Vihjeet 12.9.2020

11.09.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

Lähtö 1 - A: 11,10,3 B: 6,2,4,9,7,5 C: 1,12
Viime aikoina ikäluokkatasolla juossut 11 Stonecapes Seth nousee arkisesta taulustaan ja takarivin lähtöpaikastaan huolimatta suosikiksi. Ruuna meni viimeksi täyden matkan alle neljäätoista läpi ja näytti kivenkovan lähdön takajoukoissa maaliin asti hyvältä. Loppukurvissa edessä oli neljän valjakon levyinen seinä, eikä Tommi Kylliäinen lopulta lähtenyt väkisin urheilemaan mahdottomassa paikassa. Kunto riittää tässä porukassa varmasti, ja kirissä voi olla luvassa numeron 10 Masterstroke Aria vetoapua. Se kesti Kajaanissa hienosti kakkoseksi kovakuntoisen All In Laddien takana ja sai tasokkaassa Stayer Cupin finaalissa kiritilat liian myöhään. Vauhtikestävyys on ruunan syömähammas, eikä sillä tarvitse jäädä kyttäilemään selkiä parijonoon.

3 Diamond Lord kohtasi viimeksi muutaman kovan ja eteni loppukaarteeseen mentäessä jo keulaan, mutta puutui maalisuoralla kolmanneksi. Ruunalla oli alla reilun kuukauden tauko, ja oma paras taso saattaa löytyä tähän kilpailuun. Nopea avaaja on selkeä suosikki keulaan, vaikka toisella sisäpuolen hevosella saatetaan mielellään vastata. 6 Exploding Anna yritti viimeksi tosi pitkää kiriä, kadotti ravirytminsä hetkeksi 900 jäljellä ja taipui loppua kohti. Juoksusta tuli yksinkertaisesti liian vaikea, ja edelliset suoritukset kertovat hevosen kapasiteetin paremmin. Lähtönopeutta tarvittaisiin lisää, ja sitä varten rattaille arvottiin juuri sopiva kuski. 2 Vilsson Boy teki toissa kerralla uhrautuvan suorituksen johtopaikalta ja jäi viimeksi sisäradalle pussiin. Tilaa tuli päätösmetreillä hieman, ja ruuna vaihtoi vielä rytmiään. Viivalla on pari uutta ja aika kovaa vastustajaa, mutta elämänsä kunnossa kilpaileva 11-vuotias pystyy heittämään loistoasemista haasteen.

Lähtö 2 - A: 3,5 B: 2,6,8,4 C: 7,1
Kilpasarjan selvästi kaksi parhaiten menestynyttä hevosta muodostavat selkeän A-kaksikon myös Nordic Cupin päätöksessä. 3 Zola Soft on paremman lähtöpaikan turvin suosikki ja keulat saadessaan tosi vaikea ohitettava. Tamma vastasi Kajaanissa numerolle 5 Outfield Ozzy 11-lopetuksessa maaliin saakka, ja molemmat ansaitsevat esityksistään paljon kehuja. Kari Alapekkalan suojatti sai revanssin Rovaniemen osalähdöstä, jossa tamma kiri ulkokautta lujaa maaliin, muttei aivan tavoittanut keulasta hallinnutta Outfield Ozzya. Pasi Pohjolan suojatti varmisti kilpasarjan voiton Seinäjoella voittamalla keulasta. Voitto meinasi mennä lopussa tiukille, kun muutkin pystyivät lopettamaan noin 11-vauhtia. Kolmannessa sisällä juossut 2 Taiga Caramell jäi maalin kohdalla sisäradalle pussiin ja voi sen perusteella pystyä haastamaan kovan A-kaksikon tässä osalähdössä. Tamma ei pystynyt aiemmissa osalähdöissä parhaiden vauhtiin, mutta on ilmeisesti ottanut kovat startit oikealla tavalla.

