Äimärautio ja pesäpallojoukkue Oulun Lipottaret yhteistyöhön

to 18. toukokuuta 2017 08.53.00

Äimäraution ravirata ja naisten Superpesiksessä pelaava Oulun Lipottaret alkavat tehdä yhteistyötä. Raviurheilu tulee näkymään Lipottarien kesän kotipeleissä ja pesäpallo puolestaan ravien yhteydessä.

-Lajeilla on samaa harrastaja- ja yleisöpohjaa, ja yhteistyö on sen vuoksi luonnollista. On myös heitä, joille ravit tai pesäpallo ei ole ennestään tuttuja. Heille pyrimme laskemaan kynnyksen mahdollisimman matalaksi tulla tutustumaan uuteen lajiin, valaisee Äimäraution ravitoimintaa pyörittävän Pohjolan Hevosystävät ry:n puheenjohtaja Kari Eriksson.

-Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kiristynyt, ja tapahtumien ristiinmarkkinointi on nykypäivää. Ravien ja pesäpallon yhteistyöstä hyötyvät molemmat lajit, aivan kuten ravien ja jääkiekonkin tapauksessa. Etsimme jatkossa lisää yhteistyötahoja ja uusia näkökulmia lajien välistä synergiaetua vahvistaaksemme, linjaa Eriksson, ja jatkaa:

-Oulun Lipottaret on nuori ja vahvasti omaan junioritoimintaan nojaava joukkue. Myös me Äimärautiolla arvostamme paikalliskulttuuria ja perinteitä.

Aiemmin keväällä uutisoitiin, että Äimärautio ja Oulun Kärpät lähtevät yhdessä Raviliiga 2017 -projektiin.

Raviliigassa raviradat ja alueen jääkiekkojoukkueet ostavat 15.9.2017 pidettävästä Ypäjän huutokaupasta lämminverivarsan ja muodostavat tämän ympärille tuhat osakkuutta käsittävän omistajatallin. Raviliiga 2017 kestää kolme vuotta, ja tuloista huomattava osa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Raviliiga 2017 -projektiin lähti mukaan kaksitoista ravirataa ja Liiga-joukkuetta. Osuuksien myynti alkoi toukokuussa.

-Oulun Raviliiga-joukkueen osuuksien myynti on lähtenyt liikkeelle lennokkaasti. Meidän joukkueen varsaa valmentaa loistava Katja Melkko, jonka tallin tähti Elian Web on kutsuttu mukaan Euroopan kovimpaan mailin ravilähtöön Elitloppetiin, kertoo Eriksson.