Raviraportti 19.2.2017

22.02.2017

Oulussa ravattiin sunnuntaina kymmenen lähdön Radio Pooki -laskiaisravit. Toto4-rivi muodostui hieman haastavaksi, kun alkuun ja loppuun saatiin isohkot yllätykset. Jukka-Pekat toimivat tällä kertaa potintekijöinä; Ensin Niskanen narutteli Olegin vahvalla kirillä ykköseksi ja päätöskohteessa Kauhasen Johnny Dahlia teki väkevän esityksen suoraan tauolta ja karsi kuponkeja rajulla otteella. Väliin saatiin pari helpompaa merkkiä, kun monté-lähdön suosikkeihin lukeutunut Nelly-Janiika Korpikosken ratsastama BWT Hellion piti vastustajansa varmoin ottein kurissa ja Santtu Raitalan ohjastama suursuosikki Smooth Criminal dominoi keulapaikalta alusta loppuun.

Uutelan Mimosa paras laukkojen sävyttämässä lähdössä


Ravien avauslähdössä paras oli Sebastian Långströmin ohjastama ja valmentama Uutelan Mimosa. Tamma tuli 1. kaarteeseen sisärataa pitkin sijalla seitsemän ja pääsi 1. takasuoralla etenemään sujuvasti 2. sisälle, kun sisäradan paikat eivät vastustajille kelvanneet. Etukaarteessa Uutelan Mimosa mahtui vaihtamaan 2. ulos, mistä se pääsi loppukaarteessa nousemaan kärkirintaman takaa kirikaistoille. Maalisuoran aikana kärkitrion hevoset laukkasivat yksi toisensa jälkeen ja Uutelan Mimosalla oli lopulta helppo työ kiriä ykköseksi. Se olisi kuitenkin ollut hyvin lähellä voittoa ilman vastustajien laukkojakin. Voitto oli Taikurin tyttärelle uran toinen ja ennätys petraantui lukemiin 35,0ke. Ohjastaja Sebastian Långströmille täysosuma oli uran toinen. Edellisen voittonsa Långström ohjasti kotiradallaan Oulussa Svartsjöfaxin kanssa elokuussa 2014.

Etusuoralla 2. ulkoa 3. sisälle siirtynyt Carmita pääsi viimeisen takasuoran alussa etenemään johtavan taakse. Viimeisellä takasuoralla Keijo Hakalan ajokki seurasi Uutelan Mimosan peesissä 3. ulos ja tuli kiertelemättä tasaisesti perille. Tamma sai kakkosrahat, mutta olisi ilman vastustajien lukuisia laukkoja jäänyt ulos totosta. Totosijan suhteen oli onnekas myös keulapaikan viimeisellä takasuoralla menettänyt Lahjottu, vastustajien hypyt nostivat sen pronssille. Viimeisen takasuoran alussa 4. ulkona asemiaan menettänyt Turnee nousi reilut 700 jäljellä kolmannelle ja kiri tasaisesti neljänneksi. Edellisten tapaan Turnee hyötyi tuntuvasti vastustajien laukoista. Etusuoralla 5. ulkoa kolmannen radan jonoon liittynyt Aikapiika laukkasi maalisuoran alussa ja menetti hypyssään mahdollisesti yhden sijan, minkä sai toki korkoineen takaisin, kun vastustajat laukkailivat lopussa. Arvo-Kas ei taustalta parannellut, mutta trendin mukaisesti nousi ilman omaa ansiotaan lopussa rahoille. 1. takasuoralla ulkoradoilla kahdesti laukannut Mimmin Myrsky otti kulisseissa viimeiset rahat.

