Torstairavit to 23.1.2020 klo 18

su 19. tammikuuta 2020 23.01.00

Vuoden raviradalla Oulun Äimärautiolla juhlitaan ja ravataan torstaina kello 18 alkaen! Ponilähtö juostaan jo 17:30, ja ennen ravien alkua kuullaan myös Äimäraution johdon mietteitä lauantaina Ravigaalassa myönnetyn arvostetun Vuoden ravirata 2019 -palkinnon tiimoilta.

Raveihin on ilmainen sisäänpääsy. Pohjolan Hevosystävät ry haluaa täten kiittää palkinnon takana olevaa tärkeää osatekijää, yleisöä. Lisäksi paikan päällä on tarjolla kakkukahvit.

Illan juhlavuutta lisää se, että ravien ohessa palkitaan Äimäraution viime kauden parhaita. Kuskiliigan voitti Ravigaalassa Vuoden ohjastajana palkittu Santtu Raitala. Hän otti Oulusta viime kaudella 35 voittoa. Voitokkain valmentaja oli Antti Ojanperä 14 ykkössijallaan. Kultajousi-hoitajaliigan kärkinimi oli Marika Salin. Hänen hoidokeilleen tuli 12 täysosumaa.

Poniohjastajapörssin ylivoimainen ykkönen oli 12 voittoa ajanut Eveliina Hietanen. Lämminveriliigan murskaava voittaja oli Jaana Haapakosken ja Sakari Peuraniemen omistama Backward's Boy, joka leikkasi maaliviivan seitsemän kertaa ykkösenä. Suomenhevosliigan vei nimiinsä kolmesti ykköseksi yltänyt Hissun Turbo (om. Helena ja Mikko Väisänen).

Ravintola Äimän Hovi tarjoaa maukasta torstai-illallista sekä aitiopaikat ravien seuraamiseen. Varaa oma pöytäsi jo etukäteen numerosta: 0400-137 336.

Ja Äimärautiolla viihtyy koko perhe! Ravinuoret järjestävät lapsille mukavaa touhua ja hevosaiheista puuhaa.

Radalla käydään kymmenen tasokasta lähtöä. Lämminveristen ykkössarjan ennakkosuosikki on vanttera voimanpesä Minto's Don Juan, joka hakee upean uransa 32. voittoa. Haastaja tulee Petteri Joen tallista. Näyttävä punarautias Only Eyes Broline päätti kauden 2019 Bodenin kakkoseen, ja ori hakee uuden vuoden aluksi paluuta voittojen tielle. Joella kulki jo Äimäraution kauden avauksessa, sillä hänen talliinsa tuli tuolloin kaksi ykkössijaa.

Tositoimissa nähdään myös Äimäraution lämminveriliigan hallitseva mestari Backward's Boy.

Kylmäveristen kovimmassa koitoksessa käydään korkeilla voittoprosenteilla kisaavien huippumenijöiden Vaelluksen, Drakenin ja Eetin välinen vääntö.

Ilta voi päättyä italialaisvalmentajavirtuoosi Giuseppe Pistonen juhliin, kun hän marssittaa tallistaan ensin starttiin BWT Dallasin ja sitten BWT Dakotan.

Täysipainoisen ravi-illan annin täydentään 16 ratsukon välinen raviratsastuslähtö, Winter Monté Meeting.

Täyttä ravia vuoden raviradalle Äimärautiolle!