Lämminveristen Oulu Express 2018

su 2. syyskuuta 2018 13.57.00

Lämminveristen Finn-Tack Oulu Express -finaali 2018

Zogo Match
Ohjastaja: Antti Ojanperä
Valmentaja: Antti Ojanperä
Omistaja: Simo Mehtonen
Kasvattaja: Punkarin Hevostalli Ky

Antti Ojanperän valmentama Zogo Match on aloittanut uransa upealla tyylillä. Ruuna on kilpaillut viisi kertaa ja ollut neljästi ensimmäisenä maalissa. Oulu Express -karsinnassa Zogo Match teki lähes mahdottomasta mahdollisen, kun se sai myöhään kiritilat ja ehti vielä hurjalla rytminvaihdoksella spurttaamaan ykköseksi.

OEX-karsintavoiton lisäksi meriittilistalta löytyy Kasvattajakruunun alkuerän voitto, sekä Nuorten Sarjan kolmossija. Zogo Match on Oulun Kärppien Raviliiga -hevosen Mercedes Matchin isoveli.

Graceful Swamp
Ohjastaja: Ari Moilanen
Valmentaja: Erkki-Pekka Mäkinen
Omistaja: Pekka Mäkinen Kp
Kasvattaja: Ari Takaneva

Erkki-Pekka Mäkisen huutokauppalöytö Graceful Swamp on osoittautunut todelliseksi aarteeksi. Ylisanojen varasto on ehtynyt jo moneen otteeseen, sillä kyseessä on aivan hurjaluokkainen talentti. Ori on kilpaillut tänä vuonna 11 kertaa ja ottanut yhtä monta voittoa. Koko urallaan Graceful Swamp on kokenut vain kaksi tappiota.

Kolmivuotistähti on voittanut tänä vuonna jo muun muassa Seppeleajon ja Hambon. Kuopiossa Graceful Swamp vei nimiinsä Biofarm Cupin finaalin hurjalla täyden matkan voltin SE-tuloksella 13,5. Oriin voittosumma on noussut jo yli 80 000 euron. Oulu Expressin finaalissa sillä on hyvä sauma rikkoa maaginen 100 000 euron raja.

Count Forte
Ohjastaja: Pekka Korpi
Valmentaja: Pekka Korpi
Omistaja: Star-Racing Oy & Jussi Vanhanen & Risto Vähätalo
Kasvattaja: Seppo Kangas

Pekka Korven valmennustallin Count Forte sijoittui Vermon karsinnassa hienosti kakkoseksi Graceful Swampin jälkeen. Ori aloitti uransa kaksivuotiaana kotimaan kamaralla, mutta siirtyi tämän vuoden alussa kilpailemaan Ruotsin puolelle, missä tienestejä on kertynyt aivan mukavaan tahtiin.

Count Forten voittosumma lähentelee jo 30 000 euroa ja saavutuslistalta löytyy muun muassa voitto Solvallasta. Oriin sukutaulusta löytyy melkoinen nimi toisen emän kohdalta, huippuperiyttäjä Salima Om. Tamman jälkeläisiä ovat Express Merett, Classico Merett, Antonio Duo, Diamond Duo ja kumppanit.

Special Present
Ohjastaja: Niko Jokela
Valmentaja: Harri Puutio
Omistaja: Neea, Netta & Nooa Puutio
Kasvattaja: Stable Haapakangas Oy

Harri Puution valmentama kolmivuotislupaus aloitti uransa tyylipuhtaalla neljän voiton putkella. Ori kuittasi voittostarteistaan komeasti 7 000 euroa palkintorahoja. Voittoputki tuli tiensä päähän Seinäjoella Kasvattajakruunun alkuerässä, kun Graceful Swamp ja kumppanit osoittautuivat liian koviksi, eikä hevosen omakaan esitys ollut aivan parhaalla tasolla.

Oulu Express -karsinnassa Special Present palasi omalle tasolleen ja oli oikein hyvä kakkonen lujaa tykittäneen Zogo Matchin jälkeen. Stable Haapakankaan kasvattaman oriin sisaruksia ovat muun muassa Special Promise ja Special Maestro.