Etusuoralla kolmannen kautta toisen radan veturiksi kiertänyt Tupla-Valtraus siirtyi 600 jäljellä keulaan. Se laukkasi loppumetreillä voittotaistosta ja menetti hyppyynsä ainakin varman kakkossijan. Pitkältä pakilta matkaan lähtenyt Valentini tavoitti pääjoukon etusuoralla ja navigoi kolmannen radan jonoon. Loppukaarteessa se runnoi jo kärjen rinnalle, mistä oli tekemässä vahvaa esitystä, mutta laukkasi maalisuoralla kärkitaistosta ja totosija vaihtui hylkytuomioon. Pitkää ja sitkeää kiriä tehnyt Pontriot eteni loppukaarteessa johtavan rinnalle, mistä laukkasi maalisuoran alussa mahdollisen totosijan.

Candyface alkulaukasta huolimatta paras


Toisessa lähdössä Jonny Länsimäen ohjastama ja valmentama Candyface oli paras, laukasta huolimatta. Tamma otti lähtölaukan, minkä jälkeen selvisi 1. takasuoralla 2. ulos. 600 jäljellä Länsimäki laittoi vilkun oikealle ja Candyface eteni loppukaarteessa keulaan. Maalisuoralla se oli täysin vailla vastusta ja irtosi oikein helppoon voittoon. Viimeiset 600 metriä sujui 16,9-vauhtia. Voitto oli 4-vuotiaalle uran ensimmäinen ja irtosi tuloksella 20,3. Tamma vaikuttaa varsin kehityskelpoiselta tapaukselta.

4. sisällä juossut suosikki Take Me With You joutui viimeisellä takasuoralla hieman peruuttelemaan löytääkseen porukan perältä kiritilat. Loppukaarteeseen tultaessa Faith In Lifen pikkuveli jatkoi kirikaistoille ja lopetti hyvällä otteella kakkoseksi. Viimeiset 500 metriä se tuli 16,2-vauhtia. Lupaava debyytti. 2. sisällä juossut Spartan Fury nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja jatkoi suoralle kaarruttaessa kolmannelle. Timo Niemelän suojatin loppuveto kantoi ihan mukavasti kolmosrahoille. Toista rataa ilman vetoapua juossut Sjöhultets Lilo jaksoi neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä ulos noussut Glamorous Linda oli loppukaarteessa hieman vetämättömässä selässä, mutta tuli jatkossa ulkoratoja ihan positiivisella otteella ja sai viimeiset rahat. 3. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle vaihtanut Flower Artist tuli tasaisesti loppua ja oli seitsemäs, Maltillista vauhtia keulassa kellottanut Rainy Devil menetti loppukaarteessa paikkansa ja taittui lopussa kahdeksanneksi.

Grainfield Alex vakuuttava keulasta


Enintään 11 000 euroa tienanneiden lämminveristen koitoksessa nähtiin hieno esitys Keijo Hakalan ohjastaman ja valmentaman Grainfield Alexin toimesta. Ruuna lähti liukkaasti liikenteeseen ja valtasi alussa keulapaikan. Avaus venyi kuitenkin todella reippaaksi ja kellot pysähtyivät 1. takasuoralla 12,0-lukemiin. Jatkossa Grainfield Alex sai ottaa vauhtia pois ja kellotti kierroksen 16,5-vauhtia. 18-vauhtisen 3. puolikkaan jälkeen ruuna irtosi 15-lopetuksessa aivan ylivoimaiseen voittoon. Keijo Hakalalla oli aikaa ottaa ilo irti voitosta ja suvereeni keulasoolo antoi mahdollisuuden tuuletella jo vajaat 100 metriä ennen maalia. Viime starteissaan hyvää jälkeä tehneelle ruunalle voitto oli kauden ensimmäinen. Koko uran puitteissa täysosuma oli kuudes ja nosti voittosumman yli 10 000 euroon.

Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kirikaistoille heittänyt Dancing Missile kiri kaukana voittajan takana kakkoseksi. 4. ulkona juossut Papa Gallon seuraili kirivaiheessa edellistä ja jatkoi reilut 400 jäljellä jo neljännelle. Loppukaarteessa Panu Ahosen ajokki tuli jälleen kolmatta rataa ja kiri lopussa hyvin totoon. Johtavan rinnalla juossut Red Raider laskeutui loppukaarteessa sisäradalle, mistä sinnitteli lopussa neljänneksi. 2. ulkona juossut Wincent Collins hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kolmannen kiertoon, mutta suurin kiri-into laantui loppukaarteessa ja ruuna tyytyi seurailemaan viimeisille rahoille. Make Me Richin tehtävästä tuli liian vaikea, kun se menetti viimeisellä takasuoralla 3. sisällä tuntuvasti asemiaan väsyvän selässä. Loppukaarteessa Jukka-Pekka Niskanen peruutteli vapaille väylille, mutta tamma ei pystynyt enää isommin parantelemaan sijoitustaan. Johtavan taakse alussa selvinnyt Naomi Carjan laukkasi lähtösuoran päässä hylkyyn.

Oleg yllätti Toto4-avauksessa


Toto4-peli käynnistyi yllätyksellä, kun Jukka-Pekka Niskasen ohjastama Oleg kiri ykköseksi. Ruuna löysi juoksupaikan 3. ulkoa, mistä se nousi etukaarteessa selässä kolmannen kiertoon. Viimeisellä takasuoralla Oleg jatkoi jo neljännelle ja eteni loppukaarteessa kärkiparin rinnalle. Maalisuoraa Liisingin poika jyräsi väkivahvasti ja hankki loppumetreillä yliotteen sisäpuolellaan ravanneista. Hyvää kuntoa viime kisoissaan esittänyt ruuna palasi pitkästä aikaa kultakantaan, sillä edellisestä voitosta ehti vierähtää reippaasti yli 1,5 vuotta ja reilut 20 starttia. Nykykunnossaan ruuna voittaa jatkossakin, kunhan keskittyy ravaamiseen. Toto4-yllättäjää valmentaa kolarilainen Satu Filppa.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Aaprahami teki vahvan esityksen ja oli hyvä kakkonen. Ruuna palasi kisaan pitkältä paussilta ja startti vei taatusti eteenpäin. 2. ulkona juossut Taiga Tuulia ei saanut kirimahdollisuutta ja seuraili kolmanneksi. Sijoitus ei todennäköisesti olisi parantunut, vaikka tamma olisikin päässyt kirikaistoille. Takakaarteessa 4. ulkoa kiriin noussut Mimmin Kurko putosi loppukaarteessa ulos kärkikiilasta, mutta tuli kuitenkin sitkeästi perille saakka ja oli neljäs. Kankeasti ja haparoiden matkaan lähtenyt Mathilde menetti alussa paalun etunsa ja vajosi syvälle taustajoukkoihin. Se vaihtoi etusuoralle kaarruttaessa 6. sisältä toiselle radalle ja liittyi etukaarteessa kolmannen radan jonoon. Tamma suoritti aivan positiivisen kirin ja olisi helpommalla reissulla voinut olla pari pykälää korkeammallakin. 2. sisällä juossut Mandan Mainio näytti vielä 100 jäljellä istuvan täysissä voimissaan umpipaketissa, mutta päätösmetreillä ori taipui selvästi ja jäi kuudenneksi.

Suosikiksi luotettu Ekopetus menetti lähtösuoran laukassaan tuntuvasti asemiaan, mutta tuli jatkossa sellaisella otteella perille, että kunnon katoamisesta ei ole pienintäkään pelkoa. Ville Pohjolan ajokki oli vielä etusuoralla kymmeniä metrejä pääjoukkoa perässä, mutta nousi lopussa jäännösrahoille. Hieman verkkaisen startin saanut Viehko Venla nousi etukaarteessa toisen radan jonon hänniltä kolmannen kiertoon, mutta pilasi pelinsä viimeisellä takasuoralla laukkaan. Keulassa juossut Hullupoika puolestaan laukkasi hieman ennen maalia voittotaistosta. Jonkin verran peliä kerännyt Juguli laukkasi 1. kaarteessa neljänneltä radalta hylkyyn.

BWT Hellion seuraava monté-tähti?


