Raviraportti 8.6.2017

16.06.2017

Äimäraution Tyrnävä-ilta tarjoili kymmenen lähdön verran tasokasta raviurheilua. Illan vakuuttavin voittaja oli 09-avauksesta huolimatta perille saakka vetänyt Millstone's Lissom. Myös muissa Toto4-kohteissa nähtiin voittajilta komeat esitykset. Avauskohteessa Blue For You piti piikkipaikalta kovalla tuloksella ykköseksi ja Tammasarjassa Brightside Dreamer riisui vastustajat aseista 13-vauhtisella 3. puolikkaalla. Toto4-päätöksessä Quiet Leader tykitti suoraan tauolta lennokkaan kirin ja oli ylivoimainen. Vahvan paluun tauolta esitti myös kovimman kylmäverikoitoksen korkannut I.P. Riimi.

Jim Myrbergin voittoputki sai jatkoa


Ravi-illan avauslähdössä Jeanette Svevarin ohjastama Jim Myrberg jatkoi voittoputkeaan. 80 metrin takamatkalta startannut ori navigoi etusuoran avautuessa pääjoukon perältä kolmannen kiertoon ja kurkotti 600 metriä ennen maalia jo kakkoseksi. Päätöspuolikkaan käynnistyessä Jim Myrberg eteni keulahevosen tuntumaan ja jyräsi tästä loppumetreillä hallittuun tyyliin yliotteen. Voittomarginaali ei venynyt suureksi, mutta oriille taisi jäädä vielä hieman varaakin. Päätöskierroksen Göran Holmbergin valmennettava kulki 28,5-vauhtia. Jim Myrberg on syttynyt 7-vuotiskaudellaan upeaan iskuun ja jatkaa neljän kisan jälkeen edelleen tappiottomana. Edellisessä kisassaan lähes kolmella sekunnilla ennätystään parantanut ori kehittyy kovin harppauksin ja korjaili jälleen ennätyslukemiaan. Nyt Joihurin pojan volttiennätys kirjataan lukemiin 31,7 ja tällä kehityskäyrällä se juoksee lähiaikoina itsensä tähtiaikaiseksi.

1. takasuoralla 2. sisällä juossut Tähtitutu tavoitti keulahevosen 1500 metriä ennen maalia ja vaihtoi toiselle radalle. Viimeiselle takasuoralle kaarruttaessa Tähtitutu peri laukan myötä keulapaikan ja sai jatkossa Jim Myrbergin rinnalleen. Maalisuoralla Antti Isomaan ajokki taisteli tiukasti voitosta, mutta loppumetreillä vastustaja osoittautui vahvemmaksi. Tähtitutun esitys oli kuitenkin oikein hyvä ja se korjaili reilulla otteella ennätystään. 3. sisällä aloittanut Spang Jonna pääsi jatkossa 2. sisälle, mistä seuraili laukkalähdössä suuremmin säväyttämättä kolmosrahoille ja korjaili ennätystään. Lähtösuoralla monen muun tavoin laukan ottanut Salainen Toivo juoksi jatkossa keskijoukoissa, missä vaihtoi etusuoralla sisäradalta toiselle. Viimeisellä takasuoralla se virui tovin hieman paketissakin, mutta ei toisaalta tilat saatuaan kirinyt mitenkään erityisen terävästi. Epätasaisessa laukkalähdössä Mauri Jaaran ajokki riitti neljänneksi. Sisärataa pitkin kolmantena juossut Vennelmon Veikko oli kiertelemättä tasainen viides. Lähtösuoralla laukannut Mimmin Myrsky kiri hänniltä viimeisille rahoille. Etukaarteessa keulapaikalta hypännyt Marvertti paikkasi jatkossa erheensä vahvasti ja kiri vielä lopussa kolmanneksi, mutta hylättiin pitkästä laukasta.

