Raviraportti 29.8.2016

31.08.2016

Oulun Äimäraution elokuu 2016 lyötiin pakettiin hienotasoisten ravien merkeissä. Suomenhevosten Oulu Express -karsinnassa Pauli Raivion Ellin Sisu hurjasteli SE-vauhteja ja oli täysin ylivoimainen. Lämminveristen karsinnoista voitot menivät Pohjois-Karjalaan, kun Martti Pellikan Little Easy ja Minna Piirosen Minto's Daisy Star jyräsivät voittoihin. Lämminveristen avoimella maililla porukan vähärahaisin Callela Lancelot pamautti alussa keulaan ja otti oikein varman voiton. Jenkkiori All Laid Outin odotettu debyytti sujui kohtalaisesti ja se oli kisassa kolmas. Toto4-pelin oikein rivin täydensi pitkästä aikaa voittokantaan palannut Sivori Effe. Illan kovimmassa suomenhevoskoitoksessa Siirin Älli lisäsi kauden voittosaldoaan jälleen yhdellä onnistumisella. Ahti Antti-Roikon suojatti on voittanut tänä vuonna jo 12 kertaa.

I.P. Riimille kolmas voitto putkeen


Ravien avauslähdössä I.P. Riimi jatkoi voittokulkuaan. Mikko Särkelä nosti ajokkinsa 1. takasuoralla 3. ulkoa kirikaistoille ja laskeutui takakaarteessa 2. ulos. Etusuoralla I.P. Riimi menetti vetoapunsa ja jatkoi toista rataa ilman selkää, mutta kaukana kärkihevosesta. Viimeisellä takasuoralla I.P. Riimi tavoitti avauskierroksen 24,5-vauhtia hurjastelleen Liisan Tulilinnun ja alkoi 600 jäljellä hankkia yliotetta. I.P. Riimi sinetöi yliotteen maalisuoralla, mutta sai loppumetreillä uhkaajikseen Teuvo Nikulaisen tallin kaksikon Savon Sutku - Vienan Myrsky. 29,5-lopetuksessa I.P. Riimi tsemppasi kuitenkin varsin hallitusti ykköseksi. Voitto oli sukutammalle jo kolmas putkeen. Vauhtijuoksu toi I.P. Riimille myös uuden täyden matkan ennätystuloksen 27,1. Hienoon iskuun noussutta tammaa valmentaa Heikki Parviainen.

2. sisällä, kaukana kärkihevosesta matkustanut Savon Sutku eteni viimeisellä takasuoralla vetoapunsa välittömään tuntumaan. Maalisuoralla Iikka Nurmonen nosti ajokkinsa toiselle radalle ja tuikkasi lopussa sisärataa pitkin voittotaistoon, jääden kuitenkin kakkoseksi. 1. takasuoralla 2. ulkoa laukannut Vienan Myrsky eteni jatkossa uudestaan samoihin asemiin. Maalisuoralla Vienan Myrsky iski kiriin kolmannelle ja vyöryi lopussa voittotaistoon. Ori otti tasaisesta rintamasta pronssia ja toi Teuvo Nikulaisen talliin kaksi totosijaa. Nikulaisen kaksikko laittoi myös omat ennätystulokset uusiin lukemiin. Takarivistä hyvin läpi päässyt Liisan Tulilintu eteni 1. takasuoralla keulaan. Kyyti oli avauspuolikkaalla kylmää ja Mika Forssin ajokki seisautti kellot 1. takasuoralla 22-lukemiin. Kierroskin mentiin vielä 24,5-vauhtia ja viimeisellä takasuoralla vauhdin rauhoittuessa tamma tuli kiinniajetuksi. Liisan Tulilintu yritti pitkään vastata rinnalla juosseelle ja olikin oikein sitkeä, vaikka maalisuoralla ymmärrettävästi taipuikin ulos mitalitaistosta. 27,6 on tamman uusi ennätys autolähetyksellä, voltista Liisan Tulilintu on toki pyyhkäissyt kovempaakin läpi. Etusuoralla toiselta radalta ilman selkää laukan ottanut Nalli Napero jatkoi raville selvittyään kolmatta rataa kohti kärkeä. Se haparoi hieman etukaarteessa ja jatkoi taustalla toista rataa pitkin. Vajaat 500 jäljellä Nalli Napero jatkoi uudestaan kiriin ja lopetti viidenneksi. 1. takasuoralla keulasta laukannut Siirin Hilla tuli jatkossa sisärataa pitkin aivan asiallisesti perille ja oli kuudes.