6 Hillbilly Pete sai Seinäjoella maalisuoralla kiritilat Outfield Ozzyn takaa ja haastoi tämän päätössatasella tosissaan. Ruuna oli edelliskerralla pitkään pussissa ja olisi silloinkin voinut olla paremmalla juoksunkululla mukana kärkitaistossa. Kaikki edelle rankatut lähtevät sisäpuolelta, joten alkuun vaaditaan satsausta. Ruunan lähtönopeus voi riittää jopa keulaan. 8 Father Christmas kohtasi kahdessa viime startissa selvästi helpommat vastukset ja otti kaksi voittoa, vaikka ei näyttänyt olevan parhaimmillaan. Hevosen kyvyt ovat suosikkien tasoa, mutta lähtöpaikka laskee osakkeita armottomasti. 4 Mountain St Leo on tehnyt pariin viimeiseen uransa parhaat suoritukset, mutta totosija tässä porukassa edellyttää vielä hieman lisää.

Lähtö 3 - A: 4 B: 9,2,7,11,3,1,5,8,10 C: 6,12
Teivossa keulasta voittanut ja ennätyksensä juossut 4 Lake’s Action hävisi Cartivet Meetingin finaalin samalta juoksupaikalta niukasti. Ruuna joutui käyttämään paljon ruutia keulaan pääsemiseksi, ja lähdön kolmas puolikas oli kovavauhtinen, eikä ainoan uhkaajan torjuminen maalisuoralla onnistunut. Kolme viimeistä starttia ovat Ville Hakalan suojatin uran selvästi parhaat, ja keulavoitto näyttää tässä hyvin todennäköiseltä. Ruuna joutui hakemaan heinäkuussa vauhtia koelähdön kautta, mutta viime kilpailujen perusteella laukkariskiä voi pitää pienenä. Eturivistä löytyy pari muutakin nopeaa, mutta kaikille kelvannee selvän suosikin vetoapu.

9 Gerris Trix antoi Mikkelissä rankan myrskyvaroituksen ja pystyy haastamaan suosikin myös ulkokautta kiertämällä. Ori kulki lyhyen alkulaukan jälkeen mailin kymppiä läpi ja eteni hurjan kärkiparin takana kolmanneksi. Teivossa maisema ei vaihtunut kirivaiheessa ihan toivotulla tavalla, ja nyt alla on kuukauden tauko yhden poisjäännin myötä. 2 Fade To Black kohtaa hieman aiempaa kovemman vastuksen, mutta loistava lähtöpaikka kompensoi paljon. Ruuna ei ollut viimeksi hyvin onnistuneella juoksulla parhaimmillaan lopussa, mutta mailin matka vaikuttaa sopivan hevoselle paremmin. 7 Johnny Flame otti viimeksi laukan jo ennen lähtöauton irtoamista ja näytti jatkossa porukan perällä sisäradalla terävältä. Kunnossa tuskin on tapahtunut käännettä huonompaan, mutta juoksunkulku ja pari timantinkovaa vastustajaa epäilyttävät. 11 Poulter on tehnyt pari kertaa kengittä jäätävää työtä ja voi menestyä samalla balanssilla vaikeista asemistakin.

Lähtö 4, Troikka - A: 4,1,12,7 B: 11,3,2,8,5,6 C: 9,10
Myös kylmäveristen Nordic Cupin voittaja ratkesi ennen viimeistä osalähtöä, mutta viivalla on silti täydet kaksitoista hevosta hakemassa muita palkintosijoja. 4 Vellatar ansaitsi kokonaiskisan voittonsa suoritusvarmuudellaan ja on samasta syystä myös tämän lähdön niukka suosikki. Santtu Raitala ajoi tamman viimeksi aikaisin keulan rinnalle, mutta ei vaatinut lainkaan lisää vauhtia. Kiripuolikas tultiin 24-vauhtia, ja Vellatar kesti kärjen tuntumassa maaliin saakka. Ylivieskan osakilpailussa ulkoa voimalla ykköseksi kirinyt 12 Vilahus oli sillä kerralla selityksittä parempi, mutta sen kohdalla viime kerran laukkastartti arveluttaa. Ori jää lähes aina avauskierroksella taustalle, mutta tulee toisen lenkin ulkokautta lähestulkoon omia vauhtejaan.

