Vihjeet 15.2.2020

14.02.2020

Vihjepaketti PDF-muodossa >>>


Lähtö 1 - A: 3 B: 6,5,4,1,7,2,8
Puolet osallistujista lähtee matkaan voitto alla, ja 3 Lumino voi olla viime kerran tason pitäessään pysäyttämätön. Tamma matkasi valtaosin toisella ilman vetoapua ja runttasi maalisuoralla vakuuttavasti ohi keulahevosen. Syksyllä paljon laukkoihin pilanneelle tammalle laitettiin tauolla jalkoihin välipohjat, millä oli merkittävä positiivinen vaikutus ravirytmiin. Seinäjoen startin tasolla pysyessään Lumino on erittäin vaikea voitettava, juoksunkulusta riippumatta.

6 Larvan Iisu voitti Joensuussa keulapaikalta hallitusti ja toisti tempun Kouvolassa melko samantasoisessa porukassa. Ruunan askellus noiden starttien kirivaiheissa ei ollut sulavinta laatua, mutta homma pysyi hallussa molemmilla kerroilla maaliin saakka. Luminon lyöminen vaatii lisää pykäliä kiriin, mikä voi kasvattaa laukkariskiä. 5 Leijan Liito on esiintynyt viime starttia lukuunottamatta ravivarmasti ja nappasi viime vuonna totosijan yli joka toisesta kilpailusta. Ari Keräsen suojatti paikkasi taukoa edeltäneessä Rovaniemen startissa ensimmäisen kaarteen laukkansa vahvasti. Nyt viivalla on pari kovaa, ja voitto vaatinee uusia ennätyslukemia.

Ylivieskassa keulahevosen ulkopuolelta vahvasti taistellut 4 Pelin Sälli rankataan seuraavana. Tuon startin vastus ei kestä vertailua tämän lähdön suosikkeihin, joten vieläkin parempaa vaaditaan. Saman Ylivieskan lähdön tarkalla juoksulla voittanut 1 Tuuliniemen Bella avaa sisäradalta hyvin ja ottanee jälleen jonkun suosikin eteensä. Voitto vaatii viime kertaa enemmän.

Lähtö 2 - A: 2,5,10,11 B: 1,9,8,7,12 C: 4,6
Mikkelissä voimissaan pussiin jäänyt 2 Gognap matkasi Killerillä keulassa ja kiihdytti maalisuoralla tuntuvasti tahtia, mutta selässä vaaninut hyvä vastustaja kuittasi edelle. Kakkosrata mahdollistaa monta taktiikkaa, ja Gognap nousee asemiensa vuoksi niukaksi suosikiksi. 5 Club Nord Yankee väsähti ennen taukoa kahdesti, ensin kovan alkurevityksen jälkeen ja sitten maltillisen matkavauhdin jälkeen keulasta. Edellinen Teivon startti kertoo hevosen kapasiteetista paremmin. Nelivuotiaaksi kääntynyt tamma on tavallisessa rahasarjassa pelihevosia, ja etenkin hyvistä lähtökuopista.

10 Express Eve nasautti Oulussa lupaavan kirin selistä ja voitti Ylivieskassa sopivan lähdön keulasta ylivoimaisesti. Rima nousee vastuksen ja asemien vuoksi tuntuvasti, mutta tamman viime suoritus uhkui nousukuntoa. Myös 11 Castle In The Sky on hankalista lähtöasemista aiempaa tiukemman mission edessä. Ruuna lopetti viimeksi toisesta ulkoa 14-vauhtia, meni ennätyksensä ja voi voittaa tämän lähdön pelkästään pitämällä tasonsa. 1 Mr McCool sai kauden avauksessaan näppärän sisäratajuoksun ja seurasi kärkeä maalisuoralla kohtalaisesti. Tavallista lyhyempi starttiväli lienee etu, ja ruuna pystyy hyvistä lähtökuopista totomatsiin.

