Vihjeet 16.12.2017

15.12.2017

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja:

L1/14 Pegasos Bolt: Ruuna on tehnyt ehjissä starteissa hyvät suoritukset, mutta tuntuu vielä vähän epävarmalta ajoittain. Nyt asemat ovat vaikeat, kun tämä ei ole lähtösuoralla nopea, joten tuosta jäädään varmaankin parijonon perälle. Lähtö näyttää siltä, että kiriin noustaan monen hevosen toimesta aikaisin, ja ihan kärkeen asti nouseminen on kiinni liikenneruuhkista. (Santtu Raitala)

L2/2 A Nice Officer: Tammalla on ajettu Piippolan raviradalla noin 30-vauhtista treeniä, josta loppupätkä ihan reipasta kilpailuvauhtia. Lähtöauton takana on pyöritelty ja yritetty saada hevosta varmistumaan siinä hommassa. Tamma meni viimeksi pitkästi alle ennätysvauhtejaan laukan jälkeen. Tässä haetaan ensisijaisesti rahasijaa ja pisteitä jatkostarttailua varten. (Mira Hepo-Oja)

L3/4 Bear A Title: Ruuna oli ajamassani kakkossijassa positiivinen, ja näkemäni viime kisojen perusteella kunto voi olla vielä parempi. Lähtö on nyt aika rankkaa tasoa, ja sisäratajuoksu on taktiikkana ennakkoon. Hyvä rahasija kärjen tuntumassa tyydyttäisi. (Santtu Raitala)

L3/9 Fakir Victory: Lähtöpaikka valmiiksi toisella radalla sopii tasaiselle avaajalle hyvin. Hevonen jatkaa tasaisessa kunnossa ja voi sopivalla matkalla yltää terävimmän kärjen tuntumaan. (Tapio Mäki-Tulokas)

L5/4 T.Rex: Ruuna jatkaa normaalissa iskussa ja juoksee nyt Oulun talviselle radalle vaadittavilla pidemmillä hokeilla. Muuten kaikki on samalla tavalla kuin aiemminkin. Keulaan pääsy näyttää mahdolliselta, mutta ei se ole tälle mitenkään välttämätön asia. (Tapio Mäki-Tulokas)

L5/7 Special Promise: Minulle on jäänyt vähän sellainen kuva, että ruuna tarvitsee tauon jälkeen pari starttia koneiden käynnistelyyn. Nyt asetelmat ovat sellaiset, että alkuun satsaaminen ei tunnu järkevältä. Haetaan selkäreissua ja katsotaan kirissä hevosen nykyvire. (Santtu Raitala)

L6/1 Grainfield Fanny: Pidin hevosen viime suorituksesta tosi paljon, kun se taisteli lopussa ykköseksi. Nyt paikka on mailille loistava, ja terävä avaaja lienee joko keulassa tai kärjen takana. Tamma on saanut viime aikoina lisää ryhtiä ja pystyy tässä tehtävässä korkealle. (Tapio Mäki-Tulokas)

L6/4 Valnes How Lovely: Ruuna on oikein lahjakas kilpuri ja sen pitäisi pienestä tauosta huolimatta jatkaa vireessä. Maili ei ole vähän tasaiselle hevoselle plussaa, etenkin kun auton takaa ei päästä kovin lujaa matkaa. Jos juoksu sujuu tai kärki vetää kovaa, on tälläkin saumansa. (Tapio Kalaja)

L7/12 Tee Wee Paroni: Sattui huono lähtörata toisen kerran putkeen, ja voittoputki voi olla tässä porukassa vaarassa. Ruuna huilasi viime kisan jälkeen ja sitä huollettiin kuntoon tätä kisaa varten. Suoritusvarmalta hevoselta voi odottaa täältäkin totosijaa. (Pasi Haapasaari)

L9/2 Vic De Luxe: Hyvän lähtöpaikan saanut ruuna on päivän paras menestyssaumani. Viime Umeån voitto tuli tavallisessa lähdössä, mutta hevosen tyyli miellytti silmääni. Jeppas Pointer voi olla mahdoton voitettava juoksunkulusta riippumatta, mutta muille ajokkini riittää tässä kyllä. (Santtu Raitala)