Double Revenge
Ohjastaja: Antti Teivainen
Valmentaja: Markku Nieminen
Omistaja: Hevoskilta
Kasvattaja: Jukka Rytkönen

Markku Niemisen tallin kolmikon täydentää Vermon karsinnassa jaetulle kolmannelle sijalle venynyt Double Revenge. Ahkerasti ikäluokkansa tammoja kohdannut Donato Hanoverin tytär sijoittui Tammakriteriumin karsinnassa viidenneksi, mutta laukkasi finaalissa ja oli lopulta kahdeksas.

Tammahambossa Double Revenge ei riittänyt rahasijoille. Viimeisimmässä Teivon voitossaan tamma oli täysin murskaava ja polkaisi laadukkaan tuloksen 13,2aly. Vauhtia tammasta siis taatusti löytyy!

Hit The Road Jack
Ohjastaja: Mika Forss
Valmentaja: Markku Nieminen
Omistaja: Aimo & Maija Inkeroinen
Kasvattaja: Aimo & Maija Inkeroinen

Markku Niemisen tallilla on vahva edustus Oulu Express -finaalissa. Kolmikosta Hit The Road Jack on kilpaillut urallaan 12 kertaa ja päässyt kolmesti voiton makuun. Ykkössijat ovat peräisin Teivosta, Vermosta ja Seinäjoelta.

Oulu Expressin karsinnassa Hit The Road Jack teki vahvan esityksen, kun se lähti varhain kiriin ja kiertyi ajoissa keulan rinnalle. Lopussa ori kamppaili kunniakkaasti kärkisijoista ja kesti kolmanneksi. Hit The Road Jackin emä Honest Prayer teki hienon kolmivuotiskauden ja tienasi yli 30 000 euroa, mutta tamman kilpaura jäi varsin lyhyeksi.

Daze
Ohjastaja: Santtu Raitala
Valmentaja: Markku Nieminen
Omistaja: Firevall Stable
Kasvattaja: Nieminen Stable Oy

Kolmivuotiaiden tammojen rahatilaston kärkinimi Daze oli Oulu Express -karsinnassa viides. Uransa neljästä ensimmäisestä kisasta kolme voittoa ottanut tamma ei ole toukokuun jälkeen voittanut, mutta rahaa on silti tullut ovista ja ikkunoista.

Markku Niemisen suojatin kesäkuinen isku Färjestadiin oli rahakas, sillä Daze oli komeasti kolmas tammojen E3-finaalissa ja kartutti voittosummaansa yli 23 000 eurolla. Tammakriteriumin finaalissa Daze oli Bosses Ladyn jälkeen hyvä kakkonen ja kuittasi 15 000 euroa. Ready Cashin tyttären voittosumma on jo tässä vaiheessa uraa yli 50 000 euroa.

Smoky Cloud
Ohjastaja: Jarmo Saarela
Valmentaja: Riina Rekilä
Omistaja: Talli Caballo
Kasvattaja: Elli Alfreds

Viimeisen finaalitiketin Oulusta lunastanut Smoky Cloud on kerännyt moneen kilpailijaansa nähden runsaasti rutiinia, sillä kilpailuja on kertynyt jo lähes 20 kappaletta. Helmikuussa uransa käyntiin polkaissut ruuna ei ole vielä totoraveissa voittanut, sillä uran ainoa voitto on peräisin paikallisraveista.

Vaikka ainoa voitto onkin paikallisraveista, on Smoky Cloudilla runsaasti kokemusta kovemmistakin tehtävistä. Ruuna on kilpaillut oman ikäluokkansa hevosia vastaan muun muassa Biofarm Cupissa, Kasvattajakruunun alkuerissä ja Hambossa. Riina Rekilän suojatin toistaiseksi paras meriitti on peräisin Kouvolassa kesäkuussa ravatusta kolmivuotislähdöstä, missä ruuna oli Graceful Swampin ja Arctic Elsan jälkeen kolmas, kuitaten 3 000 euroa.

