Vihjeet 10.9.2016

09.09.2016

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

L2/7 Anaheim Kemp: Hevonen on löytänyt oman hyvän tasonsa ja suorittaa sen mukaan. Rovaniemellä oli kurakeli ja sen tiesi jo ennakkoon, että ruuna ei pysty parhaimpaansa. Viimeksi tuli alussa haparointi, mutta sen jälkeen voitto tuli varmasti. Juoksuradan paikka sopii tälle viime kerran voltin nelosta parempi. (Mauri Jaara)

L3/9 Little Donnie: En ole ajanut hevosta aiemmin, eikä se ole tässä vaiheessa minulle tuttu. Hyvin se vaikuttaa menneen viime aikoina. (Mauri Jaara)

L4/9 Lilin Jytky: Hevonen voi parantaa vielä Derbyn suorituksesta. Se on mennyt koko ajan eteenpäin. Ehkä voitto silti yllättäisi, kun vastassa on muutama kova. (Aimo Vuorisalo)

L5/4 Hamis Fameraiser: Ruuna on ollut monesti hyvä ja etenkin keulasta. Nyt on kova vastus, mutta ainakin alussa lähdetään kovaa liikkeelle. Katsotaan jatkossa keulapaikalta ajamista. (Mauri Jaara)

L5/8 Madrid: Lähtöpaikka on ulkona, mutta tuolta voi ainakin lähteä rauhassa eteenpäin. Kunnon pitäisi olla OK, ja hevonen pystyy jo menemään selvästi aiempaa kovempaa. (Tapio Mäki-Tulokas)

L7/6 New Grove Storm: Ruuna yllätti Rovaniemellä, mutta nyt on kyllä kovempi vastus kuin siinä kisassa. Kurakeli saattoi olla tälle suhteessa etu viimeksi. Hyvässä kunnossa hevonen on. (Mauri Jaara)

L9/1 Orlando Croft: Hevonen pääsi mukaan kovaan lähtöön ja sai loistavat lähtöasemat. Kokeilaan roikkua sisäradalta parhaiden mukana rahoille. (Mauri Jaara)

L9/2 Victory Bonsai: Oriilla oli Bjerken kisan jälkeen jonkin aikaa ongelmia veriarvoissa, mutta nyt se puoli on taas parempi. Rauta kävi alle kahdessakymmenessä, ja normaalisti en starttaa jos lukema on alle 25, mutta hevonen on tuntunut muuten täysin terveeltä. Mikaa ei tarvitse neuvoa ajon suhteen, mutta ihan selvästi meillä kävi hyvät tuurit lähtöratalotossa. Keskiviikkona ajettiin hiittiä, ei kovaa vauhtia, mutta aika paljon kuitenkin. Hevosen pitäisi jatkaa hyvässä iskussa. (Heikki Korhonen)

L9/5 Buck Boko: Ruuna on suorittanut koko kauden hyvin. Vermossa keulahevonen sai vetää aika hiljaa, ja tämän piti kiertää kolmatta pitkä pätkä ennen rinnalle pääsyä. Juoksu voi mennä pahastikin pieleen, etenkin jos takarivin hevoset pääsevät alussa sisäpuolelta ohi. Kuolemanpaikka olisi hyvä, jos sinne vain pääsee. Kyllä ruuna voi nykykunnossa olla kolmannen sijan paikkeilla tässäkin. (Markku Nieminen)

L10/1 Por Nie Rock: Ruuna sai karsinnassa sen minkä tarvitsi ja pääsi finaaliin hyvälle paikalle. Ei se tätä lähtöä voita, mutta voi yltää tarkalla juoksulla kärjen tuntumaan. Tämä oli Lahden Hambossa kolmas nappijuoksulla, eli kapasiteetti riittää kyllä siihen. (Markku Nieminen)

L10/5 Golda Paris: Karsinnan esitys oli hevosen uran paras, ja tähän finaaliin satsataan kunnolla. Kaikki kengät pois ja vetolaput käyttöön. Alkuun panostetaan kyllä, mutta Hannu tekee sitten ratkaisut jatkossa. MAS Archie on voittanut kovia lähtöjä ja ilman muuta suosikkiaseman arvoinen. (Markku Nieminen)