L9/4 Sue's Photo: Viimeksi ei ollut syytä ajaa kuolemanpaikalle, ja hevonen kiri lopun ulkoa oikein terävästi. Tässä johtopaikan saaminen näyttää mahdolliselta. Suosikin voittaminen vaatinee sen epäonnea. (Tapio Mäki-Tulokas)

L10/7 Gold Digger Shark: Ajoin hevosella kesällä pari starttia huonolla menestyksellä. Tamma kaipaisi hieman lisää puristusta koviin lähtöihin tuonaikaisen suorittamisen perusteella. Seiskaradalta kokeillaan reippaasti matkaan ja mahdollisimman hyviin kiriasemiin. Voitto yllättäisi. (Santtu Raitala)

Lähtö 1:

Avauslähdön parhailla kuntonäytöillä varustetut hevoset starttaavat isoilla numeroilla, ja juoksunkulku voi olle polveileva aja-komennosta saakka. 12 Pam Hallover voitti Teivossa Toto76-lähdön keulasta hallitusti ja starttaa nyt korkeammassa sarjassa, mutta aika lailla viime kerran tasoisia hevosia vastaan. Nopea avaaja pystyy iskemään paaluhevosten kimppuun heti lähtösuoralla.

14 Pegasos Bolt hävisi viimeksi tasaisen juoksun jälkeen niukasti ja jatkaa huippukunnossa. Lähtöasemat ovat tukalat, mutta sisäradan vetäessä tai väylien auetessa reissusta voi tulla tosi suosiollinen. 10 Lemmy ei kestänyt Bergsåkerissa keulasta aivan perille, mutta lienee lyhyemmällä starttivälillä ainakin hieman parempi. 13 Snowline Ace jouksi viime startissaan pitkään toista ilman vetoapua ja taipui lopussa, mutta jaksoi kuitenkin pitää kolmanneksi. Vahva ori saattaa kadottaa ravinsa, jos sillä pitää ajaa loppukurvi kirissä ulkokautta.

11 Kiikku's Mikael kohtasi Vermossa muutaman kovan ja kiri maalisuoralla lupaavasti kolmanneksi. Voltin vitonen tuskin haittaa ravilla käynnistymistä, mutta kelvollisten kiriasemien saaminen voi olla vaikeaa. 1 Sweet Cherry paineli viimeksi keulasta selvään voittoon ja pääsi näyttämään sopivan napakalla radalla parhaita puoliaan. Olosuhteiden pitäisi olla lauantaina samanlaiset, eikä nappiasemia saanutta tammaa kannata unohtaa viime kertaa tasokkaammasta vastuksesta huolimatta.

A: 12,14,10 B: 13,11,1,2,8,15,4,3,7 C: 5,6,9,10

Lähtö 2:

6 Mamajuana sai Lahdessa kiritilat keulahevosen takaa riittävän ajoissa ja ehti päätössatasen spurtilla ykköseksi. Edeltävät kakkossijat tulivat niin ikään hyvillä suorituksilla, ja tamma voi olla pienestä paussista huolimatta vieläkin parempi. 8 Gaiana taisteli lahdessa ykköseksi toiselta ilman selkää ja saattaa joutua tässä samalle juoksupaikalle. Edellisessä startissa tuli kakkossija Tammasarjassa, ja kolmevuotiaan suunta on ollut koko ajan ylöspäin.

1 Kompis Rigas on nappiasemista ja Mika Forssin kuskaamana vahva totoehdokas, vaikka hevosen Ruotsin esityksiä on vaikea verrata valtaosaan porukasta. Viime voitto irtosi keulasta numeroita 9 ja 12 vastaan, mutta lähtö on nyt kauttaaltaan pykälän verran laadukkaampi. 4 Express Junior ei kestänyt Killerillä kovaa vetäneen keulahevosen kyydissä, mutta piti taipuneena kakkoseksi ja jatkaa edellisten suoritusten veroisessa iskussa. Tähän starttiin on luultavasti tähdätty.

