Vihjeet 10.12.2020

09.12.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

.

.

.

Toto5-vihjeet:

Lähtö 4, Toto5-1 - A: 8,10,4,5 B: 7,12,11,6
Ponsse Cupin kahta viimeistä finaalipaikkaa lähtee tavoittelemaan tasokas varsalauma. 8 Torrent d’Inverne voitti Suomeen muuton jälkeen kaksi kertaa helposti ja jatkaa selvästi vaativampaan tehtävään. Menohaluinen ruuna lähti viimeksi auton takaa puolireippaasti ja pystyy varmasti kuskin satsatessa vielä kovempaan kiihdytykseen. Keulaan asti voi olla silti vaikea päästä. 10 Galileo Way sai viimeksi ilmaiset keulat ensimmäisellä takasuoralla ja hallitsi jatkossa ilman ongelmia. Ruuna teki edellisessä kilpailussa väkevän suorituksen keulahevosen ulkopuolelta ja kiri aiemmissa starteissa taustalta vahvasti. Takarivi haittaa, mutta Hannu Torvinen ajanee aikaisin eteenpäin, jos eturivin hevoset pääsevät nopeasti sopuun juoksupaikoista.

4 Cankus Xport juoksi Kuopion karsinnassa toisessa ulkona ja hävisi kakkossijan sekä finaalipaikan alle metrin erolla. Esitys oli positiivinen, ja niin oli myös viime Seinäjoen suoritus, vaikka ruuna tippui maalisuoralla pois totosta. Kiristä tuli hieman liian pitkä ja etupainotteinen. Ruuna sai arvonnassa suosikeista parhaan paikan, mutta ei taida pystyä hyödyntämään sitä keulapaikan arvoisesti. 5 Flex To Wheels eteni Rovaniemellä keulaan kierros ennen maalia ja voitti tätä helpomman vastuksen selvällä marginaalilla. Talvirata näytti sopivan hevoselle hyvin. Edellinen startti oli 75-divisioonakarsinta, ja ruuna jäi keulahevosen taakse umpipussiin. Nopea avaaja on tiukimmin kiinni keulapaikassa. 7 Valorous Leader kohtasi Kasvattajakruunun finaalissa maamme kärkitammoja ja pysyi taustalla uusilla ennätyslukemillaan. Viimeisin ”normaalilähtö” päättyi voittoon, kun tamma kiri toisesta ulkoa 14-vauhtia ykköseksi. Tamma juoksee nyt vuotta vanhempia vastaan, mutta riittää viime kuntonäyttöjen perusteella korkealle tässäkin.

Lähtö 5, Toto5-2 - A: 1 B: 3,6,14,12,7,13,8,15,11,16,4,10
1 Exploding Anna kohtaa aiempaa sopivamman vastuksen ja on volttilähdön selvittäessään kiinni voitossa. Tamma eteni Ylivieskassa pitkällä kirillä kakkoseksi ja hävisi vain 13-vauhtia lopettaneelle Indyana Jonessille. Jyväskylän startissa oli tarjolla kolmoskaistaa avauskierroksen ajan, eikä tammalle jäänyt vauhdinjaon myötä mitään mahdollisuuksia takajoukoista. Viime Äimäraution vierailulla tuli ikävä maalisuoran laukka, joka taisi viedä voiton. Exploding Anna on laukkaillut aiemminkin, mutta suoritusvarmuus on parantunut kauden aikana merkittävästi. Vahva suosikki ja kelpo varmaehdokas vaikealla kierroksella.

3 Isiah Boko juoksi Teivossa keulan takana ja jäi sinne lopulta pussiin, mutta kuskilla oli pyynti päällä jo loppukurvissa, eikä voimia varmasti jäänyt paljoa varastoon. Ruuna teki marraskuun alussa Teivossa oikein positiivisen loppukirin, mutta oli seuraavaan starttiin johtopaikalta pettymys. Ihan paras taso tuntuu olevan hukassa, mutta lähtö on nyt suosikki poislukien sopivan näköinen. 6 True Lance sai viimeksi paikan toisesta ulkoa ja pääsi odottelemaan kiriinlähtöä aina maalisuoran alkuun saakka. Ruuna ohitti sisäpuolella ravanneet, mutta ulkopuolella kirinyt puristi päätösmetrit paremmin. Esitys oli joka tapauksessa parempi kuin marraskuun aiemmissa starteissa. 14 Absolut Arctica jää usein vapaalla radalla painamaan ohjille, mutta sopivalla selkäjuoksulla hevosen paras kiripätkä säästyy loppuun. Tuo taktiikka toi taulussa näkyvän voiton, kun ruuna eteni toisesta ulkoa 300 metrin kirillä ykköseksi. Nopealla avaajalla on mahdollisuus saada hyvät kyttäysasemat takamatkaltakin. Syyskuussa Mikkelissä mailin 12,4-vauhtia painellut 12 Exotic Linda on parhaimmillaan ollessaan 75-tason tamma, mutta viime starttien esitykset olivat kaukana siitä tasosta. Tehtävä on paperilla oikein passeli,mutta parannusta kyllä vaaditaan.

