Raviraportti 10.12.2016

12.12.2016

Oulun Äimäraution super-joulukuu käynnistyi, kun rata sai kunnian isännöidä tällä viikolla Toto76-karnevaaleja. Ravien kirkkaimmat tähdet saapuivat Pihtiputaalta, sillä Team Ojanperä jätti muille käytännössä vain rippeet. Tallin hevosista Toto76-voittoihin ylsivät Rim Bay Kickapoo, Shestheone Pellini sekä Josveis. Lisäksi Valle Streamline oli omassa lähdössään toinen ja Maffioso Face kolmas. Toto76-pelin ulkopuolella Evartti kruunasi tallin onnistuneen ravipäivän, ollen toinen. Yhdeksän starttihevosta toi Ojanperän talliin 22 000 euron palkintorahat, ainoastaan yksi hevonen jäi ulos rahasijoilta, hurja saavutus! Toki raveissa oli myös muita menestyjiä; Toto76-kohteissa voitot nappasivat Ojanperän trion lisäksi Christel Face, Savon Kuukuiskaaja, All Laid Out sekä kanuunaesityksen tehnyt Ranch Kelly. Ohjastajista kisojen kaksoisvoittajia olivat Santtu Raitala (Eko-Tähkä & Shestheone Pellini) ja Tuomas Pakkanen (Christel Face & Sandelsson).

Eko-Tähkä jatkoi voittotehtailuaan


Iltapäivän avauslähdössä oli paras Santtu Raitalan ohjastama Eko-Tähkä. Ruuna haki 1. kaarteessa keulapaikan hallintaansa ja veti väliajoin 32,5 - 31,5 - 29,5. 29-lopetuksessa Eko-Tähkä vastaili varmaan tyyliin ykköseksi. Markku Kiljalan suojatti on syttynyt hienoon vireeseen loppuvuodesta, sillä se on voittanut neljästä viimeisimmästä kisastaan kolme. Voittotulos 30,6ke sivuaa ruunan omaa ennätystä.

Johtavan rinnalla taivalta taittanut Mimmin Kurko kiritti hyvin voittajaa ja oli toisena maalissa. 3. sisällä matkustanut Menovisku nousi viimeisen takasuoran avautuessa 3. ulos. Se pääsi jatkossa 2. ulos, mistä seuraili kolmanneksi, selvästi kärkiparille häviten. Taustajoukoissa toista rataa pitkin juossut Ekopetus tavoitti viimeisellä takasuoralla kärkijoukkoa ja eteni 4. ulos. Se pääsi jatkossa 3. ulos, mistä heitti maalisuoran avautuessa kiriin ja puristi tasaisesti neljänneksi. Lähtösuoran päässä keulaan edennyt ja kaarteessa paikkansa luovuttanut Santana taipui lopussa kärkiparin takaa viidenneksi. Jukka-Pekka Niskasen luotsaama Oleg laukkasi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa mahdollista menestystään. Se tuli jatkossa taustalla vielä asiallisella otteella perille ja sai viimeiset rahat. Pelihevosista tahmean startin saanut Ralli-Tähkä laukkasi porukan perällä viimeisellä takasuoralla, mutta se ei olisi todennäköisesti tällä kertaa menestynyt ravillakaan. Paljon peliä kerännyt Poika Vauraus laukkasi 1. takasuoralla, eikä saanut jatkossa myllyä pyörimään. Sen urakka päättyi keskeytykseen.

Lucky Lacrosse vastaili keulasta maaliin asti


Myös ravien toiseen lähtöön saatiin keulavoittaja, kun alussa piikkipaikalle pommittanut Lucky Lacrosse piti ykköseksi. Se avasi reippaasti 13,0-kyytiä, minkä jälkeen tahti rauhoittui tuntuvasti ja kierros paineltiin ainoastaan 19,5-vauhtia. 3. puolikkaalla kellot pysähtyivät 19,5-lukemiin ja 19,5-lopetuksessa Lucky Lacrosse piti niukkaan, mutta melko hallittuun voittoon. Mikko Karenin ohjastamalle ja valmentamalle ruunalle voitto oli kauden, sekä samalla myös koko uran kolmas.