Club Nord Easy
Ohjastaja: Tapio Perttunen
Valmentaja: Timo Korvenheimo
Omistaja: Talli Alatorin Inkkarit
Kasvattaja: Reijo Suomalainen

Timo Korvenheimolla oli epäonnea Vermon karsinnassa, kun Jolly Roy joutui jäämään pois ennen lähtöä tapahtuneen onnettomuuden seurauksena. Ilman finaalipaikkaa Korvenheimon talli ei kuitenkaan jäänyt, sillä Club Nord Easy oli karsinnassa jaetulla kolmannella sijalla ja on toinen tallin finalisteista.

Kaksivuotiaana Kasvattajakruunun finaalissa Tornapullin jälkeen toiseksi sijoittunut Club Nord Easy hakee vielä kauden avausvoittoa. Toistaiseksi kuluvan kauden parhaat meriitit ovat peräisin Kouvolan kolmivuotislähdöstä sekä Jokimaan Hambosta, joissa ruuna oli molemmissa neljäs. Oulu Express -karsinnassa Club Nord Easy paranteli ennäystään lukemiin 14,9.

Majestic Man
Ohjastaja: Jorma Kontio
Valmentaja: Tuija Irri
Omistaja: Jonna Irri & Taneli Säde
Kasvattaja: Jonna Irri

Pirkanmaalta Ouluun saapuu Tuija Irrin treenaama Majestic Man. Ruuna on tehnyt kahdeksan startin mittaisella urallaan tasaisen luotettavaa jälkeä, eikä ole toistaiseksi jäänyt ulos neljän parhaan joukosta. Uran ykkössijat ovat irronneet Porin rahakkaasta Nuorten Sarjasta sekä Jokimaan Hippos-sarjasta.

Jyväskylässä ravatuissa Kasvattajakruunun alkuerissä Majestic Man on ollut neljäs ja toinen. Uran toistaiseksi kirkkain meriitti on Jokimaan Hambon kakkossija. Tuolloin ruuna oli kunniakas kakkonen hurjan Graceful Swampin jälkeen. Oulu Express -finaaliin Majestic Man selviytyi karsintanelosena.

Big Sexy Deli
Ohjastaja: Roni Paldan
Valmentaja: Roni Paldan
Omistaja: Kalevi Pietilä
Kasvattaja: Jailhouse Stable

Roni Paldanin valmennettava on hakenut kisakokemusta kotimaan kaviourien lisäksi myös länsinaapurista. Suurempi menestys on toistaiseksi kiertänyt, mutta kärkipään sijoituksillaan ori on kerännyt reilut 7 000 euroa palkintorahoja, joista yli puolet kertyi jo viime kaudella.

Vermon Oulu Express -karsinnassa Big Sexy Deli oli viides. Tasokkaassa Jokimaan Hambossa Big Apple Delin poika oli yhdeksäs. Big Sexy Delin emä Still Sexy muistetaan laadukkaana kilpatammana, joka ylsi urallaan yli 50 000 euron ansioihin.

Cocktail Princess

Ohjastaja: Tuomas Pakkanen
Valmentaja: Timo Korvenheimo
Omistaja: Terho Korpinen & Timo Korvenheimo & Mitja Nummenmaa
Kasvattaja: Terho Korpinen

Timo Korvenheimon valmennustallin toinen osallistuja on Vermon karsinnassa kuudenneksi sijoittunut Cocktail Princess. Tamma esiintyi edukseen jo kaksivuotiaana, kun se neljäs SHKL:n Hevosenomistajapokaalissa sekä Junnustartti-finaalissa. Viime kausi kartutti tamman tilin saldoa 7 700 eurolla.

Kolmivuotiskaudella Cocktail Princess on tienannut jo lähes 10 000 euroa. Voittoja on vain yksi, mutta rahakkaita kärkipään sijoituksia on irronnut muun muassa Biofarm Cupin -finaalista, jossa tamma oli hienosti neljäs.

Teksti: Harri Haavisto