Edellisten väliin rankataan keulaan tähtäävä 1 Vilmer Myrberg, joka paljasti Porin vauhdikkaalla maililla kapasiteettinsa. Oulun startti oli täysi taktiikkajuoksu, eikä 24-lopetuksessa ollut helppo suorittaa ohituksia ulkoradoilla. Nopea avaaja saa kyytiinsä aktiivisen kuskin, eikä keulojen menettäminen tarkoita juoksun epäonnistumista. 7 Hissun Pamela voitti Kuopiossa keulasta marginaalia varmemmin, mutta viime startti pilaantui loppukurvin laukkaan. Tamma oli ennen askelvirhettä täysin voimissaan, mikä olikin itsestäänselvää tosi hitaan matkavauhdin jälkeen. 11 Liisan Isopoika luovutti Kajaanissa maalisuoralla, ja samoja oireita on nähty hevoselta ennenkin. Edelliset kilpailut olivat vahvasti positiivisia, ja Ylivieskan osakilpailussa ruuna pystyi haastamaan kilpasarjan kärkihevoset taistoon voitosta..

Lähtö 5, Toto75-1 - A: 6 B: 2,9,3,4,11,8,1 C: 7,10,5
6 Myrskyri ei pysynyt viimeksi maalisuoralla kolmen parhaan kelkassa ja voittoputki katkesi, mutta lahjakas ruuna jatkaa sopivan näköisessä tehtävässä suosikkina. Viime voitot tulivat keulajuoksuilla, mutta on ruuna napsinut voittoja myös toisten takaa. 2 Kaappi kohtasi viimeksi Parvelan Retun johdolla muutaman tosi kovan, juoksi pitkään toisella ilman selkää ja teki sen minkä pystyi. Edelliskerralla edelle jäi vain jäätävän suorituksen tehnyt Novan Voitto. Nykykunto riittää tässä tehtävässä pitkälle. 9 Niemen Eemil kohtaa uusia kovia vastustajia, ja on mielenkiintoista nähdä mihin nopean oriin kovuus riittää. Jarmo Saarela tuntee ajokkinsa ja yrittänee ratkaista lähdön tulisella pätkällä jossain kohtaa kirivaihetta.

3 Vilivillis viimeisteli Perhon paikallisraveissa. Ruuna aloitti kolmannessa sisällä, eteni kuolemanpaikan kautta keulaan viimeisellä takasuoralla ja hävisi vain takanaan edenneelle Fiilingille. Ei ruuna ollut niin hyvä kuin kesän parhaissa starteissa, mutta tähän kilpailuun on varmasti tähdätty. 4 Erehys voitti toissa kerralla tarkan juoksun päätteeksi ja kesti viimeksi toiselta ilman selkää kakkoseksi. Tuo juoksupaikka ei ole nopeudellaan elävälle hevoselle normaalisti ollenkaan mieleen. Tällä tasolla voitto edellyttää nappireissua. 11 Tutun Impi osoitti Kirppu-ajossa kuntonsa ensimmäisen kaarteen laukan jälkeen. Kaksi kierrosta on vahvalle jyrälle liian lyhyt matka, mutta vastus helpompi kuin monesti aikaisemmin. 8 Taksvenla teki kuningatarkisan jälkeen pari oikein lupaavaa suoritusta, mutta ei jaksanut Seinäjoella paikkaa toisella ilman vetoapua lainkaan. Tamma voi yltää tässä tarkalla selkäjuoksulla kärkiporukkaan.

Lähtö 6, Toto75-2 - A: 5,4,13 B: 7,14,10,6,8,12,9,16,3,2,15,11,1
5 Pitch Perfect on rakennellut voittoputkea kevyemmissä ympyröissä, ja nyt nähdään tarkemmin missä lahjakkaan tamman kanssa mennään. Viisivuotias meni jo viime vuonna täyden voltin alle viittätoista läpi ja vaikutti erittäin lupaavalta, mutta sen jälkeen taso laski nopeasti ja oli tauon aika. Voltin vitonen tuskin on sinänsä ongelma, mutta keulaan pääseminen ei ole varma asia. Sen aikeen tiellä voi olla 4 Zirkonia Comery, joka taipui viimeksi toisesta ulkoa yllättävän helposti, mutta meni toisaalta lähelle ennätyslukemiaan. Tamma voitti edellisen lähdön keulasta oikein rauhallisen matkavauhdin jälkeen. Vastus ei ole nyt ollenkaan niin kova kuin Vermossa.