7 Lilla Robert kiri Kaustisella päätösmetrit ulkokautta kovaa ja vaikutti nousukuntoiselta. Lähtöasemat ovat nyt haastavat, mutta ruunan kirikyky voi riittää tässäkin korkealle, jos sopivien asemien hankkiminen onnistuu. 3 Hell Racer on saanut viime aikoina pääosin vaikeita lähtöpaikkoja, mutta ruuna ei muutenkaan ole erityisen nopea alussa. Viime startissa taustalla matkannut ruuna jäi kirivaiheessa lohduttomiin asemiin, ja kärki kaasutteli lopussa alta pois. Edessä on nyt uran vaativin tehtävä.

A: 6,8,1,4 B: 7,3,11,9,12,2,5

Lähtö 3:

Kolmen kilometrin lähdössä on viivalla kovatasoinen porukka ja monta ylimääräisestä kierroksesta hyötyvää hevosta. Niistä ainoa A-rankkaus on 14 Tir Du Caux, joka on parhaimmillaan ylipitkillä etapeilla. Sekä Teivon että Vermon voitot lohkesivat tätäkin kovemmissa porukoissa. Taktiikka takamatkalta lienee aktiivinen, ellei vauhti pysy paaluhevosten toimesta riittävän kovana.

B-ryhmän kärkipäässä marginaalit ovat pienet. 13 Merry Broline on oikealla matkalla, eikä viime startin heikko sijoitus kertonut ainakaan laskukunnosta. Solvallan hopeafinaali oli jo alkujaan liian kovatasoinen lähtö tasaiselle avaajalle, eikä sisäradan syövereistä ollut mitään saumoja parhaille paloille. Pitkä matka suosii tätä hevosta vahvasti. 5 William Pine paikkasi viimeksi alkulaukkansa hurjalla tavalla nousemalla aidanreunaa pitkin kakkoseksi. Jo edelliset startit kertoivat loistokunnosta, ja ruuna riittää ravatessaan tässäkin. Voltin vitonen voi olla ongelma hieman kuumaluonteiselle hevoselle.

3 Ypäjä Hereiam starttaa parin voiton jälkeen "omissa sarjoissaan" ja vaikuttaa viime suoritusten perusteella nousukuntoiselta. Molemmat Äimäraution voitot tulivat terävillä kireillä, ja nyt on vuorossa ensimmäinen kilpailu 3100 metrin matkalla. Sen ei uskoisi olevan monipuoliselle hevoselle ongelma. 9 Fakir Victory eteni viimeksi kakkoseksi pitkällä kirillä, ja edellisissä starteissa hevoselle tarjottiin tavallista tarkempaa juoksua. Tasaisen hyvin suorittava ruuna on yksi monista totoehdokkaista.

A: 14 B: 13,5,3,9,2,7,11,6,4,15,12,8 C: 1,16

Lähtö 4:

4 Aragorn Hoss lasketteli Seinäjoella keulasta selvään voittoon, ja edelliskerran ykkönen tuli keulahevosen rinnalta vähintään yhtä vakuuttavasti. Nopea avaaja on saanut mailin matkalle hyvät lähtökuopat, eikä keulaan pääseminen ole voiton kannalta välttämätön asia. 3 Case Closed vaikuttaa suurimmalta uhalta suosikin keulajuoksulle. Ruuna lasketteli viimeksi alussa ulkokautta eteenpäin ja pääsi keulaan, mutta tankki tyhjeni jo ennen maalisuoraa. Nyt alla on startti, matka sopii paremmin ja rattaille hyppää Ari Moilanen.

5 Smooth Criminal avaa edellisten tapaan kovaa ja hakee alussa asemia kärjen tuntumasta. Alla on vajaan kuukauden paussi, mutta sillä taitaa olla huippuvalmentajan kohdalla pelkästään positiivinen vaikutus. Myös 6 Ambrogio tulee tähän kilpailuun hieman pidennetyllä starttivälillä, ja juoksunkulusta uhkaa tulla kutosradalta hankala. Kova matkavauhti olisi ruunalle paras vaihtoehto. Viime starttien kuntonäytöt riittävät tässäkin.

9 Flight Plan jäi viime startissaan tiukassa maalisuoran taistossa pronssimitalille, ja alla on nyt kaksi hyvää suoritusta mailin matkoilla. Vastus on nyt kovempi kuin viime aikoina, ja takarivistä voittoon asti kiriminen vaatii parannusta. 2 Zell Memento kokeilee aiempaa kovemmassa porukassa, mutta hyötyy lähtöpaikastaan ja saattaa piristyä uudesta kuskista. 12 Julius Lejs voitti viimeksi minilähdön vakuuttavasti, mutta on pieneltä paussilta kunnon puolesta arvoitus. Näistä asemista tarvitaan paljon joulun taikaa.

