Vihjeet 10.8.2020

09.08.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

Toto5-vihjeet

Lähtö 4, Toto5-1 - A: 4 B: 6,1,5,3,8,7,9,11,2,10
Kriteriumvoittaja Cordiittan varsa 4 Core on niin suuri suosikki kuin vain kaksi kertaa startannut nelivuotias suomenhevonen voi olla. Ori sai uransa avauksessa rankkaa prässiä kirikierroksella, joutui vetämään kolmannen puolikkaan 27,5-vauhtia ja kesti vakuuttavasti voittoon. Mikkelin suoritusta ei voi moittia tappiosta huolimatta, kun ori paineli kiripuolikkaan 24-vauhtia ja hävisi vain loistojuoksun tehneelle keulahevoselle. Vastaava meno kantaa tässä pitkälle, vaikka viivalla on muutama muukin kykynsä osoittanut varsa.

6 Uhmapeli ei riittänyt Pikkupelimannissa kärkipäähän, mutta osoitti olevansa jo valmis tähtivauhteihin täydellä matkalla. Ruuna kiri edellisessä päätöskilometrin kolmatta pitkin 31-vauhtia ja nousi kakkoseksi. Suosikin lyöminen vaatii enemmän nopeutta kirivaiheeseen. 1 Mutti-Antti kohtaa merkittävästi tiukemman seurakunnan kuin uransa avauksessa, mutta voitto irtosi niin vakuuttavasti, että ori on pelihevosia tässäkin. Antti Isomaan suojatti lopetti keulasta 31-vauhtia ilmavan näköisesti ja pystyy varmasti ajalliseen parannukseen. 5 Kuumahuuma juoksi Vieremän reipastahtisessa lähdössä toisessa ulkona, eteni kirivaiheessa sisäkautta ja lähestyi voittajaa lopussa. Ruuna on mennyt starttien myötä koko ajan eteenpäin ja pystyy tässä lisäparannuksella tototaistoon. 3 Meno-Wille ei riittänyt vauhtien puolesta kärkihevosille viime kilpailuissa, mutta viimeksi kirilenkki sujui kuitenkin tähtivauhtia. Edelle rankattujen lyöminen edellyttää parannusta.

Lähtö 5, Toto5-2 - A: 6,10 B: 8,5,2,4,9,11,12,7,3,1
6 M.T.Master Don aloitti Suomen uransa viiden voiton suoralla, mutta seuraavat kaksitoista kilpailua taittuivat ilman ykkössijoja. Nyt taulussa on jälleen enemmän ykkösiä kuin muita sijoja, ja ruuna tuntuu löytäneen viime syksyn menohalut uudelleen. Seinäjoella tuli tappio saappaat jalassa, kun ruuna eteni alle kympin avauksessa lopulta keulaan saakka, ja uskomattoman juoksun tehnyt Amazing Warrior puski maalisuoralla väkisin edelle. Edellinen voitto lohkesi pääosin keulan rinnalta ja 11-vauhtisella kiripuolikkaalla. Keulajuoksuun näyttäisi olevan tässä hyvät saumat.

10 Smiley Match on tehnyt hurjat suoritukset kahteen viimeiseen kilpailuun ja jatkaa ennätysiskussa. Avoimet tammalähdöt alkavat olemaan jo ajankohtainen asia, vaikka hevonen on vasta viisivuotias. Eija Sorviston suojatti lopetti Joensuun taktiikkajuoksussa sisäradalta alle kymppiä ja ehti linjalla tasapääkakkoseksi. Edellinen lähtö oli parhaiden osalta huipputasokas Isla-ajo, ja tamma kiri neljännestä ulkoa 11-vauhdilla sisään. Tämä kisa ajetaan ennakkotietojen mukaan kengät jalassa, mistä pieni miinus. 8 Only Eyes Broline eteni Rovaniemen avoimessa lähdössä kirivaiheen ulkokautta ja otti kakkosrahat voittaneen Stay Alertin perässä. Ori oli parempi kuin vähään aikaan ja selvittää tarvittaessa raskaammankin reissun. Suosikkiparin lyöminen vaatii paljon. 5 Rapid Leader on juossut tauon jälkeen kaksi kertaa kesäraveissa ja tehnyt lievästi positiivista työtä. Ruuna sai vetää Kalajoella keulassa ensimmäisen mailin noin 19-vauhtia, mutta kaksi vastustajaa tuli lopussa ohi.