Faith In Life ravilla tappioton


Toisen lähdön paras oli Marko Hakkaraisen Faith In Life. Ruuna eteni 1. takasuoran alussa keulapaikalle, missä se sai rauhoittaa tahtia reippaan 13,5-avauksen jälkeen. Viimeisellä takasuoralla vauhti alkoi kiihtyä, kun Faith In Life sai rinnalleen Armadillo Armourin. 12,5-lopetuksessa Faith Hakkaraisen suojatti ei kuitenkaan saanut minkäänlaista vastusta, vaan lipui oikein hallitusti voittoon. Ennätystään 15,2 -lukemiin korjaillut ruuna on voittanut uransa kahdeksasta startista viisi. Ravilla se ei ole kokenut vielä yhtään tappiota. Tällaisten esitysten jatkuessa se voi hyvinkin jatkaa voittotehtailuaan, vaikka sarjat hiljalleen kovenevatkin.

Etukaarteessa 3. ulkoa kiriin heittänyt Armadillo Armour eteni 600 jäljellä johtavan rinnalle. Se tarjosi päätöspuolikkaan alussa hyvää haastetta keulahevoselle, muttei enää maalisuoralla jaksanut taistella voitosta. Mauri Jaaran ajokki piti niukasti kakkoseksi. Esitys oli kuitenkin oikein hyvä ja kakkosrahojen lisäksi palkinnoksi uusi ennätystulos 15,6ake. Viimeisellä takasuoralla 2. sisältä 2. ulos vaihtanut Grainfield Alex tarjosi Armadillo Armourille tiukan haasteen kakkosrahojen kohtalosta. Se iski maalisuoralle kaarruttaessa kolmannelle ja spurttasi lopussa hyvin kakkosmatsiin, suorittaen ohituksen kuitenkin vasta maalilinjan jälkeen. 3. sisällä juossut Ramrod Nevil seuraili sisäratareissun päätteeksi neljänneksi, selvästi kärkitriolle hävinneenä. Viimeisen takasuoran avautuessa 4. sisältä toiselle vaihtanut VästerboPaperDoll hakeutui loppukaarteessa kiriin ja tuli taustalla ihan pirteästi perille, parannellen ennätystään. 5. sisällä matkustanut Wannabe Star pääsi viimeisen takasuoran alussa 4. sisälle ja edelleen jatkossa 3. sisälle. Se oli lopussa kiertelemättä tasainen ja sai viimeiset rahat. Lähtölaukassaan tolkuttomasti jäänyt Boulder Lucky tavoitti pääjoukon viimeisellä takasuoralla ja oli taustalla hyvä seitsemäs.