Eturivin ulommaiselta lähtöradalta kelpo startin saanut E.V. Bena syöksyi 1. kaarteessa keulan rinnalle, mutta tyytyi jatkossa asemaansa 2. sisällä. Loppukaarteessa Mauri Jaaran suojatti löysi väylät vapauteen ja kiri lopussa aivan voittajan tuntumaan. Pelisuosikki Sweet Malkin aloitti kirinsä 4. ulkoa kierros ennen maalia ja nousi loppukaarteessa sijalle kolme. Jatkossa se ei enää ohituksia suorittanut, mutta esitys oli kuitenkin pitkän kirin päätteeksi aivan asiallista sorttia. 4. sisällä matkustanut Maximus Hero löysi vapaat ladut loppukaarteessa ja punnersi lopussa kohtalaisella otteella neljänneksi. 3. sisällä juossut Caligo pääsi loppukaarteessa 2. sisälle ja hinautui lopussa vitosrahoille. 2. ulkona taivalta taittanut Belpion menetti viimeisellä takasuoralla asemiaan väsyvän selässä ja löysi loppukaarteessa väylät ulkoradoille. Tamma pisteli taustalla loppua ihan pirteällä otteella ja sai viimeiset rahat. Paljon pelattu Make It Alright väsyi varhain johtavan rinnalta. Jonkin verran peleissä huomioitu Park's Colombo otti 1. takasuoran alussa ratkaisevan laukan.

A.T. Ekalle vuoden viides tolppa


Ravien kolmantena lähtönä ajettiin vähäväkinen, mutta hyvätasoinen suomenhevosten Huippu- vastaan Tähtidivisioonakarsinta. Keulahevosten juhlat jatkuivat myös tässä lähdössä, sillä Harri Kotilaisen A.T. Eka johti lähes alusta loppuun. Se ei ollut alkumetreillä nopein, mutta pääsi lähtösuoralla keulaan kun Vilma Lyydia levisi laukalle. 33,5-avauksen jälkeen A.T. Eka sai rinnalleen Tähti Kepun ja kiristi vauhtiruuvia. Ruuna kellotti kierroksen väliajaksi 30,5. 3. puolikkaalla tahti pysyi reippaana ja takasuoralla kellot seisahtuivat 25,5-lukemiin. 28,5-lopetuksessa A.T. Eka vastaili varmasti ykköseksi, vaikka saikin Evartilta tiukkaa haastetta. Ruuna on voittanut uransa aikana jo 21 kertaa ja onkin menestynyt lähes aina, kun on kulkenut ravia. A.T. Ekan "eno" A.T. Eko omaa hyvät kokemukset Oulun Äimärautiolta, sillä ori kruunattiin vuoden 2010 ravikuninkaaksi.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kiriin heittänyt Evartti eteni loppukaarteessa johtavan rinnalle ja jyräsi siitä vahvasti kakkoseksi. Vajaan kolmen kuukauden paussilta palannut ori otti tässä jo kymmenennen peräkkäisen kaksarisijoituksen, eikä ole tällä kaudella laukatta erehtynyt ulos kahden parhaan joukosta. 1. takasuoralla johtavan rinnalle kiertynyt Tähti Kepu kadotti raviaan päätöspuolikkaan käynnistyessä ja menetti hieman metrejä. Suoralle kaarruttaessa Tuomas Pakkasen ajokki nousi kolmannelle radalle ja tuli loppua ihan hyvällä otteella. Kuntokäyrä osoittaa edelleen vahvasti yläviistoon. 2. sisällä matkustanut Lakori nousi maalisuoralla toiselle radalle ja seuraili tasaisesti neljänneksi, ottaen viimeiset rahat. Suosikkeihin lukeutunut Niemen Cecilia nousi 1. takasuoralla 2. sisältä toiselle radalle, mutta levisi pian laukalle ja putosi taustalle. Uusi laukka etusuoralla. Risto Tupamäen ajokki tuli jatkossa sisärataa pitkin ihan hyvällä otteella perille ja oli viides. Päätöskierroksen Niemen Cecilia kulki hieman alle 26-vauhtia. Julianne Dahlia laukkasi lähtösuoralla ja viimeisellä takasuoralla, jääden hännille. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 3. ulos vaihtanut V.G. Vipori hyökkäsi loppukaarteessa kirikaistoille, muttei lopussa ohitellut. Päätössatasella meno oli oikein tahmeaa. Keulaan avannut Vilma Lyydia laukkasi lähtösuoralla ja päätyi taustalla keskeytykseen.