Lähtö 6, Toto5-3 - A: 7,2 B: 4,1,8,9,3,6,5,10
Pilvenmäki Specialin karsinnassa tasoerot näyttävät suurilta. 7 Cankus Xport on tehnyt hyvää työtä jo pitkään ja kirinyt ulkokautta kärkisijoille. Vieremällä juoksupaikka löytyi kolmannesta sisältä ja kiritilat maalisuoralle tultaessa. Ville Pohjolan ajokki spurttasi terävästi kakkoseksi keulasta hallinneen Whogonow’n tuntumassa. Edellinen lähtö oli tätä tasokkaampi mailin erikoiskilpailu. Cankus Xport juoksi koko matkan toista rataa pitkin, eikä voinut kymppiä lopettaneelle kärjelle mitään. Suosikki jäänee seiskaraiteelta alussa hännille, mutta pystyy kiertämään päätöskierroksen aikana koko porukan.

2 Cameleo Press jäi Mikkelin maalisuoralla kuuden hevosen rintaman taakse voimia tallella kiinni. Kaustisella ruuna kohtasi Cankus Xportin ja tuli tästä maalisuoralla niukasti ohi. Cameleo Press oli saanut juosta matkalla sisärataa pitkin, eikä tehnyt sinänsä parempaa suoritusta. Tamma seurasi Seinäjoella tallikaverin peesissä kakkoseksi ja teki repivässä matkavauhdissa hyvän suorituksen. 4 Isiah Boko juoksi Kaustisen karsintalähdössä keulassa, ja rinnalla matkannut Cankus Xport tuli maalisuoralla selityksittä ohi. Isiah Boko jäi voitosta pari mittaa ja teki hyvän suorituksen uusilla ennätyslukemillaan. Finaalissa tuli laukka neljännestä ulkoa 800 jäljellä, eikä hevosen lopullista iskukykyä nähty. A-kaksikon lyöminen vaatii suosiollista juoksunkulkua, mihin nopealla avaajalla on nelosradalta hyvät saumat. 1 Ego Hoss eteni Oulussa porukan perältä neljänneksi ja vaikuttaa nousuvireiseltä. Isokokoisella hevosella oli kaarteissa pieniä vaikeuksia, mutta maalisuoralla maisema vaihtui porukan parasta vauhtia.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka - A: 10,14,1,8 B: 4,15,7,2,6,13,9,12,11
Lantmännen Agro Stayer Cupin viimeinen karsinta näyttää paperilla tasaiselta, ja juoksunkulku voi nousta ratkaisevaan rooliin. 10 Gambling Face hävisi Pihtiputaalla vain Mas Champille ja jätti muun porukan selvästi varjoonsa. Viime Äimäraution lähtö oli paperilla sopivan näköinen, ja Gambling Face etenikin kirilenkin alussa heittämällä aina keulaan saakka. 11-vauhtinen välirepäisy maksoi lopussa sen verran, että yksi vastustaja pääsi kuittaamaan ohi. Juostava matka on edessä ensimmäistä kertaa, mutta se tuskin on ongelma huippukuskilla.

14 Stonecapes Pro voitti molemmat ennen koronataukoa ajetut karsinnat, ensin suuryllättäjänä ja sitten suosikkina. Kesäkuun voitto pitkällä matkalla Torniossa tuli vakuuttavasti, ja ruuna on tehnyt viime kilpailuissaan kelpo jälkeä selvästi tiukemmissa ympyröissä. Mikkelissä ruuna teki sisäradalta minkä pystyi, kun Don Williams lähti kirikierroksella 11-vauhtia maisemiin. Kaustisella lähdön kivenkova taso ja paikka keulan rinnalla olivat liian vaikea yhdistelmä. Nyt porukka on sopivampi. 1 Taj One pääsi etenemään Seinäjoella sujuvasti kolmanteen sisälle, mutta potku ei riittänyt hurjan kovassa seurassa edes rahasijalle. Kaustisella mentiin avausrinki 11,5-vauhtia, ja keulan takana juossut ruuna sitkisteli rahoille. Ruuna jatkaa tasapaksulla taululla, mutta viime kuntonäytöt ovat uran parhaat.