Jo lähtösuoralla peräti seitsemän hevosta lankesi laukalle tai ainakin haparoi. Tähän joukkoon kuuluivat myös suurimmat suosikit Rapsun Tähti ja Turbo-Fantti. Ensin mainittu hylättiin jatkossa liioista laukoista ja jälkimmäinen kaukana kulisseissa loppusuoran laukasta. Alussa hapuilleen Kojamon juoksu puolestaan hylättiin väärän askellajin vuoksi. Virittäjä juoksi alkulaukkansa jälkeen poppoon perällä, mistä lähti etusuoralla seurailemaan lähdön voittajaa, mutta pysyi tämän peesissä vain tovin. Mika Katteluksen ajokki ei lopussa ohitellut.

Doreeta tuikkasi uransa avausvoittoon


Illan toisena lähtönä ajettiin Racing amatööriohjastajien SM-liigan osakilpailu. Ensimmäisen maaliin ehti Mikael Östmanin ohjastama Doreeta. Tamma löysi juoksupaikan 2. ulkoa, mistä se pääsi maalisuoralla keulahevosen väsyessä tuikkaamaan sisäradalle. Loppumetreillä Doreeta tuikkasi tasaisesta rintamasta ykköseksi ja avasi samalla uransa voittosaldon. Tamma on esiintynyt taukonsa jälkeen nousujohteisesti ja kahden pronssisijan jälkeen se siirtyi kultakantaan. Voittotulos 19,3ake jää sekunnin Doreetan omasta ennätystuloksesta, mutta on tamman uran toiseksi kovin noteeraus.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Star Pine teki ihan sitkeän esityksen ja hankki maalisuoralla yliotteen keulahevosesta. Lopussa se tuli kuitenkin ohitetuksi sisäkautta kirineen Doreetan toimesta, mutta tsemppasi kakkoseksi. 5. ulkoa etusuoran päässä ulkoradoille heittänyt Hell Racer jyräsi pitkän kirinsä pontevin potkuin perille saakka ja oli tasaisesta kärkirintamasta kolmas. Päätöslenkin Hell Racer kierteli 17,9-vauhtia. 2. sisällä juossut Estelle It oli viimeisellä takasuoralla pienissä seuraamisvaikeuksissa, mutta löysi uutta intoa loppukurvissa ja eteni uudestaan keulahevosen välittömään läheisyyteen. Maalisuoralla Mika Seittu nosti ajokkinsa toiselle radalle, lopussa tamma tyytyi seurailemaan tasaisesti nelosrahoille. 3. sisällä matkustanut May Cruise vaihtoi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle, mistä se jatkoi loppukaarteessa kirikaistoille. Loppurutistus jäi kovin tasaiseksi ja jonkin verran peliäkin kerännyt tamma riitti viimeisille rahoille. Pelisuosikki Spartan Fury veti keulassa väliajoin 16,5 - 20,0 - 19,0 ja oli 17,5-lopetuksessa melkoisen aseeton. Pelihevosiin lukeutunut Joana's Roadrunner laukkasi 1. kaarteessa ja otti porukan perällä uuden hypyn samassa kohdassa kierrosta myöhemmin.

Almus on Black Horse Nordic Cupin kuuma nimi


Kylmäveristen Black Horse Nordic Cupin osalähdössä paras oli Ville Pohjolan ohjastama Almus. Ruuna löysi paikan 2. ulkoa, mistä se heitti reilut 700 metriä ennen maalia kolmannen kiertoon. Jatkossa keulahevonen antautui ja Almus pääsi laskeutumaan toiselle radalle ilman selkää. Maalisuoralla ruuna hankki yliotteen sisäpuolellaan ravanneesta, mutta sai lopussa vielä tiukkaa haastetta ulkoa kirineeltä Vernantolta. Almus kamppaili kuitenkin sitkeästi ykköseksi ja venytti samalla mitalisijojen putkensa jo kuuteen. Antti Isomaan treenaama ruuna on hyvissä asemissa Nordic Cupin kokonaiskisaa ajattelen, sillä se on ollut kaikissa neljässä osalähdössä kahden parhaan joukossa. Osalähtöjä on jäljellä vielä kolme, seuraavaksi ravataan juhannusviikon torstaina Rovaniemen Mäntyvaarassa.