Lähtö 3 - A: 9,4,3 B: 2,6,5,12,1,10,11 C: 7,8
9 Charmike joutui käyttämään Kuopiossa paljon ruutia keulapaikalle pääsemiseen, eikä pystynyt kirivaiheessa uuteen spurttiin, vaikka sai rauhoittaa matkalla vauhtia. Kaustisella Charmike oli maalisuoralla omaa luokkaansa onnistuneen selkäjuoksun jälkeen. Ruuna voitti edellisen keulasta, mutta vaikuttaa olevan tässä vaiheessa parempi selkäjuoksulla. Lähtöpaikka käy siis hyvin, ja edessä on vielä nopea avaaja.

4 Caldera Amour jatkaa neljä voittoa taulussa ja elämänsä kunnossa. Ruuna oli positiivinen myös Seinäjoen tappiojuoksussa, kun se ei luovuttanut keulan rinnalta missään vaiheessa täysin ja hipoi ennätyslukemiaan. 3 Tilda Sonik nappasi Oulussa keulavoiton, vaikka vaikutti olevan hieman ennen maalia alakynnessä. Tamma ei ole vähään aikaan taistellut maalisuoralla samalla tavalla. Jukka-Pekka Niskasella voi olla viime kerran reseptin toistaminen mielessä, mutta sisäpuolelta lujaa avaava 2 Yanru ja Jorma Hannus saattavat olla asiasta eri mieltä. Kaksikko lähti viimeksi auton takaa suunnilleen yhtä kovaa, ja nyt Yanru pääsee matkaan Tilda Sonikin sisäpuolelta. Yanru juuttui tuossa Oulun startissa kirivaiheen alussa pahaan pussiin, eikä aktiivinen ajotaktiikka yllättäisi.

Lähtö 4 - A: 1,3 B: 4,5,6,2,7,8
Kahdeksaan osallistujaan mahtuu monta kysymysmerkkiä. 1 Ronzon Face ei ollut taukoa edeltävässä startissa parhaimmillaan, vaikka vauhdinjakokin oli vastaan. Kouvolassa ruuna tippui kuvista jo ennen lähtölinjaa ja tuli kaukaa takaa sisäkautta hyvällä paineella maaliin. Suomen tähänastiset voittostartit olivat erittäin vakuuttavia, ja ruuna saa sisäradalta ykkösvihjeen.3 Grand Ale on näyttänyt viime viikkoina kuntonsa, mutta ajoittaiset lähtölaukat ja viime startin vaaratilanne arveluttavat. Ruuna ajautui maalisuoralle tultaessa äkillisesti ulospäin ja meinasi pudottaa ulkopuolella juossutta hevosta ohjastaneen Olli Koivusen rattailta. Tuloksena pitkä laukka ja paksu kysymysmerkki hevosen ylle. Oikeana päivänään Grand Ale pystyy painelemaan mailin alusta loppuun kovaa.

4 Roberto Diver otti Kaustisella keulat, mutta levisi kurviin mentäessä laukalle. Ruuna piti jatkossa neljännestä ulkoa vauhtinsa hyvin ja antoi vaativissa olosuhteissa vahvan kuntonäytön. Lähtönopeus riittää tässäkin, mutta Äimäraution tiukka takakurvi voi laittaa kuskille jäitä hattuun. Umeån kiritaistossa Höwings Starin ja kumppanit takanaan pitänyt 5 Zorro Swing on vaikea vertailtava tähän porukkaan. Ruuna menee kaikki matkat, mutta ei taida päästä nopeiden avaajien ulkopuolelta parhaille paikoille. Antti Ojanperän tallista avaava 6 Zenio on melkoinen kykypakkaus Suomen rahasarjoihin, mutta ajetaanko näin ulkoa suoraan tauolta sata lasissa?

Lähtö 5, Toto75-1 - A: 7,2,11,4 B: 6,1,10,13,9,8,15,12,14 C: 3,5,16
Äimäraution lauantairavien tammavolteissa menestytään yleensä kärjen läheltä, ja rankingin kärkipaikat menevät siksi numeroille 7 Fancy Creek ja 2 M.T.Miss Molly. Kumpikin osaa avata voltista reippaasti ja kyydissä on aktiivinen kuski. Fancy Creek jatkoi viime Oulun raveissa luotettavaa menoaan etenemällä ulkokautta kolmen hevosen kärkirintamaan. Myös M.T.Miss Molly eteni viime startissaan ulkokautta kolmanneksi ja ansaitsee positiivisen arvosanan. Kumpikin olisi johtopaikan saadessaan kiinni voitossa.

