Raviraportti 7.2.2017

09.02.2017

Oulussa ravattiin poikkeuksellisesti tiistai-illan Toto5-kisat, kun tiistain vakiorata Teivo isännöi lauantaina Toto76-raveja. Äimäraution illassa nähtiin vahva paluu parrasvaloihin kotiradan Tähti Kepun toimesta. Pitkään parasta iskukykyään hakenut ruuna keskittyi tällä kertaa ravaamiseen ja Tuomas Pakkasen ajokki jyräsi vastustajansa vakuuttavasti kumoon. Kovimmassa lämminverikoitoksessa Marko Hakkaraisen ohjastama M.T.Illustrious oli keulapaikalta vailla vastusta. Toto5-kohteissa keulavoitot nappasivat myös Riku Salmisen Mind Magic, sekä Iikka Nurmosen Quiet Leader. Tuomas Pakkanen puolestaan yllätti suosikit sisäratareissun päätteeksi Freddie De Veluwella ja oli ohjastajista illan ainoa kaksoisvoittaja.

Jim Myrberg kierteli ykköseksi


Ravi-illan avauslähdössä Jeanette Svevarin ohjastama Jim Myrberg otti toisen peräkkäisen voittonsa. Ori juoksi 3. ulkona, mistä se hyökkäsi kolmannen kiertoon vajaa kierros jäljellä. Göran Holmbergin valmennettava jyskytti vahvalla otteella kohti kärkeä ja kurkotti loppukaarteessa keulapaikalle. Lopussa Jim Myrberg sai tiukan haasteen Feetteriltä, mutta piti tasaisessa maaliintulossa ykköseksi. Viimeiset 1000 metriä Jim Myrberg kierteli 33,9-vauhtia ja noteerasi voittotuloksen 37,5ke. Voittoon tuli loppukaarteessa melkoinen kauneusvirhe, kun ori leikkasi ahtaasti sisemmille baanoille ja häiritsi vastustajan laukalle. Tämä ei kuitenkaan vähennä yhtään hevosen esityksen arvoa, kuski puolestaan kuittasi kuukauden ajokiellon ja pienet sakot.

Kakkoseksi sijoittunut ja niukasti voittajalle hävinnyt Feetteri teki väkevän esityksen. Se otti lähtölaukan ja putosi kauas pääjoukosta. Takakaarteessa ruuna eteni 5. ulos, mistä pääsi etusuoran päässä 4. ulos. Viimeisellä takasuoralla Martti Aikio nosti ajokkinsa kolmannen radan jonoon ja iski loppukaarteessa omaan kiriinsä neljännelle. Lopussa Feetteri syöksyi aivan voittajan tuntumaan, muttei aivan pystynyt ohitukseen. Todella vahva alkulaukan paikkaus! 2. ulkona loppukaarteessa laukkaavan takana hieman asemiaan menettänyt Uutelan Mimosa hakeutui maalisuoran avautuessa kirikaistoille ja lopetti hyvin kolmanneksi. Johtavan takana juossut Nannan Liekki jäi loppukaarteessa 3. sisälle. Se nousi maalisuoralla ulos ja lopetti tasaisesti neljänneksi. Keulapaikan loppukaarteessa menettänyt Hovin Haaste taipui lopussa viidenneksi ja Vennelmon Veikko otti laukkojen avustamana sisäratareissun päätteeksi viimeiset rahat. Toista rataa ilman selkää ravannut Mimmin Myrsky häirittiin loppukaarteessa laukalle ja se menetti mahdollisen totosijan. Taustalta hyvin asemiaan parannellut Tuurin Toive laukkasi loppukaarteessa mahdollisen rahasijan. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kolmannen radan letkaan liittynyt Nirppis laukkasi maalisuoralla nelossijan.