5. ulkoa etusuoran päässä ulkoratojen letkaan liittynyt Vernanto runttasi pitkän kirinsä vahvasti perille saakka ja antoi lopussa hyvää haastetta voittajalle. Kakkosrahat napannut Arto Komulaisen ajokki kipusi 28,1ake -tuloksellaan uudeksi tähtijuoksijaksi. Päätöskierroksen Vernanto polki tyylikkäästi 26,7-vauhtia ja voitokkaan menijän kuntokäyrä osoittaa jyrkästi yläviistoon. Pian taitaa olla voitonkin vuoro. Etukaarteessa 4. ulkoa kolmannen radan jonoa vetämään lähtenyt Suviprinssi meni loppukaarteessa 2. ulos. Suoralle kaarruttaessa Mauri Jaaran ajokki nousi uudestaan kirikaistoille ja tuli hyvällä otteella perille. Vernanton tavoin Suviprinssi ravasi itsensä uudeksi tähtijuoksijaksi. Vajaat 600 metriä ennen maalia johtavan rinnalta keulaan siirtynyt Vias Väiski jaksoi ennätystuloksellaan neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä ulos noussut Hilavitku punnersi maalisuoralla viidenneksi. 3. ulkona juossut Vilkkaan Tuuri pääsi viimeisellä takasuoralla 2. ulos, mistä se pudotti loppukaarteessa johtavan kantaan. Lopussa Jaakko Jylhän ajokki tyytyi seurailemaan viimeisille rahoille. Muut jäivät selvästi kärkijoukon kyydistä. Taustalla parasta vauhtia lopussa esitti alkulaukan rasittama Vinksahti. Keulassa 25,5-avauksen jälkeen tahtia rauhoittanut Hymynväre menetti asemansa viimeisellä takasuoralla ja väsyi lopussa kauas kulisseihin.

Blue For You kontrolloi tapahtumia keulapaikalta


Toto4-pelin avauskohteeseen saatiin yllätys, kun Arto Komulaisen Blue For You veti keulasta perille asti. Se lähti ulkoa todella vahvasti liikkeelle ja syöksyi 1. kaarteessa keulapaikalle. Kovan 12,5-avauksen jälkeen tahti rauhoittui ja kierroksen väliajaksi Blue For You kellotti 15,0. Päätöskierroksella kisaan tuli jälleen lisää tempoa ja 3. puolikkaalla ruuna pysäytti kellot lukemiin 16,5. 15-lopetuksessa Blue For You piti tilanteen perille saakka hallinnassaan ja nousukuntoinen ruuna avasi kauden voittosaldon hienolla tyylillä. Voittotulos 14,9ake jää vain kymmenyksen ruunan omasta ennätyksestä, joka on peräisin Kajaanista lyhyemmältä matkalta. Martti Eskelisen suojatin voittosumma kipusi hieman yli 10 000 euroon, mutta jos kunto pysyy tällä tolalla, ruuna riittää kovemmissakin tehtävissä.

Toiseksi sijoittunut Global Treasure debytoi lupaavasti uudessa kotimaassaan. Daniel Redénin laatutallista Suomeen hankittu ori aloitti etusuoralla kirinsä 6. ulkoa ja sai pian vetoavun eteensä. Loppukaarteessa Tuomas Pakkanen nosteli ajokkinsa neljännelle radalle ja loppua Global Treasure pisteli todella terävällä otteella ja ehti kakkoseksi. Päätöskierroksen ori kulki 13,6-vauhtia ja on jatkossa vaarallinen. 1. takasuoralla 2. ulkoa kolmannen kautta johtavan rinnalle kiertynyt Ambrogio oli sitkeä kolmas. Pari viime kautta kovalla statistiikalla operoinut Maarit Ollikainen on tällä hetkellä hieman oudon tilanteen edessä, sillä Ambrogion kolmossijan myötä tallin kalusto hakee edelleen vuoden ensimmäistä voittoaan. Hevoset ovat kyllä ihan asiallisessa iskussa, mutta voitot ovat kiertäneet. 5. ulkona juossut Impress It pääsi etusuoralla 4. ulos, mistä jatkoi viimeisellä takasuoralla kolmannen radan jonoon. Loppukaarteessa Impress It hyökkäsi omaan kiriinsä ja lopetti hyvällä otteella neljänneksi, parannellen reilusti ennätystään. Keulassa aloittanut Blueray Savoy jäi lopussa johtavan taakse jumiin hyvävoimaisen näköisenä. Saldoksi jäi viidennet rahat, ennätystulos ja reilusti voimia tuleviin koitoksiin. Etusuoralla 4. ulkoa kolmannen radan jonoa vetämään lähtenyt Jalo Dahlia punnersi pitkän kirinsä kunniakkaasti perille saakka ja otti viimeiset rahat.

