Vihjeet 12.11.2020

11.11.2020

VIHJEPAKETTI PDF-MUODOSSA

Toto5-vihjeet:

Lähtö 4, Toto5-1 - A: 4,7,5 B: 6,8,3,1,2
4 Fiiling kilpailee jälleen kuukauden starttivälillä, mikä vaikuttaa viime otteiden perusteella sopivan hevoselle. Kaustisen kilpailua ennen alla oli pidempi paussi, eikä Juha-Matti Paavola ajanut lainkaan aggressiivisesti. Voittaja pääsi karkaamaan jo ennen kiripuolikasta, mutta Fiiling lopetti kiripuolikkaan ulkokautta alle 23-vauhtia ja vaikutti oikein lupaavalta. Seinäjoen lähtö oli vankkaa 75-tasoa, eikä Fiiling saanut neljännestä sisältä ajoissa vapaata. Ori lopetti maalisuoran sisäkautta vähintään kärjen tahtia ja tuli selvästi voimissaan maaliin. Voittokantaan paluu voisi tapahtua jo tässä, vaikka viivalla on muitakin valtakunnan tasolla riittäviä hevosia.

7 Pikku-Ryti piti viimeksi pienessä lähdössä sisäradalta keulat, sai vetää itselleen sopivaa tasaista tahtia ja otti varman voiton. Ruuna pystyy menestymään kaikilla juoksunkuluilla, mutta tässä voisi toisaalta olla hyvä paikka edetä nappistartilla taas porukan vetäjäksi. 5 Vernanto matkasi viimeksi toisessa ulkona, eikä pystynyt uhkaamaan Pikku-Rytiä lyhyellä kirillä. Ehjä suoritus oli varmasti tärkein asia taustajoukoille. Edelleen hieman vaikea arvioitava, mutta ehjällä suorituksella vakava voittajaehdokas. 6 Larsman painoi viimeksi koko matkan kunnolla ohjille ja kadotti ravinsa saatuaan vapaan kiriväylän maalisuoralla. Tuo kiriväylä tuli vasta jyrkän käännön jälkeen, millä oli varmasti osansa ravin hukkumiseen. Voimia jäi talteen runsaasti, ja ruunan toista kilpailua uusista käsistä odotetaan mielenkiinnolla.

Lähtö 5, Toto5-2 - A: 4,8,3 B: 9,5,7,1,11,6,2,,10
4 Execute joutui pakittelemaan viimeksi kauas porukan perälle, eikä ehtinyt 14-vauhtisesta kirikierroksesta huolimatta kuin kuudenneksi. Ruuna teki edellisessä startissaan vahvan suorituksen toiselta ilman vetoapua ja teki myös aiemmissa voittostarteissa laatusuoritukset. Nopea avaaja ei ole mikään saletti keula, mutta viime näyttöjen perusteella paikka johtavan rinnallakaan ei vie kaikkia voittosaumoja. 8 Enge Barack palasi viimeksi johtavan ulkopuolelta tyylikkäästi voittokantaan.

3 Four on the Floor teki taulun voittostarteissa tosi hyvää työtä, mutta sen jälkeen vastusti hieman ja nyt alla on kuukauden tauko. Ruunan vauhti ei oikein riittänyt 75-päivän mailin lähdössä, ja viimeksi se tyytyi tasaiseen suoritukseen reipasvauhtisessa lähdössä. Kunto on arvoitus, kapasiteetti riittää kärkeen. 9 Uomo Show sai viime startissaan pitkästä aikaa onnistumisen, kun se kiri keulahevosen takaa terävästi kakkoseksi. Ruuna lähestyi Enge Barackia lopussa, toki paremman juoksun saaneena. Takarivin paikka on pahasti vastaan, ja juoksunkulkuun tarvitaan tuureja. 5 Essi Van Press palaa tauolta tasapaksusti menneen kesän jälkeen. Tamma juoksi usein tätä kovemmissa lähdöissä. Tulisella avaajalla haetaan luultavasti tarkkaa juoksua, ja totosijaan on saumoja ilman taukotukkoisuutta. Myös 7 Hillbilly Bruce osaa avata auton takaa hyvin ja tarvitseekin nopeutta lähtöratansa selvittämiseen. Ruuna on tehnyt hyvää työtä jo monta starttia putkeen ja voi riittää lievässä ylisarjassakin tototaistoon.