8 Twinquit juoksi Vieremällä neljännessä ulkoa ja eteni maalisuoran alussa ulkokautta hieman, mutta jalat sekosivat kovassa vauhdissa laukalle. Ruuna teki edellisessä laatusuorituksen alkulaukan jälkeen ja on muutenkin tehnyt hyvää jälkeä juuri pitkillä matkoilla. 4 Boogiewoogie Laday on riittävän kyvykäs tapaus ollakseen pelihevosia suoraan viiden kuukauden tauolta. Ruunan ura alkoi voittoputkella, mikä tarkoitti nopeaa sarjanousua, eikä viime starteissa tullut enää kärkisijoja. 3100 metrin lähtö ennen taukoa pilaantui pahaan pussitukseen viimeisellä takasuoralla. 15 Trouble Leader voitti Mikkelissä Stonecapes Pron ja oli lähellä totosijaa 75-tasolla. Seinäjoella tamma jäi pahaan katiskaan loppukurviin mentäessä, menetti paljon asemiaan ja lopetti ulkokautta hyvin rahoille.

Lähtö 8, Toto5-5 - A: 4,10,7 B: 6,3,5,11,2,8
4 Giro Sting pääsi Torniossa näppärästi toiseen ulos ja oli kirivaiheessa täysin omaa luokkaansa. Ruuna teki myös edellisissä hyvää työtä, mutta kaarrejuoksussa oli ajoittain suuria ongelmia. Viimeksi juoksu meni nätisti, ja hevonen sai ottaa kaarteet rauhassa. Nelosradalta juoksun onnistumiseen on hyvät saumat, ja Giro Sting on ilman kaarrejuoksuongelmia vaikea voitettava. 10 Maria Sånna on ollut heinäkuun starteissaan järjestäen sijoitustaan parempi, ja kello vahvistaa tamman loistovireen. Tamma kulki viimeksi Teivossa viimeiset 700 metriä 13-vauhtia ja nousi kolmanneksi. Edelliskerralla matkavauhdi oli totaalisen vastaan, mutta Maria Sånna jaksoi silti edetä lopussa ulkokautta. Kärki lopetti 10,5-vauhtia, eikä tamma jäänyt tuosta paljoa.

7 Saludador voitti Lieksassa toisesta ulkoa hallitusti, vaikka mutkitteli maalisuoralla hieman. Mikkelissä kärki lopetti kahtatoista, eikä ruuna saanut sisäradalta kunnolla kiritilaa. Lähtönopeudesta auton takaa ei ole vielä isoja näyttöjä, eikä juoksun onnistumisesta ole näin ulkoa takeita. 6 Honey Bee Web kulki viime kaudella hienosti ja avasi kautensa laukkaamalla Vieremällä ensimmäiseen kurviin. Tamma menestyy varmasti tälläkin kaudella, mutta kunto on tässä vaiheessa hämärän peitossa. 3 Mr Mccool taipui viimeksi keulan rinnalta hieman, mutta suoritus oli sijoituksen heikkenemisestä huolimatta aiempaa parempi. Ruunan lähtönopeus riittää tässä hyvien asemien saamiseen ja mahdollisesti keulajuoksuun.

Muut lähdöt

Lähtö 1 - A: 9 B: 1,3,5,6,4,8,7,2
Jouni Kukkohovin talliin siirtynyt 9 Eskolan Jans juoksi reilu viikko sitten Äimärautiolla Muhos-harjoitusraveissa ja antoi itsestään hyvän vaikutelman. Ruuna kiihdytti keulassa hiljalleen tahtia, kulki kirikierroksen 32-vauhtia ja kellotti loppuajan 35,0 kuskin istuessa kaikessa rauhassa. Samanlainen meno riittää tässä voittoon, ellei jompi kumpi paalun nelivuotiaista pääse karkuun. 1 Lennon Venkula juoksi kokeessa yksin, eikä näyttänyt menevän 40-vauhtisella kirikierroksella tosissaan. Laatutallista uransa avaava 3 N.P. Kalle on kokeen perusteella vielä keskeneräinen kilpuri, ja oriin otteet lämmitysajossa sekä esittelyn jälkeen kannattaa seurata.