Hurja Ellin Sisu sivusi SE-tulosta


Illan kolmannessa lähdössä karsittiin suomenhevosten Oulu Express -finalisteja. Pauli Raivion ohjastama superlupaus Ellin Sisu löi pöytään sellaiset näytöt, että sen tappiota finaalissakaan on todella vaikea kuvitella. Ellin Sisu täräytti heti startista pitävään piikkiin ja hurjasteli väliajoin 23,0 - 23,5 - 22,5. Päätöspuolikkaalla vauhti rauhoittui 30-lukemiin, mutta ei Ellin Sisulla ollut maalisuoralla minkäänlaista hätää. Ori piti todella vakuuttavasti ykköseksi, Koivikon Kallen SE:tä sivuavalla tuloksella 25,2ake. 3-vuotiaana Junnustartin finaalin SE-tuloksella voittanut Ellin Sisu on tällä kaudella juhlinut jo Pikkuprinssissä arvovoittoa ja pienenä ihmeenä voidaan pitää, mikäli meriittilistalle ei lisätä myös Oulu Expressin voittoa. Ellin Sisu on hävinnyt urallaan ainoastaan kerran, tappio tuli Kaustisen Pikkupelimannin finaalissa, kun laukka vesitti voittohaaveet.

Reijo Vainikan Arvon Herra seuraili ylivoimavoittajaa sen minkä pystyi ja oli 26,3-ennätyksellään todella hieno kakkonen. Takakaarteessa sisäradan jonon kolmanneksi noussut Lumi-Masi piti kaukana kulisseissa asemansa perille saakka ja otti pronssia. Lumi-Masin ennätys kirjataan nyt lukemiin 28,7ake. Lähtöön laukannut Ypäjä Jallu nousi kaukana taustajoukoissa neljänneksi. Kulisseissa Malkkin paranteli ennätystään ja otti viimeiset rahat. Viimeisen finaalitiketin puolestaan lunasti epätasaisessa lähdössä Kotorinnan Topi.

Little Easy marssi Oulu Express -karsinnan voittoon


Toto4-avauksessa haettiin finalisteja lämminveristen Oulu Expressiin. Ensimmäisen karsintalähdön ykkösrahat lähtivät Pohjois-Karjalaan, Martti Pellikan valmentaman Little Easyn matkassa. Jukka Torvinen tarjosi ruunalle makeat asemat 2. ulkoa, suosikki Obrigadon selässä. Päätöspuolikkaan käynnistyessä Obrigado siirtyi keulaan ja Little Easy eteni toista rataa pitkin tämän rinnalle. Maalisuoralla Little Easy hankki varmaan tyyliin yliotteen ja lipui 15-lopetuksessa komeasti ykköseksi. Uran kolmas voitto irtosi uudella hienolla ennätystuloksella 14,6ake.

Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa selässä kolmannelle heittänyt Benjamin Evo jatkoi loppukaarteessa omaan kiriinsä ja lopetti hyvin kakkoseksi. Se paranteli reilulla otteella ennätystulostaan. Viimeiset 700 metriä Mika Forssin ajokki liikkui 12,8-vauhtia. 1. takasuoralla toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt Obrigado siirtyi päätöspuolikkaan käynnistyessä keulaan, mistä jaksoi 15-lopetuksessa asiallisesti kolmanneksi. Se paranteli autolähetyksellä noteeraamaansa aiempaa ennätystulosta sekunnilla, mutta on mennyt voltista kovempaakin. Viimeisen finaalipaikan lunasti Pekka Korven Arctic Lord. Se aloitti kirinsä 3. ulkoa reilut 600 jäljellä ja punnersi lopussa asiallisesti neljänneksi. Viimeiset 600 metriä Arctic Lord tuli 13,8-vauhtia. 4. sisällä juossut Modern Seadragon nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja pudotti loppukaarteessa takaisin sisälle. Janne Sorosen ajokki seuraili viidenneksi ja oli pitkältä tauolta positiivinen. Ennätys parani kahdella sekunnilla.

Viimeisellä takasuoralla 5. ulkoa kirinsä aloittanut Batman Evo meni loppukaarteessa sisäradalle ja tuli tasaisesti loppua. Ennätys korjaantui lukemiin 15,6ake. 1. takasuoralla keulat luovuttanut Empire Shark oli epäonninen, kun se juuttui viimeisellä takasuoralla väsyvän tallikaverin taakse pakettiin. Ruuna tuli tilat löydettyään kelvollisesti perille ja oli seitsemäs. Etukaarteessa porukan hännillä laukannut Pam Hallover jäi taustalle, mutta paranteli reilulla otteella ennätystään. Ennätystuloksensa polkenut Vincent Croft menetti viimeisellä takasuoralla asemiaan väsyvän takana, muttei innostunut itsekään enää parannuksiin. 10,5-avauksessa keulaan siirtynyt First Revenge antautui viimeisellä takasuoralla aivan liian pahoin, eikä voinut olla terve.