Las Glider teki vahvan juoksun


Toisen lähdön paras oli Jani Hartikaisen ohjastama Las Glider. Ruuna kiersi alussa ulkoratoja ja eteni 1. takasuoralla 15-avauksessa johtavan rinnalle. Tahti pysyi melko reippaana myös toiselle puolikkaalla ja kierroksen väliajaksi kellotettiin 16,0. Päätöskierroksella vauhti alkoi ymmärrettävästi hiljalleen rauhoittua ja 3. puolikas paineltiin 18,0-kyytiä. Verkkaisessa 24-lopetuksessa Las Glider jyräsi varmoin ottein yliotteen keulahevosesta ja vastaili ulkoa kirineelle loppumetreillä. Voitto oli niukka, mutta esitys oli reippaaseen matkavauhtiin ja alun kiertelyihin nähden todella vahva. Voitto oli Kirsi Kauppisen suojatille uran neljäs ja se pystyy menestymään näissä tehtävissä jatkossakin, jos vire pysyy tällaisena.

2. sisältä loppukaarteessa 2. ulos vaihtanut Kice löysi hieman myöhään vapaan kiriladun ja spurttasi lopussa aivan voittajan välittömään tuntumaan. Keulassa väliajoin 15,0 - 16,0 - 18,0 kellotuttanut Wild Fourmotion jaksoi 24-lopetuksessa kolmanneksi. 2. ulkoa loppukaarteessa hyökännyt Glorious Star kiri asiallisesti neljänneksi. 3. sisällä juossut Mayday Press hakeutui maalisuoralla ulkoradoille, mutta tyytyi lopussa seurailemaan jäännösrahoille. Taustalla Caligo otti tasaisella esityksellä viimeiset rahat. Etukaarteessa 4. sisältä 3. ulos noussut Shy Star hakeutui 400 jäljellä mukavista iskuasemista kirikaistoille, mutta otti pian laukan. Ruuna olisi ravilla saanut rahaa ja verkkainen lopetus olisi antanut sille mahdollisuuden hyväänkin sijoitukseen, mutta lopullinen iskukyky jäi arvoitukseksi.

Quick Dieselille uran toinen täysosuma


Kolmannessa lähdössä Quick Diesel otti hyvityksen edellisen startin epäonnelle. Ruuna olisi jo viimeksi ollut lähellä voittoa erilaisilla ajolinjoilla ja paremmalla tuurilla. Nyt Henri Bollström ei luottanut hyvävireisellä ruunalla tuureihin, vaan latasi heti alussa kasiraiteelta vauhdilla kohti kärkeä ja pokkasi piikkipaikan 1. kaarteeseen tultaessa. Quick Diesel piti keulassa tasaisen reipasta tahtia ja veti väliajoin 15,0 - 16,5 - 17,0. Ruuna vastaili 17,5-lopetuksessa todella hallitusti voittoon. Jatkuvasti luotettavaa jälkeä tehneelle Taisto Vierimaan valmennettavalle voitto oli vasta uran toinen, mutta se pystyy ottamaan kärkisijoja tässä iskussa myös tulevaisuudessa.

2. ulkona juossut Anna's Boy iski 700 jäljellä kiriin ja kiertyi 100 metriä myöhemmin johtavan tuntumaan. Mika Jauholan ajokki kiritti lopussa hyvin voittajaa, mutta ohi ei ollut mitään asiaa. Edellisen perässä 3. ulkona juossut Red Raider kiertyi kirivaiheessa Anna's Boyn peesissä loppukaarteessa 2. ulos. Ruuna kiri lopussa kakkostaistoon, mutta jäi kolmanneksi. Viimeksi optimistisen ajosuorituksen päätteeksi pahoin taittunut Bewitch Boy sai tällä kertaa hieman säästeliäämmän reissun. Se juoksi 6. ulkona, mistä nousi viimeisellä takasuoralla selissä kirikaistoille ja jatkoi maalisuoralle kaarruttaessa omaan kiriinsä. Reipas loppuveto kantoi mukavasti nelosrahoille ja esitys oli viime startin pettymyksen jälkeen selvästi parempi. 2. sisällä juossut Big Lebowski taipui päätöspuolikkaalla kärjen vauhdista ja riitti taustalla jäännösrahoille. 4. sisällä juossut Ghost Story pääsi viimeisellä takasuoralla 3. sisälle ja tuikkasi maalisuoralla sisäkautta viimeisille rahoille. Aivan vapaasti se ei kuitenkaan päässyt etenemään, kun vapaana oli käytännössä vain puolikas rata. Ghost Story jakoi kuudennet rahat Classic Valleyn kanssa. Aki Antti-Roikon ajokki teki puolipositiivisen esityksen lähtösuoran laukkansa jälkeen. Ori eteni takakaarteessa sisäradan jonon häntään ja vaihtoi etusuoralla 5. ulos. Viimeisellä takasuoralla Classic Valley nousi kolmannelle radalle ja kiri ihan mukavalla otteella perille.