Christel Face keulasta terävänä


Toto76-avauksena ajettiin ennakkoasetelmiltaan todella tasainen tammakoitos. Keulahevosten voittokulku sai edelleen jatkoa, kun Tuomas Pakkasen ohjastama Christel Face hallitsi lähdön jokaista metriä. Tamma kiskaisi alussa piikkipaikalle ja veti väliajoin 18,5 - 18,5 - 17,0. 15-lopetuksessa Martti Pellikan valmennettava hallitsi tapahtumia miten tahtoi ja irtosi vakuuttavaan voittoon. Ykkössija oli Christel Facelle kauden kolmas ja uran yhdeksäs. Rahallisesti voitto oli Classic Photolle uran toistaiseksi arvokkain onnistuminen. Ohjastaja Tuomas Pakkaselle voitto oli Äimärautiolla kauden 23:s ja pitää miehen tiukasti kiinni rataliigan kakkossijassa. Kärjessä on Mauri Jaara 27 voitollaan.

2. sisällä juossut Bebina seuraili hyvin kakkoseksi ja Vincitrice oli tämän takaa kolmas. Vincitricelle jäi jossiteltavaa, sillä se ei päässyt kirimään lopussa. Alun kolmatta rataa kiertänyt She's So Lady kiertyi 1. takasuoralla johtavan rinnalle, mistä jaksoi ihan asiallisesti neljänneksi. 4. ulkona ravannut Also Starring kohottautui etukaarteessa kolmannen radan veturiksi ja punnersi loppukaarteeseen tultaessa aivan kärjen rinnalle. Tamma jaksoi kirinsä rehdisti perille saakka ja oli viides. 2. ulkona juossut Chicotte Chic ei saanut kiritiloja, muttei näyttänyt loppumetreillä erityisen tuoreeltakaan enää. 6. ulkoa etusuoran päässä kolmannen kiertoon kohottautunut Hilde Småbo kiri kohtalaisesti ja sai jäännösrahoja. Etukaarteessa 5. ulkoa 4. ulos päässyt Crystal Eye eteni lopussa toista rataa pitkin viimeisille rahoille. Taustalla jossiteltavaa jäi ainakin Global Resourcelle, joka ei sisäratareissun päätteeksi löytänyt ajoissa vapaita väyliä.

Rim Bay Kickapoo kiitti alun hurjastelusta


Toisessa Toto76-kohteessa ei enää nähty keulahevosen juhlia, siitä piti huolen alkumatkan railakas tempo. Santtu Raitala oli liikkeellä aggressiivisella taktiikalla ja tykitti Smooth Criminalilla alusta alkaen voimalla kohti kärkeä. 1. kaarteessa ruuna latasi keulaan, mutta piikkipaikan hinta oli kova, kun avauspuolikkaaksi kellotettiin 09,0. Päätöspuolikkaan käynnistyessä Smooth Criminalin eväät oli syöty. Kenttä kääntyi huolella, kun ykköseksi jyräsi 6. ulkona juossut Rim Bay Kickapoo. Mika Forssin ajokki havitteli etukaarteessa taustalta kolmannen kiertoon ja sai jatkossa vetoapuja eteensä. Päätöspuolikkaan käynnistyessä Rim Bay Kickapoo ponnisteli jo neljättä rataa kohti kärkeä ja teki sen vauhdilla. Loppukaarteessa ruuna kiertyi jo kärkeen siirtyneen Prince Deanin tuntumaan ja haki hetken voimia tämän takaa. Suoralla Rim Bay Kickapoo runnoi väkisin kärkeen. Komea esitys kruunattiin hienolla voittotuloksella 13,9aly, joka on ruunan uusi ennätys. Kovaa kyytiä talvikeleille! Voitto oli Antti Ojanperän suojatille jo kauden yhdeksäs. 4-vuotias lähestyy hiljalleen 20 000 euron rajapyykkiä, mutta kehityskelpoinen hevonen pärjännee myös jatkossa, vaikka tehtävät hiljalleen tiukentuvatkin.

