Raviraportti 29.12.2016

01.01.2017

Äimäraution ravikausi 2016 lyötiin pakettiin torstai-iltana. Kausi päättyi upealla tavalla, sillä rata sai osakseen suuren kunnian ja pääsi isännöimään yhteispohjoismaista Toto75-kierrosta. Massiiviset ykköspalkinnot houkuttelivat mukaan laadukkaita hevosia ja pohjoismainen yhteistyö takasi roimat pelivaihdot. Illan kokonaistotovaihto kipusi lähes 3,7 miljoonaan euroon. Toto75-kohteissa suomalaiset olivat tylyjä isäntiä ja ruotsalaisvieraat jäivätkin sinivalkoisten värien varjoon jokaisessa lähdössä. Toto75-pelin suurimman yllätyksen järjesti Tuomas Pakkanen Christel Facella. Lämminveristen ykkössarjassa Regent Zet kiitti alun hurjastelusta ja kiri lopussa ykköseksi. Kierroksen kolmas pikkuyllättäjä oli Ari Moilasen ohjastama Armadillo Armour. Muissa kohteissa mentiin melkolailla suosikkien merkeissä, kun voittoihin ylsivät Next Direction, kierroksen pankki Ypäjä Hereiam, voitosta voittoon marssivat Wilhelm Nash sekä väkivahva Ranch Kelly.

Ekomani hallitsi alusta loppuun


Illan avauslähdössä nähtiin suuremman luokan totopommi, kun Aleksi Kytölän ohjastama ja valmentama Ekomani hallitsi kisan jokaista metriä. Ruuna piti ykkösradalta varmaan tyyliin piikkipaikan hallussaan ja veti avauspuolikkaan 35,5-vauhtia. Jatkossa tahti kiristyi, kun Veli-Erkki Paavolan ohjastama Hullupoika ilmestyi rinnalle löylyä lyömään. Kierroksen väliajaksi kellotettiin 32,5. Tahti pysyi reippaana myös 3. puolikkaalla, kun kellot pysähtyivät lukemiin 29,5. Lopussa kaikki oli helppoa Ekomanille ja se karisti muut kannoiltaan 33-lopetuksessa. Voitto oli ruunalle kauden ensimmäinen ja sivussa syntyi uusi volttiennätys 32,0ke. Voittajapelissä Ekomani oli kolmanneksi vähiten pelattu, joten totokansalle sen onnistuminen tuli suurena yllätyksenä.

Lähdön troikkakerroin nousi lähes 7000-kertoimeen, kun Juguli ja Heikkalan Pehtoor miehittivät troikan alemmat rivit. Tuomas Pakkasen ohjastama Juguli juoksi 2. sisällä, mistä se nousi maalisuoralla toiselle radalle ja seuraili kakkoseksi. Jarmo Saarela nosti Heikkalan Pehtoorin 1. takasuoralla 4. sisältä 2. ulos. Se jatkoi loppukaarteeseen tultaessa kiriin kolmannelle ja puristi maalisuoralla kolmosrahoille. Etusuoralla 5. sisältä 4. sisälle päässyt Svartsjöfax vaihtoi 800 metriä ennen maalia 3. ulos. Ori jatkoi loppukaarteessa kirikaistoille ja nousi lopussa hyvällä otteella neljänneksi. 3. sisällä juossut Rivaltti seuraili kiertelemättä viidenneksi. Paljon peliä kerännyt Tosi-Jytky nousi viimeisellä takasuoralla 4. ulkoa kolmannen kiertoon ja tuli ulkoratoja pitkin ihan asiallisella otteella perille, riittäen kuudenneksi. Lähdön selkeä pelisuosikki Aavan Sisu meni viimeisen takasuoran alussa 5. ulkoa sisäradalle. Mikael Nivan ajokki eteni loppukaarteessa 4. sisälle, mistä vaihtoi pian toiselle. Se tuli ihan hyvin perille saakka, mutta joutui tyytymään seitsemänteen sijaan. Johtavan rinnalla painetta antanut Hullupoika taipui lopussa viimeisille rahoille. Jonkin verran peliä kerännyt Villi-Riikka kiri taustajoukoista tasaisesti yhdeksänneksi. Loppukaarteessa aivan ulos kiriin hakeutuneen Ylöstalon peli pilaantui maalisuoran alun laukkaan. Hyppyyn paloi mahdollinen rahasija. Suosikkeihin lukeutunut Virin Vihtori laukkasi etukaarteessa 5. sisältä hylkyyn.