Freddie De Veluwe yllätti suosikit


Toto5-pelin avauskohteen piti olla kahden hevosen tiukka taisto, mutta Tuomas Pakkanen ei Freddie De Veluwen kanssa ennakkoasetelmista lannistunut. Ruuna pääsi alussa johtavan taakse, mutta jäi 1. takasuoralla keulapaikan vaihtuessa 3. sisälle. Viimeisellä takasuoralla Freddie De Veluwe mahtui nousemaan 2. ulos ja pääsi etenemään terävän näköisenä suosikki Faith In Lifen välittömään läheisyyteen. Loppukaarteessa Pakkanen laskeutui ajokillaan 2. sisälle, kun suosikki levisi laukalle. Maalisuoralla Freddie De Veluwe iski uudestaan toiselle radalle ja jyräsi loppumetreillä hallitusti yliotteen johtaneesta Tessa's Devilistä. Tarkka reissu oli tälläkin kertaa resepti menestykseen. Myös viimeisimmässä voittostartissaan ruuna pääsi iskemään ykköseksi sisäratareissun päätteeksi. Suvukas Infinitifin poika on aloittanut Mika Kurkisen käsistä oikein lupaavalla tyylillä ja tuo mukavaa lisäväriä pohjoisen kisoihin. Voittotulokseksi kirjattiin asiallinen noteeraus 16,1ake. Viimeiset 600 metriä ruuna polki 13,8-vauhtia.

Tessa's Devil teki jälleen rehdin esityksen. Se kierteli 1. kaarteessa avaruuskaistoja ja tykitti 1. takasuoralla 11,5-avauksessa keulaan. Ruuna sai hengähtää toisella puolikkaalla ja kierroksen väliajaksi kellotettiin 17,5. Päätöskierroksella tahti jälleen kiristyi ja loppukaarteessa Tessa's Devil sai Faith In Lifelta kovaa painetta, mutta sai pidettyä varmoin ottein asemansa tämän laukatessa. Maalisuoralla raju alkurevitys kuitenkin painoi jaloissa ja Mauri Jaaran suojatti joutui tyytymään kakkossijaan. Takakaarteessa toisen radan veturiksi edennyt Faith In Life tuli vielä laukkansa jälkeen hyvällä otteella perille ja oli kolmas. Laukat sotkevat tällä hetkellä menoa ja valmentajan mukaan hevonen tuodaan radoille seuraavan kerran vasta siinä vaiheessa, kun ongelma on ratkaistu. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä 3. sisälle päässyt Irwin Saknussen vaihtoi jatkossa toiselle radalle, mistä pudotti loppukaarteessa sisäradalle ja seuraili lopussa selvästi kärkitriolle hävinneenä neljänneksi. Etukaarteessa 3. ulkoa kiriin heittänyt Dear Josie pudotti loppukaarteessa toiselle radalle ja tsemppasi taustalla viidenneksi. Viimeisessä ulkona juossut Bluehouse's Power tuli jälleen kirinsä ihan näpsäkällä otteella perille ja on edelleen hyvässä kunnossa. Viimeisessä sisällä matkustanut Vienna oli taustalla kohtalainen ja riitti seitsemänneksi. Selkeä parannus Kaustisella suoritettuun Suomen debyyttiin nähden. Positiivisen lämmityskommentin kanssa kisaan lähtenyt Duanna oli 2. sisältä pehmeä ja taipui lopussa selvästi.

