Oulun maaliskuun ravit ajetaan Ylivieskassa

ti 20. helmikuuta 2018 11.38.00

Varhain tiistain aamuyöllä Äimäraution katsomo- ja toimistorakennuksessa riehunut tulipalo on saatu päivän valjetessa hallintaan. Kova pakkanen haittasi sammutustöitä merkittävästi.

Raviradan toimitusjohtaja Sirkka Huopana kertoo, että jälkitoimenpiteet ovat käynnissä ja jatkuvat koko päivän. Palon syttymissyy selviää Huopanan mukaan viranomaistutkimusten perusteella.

Tilanne voisi olla pahempikin. Jos myönteisiä näkökulmia etsitään, onneksi palo syttyi meidän maanantai-iltana ajettujen ravien jälkeen, eikä ihmisille tai hevosille käynyt kuinkaan. Katsomon alaosa on pystyssä, mutta sekin on kärsinyt vesi- ja savuvaurioita. Yläkerrassa tuho oli totaalinen”, kommentoi Huopana.

Yläkerrassa sijaitsivat toimisto-, tuomari- ja kabinettitilat.

Äimäraution tulevaisuus ei ole Huopanan mukaan vaakalaudalla. Oulun lähiaikojen ravit tulevat kuitenkin vaatimaan poikkeusjärjestelyjä.

Molemmat maaliskuun ravit järjestetään Ylivieskassa. 17.3. Äimärautiolla ajettavaksi aiotut poniravit siirretään Virpiniemen radalle.”

Äimäraution toimintaa pyörittävän Pohjolan Hevosystävät ry:n puheenjohtaja Kari Eriksson tähdentää, että yhdetkään Oulun totoravit eivät jää onnettomuuden vuoksi ajamatta.

Ystävyysratamme Ylivieska riensi heti apuun. Siitä heille nöyrin kiitos. On todennäköistä, että Oulun raveja ajetaan pidemmälläkin aikavälillä Ylivieskassa. Toimihenkilöille ja yleisölle järjestetään Oulusta bussikuljetus Ylivieskaan. Kyseessä ovat siis edelleen Oulun ravit, jotka ajetaan olosuhteiden vuoksi Ylivieskassa”, Eriksson linjaa.

Sekä Huopana että Eriksson valavat uskoa alueen hevosharrastajiin.

Ravitoiminta Äimärautiolla tulee jatkumaan. Rakennamme entistä ehommat tilat. Tästä noustaan, siitä ei ole epäilystäkään”, lausuu Huopana.

Äimäraution vakuutusasiat ovat kunnossa.

Meillä on asianmukainen vakuutus tällaisten tapahtumien varalle. Vakuutusyhtiön kanssa aloitetaan neuvottelut pikimmiten. Uutta katsomoa aletaan suunnitella heti, kun se on käytännössä mahdollista”, kertoo Eriksson.

Äimäraution toimistotilat siirtyvät väliaikaisesti radan tallikahvioon. Oulun ravien ilmoittautumiset hoituvat Äimäraution kautta. Myös Pohjanmaan Hevosjalostusliitto palvelee toistaiseksi tallikahviossa.

Äimäraution kavioura on päivisin harjoituskäytössä normaaliin tapaan. Kavioura pidetään ajokunnossa tulipalosta huolimatta.