L10/7 Easy Ride: Karsinnassa piti ehkä olla kenkiä alla kavioiden puolesta, mutta hevonen teki ihan hyvän suorituksen. Keulapaikan kyselyyn meni hieman voimia. Tämä sairasteli keväällä, ja se on vähän näkynyt taistelutahdossa. Nyt on juuri tuota ajatellen uusi kuski. Paikka on ulkona, ja selästä pitää ajaa, mutta tälle käy sekin hyvin. (Heikki Korhonen)

L10/9 Benjamin Evo: Tämä on valtavan hyvä hevonen, ihan sukunsa veroinen tapaus. Jos saan tämän kanssa joskus kaikki asiat kuntoon, niin se menestyy vielä hyvin. Hengityksen kanssa on ollut ongelmaa, kun hevonen joutuu usein hengittämään nenän kautta. Ori pääsee lujaa ja kestää kovaa vauhtia pitkän matkaa. Jonkun 14,5 se voi mennä läpi tässä, mihin se sitten riittääkään. (Heikki Korhonen)

L11/1 Jepulis: Ylivieskassa hevonen tuntui siltä, että saumoja olisi voinut olla voittoon asti. Tämä on parantanut kilpailujen myötä kaiken aikaa. Pahimmat vastustajat ovat pakilla, ja meillä on sen kannalta hyvät lähtöasemat. Alussa pitää luultavasti ajaa aktiivisesti. (Mauri Jaara)

L12/1 Heidi Ale: Alussa tullaan ulkoa ohi, ja tarkoitus on päästä nousemaan pois sisältä mahdollisimman ajoissa. Näkisin tällä nykykunnossa hyvät saumat menestyä, ja treenien perustella kaikki on OK. (Tapio Mäki-Tulokas)

Lähtö 1:

Avauslähdössä mahdollisia voittajia on paljon, ja monella suosikilla on selkeä laukkariski. 13 FAIJA laukkasi Rovaniemellä lähtösuoralla ja tuli loppumatkan sisäkautta hyvin. Kunto pitää, mutta viime aikoina on tullut paljon hyppyjä. Vastus näyttää oikein sopivalta. 11 KEISUN ROOPE eteni Torniossa nopeasti mukaan kärkiporukkaan ja kiri lopussa lujaa kakkoseksi. Ori on ravivarma ja nopea, mikä on iso etu moneen vastustajaan nähden.

3 N.P. TURBO oli voittokilpailussaan oikein hyvä, mutta sen jälkeen on vastustanut. Joensuussa tuli laukka alussa ja kierros juostuna. Jos ori pääsee ravilla liikkeelle ja keulaan, on se vaikea ohitettava. 7 SVARTSJÖFAX

9 LUMISUKKA sai Ylivieskassa onnistuneen juoksun ja kiri kolmanneksi. Sarja istuu nyt vähän huonosti, ja tehtävä on aiempaa kovempi. 5 SUIHER laukkasi Ylivieskassa viimeisellä takasuoralla, kun vauhti kiihtyi kunnolla. Ori kohtaa aiempaa kovemman vastuksen, mutta voi parantaa otteitaan tauon jäljiltä.

A: 13,11,3 B: 7,9,5,1,10,8,6,2 C: 4,12

Lähtö 2:

7 ANAHEIM KEMP on keulaan päästessään vaikea voitettava, sillä ruuna on löytänyt pienen ailahtelun jälkeen suoritustasonsa. Rovaniemellä tuli epäonnistuminen rankassa kelissä, ja sen kilpailun voi unohtaa kokonaan. Viimeksi Ylivieskassa voltista lähteminen oli vaikeaa, mutta suosikki teki jatkossa kaiken tarvittavan. Juoksurata sopii tälle hevoselle hyvin.

12 LISTAS RAFIKI on kovan luokan vastustaja. Viimeksi Vermossa tuli lähtölaukka, ja ruuna tuli jatkossa sisärataa pitkin hännillä perille. Menestystä on tullut tällä kaudella tätä kovemmistakin lähdöistä, ja vahvalla hevosella voi ajaa tarvittaessa aikaisin eteenpäin. 11 MR BIG S teki Oulussa suoraan tauolta hyvän esityksen, mutta epäonnistui Rovaniemellä laukan muodossa. Valmentaja tuli Oulun kisaan matalin odotuksin, ja ruuna voi olla nyt vielä selvästi parempi.

