Raviraportti 20.3.2017

24.03.2017

Oulun maanantai-illassa ravattiin kymmenen lähdön voimin. Toto4-kohteissa suosikit eivät olleet yllätettävissä, vaan Quiet Leader, I.P. Soturi, Minto's Romeo ja Freddie De Veluwe hoitivat omat tehtävänsä kunnialla kotiin. Winter Monté Meetingin karsinnassa Mervi Laurilan Wasa Winner jyräsi varmaan voittoon. Ohjastajista illan ainoa kaksoisvoittaja oli Iikka Nurmonen, joka kuittasi ykkösrahat Minto's Romeolla ja Quiet Leaderilla.

Kallen Salaisuus avauslähdön paras


Ravien avauslähdössä Ari Vimparin ohjastama ja valmentama Kallen Salaisuus jatkoi hyviä esityksiä kotiradallaan. Viimeksi hopeaa ottanut tamma nousi tällä kertaa kultakantaan ja paransi viime kerralla noteerattua ennätystulostaan kymmenyksellä. Kallen Salaisuus selvisi 1. takasuoralla 2. ulos, mistä se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla kolmannen kiertoon ja latasi reilut 500 jäljellä keulapaikalle saakka. 34-lopetuksessa tamma piti oikein helppoon voittoon ja otti uransa ensimmäisen ykkössijan totoravien puitteissa. Vimparin suojatin uran ensimmäinen voitto on peräisin Pudasjärven paikallisraveista, joten täysosumien kokonaissaldo nousi kahteen.

3. ulkoa kirivaiheessa lähdön voittajaa seuraamaan lähtenyt Tupla-Valtraus eteni loppukaarteeseen tultaessa toisen radan veturiksi ja käväisi kaarteessa 2. sisällä. Lopussa Jukka-Pekka Kauhasen ajokki tyytyi seurailemaan kakkosrahoille. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kirinä aloittanut Pontriot punnersi asiallisesti kolmosrahoille. Viimeisellä takasuoralla keulapaikkansa menettänyt Tellun Visu seuraili neljänneksi ja edellisen takana ravannut Konttilan Eemeli jäi lopussa sisäratareissun päätteeksi vaille kirilatuja. Etukaarteessa 5. ulkoa kirinsä aloittanut Tuurin Toive kierteli tasaisesti viimeisille rahoille. Voittajapelissä kuumimpien suosikkien takana jonkin verran pelieuroja kerännyt Neitorilla laukkasi alussa ja menetti mahdollisuutensa.

Staro Liberty debytoi lupaavalla tyylillä


Illan toisessa lähdössä Mauri Jaaran ohjastama ja valmentama Staro Liberty debytoi lupaavasti. Ruuna otti juoksuasemat 2. sisältä, mistä vaihtoi etukaarteessa johtavan rinnalle, matkavauhdin ollessa perin maltillista. Päätöskierroksella kisaan tuli tuntuvasti lisää tempoa ja 3. puolikkaalla kellot seisahtuivat 18-lukemiin. Kovassa 12,5-lopetuksessa Staro Liberty jyräsi komealla tyylillä yliotteen keulahevosesta ja otti uransa avauksessa ykkössijan tuloksella 19,6ke. Broad Bahnin pojan esitys oli sen verran lupaavaa sorttia, että 3-vuotiaasta ruunasta kuullaan taatusti jatkossakin.

Oikein hyvä oli myös Hard To Trick. Martti Pellikan ajokki veti keulassa väliajoin 23,0 - 24,0 - 18,0 ja piti 12,5-lopetuksessa kakkoseksi, häviten vain todella hyvälle hevoselle. 3-vuotiaiden juhlat täydentyivät Holy Victory Koksin kolmossijan myötä. Jorma Hannuksen ajokki juoksi 3. sisällä, mistä se pääsi etukaarteessa 2. sisälle. Maalisuoran avautuessa Holy Victory Koks hakeutui ulkoradoille, muttei kovassa lopetuksessa kyennyt haastamaan kärkiparia. 4. sisältä 3. sisälle etukaarteessa päässyt G.R.Watch Me seuraili reippaassa lopetuksessa parhaan kykyjensä mukaan neljänneksi, häviten selvästi edellisille ja jättäen muita vielä enemmän. 1. takasuoran alussa laukannut Golden Alley otti 2. ulkoa uuden hypyn viimeisellä takasuoralla ja putosi kärjen kelkasta. Ruuna riitti jatkossa kaukana taustalla viimeisille rahoille. Suosikkikaksikon takana hieman peliä kerännyt Skyline Star laukkasi viimeisellä takasuoralla taustajoukoissa, muttei olisi menestynyt ravillakaan, koska rajutempoinen päätöskierros teki joka tapauksessa tehtävästä mahdottoman.