Loppukaarteessa 3. ulkoa kiriin noussut Shark Arrow tuli ihan juosten perille ja ohitti lopussa muutaman vastustajan. Borups Nice riitti ennätystuloksellaan 3. sisältä kahdeksanneksi. Johtavan rinnalla aloittanut Sahara Crack It jatkoi 1400 jäljellä 2. ulos. Mauri Jaaran ajokki oli lopussa varsin tasapaksu ja jäi hännille. Todella verkkaisesti liikkeelle lähtenyt Bianca Creek yritti viimeisellä takasuoralla hakeutua ulkoradoille, mutta ei tavoittanut kärkeä ja palasi sisäradalle. Lopussa Iikka Nurmosen ajokki jäi vaille kirilatuja. Tämän startin saa unohtaa, kaikki meni alusta alkaen pieleen. Suosikki Wasa Windy aloitti etusuoralla kirinsä 7. ulkoa, mutta sekosi pian askelissaan ja laukkasi hännillä hylkyyn.

Brightside Dreamer tyylitteli Tammasarjassa


Tammasarjan 3 000 euron arvoiset ykkösrahat lähtivät Brightside Dreamerin matkassa Pohjois-Savoon. Jukka-Pekka Kauhasen ajokki pääsi takamatkalta hyvin läpi ja eteni 1. takasuoralla johtavan kantaan. Etusuoran alussa tamma nousi vetämään toisen radan jonoa ja prässäsi itsensä 13-vauhtisen 3. puolikkaan päätteeksi keulaan. 18-lopetuksessa Brightside Dreamer irtosi tyylikkääseen voittoon ja meni kovan tuloksen 15,3ke. Erkki Hartikaisen valmennettavalle voitto oli uran viides ja kuluvan kauden toinen. Arvokkaan ykkössijan myötä tamman voittosumma nousi lähentelemään 10 000 euron rajapyykkiä.

3. sisällä matkustanut Purple's Pippi nousi etusuoran alussa Brightside Dreamerin peesissä 2. ulos, mutta siirtyi jatkossa suoran päässä johtavan taakse. Viimeisellä takasuoralla keulahevonen oli helteessä ja Purple's Pippi vaihtoi sen puserosta toiselle radalle. Loppukaarteessa Jarmo Saarelan ajokki ei saanut enää otetta Brightside Dreamerista, mutta seuraili varmasti kakkoseksi, petraten ennätystään. Kolmanneksi sijoittuneelle Dizebell Granille jäi tuntuvasti jossiteltavaa. Se oli viimeisellä takasuoralla vauhdin kiihtyessä 4. sisällä vetämättömässä selässä ja pääsi vasta vajaat 500 jäljellä etenemään vapaasti, kun Baroness Pegasus nousi toiselle. Palan matkaa Ville Pohjolan ajokki liikkui liukkaasti, mutta 400 jäljellä tamma ui jälleen pakettiin. Maalisuoralla Dizebell Gran pääsi tuikkaamaan ennätystään parannellen kolmanneksi, mutta kärki oli jo karannut. Paremmalla onnella tamma olisi taatusti taistellut lähdön parhaista paloista.

