Suomenhevonen osa elävää maaseutua-hanke, Ylivieskassa su 30.4.

pe 17. maaliskuuta 2017 11.46.00


Suomenhevonen osa elävää maaseutua-hanke

Ylivieskassa sunnuntaina 30.4.2017
Klo 10.00-14.00 Keskisen ravikeskus, Ylivieska
Suomenhevonen – osana elävää maaseutua-hankkeella pyritään lisäämään suomenhevosen kasvatusta ja innostamaan yrittäjämäisen kasvatustoiminnan lisäämiseen. Pyritään aktivoimaan alueen yrittäjiä panostamaan suomenhevosiin yritystoiminnassaan ja löytämään suomenhevosen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Samalla pyrimme paneutumaan niihin asioihin, millä voisimme turvata kansallisrotumme tulevaisuuden myös taloudellisesti vaikeina aikoina, koska hevosala luo työpaikkoja maaseudulle. Hankkeen rahoitus tulee ELY-keskukselta Maaseudun kehittämisrahastosta.

Luennon aiheena on ”Suomenhevosjalostus- ja kasvatus” Tilaisuus on maksuton ja alkaa Katri Helmisen luennolla suomenhevosen väreistä ja perinnöllisistä sairauksista, jonka jälkeen Harri Voutilainen kertoo omasta kasvatustoiminnastaan. Lopuksi Pekka Auhtola puhuu varsan käsittelystä ja näyttää käsittelyä käytännössä. Luennolla on varattu aikaa myös keskustelulle ja kysymyksille.
Tervetuloa!
Lisätietoja hankkeesta löydät Oulun raviradan nettisivuilta: www.oulunravit.fi tai Suomenhevonen osa elävää maaseutua- hankkeen facebook-sivuilta