Wasa Winner montélähdön terävin


Winter Monté Meetingin karsinnassa paras oli Mervi Laurilan ratsastama ja Heidi Hämäläisen valmentama Wasa Winner. Ori juoksi toista rataa ilman vetoapua, missä menetti paikkansa viimeisellä takasuoralla ja jatkoi 2. ulos. Hetkeä myöhemmin vetoapu siirtyi keulaan ja Wasa Winner otti vanhan tutun aseman johtavan rinnalta. Maalisuoralla Wasa Winner jyräsi hallittuun tyyliin yliotteen ja otti lopulta oikein selvän voiton. Ykkössija oli oriille sen uran ensimmäinen montéssa ja koko uran puitteissa voitto oli seitsemäs.

2. sisällä juossut Global Profession nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja otti paikan 2. ulkoa. Loppua Global Profession tuli hyvällä otteella ja kuittasi kakkosrahat. Viimeisellä takasuoralla keulapaikkansa menettänyt Borups Nice nousi maalisuoralla toiselle radalle ja tuli vielä ihan hyvin perille, riittäen kolmanneksi. Valtaosan matkasta 3. sisällä juossut Uno Di Talento tuikkasi sisäratareissun päätteeksi asiallisesti neljänneksi. Zoltan Kemp juoksi 2. ulkona, mistä oli tasainen viides. Lyhyen lähtölaukan ottanut Classic Valley paikkasi hyvin erheensä ja kiri kaukaa taustalta kuudenneksi, selkeästi parasta vauhtia takahevosista. Toista rataa pitkin kolmantena / neljäntenä juossut Alvena Un Di riitti seitsemänneksi ja Hamis Heartbreaker oli keskijoukoissa tasainen, riittäen viimeisille rahoille. Muille tuli laukkoja tai meno ei muuten maistunut. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluu Benzin, joka leiskautti viimeisellä takasuoralla keulapaikalle, mutta jätti maalisuoralla leikin kesken.

Quiet Leader keulasta murskaava


Äimäraution illan Toto4-kierros äityi kovin helpoksi. Alkutahdit suosikkien marssille löi Iikka Nurmosen ohjastama Quiet Leader. Ruuna latasi 1. kaarteessa keulapaikalle, missä rauhoitti tahtia 13,5-lopetuksen jälkeen ja irtosi 14-lopetuksessa täysin ylivoimaiseen voittoon. Ykkössija oli Petri Klemolan suojatille kauden kolmas ja uran 11:s. Tänä vuonna 6 000 euron ansiot kerännyt ruuna on sijoittunut seitsemässä kisassaan hienosti viisi kertaa totoon.

4. ulkoa viimeisellä takasuoralla selässä kiriin noussut Gliding Solo jatkoi loppukaarteessa omaa kiriään ilman vetoapua ja puristi kakkoseksi. Edellistä kirissä seurannut What's Going On heitti loppukaarteessa omaan kiriinsä ja lopetti hyvällä otteella kolmanneksi. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla kolmannen radan letkaa vetämään lähtenyt Minto's Starman punnersi neljänneksi ja 2. ulkona juossut Gustav K. lopetti viidenneksi. Robis Silver juoksi johtavan rinnalla, mistä pudotti loppukaartessa sisäradalle ja jaksoi viimeisille rahoille. 2. sisällä juossut Hayai Chikara oli vaisu ja taittui hännille.

I.P. Soturi vastaili niukkaan voittoon


Myös toisessa Toto4-kohteessa keulapaikka oli valttia. Suosikki I.P. Soturi aloitti johtavan rinnalta, mistä Mika Jauhola pokkasi ajokillaan piikkipaikan vajaat 1500 metriä ennen maalia. I.P. Soturi piti yllä tasaista matkavauhtia ja kamppaili lopussa niukkaan voittoon. Ykkössija oli oriille uran 12:s ja tämän kauden toinen. Ori on voittanut nyt kaksi kertaa putkeen pienen taukonsa jälkeen, joten kuntokäyrä osoittaa oikeaan suuntaan.