700 metriä ennen maalia kirinsä aloittanut Prince Dean jyräsi reilut 400 jäljellä keulaan ja kamppaili siitä lopussa vahvasti kakkoseksi. Alussa hännille pakitellut Sort Of Sorrow vaihtoi porukan perällä viimeisellä takasuoralla sisäradalta toiselle. Antti Ala-Rantalan suojatti jatkoi loppukaarteessa kirikaistoille ja rymisteli todella vahvasti totoon. Viimeiset 800 metriä sujuivat 13,6-vautia. 2. ulkona juossut Zell Memento sai loppukaarteessa vapaan ladun eteensä ja työntyi ihan asiallisesti neljänneksi. 2. sisällä ravannut Indyana Poliss oli tukalissa asemissa 2. sisällä, kun keulahevonen heitti viimeisellä takasuoralla pyyhkeen kehään. Ruuna pääsi loppukaarteessa nousemaan toiselle radalle, mutta oli maalisuoralla uudestaan hetken pussissa. Loppumetrit Indyana Poliss leiskautti ihan terävästi, joten kunto pitää. Alussa toisen radan veturiksi kierrellyt Donnie Brasco pudotti loppukaarteessa sisäradalle ja sinnitteli lopussa viimeisille rahoille. Viimeisellä takasuoralla sisäradan ruuhkautuessa asemiaan 3. sisällä menettänyt Mr Mallorca pisteli taustalla varsin pirteällä otteella loppua, vaikka sijoitus vaisuksi jäikin. Pelihevosiin lukeutunut Boulder Luke nousi viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kiriin, mutta laukkasi loppukaarteeseen tultaessa noususta. Laukkaan paloi mahdollinen totosija.

Shetheone Pellini jatkoi lupaavia otteitaan


Team Ojanperän juhlat jatkuivat myös kolmannessa Toto76-kohteessa, kun Santtu Raitalan ohjasti Shestheone Pellinin Kyvyt Esiin -divarikarsinnassa ensimmäisenä tikulle. Juoksunkulku ei lahjakkaan tamman osalta mennyt aivan käsikirjoituksen mukaisesti, kun se ei päässyt alussa piikkipaikalle. Tamma laskeutui toiselta radalta johtavan kantaan 1400 metriä ennen maalia, mutta nousi nopeasti uudelleen toiselle. Etusuoralla Shestheone Pellini haki johtopaikan hallintaansa, minkä jälkeen kaikki oli tammalle helppoa. Se piti 18-lopetuksessa vaivattomasti ykköseksi ja nappasi uransa viidennen voiton, ennätystään sivuavalla tuloksella 16,9ake. Santtu Raitalalle voitto oli päivän toinen.

4. ulkona juossut Hilarious Hangover laukkasi lyhyesti viimeisellä takasuoralla ja jatkoi raville selvittyään kolmatta rataa kohti kärkeä. Tamma jatkoi maalisuoran avautuessa omaan kiriinsä neljännelle ja lopetti vahvasti kakkoseksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kirinsä aloittanut Quick Diesel punnersi asiallisesti kolmanneksi. 5. ulkona matkustanut Hiphop Highlight pääsi viimeisellä takasuoralla etenemään 3. ulos ja hakeutui loppukaarteessa kiriin. Se lopetti aivan ulkoa nelosrahoille. 2. ulkona ravannut Impress It laskeutui etusuoralla 3. sisälle, kun menetti vetoapunsa. Kari Alapekkalan ajokki nousi uudestaan toiselle vajaa kierros jäljellä ja taipui maalisuoralla jäännösrahoille. Ennätys parani kuitenkin roimasti, joten uran avaustappiosta huolimatta kelpo esitys. Alussa keulapaikalla naruille painanut Man Of Mill luopui paikastaan reilu kierros ennen maalia ja riitti lopussa viimeisille rahoille. Rapido Follo laukkasi 2. ulkoa loppukaarteessa, mutta menetti laukassaan korkeintaan jäännösrahoja.