Monté-lähdössä nähtiin komea esitys BWT Hellionin toimesta. Oriilla panostettiin starttiin, mutta keulapaikka ei ollut tarjolla ja Nelly-Janiika Korpikoski tyytyi 1. takasuoran alussa paikkaan johtavan takana. Etusuoralla BWT Hellion nousi toiselle radalle, mutta palasi viimeisellä takasuoralla vielä takaisin johtavan peesiin voimia hakemaan. Päätöspuolikkaan käynnistyessä ori iskeytyi jälleen keulahevosen kimppuun ja kiertyi loppukaarteessa johtopaikalle. Maalisuoralla BWT Hellion irtosi hallittuun voittoon. Viime startissaan monté-debyyttinsä suorittanut ori on taustojensa puolesta mielenkiintoinen lisä avoimiin monté-koitoksiin, sillä sen valmentaja on legendaarinen Lapinmies Aarne Lintulahti. Lintulahti-Korpikoski -yhdistelmä muistetaan muutaman vuoden takaa montéssa tuhoisaa jälkeä tehneen Xanthis Seastarin takaa. Ruuna marssi voitosta voittoon ja remontoi sivussa myös SE-tuloksia, mutta sen ura ja elämä päättyi harmittavasti Bodenissa tulleeseen loukkaantumiseen. Olisiko BWT Hellionissa ainesta uudeksi Xanthis Seastariksi? Se jää nähtäväksi, mutta alkutaival on ainakin ollut lupauksia herättävä!

Takakaarteessa 2. ulos edennyt Minto's Romeo nousi etusuoran alussa kolmannen kiertoon ja laskeutui etukaarteessa kärjen tuntumassa toiselle. Jatkossa se jäi hieman kärjen kyydistä, mutta tavoitti kärkikaksikkoa uudestaan loppukaarteessa. Maalisuoralla Minto's Romeo kiri vielä hyvin kakkoseksi, mutta BWT Hellion jäi tavoittamatta. Tauolta palannut menestyshevonen Big Brave kellotutti keulassa väliajoin 14,5 - 19,0 - 14,5 ja menetti paikkansa loppukaarteessa. Ori oli kuitenkin lopulta oikein hyvä kolmas ja parantaa taatusti starttien myötä. Takakaarteessa häntäjoukoissa sisäradalta toiselle vaihtanut Walk A Mile kiri taustajoukoista parhaalla otteella loppua ja oli neljäs. Se hävisi kuitenkin selityksittä kärkitriolle. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kolmannelle kohottautunut Nose By Nose kurkotti loppukaarteeseen tultaessa sijalle neljä. Se menetti maalisuoralla yhden sijoituksen, mutta esitys oli ihan positiivinen. Keskijoukoissa toista rataa pitkin juossut Eastwind Cooper meni loppukaarteessa taustalla sisäradalla ja sinnitteli kuudenneksi, Kontroll Broline punnersi taustalla tasaisesti kahdeksanneksi. Enzo Cobra ei riittänyt sisäratareissulla ja kolmesti putkeen voittanut Hamis Heartbreaker kohtasi tällä kertaa liian kovia ja jäi aivan hännille.

Kaikki helppoa Smooth Criminalille


Toto4-pelin kolmannessa kohteessa suursuosikki Smooth Criminal oli odotetun vakuuttava. Santtu Raitalan ajokki lipui kiihdytyksessä vaivattomasti keulapaikalle ja kellotti avauspuolikkaan 15,5-vauhtia. Jatkossa Raitala sai ottaa vauhtia pois reilulla otteella ja kierroksen väliajaksi saatiin 22,5. 3. puolikkaalla Smooth Criminal lisäsi tempoa ja seisautti kellot 17,5-lukemiin. Loppukaarteeseen tultaessa ruuna sai menoluvan ja vastustajien tehtävä oli 13,5-lopetuksessa täysin mahdoton. Helpommin ravilähtöä ei oikeastaan voi enää voittaa, täydellistä työtä niin hevoselta kuin kuskiltakin. Bodenissa kautensa voitokkaasti avannut Smooth Criminal jatkaa tämän vuoden osalta tappiottomana. Katja Melkon valmennettava kilpailee seuraavan kerran sunnuntaina Ylivieskassa ja hakee kolmatta peräkkäistä ykkössijaa.