11 Gatelink tyytyi viimeksi pitämään asemansa kirivaiheessa eikä ollut aiempien starttien veroinen. Niiden kilpailujen perusteella tammalla on Hanna Olofssonin kaksikosta parempi sauma tähän paikkaan. Kautensa avaava 4 Kiss Sånna on kyvykäs ja ongelmallinen tapaus, ja homma voi pilaantua voltin nelosrataan heti aja-komennolla. Raamikkaan tamman kapasiteetista nähtiin viime kaudella muutama hyvä näyttö, mutta kuumuminen ja laukat veivät suorituksista terän. Jos ravia lähteminen onnistuu, saattaa tamma antaa painetta kärkihevosille jo ennen kirikierrosta.

6 Amaranth Artist palasi Ylivieskassa parin kuukauden tauolta kelpo suorituksella ja jatkaa selvästi haastavampaan tehtävään. Tamma on riittänyt tämäntasoisia kilpasiskoja vastaan ennenkin, ja nyt startin onnistuminen olisi erittäin tärkeää. Hyvän ja huonon kiihdytyksen ero voi olla tässä lähdössä vaikka kymmenen sijaa. 1 Rose's Nella juoksi välistartissa raviratsastuksen puolella, laukkasi ensimmäisessä kaarteessa pahoin ja kulki loppumatkan kaukana taustalla vähintään kärjen vauhtia läpi. Tamma ei ollut edellisessä kärrylähdössä erikoinen, mutta ehkä lyhyt starttiväli toimii piristysruiskeena.

10 Clear Eyes meni viime startissa laukkaa alusta alkaen, ja melko väkivaltaisella tyylillä. Taulun ainoassa onnistuneessa startissa juoksu meni putkeen, ja tamma eteni ylivoimavoittajan takana varmaksi kakkoseksi. Hevosen parhaiden starttien taso riittäisi tässä varmasti kärkeen. 13 Esmeralda Jons palasi Kaustisella pikkutauolta tasapaksulla suorituksella, mikä menee alustavasti olosuhteiden tai paussin piikkiin. Tammalta löytyy muutaman sadan metrin pätkä, joka voi kantaa oikeassa paikassa käytettynä vaikka mihin.

Lähtö 6, Toto75-2 - A: 2,3,9 B: 10,8,12,1,7,11,5 C: 4,6
Tasaisen oloinen lähtö, jonka pelihevosten keskinäiset kohtaamiset ovat vähissä. Parhaan lähtöpaikan saanut 2 Kevinin Tähti saa suosikin paineet. Ruuna ei tavoittanut Oulussa kärkiparia ulkokautta kirimällä, mutta tuli koko ajan vauhtia kiihdyttäen maaliin asti. Kauden päätavoite tuskin on juuri tässä, mutta jonkinlaista parannusta on lupa odottaa pari starttia alla.

3 Disain juuttui Kuopiossa pitkäksi toviksi hiipuvan selkään ja ehti jatkossa vain pelastamaan rahasijan. Edellisissä starteissa ruuna juoksi keulassa. Kaustisella lohkesi ylivoimainen voitto, mutta Kuopiossa rinnalla matkannut 10 Savon Sanna paineli päätösmetreillä väkisin ohi. Sen kohdalla viime startti meni Disainin tapaan penkin alle, kun edessä juossut ei yksinkertaisesti edennyt. Edellisten väliin rankingissa kiilaa Teivossa alkumatkan laukkansa rankalla tavalla paikannut 9 Taistelu Jaska. Ruuna jäi hypyissään kärjestä sata metriä, mutta jaksoi puskea maalisuoralla viidettä rataa pitkin kakkoseksi. Vakava voittajaehdokas tässä selvästi tasokkaammassa lähdössäkin.

8 Alvaron on avannut kautensa nousujohteisesti, ja Ylivieskan voittosuoritus oli sen paras uusista käsistä. Ruuna oli nappaamassa varmaa voittoa ennen numeroa 12 Tuittura, mutta laukkasi 150 jäljellä lyhyesti. Voittoa se ei vienyt, sillä myös Tuittura ehti ottaa ennen päätössatasta lyhyen happihypyn. Kaksikko jatkaa kunnossa, mutta jää vaikeista asemista sekä normaalia tasokkaammassa seurassa haastajaleiriin.