3. sisällä viimeisellä takasuoralla reippaassa tempossa seuraamisvaikeuksissa ollut Baroness Pegasus nousi 500 jäljellä toiselle radalle ja punnersi rehdisti perille saakka. Ensimmäistä kertaa ilman kenkiä juossut tamma paranteli reilulla otteella ennätystään ja oli hyvä neljäs. Etukaarteessa pääjoukon hänniltä vetämättömästä selästä kirikaistoille noussut Rail Face punnersi hyvällä otteella viidenneksi. Vauhdin kiihtyessä 3. ulkona vaikeuksia kohdannut Jimmigration tuli lopulta ihan asiallisella otteella perille saakka ja kuittasi kuudennet rahat. Keulassa juossut Pike's Birdy jäi viimeisellä takasuoralla jyrän alle ja menetti paikkansa, mutta sinnitteli lopussa jäännösrahoille. Paljon pelattu Beaming Chic laukkasi etusuoralla 3. ulkoa ja menetti pelin. Wrong Breed ei taustalta pystynyt ohituksiin, mutta vaikea sitä on täysin tuomita, lähdössä pidettiin todella hyvää vauhtia. Voittajapelin suosikiksi kuumunut Sunny Devil pilasi pelinsä lähtölaukkaan. Donera Dream puolestaan laukkasi lähtösuoralla hieman ahtaassa paikassa ja hylkyyn päätyneen startin voi unohtaa.

Millstone's Lissom suoritti komean keulasoolon


Lämminveristen ykkössarjassa Iikka Nurmosen ohjastama Millstone's Lissom teki tyylikkään paluun voittokantaan. Tamma lähti tuttuun tyyliin vauhdikkaasti liikkeelle ja valtasi alussa keulapaikan. Avauspuolikkaan väliajaksi kellotettiin reippaat lukemat 09,0, kun Walk A Mile antoi alussa painetta Millstone's Lissomin rinnalla. Jatkossa tahti hieman rauhoittui ja kierroksen väliajaksi saatiin 13,0. 14-vauhtisen 3. puolikkaan jälkeen Ossi Nurmosen valmennettava irtosi oikein vakuuttavasti 16,5-lopetuksessa ykköseksi ja päätti kahdeksan voitottoman startin putken. Edellisestä voitosta ehti kulua lähes 10 kuukautta, tosin välillä tamma veti henkeäkin useamman kuukauden. Viimeisin voitto oli peräisin juurikin Oulusta ja resepti oli tuolloinkin samanlainen; Keulaan ja kukat. Ykkössija oli Millstone's Lissomille uran 20:s.

1. takasuoralla 4. sisällä käynyt Anaheim Kemp juoksi lopulta toista rataa ilman vetoapua. Viimeisellä takasuoralla ruuna eteni 2. sisällä juosseen tallikaveri Walk A Milen rinnalle ja kurkotti loppukaarteessa keulassa ravanneen Millstone's Lissomin tuntumaan. Rinnalle asti ruuna ei kuitenkaan milloinkaan päässyt ja maalisuoralla Anaheim Kemp tyytyi varmistelemaan kakkossijaansa. Voitot kiertävät, mutta kunto pitää. Viimeisessä sisällä juossut What's Going On vaihtoi etukaarteessa toiselle radalle ja eteni loppukaarteessa 3. ulos. Suoralle kaarruttaessa Jani Hartikainen hakeutui ajokillaan kirikaistoille ja loppua ruuna puski hyvällä otteella, kirien kolmanneksi. Alussa painetta keulahevoselle antanut Walk A Mile siirtyi 1. takasuoralla johtavan kantaan, mistä taipui maalisuoralla nelosrahoille. 2. ulkona mukavan reissun saanut Frans G. yritti loppusuoralla kiriä kolmatta rataa pitkin, mutta ruuti oli kovin kosteaa, eikä Hannu Hietasen ajokki pystynyt nousemaan edes rahoille. Tallikaveri Hamtaro S hyökkäsi poppoon perältä jo etusuoran avautuessa. Kiri katkesi viimeisellä takasuoralla.

Quiet Leader palasi terävänä tauolta

(Maalikuva lisätään myöhemmin)

Toto4-päätöksessä Petri Klemolan treenaama Quiet Leader palasi parin kuukauden paussilta upeassa vireessä. Ruuna juoksi 2. ulkona, mistä se jäi etusuoralla 3. ulos. 700 metriä ennen maalia Hannu Hietanen nosteli ajokkinsa kirikaistoille ja ohitti reippaan matkavauhdin kypsyttämät kärkihevoset jo reilut 500 jäljellä. Lopussa Quiet Leader karkasi hienolla tyylillä ylivoimaiseen voittoon. Viimeiset 700 metriä se kiri 13,4-vauhtia ja noteerasi voittotuloksen 14,1ake, joka on ruunan uusi täyden matkan ennätys. Voitto oli Quiet Leaderille uran kahdestoista ja se onkin ottanut peräti puolet voitoistaan Äimäraution kaviouralta. Tämän kauden puitteissa ruuna juhli Oulussa jo kolmatta kertaa.