A: 4 B: 3,5,6,9,2,12,8,1 C: 7,10

Lähtö 5, Toto76-1:

Seiskakutosen pankki starttaa heti avauskohteessa, ja tehtävä näyttää numerolle 4 T.Rex suoraviivaiselta. Nopea avaaja ei välttämättä saa heti keuloja numerolta 1 Big Sky Hurricane, mutta sille kelpaa luultavasti vahvan ykkössuosikin vetoapu. T.Rexin kaksi viime voittoa tulivat johtopaikalta, ja edellisessä tappiossa ruuna kiri maalisuoran tilat saatuaan silmiinpistävän kovaa.

Big Sky Hurricane on suosikin selästä vahva ehdokas kaksariin, mutta ohi kiriminen vaatii parannusta viime startteihin nähden. T.Rexin haastaminen ei onnistunut Seinäjoella, mutta sujuvasti mennyt reissu sisäradalla siivitti ruunan kakkossijalle. 9 Regent Zet sai Teivossa vapaata liian myöhään ja näytti hieman haparoivan kesken rytminvaihdon. Suoritus oli edellistä parempi, ja sisäkaistaa pitkin lähteminen tietää tässä hyvää juoksua.

3 Remote Control starttasi Bodenissa piippuhyllyn paikalta, mutta se oli lopulta vain hidaste voiton tiellä. Vastus on nyt parhaiden osalta selvästi kovempi, ja ruunan täytyy parantaa kärkisijan eteen vielä hieman. 7 Special Promise on arvoitus talvikeleillä ja tauolta, mutta hevosen kapasiteetti on porukan parhammistoa. Taktiikka on luultavasti tässä vaiheessa passiivinen.

A: 4 B: 1,9,3,7,5,6,12 C: 8,10,11

Lähtö 6, Toto76-2:

Haastajadivarissa mennään mailin matkalla, ja kuumimmat suosikit starttaavat hyvistä asemista. 1 Grainfield Fanny voitti viimeksi kolmannesta ulkoa 600 metrin kirillä, ja edellinen voitto tuli puolestaan keulasta tiukassa taistossa. Nopealla avaajalla on paikka johtaa alusta loppuun.

2 Doris Hoss teki viimeksi loistosuorituksen pieleen menneen alkumatkan jälkeen ja oli sijoituksen heikkenemisestä huolimatta aiempaa parempi. Tamma osaa avata auton takaa kovaa ja saattaa haastaa suosikin heti lähtösuoralla. 3 Faith In Life on edellisten tapaan nopea alussa, mutta valjakonmitan edun saaminen alussa molempiin A-hevosiin nähden tuskin onnistuu. Oulun voitto tuli keulaan etenemisen jälkeen varmoin ottein, ja nyt voittokone kohtaa pykälää tasokkaamman vastuksen.

4 Valnes How Lovely on tehnyt loistavaa jälkeä Pohjois-Ruotsissa ja riittää kuntonäytöillään tässä kärkeen, mutta mailin matka taitaa olla tasaiselle avaajalle miinusta. Ruuna pystyy rankaisemaan kärkeä ylivauhdista, ellei eteen tule liikaa ruuhkaa. 6 Citadiction piti Joensuussa keulasta niukasti pintansa, vaikka aurasi aivan lopussa radan verran ulospäin. Starttikanuuna on joutunut ikävän ulos, mutta hevosen kapasiteetti riittää ylisarjassakin tototaistoon. Parannusta on luvassa yksi kilpailu alla.

A: 1,2 B: 3,4,6,10,11,12,9 C: 5,8

Lähtö 7, Toto76-3:

4 Hilin Ihme ei löytänyt Jyväskylässä paikkaa parijonosta, mutta kesti kolmoskaistan kiertelyn tapansa mukaisesti ja nappasi kolmosrahat. Tamma saa nyt rattailleen kotiradan maestro Mauri Jaaran ja osallistuu kärkitaistoon monenlaisilla juoksunkuluilla. 1 Volsuritar palasi Kaustisella tauolta helppoon lähtöön ja lasketteli keulasta voittoon vakuuttavalla tyylillä. Tamman viime kausi meni nappiin, ja sarjanousu voi tauoltapaluun perusteella jatkua. Lähtöpaikka suosii rivakkaa avaajaa.

