Vihjeet 14.5.2016

14.05.2016

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

L1/3 Valppaus: Ruuna on mennyt viime kisoissa eteenpäin ja pystyy parantamaan edelleen. Tällä oli nuorempana kasvuongelmia. Jepulis tuntuu aika kovalta vastustajalta, mutta odotan omaltani vahvaa panosta. (Timo Vääränen)

L2/4 Minas Chamdar: Ruuna yllätti minut viimeksi positiivisesti. Se tuntui keräävän sisäradan suojissa painetta matkan aikana ja kiri tilat saatuaan kovaa maaliin. Tässä haetaan samanlaista juoksua, ja silloin odotuksia on jonkin verran. (Santtu Raitala)

L3/10 Miss Southwind: Tamma ei joutunut viimeksi revittelemään kolmannelta keulan rinnalle pääsemisen eteen, mutta eihän juoksu optimaalisesti mennyt. Nyt päästään ajamaan selästä, ja katsotaan miten tamma pärjää sellaisella juoksulla. (Santtu Raitala)

L4/5 Rocknroll Kronos: Juoksi meni Teivossa vihkoon. Alkumatkaan meni voimia, ja ruuna jäi vielä vähän painamaan naruille. Tämä osaa kiriä lopun suojajuoksulla kovaa, kuten Oulun karsinnassa nähtiin. Haetaan paalulta sisäratajuoksua ja kokeillaan yllättää lopussa. (Santtu Raitala)

L4/7 Great Chief: Viimeksi tuloksena oli umpipussitus, voimat jäivät talteen. Samoilla systeemeilla jatketaan kuin viime kilpailuissa. Kenkäpuoli on vielä mietinnässä ja takakenkien mahdollinen riisuminen päätetään kilpailupaikalla. (Jarno Schadewitz)

L4/11 Captivate: Ruuna tuli viime kisaan melko vähällä laitolla ja olin tyytyväinen suoritukseen. Se voisi parantaakin hieman. Juoksuradan paikka on vähän kaksijakoinen, mutta kyllä tältä löytyy jonkin verran nopeutta. Matkahan on tälle varmasti plussaa. (Susanna Laulumaa)

L5/6 Dominic Web: Seinäjoen voitossa jäi varaakin. Ruunan tyyli muuttuu paremmaksi kengittä, mutta tässä startissa takakengät pidetään luultavasti jaloissa. Tämä osaa avata auton takaa kovaa, mutta silloin laukkariski kasvaa. Parissa startissa tuli outoja laukkoja, ja sen osalta vähän mietityttää. (Janne Soronen)

L5/12 Valle Streamline: Ruunalla napsahti viimeksi rintaremmi poikki, ja kun se juoksi ilman sekkiä, meinasi valjastus pettää kokonaan. Mielestäni ruuna olisi ilman tuota haaveria voittanut lähdön. Varusteisiin lisätään vedettävät korvapallot, mistä pitäisi olla tälle etua. Paikka on vaikea, mutta luotan hevosen kuntoon. (Santtu Raitala)

L6/10 Vaellus: Ori laukkasi viimeksi innokkuuttaan ja teki sitten tosi hyvän juoksun. Hevonen palautui kovasta kisasta pienen huilin jälkeen ja pystyy tässäkin hyvään suoritukseen. Maililla ja takarivistä toiveissa on onnistunut juoksu. (Timo Vääränen)

L8/11 Suivikas: Ori oli Vermon startin aikaan kipeänä, rööreistä löytyi limaa kilpailun jälkeen. Tuo on nyt hoidettu pois. Kunkulle ei taideta pärjätä näistä asemista, mutta muiden päihittämiseen on luottoa. (Terho Rautiainen)

L9/10 Caesar de Veluwe: Ruuna jäi Kuopiossa umpipussiin, ja Umeåssa karkea rata ja juoksunkulku olivat liiaksi vastaan. Kengät riisutaan tähän kisaan, ja siitä on ruunalle selkeästi apua. Starttiväli sen sijaan on tälle vähän turhan pitkä. Ruuna on ollut tiheällä starttailulla parhaimmillaan. Muuten positiivisin odotuksin, mutta tauko tuo juuri tälle hevoselle kysymysmerkin. (Janne Soronen)

