Raviraportti 22.9.2017

22.09.2017

Äimärautiolla ravattiin perjantaina kymmenen lähdön opiskelijaravit. Toto4-kohteissa keulahevoset olivat vahvoilla. Avauskohteessa Glory’s Easy karkasi piikkipaikalta vakuuttavasti kauden avausvoittoon. Toisen kohteen Amaranth Artist menetti välillä keulapaikan, mutta runnoi lopussa varmasti ykköseksi. Hit That johti omaa lähtöään alusta loppuun, Leon Dahlia puolestaan eteni 1. takasuoran alussa piikkipaikalle ja piti vastustajat maaliin saakka kurissa.

Ohjastajista illan aikana eniten voittoja narutteli Santtu Raitala, joka ajoi ykkössijat Veerillä sekä Beaming Chicillä.


Veer aloitti uransa lupaavalla tyylillä


Oulun ravi-ilta käynnistyi Santtu Raitalan ja Veerin tahdissa. Tamma aloitti johtavan takana, mistä se vaihtoi 1. takasuoralla toiselle radalle ja kiertyi 1500 metriä ennen maalia keulapaikalle. Jatkossa kaikki oli helppoa Express Itin tyttärelle ja se irtosi 16,5-lopetuksessa vakuuttavaan voittoon. Petri Korkiakosken suojatti noteerasi uransa avausstartissa voittotuloksen 18,5 ja jatkoa kannattaa seurata suurennuslasin kanssa. 3-vuotias aloittelija vaikuttaa juoksijalta!

Keulassa aloittanut Nicita jatkoi 1. takasuoralla 2. sisälle, mistä vaihtoi viimeisellä takasuoralla 2. ulos. Loppukaarteessa Marko Hakkaraisen ajokki hakeutui kolmannelle radalle ja kiri hyvin kakkoseksi. Lähtösuoralla laukannut Ernie Bell kiertyi 1. takasuoralla kolmannen radan kautta toisen radan veturiksi. Mikko Niemistön ajokki tsemppasi siitä asiallisesti totoon. 2. ulkona juossut Wallamister menetti otettaan kärjestä viimeisellä takasuoralla ja meni loppukaarteessa sisäradalle. Antti Ala-Rantalan ohjastettava riitti taustalla neljänneksi. 1. kaarteessa 3. sisältä laukannut Lightning Ace oli taustalla tasainen viides ja Valium Beyonce sinnitteli taustalla kuudenneksi. Pelihevosista Combat Copycat ja Jailhouse Train sortuivat laukkoihin.

Beaming Chic ja Raitalan toinen

Santtu Raitalan juhlat jatkuivat myös toisessa lähdössä, kun pihtiputaalainen ajoi voiton Pasi Pohjolan valmentamalla Beaming Chicillä. Tamma aloitti johtavan ulkopuolella, mistä siirtyi 1. takasuoralla keulapaikalle. Beaming Chic kellotti keulassa väliajoin 16,5 – 20,0 – 15,0 ja oli 12,0-lopetuksessa täysin suvereeni. Amour Amin tytär on noussut huippuiskuun ja otti tässä jo toisen voittonsa putkeen. Koko uran puitteissa ykkössija oli Beaming Chicin viides.

Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä kiritilat löytänyt Anni Sue puristi hyvin kakkoseksi ja keulassa aloittanut Essi Van Press oli johtavan takaa toinen. Kankeasti käynnistynyt Sweet Malkin jäi 6. sisälle, mistä nousi takakaarteessa toiselle radalle. Etusuoralla Mauri Jaara navigoi ajokillaan ulkoradoille ja pitkä kiri kantoi lopulta neljänneksi. Tehtävä oli todella vaikea. 4. sisällä juossut Andermann oli kiertelemättä viides. 5. sisällä matkustanut Bid Or Star nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle, mutta kohtasi vetämättömän selän ja palasi takaisin sisälle. Lopussa Petteri Joen ajokki tyytyi seurailemaan jäännösrahoille.

