran avautuessa kolmannelle. Vajaat 700 metriä ennen maalia BWT Hellion leiskautti keulapaikalle saakka ja karkasi lopulta oikein helppoon voittoon. Aarne Lintulahden valmennettavan monté-ura on lähtenyt käyntiin todella lupaavalla tavalla, sillä kyseessä oli jo sen neljäs voitto. Nelly-Janiika Korpikosken kanssa BWT Hellion muodostaa toistaiseksi tappiottoman yhdistelmän, kolme kisaa, kolme voittoa.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Nose By Nose teki sitkeän esityksen ja kamppaili kakkoseksi. Viimeksi jättiyllättäjänä voittanut veteraaniruuna on noussut virkeään iskuun ja Jenni Peltokorven suojatti sinetöi tässä rovaniemeläisten kaksoisvoiton. Etukaarteessa 3. sisältä 4. sisälle jäänyt Gant Cobra vaihtoi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle. Jatkossa kirikaistoille hakeutunut ruuna punnersi positiivisesti perille ja otti kolmosrahat. Etukaarteessa 2. ulkoa 2. sisälle vaihtanut Walk A Mile palasi jatkossa toiselle radalle ja seuraili neljänneksi, saamatta lopussa täyttä mahdollisuutta. Keulassa 11-avauksen pommittanut Secret Pilot menetti paikkansa viimeisellä takasuoralla ja riitti lopussa viidenneksi. J.C. Lady Princess kiri tasaisesti sisäratareissun päätteeksi. Lähtösuoralla keulakamppailuun osallistunut Minto's Romeo menetti suurimmat mahdollisuutensa suoran päässä yllättäneen laukan myötä.

Flying Heel avasi Toto4-pelin


Toto4-avauksessa pelisuosikki Flying Heel oli luottamuksen arvoinen. Se löysi mukavat iskuasemat 2. ulkoa, mistä heitti vajaat 700 jäljellä kiriin kolmannelle. Keijo Hakalan ajokki kierteli nopeasti johtavan rinnalle ja jyräsi maalisuoralla varmasti ykköseksi. Voitto oli Pentti Heikkilän valmentamalle ruunalle toinen putkeen ja hyvä voittotulos 15,0ake jää vain kaksi kymmenystä Flying Heelin omasta täyden matkan ennätyksestä.

3. ulkoa viimeisellä takasuoralla voittajan perässä kiriin lähtenyt Lonely Atlas eteni jatkossa 2. ulos. Maalisuoran alussa Niko Jokela nosteli ajokkinsa kiriin ja tamma lopetti asiallisesti kakkosrahoille. Johtavan takana liftannut Beach Duke nousi maalisuoralla toiselle radalle ja puristi tasaisella otteella kolmosrahoille. Keulassa 10-avauksen jälkeen vauhtia rauhoittanut Bonhomme kiihdytti päätöskierroksella uudestaan tempoa ja jaksoi 15,5-lopetuksessa ihan kelvollisesti neljänneksi. 3. sisältä loppukaarteeseen tultaessa ulos noussut Hit That lopetti tasaisesti viidenneksi ja sai viimeiset rahat. 4. sisällä juosseelle Bad Boy Pressille jäi runsaasti jossiteltavaa ajolinjojen vuoksi. Viimeisellä takasuoralla se nousi väsyvän Amazone D'Invernen puseroon toiselle radalla ja palasi jatkossa sisälle. Maalisuoralla kirikaistat eivät sujuneet optimaalisesti ja Bad Boy Pressin oli tyytyminen kuudenteen sijaan. Aslan L.C. laukkasi porukan perällä loppukaarteessa, muttei olisi menestynyt ravillakaan.

Turoveli täysin vailla vastusta


Kylmäveristen kovimmassa koitoksessa Turoveli hurjasteli kovan tuloksen 23,9ke. Ruuna meni 1. takasuoralla sisäradalle ja ravasi lopulta 4. sisällä. 700 metriä ennen maalia Jukka-Pekka Kauhanen nosti ajokkinsa toiselle radalle ja loppukaarteessa Turoveli murjoi itsensä keulaan. Maalisuoralla ruuna irtosi helppoon voittoon hienolla tyylillä ja kellotti viimeiset 700 metriä 21,9-vauhtia. Takavuosien tolppakone on noussut Markus Kiisken käsissä hienoon iskuun ja voittotulos onkin ruunan parhaita täyden matkaan noteerauksia. Volttilähetyksellä se on mennyt vain kerran kovempaa ja silloin tuloksena oli Suur-Hollolan voitto noteerauksella 22,5.