L9/11 Fore Candy: Torniossa meni juoksu putkeen, mutta nyt asetelmat ovat vaikeammat. Hyvää juoksua koitetaan lähteä hakemaan, jos vaikka kirissä pääsee vetävin selkiin. (Santtu Raitala)

L10/5 Air Gunner: Ruuna kiri Rättvikissä ihan hyvin maaliin, eikä esityksessä ollut moittimista. Etukengittä jatketaan myös tässä kisassa ja eteenpäin ajaminen alussa on luultava taktiikka. (Ari-Pekka Pakkanen)

L11/2 Heady Hunter: Ajoin tätä Bodenin startissa ja hevonen tuntui nasakalta kilpurilta. Vähän vaikea arvioida vastusta, kun keskinäisiä startteja ei oikein ole. Ruunan pohjia ei olla vielä nähty, mutta tässä luultavasti selvenee mihin potku riittää. (Santtu Raitala)Lähtö 1:

Kotikonnuilleen palaava Jorma Kontio saattaa napata voiton jo päivän avauslähdössä. 9 JEPULIS juoksi Kaustisella keulassa ja vastaili 26-lopetuksessa uhkaajilleen varmasti. Ruunalle jäi varaa, ja tässä nähdään luultavasti vielä parempi esitys. Kovin haastaja on niin ikään nopeasti kehittyvä 3 VALPPAUS. Ruuna laukkasi viimeksi lähtöön ja nousi tasaisen vahvalla kirillä kakkoseksi. Ruuna pystyy korjaamaan ennätystään ainakin sekunnilla.

6 VIKA HAASTE laukkasi viimeksi Jepuliksen voittamassa lähdössä kärkisijan. Ori eteni loppukurvissa keulahevosen kimppuun, mutta pomppasi maalisuoralle tultaessa laukalle. Voimia oli vielä tallella. Ori on tekemässä välivuoden jälkeen vahvaa paluuta. 11 UNTERO laukkasi Ylivieskan välistartissa lähtösuoralla ja kulki jatkossa taustalla hyvin, mutta 22-vauhtisessa lopetuksessa kärkeen nouseminen oli mahdotonta. Ori saattaa mennä tuon kisan myötä eteenpäin.

12 HEIKKALAN PEHTOOR teki viimeksi uransa parhaan suorituksen. Ori jäi kirilenkin alussa hieman kärjen tahdista, mutta maalisuoran terävä kiri kantoi totosijalle. Paikka on paha ja vastus viimekertaista kovempi, joten lisäparannusta vaaditaan. 7 MATHILDE nappasi viimeksi kakkosrahat edellä mainitun nenän edestä, mutta esitys oli lähinnä tasainen. Tamman pitää terävöityä hieman totosijan eteen.

A: 9,3 B: 6,11,12,7,4,1,10 C: 2,5,8


Lähtö 2:

6 WHEELIE AWAKE palasi Kuopiossa talvitauolta hienossa kunnossa. Ruuna jäi kuolemanpaikalle, mutta eteni siitä kirivaiheen alussa kärkeen ja hallitsi varmasti perille saakka. Jo samanlainen esitys riittää tässä pitkälle, ja ruuna parantanee otteitaan toiseen starttiin tauon jälkeen.

7 HOLLYWOOD HILLS nappasi kaksi voittoa onnistuneilla juoksuilla, mutta vahva ori jaksaa kiertääkin. Nyt tiedossa on työntekoa, sillä lähtönopeus ei taida riittää seiskaradan selvittämiseen. Ylivieskassa tuli lähtölaukka, joten viime kuntonäytöstä on aikaa jo reilu kuukausi. 1 E.V. JACE sai viimeksi johtavan takaa myöhäiset kiritilat ja nappasi kakkossijan. Hyvä lähtöpaikka ja huippukuski puoltavat lievässä ylisarjassa juoksevaa hevosta.

4 MINA'S CHAMDAR teki Kaustisella pienen tipsiesityksen. Kiritilat sisäradan syövereistä aukesivat liian myöhään, mutta ruuna pisteli päätössatasen pippurisesti. Vastaavaa juoksua haetaan tässäkin, ja tuureilla mahdollisuuksia on aivan kärkeen. 2 LITTLE DONNIE ei ollut viimeksi parhaimmillaan, vaikka menikin volttiennätyksensä. Asetelmat ovat nyt hunajaiset ja starttiväli lyhyempi.

