Vihjeet 16.10.2020

15.10.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ!

Toto4-vihjeet:

Lähtö 6, Toto4-1 - A: 6 B: 16,12,11,9,1,5,10,3,7,2,15,13,14
Hieronnan avulla huippukunnon löytänyt 6 Boogiewoogie Laday osaa avata voltista hyvin ja olisi etenkin keulaan päästessään vahvoilla. Oulun voittokilpailussa kärki veti avausringin ylikovaa, ja ruuna eteni kolmannen radan kautta lopulta ylivoimaiseen voittoon. Viimeksi edelle jäi vain laatutamma Pitch Perfect, joka joutui päätössatasella tosi koville Boogiewoogie Ladayn kirin edessä. Ruuna tuli päätöspuolikkaan 12,5-vauhtia, eikä meno ollut maalin kohdalla vielä lainkaan hidastumaan päin.

16 Execute pystyy haastamaan suosikin onnistuneella juoksulla. Ylivieskan voitto irtosi keulan rinnalta tätä helpommassa porukassa, ja seuraavien starttien suoritukset olivat vielä pykälän verran parempia. Viimeksi ruuna jäi toiselle ilman selkää ja kesti tasaisen reippaan matkavauhdin hyvin. Pakin juoksurata on aina riskialtis lähtöpaikka, vaikka hevoselta löytyy lähtönopeutta. 12 Livi Mystery jäi viimeksi sisäradalle pitkäksi aikaa jumiin ja lopetti maalisuoran ulkokautta terävästi. Ruuna vaikutti nousukuntoiselta jo edelliseen starttiin ja on jo osoittanut riittävänsä huippuiskussa 75-tasolla saakka. 11 Enge Barack juoksi Kuopiossa porukan perällä, pääsi etenemään kirivaiheen alussa nätisti sisäkautta ja tuli koko ajan vauhtiaan kiihdyttäen perille. Ruuna vaikuttaa olevan taas tuloillaan. 9 Digital Passport jäi 6.9. Rovaniemeltä pois, kun voltissa toimimisen kanssa oli isoja ongelmia. Kilpailuoikeuden takaisin saaminen vaati kaksi koelähtöä, ja nyt ruunalla kokeillaan volttilähtöä isossa porukassa. Hevosen viime ehjät suoritukset olivat oikein hyviä, ja se pystyy haastamaan suosikit jos alku sujuu kunnialla.

Lähtö 7, Toto4-2, Troikka - A: 1,11 B: 10,4,7,2,12,5,8,3,6
1 Ariston palasi Torniossa tauolta ja piti sisäradalta keulat, mutta ei pystynyt melko maltillisen matkavauhdin jälkeen pitämään yhtä kirihevosta takanaan. Ruuna oli aiemmin usein liian menohaluinen johtopaikalta, mutta voitti silti lähtöjä kestämällä kovan matkavauhdin vastustajiaan paremmin. Viime Rovaniemen voittokisassa nähtiin kuin eri hevonen, sillä Ariston rauhoittui keulassa nopeasti, piti porukkaa kasassa maalisuoran alkuun saakka ja spurttasi täysin omille teilleen. Tuon suorituksen perusteella 2600 metrin matka ei ole ongelma, ja keulavoittoon on tässäkin isot saumat.