Faith In Life ravilla pysäyttämätön


Toisessa lähdössä, Toto4-avauksessa Marko Hakkaraisen Faith In Lifen meno oli jälleen vakuuttavaa. Kaikki laukattomat kisansa voittanut ruuna kiersi 1. kaarteessa ulkoratoja ja latasi vajaat 1700 metriä ennen maalia keulaan. Avauspuolikkaan Faith In Life kellotti 12-lukemiin, minkä jälkeen se sai ottaa vauhtia pois ja jatkoi kierroksen väliajaksi 16,0. 17-vauhtisen 3. puolikkaan jälkeen Faith In Life suoritti loppukaarteessa irtioton ja piti 15-lopetuksessa helppoon voittoon. Classic Photon poika tuntuu olevan ravin maistuessa täysin lyömätön laite sarjoihinsa, voitto oli sille jo uran yhdeksäs. Voittosumman kasvaessa tehtävät kovenee koko ajan, mutta lahjakkaalla 4-vuotiaalla lienee vielä runsaasti varaa kehittyäkin.

3. sisällä juossut Sandelsson nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle, mistä siirtyi loppukaarteessa johtavan kantaan. Se haparoi hieman loppukaarteessa, mutta pysyi askelillaan ja nousi maalisuoralla toiselle. Tuomas Pakkasen ajokki ei pystynyt lopussa heittämään haastetta voittajalle, mutta piti varmasti toiseksi. Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä toiselle noussut Anna's Boy meni loppukaarteeseen tultaessa 3. sisälle. Se hakeutui maalisuoralla uudestaan ulos ja lopetti asiallisesti kolmosrahoille. 4. sisällä juossut Enge Gazell kävi viimeisellä takasuoralla toiselle radalla, mutta meni loppukaarteessa takaisin sisälle. Tamma pääsi lopussa etenemään kiertelemättä neljänneksi. Alun ulkoratoja kiertänyt Without Doubt laskeutui 1600 jäljellä johtavan ulkopuolelle. Se putosi loppukaarteessa keulan kelkasta, mutta sinnitteli jatkossa jäännösrahoille. 5. ulkoa viimeisen takasuoran alussa ulkoradoille noussut Ghost Story heitti loppukaarteessa aivan ulos ja tuli loppumetrit oikein hyvällä otteella. Antti Ala-Rantalan suojatti kuittasi viimeiset rahat. 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla ulos noussut Renee Journey kiri tasaisesti rahasijan tuntumaan. Super Mangon kiri 2. ulkoa jäi melko tasaiseksi ja sille oli tarjolla vain kahdeksas sija. Keulaan avannut ja 1. takasuoralla 2. sisälle jatkanut Västerbo Appetizer laukkasi viimeisellä takasuoralla hylkyyn. Gary Ale puolestaan laukkasi hylkyyn 1. takasuoralla 2. ulkoa.

Elzar Creek vakuuttava


Ravien kolmannessa lähdössä Niko Jokelan ohjastama Elzar Creek nappasi helpon keulavoiton. Se piti alussa varmoin ottein piikkipaikan hyppysissään ja rauhoitti 19-avauksen jälkeen tahtia. Jatkossa tempoa tuli lisää ja 3. puolikas paineltiin Elzar Creekin komennossa 17,5-vauhtia. 17-lopetuksessa Eija Sorviston treenattava hyvästeli vastustajansa ja otti oikein vakuuttavan ykkössijan. Voitto oli tammalle uran toinen sen kolmanteen starttiin. Voittotulos 19,4ake on Elzar Creekin uusi ennätystulos. Lupaavan oloinen tamma tuskin jää näihin lukemiin, sen verran asialliselta aloittelijalta Like A Prayerin tytär vaikuttaa.

Viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kolmannen kiertoon kohottautunut Design Director kurkotti loppukaarteessa toiseksi ja piti asemansa perille saakka. 4. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle noussut ja loppukaarteessa kirikaistoille navigoinut Rover Broline lopetti asiallisesti kolmanneksi. 4. ulkona juossut Amazing Flight pääsi loppukaarteessa etenemään 3. ulos ja hakeutui kolmannen kiertoon. Keijo Hakalan ajokki punnersi lopussa tasaisesti nelosrahoille. Alun laukassa reilusti asemiaan menettänyt Look Complete eteni takakaarteessa pääjoukon häntään 5. sisälle. Se pääsi viimeisellä takasuoralla 4. sisälle, mistä hakeutui loppukaarteessa kirikaistoille. Ruuna tuli hyvällä otteella perille ja on jatkossa valmis menestymään, kunhan vain pysyy askelillaan. Elegant Quo oli 2. sisältä vaisu, mutta sinnitteli taustalla viimeisille rahoille. No Jackpot jäi edellisen taakse voimissaan pakettiin. Suosikin ykköshaastajat Speedy Lilly ja Finn Boko olivat laukkatuulella. Speedy Lilly otti lähtölaukan ja Finn Boko hyppäsi lähtösuoran päässä, molempien laukat venyivät hylkytuomioon asti.

Next Direction murjoi ykköseksi


Toto75-kohteissa oli jaossa isoa rahaa, kun jokaisessa lähdössä voittajalle tarjottiin 10 500 euron ykköspalkinto. Avauskohteen paras oli Timo Hulkkosen valmentama ja Jukka Torvisen ohjastama Next Direction. Ruunan vauhti ei riittänyt alussa keulapaikan puolustamiseen, mutta Jukka Torvinen oli valppaana ja nousi ajokillaan 1. kaarteessa toiselle radalle. Etusuoralla juoksupaikaksi muodostui 3. ulkona, mistä Next Direction vaihtoi etukaarteessa kolmannen radan jonon kärkeen. Se sai viimeisen takasuoran alussa kiriinsä vetoapua Quick Dieseliltä, mutta jäi pian uudestaan ilman selkää. Vajaat 600 jäljellä Next Direction eteni keulaan siirtyneen Quick Dieselin rinnalle ja irtosi tämän kanssa voittomatsiin. Maalisuoralla ruuna oli selityksittä parempi ja jyräsi vakuuttavasti arvovoittoon. Next Directionilla on ollut epäonnea tämän kauden ikäluokkakisoissa, sillä Oulu Expressin karsinnassa loppukaarteen vetämätön selkä vei siltä todennäköisen finaalipaikan ja Kriteriumin finaalista ruuna joutui jäämään sairastumisen vuoksi pois. Nyt voittosumma nousi täysosuman myötä yli 16 000 euroon, joten hevonen taustavoimineen sai tästä mukavasti balsamia haavoihin.

Toisella radalla ilman vetoapua aloittanut Quick Diesel sai etusuoralla selän eteensä. Veera Vekola nosti ajokkinsa viimeisen takasuoran alussa vetämään kolmannen radan letkaa, muttei pitkään ulkoradoille viihtynyt, vaan leiskautti ruunalla vajaat 600 metriä ennen maalia keulaan. Lopussa Quick Diesel irtosi voittomatsiin, minkä kuitenkin hävisi selityksittä. Millään muotoa Taisto Vierimaan suojatin esitystä ei kuitenkaan pääse moittimaan, rehti esitys toi arvokkaat kakkosrahat. Quick Dieselin ja nuoren Veera Vekolan yhteistyö on sujunut valoisissa merkeissä, sillä kaksikko on ollut joka kerta totossa. Etukaarteessa 5. ulkoa kolmannen kiertoon noussut ruotsalaisvieras Tripel Crown kiri lopussa hyvin kolmanneksi, häviten kuitenkin selvästi kärkiparille. 3. sisällä juossut Armani Press jäi viimeisellä takasuoralla 4. sisälle. Se löysi loppukaarteessa kiritilat ja lopetti hyvin neljänneksi. 1. kaarteessa 2. sisälle laskeutunut Desperado's Hope jäi viimeisellä takasuoralla 3. sisälle. Esa Holopainen nosti ajokkinsa loppukaarteessa toiselle radalle ja tamma puristi tasaisesti viidenneksi. 6. ulkona juossut Barolo pääsi viimeisellä takasuoralla 4. ulos, mistä hakeutui vajaat 500 jäljellä ulkoradoille ja lopetti asiallisesti viimeisille rahoille. Jetlinen tehtävä osoittautui porukan perältä mahdottomaksi. Ruuna polki kuitenkin ihan hyvällä otteella perille saakka ja oli seitsemäs. Keulapaikan 12,5-avauksessa hakenut Beat Me Kemp menetti paikkansa varhain ja jäi kahdeksanneksi. Tauolta palanneen ja paljon peliä keränneen Dexterousin 4. ulkoa alkanut kiri ei kantanut. Glory's Easy laukkasi alussa hylkyyn, mutta liikkui taustalla ihan hyvävireisen näköisenä.