A: 6 B: 7,1,4,2,3,5,10 C: 11Lähtö 3:

Torniossa puolimatkan laukkaan mahdollisuutensa menettänyt 1 STEEL ANEMONE on tammalähdön suosikki. Oulun startissa tamma jäi kirilenkin alussa kauas kärjestä, mutta tuli lopun selvästi parhaiten ja ehti kakkoseksi. Suosikki pystyy vieläkin parempaan, ja lähtönopeus riittää ykkösradan selvittämiseen. Suora keulojen pitäminen tuskin silti onnistuu.

12 BEL AIR oli Torniossa pieneltä tauolta suorastaan jäätävä. Tamma avasi kasiradalta tulisesti, mutta sortui kurvissa laukalle. Takaa-ajo olisi tuottanut vielä tulosta, mutta maalisuoralla edessä oli leveä rintama. Vastaavana Hannu Hietasen ajokki kiertää useimmat, ja ehkä kaikki. 4 LIONA jatkaa selkeässä nousukunnossa. Tammalla ajettiin viimeksi ilman kenkiä, mikä on sille huomattava etu. Matkavauhti oli hidasta, mutta Liona pesi kirissä silti kaikki. Vastus on nyt tasokkaampi.

3 BONE'S QUICK GIRL ei ole esittänyt tänä vuonna vielä parasta osaamistaan, mutta viime startin perusteella kunto voi olla nousemaan päin. Loppuveto oli kuitenkin vielä tasainen. Nopea lähtijä ottanee ensimmäiset keulat ja saa hyvän selkäreissun. 9 ZARRINE KEMP on vastannut nouseviin sarjoihin hyvin. Viimeksi tamma pyssytti alussa kohti keulaa, mutta joutui tyytymään paikkaan johtavan takana. Lopussa vain keulahevonen oli liikaa, ja suoritus hyvätasoisessa lähdössä oli plusmerkkinen.

A: 1,12,4 B: 3,9,6,11,7,8,2,5,10Lähtö 4, Toto76-1:

K-Maatalous Stayer Cupin finaali on tasainen koitos. 7 GREAT CHIEF teki huhtikuun karsinnassa vahvan esityksen ja on ollut sen jälkeenkin positiivinen. Viimeksi Seinäjoella ori jäi voimissaan pussiin. Lähtöpaikka valmiiksi toisella radalla suosii tasaista avaajaa. 2 ROWAN CAKE matkasi Torniossa kolmannessa sisällä ja sai taipuvan takaa tilaa maalisuoralle tultaessa. Ruuna pyssytti kovaa maaliin ja osoitti jatkavansa iskussa. Tässä kilpailussa ajetaan kengät jalassa, mikä on hieman pois maksiminopeudesta.

10 ASLAN L.C. kulki Ruotsissa hyvin ja on tehnyt kahdessa Suomen startissa lupaavat esitykset. Viimeksi Torniossa pitkä kiri kantoi nelossijalle, mikä oli juoksunkulkuun nähden hyvä saavutus. Voltin vitonen on pieni kysymysmerkki, mutta ainakin rattailla on huipputaitava ohjastaja. 11 CAPTIVATE ei ollut Torniossa millään muotoa huono, muttei kuitenkaan parhaimmillaan. Alla oli pieni tauko, ja ruuna osoitti talvella pystyvänsä vielä parempaan.

4 BJÖRNE C.K. voitti karsinnan keulasta, mutta ravissa oli loppumatkasta hieman sanomista. Viime Kuopion startissa ruuna teki pitkän ja vahvan kirin ja oli hyvä, vaikka totosija jäikin haaveeksi. Ravin pysyminen kasassa olisi näin tasokkaassa porukassa tärkeää. 15 LADY'S TRUE KING puski Rovaniemellä kierroksen kirillä vastustamattomasti kärkeen. Kahden karsintaesityksen perusteella pitkä matka sopii hyvin. Oulussa kuitenkin voitetaan 76-tasolla näistä asemista harvoin. Ruuna kiertää kirivaiheessa useimmat.

