Äimäraution katsomorakennuksen tulipalo saatu hallintaan

ti 20. helmikuuta 2018 10.31.00

Aamuyöllä Äimäraution katsomorakennuksessa riehunut tulipalo on saatu päivän valjetessa hallintaan. Kova pakkanen haittasi sammutustöitä merkittävästi.

Raviradan toimitusjohtaja Sirkka Huopana kertoo, että jälkitoimenpiteet ovat käynnissä ja jatkuvat koko päivän. Palon syttymissyy selviää Huopanan mukaan viranomaistutkimusten perusteella.

Tilanne voisi olla pahempikin. Jos positiivisia näkökulmia haetaan, onneksi palo syttyi meidän maanantai-iltana ajettujen ravien jälkeen, eikä ihmisille käynyt kuinkaan. Katsomon alaosa on pystyssä, mutta sekin on kärsinyt vesi- ja savuvaurioita. Yläkerrassa tuho oli pahempi”, kommentoi Huopana.

Äimäraution tulevaisuus ei ole Huopanan mukaan vaakalaudalla. Oulun lähiaikojen ravit tulevat kuitenkin vaatimaan poikkeusjärjestelyitä.

Meidän seuraava ravitapahtuma olisi 4.3. On liian varhaista sanoa mitään varmuudella, mutta todennäköistä on, että ravit ajetaan jossain muualla. Teemme kuitenkin kaikkemme, että ravit pystytään järjestämään. Lähialueen ratojen kanssa on jo keskusteltu. Heiltä on luvattu apua.”

Huopana valaa uskoa alueen raviharrastajiin.

Ravitoiminta Äimärautiolla tulee jatkumaan. Rakennamme entistä ehommat tilat. Tästä noustaan, siitä ei ole epäilystäkään.”