Minto's Daisy Star toisen karsinnan terävin


Myös lämminveristen toinen Oulu Express -karsinta oli Pohjois-Karjalan juhlaa, kun Minna Piirosen valmentama Minto's Daisy Star kiri loppua parhaiten. Tamma jäi etukaarteessa 2. ulkoa 3. ulos, mistä nousi 700 jäljellä kirikaistoille. Loppukaarteessa Minto's Daisy Star eteni keulan kupeelle ja runttasi tästä maalisuoralla väkisin yliotteen, kulkien viimeiset 700 metriä 16-vauhtia. Kari Alapekkalan ajokki otti tässä uransa kuudennen voiton ja paranteli ennätystään 0,3 sekunnin verran. Voittotulos 14,5ake oli kymmenyksen parempi, kuin edellisen lähdön voittaneen Little Easyn noteeraus.

Golda Paris täräytti hyvin matkaan ja valtasi alussa piikkipaikan. Se sai kuitenkin 1. takasuoralla voimakasta painetta suosikilta ja joutui vetämään avauspuolikkaan 10,5-vauhtia. Kierroksen väliajaksi Golda Paris kellotti 13,0 ja jatkoi 3. puolikkaan 15-vauhtia. Se taisteli 18,5-lopetuksessa urheasti voitosta, mutta ei lopulta mahtanut mitään Minto's Daisy Starille. Hannu Torvisen ajokki oli kuitenkin vahva, eikä jäänyt omasta ennätyksestään kuin kymmenyksen. Mika Forssin Easy Ride löi 1. takasuoralla kovat piippuun ja vaati keulapaikkaa itselleen, mutta tuloksetta. Takakaarteessa Easy Ride meni 2. sisälle, mistä nousi kenkälusikkaa käyttäen etukaarteessa 2. ulos. Päätöspuolikkaalla Forss seilasi jälleen sisäradalle, mistä hakeutui loppukaarteessa uudestaan 2. ulos. Maalisuoralla Easy Ride jatkoi kolmannelle, muttei saanut enää otetta kärkiparista. Kolmossijan myötä ruuna toi kuitenkin Heikki Korhosen talliin toisen finaalipaikan. Ensimmäisestä karsinnasta Korhonen sai finaaliin Benjamin Evon. Neljänneksi sijoittui Golda Paris'n tallikaveri Stella Unica, jonka myötä myös Niemisen tallista kahdella hevosella on finaalitiketti. Se aloitti porukan perältä kirinsä viimeisellä takasuoralla ja meni loppukaarteessa sisemmille radoille. Tamma seuraili asiallisesti perille. Viimeiset 700 metriä se tuli 17-vauhtia.

Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kirinsä aloittanut Next Direction kohtasi loppukaarteeseen tultaessa vetämättömän selän ja menetti muutaman metrin. Nämä metrit olivat lopussa kalliita, sillä asiallisesta loppuvedosta huolimatta Next Direction jäi niukasti viidenneksi, mikä tarkoitti finaalista karsiutumista. Yli kaksi sekuntia parantunut ennätys toi balsamia haavoihin ja ainakin vahvaa uskoa tulevaisuuteen. Alussa jäänyt Catchmeifyoucan laukkasi 1. takasuoralla. Se paikkasi erheensä kunniakkaasti ja nousi lopussa hyvin kuudenneksi ja entrasi ennätyslukemiaan. Special Director ja Rummenigge olivat sisäratareissun päätteeksi lähinnä tasaisia, vaikka täyden matkan ennätyksiään paransivatkin. Takakaarteessa toisen radan veturiksi juuttunut Star To Be Loved taipui hännille. Ferris Web otti ratkaisevan lähtölaukan.