8 WILLE CARAMELL kärsii usein raviongelmista, joihin on palanut satalappunen jos toinenkin. Ruuna on onnistuessaan vaarallinen, mutta ehjiä startteja tulee harvoin. 5 ROCKNROLL KRONOS pystyy nappijuoksulla yllätykseen, ja ykkösasia ruunalle olisi päästä sisäradalle selkään. Karsinnassa juoksu meni nappiin ja terävä loppuveto kantoi kakkossijalle. Kengittä juokseminen on ruunalle selkeä etu, joten tietoja kannattaa tarkkailla.

A: 7,2,10,11 B: 4,15,8,5,14,9,1,6,12,13,16,3Lähtö 5, Toto76-2, Troikka:

Vaikeudet jatkuvat toisessa kohteessa. 6 DOMINIC WEB on luokkahevonen, jonka kohdalla rahallinen ylisarja ei ole mikään ongelma. Ruuna voitti viimeksi Seinäjoella keulasta hyvätasoisen porukan, ja vauhti oli maalin kohdalla vielä tosi kovaa. Suosikki ottaa välillä hölmöjä laukkoja, mihin ei tietysti ole tällä tasolla varaa. 5 VILAR LAKE ei päässyt Kajaanissa kiihdytyksessä keulaan, mutta ratkaisi pelin edukseen terävällä kirillä johtavan takaa. Ruuna on tässä suosikki keulaan, mikä voi olla tasaisessa lähdössä ratkaiseva etu.

12 VALLE STREAMLINE aiheutti viime startissa pelonhetkiä, kun ruunan rintaremmi petti hieman ennen maalia. Valjaat pysyivät päällä, ja Santtu Raitalan mukaan ilman ongelmia tuloksena olisi ollut voitto. Avaus uusista käsistä oli siis plusmerkkinen, mutta synkkä lähtöpaikka laskee osakkeita. Numero 10 TIP CHIP saattaa tosin tarjota kirissä vetoapua, ellei Mauri Jaara aja vahvalla hevosella keulan rinnalle. Ruuna palasi viimeksi pieneltä tauolta ja kulki sekä alussa että lopussa kymppiä. Muut jäivät päätössatasella taustalle, mutta kiritilat löytyivät vilunkipelillä ja tuloksena oli hylkäys.

7 HARAS DU PIN epäonnistui Vermon kovatasoisessa lähdössä, kun juoksu meni aivan liian vaikeaksi. Hevosen kunto pitää, ja lähtönopeus voi hyvinkin riittää seiskaradan selvittämiseen. Kunto riittää voittoon asti. 3 COLD SEASTAR tsemppasi Kuopiossa keulahevosen rinnalta totoon ja ansaitsee kehut. Tasaisen vahvassa kunnossa jatkava tamma jää usein lopun taistossa himmeille mitalisijoille. 4 RANCH KEEN voitti viimeksi keulasta niukasti, ja tässä pärjääminen edellyttää hieman parempaa menoa.

A: 6,5,12,10 B: 7,3,4,1,2,11 C: 8Lähtö 6, Toto76-3:

Viimeksi tauolta palannut ja isona suosikkina hävinnyt 10 VAELLUS jatkaa selvänä ykköshevosena. Viime kerran tappio ei johtunut hevosen kunnottomuudesta, vaan alun laukasta. Ori nousi vielä hienosti kakkoseksi ja on ehjällä juoksulla vaikeasti voitettavissa. Maili ja takarivi ovat usein vaikea yhdistelmä, etenkin jos joku kovimmista haastajista pääsee keulaan.

6 SÄRKÄN KALLE voitti Teivossa keulasta hyvällä esityksellä. Porissa tehtävä oli Satakunta Seniorissa jo alkujaan vaikea, ja toisen kaarteen laukka vesitti menestyssaumat. Ori avaa hyvin ja voi päästä keulaan saakka. 4 KUKAN TUTU menestyi viime vuonna ikäluokkatasolla asti, mutta laukat söivät yli 30 000 euron ansioista huolimatta paljon rahaa. Ori on kilpaillut tällä kaudella kahdesti ja laukannut molemmissa starteissa, joten hyppyriskiä on pidettävä edelleen suurena. Kiivaalla maililla riski voi kasvaa entisestään. Kuntopuoli on jo tässä vaiheessa kautta kohdallaan.