Lumisukka tarjosi voittajalla hyvän vastuksen. Jukka-Pekka Niskasen ajokki hyökkäsi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa ja kiertyi johtavan rinnalle. Maalisuoran taisto oli tiukka, mutta Lumisukka joutui tyytymään hopeasijaan. Keulassa aloittanut Stuntti jatkoi vajaat 1500 jäljellä 2. sisälle, mistä se jaksoi totoon. Kankean startin saanut Hymyhattara laukkasi lähtösuoralla. Tamma ravasi jatkossa aivan porukan hännillä, mistä se nousi etusuoran päässä kolmannen kiertoon. Loppukaarteeseen tultaessa Hymyhattara otti paikan 2. ulkoa ja seuraili lopussa nelosrahoille. 4. ulkona juossut Ekopetus nousi viimeisen takasuoran alussa kolmannen kiertoon ja jyskytti tasaisesti viimeisille rahoille. Paljon pelatun Kirmarallin peli meni vaikeaksi, kun se kiersi pitkään kolmatta rataa ennen kuin pääsi pudottamaan johtavan rinnalle. Peli sinetöityi lopullisesti viimeisen takasuoran laukkaan.

Minto's Romeolle kauden toinen täysosuma


Lämminveristen avoimen koitoksen vei nimiinsä Iikka Nurmosen ohjastama Minto's Romeo. Ruuna hyökkäsi 1. takasuoralla kolmannen kiertoon ja eteni takakaarteessa keulapaikalle. Loppusuoralla Minto's Romeo sai haastetta selästä iskeneeltä Donna Lindalta, mutta Minna Piirosen suojatti piti tilanteen hallinnassaan perille saakka. Voitto oli veteraaniruunalle jo uran 41:s. Tällä kaudella Minto's Romeo on voittanut kahdesti ja hakee lauantaina Kuopiosta kauden kolmatta tikkua.

Keulassa aloittanut, mutta takakaarteessa 2. sisälle jatkanut Donna Linda sivakoi vapaille laduille maalisuoran avautuessa ja antoi voittajalle tiukan haasteen. Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa hyökännyt Hamtaro S punnersi totoon ja 3. ulkona matkustanut Dixie Exclusive lopetti asiallisesti neljänneksi. 3. sisällä taivalta taittanut Benjamin Duo pääsi loppukaarteessa 2. sisälle ja seuraili tarkalla reissulla viimeisille rahoille. Viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kirikaistoille havitellut Meadow Match tuli ulkoratoja pitkin ihan juosten perille, mutta jäi ulos rahoilta. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle vaihtanut Boztheman menetti loppukaarteessa väsyvän takana asemiaan, mutta suoritti hyvän loppuvedon.

Freddie De Veluwe oli vahvin


Suosikkipitoisen Toto4-rivin sinetöi Tuomas Pakkasen ohjastama Freddie De Veluwe. Ruuna selvisi mukaviin asemiin 2. ulos, mistä se hakeutui viimeisen takasuoran avautuessa kolmannen kiertolaiseksi. 600 jäljellä Freddie De Veluwe kiertyi johtavan rinnalle lyömään löylyä ja täräytti päätöspuolikkaan käynnistyessä keulaan. Loppukaarteessa ruuna haparoi hieman, mutta pysyi raiteillaan ja jatkoi maalisuoralla oikein helppoon voittoon. Mika Kurkisen suojatti on noussut hienoon iskuun ja on ollut uusista käsistä totossa kaikissa starteissa, missä on mennyt ravia. Voitto oli Freddie De Veluwelle uran viides ja kauden kolmas.

1. takasuoralla keulaan kiertynyt Sahara Crack It veti väliajoin 21,0 - 24,0 - 22,5 - 16,5 ja menetti paikkansa viimeisellä takasuoralla. Lopussa Mauri Jaaran ajokki ei pystynyt enää haastamaan voittajaa, mutta oli oikein varmasti toinen. Lähtöön laukannut Armani Press eteni jatkossa 3. ulos, mistä aloitti kirinsä viimeisen takasuoran alussa. Loppukaarteessa Armani Press eteni sijalle kolme ja piti paikkansa perille saakka. Alkulaukan ottanut Bluehouse's Power lähti kierros jäljellä porukan perältä kirikaistoille ja laskeutui loppukaarteeseen tultaessa toiselle radalle. Ruuna tuli aivan kelpo otteella perille saakka ja jatkaa asiallisessa kunnossa. 2. sisällä juossut Jalo Dahlia sinnitteli viidenneksi ja tämän takana juossut Mistral's Chuck seuraili kuudenneksi. Viimeisellä takasuoralla sisäradan jonon hänniltä ulos noussut Park's Gun riitti viimeisille rahoille. Kuumimpien suosikkien takana peliä kerännyt Absolut Arctica suoritti keskijoukoista tasaisen kirin ja riitti yhdeksänneksi.