Christel Face jälleen ryöstöretkellä


Toto75-pelin suurin yllätys näki päivänvalon toisessa kohteessa, kun Tuomas Pakkanen kannusti Martti Pellikan valmentaman Christel Facen ykköseksi. Tamma taittoi taivalta 3. sisälle, mistä se pääsi nousemaan viimeisellä takasuoralla toiselle radalle. Loppukaarteessa Pakkanen iski tammalla kiriin kolmannelle ja maalisuoralla Christel Face pisteli pontevin potkuin varmasti ykköseksi. Oulu on ollut Valtimon tammalle mieluisa paikka joulukuussa, sillä se voitti myös Äimäraution Toto76-raveissa 10. päivä. Joulukuun puitteissa Christel Face haki Oulusta peräti 13 500 euroa palkintorahoja, yli puolet koko uran tienesteistä. Classic Photon tytär on noussut loppuvuodesta upeaan iskuun, viimeisimmästä kuudesta kisastaan se on napsinut kaksi voittoa, yhden kakkosen ja kolme pronssisijaa. Pohjoismaiselle pelikansalle tamma tarjosi jääkylmän suihkun, sillä sen peliosuus Toto75:ssä oli ainoastaan 1,37% ja Toto4:ssä siihen oli luotettu vajaan 3%:n verran.

Selkeä pelisuosikki Rim Bay Kickapoo jyräsi 2500 metriä ennen maalia keulapaikalle. Se veti väliajoin 22,5 - 21,5 - 19,5 - 15,5 ja puristi 19-lopetuksessa kakkoseksi. Esitys oli aivan hyvä, tappiosta huolimatta. Reilut 2200 jäljellä häntäjoukoista kolmannen kiertoon noussut Aslan L.C. pääsi 1300 jäljellä parkkeeraamaan johtavan rinnalle. Ruuna teki siitä sitkeän esityksen ja tsemppasi hyvin kolmanneksi. 6. sisällä juossut Bad Boy Press pääsi viimeisellä takasuoralla etenemään 3. sisälle, mistä vaihtoi loppukaarteessa toiselle. Miika Tenhusen ajokki sai lopussa hieman myöhään vapaan kirikaistan ja lopetti asiallisesti neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä toiselle vaihtanut Red Raider iski loppukaarteessa kiriin ja lopetti mukavalla otteella viidenneksi. Paalulta startannut Crossover otti lähtösuoralla kaksi lyhyttä laukkaa ja putosi niiden myötä aivan porukan perälle. Se pääsi etenemään viimeisellä takasuoralla mukavasti sisärataa pitkin kohti kärkijoukkoa ja nousi maalisuoralla toiselle. Jukka Torvisen ajokki tuli asiallisella otteella perille ja olisi ollut korkealla ilman alun hyppyjä. Nyt sille oli tarjolla kuudennet rahat. Viimeiset 3000 metriä 18,3. 5. sisältä 2200 metriä ennen maalia toiselle vaihtanut Little Criminal juoksi lopulta 4. ulkona. Se nousi viimeisellä takasuoralla kirikaistoille, mutta juuttui liikenneruuhkiin. Maalisuoran avautuessa Martti Pellikan ajokki pääsi vapaille väylille ja lopetti todella vahvasti seitsemänneksi. Jossiteltavaa jäi runsaasti. Sunbird Chelsea lähti varhain joukon hänniltä ulkoradoille ja eteni 1700 jäljellä toisen radan veturiksi. Se sai 1300 jäljellä vetoapua ja jatkoi 2. ulkona. Viimeisellä takasuoralla tamma nousi kolmannen kiertoon, mutta suunta oli jatkossa lähinnä taaksepäin. Aleksi Kytölän suojatti kesti viimeisille rahoille. Keulassa aloittanut Rowhill's Jack jatkoi 1. takasuoralla 2. sisälle. Se haparoi lyhyesti viimeisellä takasuoralla, muttei menettänyt asemiaan. Lopussa Santtu Raitalan ajokki seuraili tasaisesti perille. Paljon peliä kerännyt Dream Divine aloitti johtavan rinnalla ja sai 1700 jäljellä vetoapua. Se ravasi jatkossa 3. ulkona, mistä yritti hyökkäystä viimeisellä takasuoralla, mutta kiri ei kantanut rahoille.