1. takasuoran alussa toiselle radalle ilman vetoapua edennyt Prince Dean sai 1500 jäljellä vetoapu ja jatkoi 2. ulkona. Se liittyi viimeisellä takasuoralla kolmannen radan jonoon ja heitti loppukaarteessa omaan kiriinsä, mutta oli voittomatsin suhteen täysin aseeton. Loppuveto oli kuitenkin hyvä ja viimeksi orastavaa nousukuntoa esittäneen ruunan virekäyrä näyttäisi edelleen osoittavan yläviistoon. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Amazing Goal lopetti hyvällä otteella kolmosrahoille. Viimeisen takasuoran alussa 4. ulkoa kiriin heittänyt Minto's Starman kiri palan matkaa hyvää kyytiä ja eteni kärkiparin rinnalle, mutta vauhdin kiihtyessä tehtävä hankaloitui tuntuvasti. Ruuna jaksoi lopussa ihan asiallisesti neljänneksi, matkavauhti oli pahoin vastaan. Alun kolmatta kiertänyt Inferno eteni 1500 jäljellä toisen radan veturiksi ja tsemppasi siitä ihan asiallisesti viidenneksi. Kunto tuskin on laskussa, mutta ruuna kaipaa menestyäkseen hieman erilaisia juoksunkulkuja. Johtavan takana juossut Global Resource ei vauhdin kiihtyessä pystynyt pitämään tuntumaa vetoapuunsa ja tippui lopussa kuudenneksi.

Johnny Dahlia järjesti shokkihoitoa pelikansalle


Toto4-päätöksessä Santtu Raitala haki illan toista täysosumaa suosikki Caraway Runnerin kanssa. Kaikki näyttikin pitkään hyvältä, kun ruuna eteni 1. takasuoralla 14,5-avauksessa keulaan ja sai rauhoittaa kierroksen väliajaksi 19,0. Päätöskierroksella vauhti kiristyi tuntuvasti ja loppukaarteessa suosikki sai rinnalleen yllätystä havitelleen Johnny Dahlian. Etukaarteessa 3. ulkoa hyökännyt Jukka-Pekka Kauhasen suojatti hankki lopulta 14,5-lopetuksessa vakuuttavaan tyyliin yliotteen ja piti lopussa oikein varmasti ykköseksi. Viimeiset 800 metriä ruuna pinkoi 12,5-vauhtia. Todella kova esitys! Viime kaudella kovissa lähdöissä hyvin esiintynyt ruuna palasi tähän kisaan kolmen kuukauden paussilta, eikä siltä odotettu ihmeitä. Edellisestä voitostakin ehti vierähtää jo 1,5 vuotta. Toto4:ssä Johnny Dahlian peliosuus oli vain 1,38%, joten melkoisesta jättiyllätyksestä voidaan puhua.