Äimärautiolla voittamaan tottunut 11 Stargazer Lily juuttui viimeksi alussa kolmoskaistalle, eikä pystynyt pakittamisen jälkeen kärkitaistoon. Tuohon starttiin ei kannata tuijottaa liikaa. Tamma oli aiemmin loistava monenlaisilla juoksuilla, ja nyt tehtävä on tosi vaativa, kun kovin haastaja saanee keulat heti auton takaa. Jos Ariston sortuu pullaamiseen, nousevat Stargazer Lilyn osakkeet tuntuvasti. 10 Massives Mistress pakitteli viimeksi kolmoskaistaa pitkin taustalle ja teki siihen nähden oikein väkevän 700 metrin kirin. Suoritus oli lupaava, ja tammassa on vielä varmasti paljon parantamisen varaa. Tässä on viivalla kaksi erittäin kovaa. 4 Samuel Von Bentz oli Torniossa lähellä tulla Aristonista lopussa ohi, mutta Rovaniemellä asiaa ei ollut lähellekään. Tiheään kilpaileva ruuna on tehnyt luotettavaa työtä jo pitkään, mutta suosikkiparin haastaminen vaatii lisää pykäliä. 2600 metriä sopinee tälle hevoselle hyvin. Parissa startissa hieman heikommin suorittanut 7 Exploding Anna on palannut kahdessa viime kisassa tasolleen. Tamma oli viimeksi aivan hyvä, vaikka jäikin keulan rinnalta lopussa selvästi. Maksimivauhdin riittäminen A-kaksikkoa vastaan epäilyttää, ja reipas tempo sopisi tammalle paremmin.

Lähtö 8, Toto4-3 - A: 4,5 B: 7,8,9,1,2,3,11,6
4 Kruunun Prinssi ei ollut kauden kahteen ensimmäiseen kilpailuun vetreimmillään, mutta Seinäjoella nähtiin selkeä muutos parempaan, ja viime Äimäraution visiitillä tuli jo vakuuttava keulavoitto. Seinäjoen startissa ruuna sai keulahevosen takaa tilaa vasta maalisuoralla ja tuli kärkikolmikon tuntumassa voimia tallella maaliin. Voittokantaan paluu tapahtui tasaisesti kiihtyvällä vauhdilla keulasta, ja Hannu Hietanen yrittänee tässäkin aikaisin porukan vetäjäksi. Viivalla on muitakin rivakkaan starttiin pystyviä. 5 Tarun Tuhkimo voitti Torniossa maililla keulasta ja osoitti tuolloin hyvää lähtönopeutta. Rovaniemen lähtö oli järjestetty tasoitusajo, ja pitkän takamatkan kova kaksikko Niemen Eemil – Pikku-Ryti puski lopussa väkisin ohi. Tarun Tuhkimo teki vähintään yhtä hyvää työtä kuin edellisessä voittostartissa ja jatkaa normaalisarjassa pelihevosena.

7 Hurjaharja eteni viimeksi kirikierroksella tasaisesti, eikä tavoittanut Kruunun Prinssiä, mutta nousi lupaavasti kakkoseksi. Tasaisen reipas matkavauhti olisi ruunalle paras. Lähtönopeus tuskin riittää mihinkään, mutta vahvalla hevosella voi lähteä taustalta tarvittaessa aikaisin tien päälle. 8 Mäen Eino palaa yhden poisjäännin jälkeen kuukauden tauolta. Kajaanissa ori taisteli voitosta Toivotulen kanssa maalilinjalle saakka ja teki tappiosta huolimatta plusmerkkisen suorituksen. Laukka on aina ollut Mäen Einon vihollinen numero yksi, ja vauhtivarojensa puolesta se pärjäisi tätä korkeammissakin sarjoissa. 9 Leijan Liito kiri Rovaniemellä lopun neljättä pitkin ja tavoitti kärkirintaman hieman maalin jälkeen. Suoritus oli melko samaa tasoa kuin Tarun Tuhkimolla. Lähtöpaikka epävarmojen avaajien takana voi olla ongelma, mutta juoksun onnistuessa Leijan Liito pystyy kirimään tämän lähdön voittoon. 1 Siron Peli laukkasi viimeksi loppukurvissa kärkipään sijan ja sai edelliskerralla hieman myöhäiset kiritilat. Sisäradan paikka ei ole tälle hevoselle aiemman perusteella kuin haitaksi. Kunto riittää viime starttien perusteella voittoon. Saman voi sanoa numerosta 2 Pontriot, joka voittaa laukkaherkkyytensä ja tasavauhtisuutensa vuoksi harvoin, mutta kunto riittää siihen kyllä. Hyppyriski on suuri heti lähtöauton irrotessa.

