Suomenhevoset radalle!

su 19. toukokuuta 2019 11.10.00

Oulun ravirata on saanut Suomen Hippokselta luvan järjestää ravipäiviemme yhteydessä yhden lähdön aloittaville suomenhevosille, paikallisravilähtöjen säännöillä. Tarkoitus on tukea kotimaista ystäväämme ja helpottaa kilpailu-uran alkua. Suomenhevosten aloituslähtö ajetaan ravien alussa totalisaattorin ulkopuolella. Aloittavat suomenhevoset saavat mahdollisuuden tutustua tulevaan työpaikkaansa oikealla tavalla. Valjastuskatokset, kuulutukset, musiikki, mainokset ja tietenkin, ne vieraat hevoset, ovat nyt nähtävillä oikeassa kilpailutilanteessa, oikealla raviradalla.  

Suomenhevonen tarvitsee aloitussarjoja valmistuakseen oikeaksi kilpahevoseksi. Oulun ravirata tarjoaa kilpailu-uran aloittamiseen hyvän mahdollisuuden. Toivottavasti tulevat ravikuninkaat ja -kuningattaret sekä legendaariset kilparuunat aloittavat uransa Oulun aloituksesta. Olemme nimenneet suomenhevosten aloituslähdön nimellä Eri-Poika. Tämä kotikaupunkimme Oulun ja Oulun oman ravikuninkaan Eri-Pojan ja sen omistaja / valmentaja / ohjastajan Lauri Kontion kunniaksi.

Ensimmäinen Eri-Poika lähtö ajetaan jo Oulun seuraavissa raveissa 27.5.2019. Tämän jälkeen pyrimme ajamaan Eri-Poika lähdön joka raviemme aluksi sekä järjestämään heinäkuun alkupuolella puhtaat paikallisravit kaikille suomenhevosten ja kesäravien ystäville. Loppusyksystä aloittelijoidemme jo kehityttyä konkareiksi, pidämme mahdollisesti taukoa asiassa, mutta jatkamme taas kevään tullen. Pyrimme ajamaan lähdön vähäiselläkin hevosmäärällä. Harjoitus ja rutiinin saaminen on pääasia. Tervetuloa Eri-Poika lähtöihin Oulun Äimärautiolle!