8 ROAD TO VICTORY on ollut ehjissä kisoissa oikein hyvä ja pärjää ravatessaan tällä tasollakin. Bodenissa tuli alkulaukka, ja samaa ongelmaa on ollut ennenkin. 2 WHAT'S GOING ON kohtaa pari kovaa, mutta voi parantaa Kontion ajamana otteitaan. Kireistä on tullut usein pitkiä, mutta nyt lähtöasemat suosivat kovasti.

A: 7,12 B: 11,8,2,3,4,10,1 C: 5,6,9

Lähtö 3:

9 LITTLE DONNIE nousee Joensuun esityksen myötä selväksi suosikiksi. Tuomas Pakkanen kiidätti ruunan keulaan, ja voitto irtosi reippaasta avauskierroksesta huolimatta varmasti. Suosikki on ollut aiemmin hampaaton lopussa, mutta uusi kuski vaikutti tuoneen asiaan muutoksen. Viime kerran kaltainen esitys riittää tässä voittoon.

B-porukka on tasainen, ja monen hevosen kohdalla uusi ohjastaja voi nostaa suoritustasoa paljon. 2 PARK'S GUN voitti perjantain lounasraveissa hyvällä tyylillä ja voi piristyä uudesta ohjastajasta. Lähtöpaikkakin suosii, joten ruuna voi menestyä tässä hieman kovemmassa porukassakin. 10 DILLON POWER jäi Kaustisella sisäradan syövereihin jumiin ja näytti kaikin puolin hyvältä. Ruuna avasi uransa viime kesänä lupaavasti ja voi olla mennyt vuoden aikana paljonkin eteenpäin.

12 PARK'S COLOMBO on mennyt Tuomas Pakkasen ajamana kolmesti ravia ja ollut joka kerta hyvä. Muiden käsissä on tullut laukkoja, ja Ilkka Korpi on radalta 12 muutenkin haastavan tehtävän edessä. Hevosen kunto riittää kärkeen. 6 ARWEN HOSS avaa kovaa ja voi päästä keulaan, mutta tamma on ollut selästä parempi. Taulu on päässyt aika huonoon kuntoon, mutta hevonen jatkaa asiallisessa iskussa. Viime kerralla kiritiloja ei löytynyt lopussa riittävän hyvin.

A: 9 B: 2,10,12,6,1,3,5,11

Lähtö 4, Toto76-1:

Toto76-avauksessa nähdään luultavasti raju kiihdytys, mikä avaa ovet myös yllättäjille. 5 KUPORI voitti Jyväskylässä keulasta, mutta nyt johtoon ei välttämättä ole asiaa. Ari Moilanen hyppää rattaille ja lähtöpaikka on Oulun radalle hyvä, joten totosaumat ovat joka tapauksessa suuret. 6 JUNTTI-JUSSI vakuutti viimeksi avaamalla ja lopettamalla kovaa. Asemat ovat tähän tehtävään vaikeat, ja alussa palaa joka tapauksessa ruutia.

2 BALETIN SALAMA saattaa vetää ravia lähtiessään alusta loppuun. Laukkariski on avauspuolikkaan aikana suuri, mutta hevosen kunto lähdön paras. Turussa tuli montén ME-tulos loistavalla esityksellä, mutta sen jälkeen alkoi laukkailu. 9 LILIN JYTKY nappasi Derbyssä johtavan takaa kolmosrahat ja oli oikein hyvä. Ori pystyy kehittymään vielä lisää, mutta nyt vastus on rahasarjaksi tosi kovaa tasoa. Hyvä juoksu on kuitenkin luvassa.

12 JOSVEIS saavutti viime vuonna paljon ja on noussut nyt omiin sarjoihinsa. Ruuna ei ollut viimeksi ollenkaan huono kolmannesta sisältä, mutta juoksun pitäisi onnistua tässäkin. 1 MIKKO MANIA ei ollut Kajaanissa parhaimmillaan, mutta Joensuun kisan tasolla suorittaessaan se pystyy voittamaan tämän lähdön. Paikka suosii.

A: 5 B: 6,2,9,12,1,4,11 C: 3,7

Lähtö 5, Toto76-2, Troikka:

Yksi illan tähtihevosista on toisen kohteen 8 MADRID. Ori kilpailee Suomen puolella vain koska Ruotsissa se joutuisi pakkostarttisumman vuoksi juoksemaan kovemmissa lähdöissä. Ori on jo nyt valmis Suomen avoimelle tasolle, ja tässä vaiheessa tappio olisi edelleen iso yllätys. Lähtöpaikka ei ole iso ongelma, sillä vauhtikestävällä hevosella voi lasketella eteenpäin kun tarve vaatii.

