Hevoshuutokaupan kuvasto julkaistu - Raviliigan H-hetki lähestyy

pe 18. elokuuta 2017 15.09.00

Ypäjän varsahuutokauppa lähestyy kovaa vauhtia ja raviliigajoukkueiden taustavoimat selaavatkin ahkerasti läpi juuri ilmestynyttä huutokauppakuvastoa. Innoissaan ovat myös Oulun Kärppien raviliigajoukkueen hevosvalinnasta ja tulevaisuudessa varsan valmennuksesta vastaavat Janne Soronen sekä Katja Melkko. Kaksikko on tutustunut huolella huutokaupan tarjontaan ja hioo kuntoon voittoisaa taktiikkaa. Tarjolla on yli 80 nuorta ravurin alkua, joten valinnanvaraa riittää. 


Vixus juhli Vermossa Pikkuprinssin voittoa (Kuva. Suomen Hippos / Laura Laakso)

Janne Sorosen mukaan Ypäjän huutokaupan taso on kirjavaa sorttia, mutta henkilökohtaista karsintaa Lumijoella on jo suoritettu.

- Huutokaupassa on tarjolla hevosia laidasta laitaan. Joukossa on monta tosi mielenkiintoista tapausta, mutta samalla myös monta sellaista, jotka itsellä tuli tyrmättyä jo isäoriin vuoksi, analysoi Soronen tarjontaa.

Sukutausta on myös Katja Melkon mielestä tärkeässä roolissa ja se onkin toinen ensisijaisista kriteereistä, kun he lähtevät valitsemaan hevosta raviliigajoukkueeseen.

- Etsinnässä on tietysti hyväsukuinen hevonen, joita tässä joukossa on mukavat määrät. Sukutaustan lisäksi erityisen tärkeä tekijä on myös hevosen yleisilme, lisää Melkko kriteerilistalle.

Osa valmentajista vannoo jenkkisukuisiin hevosiin, kun taas toisia kiehtoo ranskalainen sukupuu. Soronen on asian suhteen melko kultaisella keskitiellä, mutta kallistuu hieman amerikkalaiseen suuntaan.

- Molemmissa on hyvät puolensa, joten sinällään kumpikin käy. Pääpaino saisi kuitenkin olla jenkkisuvuissa, pohtii Soronen.


"Ori hakusessa, jos jossain tammassa ei ole sitä jotakin"

Vanha sanonta on, että ori tulee tammasta ohi, mutta haetaanko Oulun Kärppien tiimiin poika- vai tyttöravuria? Katja Melkko kallistuu oriiden suuntaan, kuitenkaan täysin tyrmäämättä tammakandidaattejakaan.

- Ensisijaisesti olemme kiinnostuneita oreista, mutta mikäli jossain tammassa on sitä jotain, niin sellaisen valintakin on ihan mahdollista, kaavailee Melkko.

Kaksikko on toistaiseksi varsin vaitonainen nimien suhteen, mikä on tietenkin tärkeä osa taktiikkaa. Pelikirjan sivuja ei kannata avata etukäteen ulkopuolisille, vaan pitää omat näkemykset visusti pimennossa h-hetkeen saakka.

- Pidetään sukujen puolesta kiinnostavimmat hevoset toistaiseksi salaisuutena, molemmat toteavat yhteen ääneen.

- Hevosten ulkonäköä emme ole kuvien perusteella vielä tarkemmin analysoineet, joten siltä osin pelikirjan sivuja päivitetään myöhemmin, jatkaa Soronen. Kuvat saattavat joskus hieman valehdella, siksi ulkoisiin tekijöihin perehdytään paremmin vasta paikanpäällä Ypäjällä, Soronen lisää.


"Ajattele suuria, mutta nauti pienistä"

Miksi sitten pitäisi valita juuri Oulun Kärppien raviliigajoukkue? Molemmilla on tähän hyvin selkeä ja napakka vastaus.

- Ei pidä, mutta ehdottomasti kannattaa, jos haluaa voittaa raviliigan, kuittaa taustatiimi hymyillen.

Team Melkko & Sorosen slogan on "Ajattele suuria, mutta nauti pienistä." Jos oma ajatusmaailmasi kohtaa lumijokelais-kaksikon kanssa, kannattaa liittyä Oulun Kärppien raviliigatiimiin. Ja kannattaa toki muutenkin, jos aikoo voittaa.


Ypäjän huutokauppa järjestetään 15.9.2017

Raviliigan "draft-tilaisuus" on ohjelmassa Ypäjällä 15.9.2017. Huutokaupattavat hevoset löytyvät tämän linkin takaa>>>


Oulun Kärppien Raviliigaosuuksia voi ostaa täältä>>>


Hintaa osuudella on 100 euroa, eikä koskaan muita kuluja! Osta itsellesi tai ilahduta läheistäsi erilaisella elämyslahjalla!
Teksti: Harri Haavisto
Kuvassa Vixus ja Team Soronen & Melkko, kuva: Suomen Hippos / Laura Laakso