Ouluun Kuninkuusravit 2025

to 2. heinäkuuta 2020 09.13.00

Suomen Hippoksen valtuuskunta on valinnut tulevat kuninkuusravipaikkakunnat. Oulun kuninkuusravi-isännyys on päätetty vuodelle 2025. Jo tätä ennen olimme valmiita kantamaan vastuuta tämän vuoden ns. digi-kunkkareissa. Jos ei muuta, niin päätöksemme ja työmme sai osaltaan aikaan sen, että kuninkuuksista kilpaillaan tänäkin vuonna. Nyt alunperin aiotulla kuninkuusravipaikkakunnalla Seinäjoella. Toivon mukaan muutoksia tulisi myös päätökseen ravien ajamisesta ilman yleisöä. Rajoitettu yleisömäärä ja hyvät turvatoimet takaisivat oikean kuninkuusravitunnelman ja antaisivat järjestäjillekin jonkinlaista vastinetta juhlan järjestämisestä.

Kuninkuusravipaikkakuntien valintaan liittyy aina pelejä ja jälkipuintia. Ouluunkin on nyt kohdistettu arvostelua. Ajatuksia kuninkuusravien valintamenettelyn muuttamisesta on noussut esille. Ikävät puheet ja - asiat saattavat joskus johtaa tilanteen paranemiseen. Tulevat vuodet näyttävät, käykö kuninkuusravien valintamenettelyn suhteen näin.

Kuninkuusravien historia on pitkä ja maineikas. Hienoja hevosia ja värikkäitä ihmisiä suurten voittojen takana sekä tarinoita, jotka elävät vielä pitkään kuninkuusravien jälkeen. Kaikkien nykyisten kuninkuushevosten sukutauluista löytyy näitä hevosia ja niihin liittyviä asioita. Historia seuraa hevosten mukana ja suomenhevonen on elävä osa Suomea ja sen historiaa. Muun muassa siksi kuninkuusravit on ravivuoden tärkein kilpailu.

Aika menee nopeasti ja Oulun kuninkuusraveihin valmistautuminen alkaa varhain. Sitä ennen käymme monia hyviä kisoja ja teemme työtä raviurheilun ja hevosaatteen puolesta. Tässä vaiheessa on aika kiittää tukijoitamme, erityisesti Oulun kaupunkia sekä tietenkin kaikkia niitä, jotka ovat tehneet työtä Oulun kuninkuusravien hyväksi. Toivotamme onnea Seinäjoelle tämän ja ensivuoden osalta. Perinteitä hyvien suomenhevosten osalta löytyy erityisesti lakeuksilta. Myös niitä, jotka eivät kuninkuusravihaussa nyt menestyneet on syytä muistaa. Raviurheilu tarvitsee yhteistyötä ja asioita, jotka yhdistävät. Myös silloin, kun kaikki ei mene toivotulla tavalla.

Me Oulussa iloitsemme tulevasta kuninkuusravijuhlasta. Kaikkien viime vuosien vaikeuksien jälkeen voi hyvällä perusteella todeta, että me olemme tämän ansainneet. Oulu tulee järjestämään vuonna 2025 ne kaikkien aikojen kuninkuusravit, sen me lupaamme!

Kari Eriksson