Mind Magic keulasta pitelemätön


Toto5-kakkoseen saatiin yllätys, kun Mind Magic selätti suursuosikki Armadillo Armourin. Bodenissa positiivisilla esityksillä kautensa avannut ruuna sai hyvän startin ja täräytti alussa piikkipaikalle. Riku Salmisen ajokki kellotutti väliajoiksi 14,0 - 17,0 - 15,0, eikä ollut 15-lopetuksessa ohitettavissa, vaikka suosikki tarjosikin hyvän vastuksen. Voitto oli Mind Magicille uran viides. Esitykset ovat olleet sen verran mukavasti nousujohteisia, että ruunalta voi odottaa jatkossakin menestystä.

Armadillo Armour hyökkäsi viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa selässä kolmannelle ja jatkoi reilut 600 jäljellä omaan kiriinsä neljännelle. Se kiertyi loppukaarteessa keulan tuntumaan ja taisteli hyvin kakkoseksi. Esitystä on vaikea mennä moittimaan, vaikka ruuna suursuosikkina tappion joutuikin kokemaan. Spekuloida toki voi sillä, hyökkäsikö Jaara liian myöhään, kun selkä ei kirissä vetänyt. Toisaalta moinen arviointi on turhaa, koska Mind Magic teki joka tapauksessa niin hyvän esityksen, että olisi ollut vaikeasti lyötävissä. 2. sisällä juossut Zarrine Kemp putosi päätöspuolikkaalla kärjen kyydistä, mutta riitti taustalla kolmanneksi. Toista rataa ilman vetoapua juossut Hit That meni loppukaarteessa sisäradalle ja jaksoi neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä ulos noussut Dark Viper kiri taustalla kohtalaisesti viidenneksi ja sai viimeiset rahat. Suosikin takana paljon peliä kerännyt Svadilfari hyökkäsi viimeisen takasuoran alussa kolmannelle radalle, mutta mylly ei lähtenyt pyörimään ja Keijo Hakalan ajokki ei parannellut. Sen kiri katkesi lopullisesti loppukaarteen laukkaan. Ilmassa oli selkeää taukotukkoisuutta. Myöhään sisäradalta kiritilat löytänyt Inferno laukkasi maalisuoralla ulkoradoilta ja sen vire jäi hieman arvoitukseksi.

M.T.Illustrious vakuuttava keulasta


Lämminveristen avoimessa koitoksessa Marko Hakkarainen otti hyvityksen Faith In Lifen epäonnistumiselle ja nappasi komean voiton M.T.Illustriousin kanssa. Tamma aloitti toisella radalla ilman selkää, mutta painosti itsensä 1. takasuoralla 11,5-avauksessa keulaan. Jatkossa Hakkarainen sai säädellä tempoa mieleisekseen ja veti kierroksen 16,5-vauhtia. 16-tempoisen 3. puolikkaan jälkeen M.T.Illustrious pakeni 15-lopetuksessa oikein vakuuttavaan voittoon. Hieno esitys toi tammalle toisen ykkössijan sen uudessa kotimaassaan ja herätti suuria lupauksia myös jatkoa ajatellen. Koko urallaan ruotsalaistamma on voittanut seitsemän kertaa.

