Raviraportti 19.9.2016

21.09.2016

Äimärautiolla ajettiin maanantai-iltana kymmenen lähdön Oululehti-ravit. Lämminveristen avoimen mailin vei nimiinsä huippukuntoon kohonnut Santtu Raitalan ohjastama Bory. Se lasketteli keulasta 12,5 -tuloksella helppoon voittoon. Illan ruudikkain loppuveto nähtiin Toto4-avauksen voittajalta Prince Deanilta. Marko Hakkaraisen ajokki suoritti johtavan takaa lähes uskomattoman rytminvaihdoksen päätössatasella ja spurttasi maalikameravoittoon. Muissa Toto4-kohteissa voittoihin ylsivät jatkuvasti luotettavaa jälkeä tekevät R.R. Samu ja Strait Iron.

Herra Helminen hallittuun voittoon


Ravien avauslähdössä Veli-Erkki Paavolan ohjastama Herra Helminen oli terävin. Se sai takamatkalta hyvän startin ja rymisteli 1. kaarteessa kolmatta rataa kohti kärkeä. 1. takasuoran alussa Herra Helminen väisteli laukkaavia ja eteni johtavan ulkopuolelle, vaatien keulapaikkaa itselleen. Takakaarteessa painostus tuotti tulosta ja ori pokkasi piikkipaikan. Jatkossa kaikki oli Herra Helmiselle varsin helppoa ja se vastaili 34,5-lopetuksessa varmaan voittoon. Täysosuma oli Pertti Heikkisen valmentamalle 8-vuotiaalle uran kolmas. Herra Helminen on sijoittunut kahden parhaan joukkoon kaikissa niissä starteissa, missä se on tehnyt hyväksytyn juoksun. Kahdesti kohtalona on ollut hylkytuomio. Voittotulos 32,0 jää vain kymmenyksen oriin omasta ennätyksestä.

Alussa keulat napannut Virkkutar jatkoi takakaarteessa paineen alla 2. sisälle. Se nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja haki loppukaarteessa hetken uutta virtaa johtavan takaa. Lopussa tamma kiritti ihan mukavasti voittajaa, mutta ohi ei ollut asiaa. Johtavan rinnalla aloittanut Lumi-Kustaa menetti 1. takasuoran alussa asemiaan laukkaavan takana ja tippui keskijoukkoihin. Se otti jatkossa asemat 5. sisältä, mistä pääsi viimeisellä takasuoralla etenemään vapaata sisärataa pitkin lähemmäs kärkeä. Lopussa Lumi-Kustaa seuraili 2. sisältä mukavalla otteella totoon, saamatta kirimahdollisuutta. Ennätystään suvukas ruuna paransi reilulla otteella. 1. takasuoralla 2. ulos edennyt Katajan Kunnari otti jatkossa asemat 3. sisältä, mistä se nousi viimeisellä takasuoralla kirikaistoille. Maalisuoran alussa Katajan Kunnari pudotti 2. ulos, mistä tyytyi lopussa seurailemaan neljänneksi. Lähtösuoralla laukannut Murron Hurja ravasi jatkossa 4. sisällä, mistä se nousi etusuoralla toiselle radalle. Se ei suuremmin taustalla edennyt, mutta löysi loppukaarteessa uutta virtaa ja syöksyi sisärataa pitkin terävästi mukaan kärkiryhmään. Suoralle kaarruttaessa Murron Hurja jatkoi kirikaistoille ja lopetti kohtalaisesti. Kaukana kulisseissa ravannut Caro otti mukavalla loppurutistuksella viimeiset rahat ja petrasi ennätystään. Paljon pelattu Tovin Lento starttasi 100 metrin pakilta ja jäi lähtösuoran laukkojen myötä entisestään, eikä enää ymmärrettävästi kyennyt taustalta nousemaan kärkikuvioihin.