Lähtö 7, Toto75-3 - A: 6 B: 3,9,7,10,2,5,12,8,11,4,1
Turussa yllättävän laukan kesken voittotaiston ottanut 6 Troopers starttaa sekalaisen näköisessä seurakunnassa selkeänä ykkössuosikkina. Kaikki juoksupaikat ja vauhdinjaot selvittävä ruuna ei pääse keulaan ilman muiden apua, mutta on osoittanut pystyvänsä laatusuorituksiin myös johtavan rinnalta. Viime kerran laukka arveluttaa hieman, vaikka hevonen on ollut muuten hyvin suoritusvarma. 3 Global Wildlife aloitti kuun alussa Petteri Joen tallista lupaavalla suorituksella. Ruuna sai vapaan kiriladun eteensä vasta maalisuoran puolivälissä ja spurttasi terävästi sisään. Viime syksyn Ruotsin kilpailujen perusteella viisivuotias riittänee Suomessa lauantairavitasollakin. Lähtönopeus tuskin riittää kärjen lähelle tässä eturivissä.

9 Lucille Bourbon matkasi Lappeenrannan reipasvauhtisessa lähdössä keulan kannassa, nousi loppukurvissa toiselle ilman selkää ja piti kolmanneksi. Tamma voitti edellisen keulasta ylivauhtisen avauskierroksen jälkeen. Viime näytöt ovat hevosen koko uran kärkipäätä, ja nykykunnon uskoisi riittävän tälläkin tasolla. Takarivi on nopealle tammalle miinus, mutta ainakin edessä on kaksi oikein terävää avaajaa. 7 Peppe Roc ja 10 Boogiewoogie Laday saapuivat Bodenin kärkirintamassa maaliin lähes yhtä aikaa. Peppe Roc oli saanut lopulliset tilat liian myöhään, eikä ehtinyt käyttämään kaikkea kiriruutiaan. Boogiewoogie Laday jaksoi puolestaan pitkän kirinsä vahvasti perille saakka, ja voitto jäi vain muutamien senttien päähän.

2 Whispering Pines piti Umeåssa keulasta kakkoseksi ja oli merkittävästi parempi kuin edellisessä kilpailussaan. Tulinen avaaja on tehnyt hyviä suorituksia johtopaikalta, mutta tässä eturivissä sinne on muitakin halukkaita. Yksi niistä on Ylivieskassa keulasta helposti voittanut 5 Destination One, joka kohtaa tässä paljon tasokkaamman vastuksen. Voittokannassa jatkaminen vaatii uran parhaan suorituksen.

Lähtö 8, Toto75-4 - A: 6 B: 3,9,1,8,2,4,7 C: 5
6 Hazelhen Hermes on osoittanut alkuvuoden kilpailuissa kuuluvansa lämminveristen avoimelle tasolle, ainakin talviaikaan. Ruuna kiri Kuopiossa päätöspuolikkaan kolmatta rataa pitkin alle 10-vauhtia ja eteni keulasta hallinneen T.Rexin tuntumaan. Talven kärkihevoset eivät ole tällä kertaa viivalla, ja Timo Korvenheimon suojatille tarjoutuu loistopaikka voittokantaan paluuseen. Lähtöasemilla ei ole tälle hevoselle suurempaa merkitystä.

3 Minto's Don Juan on puolestaan osoittanut, että raviurheilussa kakkosdivarin hevonen pystyy voittamaan pääsarjan kilpureita. Kultainen kilpailupää on suurin syy hevosen menestykseen, ja lisäksi ruuna lähtee tätä nykyä auton takaa kovaa. Suosikin lyömiseen olisi johtopaikalta saumoja. 9 Callela Leonard ei pääse käyttämään takarivistä lähtönopeuttaan, eikä edessä ole eturivin nopeimmat avaajat. Ruuna laukkasi Bodenin maalisuoralla täysin yllättäen, kun lähtö näytti jo olevan hallinnassa. Lähtö on pieni, mutta Petteri Joen suojatti voi jäädä matkavauhdin armoille.