Armadillo Armour värikkään lähdön paras


Kolmas Toto75-kohde oli tapahtumarikas koitos ja ajolinjat olivat kovin levotonta sorttia. Kisassa oli lähestulkoon alusta loppuun kolme rataa käytössä, joten kilvanajo oli värikästä. Parhaiten villin lännen menosta suoriutui Ari Moilanen Armadillo Armourin kanssa. Mauri Jaaran valmennettava aloitti 3. ulkona, mistä pääsi takakaarteessa 2. ulos. Etusuoralla Armadillo Armour oli jäämässä uudestaan 3. ulos, mutta Moilanen laittoi vilkun oikealle ja nousi kierros ennen maalia kolmannen radan jonoon. Loppukaarteessa ruuna jäi ilman vetoapua, mutta tuuppasi kirinsä tunnollisesti perille saakka, nousten loppumetreillä niukkaan voittoon. Päätöskierroksen Armadillo Armour liikkui 14,2-kyytiä. Ruunan uran statistiikka on komeaa katseltavaa, sillä se on jäänyt ulos totosta vain kahdessa ensimmäisessä kisassaan. Archduke Kempin poika on voittanut uransa 11 startista peräti kuusi ja on nyt kolmen täysosuman putkessa. Armadillo Armourin emä Wendy Testaburger menestyi hienosti ikäluokkakisoissa ja se muistetaan mm. Tammakriteriumin voittajana ja Kriterium-kolmosena.

Kakkoseksi sijoittunut Shestheone Pellini teki jälleen hienon esityksen. Tamma aloitti 2. ulkona, mistä Jorma Kontio nosti ajokkinsa 1300 jäljellä kolmannen kiertoon. Reilu kierros jäljellä Shestheone Pellini kiertyi johtavan rinnalle ja haki loppukaarteessa uutta virtaa 2. sisältä. Maalisuoran avautuessa tamma nousi jälleen toiselle radalle ja taisteli urheasti kolmanneksi. Caraway Runnerilla meni juoksu pieleen ja epäonni saattoi viedä siltä jopa voiton. Ruuna juoksi 4. sisällä, mistä Santtu Raitala nosti sen viimeisellä takasuoralla toiselle radalle. Selkä osoittautui vetämättömäksi ja loppukaarteessa Caraway Runner joutui hieman peruuttelemaan, päästäkseen porukan hänniltä kiriin. Vapaan ladun löytyessä Caraway Runner viuhtoi loppua tuulispäänä ja nousi vielä kolmanneksi. Viimeiset 400 metriä sujuivat 13,5-vauhtia. 3. sisällä juossut Delilah nousi loppukaarteessa ulos ja lopetti hyvin neljänneksi. 1. takasuoralla parijonosta iskun tehnyt ja takakaarteessa keulaan edennyt ruotsalaisvieras Kentucky oli vielä 100 jäljellä kiinni voitossa, mutta taipui loppumetreillä viidenneksi. 1. kaarteessa keulaan leiskauttanut Sahara Crack It jatkoi reilut 1400 metriä ennen maalia 2. sisälle. Loppukaarteessa se jäi 3. sisälle, mistä pääsi maalisuoralla jälleen etenemään johtavan taakse. Ruuna tuli vauhtinsa pitäen perille ja otti viimeiset rahat. Alkuun laukannut tallikaveri Tessa's Devil kiri porukan perältä positiivisella otteella seitsemänneksi. Paljon pelatun Dillon Powerin pitkä kiri alkoi hiipua loppukaarteessa ja se jäi kahdeksanneksi.

Ypäjä Hereiam jatkoi voittoputkeaan


Illan seitsemännessä lähdössä, Toto75-nelosessa Olli Koivusen ohjastama Ypäjä Hereiam oli kaiken luottamuksen arvoinen. Kierroksen pankiksi luotettu ruuna tarkkaili alun hurjastelua 3. ulkona ja iski vajaat 600 jäljellä kolmannen kiertoon. Päätöspuolikkaalla Ypäjä Hereiam kierteli vahvasti kärjen rinnalle ja myllytti itsensä keulaan vajaat 400 jäljellä. 14,5-lopetuksessa ruuna oli täysin vailla vastusta ja irtosi helppoon voittoon. Ypäjä Hereiam on nyt kilpaillut seitsemän kertaa Harri Koivusen valmennustallista käsin ja on ottanut yhtä monta voittoa. Ruuna on kokenut valtaisan muodonmuutoksen ja sen jatkoa on todella mielenkiintoista seurata. Nyt voittotulokseksi kirjattiin talvikelille komea 13,1aly. Tämä hevonen menee kesällä todella kovaa, jos säilyy terveenä!