Enjoy's Paycheck vakuuttava ykkönen


Toisessa lähdössä Antti Veteläisen ohjastama Enjoy's Paycheck aloitti uransa voitokkaasti. Se otti 1. kaarteessa asemat 2. sisältä, mistä vaihtoi takakaarteeseen tultaessa toiselle radalle ilman selkää. Etusuoralla Enjoy's Paycheck alkoi hiillostaa johtavaa ja haki viimeisellä takasuoralla keulat, pysäyttäen kellot 3. puolikkaalla 13,5-lukemiin. Jatkossa kaikki oli oriille oikein helppoa ja 3-vuotias lasketteli 16,5-lopetuksessa todella hallittuun voittoon. Voittoajaksi Pentti Veteläisen valmennettavalle kirjattiin 18,0ke, mistä päätöskierros sujui hieman 15-kyytiä. Lupaava uran aloitus!

3. sisällä aloittanut Blue Moon Stella pääsi takakaarteessa 2. sisälle, mutta jäi viimeisellä takasuoralla keulapaikan vaihtuessa jälleen sisäradan jonoon kolmanneksi. Loppukaarteessa tamma nousi toiselle radalle ja punnersi hyvin kakkoseksi. Keulassa juossut pelisuosikki The Last Vici sai vetää avauskierroksen maltillista 21,5-vauhtia, mutta jäi 13,5-vauhtisella 3. puolikkaalla jyrän alle ja menetti paikkansa. Iikka Nurmosen ajokki sinnitteli kuitenkin asiallisesti kolmanneksi, muiden jäädessä todella kauas. Etusuoralla 3. ulkoa 2. ulos päässyt Bocelli Beyonce laskeutui viimeisellä takasuoralla sisäradalle. Se ei pysynyt lopussa kärjen kyydissä, mutta riitti taustalla ihan asiallisesti neljänneksi. Etukaarteessa 3. ulkoa sisäradalle pudottanut Donyone Gran seuraili viidenneksi. Paljon pelattu Arctic Euphoria laukkasi lähtösuoralla ja menetti vielä 1. kaarteessa asemiaan häiriötilanteessa ulkoradoille. Jatkossa Mauri Jaaran ajokki juoksi sisärataa pitkin porukan perällä. Se otti viimeisellä takasuoralla uuden laukan, minkä jälkeen tuli juosten perille ja sai vielä rahaa. Cankus Rahamajah otti sisäratareissun päätteeksi viimeiset rahat. Paljon pelattu Rover Broline laukkasi kierros jäljellä ja otti hetkeä myöhemmin uuden laukan, minkä myötä peli oli menetetty.

Real Knightille uran avausvoitto


Ravien kolmannessa lähdössä paras oli Mikko Peitsahon ohjastama Real Knight. Ruuna aloitti toisella radalle ilman vetoapua ja eteni 1. takasuoralla vauhdikkaasti kohti kärkeä, kuitaten piikkipaikan hallintaansa 1700 metriä ennen maalia. 17-avauksen jälkeen Real Knight sai rauhoittaa tahtia ja kellotti kierroksen väliajaksi 20,0. Jatkossa tempoa tuli lisää ja viimeisellä takasuoralla kellot pysähtyivät 3. puolikkaan merkiksi 16-lukemiin. 19-lopetuksessa Real Knight piti niukkaan voittoon. Täysosuma oli Scarlet Knightin pojalle uran ensimmäinen. Ohjastaja Mikko Peitsaho ehti viettää ennen tätä kisaa vuoden jos toisenkin ilman voittoja, sillä edellisen kerran kajaanilainen kaarsi voittajaseremonioihin vuonna 2004. Edellisestä totoravivoitosta ehti kulua vielä pidempään, sillä se löytyy vuodelta 2003 Ylivieskasta.

1. kaarteen kolmatta rataa kiertänyt Diablo Star pääsi 1. takasuoralla toiselle radalle ilman selkää, missä se sai jatkossa vetoapuja eteensä ja juoksi lopulta 3. ulkona. Viimeisellä takasuoralla Henna-Riikka Puolakka nosti ajokkinsa kirikaistoille ja Diablo Star jyräsi lopussa aivan voittajan tuntumaan, jääden kuitenkin niukasti kakkoseksi. Takakaarteessa 3. sisältä 2. ulos noussut Jaro's Domaine löysi myöhään kiritilat ja lopetti hyvin totoon. 1. kaarteessa keulaan edennyt ja 1. takasuoralla johtavan taakse jatkanut Forceberg jäi lopussa kaikki voimat tallella pussiin. 1. takasuoralla kolmannen radan kautta johtavan rinnalle edennyt Double Cross sinnitteli viidenneksi ja sai viimeiset rahat. 3. sisällä juosseelle Afrodite Lloydille jäi jossiteltavaa. Se löysi kiritilat aivan liian myöhään, eikä ehtinyt enää suuremmin parannella. Pelisuosikki Victor Face laukkasi 1. takasuoralla ja taustalla uudestaan viimeisellä takasuoralla.