Lähtö 9, Toto4-4, Troikka - A: 6 B: 7,12,3,2,5,1,9,11,4,10
6 Giro Sting eteni viimeksi avauspuolikkaalla ulkokautta kohti kärkeä, pääsi 500 metriä juostuna toiselle radalle ilman selkää ja hallitsi kiripuolikkaan tapahtumia varmoin ottein. Ruuna kohtasi edelliskerralla tavallista kovemman vastuksen, eteni loppukurviin mentäessä jo kärkeen, mutta jäi maalisuoralla ulos totosta. Ruunalla oli aiemmin raviongelmia etenkin kaarteissa, mutta viime aikoina tuota ongelmaa ei ole ilmennyt. Taktiikka lienee jällee aktiivinen, ja hevosen kuntonäytöt ovat porukan parhaat.

7 Kivarin Merengue sai vetää viimeksi keulassa ensimmäisen mailin yli 18-vauhtia ja piti 14-lopetuksessa voittoon ilman sen suurempaa loistoa. Tuskin tamma ihan väsynyt maalissa oli kuitenkaan. Edellinen voitto tuli selkäjuoksulla ja 15-vauhtisella kirillä. Nopeus riittää lähtöpaikan selvittämiseen ja jopa keulaan pääsemiseen. 12 Fifth Avenue Vice jäi viimeksi edellä mainitun rinnalta kiripuolikkaalla, mutta ei saa täyttä tuomiota. Vauhti kiihtyi loppukurviin mentäessä äkillisesti, mikä ei ole tälle hevoselle hyvä asia. Edellisessä startissa tuli lähtösuoralla peitsiä ja laukkaa, ja kyvykäs ruuna pystyy selvästi viime suorituksia parempaan. 3 Mountain St Leo on juossut pääosin tätä kovemmissa porukoissa, mm. Nordic Cupin osalähdöissä. Ruuna starttasi viimeksi vaikeista asemista ja tuli kierroksen kirillä vahvasti maaliin. Tehtävä ei ollut tasaisen kovassa vauhdissa kadehdittava. Asemat ovat nyt paremmat, ja vastus sopivan näköinen ihan voittoakin ajatellen. 2 Scream My Dream matkasi Joensuun sumussa toisessa ulkona ja sai pikkurahaa tosi tasaisessa maaliintulossa. Sivutuotteena uudet ennätyslukemat. Edellisessä startissa Giro Sting oli selityksittä parempi, kun se jätti Paavo Lukkarin ajokin päätössatasella selväksi kakkoseksi.

Muut lähdöt:

Lähtö 1 - A: 2,5,1 B: 9,7,8,3,4,6
2 Veeran Vire juoksi Kaustisella isommasta ykköspalkinnosta tätä tasokkaammassa porukassa. Tamma otti ensimmäisessä kurvissa pienen laukan kärjen takaa, teki jatkossa sisäradalla oman suorituksensa ja kirjasi uudet ennätyslukemansa. Vastaavat vauhdit riittävät tässä kärkitaistoon. 5 Eskolan Jans avasi Jouni Kukkohovin tallista voittamalla pitkältä takamatkalta oikein varmasti, mutta viimeksi Kajaanissa kaksi laukkaa veivät menestyssaumat. Viisivuotias kulki tuolloin laukkojen lomassa selvästi kovempaa kuin Oulun ennätyskisassa, mutta on nyt parin kuukauden tauolta pieni arvoitus.