3. sisällä juossut Boztheman pääsi vajaa kierros jäljellä 2. sisälle. Se nousi maalisuoralla toiselle radalle, muttei pystynyt heittämään haastetta voittajalle. Esitys oli kuitenkin suoraan tauolta positiivinen ja ruuna palkittiin kakkosrahoilla. Keulaan avannut Tir Du Caux jatkoi 1. takasuoralla johtavan taakse, mistä se nousi vajaa kierros jäljellä vetämään toista rataa. Ruuna tsemppasi lopussa kohtalaisesti perille ja riitti kolmanneksi. Se oli parempi kuin viimeksi, mutta ei tainnut olla vieläkään aivan terävimmillään. Etusuoralla 4. sisältä 3. sisälle päässyt Meadow Match vaihtoi viimeisellä takasuoralla 2. ulos. Tamma tuikkasi maalisuoralla sisäradalle ja oli aivan asiallinen neljäs. Breedlove heitti toisen radan jonon hännästä etukaarteessa kolmannen radan jonoon ja sai viimeisellä takasuoralla nauttia mukavasti vetoavusta. Loppukaarteessa ruuna nousi omaan kiriinsä, mutta loppuveto jäi lähinnä tasaiseksi. Etukaarteessa 3. sisältä 3. ulos vaihtanut Tristan Toro jatkoi viimeisellä takasuoralla edellisen perään kolmannelle ja nousi maalisuoralle kaarruttaessa omaan kiriinsä. Henri Bollströmin ajokki kiri lopussa mukavasti Breedloven tuntumaan ja ohitti tämän heti maalin jälkeen. Pitch Commandin etukaarteessa 3. ulkoa aloittama kiri jäi kovin kesyksi ja ruuna jätettiin seitsemänneksi.

Quiet Leader karkasi vastustajiltaan


Enintään 45 000 euroa tienanneiden lämminveristen taisto oli Quiet Leaderin näytöstä. Iikka Nurmosen ohjastama ruuna latasi liukkaasti liikenteeseen ja eteni 1. kaarteessa keulaan. Se rauhoitti tahtia 13,5-avauksen jälkeen ja lisäsi uudestaan tempoa 3. puolikkaalla, kellottaen sen 15-lukemiin. 14-lopetuksessa Quiet Leader karkasi oikein vakuuttavaan voittoon. Petri Klemolan valmennettava sai balsamia haavoihin, sillä se hylättiin viimeksi rahakkaassa Toto76-lähdössä kolmossijalta, kun se käväisi maalisuoralla sisäkentän puolella. Nyt oli jälleen voiton vuoro ja Quiet Leaderin tilin saldo kasvoi 2 000 eurolla. Ykkössija oli ruunalle uran kymmenes.

1. takasuoran alussa 2. sisälle laskeutunut Anaheim Kemp jäi loppukaarteessa 3. sisälle. Se nousi suoralle kaarruttaessa ulos ja lopetti terävästi kakkoseksi. Ruuna jatkaa kunnossa ja ansaitsisi kyllä välillä voitonkin. Suosikki Sivori Effen kohtaloksi koitui jälleen lähtönopeuden puute, minkä vuoksi se joutui tekemään töitä raskaimman kautta. Ruuna nousi 1. takasuoralla kolmannen kiertoon ja eteni etusuoralla toisen radan veturiksi. Siitä Hannu Torvisen ajokki nyrkkeili ihan rehdisti perille ja riitti kolmanneksi. Viimeisessä ulkona juossut What's Going On hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kirikaistoille ja punnersi taustajoukoista hyvällä otteella neljänneksi. Jani Hartikaisen ajokki kulki viimeiset 600 metriä 13,9-vauhtia. 4. sisällä vetämättömässä selässä virunut Bear A Title nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja jatkoi suoran avautuessa kirikaistoille. Mikael Nivan ohjastettava kiri taustalta positiivisesti perille ja suoritti mukavan paluun paussilta. 4. ulkona juosseen Fade To Jamin kirivaihe ei mennyt täysin nappiin, mutta se pääsi lopussa tuikkaamaan sisäkautta viimeisille rahoille. Etukaarteessa 5. ulkoa kirinsä aloittanut Road To Victory punnersi kohtalaisesti perille ja riitti seitsemänneksi. Toisen radan veturina aloittanut Gustav K. sai etusuoralla vetoapua, mutta oli lopussa 2. ulkoa varsin tasapaksu. Viimeisestä sisältä päätöspuolikkaalla kirikaistoille hakeutunut Saladino kiri ulkoa kohtalaisesti.