1 Gute Band jäi Kuopion taktiikkajuoksussa vaille minkäänlaista kirisaumaa. Ruuna näytti pussissa oikein terävälle, ja sen jatkoa seurataan mielenkiinnolla. Lähtönopeus ei taida riittää keulataistoon, mutta juoksu voi mennä tuureilla täysin putkeen. Kautensa avaava huipputamma 8 Club Nord Elit on kenties koko porukan kovaluokkaisin, mutta kasirata ja tauko laskevat kurssia. Alkuun satsaaminen voi poikia asemat kärkiporukasta, mutta taktiikka voi olla tässä vaiheessa myös passiivinen.

Lähtö 9, Toto75-5 - A: 12,14,6,5 B: 9,11,10,8,7,13,2,1,3
12 Kartier olisi ilman viime Kuopion suoritusta selkeä ykköshevonen, mutta epäonnistuminen laittaa jarrulevyt kirskumaan. Rata ei ollut tuona päivänä kaikille hevosille sopiva, ja vaisuus menee tässä vaiheessa sen piikkiin. Kartier jäi loppukurviin mentäessä hetkeksi huonoon selkään, muttei innostunut vapaata saatuaan minkäänlaiseen kiriin. Edelliskerran voittokisan tasolle yltäessään ruuna on tässä vaikea voitettava.

Tim Tetrickin kipparoimana Rovaniemellä voittanut 14 Pikku-Ryti jatkaa kahden kuukauden starttivälillä, millä ei ole tälle hevoselle suurempaa merkitystä. Matka sopii tinkimättömälle työntekijälle, jolla on tapana venyä vastuksen mukaan. 6 Sykloni matkasi Lappeenrannassa keulan ulkopuolella ja puristi tasaisesta rintamasta kakkoseksi. Edelliskerran laukanpaikkaus tällä matkalla oli hienoa katseltavaa, kun ruuna eteni kiihtyvässä vauhdissa kolmanneksi.

5 Hissun Turbo alkoi varmistumaan viime kesänä ja pääsi näyttämään etenkin loppuvuoden starteissa oikeaa osaamistaan. Voittosummaan tuli kuukaudessa 13000 euroa lisää, ja ruuna kohtaa nyt suoraan tauolta aivan eri tason hevosia kuin aiemmin. Yksi poisjäänti sisäpuolelta helpottaa alun ravaamista. 9 Alvar Hem on tehnyt edellisen tapaan nopean sarjanousun ja starttaa nyt uransa tiukimmassa tehtävässä. Ruunan kiertue etelän radoilla oli menestys, ja etenkin viime suoritus johtavan rinnalta kertoi Alvar Hemin saaneen lisää sitkeyttä maalisuoran taisteluihin. Tehokkaasti ravaavassa ruunassa on vielä paljon aineksia kehittyä.

Lähtö 10, Toto76-6 - A: 2,10 B: 4,1,3,6,7,8 C: 5,9
Kavioliigan osakilpailussa 2 Koskelan Akseli yrittää viime kertojen tapaan keulaan vetämään maltillista matkavauhtia. Ruuna karkasi sekä Lappeenrannan että Kuopion starttien kirivaiheessa kevyesti muilta, mutta tällä kertaa ulkopuolelta voi tulla painetta jo matkan aikana. 10 Polara puristi Vermossa toiselta ilman selkää kärkeen ja antoi väkevän merkin nousukunnosta. Antti Tupamäki oli lähdön jälkeen erittäin tyytyväinen ruunan suoritukseen ja uskoi sille jääneen hieman varaakin. Nuo varat pitää ottaa tässä hieman tiukemmassa tehtävässä käyttöön.

Antti Ojanperän talli on isossa roolissa sen suhteen, saako Koskelan Akseli tehdä keulassa mitä haluaa. 4 Josveis ei suorittanut Rovaniemellä huipputasollaan ja oli Kuopiossa vielä huonompi. Tuskin ruunaa tuodaan huvikseen näin nopeasti takaisin viivalle, ja ainakin viime kilpailun voi painaa olosuhteiden vuoksi villaisella. Viime voitot tulivat keulasta, minne on pahimman haastajan ulkopuolelta kivinen tie. 1 Evartti osaa lähteä kuskin päästäessä tosi kovaa, mutta Oulun sisäradalta Koskelan Akselille vastaaminen on vaikea tehtävä. Ori ei pystynyt Kuopiossa lainkaan kärkikolmikon vauhtiin, mutta täyttä tuomiota ei voi olosuhteiden vuoksi antaa.