12 Tee Wee Paroni viimeisteli Killerillä taulunsa loistokuntoon, mutta nyt putken katkeamiseen on vaikeista asemista suuri vaara. 10 Jyllätys iski Teivossa maalisuoran omaa vauhtiaan ja voitti parastaan antamatta. Suoritus oli ruunan kauden parhaita, ja tehtävä on nyt vastuksen ja lähtöpaikan myötä hieman haastavampi.

8 Veeran Poika oli viime kilpailussaan kirilenkin alussa kaukana kärjestä, mutta saavutti totohevosia lopun hiljentyneessä vauhdissa tuntuvasti. Startti teki luultavasti hyvää, ja ori pystyy kasiradan selvittäessään totomatsiin. 5 Korven Tinnitus on mielenkiintoinen Ari Moilasen kuskaamana, ja etenkin kun alla on nousukunnosta kertonut voitto kurakelillä. Vahva ruuna löi itsensä tällä kaudella läpi, eikä sen pohjia olla vielä nähty.

A: 4,1,12,10 B: 8,5,9,11,3,7,6 C: 2

Lähtö 8, Toto76-4:

3 Malkkin voitti viimeksi Kuopiossa johtopaikalta, ja taakse jäi ikäluokkansa valtias Vixus. Päänahka on tosi kovaa luokkaa, vaikka Vixus tuskin oli tuohon starttiin parhaimmillaan. Malkkin on esiintynyt muutenkin tosi lupaavasti, ja tässä nähdään luultavasti uran ensimmäinen tähtirajan alitus. Keulapaikka olisi iso etu takamatkan jyriä vastaan.

Niistä 11 Virin Vihtori ei ole saanut oikein vieläkään raviaan balanssiin, mutta tulosta tulee siitä huolimatta. Ori tapaili Seinäjoen startissa tahtiaan alussa ja tippui taustalle, mutta eteni lähes kahden kierroksen mittaisella kirillä vakuuttavaan voittoon. Hevosen valtavat voimavarat nähtiin myös edellisissä starteissa. 14 Vinksa sai hankalan lähtöradan, mutta edestä kovaa avaava 7 Wauhti saattaa avata tien yllättävän hyville paikoille. Vinksa sai Teivossa kiritilat maalisuoralle tultaessa ja eteni vauhdilla kakkoseksi. Tiheään starttaillut ruuna on pysynyt vakaassa iskussa jo pitkään.

13 Turtsin Tähti näytti Joensuun maalisuoralla lähinnä siltä, että kilpailee väärissä sarjoissa, ja nyt hevosella kokeillaan kovemmissa ympyröissä. Viime voitto tuli lennokkaalla loppuvedolla, eikä hevosen saumoja voi tuomita tässäkään. 4 Ruhvanan Urho on tehnyt viime aikoina hyvää työtä laukattomissa kilpailuissa, mutta tätä kevyemmissä porukoissa. Ruunan lopullisia vauhtivaroja ei olla vielä nähty.

A: 3,11 B: 14,7,13,4,5,8,16,1,6,10,15 C: 2,9,12

Lähtö 9, Toto76-5:

10 Jeppas Pointer jatkoi voittoputkeaan Turussa kirimällä epäsopivasta matkavauhdista huolimatta ykköseksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat alle 10-vauhtia, eikä hevonen ollut maalin kohdalla kaikkensa antanut. Nyt suosikki jatkaa takarivissä, mutta kierrosta pidemmällä matkalla voi tarvittaessa tehdä aikaisia ratkaisuja.

4 Sue's Photo pystyy heittämään suosikille hyvään haasteen, ja etenkin jos aikainen keulaan pääseminen onnistuu. Ruuna kiri viimeksi taustalta tulisesti ja lopetti myös edellisessä startissa parijonosta vauhdilla. Edellinen keulasuoritus päättyi taipumiseen paineen alla, mutta Sue's Photolta löytyy voittoja myös johtojuoksuilla. Numeron 9 Tessa's Devil voittokulku katkesi Seinäjoella, ja syynä oli aiempaa pari luokkaa kovempi vastus. Kunto on edelleen kohdallaan, mutta nopea avaaja kärsii takarivin paikasta tuntuvasti.