Lähtö 6, Toto5-3 - A: 7 B: 1,3,4,5,2,8,9,10
Finlandia-päivän kovatasoisessa montélähdössä kakkoseksi kirinyt ja 12,5-ajan noteerannut 7 Remote Control on iso voittajasuosikki, vaikka lähtö on iltaraveihin oikein hyvätasoinen. Viime montévoitto tuli tätä hieman helpommassa lähdössä toista rataa pitkin ylivoimaisesti. Viimeksi ruunalla ajettiin kärryt perässä avoimessa lähdössä, ja se teki kolmannesta sisältä terävän lopetuksen. Lähtönopeus on kunnossa, mutta keulapaikka ei ole välttämättä saatavilla, jos 1 Dreaming Blues lähtee sisäradalta normaalisti. Sillä on ollut tapana vetää montéssa alusta asti kovaa, eikä mailin matkalla ole syytä miettiä muita taktiikoita. Remote Controlin tuoreet näytöt tässä lajissa ovat joka tapauksessa selvästi muita edellä, ja Iida Lanton ajokki on kiinni voitossa hieman raskaallakin juoksulla.

3 One Memphis on mennyt hienosti sekä kärryillä että ilman, ja viime aikoina sillä on ajettu kärryt perässä pääosin hyväpalkintoisissa lähdöissä. Ruuna teki Kouvolan 75-lähdössä voitavansa neljännestä sisältä ja sai sisäradan vetäessä viidennet rahat. Montévoittoja ei ole tullut tallinvaihdoksen jälkeen, mutta totosijoja useampi kappale, ja moni niistä vähintään tämäntasoisissa lähdöissä. 4 Reverend Dred ei pystynyt Vermossa kolmannesta ulkoa parhaiden vauhtiin, mutta lähtö olikin kärkihevosten osalta tosi laadukas. Myös edellisen startin voitti timantinkova Nitro Diablo, ja sisäratajuoksun saanut Reverend Dred nousi lopun kovassa vauhdissa hyvin kakkoseksi. 5 Anaheim Kemp juoksee ensimmäisen montélähdön kotimaahan paluun jälkeen. Alla on pari tasaista maalisuoraa kärrylähdöissä. Ruunaa on vaikea verrata tähän vastukseen, mutta sen pitää olla viime kertoja terävämpi totosijalle yltääkseen. Monté sopii hevoselle Ruotsin kilpailujen perusteella oikein hyvin.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka - A: 5,3,9 B: 2,12,1,10,8,7,6,4,11
5 Stargazer Lily jatkaa suosikkina, vaikka alla on kuukauden tauko ja sarja istuu hieman huonosti. Toissa kerralla tamman alkumatka meni liian vaikeaksi, eikä se pystynyt nousemaan kirissä totosijoille. Viimeksi kirikierros sujui 14,7-vauhtia ulkoratoja pitkin, ja edelle jäi vain loistojuoksulla voittanut 3 Exploding Anna. Se eteni alkumatkan aikana toiselle ilman selkää ja eteni 14,5-lopetuksessa varmaan voittoon. Keskipitkä matka näytti olevan tammalle etu, ja suoritus oli selvästi uran paras. Tammalta löytyy jonkin verran lähtönopeutta, mutta Stargazer Lilyn torjuminen alussa tuskin onnistuu, eikä Panu Ahonen välttämättä edes yritä sitä.

9 Julienne Cane matkasi viimeksi kolmannessa sisällä, eikä parannellut lopussa kun vauhti kiihtyi tosissaan. Suoritus oli hieman tahmea, mutta ei ohittaminen ollut maalisuoralla missään nimessä helppoa. Vastus on nyt sopivampaa tasoa, mutta takarivi laskee nopean hevosen osakkeita. 2 Fiona Mearas on risaista tauluaan parempi ja loistopaikalta aikaisin pelihevosia. Tamma teki 12.9. Äimäraution 75-kierroksella hurjan suorituksen kierrettyään lähes koko matkan kolmatta rataa pitkin. Loppukurvissa tullut laukka saattoi viedä jopa voiton. Viime kilpailussa lähtölaukka vei saumat, ja alla on yli kuukauden paussi, joten mitään varmaa ei voi sanoa. 12 Blue Moon Stella on menestynyt tällaisissa tammalähdöissä monta kertaa. Viime kauden huippuisku on kuitenkin ollut hakusessa oikeastaan koko vuoden. Viime suoritus toista rataa pitkin selissä oli vain tasainen. Varaa on paljon parempaan. Myös 1 Amaranth Artist on mukana periaatteessa sopivassa lähdössä, mutta viime suoritukset olivat vain tasaisia ja nyt alla on kuukauden tauko.