Kakkoseksi sijoittunut Strait Iron teki jälleen hurjan esityksen, mutta tehtävän luonne oli äärimmäisen vaikean ja mahdottoman välimuoto. Ruuna juoksi viimeisessä ulkoparissa, mistä se nousi etukaarteessa kirikaistoille ja jyskytti tunnollisesti perille saakka. Quiet Leader jäi tavoittamatta, mutta muut vastustajat Kokkolan kovanaama poimi yksi toisensa jälkeen. Päätöskierros sujui 13,9-vauhtia. 1. takasuoralla toisen radan veturiksi jäänyt Hit That sai etusuoralla vetoapua ja jatkoi 2. ulkona. Viimeisellä takasuoralla Veli-Erkki Paavola käänsi oikeasta ohjastaja ja nosti Hit Thatin kirikaistoille. Loppukaarteessa ruuna nousi sijalle kaksi, mutta tuli maalisuoralla Strait Ironin ohittamaksi ja jäi kolmanneksi. Elämänsä kunnossa kilpaileva ruuna oli jälleen hyvä. Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä ulos noussut Lonely Atlas eteni loppukaarteessa kolmanneksi, mutta tipahti maalisuoralla ulos troikkasijoilta ja otti nelosrahat.

1. kaarteessa ulkoratoja pitkin kohti kärkeä pommittanut Donnie Brasco eteni 1. takasuoralla keulaan, mutta luovutti jatkossa paikkansa ja ravasi lopulta 2. sisällä. Viimeisellä takasuoralla Marko Hakkaraisen ajokki menetti hieman asemiaan väsyvän keulahevosen takana, mutta pääsi vajaat 500 jäljellä vaihtamaan toiselle. Maalisuoraa Donnie Brasco tuli vielä aivan hyvällä otteella ja sai rahaa. Viimeisessä sisällä juossut Spitfire Effe vaihtoi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle ja pääsi etenemään varsin mukavasti lähemmäs kärkeä. Hannu Torvisen ajokki tuli perille saakka kelpo otteella ja kuittasi viimeiset rahat. Viimeksi pirteästi kirinyt Amazone D'Inverne lopetti jälleen sisäratareissun jälkeen vähintäänkin asiallisesti ja on ihan mukavassa iskussa. Etusuoralla sisäradalta toisen radan veturiksi vaihtanut Cosmos Limburgia jaksoi kahdeksanneksi. Lujaa avannut Debra Boko ei alussa päässyt keulaan, mutta jatkoi 09-avauksen jälkeen johtopaikalla juosseen Donnie Brascon kimppuun ja valtasi lopulta piikkipaikan. Viimeisellä takasuoralla kenttä kääntyi ja Debra Boko taittui taustalle. Pitkältä tauolta palannut Leemark's Ambrose aloitti keulassa, mutta jäi lopulta syvälle sisäradan syövereihin. Tuomas Vasalan ajokki ei saanut realistista mahdollisuutta, mutta kisa palveli varmasti jatkoa ajatellen. Vuoden tauolta koelähdön välttääkseen viivalle asettunut Quo Vadis Lavec ei kirivaiheessa parannellut.

I.P. Riimi suoritti hienon paluun paussilta


Taukohevosten terävät esitykset saivat jatkoa myös illan kahdeksannessa lähdössä, kun kautensa avannut I.P. Riimi oli vakuuttava. Mikko Särkelän ohjastama sukutamma haparoi hieman ensimetreillä, mutta pysyi askelillaan ja piti keulat. Tamma kellotti piikkipaikalla väliajoin 30,0 - 29,0 - 24,5 ja irtosi 25-lopetuksessa todella hienolla tyylillä varmaan voittoon. Varaakin taisi jäädä reilusti, sillä kuskin ei tarvinnut lopussa tehdä rattailla elettäkään. Voittotuloksen 27,0ke noteerannut Heikki Parviaisen suojatti esiintyi sellaisella tasolla, että 7-vuotiaalle voi povata rahakasta kautta, mikäli terveitä päiviä riittää. Tammassa on ainesta todella pitkälle.