13 Enigma Sisu oli viimeksi mukana alle 10-vauhtisessa avauksessa, jatkoi keulan takana ja kiri maalisuoralla voittoon. Tamma oli välillä pariin starttiin tasaisempi, mutta viime kerran perusteella oikea ote on taas löytynyt. Nyt alla on reilun kuukauden tauko, mikä ei ole tämän valmentajan kohdalla mikään ongelma. Tähän hyväpalkintoiseen lähtöön on varmasti tähdätty. 7 Jasmine Zon juoksi Kajaanissa toista rataa pitkin kärjen tuntumassa ja eteni 12-lopetuksessa kolmanneksi. Tamma on tehnyt läpi kesän hyvää työtä tätä helpommissa ympyröissä ja voi riittää nykykunnossaan tällä tasollakin. 14 Exotic Linda kiri Lahdessa neljännestä ulkoa 13-vauhtia perille ja jatkoi hyvien suoritusten sarjaansa. Tamma jaksaa tehdä pitkän kirin, mutta takamatkan takarivi on tietysti aina miinusta. Mikkelin ennätysjuoksussa kiripuolikas sujui alle 12-vauhtia.

Lähtö 7, Toto75-3, Troikka - A: 13,14,6 B: 8,2,3,9,4,5,7,10,12,1,11
Kaksi viime starttia avoimella tasolla juossut 13 MAS Champ ei voinut ylivoimaisille keulavoittajille mitään, mutta kehitti molemmilla kerroilla toisesta ulkoa hyvän loppukirin. Ylivieskassa päätöspuolikas sujui 11,5-vauhtia ja Oulun Number Onessa hieman alle kymppiä. Tehtävä on nyt vastuksen puolesta selvästi helpompi, mutta lähtöpaikka tietää Antti Ojanperän suojatille erilaista juoksua kuin pitkään aikaan. 14 Elliot Web on edellisestä poiketen tottunut lisämetreihin. Ruuna juoksi viimeksi tasokkaassa Käpylä GP:ssä, eikä viimeisestä ulkoa ollut mitään asiaa yrittää ulkokautta kärkitaistoon. Jukka Torvinen käänteli ajokkinsa loppumatkasta suosiolla sisäradalle, ja ruuna jäi päätössatasella pussiin. Kotiinviemisiä ei tullut, mutta hevonen osoitti jatkavansa vireessä. Tässä tehtävässä aikainen eteenpäin ajaminen voi olla hyvä taktiikka toista takarivin suosikkia vastaan.

6 Malecon voitti Lappeenrannassa helpon lähdön keulan rinnalle etenemisen jälkeen. Forssan seiskavitosessa matkavauhti oli pahasti vastaan, mutta ruunan 11-vauhtinen kiri kantoi kolmossijalle. Lahjakas ruuna alkaa päästä taas starttirytmiin ja voi olla tässä vielä hieman edelliskertoja parempi. 8 Zultanio oli Ylivieskassa pettymys toisesta ulkoa, kun kiri ei irronnut totutun terävästi. Edellisen Seinäjoen startin vastus oli paljon tasokkaampi, ja ruuna kiri ulkokautta kymppiä maaliin. Lähtönopeus on kunnossa ja kasiraide selvitettävissä. 2 Trouble Leader voitti Stayer Cupin viimeisen karsinnan pitkällä ja vahvalla kirillä. Finaalissa taktiikka oli pitkälti sama, ja ruuna eteni edelliskerran tapaan tasaisen vahvasti kohti voittotaistoa. Kovuus joutuu testiin enemmän tienanneita vastaan.