3 WHEELIE AWAKE pääsi Rovaniemellä laukkaavien seasta keulaan ja voitti varmasti. Ruuna on vasta parantamaan päin, vaikka alla on jo loistavia suorituksia. Madridin lyöminen vaatii vielä rajun tasonnousun. 7 LOADED I saattaa päräyttää ulkoakin keulaan, ja suosikin takaa kakkossaumat olisivat suuret. Vermossa nähtiin hevosen uran paras suoritus, kun se kesti rajun avauksen rasittamana kakkoseksi.

9 LÖTEN'S ANSELM tööttäsi viimeksi Teivossa ulkoratoja pitkin eteenpäin ja pääsikin lopulta keulaan, mutta revittely näkyi päätössatasella. Oulussa johtopaikka ja voitto irtosivat helposti. Nyt vastus on kovempi. 4 HAMIS FAMERAISER on todellinen voittokone, mutta ykkösistä suurin osa on tullut tätä kevyemmistä tehtävistä. Nopea avaaja voi yltää totoon tässäkin.

A: 8 B: 3,7,9,4,1,12,11,6 C: 2,5,10

Lähtö 6, Toto76-3:

4 ELLIN SISU on suomenhevosten Oulu Expressin suuri yksinäinen. Ori on tällä hetkellä ikätovereitaan selvästi edellä, ja pystyy menemään täyden matkan 25-vauhtia läpi. Suosikki otti Kaustisella ihmeellisen pysähdyksen ja laukan loppukurviin, mutta muuten meno on ollut ylivoimaista. Jorma Kontio hyppää puikkoihin pitämään huolen, ettei mitään ylimääräisiä temppuja nähdä.

3 ARVON HERRA seurasi karsinnassa Ellin Sisua sen minkä pääsi ja oli kunniakas kakkonen. Sama voi toistua tässäkin, etenkin jos ori saa taas paikan toisesta sisältä. Viime suoritus oli uran paras, ja otteet voivat parantua edelleen. 2 ULJAS SUOMALAINEN on sekin oikein lahjakas varsa. Menossa on vielä paljon espävarmuutta, mutta vauhdit ovat ikäluokan eliittiä. Karsinnassa tuli alkulaukka, mutta hieno kiri kantoi silti niukasti voittoon.

5 LUMI-MASI menee starttien myötä eteenpäin ja tekee luultavasti tässäkin uransa parhaan esityksen. Ori tuskin riittää aivan parhaille, mutta saattaa napata himmeän mitalisijan pienillä tuureilla. 10 YPÄJÄ JALLU kulki karsinnassa laukan jälkeen kovaa ja jatkaa kunnossa. Lähtöpaikka on hankala, etenkin jos suosikki vetää keulassa tasaisen reipasta.

A: 4 B: 3,2,5,10,1,6 C: 7,8,9,11

Lähtö 7, Toto76-4:

12 LIVING SOUL avasi Kouvolassa alle 10-vauhtia, otti ensimmäisen takasuoran alussa pienen laukan ja purjehti jatkossa omille teilleen. Esitys oli hämmästyttävän hyvä, ja ruuna on tässä selvästi kovemmassakin tehtävässä suosikki. Vauhdit riittävät jo alle 15-tulokseen, mutta varsamaiset elkeet haittaavat matkantekoa. Viimeksi temput pysyivät laukkaa lukuunottamatta kurissa.

3 WATANABE on kovakuntoinen haastaja. Ruuna kiri viimeksi neljännestä ulkoa voittoon, vaikka vauhdinjako oli vastaan. Lähtönopeutta löytyy, ja Mika Forss saattaa ajaa alkumatkasta aktiivisesti. 8 MITHOUT DOUBT jää kasiradalta B-porukkaan, vaikka hevonen jatkaa iskussa. Viimeksi parempi tuli vain rinnalta ohi. Nopea avaaja pystyy selvittämään kasiraiteen.

1 REAL STEEL voitti viimeksi keulasta varmasti, mutta tuskin pystyy puolustamaan sisäradalta johtopaikkaa. Tarkka juoksu on kuitenkin luvassa, ja kunto riittää kärkitaistoon saakka. 9 TITAN AS oli viimeksi uhrautuvainen ja selvästi parempi kuin edelliskerralla. Vahva hevonen kohtaa nyt uransa kovimman vastuksen.