3 Tee Wee Paroni jäi Kuopion lumessa toiselle ilman selkää ja poistui lähdöstä hyvissä ajoin. Tuon kisan voi unohtaa kokonaan. Ruuna yllätti Lahdessa spurttaamalla keulahevosen takaa kakkoseksi, mutta tätä hieman kevyemmässä porukassa. Tarkkaan selkäjuoksuun on näistä asemista hyvät mahdollisuudet. 6 Myr Faksen juoksi Rovaniemellä suomenhevosia vastaan ja olisi pystynyt totoon ilman maalisuoran alun laukkaa. Nopeus on oriin syömähammas, ja sillä haettaneen selkäjuoksua mahdollisimman läheltä kärkeä. Sisäpuolella on kuitenkin monta nopeaa.

Lähtö 11, Toto76-7 - A: 1 B: 7,3,5,2,8,11,4,10,9,6
Pystysuoraa sarjanousuaan jatkava 1 MAS Champ avaa kautensa ja on heti suoraviivaisen tehtävän edessä. Nopea avaaja pystynee torjumaan alussa kaikki, eikä keulojen menettäminen olisi merkittävä isku voittosaumoille. Viisivuotiaaksi kääntynyt ruuna teki suoritusvarmaa työtä läpi viime kauden, eikä parin kuukauden huililla ole tämän valmentajan kohdalla kuin positiivinen vaikutus. Selkeä varmavalinta muuten haastavan näköisiin T-peleihin.

Näyttöjen puolesta selvästi kovin haastaja on 7 Faith In Life, joka jatkaa lähtöratamyllyn sylkykuppina. Lähtönopeus riittää asemien selvittämiseen, mutta suosikin etupuolelle tuskin on asiaa. Ruunan kaksi viime voittoa tulivat pienellä marginaalilla ja tätä hieman helpommissa porukoissa. 3 Cutthecrap sai Seinäjoella pussista päästyään vihaisesti maaliin ja teki suoraan tauolta lupaavan suorituksen. 5 BWT Rock And Roll vakuutti toissa kerran voitossaan, mutta Kuopiossa meno ei maistunut samalla tavalla. Ruuna riitti viime vuonna 75-tasolla ja ylisarjoissa, eikä vastus ole tässäkään liian kova. 2 Armani Press pääsi Kuopiossa heti toiseen ulos ja eteni maalisuoralla yllätyskakkoseksi. Asiallinen avaaja on nyt paremmissa asemissa, mutta kohtaa selvästi viime kertaa tiukemman vastuksen. 8 Mr Sånna esitti Umeån voittostartissa oikein lennokkaan kirin, muttei pystynyt viimeksi parhaalle tasolleen. Vaikea arvioitava uusia kilpakumppaneita vastaan, mutta kasiradalta joka tapauksessa haastajaosastoa.

Tallikommentteja:

L4/7 Orlando Knick: ”Kuopion vaisuus laitetaan rataolosuhteiden piikkiin, kun hevosesta ei jälkikäteen mitään löytynyt. Kiri katkesi aivan liian aikaisin, ja tämä tarvitsee kunnolla pitoa alle. Matka ja lähtörata ovat vastaan, kokeillaan lopussa mihin ylletään.” (Martti Pellikka)

L3/9 Charmike: ”Ruuna sai Kaustisella sille oikein sopivan juoksun, kun muut ajoivat kovaa alussa ja sai selästä kääntää lyhyeen kiriin. Kuopiossa avaus meni pitkäksi ja radan pinta oli lohkeileva, mikä ei sovi vahvapotkuiselle hevoselle. Tämä on vapaalta radalta vähän laiska tekemään hommia, mutta sitä on saatu varustemuutoksella paremmaksi. Lähtöpaikka sopii tälle hyvin.” (Eija Sorvisto)