Prince Dean esitti räjähtävän loppukirin


Toto4-avauksen paras oli Marko Hakkaraisen Prince Dean. Se lähti lujaa liikkeelle ja valtasi alussa piikkipaikan. Reilut kaksi kierrosta ennen maalia Hakkarainen luovutti kuitenkin paikkansa suosikki Little Criminalille ja Prince Dean jatkoi 2. sisällä. Maalisuoran alussa tilanne näytti todella tukalalta Prince Deanin osalta, sillä se virui johtavan takana umpipussissa. Vajaat 100 metriä ennen maalia sille avautui vapaat väylät ja uskomattomalla rytminvaihdoksella ruuna sai ison myllyn pyörimään, ehtien vielä niukkaan voittoon. Aivan hurja loppuveto! Prince Deanille voitto oli kauden ensimmäinen, mutta tällä kiriherkkyydellä voittoja tulee jatkossakin, kunhan juoksut vaan sujuvat optimaalisella tavalla.

15-avauksessa keulaan siirtynyt Little Criminal sai rauhoittaa matkalla tahtia ja oli 15-lopetuksessa hyvä kakkonen. Prince Deanin loppukiriin sillä ei ollut mitään mahdollisuutta vastata, ainoa voittosauma olisi ollut sen pussittaminen hieman pidempään. Loppukaarteessa 2. ulkoa kiriladut löytänyt Bebina lopetti hyvin totoon. Viimeisestä ulkoa 1700 jäljellä kolmannen kautta johtavan rinnalle kiertynyt Darya I Nur jaksoi ihan asiallisesti neljänneksi. Etukaarteessa 3. ulkoa kirinsä aloittanut Quiet Leader oli lopussa hieman tasainen viides, reilun kuukauden tauko näkyi hieman otteissa. 3. sisällä matkustanut Quick Desire oli pitkään pussissa. Päätössatasella se sai vapaan kaistan eteensä, muttei innostunut parantelemaan. Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä 3. ulos vaihtanut Hamis Heartbreaker ei saanut missään vaiheessa kunnon mahdollisuutta ja alkaa muodostua jo ikitipsiksi. Etukaarteessa 4. ulkoa kolmannen radan jonoon noussut Johnny Dahlia oli kirivaiheessa varsin pehmeä ja paljon pelattuna sen esitys jäi hieman pettymykseksi. Porukan perällä ravannut Star Silvio ei saanut missään vaiheessa täyttä mahdollisuutta.

R.R. Samulle ansaittu onnistuminen


Toisena Toto4-kohteena ajettiin suomenhevosten illan kovin koitos. Ykkösrahat vei Veli-Erkki Paavolan ohjastama R.R. Samu. Paavola löysi ajokillaan makeat iskuasemat 2. ulkoa ja sai nauttia vetoavusta aina loppukaarteeseen saakka. Vajaat 400 metriä ennen maalia R.R. Samu nousi kiriin ja punnersi maalisuoralla vahvalla otteella ykköseksi. Viimeiset 400 metriä ruuna liikahteli 22-vauhtia ja otti ansaitun voiton. R.R. Samulle voitto oli tämän kauden puitteissa vasta toinen, mutta Erkki Jämsän suojatti on esiintynyt lähes koko vuoden todella luotettavasti; 16 starttia on tuottanut peräti 13 totosijaa! Veli-Erkki Paavolalle voitto oli ravien toinen.