Oleg kamppaili ykköseksi


Ravien kahdeksannessa lähdössä paras oli Oleg. Kuukausi sitten Toto4-yllätyksen tehtaillut Jukka-Pekka Niskasen ajokki oli tällä kertaa luotettu suosikiksi ja se hoiti hommansa kunnialla kotiin. Ruuna nousi takakaarteessa 3. ulkoa kolmannen kiertoon ja marssi vajaa kierros jäljellä johtavan rinnalle. Maalisuoralla Oleg hankki yliotteen keulahevosesta ja vastaili samalla myös ulkoa kirineelle haastajalle, pitäen sitkeästi ykköseksi. Kuukausi sitten pitkästä aikaa kultakantaan palannut Satu Filpan valmentama ruuna ei joutunut odottamaan seuraavaa voittoa kovin pitkään ja tässä vireessä tolppia tulee taatusti jatkossakin.

Etukaarteessa 2. sisältä 2. ulos vaihtanut Mathile heitti maalisuoran avautuessa kirikaistoille ja lopetti hyvin kakkoseksi. Keulassa väliajoin 35,0 - 33,5 - 29,5 vetänyt Hullupoika jaksoi 32-lopetuksessa kolmanneksi. Etukaarteessa 3. sisältä 2. sisälle päässyt Rööperi nousi maalisuoralla ulos ja seuraili kärkirintaman takana neljänneksi. Aivan vapaasti Markus Pulkkisen ajokki ei päässyt lopussa etenemään. Lujaa liikkeelle lähtenyt ja keulaan singahtanut Hymynhäivä laukkasi 1. takasuoralla ja pakitteli takakaarteessa ulkoradoilta porukan perälle. Viimeisellä takasuoralla Hymynhäivä nousi 3. sisältä toiselle radalle ja seuraili lopussa tasaisesti viidenneksi. Lähtösuoralla lyhyesti haparoinut Pikku-Arvo nousi etukaarteessa 3. ulkoa kolmannen kiertoon, mutta laukkasi viimeisellä takasuoralla hyvästä noususta. Ville Pohjolan ohjastettava paikkasi vielä asiallisesti laukkansa ja sai rahaa. Johtavan rinnalla aloittanut ja etusuoralla vetoapua saanut Mäen Eino jäi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos ja menetti jatkossa otettaan kärkiryhmästä. Tuomas Pakkasen ajokki sinnitteli taustalla tasaisesti viimeisille rahoille.

Impress It karkasi keulasta


Ravien yhdeksännessä lähdössä Kari Alapekkalan ohjastama lahjakas Impress It oli vakuuttava. Se pääsi takarivistä hyvin läpi ja syöksyi jo 1. takasuoralla keulapaikalle. 16-avauksen jälkeen Aki Kurkisen valmennettava sai rauhoittaa tahtia ja kellotti kierroksen väliajaksi 20,0. 19,5-vauhtisen 3. puolikkaan jälkeen Impress It irtosi 16,5-lopetuksessa oikein helppoon voittoon. 5-vuotias ruuna on aloittanut uransa tyylikkäästi ja se onkin kokenut urallaan vasta yhden tappion. Tuolloin tehtävä oli Toto76-sarjassa todella tiukka.

Keulassa aloittanut All The Better jatkoi 1. takasuoralla 2. sisälle, mistä oli lopussa varma kakkonen. Hollywood Hills seuraili 3. sisältä troikan alariville. 6. sisällä juossut Lovely Mora pääsi viimeisellä takasuoralla 5. sisälle, mistä hakeutui jatkossa toiselle radalle. Loppukaarteessa Lovely Mora nousi kirikaistoille ja lopetti ihan juosten neljänneksi. 5. sisällä juossut Park's Final Touch vaihtoi etukaarteessa 4. ulos ja navigoi viimeisellä takasuoralla kirikaistoille. Kiri kantoi viidenneksi. Johtavan rinnalla taivalta taittanut Lucky Lacrosse riitti viimeisille rahoille.