Lähtö 2 - A: 12,13 B: 10,8,3,2,7,11,9,6,15,1,5,16
12 Roughenough Vice voitti uran avausstarttinsa saatuaan maalisuoralla ilmaiset kiritilat numeron 13 Joona Star takaa. Keulahevonen ajautui maalisuoralla toiselle radalle, ja Ville Pohjola sai lasketella vapaata sisärataa pitkin selvään voittoon. Hevosen suoritus oli tuureista huolimatta oikein hyvä, eikä kaikki ollut lopussa pelissä. Myös Joona Star saa suorituksestaan kohtuullisen arvosanan, sillä koko kirikierros tultiin reipasta. Ori puolsi lopussa väsyneenä ulospäin, mutta onnistui puolustamaan totosijalle. Joku paaluhevosista voi parantaa kerralla paljon, mutta pakin 18-aikainen kaksikko on sopivilla juoksuilla vahvoilla.

Lähtö 3 - A: 4,9,12 B: 5,3,1,8,11,10,2,7,6
4 Tuutinki lopetti taulun voittostarteissaan johtopaikalta kiripuolikkaat 29-vauhtia ja voitti parastaan antamatta. Härmässä Tuutinki eteni jo maalisuoran puolivälissä kohti hallittua voittoa, mutta keulahevonen pystyikin kontraamaan viime metreillä uudelleen kärkeen. Hannu Hietasen ajokki taisi jäädä odottelemaan kaveria lopussa. 9 Jullen Hermanni sai viimeksi tarvitsemansa tasaisen reippaan matkavauhdin ja punnersi maalisuoralla varmasti ohi keulahevosen. Samanlaisena totoon tässäkin. Suoritusvarma 12 Väylänvarren Heta ei aivan riittänyt viimeksi edellämainitulle, mutta on nopeana ja ravivarmana hevosena edelleen yksi suosikeista.

Lähtö 4 - A: 7,10 B: 6,9,5,3,1,2,4,8
7 No Elle Gran eteni Rovaniemellä ensimmäisen takasuoran puolivälissä johtoon, sai rauhoittaa jatkossa vauhtia ja piti maalisuoralla 15-lopetuksessa niukasti ykköseksi. Tuntumaan kirinyt 10 Mick Windcape pisteli päätöspuolikkaan kolmatta rataa pitkin hieman päälle 14-vauhtia ja teki selvästi paremman suorituksen kuin pariin edelliseen kilpailuun. Tornion 17-aika syntyi Nuorten Sarjassa pussitusjuoksulla, ja Mick Windcapessa on tuon kisan perusteella vielä paljon potentiaalia parannukseen.

Lähtö 5 - A: 6,3 B: 4,5,7,1,2
6 Hard To Trick jäi Joensuussa sumun keskelle pussiin, ja oli siellä luultavasti hevosiakin tiellä. Tamma ei ole ollut tällä kaudella ihan parhaimmillaan, mutta parin viime kilpailun perusteella tulevaisuus näyttää valoisammalta. Nopea avaaja pystyy nappaamaan alussa asemat keulasta tai kärjen tuntumasta. 3 Ambrogio voitti toissa kerralla keulan takaa vakuuttavasti, mutta Joensuussa paikka toisella ilman selkää oli liikaa. Nopeus tuntuu olevan tätä nykyä ruunan paras ominaisuus, ja sitä on syytä käyttää mailin matkalla heti alussa.

Toto4-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
6 Boogiewoogie Laday (16,12)
1,11 (10,4)
4,5,7,8,9,1,2 (3,11)
6 Giro Sting (7,12)
14 riviä, 2,8 euroa

Suuri systeemi:
6 Boogiewoogie Laday (16,12)
1,11,10 (4,7)
4,5,7,8,9,1,2 (3,11)
6,7,12,3 (2,5)
84 riviä, 40 euroa

Troikka / Lähtö 7:

1
11,10,4,7,2
11,10,4,7,2

20 riviä, 10 euroa

Troikka / Lähtö 9:

6
7,12,3,2,5
7,12,3,2,5

20 riviä, 10 euroa

Vihjeet: Teemu Hyvönen

Vihjeet