4. ulkona juossut Ainur Hoss seuraili kirivaiheessa parhaan kykynsä mukaan Ypäjä Hereiamia ja oli oikein hyvä kakkonen. Aivan porukan perällä taivalta taittanut Lago Negro teki todella väkevän kirin ja tykitti lopussa totoon. Kolmosrahojen lisäksi Mika Forssin ajokin saaliiksi jäi uusi ennätystulos 13,9aly. 6. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin noussut Prince Dean tuli taustalla ihan kohtalaisella otteella perille ja oli neljäs. Suurin loistokkuus sen otteista kuitenkin puuttui tällä kertaa. 5. ulkona juossut Mystic Accident nousi viimeisellä takasuoralla kolmannelle, mutta kohtasi loppukaarteessa hieman liikenneruuhkia. Ove A Lindqvistin ajokki jatkoi maalisuoralla kiriin neljännelle, viidennelle ja lopetti asiallisesti viidenneksi. Toista rataa ilman selkää reippaassa vauhdissa juossut Archie Press sinnitteli raskaaseen reissuun nähden kelvollisesti viimeisille rahoille. Paljon pelattu Umberto Croft ei esittänyt 2. ulkoa ihmeitä ja jäi lopussa kahdeksanneksi. Sort Of Sorrow'lle 11,5-vauhtinen avauskierros oli liikaa ja se taipui lopussa hännille. Willy Wingston menetti pelinsä edellisen takana pussitukseen. 3. sisällä juossut Sacramento S pilasi mahdollisuutensa laukkaan vajaa kierros jäljellä.

Regent Zet kiitti ylivauhdista


Lämminveristen avoimessa lähdössä nähtiin alussa sellaista vauhtia, mitä hokkikeleillä harvemmin, jos koskaan ollaan päästy todistamaan. Alkukiihdytys venyi tuliseksi Up Up And Awayn ja Bret Bokon kesken, avauspuolikas täräytettiin hurjasti 08,5-vauhtia. 1. puolikkaan täyttyessä Bret Boko sai haluamansa ja jatkossa vauhti rauhoittui, mutta vahinko oli jo syntynyt. Lopussa kenttä kääntyi ja sen hyödynsi parhaiten Esa Holopainen Regent Zetin kanssa. Ruuna juoksi 3. ulkona ja sai viimeisellä takasuoralla kirissään mukavaa vetoapua All Laid Outilta. Loppukaarteessa Regent Zet jäi ilman selkää, mutta ei siitä välittänyt, vaan runnoi lopussa väkisin ykköseksi. Voitto oli Regent Zetille jo kauden seitsemäs. Jarno Kauhasen suojatti on tehnyt rahakasta jälkeä kahteen viimeisimpään kisaan, sillä sen tili on karttunut näistä starteista peräti 17 500 eurolla. Kari Lähdekorvelle Oulun ravi-ilta oli silkkaa juhlaa, sillä ravipersoona pääsi juhlimaan omistajan ominaisuudessa sekä Ypäjä Hereiamin, että Regent Zetin voittoja.

Johtavan rinnalla juossut Maffioso Face oli sitkeä kakkonen ja toi Team Ojanperälle & Jorma Kontiolla jo illan kolmannen hopeamitalin. 2. ulkona namureissun saanut All Laid Out hyökkäsi viimeisen takasuoran avautuessa kolmannelle ja kiri hyvin kolmanneksi. Ori ei kuitenkaan ollut ehkä aivan yhtä jäätävä, kuin voittostarteissaan, sillä juoksunkulku oli todella suosiollinen. Puhtaat paperit, muttei suurempia ylisanoja. 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla 2. ulos vaihtanut Lindys Jersey Boy tuikkasi lopussa sisäkautta neljänneksi. Kovassa avauksessa keulapaikkaa puolustanut, mutta lopulta 2. sisälle jäänyt Up Up And Away oli pitkään tukalissa asemissa. Se nousi maalisuoralla ulos ja tuli tilat saatuaan terävällä otteella perille. Lauri Evijoen suojatti oli todella hyvä heti paussilta ja voi olla jo seuraavassa startissa valmis voittamaan. 5. ulkona juossut Flip A Coin löysi melko myöhään vapaat kirikaistat ja lopetti terävästi viimeisille rahoille. Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä toiselle vaihtanut Prin Holz nousi loppukaarteessa kirikaistoille ja punnersi ihan positiivisesti perille. 4. sisällä juosseelle Minto's Romeolle jäi jossiteltavaa, se sai kiritilat aivan liian myöhään. Bret Boko taipui yhdeksänneksi, mutta hevosta ei voi tuomita. Avaus oli yksinkertaisesti liian raju.

