Superviikonloppu pe-la 6.-7.9.2019

ma 2. syyskuuta 2019 17.12.00

Edessä on Äimärautio suuri Superviikonloppu!

Perjantaina ja lauantaina järjestettävä kaksipäiväinen hevoskarnevaali tarjoaa upean kattauksen huippuraviurheilua ja esittelee hevostaloutta kaikessa monimuotoisuudessaan.

Superviikonloppu starttaa perjantain SP Optia-lounasraveilla. Kilpaa aletaan ajaa kello 12, ja raveihin on vapaa sisäänpääsy. Päivän kohokohtia ovat perinteeksi muodostuneen Heinäpään Herruus -ohjastajaottelun osakisat.

Heinäpään Herruudesta kamppailevat legendaariset ”Heinäpään pojat” Jorma Kontio ja Pekka Korpi sekä kotiradan kestomenestyjät Jukka-Pekka Niskanen ja Tapio Kalaja. Haasteen heittää Äimäraution ohjastajaliigan neljä parasta (elokuun lopun tilanne) Mauri Jaara, Santtu Raitala, Tuomas Pakkanen ja Ville Pohjola sekä nuorten kuskien Salamakypärät-kisan kärkikvartetti Arna Ruohomäki, Taneli Säde, Olli-Pekka Holopainen ja Niki Finnström. Kokemus vastaan nuoruus; kumpi on valttia?

Lauantai käynnistyy suuren suosion saavuttaneella Ookkonää Hevostellu -tapahtumalla kello 10. Se järjestetään yhteistyössä Kaleva Median ja Pohjolan Hevosystävät ry:n kesken. Koko perheen viihtyisään tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Paikalla on runsaasti mielenkiintoisia esittely- ja myyntipisteitä. Ohjelmassa on vikellys-, katrilli-, esteratsastus- ja raviratsastusnäytöksiä sekä keppari- ja ponipuuhaa. Paikalla on Pohjois-Suomen eskadroona.

Ookkonää Hevostellu -tapahtumasta saa jäädä ilmaiseksi seuraamaan kello 13:30 alkavia syyskauden ykkösraveja. Radalla nähdään niin kotimaisen raviurheilun kiintotähdet kuin tulevaisuuden kirkkaat toivot.

Edessä on raviurheilun uuden pääsarjan Kavioliigan suuri ensi-ilta. Kavioliiga-lähdöt ovat samalla perinteisiä OP Grand Prix'tä.

Lämminveristen Kavioliigaa tähdittää viimeksi haamujuoksun tehnyt ja absoluuttista SE:tä 09,7 sivunnut Sobel Conway. Suomenhevosten Kavioliiga-avauksen huippunimi on hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus. Vastaansa ensimmäistä kertaa kuninkaana kilpaileva Tähen Toivomus saa hurjan veljesparin Vixen – Vixus.

Suomenhevosten Oulu Express-finaalissa loistaa yksitoista kertaa peräkkäin voittanut megalahjakkuus Parvelan Retu. Pohjoisen varsavoimaa finaaliin tuo Toivotuli, joka on voittanut viidesti peräkkäin.

Lämminveristen puolella iskevät yhteen kaukalon tuttujen ja armaiden kilpakumppaneiden Oulun Kärppien ja Tampereen Tapparan Raviliiga-varsat Mercedes Match ja Marschall Match. Kohtaamista höystävät karsinnoissa vakuuttanut Raskolnikov Frido sekä pussiin juuttumisistaan sisuuntuneet Main Stage, Sahara True Lies ja Samurai Comery.

Lauantai alkaa Nordic Cup-finaalilla, jossa kohtaavat kokonaiskisan voitosta vääntävät I Feel On Fire, Emmanuel de Gigue, Zulamit ja Blue Cates.

Ravien jälkeen ei ole Äimärautiolta kiire mihinkään, sillä After Race Party jatkuu ravintola Äimän Hovissa aina kello 21 saakka. Tarjolla on juomia joka makuun sekä pientä purtavaa. Ravintolaan pääsee ravien jälkeen sisään ilman pääsymaksua ja pöytäpaikkaa. After Race Partyjen päätyttyä lähtee radalta ilmainen bussikuljetus Oulun ytimeen, Bar Ihkuun!

Täyttä ravia Äimäraution Superviikonloppuun!

Liput lauantain raveihin: 10 euroa / 5 euroa, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Ookkonää Hevostellu -tapahtumasta saa jäädä vailla veloitusta seuraamaan raveja. Voimassa olevalla OP Oulun omistajajäsenkortilla tai omistajatunnuksella varustetulla OP-visa -kortilla vapaa pääsy. Lisäksi Voimassa olevilla Kärppäkannattajat-, SHKL- ja Raviliiga Oulun Kärpät tai Raviliiga Tappara -jäsenkorteilla vapaa sisäänpääsy.

Alennettuun hintaan oikeus eläkeläisillä, opiskelijoilla ja varusmiehillä. Lisäksi alennuksen esittämällä Säästöpankki Optian pankkikortin tai Pohjoista Voimaa -etuasiakaskortin.