Sivori Effe vihdoin takaisin voittokantaan


Kolmannessa Toto4-kohteessa Sivori Effe palasi pitkästä aikaa voittojen tielle. Se aloitti 4. ulkona, mistä heitti kolmannen kiertoon vajaat 1700 jäljellä ja eteni 1400 jäljellä toiselle radalle ilman selkää. Matkavauhti oli maltillista, kunnes päätöspuolikkaalla Hannu Torvinen alkoi hieman hiillostaa johtavaa. Loppukaarteessa näytti, ettei Sivori Effe pysty keulahevosta haastamaan, mutta suoralla italialaisruunan mylly lähti jälleen pyörimään ja Maarit Ollikaisen suojatti työntyi lopussa väkisin ykköseksi. Edellisestä voitosta ehti kulua jo puoli vuotta, mikä on näin kovaluokkaisen hevosen kohdalla varsin pitkä aika. Nyt kunto vaikuttaisi jälleen hiljalleen olevan tapissaan. Voitto oli Sivori Effelle uran 11:s.

Hyvin matkaan päässyt Captivate eteni 1. kaarteessa keulaan. Se sai piikkipaikalla tehdä melkolailla omaa juoksuaan ja näyttikin maalisuoran alussa hallitsevan tapahtumia. Lopussa Iikka Nurmosen ajokki tuli kuitenkin kiinniajetuksi ja se joutui tyytymään hopeaan. Tappio oli Captivatelle vasta toinen Oulussa ajettujen kisojen osalta. Toisella radalla ilman vetoapua juossut Todays Popular sai vetoapua 1400 jäljellä ja jatkoi 2. ulkona. Se haparoi loppukaarteessa ja tyytyi lopussa seurailemaan asiallisesti kolmanneksi, selvästi kärkiparille häviten. Keulaan avannut ja paikkansa suosikille luovuttanut Hit That seuraili johtavan takaa mukavasti neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa 3. ulos päässyt Saladino nousi loppukaarteessa kiriin ja lopetti kohtalaisesti. Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä toiselle vaihtanut Feu De Celeste meni loppukaarteessa sisäradalle. Se nousi maalisuoralla jälleen toiselle ja lopetti tasaisesti viimeisille rahoille. Texas Gel teki viimeisestä ulkoa kohtalaisen kirin, mutta taustalta oli vaikea suuremmin parannella tällä matkavauhdilla.

Callela Lancelot selätti kovat konkarit


Toto4-avauksena ajettiin todella mielenkiintoinen lämminveristen avoin maili. Viivalla oli Suomessa debytoinut, 09,5-aikainen ja yli 330 000 euroa tienannut jenkkiori All Laid Out. Lähes kolmen vuoden tauolta palannut huippuori oli heti luotettu suosikiksi. Kisassa kuitenkin nähtiin, että vanhat näytöt ja voittosummat eivät näitä lähtöjä ratkaise. Lähdön vähärahaisin hevonen, Iikka Nurmosen ohjastama Callela Lancelot latasi vauhdilla matkaan ja eteni 1. kaarteessa piikkipaikalle. Se kellotti avauspuolikkaan 11,0 ja jatkoi kierroksen väliajaksi 13,0. 12-lopetuksessa Timo Hulkkosen valmennettava piti oikein vakuuttavaan voittoon hyvällä tuloksella 12,6aly. Jo kauden seitsemännen voittonsa ottanut Callela Lancelot lähti kisaan vaatimattomalla reilun 20 000 euron voittosummalla. Mainittakoon, että lähdön muut yhdeksän hevosta ovat urallaan tienanneet yhteenlaskettuna yli miljoona euroa.