Kakkoseksi sijoittunutta Caraway Runneria on vaikea lähteä millään muotoa moittimaan, vaikka se suosikkina pettikin. Ruunalla oli alla taukoa ja se teki kyllä parhaansa, mutta Johnny Dahlian lähes käsittämättömän hyvä esitys oli liikaa. Hyvä oli myös edellisten tapaan tauolta palannut Frazier Boko. Se jäi radalta 12 vaikeisiin asemiin viimeiseen ulkopariin. Hannu Torvinen heitti ajokkinsa viimeisellä takasuoralla kirikaistoille ja ori kurkotti loppukaarteeseen tultaessa sijalle kuusi. Loppua Frazier Boko rymisteli toista rataa pitkin hyvällä otteella ja nousi kolmanneksi. Viimeisen kierroksen se kulki 14,9-vauhtia. Irwin Saknussen oli epäonninen. Se juoksi 3. sisällä, mistä vaihtoi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja kohtasi vetämättömän selän. Loppukaarteessa Mauri Jaaran ajokki löysi vapaat väylät ja hakeutui suoralle kaarruttaessa aivan ulos. Ruuna lopetti lujaa neljänneksi ja tuli viimeiset 400 metriä 14,6-vauhtia. Viimeisen takasuoran alussa 5. ulkoa kiriin lähtenyt Bold Choice meni loppukaarteessa 3. ulos ja pinkoi suoralla kolmatta rataa pitkin viidenneksi. Viimeisen takasuoran alussa 2. ulkoa kolmannelle noussut Zell Memento eteni 700 jäljellä johtavan rinnalle ja jatkoi vajaat 600 jäljellä 2. sisälle. Tuomas Pakkasen ajokki taipui lopussa selvästi, mutta piti kiinni viimeisistä rahoista.

Tauolta palailevan Svadilfarin juoksu meni pieleen. Se lähti verkkaisesti matkaan ja juoksi lopulta 4. sisällä. Viimeisellä takasuoralla Keijo Hakala nosti ajokkinsa toiselle radalle, mutta ajautui vetämättömään selkään. Loppukaarteeseen tultaessa Svadilfari jatkoi kirikaistoille, mutta laukkasi hetkeä myöhemmin ja iskukyky jäi arvoitukseksi. 4. ulkoa kirinsä aloittanut Anna's Boy nousi loppukaarteessa sijalle kolme, mutta ajautui suoralle kaarruttaessa ulkoradoille, kadotti raviaan ja laukkasi. Hyppyyn paloi mahdollinen totosija.

Sahara Crack It palasi voittokantaan


Ravien kahdeksannessa lähdössä Mauri Jaaran Sahara Crack It palasi jälleen voittokantaan. Ruuna taittoi taivalta 3. ulkoparissa, mistä se lähti etusuoran alussa kirikaistoille. Kierros ennen maalia Sahara Crack It parkkeerasi johtavan rinnalle ja myllytti tästä yliotteen viimeisellä takasuoralla. 500 metriä ennen maalia Make It Happenin poika pääsi leikkaamaan sisäradalle ja jatkossa kaikki oli sille oikein helppoa. 17-lopetuksessa ruuna irtosi varmaan voittoon. Ykkössija oli Sahara Crack Itille uran kuudes ja kaikki viittaa vahvasti siihen, että ykkössijoja tulee jatkossakin, mikäli terveitä päiviä riittää. Ruuna kilpailee vielä varsin maltillisella voittosummalla ja on oikein kehityskelpoinen 5-vuotias.

3. ulkona juossut Quick Sugar pääsi 500 jäljellä 2. ulos, mistä hyökkäsi maalisuoralle kaarruttaessa kolmannen kiertoon. Jonny Länsimäen ajokki lopetti hyvin kakkoseksi, mutta hävisi toki selvästi voittajalle. 2. sisältä etusuoralla 2. ulos noussut Freddie De Veluwe jäi 500 metriä ennen maalia toiselle radalle ilman selkää ja taisteli lopussa ihan asiallisesti kolmanneksi. Aivan voittostarttiensa tasolla se ei kuitenkaan esiintynyt, silti puhtaat paperit. 4. ulkona juossut Classic Valley oli taustalla tasainen neljäs ja viimeisellä takasuoralla keulapaikan menettänyt Bluehouse's Power jaksoi viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla viimeisestä sisältä toiselle noussut Vienna haki loppukaarteessa uutta vauhtia sisäradalta ja tuli loppua kolmatta rataa pitkin tasaisella otteella. Sunrise Signin kirivaihe ei mennyt nappiin, mutta eipä tamman otteissa loppusuoralla ollut muutenkaan potkua. Suosikkikaksikon takana jonkin verran huomiota peleissä kerännyt Lenny Dahlia laukkasi 1. takasuoralla pääjoukon hännillä hylkyyn.