8 LILIN JYTKY kohtasi Porissa muutaman kovan, ja kolmossijalle yltäminen oli kehujen arvoinen suoritus. Ori saattaa parantaa edelleen, mutta näistä asemista sille on tarjolla vain haastajan rooli. 1 VILLI-ANNA pystyy sisäradalta yllätykseen, jos juoksu menee nappiin. Tamma laukkasi viimeksi häirittynä ja kiri edellisessä startissa maalisuoran hurjaa vauhtia.

5 EKA-ASSI palaa pieneltä tauolta ja on nopeana avaajana sopivan tehtävän edessä. Voittoon asti yltäminen vaatii kuitenkin venymistä. 7 AKAASIA palasi viimeksi tauolta ja oli lähinnä tasainen. Nopea tamma kohtaa kovia, ja totoon yltäminen vaatii onnistuneen reissun.

A: 10 B: 6,4,8,1,5,7,9 C: 2,3,11,12Lähtö 7, Toto76-4:

Joensuussa keulasta kymppiä lopettanut ja hienolla tyylillä voittanut 5 SO CLUELESS tähtää jälleen joukon johtajaksi. Jos keulaan pääseminen onnistuu, vaikeutuu vastustajien tehtävä roppakaupalla. Ruuna meni viimeksi ennätysvauhtia ja pystyy parantamaan lukemiaan jo tässä startissa.

12 WILLY WINGSTON jatkaa loistavassa iskussa, mutta lähtöpaikka on mailin matkalle yönmusta. Kuopiossa sama paikka täydellä matkalla ei estänyt voittamista, kun ruuna paineli kirivaiheessa omaa vauhtiaan. Tässä loistosuorituskaan ei välttämättä riitä voittoon. 4 GLOBAL RESOURCE juoksi Vermossa kovatasoisessa lähdössä, eikä kyennyt nousemaan taustalta kärkipäähän. Esitystä ei silti voi moittia. Asemat ovat nyt paremmat, mutta suosikin torjuminen kiihdytyksessä ei taida onnistua.

9 STARDUST FIBBER kiri Teivossa tarkalla juoksulla maalisuoran kovaa ja eteni kärkeen. Lähtöpaikka on sopiva vastaavaa reissua varten, mutta vastus viime kertaa kovempi. 10 INSPIS ARIOSO kärsii tulisena avaajana takarivistä. Ruuna ei pystynyt viimeksi parhaimpaansa, ja nähtäväksi jää, saako Jorma Kontio ruunasta lisää tehoja irti.

A: 5 B: 12,4,9,10,1,8,2,11,3 C: 6,7Lähtö 8, Toto76-5, Toto4-1:

2 JOKIVARREN KUNKKU voitti lähtörata-arvonnan ja nousee siksi isosta suosikista kierroksen pankiksi. Vermossa nähtiin hieno kaksintaistelu, jossa Vitter puski alle 19-vauhtisessa lopetuksessa väkisin edelle. Kunkku saa suorituksestaan puhtaat paperit, ja tässä tehtävässä koko matkan johto on erittäin todennäköistä. Suoritusvarman hevosen kohdalla ei tee mieli spekuloida laukalla tai muulla epäonnella.

11 SUIVIKAS oli Vermossa kipeä, mihin nähden nelossija kuolemanpaikalta oli hieno saavutus. Ori palaa kuukauden tauolta vaikeaan tehtävään - siis voiton osalta. Kaikkien muiden paitsi suosikin lyömiseen on hyvät saumat, jos ori pystyy edes lähelle omaa tasoaan. 10 SIIRIN ÄLLI on saanut tänä vuonna roppakaupalla lisää sitkeyttä. Siitä nähtiin näyte Torniossa, jossa ruuna tsemppasi laukan jälkeen toiselta ilman selkää kolmanneksi. Pikkukahveli karkasi keulasta rataennätykseen, ja siihen nähden Siirin Ällin suoritus oli isojen kehujen arvoinen.

Kuukauden paussilta palaava 4 DIKTAATTORI saattaa päästä pudottamaan Jokivarren Kunkun kantaan, ja sieltä kakkossijaan on oivat saumat. Ruuna teki ennen taukoa hyvää työtä, mutta nykykunto on toki pieni kysymysmerkki. 8 ELIAS INTOMIELI ei lähtenyt viimeksi reilu kierros ennen maalia reissuun ja sai lopulta kiritilat myöhään. Paljoa jossiteltavaa ei sijoitusten puolesta kuitenkaan jäänyt. 9 I.P. LENTO seurasi viimeksi Pikkukahvelia sinnikkäästi ja jatkaa noususuhdanteessa. Voitto on kuitenkin tässä seurassa liikaa vaadittu.