Savon Kuukuiskaaja jyräsi ykköseksi


Suomenhevosten Haastajadivisioonassa nähtiin vahva esitys johtavan rinnalla juosseen Savon Kuukuiskaajan toimesta. Ori alkoi antaa painetta keulahevoselle viimeisellä takasuoralla ja otti tästä maalisuoralla lopullisen niskalenkin. 31,5-lopetuksessa Henri Bollströmin ajokki jyräsi oikein vakuuttavasti ykköseksi. Viime vuonna hienon kauden tehnyt ori on tällä kaudella hakenut parasta iskukykyään, mutta viimeisimpien esitysten perusteella se alkaa hiljalleen löytyä. Voitto oli Harri Konttisen suojatille toinen putkeen ja nosti voittosumman yli 22 000 euroon.

Loppukaarteessa hieman kenkälusikkaa käyttäen 2. sisältä ulos noussut Ainon Ilo punnersi lopussa kakkoseksi. Lähtöön laukannut Pilsker nousi etukaarteessa 4. ulkoa kolmannen radan jonoon ja jäi viimeisellä takasuoralla ilman selkää. Pitkältä tauolta palannut ori rymisteli kirinsä vahvasti perille saakka ja lienee pian voittovuorossa. 3. ulkoa hieman turhan myöhään kiritilat löytänyt Villihuuma lopetti asiallisesti neljänneksi. Jossiteltavaa jäi myös 3. sisällä juosseelle Turtilolle, se ei päässyt lopussa kirimään täysin vapaasti. Maalisuoran alussa 2. ulkoa kiriin noussut Kirmaralli punnersi tasaisesti viimeisille rahoille. Suosikkeihin lukeutunut Pehveri oli pehmeä. Se veti keulassa väliajoin 24,0 - 27,0 - 28,5, mutta antautui 31,5-lopetuksessa maalisuoralla kahdeksanneksi. Etusuoran alussa porukan perältä kolmannelle noussut Akkaatta rymisteli viimeisellä takasuoralla vahvasti kärjen ulkopuolelle, mutta laukkasi 700 metriä ennen maalia. Se olisi ravilla voinut hyvinkin otella kärkipään sijoituksista. Voitokas I.P. Soturi ei jaksanut kiriä taustalta mukaan kärkikuvioihin, ilmassa oli taukotukkoisuutta.

Josveis toi Team Ojanperälle hattutempun


Suomenhevosten Valiodivisioonaan saatiin yllätys, kun Josveis toi Antti Ojanperän talliin jo ravien kolmannen voiton. Valmentajan itsensä ajama ruuna juoksi 5. ulkona ja tarkkaili alussa taustalla kärjen kinastelua. Etukaarteessa Josveis siirtyi 3. sisälle. Viimeisellä takasuoralla ruuna löysi paikan 3. ulkoa ja pääsi hetkeä myöhemmin 2. ulos, kun Virijori laukkasi edestä. Loppukaarteessa Josveis hyökkäsi kolmannelle ja kiri lopussa varmaan voittoon. Ykkössija oli ruunalle kauden neljäs ja tuli äärimmäisen makeaan paikkaan. 7 000 euron ykkösrahat nostivat Josveisin uran voittosaldon yli 96 000 euroon, joten maaginen 100 000 euron rajapyykki lähestyy vääjäämättä.