Lähtö 2 - A: 7 B: 3,4,2,1,5,10,9,8,6
7 Tim Jerry avasi kilpauransa helpolla keulavoitolla ja kulki kirikierroksen hieman päälle 16-vauhtia. Kaustisella ruuna sai keulan takaa kiritilat vasta sata ennen maalia, eikä ehtinyt enää haastamaan vetoapuaan. Alla on kaksi positiivista suoritusta, eikä vastus näytä tässä juuri sen kummemmalta. Kajaanin startin perusteella juoksuradan paikka on OK, vaikka ruuna ei avannut tuolloin erityisen terävästi. 3 BWT Erie voitti Kalajoella sujuvan sisäratajuoksun päätteeksi, eikä varaa näyttänyt jäävän. Suoritus oli uran paras, starttiväli on nyt selvästi lyhyempi ja rattaille hyppää maan ykköskuski. 4 Favorit Brodde teki Kokkolassa tasaisen suorituksen neljännestä ulkoa ja kirivaiheessa sisäradalta. Ruuna voi terävöityä toiseen starttiin pitkän tauon jälkeen.

Lähtö 3 - A: 2,8,4,5 B: 7,6,1,3
2 Helkan Urho pysyi Kaustisen 25,5-vauhtisella kirikierroksella kärjen tuntumassa maalisuoralle asti, ja sitten alkoivat raviongelmat. Suoritus oli vauhtien puolesta oikein positiivinen, mutta lopun kankeus mietityttää. Seinäjoen voitto tuli keulasta tasaisella matkavauhdilla ja uusilla ennätyslukemilla. Kuukauden tauko voi olla tehnyt oriille pelkästään hyvää. 8 Koskelan Helemi juoksi Oulussa keulahevosen kannassa, eikä saanut lopussa mahdollisuutta. Tamma meni ennätyksensä pussitusjuoksulla ja saa nyt rattailleen Santtu Raitalan. 4 Mäen Eino voi laukata missä vain, mutta kuuluu viime kuntonäytöillään A-karsinaan. 5 Likusteri veti Vieremällä porukkaa, meni kiripuolikkaalla vinoksi ja laukkasi päätössatasella kärkitaistosta. Ruunalla ajettiin Ylivieskan maili uudella balanssilla, mikä näytti sopivan hevoselle pienestä alkulaukasta huolimatta.

Lähtö 9, Troikka - A: 5,10,8,9 B: 7,6,1,4,3,2
5 Perfect Reverie otti Tornion startissa pienen lähtölaukan ja eteni kirikierroksella viimeiseltä sijalta tasaisen hyvin kolmanneksi. Edelle jäänyt 10 T.P. Fromadream teki aika samantasoisen suorituksen, vaikka sitä ei rasittanut laukka. Sen viime startin ajolinjat menivät täysin nappiin, mutta ruunaa ahdistettiin maalisuoralle tultaessa molemmilta puolilta, eikä kuskilla ollut mahdollisuutta ajaa täysillä. 8 Blueray Savoy pystyy nykäisemään jossain vaiheessa matkaa erittäin kovavauhtisen pätkän, mutta pitkäkestoista kiriä on turha odottaa, kuten viimeksi nähtiin. Vakiokuskinsa vastikään menettänyt ruuna ei ole helppo ajettava, mutta kirikyky riittää voittoon. 9 Basswood Grove kohtasi Prix de Teivossa monta kovaa, jäi toiselle ilman vetoapua ja taipui loppukurvissa. Karsinnan kakkossija tuli neljännestä ulkoa 15-vauhtisella kirillä, ja samanlaisen suoritustason uskoisi riittävän tässäkin.

Toto5-vihjesysteemit:
Pieni systeemi:

4 Core (6,1)
6,10 (8,5)
7,2 (4,1)
10,14,1,8 (4,15)
4,10,7,6,3 (5,11)
80 riviä – 8 euroa

Suuri systeemi:

4 Core (6,1)
6,10 (8,5)
7,2,4,1 (8,9)
10,14,1,8,4,15,7 (2,6)
4,10,7,6,3 (5,11)
280 riviä – 28 euroa

Troikka / Lähtö 7

10 Gambling Face
14,1,8,4,15
14,1,8,4,15

20 riviä – 10 euroa

Troikka / Lähtö 9

5 Perfect Reverie
10,8,9,7,6
10,8,9,7,6

20 riviä – 10 euroa