Johtavan takana juossut Lakori peesaili asiallisesti kakkoseksi. Kolmanneksi sijoittunut Tähti Kepu jäi tuttuun tyyliin alussa kärjen kelkasta ja eteni pääjoukon häntään, kun sai myllynsä pyörimään täydellä teholla. Etusuoralla Tuomas Pakkanen nosti ajokkinsa kolmannen kiertoon ja Tähti Kepu tsemppasi kirinsä tunnollisesti perille saakka. Tappio selvänä suosikkina oli tietysti pieni pettymys, mutta voittajalle ei olisi moni muukaan näistä asemista mahtanut tällä kertaa mitään. Johtavan rinnalla juossut Närby Filur riitti neljänneksi ja sai viimeiset rahat. Paljon pelattu Joivi juoksi 2. ulkona, mistä se heitti loppukaarteessa kirikaistoille ja punnersi tasaisella otteella viidenneksi. Etukaarteessa 3. sisältä laukannut Myrskyn Tuuli liikkui viimeisellä takasuoralla ravisävelen löydettyään hyvää kyytiä mukaan pääjoukkoon, mutta laukkasi loppukaarteessa. Tamma kilpailee hyvässä iskussa, mutta laukat ovat ottaneet viime aikoina liian isoa roolia.

Frazier Boko avojaloin pitelemätön

(maalikuva lisätään myöhemmin)

Illan yhdeksännessä lähdössä Frazier Boko innostui ilman kenkiä oikein vahvaan esitykseen. Marko Hakkaraisen ajokki lähti lujaa liikkeelle ja valtasi lähtösuoralla piikkipaikan. 10,5-avauksen jälkeen ruuna rauhoitti kierroksen väliajaksi 13,0 ja irtosi 12,5-lopetuksessa todella vakuuttavaan voittoon. Kyvykäs ruuna tuntuu nauttivan juoksemisesta ilman kenkiä, sillä edellisen kerran avojaloin juostuaan se meni ennätyksensä 13,5ake ja nyt tulos parani lukemiin 13,0aly. Ykkössija oli Frazier Bokolle kauden ensimmäinen, mutta tällaisilla esityksillä lisää on tulossa.

2. sisällä juossut Global Passion seuraili turvallisen välimatkan päässä kakkoseksi ja Super Mango kiri 2. ulkoa troikan alariville. 3. sisällä matkustanut Tequila Tösen G.K. otti nelosrahat ja Simon Showtime kiri 4. ulkoa tilat saatuaan asiallisesti viidenneksi. Loppukaarteessa 5. sisältä 4. sisälle päässyt Mike Face ei saanut lopussa täyttä mahdollisuutta ja oli kuudes maalissa. Crazy Valley taipui johtavan rinnalta seitsemänneksi. Paljon pelatun On Va Voirin peli pilaantui toivottomaan lähtölaukkaan. Jonkin verran huomiota pelikansalta saanut Also Starring laukkasi maalisuoralla kesken kirin, hyppyyn paloi mahdollinen troikkasija.

Arwen Hoss veti alusta loppuun


Kenkien riisuminen piristi myös toista tauolta palannutta hevosta. Illan viimeisen lähdön Arwen Hoss porhalsi auton takaa avojaloin piikkipaikalle ja rauhoitti tahtia 15-avauksen jälkeen. Kierroksen väliajaksi Hannu Torvisen ajokki kellotti 18,0, minkä jälkeen se veti 3. puolikkaan 18,5-vauhtia. 14-lopetuksessa neljän kuukauden tauolta palannut tamma irtosi helppoon voittoon. Eija Sorviston suojatille ykkössija oli uran neljäs ja kauden ensimmäinen.