Keulakamppailun Callela Lancelotille hävinnyt Bory oli 2. sisältä turvallisen välimatkan päässä kakkonen. Kohuttu jenkkiori All Laid Out suoritti kelvollisen paluun pitkältä tauolta ja jaksoi johtavan rinnalta kolmanneksi, tuloksella 13,0aly. Etusuoran päässä 4. sisältä 4. ulos vaihtanut Lightsonlightsoff meni loppukaarteessa 3. sisälle, minne jäi pussiin. Pakettiin jäi myös 2. ulkona taivalta taittanut Dixie Exclusive. Pussiin juuttunut kaksikko kuittasi viimeiset rahasijat. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin noussut Minto's Romeo jaksoi kuudenneksi, muut jäivät hieman kauemmas taustalle.

Siirin Ällille kauden 12:s voitto


Kahdeksannessa lähdössä Ahti Antti-Roikon Siirin Älli otti jälleen yhden täysosuman lisää tälle kaudelle. Se eteni pitkältä pakilta keulaan jo 1. takasuoran alussa, eikä jatkossa enää paikastaan luopunut. Siirin Älli kellotti väliajoin 27,5 - 31,0 - 25,5 ja piti 25-lopetuksessa tilannetta kontrollissaan perille saakka. Ruuna on voittanut tänä vuonna jo 12 kertaa ja se on tällä hetkellä ylivoimaisesti kauden voitokkain suomenhevonen. Kärkipaikkaa se pitää myös lämminveriset mukaan lukien, mutta Hamis Fameraiser hengittää niskaan yhden voiton päässä.

Etusuoralla 3. sisältä toista rataa vetämään noussut Vektorin Maine kamppaili hyvin kakkoseksi. 1. takasuoralla keulaan pyrkinyt, mutta lopulta 2. sisälle siirtynyt Helmen Vili ei saanut missään vaiheessa mahdollisuutta ja jäi kolmanneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä 2. ulos noussut Tohari seuraili neljänneksi ja loppukaarteessa puolestaan 2. ulkoa sisäradalle mennyt Dominik jaksoi viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä ulos noussut Taksrok tuli taustalla kelvollisella otteella perille ja oli kuudes.

Löten's Anselm keulasta ykkönen


Yhdeksännessä lähdössä Antti Ala-Rantala otti hyvityksen edellisen lähdön pussitukselle. Tällä kertaa Ala-Rantala ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan leiskautti Löten's Anselmilla 1. takasuoralla vahvasti kohti kärkeä ja päättäväisesti piikkipaikalle saakka. 13,5-avauksen jälkeen vauhti rauhoittui ja kierroksen väliajaksi Löten's Anselm kellotti 16,0. 3. puolikkaalla vauhti kiihtyi 15,5-lukemiin ja 14-lopetuksessa Löten's Anselm piti helppoon tyyliin ykköseksi. Voitto oli hyvävireiselle ruunalle kauden toinen ja uran yhdeksäs.

Loppukaarteessa 3. sisältä kiritilat löytänyt Prince Dean spurttasi terävästi loppua ja nousi aivan voittajan tuntumaan, jääden kuitenkin kakkoseksi. Viimeiset 400 metriä Marko Hakkaraisen ajokki tuli 13-vauhtia ja paranteli ennätystulostaan. Keulassa aloittanut, mutta 1. takasuoralla paikkansa luovuttanut Bebina seuraili johtavan takaa kolmanneksi. Loppukaarteessa 4. sisältä 3. sisälle edennyt Pine Ross ei saanut lopussa kiritiloja. Etukaarteessa 4. ulkoa kolmannelle noussut Darya I Nur eteni reilut 400 jäljellä johtavan rinnalle, mistä jaksoi viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla sisäradan jonon hänniltä ulos hakeutunut Johnny Dahlia polki ulkoratoja pitkin kelvollisesti perille ja sai viimeiset rahat. 3. ulkona juossut Vasil Victor ei ollut kirivaiheessa onnekas ja menetti viimeisellä takasuoralla metrejä. Se meni loppukaarteessa sisäradalle, mistä nousi suoralla toiselle, pääsemättä kuitenkaan loppumetreillä kirimään vapaasti. Bumblebee Laday tuuppasi vajaan 800 metrin kirinsä ihan asiallisesti perille. Jossitteluosastolle päätyy myös 2. ulkona juossut Hamis Heartbreaker. Se valui väsyvän Bad Boy Pressin selässä viimeisellä takasuoralla aivan hännille, mistä tuli melko virkeällä otteella perille. Viimeksi hyvän esityksen tehnyt ruuna jatkaa iskussa.