Suivikas teki jälleen rehdin esityksen. Se kiersi alussa kolmatta rataa ja laskeutui etusuoran avautuessa 2. ulos. Hetkeä myöhemmin sijoitus toisen radan jonossa putosi yhden pykälän verran. Viimeisellä takasuoralla Suivikas oli tovin pussissa, mutta nousi reilut 600 jäljellä hänniltä uudestaan kolmannen kiertoon. Terho Rautiaisen suojatti tuli mukavalla otteella perille saakka, muttei kyennyt enää haastamaan voittajaa. 2. ulkona juossut Koivikon Kalle menetti viimeisellä takasuoralla roimasti asemiaan väsyvän selässä ja oli loppukaarteessa uudestaan pussissa, selkä edessä vain oli vaihtunut. Loppua Koivikon Kalle pujotteli pirteästi ja oli kolmas. Vajaa kierros jäljellä porukan perältä kolmannen kiertoon noussut Virijori eteni viimeisellä takasuoralla 2. ulos, mistä laukkasi reilut 400 jäljellä. Hyppyyn paloi kärkipään sijoitus, kenties jopa voitto. Alussa tulista prässiä saanut Siirin Älli oli keulasta tosi sitkeä, mutta putosi maalisuoralla viidenneksi. Etukaarteessa 4. ulkoa kirinsä aloittanut Vektorin Maine kiertyi viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle, mistä kamppaili kuudenneksi. Pikkukahveli löylytti alussa keulahevosta, mutta tipahti itse lauteilta viimeisellä takasuoralla ja sammui ihan hännille.

All Laid Outille avausvoitto Suomessa


Lämminveristen Pronssi- vastaan Kultadivisioona oli jenkkiori All Laid Outin vakuuttavaa näytöstä. Se juoksi 5. ulkona, mistä pääsi takakaarteessa 4. ulos. Reilu kierros ennen maalia Jukka Torvisen ajokki pääsi 3. ulos ja liittyi viimeisen takasuoran alussa kolmannen radan jonoon. 500 jäljellä All Laid Out syöksyi neljännelle radalle ja eteni loppukaarteessa kärjen kimppuun. Maalisuoralla ori irtosi herkällä otteella todella helppoon voittoon. Nousujohteisesti pitkän taukonsa jälkeen esiintynyt Timo Salmelan suojatti otti ansaitusti ensimmäisen voittonsa Suomessa. Aiemmissa starteissaan All Laid Out on napsinut tasaiseen tahtiin hopea ja pronssisijoja, mutta nyt oli kultaisen mitalin vuoro.

2. ulkona juossut Aslan L.C. jäi vajaat 1300 jäljellä ilman vetoapua ja jaksoi hyvin kakkoseksi. 2. ulkoa loppukaarteessa kirinsä aloittanut Maffioso Face nousi loppukaarteessa kiriin ja lopetti hyvin totoon. Suosikkeihin lukeutunut Ida's Owen veti keulassa väliajoin 19,0 - 17,5 - 16,0 ja kesti 15-lopetuksessa neljänneksi, ollen ehkä jonkinlainen pettymys. Ei silti isommin tuomita. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä toiselle noussut Cosmos Limburgia oli lopussa tasainen ja riitti viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa ulkoradoille kohottautunut Breedlove tuli kohtalaisesti perille ja oli kuudes. 3. ulkona ravanneen Minto's Romeon kierroksen kiri ei kantanut tällä kertaa seitsemässä sijaa korkeammalle. Jonkin verran peliä kerännyt voitokas Captivate hyppäsi johtavan rinnalta vajaat 1300 jäljellä ja menetti pelin.

Ranch Kelly kesti kaiken


Toto76-kierros päättyi lämminveristen Hopeadivisioonaan. Lähdössä nähtiin vahva esitys Iikka Nurmosen ohjastaman ja Anne Luttisen valmentaman Ranch Kellyn toimesta. Tamma kiersi 12,5-avauksessa ulkoratoja ja rymisteli avauspuolikkaan täyttyessä johtavan rinnalle. Moni hevonen olisi lannistunut tällaiseen alkurynnistykseen, mutta Ranch Kelly ei. Se antoi viimeisellä takasuoralla voimakasta prässiä keulahevoselle ja jyräsi maalisuoran alussa otteen. Lopussa se vastaili ulkoa kirineelle ja piti niukkaan maalikameravoittoon, kanuunaesitys! Tamma otti tässä kauden kuudennen voiton ja lähestyy hurjaa vauhtia 100 000 euron voittosummaa.