Lähtö 8, Toto5-5 - A: 3 B: 7,5,6,2,4,1,8,9,10
3 Siron Peli näytti Seinäjoella parhaita puoliaan, kun Niko Jokela ajoi sillä aikaisin eteenpäin ja voitti isolla erolla muihin. Kaustisella tuli lähtölaukka, minkä jälkeen ruuna kulki loppumatkan taustalla noin 27,5-vauhtia läpi. Kuntopuoli vaikuttaa siis olevan edelleen kohdallaan. Menohaluinen ruuna on paras vapaalta radalta, eikä taktiikkaa tarvitse arvailla, jos lähtösuora sujuu ilman laukkaa.

7 Sopu-Ellu on monesta muusta pelihevosesta poiketen sekä ravivarma että nopea. Tamma palasi viimeksi kuukauden huililta ja teki toisesta sisältä OK-suorituksen, mutta pystyy aiempien starttien perusteella paljon parempaankin. Viime voitto irtosi koko matkan johdon jälkeen, ja nopeus voi riittää tässäkin keulaan. 5 Hurjaharja ei näyttänyt viimeksi toisesta ulkoa loistokkaalta, kun vauhti ei oikein riittänyt hitaan avauskierroksen jälkeen. Tasaisen kova tahti sopii tälle hevoselle paremmin, kuten edellisissä starteissa nähtiin. Lokakuun viimeisessä kilpailussa ori kiri kolmatta ja neljättä pitkin vahvasti perille. 6 Kevinin Tähti jäi Ylivieskassa lähtösuoralla kärjestä entisestään ja sai vauhdin kunnolla päälle vasta päätöskierroksella. Ruuna kiri lopun ulkokautta vahvasti ja alkaa voittamaan lähtöjä heti kun saa itsensä paremmin liikkeelle. 2 Mäen Eino pala kahden poisjäännin myötä parin kuukauden tauolta. Laukkaherkkä ori menestyi kesällä aina kun ravasi ja on huomioitava nappiasemista peleissä jollain tavalla.

Muut lähdöt:

Lähtö 1 - A: 2,8,4 B: 12,5,3,9,1,6
2 Elop Hoss palasi Kuopiossa yli neljän kuukauden tauolta ja seuraili kolmannesta ulkoa 15-lopetuksessa kolmanneksi. Ruuna juoksi uuden oman ennätyksen ja vaikuttaa olevan tuloillaan pitkän vaikean ajanjakson jälkeen. Uran avauskilpailusta tuli voitto puolitoista vuotta sitten, ja hevonen vaikutti tuolloin oikein lupaavalta, mutta sen jälkeen on vastustanut tosissaan.

8 High Sky Jet on tehnyt hyvää työtä jo neljä kilpailua putkeen. Viimeksi ruuna kohtasi tätä tasokkaamman porukan ja pysyi toisesta ulkona keulavoittajan vauhdissa ihan hyvin. Kiripuolikas sujui noin 15-vauhtia. Myös edellisissä starteissa ruunalta nähtiin kelpo loppuvedot parijonosta. Viimeksi Ponsse Cupin karsinnassa muutaman kovan kohdannut 4 Boulder Predator pystyy parantamaan lyhyemmällä starttivälillä. Oulun lähdössä oli mukana kolme selvästi parempaa, jotka olisivat kaikki tässä porukassa isoja voittajasuosikkeja.