Wilhelm Nash jälleen paras


Enintään 65 000 euroa tienanneiden lämminveristen kisassa Wilhelm Nash jatkoi jo pitkään jatkunutta voittokulkuaan. Ruuna eteni 1. takasuoralla 15-avauksessa keulaan ja rauhoitti kierroksen väliajaksi 18,5. Jatkossa vauhti kiristyi tuntuvasti ja kun ruuna selvitti loppukaarteen kunnialla, kaikki oli sille lopussa helppoa. Päätöskierroksen hurja ruuna kulki 13,3-vauhtia ja otti jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Ville Mäkelän suojatti on noussut loppuvuodesta aivan hirmuiseen vireeseen ja se on kartuttanut tolppaputkellaan voittosummaansa yli 30 000 euron verran. 44 000 euron voittosummalla kilpailevan ruunan tilillä on taatusti tilaa vaikka millä mitoin ja Wilhelm Nashin kehityspotentiaalia on vaikea edes lähteä arvailemaan. Terveenä säilyessään ruunalla on edellytyksiä vaikka kuinka korkealle. Se jatkaa kauttaan jo lauantaina Kuopiossa ja jahtaa yhdeksättä peräkkäistä täysosumaa. Ohjastaja Ari Moilaselle voitto oli illan toinen.

Kakkoseksi sijoittunut Midnight Hour ei jää yhtään voittajan varjoon ja se oli, jos mahdollista, jopa vielä parempi kuin Wilhelm Nash. Tehtävä oli 5. ulkoa käytännössä täysin mahdoton, kun avauskierroksen tempo pysyi lähes hölkkälukemissa. Iikka Nurmosen ajokki kuitenkin rikkoi fysiikan lakeja ja rymisteli porukan hänniltä aivan hurjalla otteella toiseksi. Päätöskierroksen Midnight Hour tykitti 12,4-vauhtia ja siitä viimeiset 700 metriä 11,7. Kanuunaesitys! 4. sisällä juossut Valle Streamline pääsi viimeisellä takasuoralla 3. sisälle ja nousi loppukaarteessa ulos. Reipas loppuveto nosti Jorma Kontion ajokin kolmanneksi ja toi Antti Ojanperän talliin jo illan neljännen totosijan. 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla kiriin heittänyt Cold Seastar oli hyvä neljäs ja takakaarteessa johtavan rinnalle kiertynyt Wasa Warrior jaksoi viidenneksi. 3. sisällä matkustanut Victory Pilot vaihtoi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja hakeutui loppukaarteessa kirikaistoille. Tommi Kylliäisen ajokki lopetti juosten ja nousi lopussa kuudenneksi. 5. sisällä juossut Archie Dream ei saanut missään vaiheessa realistista mahdollisuutta, joten vaisua sijoitusta ei kannata suuremmin tuijottaa.

Ranch Kelly väkevä ykkönen


Huipputasokas ravi-ilta päättyi Iikka Nurmosen ja Ranch Kellyn juhliin. Tamma jäi ravaamaan toista rataa ilman vetoapua, mistä se oli jälleen todella vahva. Loppukaarteessa Ranch Kelly hankki yliotteen keulahevosesta ja karkasi maalisuoralla helppoon voittoon. Anne Luttisen suojatti kilpailee tällä hetkellä todella rajussa iskussa ja tällaisena siltä on syytä odottaa jatkossakin ykkössijoja. Voitto oli sille jo kauden seitsemäs ja arvokas ykköspalkinto nosti uran ansiot jo yli 100 000 euroon. Kahdesta viimeisimmästä Oulun kisastaan Ranch Kelly on kuitannut yhteensä 17 500 euroa, joten reissut kaukaa Mäntyharjulta ovat tuottaneet tulosta.