Keulaan kiihdyttänyt Hissun Aarre sai vetää avauskierroksen todellista hölkkätahtia, sillä kierroksen väliajaksi kellotettiin 34,5. Päätöskierroksella tahti kiristyi tuntuvasti ja 3. puolikkaalla kellot pysähtyivät 25-lukemiin. 26-lopetuksessa Hissun Aarre taisteli voitosta, mutta sen ravi katosi hieman loppumetreillä, eikä ruuna pystynyt enää vastaamaan R.R. Samulle. 2. sisällä juossut Mervin Jaska oli kolmas ja täydensi Pertti Heikkisen onnistuneen ravi-illan. Tallikaveri Herra Helminen voitti illan avauslähdön. 1. takasuoralla 4. sisältä toisen radan veturiksi noussut Jamas Victor jaksoi neljänneksi. Loppukaarteessa 3. sisältä ulos noussut Poika Vauraus riitti viidenneksi. Paljon peliä kerännyt Vilma Lyydia laukkasi lähtösuoralla ja uudestaan etusuoralla 5. ulkoa. Loppua Mauri Jaaran ajokki tuli vielä vahvasti ja ehti viimeisille rahoille. Viimeiset 1000 metriä 23,9x, mistä viimeiset 500 metriä 22,7. Tamma olisi takuuvarmasti menestynyt ilman toista laukkaansa. Myös Faija oli laukkatuulella. Se otti ensimmäisen hyppynsä 1. takasuoralla, minkä jälkeen liittyi jatkossa parijonon häntään. Viimeisellä takasuoralla Jarmo Saarela hakeutui ajokillaan kirikaistoille, mutta toinen laukka vesitti mahdollisuudet.

Strait Iron tekee luotettavaa työtä


Toto4-kolmosessa kenttä kääntyi alun hurjastelun seurauksena. 09,5-avauksessa keulat hakenut Debra Boko piti jatkossakin yllä reipasta vauhtia, muttei enää 18-lopetuksessa jaksanut taistella kärkisijoista. Voiton vei Kaj Sundholmin Strait Iron. Se nousi 4. ulkoa kirikaistoille 600 metriä ennen maalia ja rymisteli vahvasti kohti kärkeä. Maalisuoralla ruuna jyräsi varmaan voittoon ja otti jo kauden viidennen ykkössijansa. Viimeiset 600 metriä Strait Iron kiri 13,8-vauhtia. R.R. Samun tapaan myös Strait Iron on ollut tänä vuonna tehokas totosijojen suhteen. 13 starttia on tuottanut 11 mitalisijaa. Koko uran statistiikka Strait Ironilla on upea; Se on voittanut lähes puolet 44 startistaan ja sijoittunut jo 34 kertaa totoon!

Toista rataa ilman selkää ravannut Twist Shadow myllytti loppukaarteessa yliotteen keulahevosesta ja kamppaili lopussa hyvin kakkoseksi. Kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan oikeaan suuntaan. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kiriin noussut edellisen tallikaveri Briso Herman eteni loppukaarteessa 2. ulos. Lopussa ruuna seuraili mukavasti totoon. 5. sisältä viimeisellä takasuoralla ulos noussut Gustav K kiri taustalla neljänneksi. Paljon peliä kerännyt Fade To Jam juoksi 4. sisällä, mistä nousi viimeisellä takasuoralla toiselle. Vapaat kiriväylät se löysi kovin myöhään ja sai ison pykälän silmään vasta aivan loppumetreillä. Lähtösuoralla lyhyesti laukannut Eastwind Cooper kiri toisen radan jonon hänniltä viimeisille rahoille. Paljon pelattu Texas Gel oli 2. ulkoa hieman tahmea ja jäi hännille.

Bory lämminveristen ykkössarjan paras


Lämminveristen avoin lähtö oli Santtu Raitalan ja Boryn näytöstä. Se otti kiihdytyksessä joukon komentoonsa ja veti reipasta. 13-lopetuksessa Kirsi Nikan valmennettavalla ei ollut hädän päivää, vaan se lasketteli komeaan keulavoittoon. Ruuna on tehnyt upeaa jälkeä viime startteihinsa ja voitto oli sille jo toinen putkeen. Voittotulokseksi kirjattiin komea 12,5aly. Ruuna on mennyt kolmeen viimeisimpään kisaansa alle 13-tulokset ja kertaalleen alittanut 12-rajan, joten vire on kohdillaan. Tällaisena pysyessään Borylla on edessään rahakas syksy.