2. ulkoa maalisuoran alussa kiritilat löytänyt Valle Streamline oli tuoda Antti Ojanperän talliin jo neljännen Toto76-voiton, mutta jäi hienon kirin päätteeksi maalikamerakakkoseksi. Kierros jäljellä 6. ulkoa selässä kolmannen kiertoon noussut Sudbury jäi viimeisellä takasuoralla ilman vetoapua. Se runttasi pitkän kirinsä sitkeästi perille saakka ja oli oikein hyvä kolmas. 4. ulkoa myöhään kiritilat saanut Thai Armani tuli maalisuoraa sen verran pontevin potkuin, että sille voi povata hyvää jatkoa uudessa kotimaassaan. Pelisuosikki Herbie Sisu sai rauhoittaa keulassa 12,5-avauksen jälkeen tahtia, mutta oli 16-lopetuksessa varsin aseeton. Hokkikengät eivät taida olla Herbie Sisun mieleen. Kaukaa ulkopareista etusuoralla kirinsä aloittanut Tip Chip jyräsi positiivisella otteella kuudenneksi, tehtävä oli vaikea. Edellistä kirissä parhaan kykynsä mukaan seuraillut Wilda Tigern Jack oli myös aivan asiallinen, vaikka ulos rahoilta jäikin. Paljon pelattu Dixie Exclusive oli johtavan takaa melko vaisu. Se menetti otteen vetoavustaan loppukaarteessa, nousi maalisuoralla keskijoukoissa toiselle ja tuli tasaisesti perille.

Hayai Chikara hallitsi perille saakka


Ravien yhdestoista lähtö oli Kari Alapekkalan ja Hayai Chikaran näytöstä. Ruuna eteni ensimmäisellä takasuoralla 11-avauksessa toista rataa pitkin kohti kärkeä ja pokkasi 1500 jäljellä piikkipaikan. Jatkossa Alapekkala sai ottaa tuntuvasti vauhtia pois ja lisäsi päätöspuolikkaalla uudestaan tempoa. 14,5-lopetuksessa kaikki oli Muscles Yankeen pojalle oikein helppoa ja se irtosi vakuuttavasti ykköseksi. Voitto oli Hayai Chikaralle jo uran 20:s. Ruunan sisarusparvesta löytyy yksi ainakin toistaiseksi hieman isorahaisempi menijä, sillä yli 80 000 euroa urallaan tienannut Velvet Girl on Hayai Chikaran sisko. Muutenkin ruunan emälinja on todella laadukas, pitäen sisällään mm. Kriterium-voittaja Funky Riden, Suur-Hollola -menestyjän Noa Savoyn.

Johtavan rinnalla juossut Gustav K. teki sitkeän esityksen ja taisteli kakkoseksi. 3. ulkona ravannut Trade A Photo hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kolmanneksi ja oli hyvä kolmas. 2. ulkoa 600 metriä ennen maalia hyökännyt Bonhomme punnersi nelosrahoille ja Hit That riitti 3. sisältä viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla 5. ulkoa kolmannen kiertoon heittänyt Todays Popular lopetti ihan mukavasti viimeisille rahoille. 2. sisältä loppukaarteessa 2. ulos noussut Minto's Starman laukkasi loppukaarteessa ja menetti mahdollisen rahasijan.

Sandelssonille kauden ensimmäinen voitto


Kisat päättyivät lämminveristen mailin merkeissä. Tuomas Pakkasen ohjastama Sandelsson oli koitoksen terävin ja toi ohjastajalleen jo kauden 24 voiton Äimärautiolla. Ruuna juoksi toista rataa ilman vetoapua, mistä rutisti 18-lopetuksessa todella varmaan voittoon. Tapani Korhosen suojatti on noussut hyvään kuntoon ja se onkin ottanut viimeisimpään viiteen starttiinsa pelkkiä totosijoja. Voitto oli ruunalle kuitenkin vasta kauden ensimmäinen.