Like Buljonki avasi uransa voittosaldon


Yhdeksännessä lähdössä Paavo Lukkarin ohjastama Like Buljonki otti uransa avausvoiton. Ori pääsi takarivistä hienosti läpi ja eteni 1. takasuoralla 2. ulos. Takakaarteessa Like Buljonki jäi ilman vetoapua, mutta ei raskaasta reissusta välittänyt, vaan marssi 500 jäljellä keulaan. Lopussa ori vastaili sitkeällä otteella ykköseksi. Pirita Lukkarin valmennettava esiintyi lupaavasti jo viime vuonna, sijoittuen mm. kahdesti kakkoseksi Nuorten Sarjoissa. Sen kausi päättyi kuitenkin jo elokuussa, mutta nyt ori tekee uutta paluuta ja vaikuttaa vahvasti nousukuntoiselta.

Etusuoran päässä 4. ulkoa kiriin noussut Maana's Black Rose runnoi loppukaarteessa johtavan rinnalle. Se taisteli maaliin saakka tiukasti voitosta, mutta jäi kakkoseksi. Vahva esitys suoraan tauolta ja startti vei todennäköisesti eteenpäin. Etukaarteessa 5. ulkoa kolmannen radan jonoon liittynyt Jaro's Domaine eteni loppukaarteessa 2. ulos. Se hyökkäsi maalisuoralle kaarruttaessa kolmannelle ja punnersi hyvin kärkirintamaan, riittäen pronssille. Sairastauolta palannut Roxanne Journey juoksi 2. ulkona, mistä eteni loppukaarteessa 2. sisälle. Maalisuoralla tamma tyytyi seurailemaan kärkitrion takana neljänneksi. Ihan kelpo esitys tauon jälkeen. 3. ulkona matkustanut Park's Gun hävisi edellisille selvästi ja oli tasainen viides. 4. sisällä juossut Dreaming Artist nousi viimeisellä takasuoralla häntäjoukoissa toiselle radalle ja hakeutui loppukaarteessa kolmannen kiertoon. Asiallinen loppuveto nosti ruunan kuudenneksi.

1. takasuoralla keulaan liukunut Vilsson Boy jatkoi takakaarteessa 2. sisälle. Se menetti viimeisellä takasuoralla asemiaan väsyvän takana, nousi loppukaarteessa toiselle radalle ja tuikkasi maalisuoralla sisärataa pitkin seitsemänneksi. Fabulous Hangoverin kirivaihe sisäradalta ei mennyt ihan nappiin, mutta ei esitys muutenkaan ollut terävintä sorttia ja tamma jäi paljon pelattuna hännille. Etukaarteessa 5. sisältä ulos nousseen ja viimeisellä takasuoralla ulkoradoille jatkaneen Classic Trotterin kiri katkesi varhain. Taukotukkoisuutta vai jotain muuta, sitä on vaikea mennä arvioimaan. Takakaarteessa keulaan edennyt Lucky Lacrosse menetti paikkansa viimeisellä takasuoralla ja laukkasi loppukaarteessa lyötynä.

All The Better jyräsi ykköseksi


Ravien päätöslähdössä paras oli Mika Jauholan All The Better. Ruuna jäi lopulta 1. takasuoralla laukkojen myötä ravaamaan toista rataa ilman vetoapua, mistä se jyräsi loppukaarteessa johtoon. 19,5-lopetuksessa Force Withinin poika kamppaili sitkeästi perille saakka ja piti varmoin ottein ykköseksi. Neljän kuukauden tauolta palanneelle ruunalle ykkössija oli uran kolmas ja irtosi voittotuloksella 19,7.