A: 2 B: 11,10,4,8,9,5,6 C: 1,3,7,12Lähtö 9, Toto76-6, Toto4-2, Troikka:

4 HERBIE SISU pakitteli Teivossa alkumatkasta taustalle ja tuli vauhtijuoksussa asiallisesti maaliin. Ruuna on ollut parempikin, mutta kunnon suunta vaikuttaa oikealta. Nopea avaaja olisi keulasta vaikea ohitettava, ja sinne pääseminen vaikuttaa todennäköiseltä. 8 BARETTA BOKO paiskasi Torniossa kierros ennen maalia keulaan ja hallitsi varmoin ottein. Tehtävä on nyt huonojen lähtöasemien vuoksi vaikeampi, mutta rivakka avaaja voi saada pienellä riskillä hyvänkin juoksun.

10 CAESAR DE VELUWE juoksee kengittä, mikä on sille selkeä etu. Liki kuukauden starttiväli sen sijaan ei ole, sillä ruunaa kilpailutetaan normaalisti tarkoituksella tiuhaan. Plussapuoliin kuuluu taas Jorma Kontio, ja kahdessa viime startissa ilman omaa syytään epäonnistunut ruuna kuuluu tässä pelihevosiin. 3 TIR DU CAUX on tunnettu voimamiehenä, mutta viimeksi juoksusta tuli vähän kuin itsestään onnistunut. Ruuna kiri sisärataa pitkin vinhasti maaliin ja osoitti jatkavansa iskussa. Todennäköisin juoksupaikka on tallikaverin takana.

9 MARTINIWITHMUSCLE jäi Torniossa kirilenkin alussa melko kauas kärjestä, mutta sinnikäs kiri kantoi hopealle. Ruuna vaikuttaa hyvältä lisältä pohjoisen yläsarjoihin. Tässä porukassa voittaminen vaatii parannusta, eikä sitä mahdollisuutta voi sulkea kokonaan pois.

A: 4,8 B: 10,3,9,6,11,1,2 C: 5,7,12Lähtö 10, Toto76-7, Toto4-3:

Number One vuosimallia 2016 on urheilullisesti mielenkiintoinen lähtö. Suosikkien kohtaamiset ovat viime ajoilta vähissä, mikä vaikeuttaa arviointia. 3 EDWARD ALE on ykkössuosikki keulaan ja sitä kautta myös suosikki voittamaan. Ruuna laukkasi Seinäjoki-racessa loppukaarteessa häirittynä, ja voimia oli vielä tallella. Suosikki on siirtynyt uusiin käsiin, mutta sillä tuskin on näin aikaisin isoa vaikutusta.

5 AIR GUNNER ei taida päästä suosikista ohi alussa, mutta varmaa se ei ole. Äimäraution rataennätyshevonen teki Rättvikissä sisäratajuoksulla asiallisen esityksen ja tavoitti kärkeä lopussa hieman. Parempaankin on aineksia, ja lyhyen starttivälin vaikutusta seurataan mielenkiinnolla. 8 SURPRISE LORD joutui käyttämään Porissa voimansa jo ennen ratkaisuhetkiä, eikä ori ansaitse moitteita. Edellinen esitys kuolemanpaikalta oli oikein hyvä, ja menestys ei jää tässä kunnosta kiinni. Lähtöpaikka on kuitenkin vaikea.

7 VENICE kiri viimeksi maltillisella taktiikalla hyvin, ja huippukunto alkaa löytyä startti kerrallaan. Asemat ovat vaikeat, ja voittoon asti yltäminen vaatinee muiden apua. 4 GOOD DYNAMITE on tuloillaan, mutta voitto tuskin on ajankohtainen vielä tässä. Ori kiri Vermossa sisäkaistalta vauhdilla maaliin. 1 MINTO'S ROMEO on väärällä matkalla ja lähtöpaikalla, ja huippuvauhdin riittäminen tässä porukassa epäilyttää kovasti. Suoritusvarma hevonen on kiinni rahasijassa.