Vernanto esitti vahvan kirin

Kolmannessa lähdössä nähtiin kanuunaesitys huippulahjakkaan Vernanton toimesta. Ori laukkasi alussa lyhyesti ja juoksi jatkossa toista rataa pitkin kaukana kärjestä. Takakaarteessa Arto Komulainen heitti ajokkinsa kolmannelle radalle ja Vernanto kiertyi etusuoran päässä 3. ulos. Viimeisen takasuoran alussa ori oli hieman vetämättömässä selässä ja jatkoi uudestaan kiriin kolmannelle. Loppukaarteessa Vernanto jatkoi kiriin aivan ulos ja jyräsi maalisuoralla väkisin ykköseksi. Voitto oli oriille jo neljäs putkeen ja se tekee vahvaa nousua kohti kovempia tehtäviä. Voittotulokseksi kirjattiin uusi volttiennätys 28,3 ja viimeiset 1800 metriä Vernanto liikkui komeasti 26,1-vauhtia.

Viimeisen takasuoran alussa 3. sisältä 2. ulos vaihtanut Päälykäinen nousi loppukaarteessa kirikaistoille ja puristi lopussa hyvin kakkoseksi. Etusuoralla johtavan rinnalta keulaan edennyt Erehys oli piikkipaikalta kolmas. Toista rataa ilman selkää ravannut Lumi-Kukka oli neljäs. Lähtösuoralla kahdesti laukannut Vimmaliina kiri taustalta positiivisella otteella viidenneksi. 1. takasuoralla sisäradan jonosta laukan ottanut Maksi-Onni juoksi jatkossa 5. sisällä, mistä nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja jatkoi loppukaarteessa kirikaistoille. Maalisuoralla Maksi-Onni meni jälleen sisemmille radoille ja tuli tasaisesti perille. Taustalla Koskelan Helemi ja Shamaanitar ottivat viimeiset rahat.

Glory’s Easy ylivoimainen

Toto4-avauksessa Timo Salmelan valmentama ja Niko Jokelan ohjastama Glory’s Easy otti helpon voiton. Ruuna painosti itsensä keulapaikalle takakaarteeseen mentäessä ja veti avauskierroksen 15,5-vauhtia. 17-vauhtisen 3. puolikkaan jälkeen Glory’s Easy irtosi 15-lopetuksessa oikein tyylikkääseen voittoon. Ykkössija oli lupaavalle 4-vuotiaalle kauden ensimmäinen ja uran kolmas. Voittotulos 15,9ake on ruunan uusi ennätysnoteeraus.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa hyökännyt Mr Pirate kiertyi loppukaarteessa johtavan rinnalle, mistä tsemppasi kakkoseksi. Suosikki Outfield Olga pakitteli alussa hännille, mistä teki pitkän ja vahvan kirin, nousten lopussa kolmanneksi. Tapio Kalajan vakioajokki ansaitsisi välillä voitonkin. Keulassa aloittanut Fonseca Boko oli johtavan takaa neljäs ja 4. sisällä juossut Giorgio Noster riitti viidenneksi ja sai viimeiset rahat.

Amaranth Artistille kauden avausvoitto

Toisen Toto5-kohteen paras oli Ville Pohjolan ohjastama Amaranth Artist. Pentti Raution valmennettava otti 1. kaarteessa asemat 2. sisältä, mutta nousi keulapaikan vaihtuessa toiselle radalle. Takakaarteessa Amaranth Artist eteni keulaan. Kovavauhtisella 3. puolikkaalla Amaranth Artist menetti keulapaikan, muttei mahdollisuuksiaan. Loppukaarteessa tamma nousi uudestaan toiselle radalle ja jyräsi maalisuoralla varmaan voittoon. Ykkössija oli Banker Hallin tyttären uran kolmas ja irtosi voittotuloksella 17,4ke. Lukemat kirjataan myös tamman uudeksi ennätykseksi.