Sorviston tallin menestyksen täydensi kakkoseksi sijoittunut Amex. Iikka Nurmonen nosti ajokkinsa vajaa kierros jäljellä 3. ulkoa kolmannelle radalle ja viimeisellä takasuoralla ruuna kiertyi johtavan rinnalle. Siitä Amex taisteli hyvin kakkoseksi, muttei uhannut voittajaa. Etusuoralla 5. ulkoa kolmannen kiertoon hakeutunut VästerboPaperDoll kiri hyvällä otteella kolmanneksi. 4. ulkoa etusuoralla kiriin lähtenyt pelisuosikki Little Kicks laskeutui loppukaarteessa sisemmille radoille ja otti lopussa sisäkautta maksimit. Viimeisellä takasuoralla 2. sisältä ulos noussut Stanley Good Speed punnersi viidenneksi ja Dreaming Artist kiri viimeisestä ulkoa kelvollisesti kuudenneksi. Viimeisen takasuoran alussa 4. sisältä 3. ulos vaihtanut Steam Arthur oli epäonninen ja valui toisen radan jonon peruuttaessa hännille. Maria Kurttilan suojatti tuli taustalla ihan kohtalaisella otteella perille ja oli seitsemäs. Alussa hylkyyn laukannut Forza Sting tuli kulisseissa terävällä otteella perille ja ylitti maalilinjan seitsemäntenä.

Tähdet:

*** Millstone's Lissom
- Karkasi piikkipaikalta helppoon ja hallittuun voittoon, huolimatta rajusta 09-avauksesta.

** I.P. Riimi
- Tauolta palannut tamma oli keulasta täysin vailla vastusta ja noteerasi hyvän tuloksen 27,0ke.

* Quiet Leader
- Tykitti 3. ulkoa ylivoimaiseen voittoon, vaikka alla oli pari kuukautta taukoa.

Teksti: Harri Haavisto

10.05.2016

11.1.2016, Toto4-ravit

25.1.2016, Toto4-ravit

8.2.2016, Toto4-ravit

27.2.2016, Toto76-ravit

14.3.2016, Toto4-ravit

1.4.2016, Toto4-ravit

8.4.2016, Lounasravit

18.4.2016, Toto4-ravit

17.05.2016

Äimäraution raviraportti 13.5.2016

Äimäraution raviraportti 14.5.2016

31.05.2016

Äimäraution raviraportti 23.5.2016

09.06.2016

Äimäraution raviraportti 6.6.2016

28.06.2016

Äimäraution raviraportti 20.6.2016

19.07.2016

Raviraportti 18.7.2016

26.07.2016

Raviraportti 25.7.2016

08.08.2016

Raviraportti 3.8.2016

09.08.2016

Raviraportti 8.8.2016

26.08.2016

Raviraportti 19.8.2016

31.08.2016

Raviraportti 29.8.2016

12.09.2016

Raviraportti 9.9.2016

Raviraportti 10.9.2016

21.09.2016

Raviraportti 19.9.2016

04.10.2016

Raviraportti 3.10.2016

18.10.2016

Raviraportti 17.10.2016

02.11.2016

Raviraportti 31.10.2016

15.11.2016

Raviraportti 14.11.2016

29.11.2016

Raviraportti 28.11.2016

03.12.2016

Raviraportti 2.12.2016

12.12.2016

Raviraportti 10.12.2016

01.01.2017

Raviraportti 29.12.2016

10.01.2017

Raviraportti 9.1.2017

31.01.2017

Raviraportti 27.1.2017

Raviraportti 28.1.2017

09.02.2017

Raviraportti 7.2.2017

22.02.2017

Raviraportti 19.2.2017

08.03.2017

Raviraportti 6.3.2017

24.03.2017

Raviraportti 20.3.2017

05.04.2017

Raviraportti 3.4.2017

03.05.2017

Äimäraution raviraportti 24.4.2017

16.05.2017

Raviraportti 12.5.2017

17.05.2017

Raviraportti 13.5.2017

26.05.2017

Raviraportti 22.5.2017

01.06.2017

Raviraportti 29.5.2017

16.06.2017

Raviraportti 8.6.2017

19.06.2017

Raviraportti 18.6.2017

17.07.2017

Raviraportti 17.7.2017

24.07.2017

Raviraportti 24.7.2017

12.08.2017

Raviraportti 11.8.2017

22.08.2017

Raviraportti 21.8.2017

28.08.2017

Raviraportti 28.8.2017