A: 12,3 B: 8,1,9,11,2,6,5,10 C: 4,7

Lähtö 8, Toto76-5, Toto4-1:

3 JOKIVARREN KUNKKU osoitti Vermossa, että kuninkuuskisa ei tuonut laskua kuntoon. Ori kesti toiselta ilman selkää hienosti kakkoseksi, ja tällä kertaa taitaa olla johtojuoksun vuoro. Ulkopuolelta ohi tulevan hevosen täytyy pystyä jättisuoritukseen. Kunkku laukkasi viime Oulun visiitillään suursuosikkina lähtöön, joten mitään varmaa ei voi sanoa.

1 VIRIJORI kiri Vermossa hienosti 18-vauhtia perille ja jatkaa elämänsä kunnossa. Nyt tiedossa on reissu kärkihevosten takana, ja suosikki saa olla maalisuoralla varuillaan. 2 SUIVIKAS meni viimeksi sen minkä pääsi, ja täysi matka sopii oriille paljon paremmin. Lähtöpaikkakin on tasaiselle avaajalle juuri sopiva.

11 AKAASIA on Suomen parhaita tammoja, mutta takarivistä totoon yltäminen vaatii paljon. Nopea avaaja ei pääse käyttämään alussa yhtä parhaista aseistaan. Viimeksi juoksu meni putkeen ja tuloksena oli hieno 20-aika. 6 HELMEN VILI on loistokunnossa, mutta kohtaa parhaiden osalta tosi kovan vastuksen.

A: 3 B: 1,2,11,6,12,8 C: 4,5,7,9,10

Lähtö 9, Toto76-6, Toto4-2, Troikka:

Lähtörata-arvonta ratkaisi lämminveristen OP GP:ssä paljon. 2 VICTORY BONSAI ei välttämättä ota ensimmäisiä keuloja, mutta saanee johtopaikan kaikilta muilta eturivin nopeilta. Suosikki irrotteli Kouvolassa herkkään keulavoittoon, eikä siitä ole helppo tulla ulkopuolelta ohi millään hevosella.

11 TWIGS VOICI sai pidettyä Riihimäellä keulat ja voitti näytöstyyliin. Vastus oli kovaa tasoa, ja oikeastaan kauttaaltaan tasokkaampi kuin tässä. Lähtöasemat ovat nyt synkät ja antavat Victory Bonsaille suuren edun. 4 PREY FRONTLINE oli Riihimäellä tekemättömän paikan edellä, mutta puski siitä huolimatta aivan ulkoa kärjen tuntumaan. Paremmalla juoksulla ainakin kakkossija on otettavissa.

5 BUCK BOKO on ollut tasaisen vahva jo pitkään. Tasapaksu avaaja saanee nytkin lisämetrejä, mutta ainakaan kuolemanpaikka ei olisi sille ongelma. 8 I WONT DANCE jatkaa loistoiskussa, mutta ei taida päästä kasiradalta kuin porukan perälle. Totoon nouseminen on vaikeaa, jos keulassa mennään välituhat rauhassa.

A: 2 B: 11,4,5,8 C: 1,3,6,7,9,10

Lähtö 10, Toto76-7, Toto4-3:

4 MAS ARCHIE on lämminveristen Oulu Expressin selvä ykköshevonen, sillä oriin näytöt ovat tällä hetkellä omassa kastissaan. vermon karsintavoitto irtosi keulasta hienolla tyylillä, mutta nyt johtopaikalle ei ole välttämättä asiaa. Eturivissä on monta nopeaa ja hyväkuntoista hevosta, ja paikkojen hakemisessa saattaa kestää. Onnistuessaan suosikki on vaikea voitettava.

5 GOLDA PARIS avaa tulisesti ja on karsintaesityksen perusteella loistokunnossa. Keulapaikka maksoi lopulta tosi paljon, mutta tamma jaksoi puristaa kakkosena maaliin. Nyt ajetaan kengittä ja vetolapuilla, ja tallikommenttien perusteella lähtöön on satsattu muutenkin. 2 MINTO'S DAISY STAR hyödynsi karsinnassa kovan matkavauhdin ja oli suoraan pieneltä tauolta loistava. Keulaan tuskin on asiaa, mutta lähtöpaikka on kaikin puolin hyvä.

