Matti Nurmi on poissa

ma 1. helmikuuta 2021 15.48.00

Pohjolan Hevosystävät ry:n pitkäaikainen hallituksen jäsen ja puheenjohtaja, eläinlääkäri Matti Nurmi on kuollut 4.1.2021 Oulussa. Oululainen hevosväki muistaa Matti Nurmen varsinkin hänen puheenjohtajakaudeltaan hevosväen eri intressiryhmiä tasapainottavana ja erimielisyyksiä rauhallisella olemuksellaan taitavasti ratkovana henkilönä. Matti Nurmen hevosharrastus käsitti sekä yhdistystoiminnan että oman harrastamisen. Lämminveritamma Imi ja sen jälkeen useat yhteisomistukset antoivat sisältöä hevosalan arkeen. 

Työelämässään Matti toimi alueellamme Oulun kaupungin, sekä Hailuodon, Haukiputaan, Kempeleen ja Oulujoen kunnaneläinlääkärinä. Työssään Matti oli tunnettu myös eläinsuojelijana, joka taitavasti ja eläintenpitäjiä loukkaamatta tarttui elänsuojellisiin epäkohtiin. Matin tiedot ja taidot vaikkapa hevosten käsittelijänä eivät kuitenkaan jääneet pelkästään hänen omiksi tiedoikseen, vaan käytännön työssä Matti mielellään opasti tietoja tarvitsevia. Taide ja ennen kaikkea vanhat kirjat ja kirjallisuus olivat Matti Nurmen sydäntä lähellä. Myös erähenkinen mökkielämä Inarin Kaamasessa kuului aikuisiän harrastuksiin.

Pohjolan Hevosystävät ry kunnioittaa puheenjohtaja Matti Nurmen muistoa niin, että T75-raveissa 6.helmikuuta lähdön 2 ohjastajat ajavat surunauhat käsivarsissaan.