Näytösmonté Äimärautiolla to 2.5. - Lue osallistujien esittelyt!

ke 1. toukokuuta 2019 18.15.00

Torstain näytösmontén osallistujien esittelyt (suluissa hevonen):

Marjukka Manninen
(Impossible Joe)

Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksen muutosjohtaja Marjukka Manninen on ratsastanut jo pikkutytöstä alkaen. Juniorina Manninen meni niin esteitä kuin kouluratsastustakin, vikellystä unohtamatta. Raviurheilu on kuitenkin hänelle melko vieras laji. Ratsastuspiirien moniottelija kilpailee kouluratsastuksessa kansallisella pikkukierrostasolla. Suomen Ratsastajainliiton hallituksen jäsen toimii myös aktiivisesti tuomarina kansallisella tasolla niin koulu- kuin kenttäratsastuksessakin. Pararatsastuksessa Manninen puolestaan toimii tuomarina kansallisella tasolla.

Emmi Aitta
(Baroness Pegasus)

22-vuotias Emmi Aitta kilpailee esteratsastuksessa aluetasolla. Omien sanojensa mukaan Aitta on ollut hevosen selässä jo ennen kuin oppi kävelemään. Ensimmäisen oman poninsa Aitta sai 6-vuotiaana ja siitä lähtien hänellä on ollut omia hevosia. Aitta työskentelee perheyrityksessä Äimäraution ratsastuskeskuksessa. Siellä hän tekee tallitöitä sekä jonkin verran ratsastuksen ohjaamista.

Moona Timonen
(Hit That)

26-vuotias oululainen hevosharrastaja Timonen sai ensimmäisen oman hevosensa 11-vuotiaana ja hänellä on siitä lähtien ollut omia hevosia. Ratsuna toimii tällä hetkellä puoliverinen estehevonen, jonka kanssa on tarkoitus kisata tulevana kesänä aluetasolla. Avokumppanin harrastuksen myötä myös ravihevoset ovat tulleet Timosen elämään ja hän omistaakin mm. suomenhevosravuri Camillon. Tulevaisuuden suunnitelmissa Timosella on ravipuolen C-kortin ajaminen.

Nea Tolonen
(M.T. Fortune Winner)

Mankilasta kotoisin oleva Nea Tolonen on harrastanut esteratsastusta pienestä pitäen. Tällä hetkellä hän kilpailee Cissy-hevosellaan, joka tuli SM-hopealle ratsastajansa Sonja Mäkelän kanssa vuonna 2018. Viime vuonna Tolonen palkittiin Pohjois-Suomen juniorien esterankingin ykkössijalla.

Mauri Jaara
(The One And Only)

Kotiradan ohjastajavirtuoosi Mauri Jaara ei juuri esittelyjä kaipaa. Lähes 24 000 kilpailun konkari on voittanut urallaan 3492 kertaa ja ajanut palkintorahoja lähes 7 miljoonaa euroa. Jaara on myös moninkertainen Äimäraution ohjastajaliigan voittaja. Pohjoisen tähtikuski testasi monté-taitojaan jo Torniossa vuonna 2012. Tuolloin Jaara sijoittui miesten maililla neljänneksi Hillbilly Adamin kanssa.

Ville Pohjola
(Quasimodor)

Viime vuonna ensimmäistä kertaa urallaan sadan voiton rajapyykin ylittänyt Ville Pohjola on noussut hiljalleen mukaan aivan maamme ohjastajien kärkijoukkoon. Yli 3 300 kisan ja reilun 300 voiton kokemuksella varustettu Pohjola sijoittui viime vuonna Äimäraution ohjastajaliigassa kolmanneksi Santtu Raitalan ja Mauri Jaaran jälkeen. Aivan ensimmäistä kertaa Pohjola ei montéssa ole mukana, sillä viime vuonna kruunupyyläinen päästeli kilpaa Kaustisen monté-lähdössä, sijoittuen Fast Timen kanssa kahdeksanneksi.

Näytösmonté Äimärautiolla to 2.5. klo 17:55