Keulassa väliajoin 28,0 - 25,0 - 29,5 komentanut Faija menetti paikkansa loppukaarteessa, mutta sinnitteli jatkossa hyvin kakkoseksi ja polki täyden matkan ennätystuloksensa 26,2. Antti Tupamäen tallista debytoineen Välkyn Tuiskun kirivaihe ei mennyt 3. sisältä täysin optimaalisesti, mutta esitys oli positiivinen ja toi kolmosrahat hyvällä tuloksella 24,8ke. 1. takasuoralla johtavan takaa laukannut Närby Filur ravasi jatkossa 5. sisällä, mistä se nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle. Mauri Jaaran ajokki oli lopussa tasainen ja riitti neljänneksi. 1. takasuoralla keulapaikka mielessään toista rataa kohti kärkeä tykittänyt Helmen Vili ei päässyt johtoon, vaan otti takakaarteessa asemat 2. sisältä. Loppukaarteessa Antti Ala-Rantalan ajokki jäi 3. sisälle, mistä nousi suoralle kaarruttaessa toiselle radalle ja tuli tasaisesti perille.

Huoltotauolta palannut Tähti Kepu jäi alussa kauas kulisseihin. Se nousi viimeisen takasuoran alussa pääjoukon hänniltä toiselle radalle ja jatkoi pian kiriin kolmannelle. Ruuna eteni viimeistä takasuoraa ihan vahvalla otteella, mutta loppukaarteessa kiriruuti alkoi ehtyä ja maalisuoraa Tuomas Pakkasen ajokki tuli enää tasaisella otteella. Viimeiselle takasuoralle Tähti Kepu kellotti 21,3-vauhtisen 400 metrin pätkän, mutta viimeiset 400 metriä sujuivat enää hieman alle 29-vauhtia. Vaikea tauolta palannutta veteraania on moittia, kun se meni kuitenkin uransa toiseksi kovimman tuloksen 25,7ke. Jos terveystila sallii, Arto Hyvärin valmennettavalta nähtäneen starttien myötä entistä terävämpiä otteita.

Tarabuso Jet väkevä johtavan rinnalta


Kolmannessa Toto4-kohteessa Janne Sorosen ohjastama Tarabuso Jet oli vahvin. Se jäi ravaamaan toista rataa ilman selkää, mistä otti 13,5-lopetuksessa oikein hallitun voiton. Viimeisen kierroksen Tarabuso Jet jyräsi 13,8-vauhtia, joten esitys oli oikein sitkeä ja tällaisena Katja Melkon suojatti menestyy taatusti kovemmissakin koitoksissa. Voitto oli ruunalle kauden kolmas ja uran kahdeksas.

Keulassa väliajoin 15,5 - 19,0 - 15,0 vetänyt Super Don kesti 13,5-lopetuksessa positiivisesti kakkoseksi. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla hyökännyt Minto's Starman parkkeerasi vajaat 600 jäljellä 2. ulos, mistä työntyi lopussa asiallisesti kolmanneksi. Hamis Fameraiser ei saanut 2. sisältä mitään mahdollisuutta ja joutui tyytymään nelosrahoihin. 5. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin heittänyt Naughty la Marc jatkoi maalisuoran avautuessa neljännelle ja lopetti aivan kelvollisella otteella viidenneksi. Viimeisessä sisällä juosseen Pershing Bin kirikuviot eivät sujuneet täysin onnellisten tähtien alla, mutta se tuikkasi lopussa sisäkautta kuudenneksi. 4. ulkoa kirinsä aloittanut Texas Gel oli lopussa tasainen ja riitti seitsemänneksi. Cosmos Limburgia laukkasi loppukaarteessa 3. sisältä, se olisi ravilla jäänyt hyvin suurella todennäköisyydellä pussiin.

Sahara Hotladyn kiriruuti oli kuivaa


Toto4-pelin päätöskohteessa Aleksi Kytölä kannusti Sahara Hotladyn kirivoittoon. Tamma löysi asemat 4. ulkoa, mistä se nousi etusuoran päässä selässä kolmannen kiertoon. Diesel Donin tytär sai nauttia hyvästä vetoavusta aina loppukaarteeseen saakka, kunnes jatkoi suoralle kaarruttaessa omaan kiriinsä neljännelle. Maalisuoralla Sahara Hotlady oli parhaassa vauhdissa ja kiri varmasti ykköseksi. Viimeiset 800 metriä tamma kulki hienosti 12,9-vauhtia. Ykkössija oli Sahara Hotladylle kauden toinen ja uran neljäs.

3. ulkoa etusuoran päässä kolmannen kiertoon noussut On Va Voir tarjosi voittajalle hyvää vetoapua ja oli itsekin todella mainio, riittäen kakkoseksi. Keulassa juossut pelisuosikki Grainfield Alex veti väliajoin 11,5 - 15,5 - 14,5 ja taipui 17-lopetuksessa kolmanneksi. 3. sisällä juossut Crazy Valley pääsi maalisuoran alussa 2. sisälle, mistä vaihtoi lopussa toiselle radalle. Santtu Raitalan ajokki ei kuitenkaan päässyt missään vaiheessa kirimään vapaasti, joten jossiteltavaa jäi ainakin jonkin verran. 4. sisällä matkustanut Bluehouse's Power hakeutui loppukaarteessa kirikaistoille ja tuli ihan juosten perille. 2. ulkona juossut Frazier Boko oli loppukaarteessa väsyvän takana paketissa ja tuli maalisuoraa ihan hyvällä otteella. Kärkitaistoon ei ollut kuitenkaan enää mahdollisuuksia. Toista rataa ilman selkää juossut Anasazi Kemp taipui loppukaarteessa ja laukkasi häirittynä maalisuoran avautuessa. Häiriön aiheutti 2. sisältä ronskisti ulos noussut Ermite, joka hylättiin lopulta murtautumisen vuoksi kolmossijalta.