Toista rataa ilman selkää juossut Cao K. jatkoi etusuoralla 2. ulos, mistä nousi viimeisellä takasuoralla kolmannelle radalle. Tamma kiri hyvin perille, vaikka kohtasi välillä hieman vetämättömän selänkin. 1. takasuoralla keulaan edennyt Hariesine jatkoi takakaarteessa 2. sisälle. Viimeisellä takasuoralla Hariesine jäi 3. sisälle, mistä se nousi loppukurviin tultaessa toiselle radalle ja tsemppasi totoon. Viimeisellä takasuoralla poppoon perältä kirikaistoille lähtenyt Salama Star tuli hyvin perille ja jaksoi neljänneksi. 3. ulkona juossut Mint Choco meni viimeisellä takasuoralla sisäradalle, mistä sai hieman myöhään kiritilat ja lopetti positiivisesti viidenneksi. Etusuoralla porukan hänniltä kirinsä aloittanut Vic Afeidas kiri kuudenneksi ja Callela Nutbush otti sisäratareissun päätteeksi viimeiset rahat. Kuuman sorttinen Dream Cream tykitti 12,5-vauhtisella 3. puolikkaalla keulaan, mistä taipui lopussa ulos rahoilta. Vauhdit riittäisivät pitkälle, mutta hevosen pitäisi hieman rauhoittua. Pelihevosiin lukeutuneen Hanas El Mendin pitkä kiri ei kantanut ja se tippui loppukaarteessa hännille.

Hit That palasi kultakantaan

Kolmannessa Toto4-kohteessa suursuosikki Willy Wingstoniin luottaneille tarjoiltiin heti alussa kylmä suihku, kun Kari Alapekkalan ajokki törmäsi lähtöauton siivekkeeseen ja laukkasi. Tilanteen käytti hyödyksi Mika Jauhola Hit Thatin kanssa ja valtasi ruunalla keulapaikan 09,5-avauksessa. Jatkossa kotiradan ruuna rauhoitti tahtia ja otti 14,5-lopetuksessa niukan, mutta hallitun voiton. Pirkko Sangin valmennettava palasi pitkästä aikaa kultakantaan. Hienon kevätkauden esittänyt Hit That voitti viimeksi kesäkuussa ja väliin mahtui yhdeksän starttia ilman voittoa. Ahkerasti kilpailleelle ruunalle startti oli jo kauden 25:s.

3. sisällä juossut Bessie Bliss löysi kiritilat loppukaarteessa ja spurttasi lopussa hyvin kakkoseksi. Tuomas Pakkasen Olimin oli 2. sisältä kolmas. Trade Manin viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa aloittama kiri kantoi neljänneksi ja Ramona Win otti sisäratareissulla viidennet ja samalla lähdön viimeiset rahat. Paljon pelattu Johnny Dahlia oli 2. ulkoa kovin saamaton. Willy Wingstonin peli pilaantui alkulaukkaan.

Leon Dahlia johti lähes koko matkan

Toto4-päätöksessä Jukka-Pekka Kauhanen ajoi Leon Dahlialla alussa päättäväisesti eteenpäin ja ruuna pokkasi 1. takasuoran alussa keulapaikan. Classic Responsen poika veti keulassa väliajoin 14,0 – 17,5 – 14,0 ja piti 17-lopetuksessa Västerbo Pursen kurissa. Ykkössija oli Leon Dahlialle kauden kolmas ja uran kahdeksas. Voittotulokseksi J-P Kauhasen suojatti polkaisi lukemat 16,8ake. Vahva paluu kolmen kuukauden tauolta!


Alkumatkasta johtavan rinnalle kiertynyt Västerbo Purse nyrkkeili rehdisti kakkoseksi. 800 jäljellä 3. sisältä 2. sisälle edennyt Zunami jäi lopussa pussiin ja otti kolmosrahat. 1200 jäljellä toisen radan jonon hänniltä ulkoradoille lähtenyt Ambrogio tuli pitkän kirinsä rehdillä otteella perille ja oli neljäs. Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kiriin noussut E.V. Jory jaksoi viidenneksi,  4. ulkona juossut Enormous Hangover pääsi viimeisellä takasuoralla etenemään sujuvasti toista rataa pitkin lähemmäs kärkeä ja meni loppukaarteessa sisäradalle. Lopussa ruuna seuraili tasaisesti kuudenneksi. Etusuoralla ihan porukan hänniltä kiriin lähtenyt Caraway Runner laskeutui loppukaarteessa toiselle radalle ja tuli taustalla kohtalaisesti perille, kuitaten viimeiset rahat. Viimeisellä takasuoralla sisäradalla pahoin asemiaan menettänyt Carro’s Gift tuli loppua pirteällä otteella ja oli paljon sijoitustaan parempi.