Lähtö 8, Toto75-4, Toto4-1 - A: 2,1 B: 4,7,5,3 C: 6,8
2 Tähen Toivomus yritti haastaa viikko sitten keulassa juossutta Evarttia päätöskierroksella, mutta asiaa ohi ei ollut. Kirikierros sujui 21,5-vauhtia, ja suorituksen perusteella kuninkuusravien raju urakka ei ole tehnyt viime vuoden hallitsijalle pahaa. Kiihdytyksessä ei taida olla omin voimin asiaa ohi numerosta 1 Vixus, jonka viime suoritus keulasta oli niin positiivinen, että taktiikkaa saatetaan hyvin kokeilla myös 2100 metrillä. Vixus avasi ja lopetti Vermossa 19-vauhtia, muttei voinut mitään vielä kovempaa kirineelle Evartille.

4 Polara ei ollut Ruunaruhtinaan toisena päivänä lähelläkään parastaan, mihin löytyi syyt ja selitykset taustavoimilta. Vermon startin lopputulos oli vielä huonompi, mutta suoritus jollain tavalla lupaava. Antti Tupamäki joutui pakittelemaan ensimmäisellä takasuoralla viidenteen ulos, pudotti maalisuoran alussa sisäradalle ja jäi taipuvan taakse pussiin. Kärkeen ei olisi ollut mitään asiaa ilman pussitustakaan, mutta Polara osoitti tasonlaskun olleen vain väliaikaista. 7 Koskelan Akseli teki hyvää työtä molemmissa Vermon starteissa ja vain huono lähtöpaikka estää pääsyn A-ryhmään. Ruuna pysyi perjantaina Evartin peesissä maaliin saakka ja kiri lauantaina ulkokautta 19,5-vauhtia maaliin. Suosikkikaksikon ohittaminen lähtösuoralla olisi iso asia, mutta pelkkä yrittäminen vaatii isoa satsausta. 5 Vappuäijä yllätti Vermossa puristamalla päätössatasella ohi Tähen Toivomuksen. Kirppu-ajossa 3 Joriini puristi maalisuoran kaksintaistossa väkisin ohi, mutta myös Vappuäijä saa suorituksestaan hyvän arvosanan. Ori on vielä vihreä tapaus ykköstasolle, ja tässäkin ajetaan luultavasti tarkkaa juoksua.

Lähtö 9, Toto75-5, Toto4-2, Troikka - A: 9,1 B: 5,8,4,2,3,10,7,6
9 Don Williams aloitti Suomen uransa voittamalla 3100 metrin lähtöjä ylivoimaisesti. Åby Stora Prisissä tuli epäonnistuminen toiselta ilman selkää, kun ori luovutti jo ennen päätöspuolikasta. Suorituksen takaa paljastui sairastelua, ja ori palasi viime kilpailuun kuukauden tauolta. Käpylä GP:ssä nähtiin hyvä suoritus pitkällä kirillä, mutta ei ihan samanlaista loistoa kuin voittostarteissa. Kaksi kierrosta ei ole Don Williamsille etu, mutta parhaiden starttien veroisena se ehtii kyllä tälläkin matkalla.

1 Majestic Man yrittää puolustaa sisältä keulaa ja voi tehdä onnistuessaan suosikin tehtävää hankalammaksi. Ulkopuolella on pari nopeaa, ja etenkin Vermon pikasprintissä nollanollaa kulkenut 3 Target Kronos saattaa painella alussa ohi. Toki Olli Koivuselle voi avautua sauma nousta sisäradalta aikaisin pois hakemaan keulaa. Majestic Man voitti Number Onen keulasta ylivoimaisella suorituksella, kun kukaan vastustaja ei pystynyt viisivuotiaan vauhtiin alussa tai lopussa. 5 Big Headache viimeisteli voittamalla Kuopiossa helpon lähdön pintakaasulla. Ruuna teki Suur-Hollolassa loistosuorituksen vaikealla juoksunkululla ja oli siihen nähden pieni pettymys hävittyään Joensuussa keulasta. Vastus oli tuolloinkin parhaiden osalta timantinkova, ja johtopaikan pitäminen vaati 08,5-avauksen. 8 Justice Ås jäi Vermossa passiivisen taktiikan jälkeen toiseen ulos voimissaan pussiin. Edellinen voitto lohkesi keulasta vakuuttavasti, kun Cameron Evo ei saanut ruunasta maalisuoralla otetta. Näistä asemista edes alkuun satsaaminen ei takaa kunnon juoksupaikkaa.