Lilla Longleg piti piikkipaikalta ykköseksi


Illan viimeisessä lähdössä Toni Granathin ohjastama Lilla Longleg oli keulapaikalta pitelemätön. Tamma eteni lähtösuoran päässä keulaan ja rauhoitti tahtia 16-avauksen jälkeen. Päätöspuolikkaan Lilla Longleg polkaisi 16,5-vauhtia ja piti oikein varmaan tyyliin ykköseksi. Voitto oli tammalle uran toinen, edellisen täysosumansa se otti lokakuussa, tuolloinkin Oulun kaviouralta.

4. ulkoa etusuoralla kolmannelle noussut Mr Noon kiertyi etukaarteessa toisen radan veturiksi ja tsemppasi siitä kakkosrahoille. 3. sisällä juossut Foxlander vaihtoi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja punnersi lopussa kolmannen radan kautta totoon. Etusuoralla 5. ulkoa hyökännyt Design Director laskeutui viimeisellä takasuoralla 2. ulos, mistä seuraili neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa sisäradalle pudottanut Bellamia palasi jatkossa uudestaan toiselle radalle, mistä navigoi päätöspuolikkaan käynnistyessä kirikaistoille. Asiallinen loppuveto kantoi jäännösrahoille. Pelihevosista Catchmeifyoucan laukkasi viimeisellä takasuoralla kesken hyvän kirin. Ravilla se olisi edelleen vaarallinen, mutta ravisävelen kasassa pysyminen tuntuu olevan työlästä. Johtavan rinnalla juossut All My Loving jatkoi etukaarteessa 2. ulkona, mistä taipui varhain ja melkoisen pahoin.

Tähdet:

*** Quiet Leader
- Oli keulasta 14-lopetuksessa täysin vailla vastusta.

** Staro Liberty
- 3-vuotias esiintyi todella lupaavasti ja jyräsi 12,5-lopetuksessa tyylikkääseen voittoon.

* Freddie De Veluwe
- Oli kirivaiheessa pitelemätön ja karkasi helppoon voittoon.

Teksti: Harri Haavisto

10.05.2016

11.1.2016, Toto4-ravit

25.1.2016, Toto4-ravit

8.2.2016, Toto4-ravit

27.2.2016, Toto76-ravit

14.3.2016, Toto4-ravit

1.4.2016, Toto4-ravit

8.4.2016, Lounasravit

18.4.2016, Toto4-ravit

17.05.2016

Äimäraution raviraportti 13.5.2016

Äimäraution raviraportti 14.5.2016

31.05.2016

Äimäraution raviraportti 23.5.2016

09.06.2016

Äimäraution raviraportti 6.6.2016

28.06.2016

Äimäraution raviraportti 20.6.2016

19.07.2016

Raviraportti 18.7.2016

26.07.2016

Raviraportti 25.7.2016

08.08.2016

Raviraportti 3.8.2016

09.08.2016

Raviraportti 8.8.2016

26.08.2016

Raviraportti 19.8.2016

31.08.2016

Raviraportti 29.8.2016

12.09.2016

Raviraportti 9.9.2016

Raviraportti 10.9.2016

21.09.2016

Raviraportti 19.9.2016

04.10.2016

Raviraportti 3.10.2016

18.10.2016

Raviraportti 17.10.2016

02.11.2016

Raviraportti 31.10.2016

15.11.2016

Raviraportti 14.11.2016

29.11.2016

Raviraportti 28.11.2016

03.12.2016

Raviraportti 2.12.2016

12.12.2016

Raviraportti 10.12.2016

01.01.2017

Raviraportti 29.12.2016

10.01.2017

Raviraportti 9.1.2017

31.01.2017

Raviraportti 27.1.2017

Raviraportti 28.1.2017

09.02.2017

Raviraportti 7.2.2017

22.02.2017

Raviraportti 19.2.2017

08.03.2017

Raviraportti 6.3.2017

24.03.2017

Raviraportti 20.3.2017

05.04.2017

Raviraportti 3.4.2017

03.05.2017

Äimäraution raviraportti 24.4.2017

16.05.2017

Raviraportti 12.5.2017

17.05.2017

Raviraportti 13.5.2017

26.05.2017

Raviraportti 22.5.2017

01.06.2017

Raviraportti 29.5.2017

16.06.2017

Raviraportti 8.6.2017

19.06.2017

Raviraportti 18.6.2017

17.07.2017

Raviraportti 17.7.2017

24.07.2017

Raviraportti 24.7.2017

12.08.2017

Raviraportti 11.8.2017

22.08.2017

Raviraportti 21.8.2017

28.08.2017

Raviraportti 28.8.2017