Vanha kunnon Tähti Kepu palasi voittajaksi


Toto5-pelin päätöskohteessa kotiradan voittokone, pitkään parasta suoritustasoaan hakenut Tähti Kepu palasi parrasvaloihin. Alku oli ruunalle odotetun vaikea ja se haparoi lähtösuoralla, ajautuen aivan radan ulkolaitaan. 1. takasuoralla Tähti Kepu sai juonesta kiinni ja eteni pääjoukon häntään, nousten hetkeä myöhemmin kolmannen kiertoon. Kierros jäljellä ruuna rymisteli keulan rinnalle ja alkoi vaatia vauhtia. 3. puolikkaalla kellot pysähtyivät 24,5-lukemiin ja loppukaarteessa Tähti Kepu vyöryi väkisin kärkeen. 27-lopetuksessa Arto Hyvärin valmennettava karkasi ylivoimaiseen voittoon ja palasi upealla tyylillä voittokantaan. Viimeiset 1600 metriä Tähti Kepu tykitti 25,4-vauhtia ja noteerasi voittotuloksen 26,5ke. Voitto oli ruunalle ensimmäinen sitten viime vuoden huhtikuun, mutta nyt vire näyttäisi jälleen löytyneen. 14-vuotias konkari on voittanut urallaan jo 35 kertaa ja jahtaa seuraavaa täysosumaa jo perjantaina Kuopiossa.

Toista rataa ilman vetoapua juossut suosikki Lakori sai kierros jäljellä vetoapua ja jatkoi 2. ulkona. Etukaarteessa Hannu Torvisen ajokki siirtyi johtavan kantaan. Loppukaarteeseen tultaessa se nousi jälleen Tähti Kepun peesiin, mutta menetti nopeasti vetoapunsa ja jatkoi toista rataa ilman selkää. Lopussa Lakori tsemppasi hyvin kakkoseksi, häviten selvästi voittajalle, mutta jättäen muita yhtä reilulla marginaalilla. Tappiosta huolimatta Lakori ei ollut pettymys, vaan se esiintyi jälleen normaalilla luotettavalla tasollaan. Tälläkin kertaa vastus osoittautui liian kovaksi ja vuoden kestänyt voitoton putki sai jatkoa. Lakori jos joku ansaitsisi välillä voitonkin. Loppukaarteessa taustalta 3. ulkoa hyökännyt Julianne Dahlia kiri hyvin kolmanneksi. Tämän edessä ravannut Meliisi oli kiertelemättä neljäs ja saa puhtaat paperit esityksestään. Villinmiehen Tammakilvan voittaja Myrskyn Tuuli otti sisäratareissun päätteeksi viimeiset rahat. Sillä oli maalisuoralla hieman epäonneakin, kun se juuttui keulasta taipuneen Suklaarillan taakse hetkeksi pakettiin. Sijoituksen suhteen tällä ei kuitenkaan tainnut olla suurempaa merkitystä. Sisärataa pitkin porukan hännillä juossut Fjeldstad Goggen ei saanut realistista mahdollisuutta. Se nousi maalisuoralla jyrkästi ulos ja tuli loppumetrit tasaisesti. Sopivan säästeliäs startti tauon jälkeen teki todennäköisesti hyvää ja seuraavassa kisassa Fjeldstad Goggen on varmasti vaarallinen. Metkutus ei tällä kertaa suorittanut taustalta ohituksia.

Hiphop Highlight kiitti tarkasta reissusta


Illan yhdeksännessä lähdössä Vesa Jokiniemi tarjosi Hiphop Highlightille makean reissun 2. ulkona. 500 metriä ennen maalia ruuna hyökkäsi kolmannelle radalle ja eteni loppukaarteessa keulan rinnalle, hankkien tästä pian yliotteen. Ote piti perille asti ja Hiphop Highlight kamppaili nappireissun päätteeksi ykköseksi. Teija Karjalaisen valmennettavalle voitto oli uran neljäs. Ruuna on tehnyt jo pitkään luotettavaa jälkeä ja ollut jatkuvasti kärjen tuntumassa. Voittotulos 17,0ake jää vain muutaman kymmenyksen Hiphop Highlightin omasta ennätyksestä.