Lähtö 6, Toto5-3 - A: 5,7,2 B: 9,1,4,3,10,11,6,8,12
5 Vihjeen Vinha palasi Ylivieskassa vuoden tauolta ja jäi keulasta kakkoseksi, kun takana vaaninut 9 Tähtitie iski maalisuoralla yllätykseen. Ikäänsä nähden vähän startannut ruuna parantanee otteitaan, ja sitä vaaditaankin tässä selvästi tasokkaammassa porukassa. Lähtönopeus riittänee keulojen puolustamiseen, vaikka myös toinen A-hevonen osaa avata auton takaa lujaa. 7 Noriina jatkaa kolmen voiton putkessa, ja täysin omilla ansioillaan. Tamma eteni viimeksi johtoon loppukurvissa ja oli matkalla kohti selvää voittoa, mutta jäi maalisuoralla odottelemaan muita, eikä marginaali kasvanut suureksi. Tämän lähdön voittaminen vaatinee uusia ennätyslukemia, mihin Noriina nykykunnossaan pystyy.

2 Suvimyrsky Ram kiri Oulun startissa lähimmäksi Noriinaa ja suoritti parikymmentä metriä maalin jälkeen ohituksen. Rovaniemellä lähtö oli tätä kevyempi, ja vahva ruuna puski voittoon puolimatkan laukasta huolimatta. Hevosessa vaikuttaa olevan paljon tehoja sisällä, mutta laukkaherkkyyden vuoksi kaikkea ei voi laittaa peliin. Lähtöpaikka on paras mahdollinen rauhallista starttia ajatellen. 9 Tähtitie jatkaa elämänsä iskussa, mutta laukkaherkkyys pakottaa jarruttelemaan pelimielessä. Ruuna paikkasi kahdessa viime Kuopion startissa alkulaukkansa tosi vahvasti ja osoitti tähän porukkaan riittävät vauhtivarat. 1 Tuutinki on loistoasemissa ja saanee juoksun, mutta viime startin tasainen suoritus arveluttaa. Hannu Hietanen nosti tamman puolimatkassa keulan rinnalle, mutta maisema ei enää maalisuoralla vaihtunut. Selkäjuoksu ja lyhyt kiri voi olla tässä avain voittoon.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka - A: 12,11,9 B: 3,13,10,8,14,5,2,7,4,6,15
Takahevoset ovat ennakkoon vahvoilla 15 hevosen ryhmäajossa, mikä voi tietää kovia liikenneruuhkia kirikierrokselle. 12 Surprise Leader punnersi Rovaniemellä reilun kierroksen kirinsä tinkimättä perille saakka ja ansaitsi kolmosrahansa. Ruuna on sekä nopea että vauhtikestävä, eikä sillä tarvitse jäädä katselemaan parijonoon muiden tekemisiä. Taulun ylimmät kisat olivat tätä selvästi kovatasoisempia 75-lähtöjä, ja Surprise Leader otti totosijat erittäin hyvillä suorituksilla. Viime startin perusteella jäärata sopii hyvin. 11 Noble Boy S eteni Seinäjoella voimalla keulaan, otti vauhtia merkittävästi pois ja voitti vakuuttavasti. Ylivieskassa taktiikka oli vastaava, mutta ruuna tippui 3100 metrin matkalla aivan lopussa ulos kärkitaistosta. Keulapaikka ei ole mikään elinehto tälle hevoselle, kuten taulussa näkyvä Vermon startti osoitti. Noble Boy S lopetti tuolloin kolmannesta ulkoa neljättä rataa pitkin 11-vauhtia.

9 Lastsundayinmay pääsi viimeksi suosiolla keulaan ja sai vetää rauhallista tahtia, mutta yksi teräväkirisempi tuikkasi maalisuoralla ohi. Tamma teki edellisessä startissa sijoitustaan paremman esityksen selkäjuoksulla ja saanee tässä sujuvan reissun parijonon puolivälissä. 3 Essi Van Press jäi viimeksi loppukaarteessa pussiin, eikä sijoitukseen kannata kiinnittää huomiota. Edellinen suoritus keulan takaa oli pettymys, mutta tätä ennen tamma jäi kaikki voimat tallella pussiin. Nopea avaaja ottanee ensimmäiset keulat ja saa taas juoksun kärkiporukassa.

Lähtö 8, Toto5-5 - A: 2,5,8 B: 3,9,4,10,11,7,1,6
2 Minto’s Don Juan on hyvän lähtöpaikkansa turvin suosikki, ja siitäkin huolimatta että viimeisin keulasuoritus päättyi pieneen taipumiseen. Matkavauhti oli Kuopiossa polveilevaa, mutta kyllä ruunan suoritus oli pettymys – ja etenkin edelliseen starttiin nähden. Minto’s Don Juan voitti tuolloin johtopaikalta suunnilleen tämäntasoisen porukan, eikä joutunut antamaan aivan kaikkeaan. Tällä kertaa eturivissä on muitakin nopeita, eikä johtoon pääseminen ole varma asia.