L5/7 Fancy Creek: ”Tammalla oli uran alkupuolella ongelmia jalkojen ja hengitysteiden kanssa, ja vähän epäilen että piilosairaana ajaminen jätti siihen jälkensä. Tästä oli koelähdön aikaan aika kovia odotuksia, mutta tiliä tulee luultaavsti nyt vähemmän. Tamma osaa avata voltistakin hyvin ja tuolta olisi tärkeää päästä kärjen tuntumaan parijonoon. Tämä tulee yhtä hyvin keulasta ja selästä. Viime kerran kiri oli hyvä, ja odotan tamman parantavan starttien myötä edelleen. Tämä vaatii muutaman kisan tauon jälkeen.” (Eija Sorvisto)

L5/10 Clear Eyes: ”Viime laukkailu menee omaan piikkiini, mutta ei hevonen ole ollut viimeisissä muutenkaan omalla tasollaan. Sitä on treenattu vähän kovemmin, ja ehkä se tuo hevoseen lisää tehoja. Ihan kärkisija yllättäisi.” (Hanna Olofsson)

L5/11 Gatelink: “Tamma oli vähän tasapaksu viimeksi kirivaiheessa, ja aiempiin juoksuihin nähden pettymys. Bodenin voittokisa ja seuraavan 75-lähdön suoritus miellyttivät, ja sellaisena uskoisin hevosen menestyvän tässäkin. En tunne vastustajia tarkemmin, mutta paperilla ei näyttäisi olevan hirmu kovia viivalla. Parempi sauma tammakaksikostani. ” (Hanna Olofsson)

L7/2 Whispering Pines: “Ruuna oli OK kakkonen viimeksi keulasta, yksi tuli aivan lopussa edelle. Parempi se oli kuitenkin kuin edelliseen ja varmaan menee juuri johtopaikalta parhaiten. En osaa sanoa pääseekö ruuna sinne, mutta kakkonen on joka tapauksessa hyvä paikka lähteä matkaan.” (Hanna Olofsson)

L10/5 Adrigo: “Ori ei ole oikein kulkenut viimeisissä ja pilannut laukkoihin. Viimeksi tuli laukka kirissä ulkoradoilla mutta kaukana kärjestä oltiin. Kokeillaan vanhalla hevosella vielä jonkin aikaa.” (Hanna Olofsson)

L11/8 Mr Sånna: “Tälle olisin toivonut paremman numeron, sillä ruuna on paras kärjen tuntumasta. Viimeksi se jäi kuolemanpaikalle kovassa vauhdissa, kävi aika kuumana ja taipui. Aiempi 75-voitto kertoo hevosen tason paremmin. Tuurit pitää käydä, uskon hevosen riittävän.” (Hanna Olofsson)

L11/11 Hard to Trick: ”Tammalla on päästy ajamaan erilaisten vaikeiden kelien vuoksi lähinnä vetoja, joten vaikea sanoa tarkemmin missä sen kanssa mennään. Aloitetaan kausi tästä ja odotetaan isompaa pärjäämistä myöhemmin.” (Martti Pellikka)

Toto75-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:

7,2,11,4,6,1,10,13 (9,8)
2,3,9,10 (8,12)
6 Troopers (3,9)
6 Hazelhen Hermes (3,9)
12,14,6,5,9,11 (10,8)
2,10 (4,1)
1 MAS Champ (7,3)

384 riviä – 19,2 euroa

Suuri systeemi:

7,2,11,4,6,1,10,13 (9,8)
2,3,9,10 (8,12)
6 Troopers (3,9)
6,3,9,1 (8,2)
12,14,6,5,9,11 (10,8)
2,10 (4,1)
1 MAS Champ (7,3)

1536 riviä – 76,8 euroa

Toto4-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:

6 Hazelhen Hermes (3,9)
12,14,6,5,9,11 (10,8)
2,10,4,1 (3,6)
1 MAS Champ (7,3)

24 riviä – 4,8 euroa

Suuri systeemi:

6,3,9,1 (8,2)
12,14,6,5,9,11 (10,8)
2,10,4,1 (3,6)
1 MAS Champ (7,3)

96 riviä – 19,2 euroa

Vihjeet