Jaro's Domaine sekavan päätöslähdön paras


Ravi-illan päätöslähtö oli varsin tapahtumarikasta sorttia. Lähdön paras oli Jukka-Pekka Niskasen ohjastama Jaro's Domaine. Alun johtanut ruuna jatkoi 1. takasuoralla 2. sisälle, mistä sen vetoapua vaihtui etusuoralla laukan myötä. Jatkossa vetoapua teki irtiottoa reippaalla 12-vauhtisella 3. puolikkaalla, mutta loppukaarteessa Jaro's Domaine eteni jälleen tämän välittömään tuntumaan. Maalisuoran alussa ruuna löysi kiritilat ja punnersi tasaisessa maaliintulossa ykköseksi. Uransa toisen voiton ravanneelle Jaro's Domainelle voitto saattoi olla samalla myös viimeinen, sillä Anu Myntin valmennettavan oli ainakin tarkoitus siirtyä kisan jälkeen terapiaratsun uralle. Aika näyttää, pitääkö päätös myös voiton jälkeen.

Takakaarteessa 5. ulkoa kolmannen kiertoon noussut Whitecharm Oscar leiskautti etusuoralla keulaan ja veti 3. puolikkaan peräti 12-vauhtia. Se tuli jatkossa kiinniajetuksi, mutta syttyi lopussa vielä vastamaan ja hävisi niukasti maalikamerassa. 2. ulkona juossut Cee Over Her Eyes löysi loppukaarteessa kiritilat ja lopetti hyvin totoon. Alun kolmatta kiertänyt ja 1400 jäljellä toisen radan veturiksi kiertynyt Steam Arthur oli sitkeä neljäs. Se menetti paikkansa loppukaarteessa, mutta heitti suoralle kaarruttaessa kolmannelle ja tuli vielä hyvällä otteella perille. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kiriin lähtenyt Grace Sundance kiertyi loppukaarteessa johtavan rinnalle, mistä jaksoi viidenneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä 2. sisälle edennyt Quick Diesel nousi maalisuoralla toiselle radalle. Se ei saanut lopussa täyttä mahdollisuutta ja haparoikin lyhyesti loppumetreillä. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa selässä kolmannelle lähtenyt Mr Money Maker laukkasi loppukaarteessa menestystään. Suosikkeihin lukeutunut Classical Star eteni 1. takasuoran alussa keulaan, mutta laukkasi 1100 jäljellä ja menetti pelin.

Tähdet:

*** Ellin Sisu
- 4-vuotias superlahjakkuus viiletti keulapaikalla hurjia kyytejä ja otti helpoin voiton Koivikon Kallen SE:tä sivuavalla tuloksella 25,2ake.

** Callela Lancelot
- Paiskasi alussa keulapaikalle ja hallitsi lämminveristen avointa mailia varmaan tyyliin.

* Little Easy / Minto's Daisy Star
- Pohjois-Karjalan 3-vuotiaat punnersivat 2./3. ulkoa hienosti ykköseksi. Voittotuloksissakin eroa vain kymmenys, joten laitetaan illan yksi tähti jakoon OEX-karsintavoittajien kesken.

Teksti: Harri Haavisto

Arkisto