2. ulkona ravannut Lucas Gran oli pitkään pussissa ja työntyi lopussa sisäkautta kakkoseksi. Lyhyesti lähtöön laukannut Papa Gallon selvisi raville selvittyään 3. sisälle. Se vaihtoi viimeisellä takasuoralla toiselle ja jatkoi pian kolmannen kiertoon. Loppua Panu Ahosen ajokki kiri asiallisesti ja riitti kolmanneksi. Lähtöön laukannut suosikki Blady Bols Blue menetti roimasti asemiaan ja selvisi jatkossa 4. ulos. Loppukaarteessa Hannu Torvisen ajokki lyöttäytyi mukaan kärkiryhmään ja hakeutui kiriin. Loppua Blady Bols Blue tuli hyvällä otteella ja olisi taatusti laukatta otellut ihan kärkisijoista. Keulassa 16-vauhtia kierroksen vetänyt Goofy Sunrise jaksoi 18-lopetuksessa viimeisille rahoille. 2. sisällä juossut Arwen Hoss sai myöhään kiritilat, eikä syttynyt lopussa kirimään. Paljon pelattu Leon Dahlia laukkasi kiihdytyssuoran päässä hylkyyn.

Tähdet:

*** Ranch Kelly
- Kiersi alussa kovassa vauhdissa ulkoratoja pitkin ja parkkeerasi 1. takasuoralla johtavan rinnalle. Jyräsi siitä todella väkevästi ykköseksi.

** All Laid Out
- Otti komean kirinsä päätteeksi ensimmäisen voittonsa Suomen kaviourilta.

* Rim Bay Kickapoo
- Kiersi maililla kaukaa takapareista vahvasti ykköseksi. Matkavauhti toki suosi, mutta kirikin oli mainio.

Teksti: Harri Haavisto

10.05.2016

11.1.2016, Toto4-ravit

25.1.2016, Toto4-ravit

8.2.2016, Toto4-ravit

27.2.2016, Toto76-ravit

14.3.2016, Toto4-ravit

1.4.2016, Toto4-ravit

8.4.2016, Lounasravit

18.4.2016, Toto4-ravit

17.05.2016

Äimäraution raviraportti 13.5.2016

Äimäraution raviraportti 14.5.2016

31.05.2016

Äimäraution raviraportti 23.5.2016

09.06.2016

Äimäraution raviraportti 6.6.2016

28.06.2016

Äimäraution raviraportti 20.6.2016

19.07.2016

Raviraportti 18.7.2016

26.07.2016

Raviraportti 25.7.2016

08.08.2016

Raviraportti 3.8.2016

09.08.2016

Raviraportti 8.8.2016

26.08.2016

Raviraportti 19.8.2016

31.08.2016

Raviraportti 29.8.2016

12.09.2016

Raviraportti 9.9.2016

Raviraportti 10.9.2016

21.09.2016

Raviraportti 19.9.2016

04.10.2016

Raviraportti 3.10.2016

18.10.2016

Raviraportti 17.10.2016

02.11.2016

Raviraportti 31.10.2016

15.11.2016

Raviraportti 14.11.2016

29.11.2016

Raviraportti 28.11.2016

03.12.2016

Raviraportti 2.12.2016

12.12.2016

Raviraportti 10.12.2016

01.01.2017

Raviraportti 29.12.2016

10.01.2017

Raviraportti 9.1.2017

31.01.2017

Raviraportti 27.1.2017

Raviraportti 28.1.2017

09.02.2017

Raviraportti 7.2.2017

22.02.2017

Raviraportti 19.2.2017

08.03.2017

Raviraportti 6.3.2017

24.03.2017

Raviraportti 20.3.2017

05.04.2017

Raviraportti 3.4.2017

03.05.2017

Äimäraution raviraportti 24.4.2017

16.05.2017

Raviraportti 12.5.2017

17.05.2017

Raviraportti 13.5.2017

26.05.2017

Raviraportti 22.5.2017

01.06.2017

Raviraportti 29.5.2017

16.06.2017

Raviraportti 8.6.2017

19.06.2017

Raviraportti 18.6.2017

17.07.2017

Raviraportti 17.7.2017

24.07.2017

Raviraportti 24.7.2017

12.08.2017

Raviraportti 11.8.2017

22.08.2017

Raviraportti 21.8.2017

28.08.2017

Raviraportti 28.8.2017