Oulun Ratsastajat järjestävät islanninhevosten askellajikilpailut la 8.10. klo 14-17.

pe 7. lokakuuta 2016 12.37.00

Oulun Ratsastajat järjestävät islanninhevosten askellajikilpailut la 8.10. klo 14(-17). Kilpailuareenana on raviradan ratsastuskentän ympärillä oleva ovaalirata. Islanninhevoset verryttelevät raviradalla. Ravirata on suljettu kyseisen tapahtuman ajan! Kilpailuluokkia on kolme. Luokkien välissä on luokkien palkintojen jaot.
Lähtöjä kilpailuissa on reilu 30. Tuomarina toimii kansainvälinen askellajituomari Anna Andersen Kirkkonummelta.
Kilpailujen jälkeen Oulun Ratsastajat ry:n maneesin Yläklubilla on kaikille avoin luento askellajiratsastuksesta klo 17-18.30.

Islanninhevosten askellajeja ovat käynnin, ravin ja laukan lisäksi töltti ja liitopassi. Miten treenata islanninhevosta niin, että se säilyttää luonnolliset askellajinsa? Miten ratsastaja auttaa hevosta luontaiseen liikkeeseen? Millaista askellajiratsastus on kilpaurheiluna?
Luento toimii johdatuksena islanninhevosten maailmaan, mutta avaa uusia näkökulmia myös kokeneemmille ?harrastajille.

Luennon pitää kv-askellajituomari, urheilupsykologi Anna Andersén. Andersén toimii kisakaudella 2016 Pohjoismaiden, Tanskan ja Ruotsin askellajimestaruuksien tuomarina ja hänellä on pitkä kokemus myös kotimaisesta kilpaurheilusta.

Valmentajina mm. Anna Andersén, Kikko Kallikoski ja Paavo Huttunen.

Kikko Kalliokosken kouluvalmennus la 8.30- 13 OR maneesi, Paavo Huttusen kenttäratsastaus valmennus la ja su or kenttä ja maneesi. Klinikanhallissa ilmeisesti lännenratsastus lauantaina.