3 LITTLE EASY eteni karsintavoittoon suotuisalla juoksulla ja voi saada nopeana avaajana tässäkin tarkan reissun. Keulajuoksukin on mahdollinen, tai sitten paikka suosikin takana. 6 OBRIGADO joutunee taas haalarihommiin, sillä nopeus ei taida riittää alussa parhaille. Ruuna teki karsinnassa vahvan esityksen keulahevosen ulkopuolelta.

A: 4 B: 5,2,3,6,9,7,1,10,8 C: 12

Lähtö 11, Toto4-4:

Vaikea pelilähtö päättää totonelosen. Realistisia voittajia riittää pitkälle B-ryhmän syövereihin. 8 KOVERI voitti Rovaniemellä, vaikka joutui käyttämään matkan aikana paljon voimia. Päätössatanen oli aika vaikea, mutta ori jatkaa hyvässä kunnossa. Nyt lienee luvassa selkäjuoksu, elleivät tilat aukea heti alussa.

9 VILLIEKO kärsii usein raviongelmista, ja Jorma Kontio rattailla voi olla isokin etu. Rovaniemen kurassa tuli laukkoja, mutta edelliskerralla ori meni ravia ja voitto lopulta varmasti. Vastus on nyt tuonkertaista kovempi. 14 KOBARDI jaksoi viimeksi johtavan rinnalta hyvin ja on ollut muutenkin kehujen arvoinen. Suoritusvarmuus on tässä lähdössä iso etu.

15 SÄVEL-MUISTO pystyy kirimään sopivalla juoksulla lopun kovaa, kuten viimeksi Rovaniemellä nähtiin. Asemat ovat nyt vaikeat, ja kierrettävää saattaa tulla eteen liikaa. 16 HISSUN AARRE on samanlaisen tehtävän edessä, ja ruuna vaatii hieman vetoapua kirikierroksella. Viimeksi tuli tappio keulasta, mutta ei yhtään huonolla suorituksella.

A: 8,9 B: 14,15,16,12,11,4,7,2,13,10,3,1,5 C: 6

Lähtö 12, Troikka:

1 HEIDI ALE kiri Vermossa toisesta ulkoa totoon ja kohtaa nyt hieman kevyemmän vastuksen. Sisäradan paikka ei ole optimaalinen, mutta ihan hännille suosikki tuskin alussa jää. Vahvalla hevosella voi ajaa jatkossa vaikka johtavan rinnalle. 9 CRYSTAL EYE oli Torniossa keulahevosen rinnalta aivan jäätävä, mutta toki tätä helpommassa lähdössä. Tamma on ollut muutenkin tosi hyvä, mutta takarivin paikka on nopealle avaajalle selkeä miinus.

6 BONE'S QUICK GIRL on nopea tamma, joka hyötyy nopeista olosuhteista. Rovaniemen esitys oli vain tasainen, mutta rapainen keli ei tainnut olla hevosen mieleen. Kari Alapekkala voi ajaa tilanteen mukaan keulasta tai selästä. 10 ARCTIC FILM STAR jatkaa tasaisessa kunnossa ja pystyy juoksun suosiessa troikkasijalle. Teivossa kiri kantoi ulkokautta kärjen tuntumaan, eikä esityksessä ollut mitään vikaa.

11 MARY VALENTINE on päässyt viime aikoina hyödyntämään lähtönopeuttaan, mutta nyt tamma on alkumatkasta muiden armoilla. Kunto on kohdallaan, mutta voitto vaatii onneakin. 7 SI SEE SEA jatkaa sekin iskussa, mutta ei saa näistä asemista helposti hyvää reissua. 4 M.T. FRIDA sen sijaan avaa kovaa ja on hyvä rasti troikan alemmille riveille.

A: 1,9, B: 6,10,11,7,4,2 C: 5,8

Toto76-vihjesysteemit:

5,6,2,9,12
8
4
12,3
3,1,2
2 + 11,4
4,5,2 + 3,6,9

Pieni systeemi: 90 riviä
Suuri systeemi: 540 riviä

Toto4-vihjesysteemit:

3,1,2
2
4,5,2 + 3,6,9
8,9,14,15,16 + 12,11,4,7,2

Pieni systeemi: 54 riviä
Suuri systeemi: 180 riviä

Vihjeet