Dixie Exclusive kiri hyvin 3. ulkoa ja nousi lopussa varmasti kakkoseksi, muttei uhannut voittajaa. Dresscode sinnitteli 2. sisältä kohtalaisesti kolmanneksi, vaikka askel lopussa painoikin. Loppukaarteessa 4. sisältä ulos noussut Breedlove lopetti asiallisesti neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla kolmannen kautta 2. ulkoa toisen radan veturiksi kiertynyt Orlando Croft jaksoi viidenneksi ja Hit That otti 3. sisältä viimeiset rahat. Viimeksi mainittu juuttui loppumetreillä pussiin Dresscoden taakse.

Vallun Ralli jatkoi voittotehtailua


Kahdeksantena lähtönä ajettiin suomenhevosten Finn-Tack Nordic Cup -osalähtö. Paras oli Tuomas Pakkasen ohjastama Vallun Ralli. Se sai takarivistä hyvän startin ja eteni nopeasti 2. sisälle, mistä nousi 1. takasuoralla toisen radan veturiksi. Reippaassa 26-lopetuksessa Vallun Ralli jyräsi lopussa niukkaan, mutta hallittuun voittoon, ohi keulassa juosseen Vaskerin. Mauri Elfvingin suojatin alku-ura on ollut komeaa katseltavaa. Harvakseltaan startannut ori on voittanut 11 startistaan peräti kahdeksan ja jäänyt ainoastaan kerran kaksarisijojen ulkopuolelle. Tuolloin uran ainoa laukka vesitti pelin. Vallun Rallin voittotulokseksi kirjattiin uusi komea ennätys 26,5ake. Alle 6 000 euron voittosummalla kilpailevan oriin luulisi riittävän jatkossakin omissa sarjoissaan.

Keulassa tasaisen reipasta vauhtia kellotuttanut Vasker oli hyvä kakkonen. Alussa kolmatta kiertänyt Jepulis otti 1. takasuoralla lyhyen laukan, muttei juurikaan menettänyt asemiaan. Se eteni jatkossa 2. ulos, mistä nousi viimeisellä takasuoralla kolmannelle, mutta palasi loppukaarteeseen tultaessa jälleen toiselle. Lopussa se tyytyi seurailemaan kaukana kärkiparin takana kolmanneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kiriin lähtenyt Kikan Velperi laskeutui jatkossa sisemmille radoille ja tuli loppua sisärataa pitkin tasaisesti perille, riittäen neljänneksi. 5. ulkoa kierros jäljellä kiriin lähtenyt I.P. Soturi laskeutui viimeisellä takasuoralla toiselle ja yritti maalisuoralla uudestaan parannella ulkoratoja pitkin. Ohituksia ei kuitenkaan enää syntynyt, vaan Mika Jauholan ajokki jäi viidenneksi ja otti viimeiset rahat. Reipas matkavauhti takasi uudet ennätykset koko kärkiviisikolle. Peleissäkin huomioitu Heikkalan Pehtoor oli 3. ulkoa vain tasainen.

Leon Dahlia helppoon keulavoittoon


Illan yhdeksännessä lähdössä Jukka-Pekka Kauhasen Leon Dahlia painui 1. takasuoralla 13-avauksessa keulaan ja rauhoitti jatkossa tahtia kierroksen kohdalla 16,5-vauhtiseksi. 3. puolikkaalla Leon Dahlia kiihdytti tempoa ja seisautti kellot 14-lukemiin. 15-lopetuksessa ruuna karkasi helppoon voittoon ja jatkoi Kajaanissa aloittamaansa tolppaputkea.

500 jäljellä 2. ulkoa kolmannelle heittänyt Golden Sky meni loppukaarteessa 2. sisälle, mistä seuraili lopussa kakkoseksi. 5. ulkona juossut Chicotte Chic aloitti viimeisellä takasuoralla kirinsä ja tuli hyvin perille. Päätöskierros 15,3. Blue For You jaksoi johtavan rinnalta neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kirinsä aloittanut Schakalen jäi loppukaarteessa ilman vetoapua ja punnersi viidenneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kiriin lähtenyt Bluehouse's Power riitti viimeisille rahoille ja sen orastava voittoputki tuli tiensä päähän. Paljon peliä kerännyt Spicy Day nousi viimeisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle radalle ja tuli tasaisesti loppua.

