Äimäraution kauden huipennus on käsillä - kaksipäiväinen ravitapahtuma 9.-10.9

ti 6. syyskuuta 2016 13.02.00

Äimäraution ravikauden ykköstapahtuma on vuorossa tällä viikolla, kun 9.-10.9 ravataan lounasravit ja Toto76-finaalit. Lounasravit käynnistävät tapahtumat kaviouralla perjantaina kello 12.00. Ohjelmassa on jälleen taisto Heinäpään Herruudesta, ja tällä kertaa kaksiosaisena. Mukana on neljä ruotsalaisvierasta, Äimäraution legendoja ja Oulun ohjastajaliigan kärkinimet. Illalla jatketaan radalla tanssin ja seurustelun merkeissä klo 20 alkaen, tervetuloa!

Ookkonää hevostellu -tapahtuma käynnistää hienon ravilauantain klo 11-13.30. Raviradalla esitellään laajasti kaikkea alueen hevostoimintaa, ja tapahtumassa pääsee piipahtamaan myös kulissien takana seuraamassa, mitä ravihevonen tekee ennen päivän H-hetkeään. Paikalle on järjestetty ravikirpputori, josta voi käydä katselemassa varustusta omiin tarpeisiin sopuhinnoin. Ookkonää hevostellu -tapahtumasta voi jatkaa saumattomasti 76-ravien pariin, ja alueelle tapahtuman aikana saapuneet pääsevät myös raveihin ilmaiseksi sisään. Lisätietoja löytyy tapahtuman mainoksesta.

Toto76-finaaliravit alkavat klo 14, ja luvassa on urheilullisesti vuoden parasta antia. Ohjelmassa on peräti neljä suurkilpailua, molempien rotujen Oulu Expressit ja Oulun OP Grand Prix't. Mukana on laaja joukko koko Suomen parhaita hevosia, mm. pitkin Suomea ihastuttanut Madrid, hurjasti uransa avannut Living Soul, pohjoisen kuningas Jokivarren Kunkku ja ykkössarjoihin pystysuoran nousun tehnyt Victory Bonsai.

Oulu Expressien suosikit erottuvat selvästi. Ellin Sisu meni karsinnassa SE-vauhtia, ja suurlupauksen kyytiin hyppää kotikonnuilleen palaava Jorma Kontio. Lämminveristen puolella MAS Archie on ennakkosuosikki jäätävän karsintaesityksen myötä.

Lämminveristen Oulu Express on päivän päätapahtuma, ja lähdön esittelyn tulee vetämään Oulun oma varsatähti Elian Web. Tuore derbyvoittaja esittäytyy samalla yleisölle historiallisen voiton jälkeen. Pohjoisen ratojen yhteisellä facebook-sivulla järjestetään arvonta, jonka voittaja pääsee tandemkärryissä mukaan esittelyyn. Käy osallistumassa ja koe millaista on olla tähtiravurin kyydissä!

Elian Web tarjoaa lauantaina voittonsa kunniaksi kakkukahvit 2000 ensimmäiselle paikalle saapuneelle klo 14 alkaen. Hevosta voi käydä myös katsomassa Ookkonää hevostellu -tapahtuman aikana. Tervetuloa juhlistamaan pohjoisen sankarin arvovoittoa!

Tervetuloa Äimärautiolle!Tänä vuonna seitsemän voittoa napannut jenkkiori Madrid on lauantain seuratuimpia hevosia.

Heinäpään Herruus -ohjastajaottelun joukkueet:

Joukkue 1 / Heinäpään pojat

Jorma Kontio

Antti Teivainen

Pekka Korpi

Ilkka Korpi

Joukkue 2 / Ruotsi

Hanna Olofsson, Boden

Leif Eriksson, Skellefteå

Robert Dunder, Umåker

Claes Sjöström, Solvalla

Joukkue 3 / Äimäraution ohjastajaliigan kärkinimet

Mauri Jaara

Tuomas Pakkanen

Iikka Nurmonen

Ville Pohjola