Lähtö 10, Toto76-6, Toto4-3 - A: 2,9 B: 3,4,1,7,5,6 C: 10,8
Karsintavoittajat erottuivat suomenhevosten Oulu Expressissä edukseen ja muodostavat finaalissa selkeän A-kaksikon. 2 Kinderi otti auton takaa keulat, rauhoitti tahtia tuntuvasti ja lasketteli 23-vauhtia alta pois. Ori joutui tekemään Pikkuprinssin voiton eteen töitä ulkoradoilla, mutta ei näyttänyt olevan maalin kohdalla väsynyt. Keulaan pääseminen näyttää tässä todennäköiseltä, ja Hannu Torvisen ajokki saa siksi edun numeroon 9 Ville Kalle nähden. Oulun karsintavoittaja otti omansa täydellä safety-ajolla, kun Markku Hietanen piteli menohaluista ajokkiaan koko matkan. Seinäjoella Ville Kalle laukkasi puolimatkassa kesken kiriinlähdön, kun pää veti hetkellisesti enemmän kuin jalat. Ori kiri lopun osittain neljättä pitkin 22,5-vauhtia ja oli vähintään Kinderin veroinen.

3 Maurizo ei pystynyt haastamaan Kinderiä karsinnan kiihdytyksessä, mutta pysyi toiselta ilman vetoapua tämän tuntumassa maaliin saakka. Tässäkään tuskin on asiaa alussa edelle, joten voitto vaatii parannusta tai A-kaksikon kilvanajoa jo matkalla. 4 Huisi Hemmo on kääntämätön kortti, ja karsintasuorituksen perusteella kuvapuolelta saattaa paljastua pataässä. Ori sai karsinnan kirikierroksella vetoapua Ville Kallesta ja kiri päätöspuolikkaan toisesta ulkoa 24-vauhtia. 1 Core jäi karsinnassa keulasta kalkkiviivoilla kolmanneksi, mutta pääsi valitsemaan itselleen sopivan sisäradan. Nopea avaaja ottanee tässä Kinderin selän ja on hyvissä asemissa tototaistoa ajatellen. Voitto olisi yllätys, mutta ei mikään shokki. 7 Kuumahuuma laukkasi karsinnassa maalisuoran alussa paineissaan ja selvisi vielä finaaliin. Hevosesta jäi laukka poislukien positiivinen kuva, ja vauhdit voivat riittää finaalissa korotetuille rahoille.

Lähtö 11, Toto76-7, Toto4-4, Troikka - A: 1,12,2,3 B: 5,4,10,6,8,7,11,9
Lämminveristen finaalissa juoksunkulku on isossa roolissa – heti auton irrotessa ja myöhemmin juoksupaikkojen selvittyä. 1 Magical Princess pyrkii pitämään sisäradalta keulat, ja kaksi ulkopuolelta lähtevää Markku Niemisen tallin hevosta yrittävät varmasti kaikin voimin alussa ohi. Magical Princess palasi karsinnassa voittokantaan toiselta ilman vetoapua puskemalla päätössatasella väkisin numeron 3 Betty Roof edelle. Tammakriteriumissa oli tarjolla sama juoksupaikka, ja tamma oli 10-lopetuksessa ihan jäätävä, vaikka 12 An-Dorra kiri viimeisellä satasella selvästi ohi. Reino Palomäen varsatähti on edelleen meriiteillään ikäluokan ykkösnimi, vaikka karsinnassa meinasi käydä todella kylmät. Matkavauhti oli alusta asti vastaan, eikä tammalla haluttu ajaa kuukauden tauolta rankkaa reissua. Kuudes sija täysin mahdottomista asemista riitti finaaliin, ja tamma saanee tässä mahdollisuuden ihan eri tavalla.