Keulassa aloittanut Easy Vacation jatkoi 1. takasuoralla 2. sisälle. Loppukaarteessa Hannu Torvinen pääsi nostamaan ajokkinsa toiselle radalle ja lopussa Easy Vacation punnersi hyvin kakkoseksi. 13-avauksessa keulapaikan hakenut suosikki Enjoy's Paycheck sai jatkossa rauhoittaa vauhtia, mutta jäi loppukaarteessa alakynteen ja putosi 15,5-lopetuksessa kolmanneksi. Esitys jäi viime kisan tapaan hieman pettymykseksi, ihan parhaimmillaan ori ei tällä hetkellä taida olla. 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin lähtenyt Park's Final Touch teki jälleen positiivisen esityksen ja jaksoi ihan mukavasti neljänneksi. 3. ulkona juossut Boulder Lucky meni loppukaarteessa sisäradalle ja seuraili tasaisesti viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle vaihtanut Lucky Lacrosse kiri taustalla tasaisesti jäännösrahoille. 5. sisällä matkustanut Papa Gallon käväisi viimeisellä takasuoralla toiselle radalla, mutta palasi pian sisäradalle ja syöksyi palan matkaa terävällä otteella, kunnes jäi reilut 400 jäljellä pussiin. Loppukaarteessa Panu Ahosen ajokki oli tukevasti paketoituna porukan perällä ja löysi vasta reilut 100 jäljellä kirikaistat. Ruuna lopetti tilat saatuaan todella terävästi. Viimeksi voittaneen Live It Upin juoksu meni pieleen. Se nousi takakaarteessa kolmannelle radalle, muttei jatkossa päässyt enää toiselle radalle ja taipui lopussa aivan hännille.

Tähti-Pekko pysyi askelillaan


Ravien päätöslähdön paras oli Jukka-Pekka Niskasen ohjastama Tähti-Pekko. Uusista käsistä viimeksi lounasraveissa aloittanut ja laukkojensa jälkeen todella positiivisesti esiintynyt ruuna pysyi tällä kertaa koko matkan askelillaan ja tulosta syntyi. Se juoksi 4. ulkona, mistä nousi viimeisellä takasuoralla selässä kolmannen kiertoon. Maalisuoran avautuessa Tähti-Pekko heitti omaan kiriinsä neljännelle radalle ja vyöryi lopussa varmaan tyyliin ykköseksi. Voittotulos 30,8ake on ruunan uusi ennätystulos, mutta jos ravi maistuu jatkossakin, Tähti-Pekko voi aivan hyvin polkaista tähtiaikaisen tuloksen. Raimo Hyvärisen valmennukseen siirtynyt ruuna otti tässä uransa toisen voiton.

Keulassa väliajoin 27,0 - 31,0 - 29,5 kellotuttanut Hymynväre taisteli 34,5-lopetuksessa niukasti kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa hyökännyt Viano punnersi kolmanneksi ja hävisi niukasti edelliselle. Mäen Eino tsemppasi johtavan rinnalta neljänneksi ja porukan perällä viimeisellä takasuoralla rytmistä kiinni saanut Hymynvälke lopetti aivan ulkoa viimeisille rahoille. Loppukaarteessa 2. ulkoa 2. sisälle pudottanut Kalevatar ei saanut maalisuoralla mahdollisuutta. Hissun Ariel oli johtavan takaa varsin vaisu ja tippui lopussa seitsemänneksi.

Tähdet:

*** Tähti Kepu
- Kotiradan tykki palasi pitkästä aikaa voittokantaan ja teki sen komealla tyylillä.

** M.T.Illustrious
- Eteni 1. takasuoralla keulapaikalle, minkä jälkeen kaikki oli helppoa.

* Quiet Leader
- Täräytti kiihdytyksessä keulaan ja otti tasokkaassa lähdössä vakuuttavan voiton.

Teksti: Harri Haavisto

Arkisto