Oleg kiri vakuuttavasti ykköseksi


Illan kahdeksannen lähdön vei nimiinsä Jukka-Pekka Niskasen ohjastama Oleg. Ruuna nousi 1. takasuoralla sisäradalta 3. ulos, mistä se jatkoi loppukaarteeseen tultaessa ulkoradoille. Maalisuoralla Liisingin poika jyräsi varmaan tyyliin vastustajansa kumoon ja kuittasi ykkösrahat. Voitto oli Satu Filppan suojatille kauden kolmas ja nosti ruunan tienestit yli 10 000 euroon. Samalla syntyi myös uusi ennätystulos 28,6ke.

2. ulkoa hieman myöhään vapaille kiriladuille navigoinut Takenote lopetti hyvin kakkoseksi ja maalisuoralla 2. sisältä irti päässyt Myrsky-Ralli tuikkasi totoon. Johtavan rinnalla juossut Viljamiina oli neljäs, kun taas keulapaikalla ravannut Tuuli Pipsa taipui lopussa viidenneksi. Hullupoika laukkasi lähtösuoralla hylkyyn ja Mimmin Kurko puolestaan hyppäsi maalisuoralla pääporukan hänniltä ja hylättiin loppusuoran laukasta.

Impress It jatkoi vakuuttavaa voittotehtailuaan


Ravien yhdeksännessä lähdössä kaikki oli helppoa suursuosikki Impress Itille. Kari Alapekkalan ajokki latasi lähtösuoralla keulapaikalle, missä rauhoitti 16-avauksen jälkeen kierroksen väliajaksi 18,5. Päätöskierroksen Aki Kurkisen suojatti kulki hieman alle 15-vauhtia ja otti oikein vakuuttavan voiton. Ruuna on voittanut uransa seitsemästä startista peräti kuusi. Ainoan tappionsa se on kokenut Oulun Toto76-kierroksella joulukuussa. Voittotulokseksi parin kuukauden paussilta palannut Impress It kirjautti tässä lukemat 16,9ake.

2. sisällä juossut Hataar The Brave otti kakkosrahat, loppukaarteessa 2. ulkoa kiriin noussut Lumilina puolestaan kiri kolmanneksi. 3. sisältä loppukaarteessa 2. ulos vaihtanut Bluesman Pee jatkoi maalisuoralla kirikaistoille ja lopetti nelosrahoille, Hot Fashion puolestaan riitti johtavan ulkopuolelta viidenneksi. 4. sisällä juossut Rex Texpress otti kiertelemättä viimeiset rahat. Lähtöön laukannut Lady Spell nousi etusuoralla 5. ulkoa kolmannen kiertoon, mutta sen suurin kiri-into laantui loppukaarteessa.

Amaranth Artist debytoi lupaavasti


Ravien päätöslähdössä Ville Pohjolan ohjastama Amaranth Artist johti lähdön jokaista metriä. Se sai vetää avauskierroksen täysin haluamaansa kyytiä ja kellot pysähtyivät kierroksen kohdalla lukemiin 25,5. Jatkossa tamma lisäsi tempoa ja kellotti 3. puolikkaan 18-kyytiä, minkä jälkeen Banker Hallin tytär kiskaisi viimeiset 500 metriä 14,5-vauhtia ja otti lopussa vakuuttavan voiton. Pentti Raution valmennettava noteerasi uransa debyytissä tuloksen 20,7.

2. ulkoa viimeisellä takasuoralla hyökännyt Cradled In Love eteni loppukaarteessa keulan rinnalle, mutta ei suoralla enää pystynyt heittämään haastetta. Esitys oli kuitenkin oikein asiallinen. 2. sisällä juossut Hope To Cope tyytyi lopussa seurailemaan kolmanneksi, Vic Bonita puolestaan jaksoi 3. sisältä neljänneksi. Paljon pelattu Marilyn Dillon taipui loppukaarteessa reippaassa kyydissä ja jäi lopussa hännille.

Tähdet:

*** Turoveli
- Kiri viimeiset 700 metriä 21,9-vauhtia ja oli täysin ylivoimainen. Noteerasi kovan tuloksen 23,9.

** Tarabuso Jet
- Runnoi johtavan rinnalta väkivahvasti ykköseksi, pärjää tässä iskussa kovemmissakin lähdöissä.

* Sahara Hotlady
- Suoritti 4. ulkoa vahvan kirin ja niittasi maalisuoralla kaikki vastustajat.

Teksti:
Harri Haavisto

Arkisto