5 Orlando Knick on ollut viime aikoina epäonninen. Ruuna laukkasi Kuopiossa toisen kurvin alussa ahtaassa paikassa ja kiri vielä hylättynä mukaan kärkiporukkaan. Viimeksi kohtaloksi koitui pussitus keulahevosen taakse. Kunto riittää lievässä ylisarjassakin varmasti, eikä ruuna ole kovin kranttu juoksupaikan suhteen. 8 Elliot Web sai Seinäjoella itselleen harvinaisen tarkan sisäratajuoksun ja kiri taktiikkajuoksussa loppua 11-vauhdilla. Ruuna osoitti jatkavansa kunnossa edellisen hieman tasaisemman suorituksen jälkeen. Paikka on paha, mutta hevosen moottori kestää ylimääräiset metrit. 3 Rhapsody Ås juoksi Bodenissa taustalla sisärataa pitkin ja oli aseeton loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa. Vaikea ruunaa on mennä moittimaan. Skellefteåssa lähtöpaikka oli vaikea, ja ruuna kiri loppua porukan ulommaisena hyvin. Nyt tiedossa on sopiva juoksu kärkiporukassa. 9 Leader Brodde avasi viimeksi alle kymppiä keulaan ja oli pitkään kiinni voitossa. Ruuna teki edellisissä starteissa vahvoja loppukirejä selkäjuoksujen päätteeksi. Takarivi rasittaa, mutta edestä lähtee nopea suosikki ja luvassa on paikka kärkihevosten peesistä.

Muut lähdöt:

Lähtö 1 - A: 4 B: 5,2,1,3
4 Otava Pee kulki paikallistason palkinnolla ajetussa kolmevuotislähdössä kirikierroksen alle 40-vauhtia ja oli hyvä kakkonen. Ruuna on tuon suorituksen turvin suosikki, mutta tähän lähtöön parhaat vihjeet saa radan varresta lämmitykset ja pruuvilähdöt seuraamalla. 5 Luraus ei ollut viimeksi ihan yhtä vakuuttava kuin Otava Pee, mutta voimasuhteet voivat muuttua nuorilla kilpureilla nopeasti.

Lähtö 2 - A: 1,7 B: 2,4,6,5,8
Uransa kahdella OK-suorituksella avannut 1 Steady Stride saa nappiasemista suosikin aseman. Tamma jäi viimeksi keulasta kolmanneksi saatuaan painetta jo kolmannesta puolikkaasta alkaen. Nyt koko matkan johtoon näyttäisi olevan hyvät saumat, sillä tehtävä on jopa viime kertaa helpompi. 7 Teisifone ei ole pystynyt hetkeen parhaimpaansa, mutta on mukana erittäin sopivassa sarjassa pienen paalun takana. Tamman kirivoima kantaa tässä pitkälle.

Lähtö 3 - A: 7 B: 1,8,9,2,6
7 Tinderi eteni Joensuussa aikaisin keulan rinnalle ja taisteli 23-vauhtisessa lopetuksessa voitosta perille saakka. Ruuna teki hyvän suorituksen samalta juoksupaikalta myös edellisessä startissa, mutta laukkasi maalisuoralla kärkitaistosta. Laukka voi tulla tässäkin, mutta normaalisuorituksella Tinderi on vaikea voitettava. 1 Punta-Pate lähtee vetämään joukkoa ja voi vetää pitkään, mutta lopullista suoritustasoa on mahdoton arvioida pitkältä tauolta. Keulan luovuttaminen suosikille voisi tuottaa kakkossijan.

Lähtö 9, Troikka - A: 3,1,2,8 B: 5,10,6,4,7
Moni pelihevonen palaa erimittaisilta tauoilta, mikä vaikeuttaa arviointia tuntuvasti. 3 Bwt Eden teki reilut kaksi viikkoa sitten Porissa kelpo suorituksen toisesta ulkoa ja nousee tuoreen kuntonäytön voimin suosikiksi. Tamma oli edellisessä startissa vielä hieman parempi ja hakee tässä nopeana avaajana koko matkan johtoa. 1 E.V. Esko on ollut hyvä oikeastaan joka starttiin, mutta kilpailu on ollut valitettavan katkonaista. Ori on tässä seurassa lähellä troikkasijaa, jos kunto on OK heti tauolta. Peräti vuoden tauolta palaava 2 Lex Legacy aloitti uransa oikein lupaavasti, ja nyt nähdään missä mennään pitkän huilin jälkeen.

Lähtö 10 - A: 10,9 B: 11,6,13,7,14,8,5,3,2,1,12,4
10 Niemen Julius on suosikki vajaan parin kuukauden tauosta huolimatta. Ruuna teki ennen taukoa jatkuvasti hyvää työtä, ja taulun ainoa heikompi sija selittyy liian vaikealla juoksunkululla. Viime voitto irtosi keulasta ilman ongelmia, ja tuon startin perusteella ruuna pystyy lähiaikoina alle tähtivauhteihin. 9 Maukan Muisto juoksi Ylivieskassa lähes koko matkan toisella ilman selkää ja puristi 30-vauhtisella kirikierroksella niukasti kärkeen. Ruuna voi olla lyhyemmällä starttivälillä vielä hieman parempi.

Vihjeet