Tärkeää tietoa kilpailijoille ja medialle

ke 27. toukokuuta 2020 11.50.00

Kilpailuohjeet, Oulun ravit (päivitetty 5.6. klo 11:14)

Tallialueelle saavat tulla ainoastaan kilpailuihin osallistuvat ohjastajat, valmentajat, hoitajat ja mahdolliset hevosauton kuljettajat. Saapuvien henkilöiden määrää rajoitetaan. Raveissa tulee noudattaa poikkeusajan ohjeistuksia.

Yleisiä ohjeita:

Kilpailualueelle pääsevät ainoastaan raveissa työskentelevät toimihenkilöt, kilpailevien hevosten ohjastajat, valmentajat ja hoitajat sekä hevosauton kuljettajat. Sisääntuloportilla tarkastetaan henkilömäärät. Pyydämme, että valmentajat tekisivät listat töissä olleista, jos tartuntaketjuja myöhemmin pitää jäljittää.

Varustemyymälöihin pääsevät henkilöt, jotka ovat ennakkoon ilmoittautuneet myyjille ja joiden nimet ovat talliportin listalla.

Kaikkien on noudatettava terveysviranomaisten antamia hygieniaa koskevia ohjeita. Sairaana ei saa tulla paikalle. Älä saavu paikalle, vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita. Jos kuulut riskiryhmään, älä saavu ravipaikalle. Muista käsihygienia! Käsien pesu saippualla ja käsidesin käyttö on tärkeää. Käytä hanskoja mahdollisuuksien mukaan. Yski oikein. Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan ja pese tai desinfioi kädet yskimisen jälkeen.

Kilpailualueella kaikkien on jakaannuttava niin, että kaikki pitävät riittävän turvavälin toisiinsa. Yhteiskäytössä olevat tilat, esineet ja välineet puhdistetaan säännöllisesti. Ohjastajia suositamme vaihtamaan vaatteet autossa. Pukuhuoneen käyttöä vältettävä. Pääsy pukuhuoneeseen vaatii järjestyksenvalvojan luvan. Ohjastajien pakollisia alkometripuhallutuksia ei tehdä. Puhallutus vain erikoistilanteessa.

Sisäänkirjoitukseen pääsee toimihenkilöiden lisäksi vain yksi henkilö kerrallaan suorittamaan hevosen osallistumiskuittauksen suullisesti ja noutamaan voilokin, jonotus tapahtuu ulkopuolella. Suositellaan osallistumismaksun maksamista netin kautta, pyritään välttämään käteisen rahan käyttöä. Kengitys- ja kärrytiedot ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan mobiililaitteilla. 

Kilpailunumerot palautetaan lähdön jälkeen sisäänkirjoituksen edessä olevaan laatikkoon, josta toimihenkilö pesee ja desinfioi ne seuraavaa kertaa varten.

Tallikahvio Äimän veto palvelee 

Tallialueella tallikahvio ja makkarakioski ovat auki. Nettisivuiltamme löydät ruokalistan. Suosittelemme korttimaksua.

Voit tehdä ruokatilaukset myös ennakkoon numerosta: 0400 013 7336

Median akkreditoituminen

Median edustajia pyydetään akkreditoitumaan ravikilpailuihin ennakkoon. Näin järjestävä ravirata voi valmistautua alueelle saapuvien ihmisten määrään ja tarvittaessa olla heihin yhteydessä.

Ravikilpailuihin saapuvia median edustajia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse suoraan raviradalle. Ilmoittautuessa tulee kertoa media, jota toimija edustaa, sekä se, haluaako työskennellä tallialueella vai yleisöalueella ja toivooko pääsyä kuvaamaan keskikentälle. Liikkuminen tallialueen ja yleisöalueen välillä ei ole mahdollista.

Ravikilpailuissa on mahdollista tehdä haastatteluita turvaetäisyydet huomioiden. Haastatteluita voidaan tehdä myös puhelimitse ja kilpailijoiden yhteystietoja löytyy mm. Hippoksen Heppa-järjestelmästä. Ravirata ja Hippoksen viestintäosasto auttavat mielellään kilpailijoiden tavoittamisessa.

Valokuvaajien ja tv-kuvaajien saapuminen ravikilpailuihin on akkreditointikäytäntöä noudattaen mahdollista, ja kuvaaminen on sallittua tallialueella sekä maalisuoralla turvaetäisyydet huomioiden. Myös kuvaajien tulee huomioida, että tallialueen ja yleisöalueen välillä liikkuminen ei ole mahdollista. Keskikentällä kuvaaminen on mahdollista joillakin raviradoilla. Keskikenttä kuuluu kilpailu- ja tallialueeseen, eikä sieltä ole kulkua yleisöalueelle.

Maksa osallistumismaksu ennakkoon

Koronaturvallinen ennakkomaksu myös nopeuttaa sisäänkirjoitusta. Selkeä ja helppokäyttöinen verkkopalvelu tarjoaa kilpailijalle mahdollisuuden maksaa osallistumismaksu ennakkoon tai paikan päällä omalla mobiililaitteellaan tai tietokoneellaan. Palvelua voi käyttää hevosen valmentaja, omistaja tai tarvittaessa muu taho. Voit tilata puhelimeesi linkin, jolla voit maksaa osallistumismaksuja. Lähetä tekstiviesti OSALLISTUMISMAKSU numeroon 16499. Viesti on veloitukseton. Tallenna linkki puhelimesi suosikkeihin, niin voit käyttää sitä jatkossa maksujen maksamiseen. Tietokoneella palvelu löytyy osoitteesta https://osallistumismaksu.fi/