Oulun karsinnan voittanut 2 Star Town Kemp on juossut hieman kevyemmissä ikäluokkaympyröissä kuin muut suosikit. Suoritustaso on pysynyt vakaana koko ajan, ja karsinnan ylivoimaisen voiton perusteella varaa on vielä parempaan. 3 Betty Roof osoitti karsinnan keulakakkosella kuuluvansa tälle tasolle. Jos tamma otti startin oikealla tavalla, voi se olla vaikka kuinka iso tekijä ikäluokassaan. Kiihdytys ratkaisee tosi paljon, ja karsinnan lähtösuoran perusteella juuri Betty Roofilla voisi olla sauma ohittaa Magical Princess alussa. 5 Core Catcher ja 4 Lara Luca ovat laatuvarsoja ja voivat vaikka voittaa tämän lähdön, jos edelle rankattujen juoksunkulut sakkaavat. Saman voi kyllä sanoa lähes jokaisesta osallistujasta. Hieno finaali!

Lähtö 12 - A: 2,6,11 B: 8,3,5,7,9,1,4,10,13,14,12
2 Hallan Ruusu laukkasi Härmässä keulasta 500 ennen maalia paineen alla, mutta ei ollut vielä sanonut viimeistä sanaansa kärkisijojen suhteen. Tamma voitti edellisen starttinsa Seinäjoella keulasta 27-vauhtisella kirikierroksella. Nopeus on suosikin paras puoli, ja sillä olisi jo plakkarissa 24-tulos mailin matkalta, mutta tuossa Porin startissa tuli harmittava laukka hieman ennen maalia. Keulajuoksu näyttää tässä automaattiselta, ja koko matkan johtoon on ehjällä suorituksella hyvät.

6 Viliviima joutui viimeksi kirissä häiriön vuoksi viidennelle radalle saakka, ja kärkihevoset pääsivät karkuun. Ruuna tuli maalisuoran kärkeä kovempaa, mutta ei ehtinyt enää suorittaa ohituksia. Edellinen voitto tuli pikkulaukan jälkeen 26-vauhtisella kirillä. Tavallista pohjoisempana juokseva ruuna kohtaa nyt uusia vastustajia, mutta vaikuttaa tässä selkeältä totoehdokkaalta. 11 Perusliksa teki Pilvenmäki Maratonilla lupaavan suorituksen kovassa porukassa ja ohitti viimeksi Kuopiossa kaikki paitsi keulasta hallinneen Valtorin. Viime näytöt ovat rautaa tähän seuraan, mutta kaksi pakkia toki mutkistaa menestymistä. Pitkä kiri ei tunnu olevan Perusliksalle ongelma. 8 Lumino on mennyt kaksi kertaa peräkkäin ravia ja palasi viimeksi keulasta voittokantaan hallitusti. Vastus tiukkenee, mutta ei tämän hevosen kohdalla menestys ole kunnon riittävyydestä kiinni.

Toto75-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
6 Myrskyri (2,9)
5,4,13 (7,14)
13,14,6 (8,2)
2 Tähen Toivomus (1,4)
9,1 (5,8)
2,9 (3,4)
1,12,2,3 (5,4)
144 riviä, 7,2 euroa

Suuri systeemi:
6 Myrskyri (2,9)
5,4,13,7,14,10,6 (8,12)
13,14,6 (8,2)
2 Tähen Toivomus (1,4)
9,1,5 (8,4)
2,9 (3,4)
1,12,2,3 (5,4)
504 riviä, 25,2 euroa

Toto4-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
2 Tähen Toivomus (1,4)
9,1 (5,8)
2,9 (3,4)
1,12,2,3 (5,4)
16 riviä, 3,2 euroa

Suuri systeemi:
2 Tähen Toivomus (1,4)
9,1,5 (8,4)
2,9,3,4,1 (7,5)
1,12,2,3 (5,4)
60 riviä, 12 euroa

Vihjeet