A: 3,5,8 B: 7,4,1 C: 2,8,9Lähtö 11, Toto4-4:

A-hevoset ovat voittosummiinsa nähden todella pystyviä hevosia. 6 RIM BAY KICKAPOO karkasi Porissa toisesta ulkoa maisemiin ja jatkoi loistoesitysten sarjaansa. Hevosen kapasiteetti riittää jo nyt paljon korkeammissa sarjoissa. 5 FERRIS WEB juuttui viimeksi kolmoskaistalle ja oli jatkossa sisäradalta tasapaksu. Edelliskerran keulavoitossa nähtiin hevosen todellinen osaaminen, ja oletettavasti viime kerta oli vain poikkeus. Vuorossa lienee taas keulajuoksu.

7 FRAZIER BOKO teki Oulun lounasraveissa loistavan juoksun. Ori juuttui pitkäksi aikaa kolmoskaistalle, mutta lipui siitä huolimatta voittoon hienolla tuloksella. Vastus on nyt selvästi kovempi, mutta otteet luultavasti kohentuvat talvitauon jäljiltä. 3 SALAMA SEA palasi viimeksi tauolta vakuuttavalla esityksellä. Ruuna kiri kolmannesta ulkoa kärkeen ja vastasi lopussa numerolle 2 HEADY HUNTER ihailtavan hyvin. Rima nousee, joten lisäpykäliä vaaditaan. Heady Hunter saa tappiosta huolimatta pienet kehut, ja ruuna kannattaa huomioida peleissä tässä tasokkaammassa lähdössäkin.

12 CLASSIC TROTTER on joutunut kahdessa viime kisassa haalarihommiin, eikä tällä kertaa taida olla tiedossa mitään helpompaa. Ori on sitkistynyt kilpailujen myötä ja tulee nousemaan lähiaikoina sarjoissaan. Ylivieskassa keulahevosen rinnalta voittoon puskenut 9 LAST FINN on sekin hyvässä iskussa, mutta vastus on kovempi kuin koskaan aikaisemmin.

A: 6,5 B: 7,3,2,12,9,4,1 C: 8,10,11Lähtö 12, Troikka:

Tasoa riittää päivän viimeiseen lähtöön saakka. 10 KARTIER taitaa olla kovista kovin, mutta tässä tehtävässä laukkaan tuskin on varaa. Suosikki avasi Torniossa kovaa, laukkasi ensimmäiseen kurviin ja kiersi jatkossa muut kuin keilat. Vastassa on nyt kovempia nimiä, mutta ravilla voittoon on isot saumat.

4 FIILING kiersi viimeksi koko matkan kolmatta ja punnersi päätösmetreillä väkisin kärkeen. Nyt juostaan täyttä matkaa, mikä sopii hieman tasavauhtiselle hevoselle paremmin. Lähtönopeuden puute tekee usein juoksusta raskaita, mutta nykykunto kattaa paljon lisämetrejä. Myös 6 PILSKER jaksaa vääntää. Totoputki katkesi Seinäjoella, mutta oriin esitys oli vähintään yhtä hyvä kuin aiemmin. Lähtöpaikka on tasapaksulle avaajalle hieman ulkona.

3 HOKKUS POKKUS esiintyi Torniossa nousukuntoisesti, mutta tätä kevyemmässä porukassa. Maalisuoran kiri oli joka tapauksessa lennokas, ja hyvä avaaja saattaa saada suosikkeja selvästi paremman juoksun. 8 HEVILLÄ voitti Vermossa terävällä loppuvedolla ja on sekin juuri nyt hyvässä iskussa. Lähtöpaikka laskee kuitenkin osakkeita. 7 JAMAS VICTOR puski Tornion uusitussa lähtöyrityksessä siivekkeen alta ja oli itse startissa keulahevosen takaa hieman tasainen. Tehtävä on nyt vaativampi, joten parannusta tarvitaan.

A: 10 B: 4,6,3,8,7,5,9,1 C: 2,11,12Toto76-vihjesysteemit:

7,2,10,11 + 4,15,8,5
6,5,12,10,7
10 + 6,4,8,1
5
2
4,8,10 + 3
3,5,8

Pieni systeemi: 180 riviä
Suuri systeemi: 2400 riviä

Toto4-vihjesysteemit:

2
4,8,10 + 3,9
3,5,8
6,5 + 8

Pieni systeemi: 18 riviä
Suuri systeemi: 45 riviä

Vihjeet