Lähtö 2 - A: 7,6 B: 4,2,1,3,5
7 Sanahelinä kokeili viime Oulun raveissa montéa, ja kokeilu jäi lähtösuoran pitkän laukan vuoksi lyhyenpuoleiseksi. Tamma teki Kuopion kasvattaja-ajossa tasaisen vahvan suorituksen pitkältä pakilta ja kesti maalisuoran taistossa kakkoseksi. Nopea tamma imaisee pienessä lähdössä takamatkan kiinni jo lähtösuoralla ja on isossa etulyöntiasemassa paalun vähemmän kokeneisiin tammoihin nähden. 6 Hissun Pamela on jo osoittanut pystyvänsä Sanahelinän tasoisiin vauhteihin, mutta viime startit eivät kuulu tamman parhaisiin. Taulun kolmossija lohkesi epätasaisessa lähdössä tarkalla sisäratajuoksulla.

Lähtö 3 - A: 2,4 B: 7,5,9,10,3,6,8,1,12,11
2 Kivarin Merengue hakee nappiasemista koko matkan johtoa. Tamma voitti syyskuun jälkimmäisen startin keulasta rauhallisen matkavauhdin jälkeen, eikä mitenkään valtavasti vakuuttanut, mutta seuraavan kisan loppuveto keulahevosen takaa oli paljon terävämmän näköistä menoa. Lyhyellä matkalla keulataktiikka lienee silti paras ajatus, vaikka myös kakkosrankkaus osaa avata lujaa. 4 Fast Hero eteni toissa kerralla rajussa avauksessa keulaan, sai rauhoittaa jatkossa tahtia ja taipui maalisuoralla ulos totosta. Ruunalla ajettiin seuraavassa startissa selästä, ja se jäi taktiikkajuoksun jälkeen maalisuoralla voimia tallella pussiin. A-kaksikko saattaa ottaa yhteen heti alussa, mikä avaisi voittosaumoja muillekin.

Lähtö 9, Troikka - A: 2 B: 10,1,3,4,5,12,6,8
Hyvistä lähtökuopista keulaan tähtäävä 2 Taigo Blessed on tässä porukassa vaikeasti pysäytettävissä. Ruuna ei tosin ollut viimeksi Teivossa niin hyvä kuin taulun voittostarteissa, vaan jäi maalisuoralla kakkoseksi selästä iskenyttä hevosta vastaan. Voitto ei jäänyt 12-lopetuksessa kauas, eikä hevosta voi isommin moittia. Tätä hevoslaumaa vastaan voittoon voi riittää jo viime kerran tasoinen suoritus. 10 Digital Passport kärsii takarivistä, mutta hyötyy lähetystavasta merkittävästi. Ruuna joutui koukkaamaan kahden koelähdön kautta volttausongelmien vuoksi ja selvitti viime startissa alun ravilla, mutta ratkaiseva laukka tuli kolmannessa kaarteessa. Ehjällä suorituksella kärkitaistoon.

Lähtö 10 - A: 2 B: 6,5,7,3,4,1,8
2 Meno-Wilho lopetti Teivossa 30-vauhtia ja otti vakuuttavan voiton, mutta ei pystynyt Ylivieskassa samalle tasolle. Lähtöpaikka oli toki huono ja sekä juoksunkulku että matkavauhti vastaan, joten ei tuomita aiemmin varmasti suorittanutta ruunaa täysin. Tässä lähdössä juoksu tuskin menee mitenkään pieleen, eikä vastuskaan ole aivan samaa tasoa kuin Ylivieskassa. Kesällä pari loistosuoritusta tehnyt ja nyt kolmen kuukauden tauolta palaava 6 Turpeinen pystyy vauhtiensa puolesta kaatamaan suosikin. 5 Vojakker on jäänyt viime aikoina kakkoseksi, mutta uransa parhailla suorituksilla. 30-aika riittää tässäkin korkealle.

Toto5-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
4,7,5 (6,8)
4,8,3 (9,5)
7 Remote Control (1,3)
5,3,9 (2,12)
3,7 (5,6)
54 riviä, 5,4 euroa

Suuri systeemi:
4,7,5,6,8 (3,1)
4,8,3 (9,5)
7 Remote Control (1,3)
5,3,9,2 (12,1)
3,7,5,6,2 (4,1)
300 riviä, 30 euroa

Troikka / L7:

5
3,9,2,12,1
3,9,2,12,1

20 riviä, 10 euroa

Troikka / L9

2
10,1,3,4,5
10,1,3,4,5

20 riviä, 10 euroa

Vihjeet