Beaming Chic ylivoimainen


Ravit päättyivät Mauri Jaaran ja Beaming Chicin ylivoimaiseen voittoon. Tamma aloitti 4. sisällä, mistä se nousi takakaarteessa 2. ulos. Reilut 600 metriä ennen maalia Jaara käänsi oikeasta ohjasta ja käskytti tamman kirikaistoille. Loppukaarteessa Beaming Chic eteni keulapaikalle saakka ja hyvästeli lopussa vastustajansa. Tamman voittotulos 16,1ake on sen uusi hieno ennätys. Voitto oli Pasi Pohjolan valmennettavalle uran toinen.

Keulassa juossut Wild Fourmotion jaksoi 12,5-avaukseen nähden positiivisesti kakkoseksi, vaikka voiton suhteen menetti mahdollisuutensa jo loppukurvissa. Se paranteli myös ennätystään reilusti. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kirinsä aloittanut Alonzo nousi lopussa hyvin kolmanneksi, uudella ennätystuloksellaan. 4. sisällä juossut Quick Diesel vaihtoi loppukaarteeseen tultaessa toiselle radalle ja hakeutui suoralle kaarruttaessa ulos kiriin. Se lopetti juosten ja nousi neljänneksi. Wasa Windy kiri viimeisestä ulkoa aivan asiallisesti viidenneksi ja kuittasi viimeiset rahat. Pelihevosiin lukeutunut Capricorn Lindy taipui loppukaarteessa johtavan rinnalta.

Tähdet:

*** Bory
- Tuuletteli keulassa kovaa kyytiä ja otti oikein hallitun voiton.

** Prince Dean
- Sai johtavan takaa myöhään kiritilat, mutta spurttasi rajulla loppuvedolla ykköseksi.

* Vallun Ralli
- Voitti suomenhevosten Nordic Cup -osalähdön johtavan rinnalta kovalla tuloksella 26,5ake.

Teksti: Harri Haavisto

10.05.2016

11.1.2016, Toto4-ravit

25.1.2016, Toto4-ravit

8.2.2016, Toto4-ravit

27.2.2016, Toto76-ravit

14.3.2016, Toto4-ravit

1.4.2016, Toto4-ravit

8.4.2016, Lounasravit

18.4.2016, Toto4-ravit

17.05.2016

Äimäraution raviraportti 13.5.2016

Äimäraution raviraportti 14.5.2016

31.05.2016

Äimäraution raviraportti 23.5.2016

09.06.2016

Äimäraution raviraportti 6.6.2016

28.06.2016

Äimäraution raviraportti 20.6.2016

19.07.2016

Raviraportti 18.7.2016

26.07.2016

Raviraportti 25.7.2016

08.08.2016

Raviraportti 3.8.2016

09.08.2016

Raviraportti 8.8.2016

26.08.2016

Raviraportti 19.8.2016

31.08.2016

Raviraportti 29.8.2016

12.09.2016

Raviraportti 9.9.2016

Raviraportti 10.9.2016

21.09.2016

Raviraportti 19.9.2016

04.10.2016

Raviraportti 3.10.2016

18.10.2016

Raviraportti 17.10.2016

02.11.2016

Raviraportti 31.10.2016

15.11.2016

Raviraportti 14.11.2016

29.11.2016

Raviraportti 28.11.2016

03.12.2016

Raviraportti 2.12.2016

12.12.2016

Raviraportti 10.12.2016

01.01.2017

Raviraportti 29.12.2016

10.01.2017

Raviraportti 9.1.2017

31.01.2017

Raviraportti 27.1.2017

Raviraportti 28.1.2017

09.02.2017

Raviraportti 7.2.2017

22.02.2017

Raviraportti 19.2.2017

08.03.2017

Raviraportti 6.3.2017

24.03.2017

Raviraportti 20.3.2017

05.04.2017

Raviraportti 3.4.2017

03.05.2017

Äimäraution raviraportti 24.4.2017

16.05.2017

Raviraportti 12.5.2017

17.05.2017

Raviraportti 13.5.2017

26.05.2017

Raviraportti 22.5.2017

01.06.2017

Raviraportti 29.5.2017

16.06.2017

Raviraportti 8.6.2017

19.06.2017

Raviraportti 18.6.2017

17.07.2017

Raviraportti 17.7.2017

24.07.2017

Raviraportti 24.7.2017

12.08.2017

Raviraportti 11.8.2017

22.08.2017

Raviraportti 21.8.2017

28.08.2017

Raviraportti 28.8.2017