3. ulkona juossut Glamour Check pääsi loppukaarteessa 2. ulos, mistä hakeutui maalisuoralla sisäradalle ja tuikkasi kakkoseksi. 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla hyökännyt Rover Broline kiri ihan sitkeästi kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä ulos noussut Hermione Windcape lopetti positiivisella otteella nelosrahoille. Paljon pelattu Capricorn Lindy menetti asemiaan loppukaarteessa väsyvän selässä ja vaihtoi toiselle. Maalisuoralla se palasi sisäradalle, muttei päässyt etenemään vapaasti. Jossiteltavaa jäi runsaasti. Loppukaarteessa 2. ulkoa ilman vetoapua jäänyt Bablo Beyonce taipui maalisuoralla viimeisille rahoille. 1. takasuoran laukan jälkeen porukan perällä juossut Lilla Longleg hyökkäsi viimeisellä takasuoralla selissä kolmannelle ja ui maalisuoralla pussiin. Keulassa juossut Engine Train taipui varhain, 14,5-avaus oli liikaa. Suosikki The Last Vici laukkasi lähtösuoralla hylkyyn.

Tähdet:

*** Johnny Dahlia
- Teki 3. ulkoa sitkeän kirin ja runnoi todella vahvan esityksen päätteeksi yllätysvoittoon.

** BWT Hellion
- Oli avoimessa monté-lähdössä vakuuttava ja piti kovat kilpakumppanit varmoin ottein kurissa.

* Grainfield Alex
- Piti keulapaikalta oikein vakuuttavasti ykköseksi 15-lopetuksessa, vaikka joutui vetämään avauspuolikkaan reippaasti 12-vauhtia.

Teksti: Harri Haavisto

10.05.2016

11.1.2016, Toto4-ravit

25.1.2016, Toto4-ravit

8.2.2016, Toto4-ravit

27.2.2016, Toto76-ravit

14.3.2016, Toto4-ravit

1.4.2016, Toto4-ravit

8.4.2016, Lounasravit

18.4.2016, Toto4-ravit

17.05.2016

Äimäraution raviraportti 13.5.2016

Äimäraution raviraportti 14.5.2016

31.05.2016

Äimäraution raviraportti 23.5.2016

09.06.2016

Äimäraution raviraportti 6.6.2016

28.06.2016

Äimäraution raviraportti 20.6.2016

19.07.2016

Raviraportti 18.7.2016

26.07.2016

Raviraportti 25.7.2016

08.08.2016

Raviraportti 3.8.2016

09.08.2016

Raviraportti 8.8.2016

26.08.2016

Raviraportti 19.8.2016

31.08.2016

Raviraportti 29.8.2016

12.09.2016

Raviraportti 9.9.2016

Raviraportti 10.9.2016

21.09.2016

Raviraportti 19.9.2016

04.10.2016

Raviraportti 3.10.2016

18.10.2016

Raviraportti 17.10.2016

02.11.2016

Raviraportti 31.10.2016

15.11.2016

Raviraportti 14.11.2016

29.11.2016

Raviraportti 28.11.2016

03.12.2016

Raviraportti 2.12.2016

12.12.2016

Raviraportti 10.12.2016

01.01.2017

Raviraportti 29.12.2016

10.01.2017

Raviraportti 9.1.2017

31.01.2017

Raviraportti 27.1.2017

Raviraportti 28.1.2017

09.02.2017

Raviraportti 7.2.2017

22.02.2017

Raviraportti 19.2.2017

08.03.2017

Raviraportti 6.3.2017

24.03.2017

Raviraportti 20.3.2017

05.04.2017

Raviraportti 3.4.2017

03.05.2017

Äimäraution raviraportti 24.4.2017

16.05.2017

Raviraportti 12.5.2017

17.05.2017

Raviraportti 13.5.2017

26.05.2017

Raviraportti 22.5.2017

01.06.2017

Raviraportti 29.5.2017

16.06.2017

Raviraportti 8.6.2017

19.06.2017

Raviraportti 18.6.2017

17.07.2017

Raviraportti 17.7.2017

24.07.2017

Raviraportti 24.7.2017

12.08.2017

Raviraportti 11.8.2017

22.08.2017

Raviraportti 21.8.2017

28.08.2017

Raviraportti 28.8.2017