Donnie Brasco hallitsi keulapaikalta

Illan kahdeksannessa lähdössä Marko Hakkaraisen Donnie Brasco ei pystynyt sisäradalta pitämään alussa keulapaikkaa hallussaan, mutta nousi nopeasti toiselle radalle ja haki 1. takasuoran alussa keulat. Ruuna veti keulassa väliajoin 14,0 – 17,5 – 14,5 ja vastaili 14,5-lopetuksessa hallittuun voittoon. Ykkössija oli Capetown Hallin pojalle kauden kolmas ja uran kymmenes.

3. sisällä juossut Archie Press pääsi maalisuoralla 2. sisälle, mistä seuraili kakkoseksi. 4. sisällä juossut Driller Man seuraili kolmanneksi ja Bear Yankee jaksoi johtavan rinnalta neljänneksi. 2. ulkona juossut Amazone d’Inverne riitti viimeisille rahoille, mutta hävisi edellisille selvästi. Keulassa aloittanut Astaire America sai maalisuoran alussa 2. sisältä kiritilat ja lopetti hyvin kakkoseksi, mutta hylättiin väärän askellajin vuoksi.

Hell Racerille toinen voitto putkeen

Ravien yhdeksäntenä lähtöjä ajettiin amatööriohjastajien SM-osalähtö. Koitoksen paras oli Keijo Hakalan ohjastama Hell Racer. Ruuna heitti etusuoran alussa 5. ulkoa kolmannen kiertoon ja eteni etusuoran päässä johtavan rinnalle. Lopussa Hell Racer runttasi vahvasti ykköseksi ja jatkoi Oulun lounasraveissa aloittamaansa voittoputkea. Voitto oli Miia Krekilän valmennettavalle uran kolmas ja irtosi ennätystuloksella 18,1ake.

Keulassa väliajoin 15,0 – 19,0 – 15,5 vetänyt Cradled In Love tsemppasi 19,5-lopetuksessa toiseksi ja hävisi vain niukasti. Viimeisellä takasuoralla 2. sisältä 2. ulos vaihtanut Amazing Cruise kiri lopussa mukaan kärkirintamaan ja oli kolmas. Etusuoralla 4. ulkoa kolmannelle lähtenyt Damon Star jaksoi kierroksen kirillään neljänneksi. Etukaarteessa 3. ulkoa kolmannelle kohonnut Doreeta laskeutui loppukaarteessa toiselle radalle ja punnersi tasaisesti viidenneksi. Raison Si Si kiri sisäratareissun päätteeksi viimeisille rahoille.

Vilma Lyydia laukasta huolimatta paras


Illan päätöslähdössä voiton vei Vilma Lyydia. Tamma lähti matkaan 40 metrin pakilta ja laukkaili lähtösuoralla. Jatkossa se eteni takakaarteessa 3. ulos. Reilut 600 jäljellä Mauri Jaara heitti ajokkinsa kolmannen kiertoon ja vajaat 500 jäljellä tamma eteni johtavan rinnalle. Loppukaarteessa Martti Ratisen suojatti paineli keulaan ja pinkoi lopussa muilta karkuun. Ykkössija oli Vilma Lyydialle kauden viides ja irtosi tuloksella 26,0.

2. ulkona juossut V.G. Wilman Tähti hyökkäsi loppukaarteessa kolmannelle ja punnersi lopussa kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä 4. ulos vaihtanut Jumiini heitti loppukaarteessa kirikaistoille ja nousi maalisuoralla hyvin kolmanneksi. Keulassa juossut Sirkan Samu jäi loppukaarteessa alakynteen ja tippui lopussa viimeisille rahoille.

Tähdet:

*** Hit That
- Vakuuttava keulavoitto reippaasta avauksesta huolimatta.

** Glory’s Easy
- Oli piikkipaikalta täysin vailla vastusta.

* Leon Dahlia
- Hallitsi maraton-matkaa varmoin ottein keulapaikalta.

Teksti: Harri Haavisto

Arkisto