Etusuoralla 3. ulkoa kolmannelle noussut Thai Armani jyräsi pitkän kirinsä vahvasti perille ja kuittasi lopussa kakkosrahat. Antti Ojanperän tallista kilpaili illan aikana viisi hevosta ja vaikka yksikään ei voittanut, ilta tuskin oli taustavoimille pettymys; Neljä kakkossijaa ja yksi kolmonen, sisäänajettua rahaa hurjat 23 625 euroa! 2. ulkona juossut ruotsalaisvieras Rondine d'Asolo työntyi lopussa toista rataa pitkin totoon. Etusuoran päässä 4. ulkoa 3. ulos päässyt Extreme Luca löysi maalisuoran alussa kiritilat ja lopetti hyvin neljänneksi. 2. sisältä väsyvän takaa hieman myöhään tilat löytänyt Bory lopetti asiallisella otteella viidenneksi ja nappasi viimeiset rahat. Keulassa 10,5-avauksen jälkeen tahtia rauhoittanut Vagabondo jäi loppukaarteessa Ranch Kellyn jyrän alle ja taipui suoralla seitsemänneksi. Dixie Exclusive kiri pääjoukon perältä tasaisesti loppua. Paljon euroja voittajapelissä kerännyt Spitcam Jubb yritti viimeisestä ulkoa pitkää kiriä, mutta ei kyennyt parannuksiin.

TÄHDET:

*** Ranch Kelly
- Jatkaa kanuunatällissä ja murjoi jälleen johtavan rinnalta vakuuttavaan voittoon.

** Ypäjä Hereiam
- Oli maililla 3. ulkoa täysin pitelemätön. Ylivauhti toki auttoi, mutta Olli Koivusen ajokki säväytti joka tapauksessa suuresti. Voittotulos komea 13,1aly.

* Wilhelm Nash / Midnight Hour
- Wilhelm Nash jatkoi pitkää voittoputkeaan vakuuttavaan tyyliin. Tuli päätöskierroksen 13,3-vauhtia ja piti haastajat kurissa. Midnight Hour puolestaan teki aivan karmean esityksen 5. ulkoa, eikä ollut yhtään voittajaa huonompi.

Teksti: Harri Haavisto

10.05.2016

11.1.2016, Toto4-ravit

25.1.2016, Toto4-ravit

8.2.2016, Toto4-ravit

27.2.2016, Toto76-ravit

14.3.2016, Toto4-ravit

1.4.2016, Toto4-ravit

8.4.2016, Lounasravit

18.4.2016, Toto4-ravit

17.05.2016

Äimäraution raviraportti 13.5.2016

Äimäraution raviraportti 14.5.2016

31.05.2016

Äimäraution raviraportti 23.5.2016

09.06.2016

Äimäraution raviraportti 6.6.2016

28.06.2016

Äimäraution raviraportti 20.6.2016

19.07.2016

Raviraportti 18.7.2016

26.07.2016

Raviraportti 25.7.2016

08.08.2016

Raviraportti 3.8.2016

09.08.2016

Raviraportti 8.8.2016

26.08.2016

Raviraportti 19.8.2016

31.08.2016

Raviraportti 29.8.2016

12.09.2016

Raviraportti 9.9.2016

Raviraportti 10.9.2016

21.09.2016

Raviraportti 19.9.2016

04.10.2016

Raviraportti 3.10.2016

18.10.2016

Raviraportti 17.10.2016

02.11.2016

Raviraportti 31.10.2016

15.11.2016

Raviraportti 14.11.2016

29.11.2016

Raviraportti 28.11.2016

03.12.2016

Raviraportti 2.12.2016

12.12.2016

Raviraportti 10.12.2016

01.01.2017

Raviraportti 29.12.2016

10.01.2017

Raviraportti 9.1.2017

31.01.2017

Raviraportti 27.1.2017

Raviraportti 28.1.2017

09.02.2017

Raviraportti 7.2.2017

22.02.2017

Raviraportti 19.2.2017

08.03.2017

Raviraportti 6.3.2017

24.03.2017

Raviraportti 20.3.2017

05.04.2017

Raviraportti 3.4.2017

03.05.2017

Äimäraution raviraportti 24.4.2017

16.05.2017

Raviraportti 12.5.2017

17.05.2017

Raviraportti 13.5.2017

26.05.2017

Raviraportti 22.5.2017

01.06.2017

Raviraportti 29.5.2017

16.06.2017

Raviraportti 8.6.2017

19.06.2017

Raviraportti 18.6.2017

17.07.2017

Raviraportti 17.7.2017

24.07.2017

Raviraportti 24.7.2017

12.08.2017

Raviraportti 11.8.2017

22.08.2017

Raviraportti 21.8.2017

28.08.2017

Raviraportti 28.8.2017