2 Vic De Luxe on kulkenut syksyllä hienosti, ja viimeisimmässä voitossa parhaan hevosen nimi oli selvillä jo ennen maalisuoraa. Vastus on nyt eri maata, mutta lähtöasemat kompensoivat paljon. 6 Quiet Leader hallitsi Jyväskylässä tätä kesympää porukkaa keulasta miten tahtoi. Nopea avaaja saanee asemat kärkiporukasta, ja kuolemanpaikan välttäminen lienee ykköstavoite.

A: 10,4 B: 9,2,6,5,11,7,8,1,3 C: 12

Lähtö 10, Toto76-6:

12 Club Nord Star voitti Teivossa keulahevosen kupeelta hienolla suorituksella, ja Vermon pitkän matkan ykkössija tuli johtojuoksun jälkeen. Tamma on nykykunnossaan takamatkaltakin ykköshevonen, mutta ei mikään suuri sellainen. 2 Rio Crowe aloitti Suomen uransa voittamalla tätä helpomman lähdön johtohevosen rinnalta. Tamma vaikutti siltä, että jossain vaiheessa on luvassa isoakin parannusta.

13 Last Finn jaksaa tehdä töitä ulkoradoilla, mutta viimeksi vauhdinjako oli liikaa vastaan. Tamma voi saada kirissä suosikin vetoapua ja on kärkihevosten taipuessa vakava voitontavoittelija. 1 Black Maya hallitsi Killerillä keulasta, ja sama taktiikka lienee käytössä näistä lähtöasemista. Viivalla on muutama viime kertaan verrattuna kovempi nimi, mutta toisaalta voittosuoritukseen jäi selvästi varaa.

3 Beaming Chic on sortunut kahdessa viime startissa laukkoihin, ja ainakin toissa kerralla hyppyyn paloi kärkipään sijoitus. Kunto on pieni arvoitus, mutta viimeisimmät ehjät suoritukset kertovat hevosella olevan lahjoja parannukseen. 4 Jimmigration taipui viimeksi keulasta hieman, mutta lienee tähän paikkaan hieman terävämpi. Rima nousee samalla, ja voitto olisi pieni yllätys.

A: 12,2 B: 13,1,3,4,11,5,6,7,8,10,14,16 C: 15

Lähtö 11, Toto76-7:

14 Polara on hienon ravipäivän päättävän suomenhevosvoltin ykkössuosikki, ja pari starttia talvikauden alkuun saanut ruuna saattaa parantaa jälleen pykälällä. Tauoltapaluussa tuli voitto, mutta viime kerran suoritus oli kolmossijasta huolimatta parempi. Volttilähtö ei ole Polaran mielipuuhaa, ja startin onnistuminen takamatkalta olisi tärkeää paalun kovimpia haastajia ajatellen.

3 Evartti hävisi Vermossa suursuosikkina, kun Lover paineli maalisuoralla kyselemättä edelle. Suoritus ei ollut lähellekään parasta Evarttia, ja nyt alla on reilun kuukauden mittainen latautumistauko. Ikäluokkatähti pystyy merkittävästi viime kertaa parempaan. 4 A.T. Eka ei pysynyt viimeksi yllättäen enää maalisuoralla parhaiden mukana, ja suoritus oli ilman muuta pettymys. Nopea avaaja nappasi edelliset voittonsa johtojuoksuilla ja pyrkinee tässä samaan taktiikkaan.

16 Diktaattori jäi viimeksi umpipussiin ja jatkaa voittokisojen viitoittamassa kunnossa, ellei jopa paremmassa. Lähtöasemat eivät naurata, mutta ruuna pystyy sopivat väylät löytäessään kärkimatsiin. 9 Topper yllätti Teivossa kakkossijallaan, joka ei tullut missään nimessä tuureilla, vaan yhdellä koko uran parhaista suorituksista. A-hevosten lyöminen vaatii vähintään samaa tasoa.

A: 14,3,4 B: 16,9,13,2,10,12,5,8 C: 1,6,7,11,15

Toto76-vihjesysteemit:

4 T.Rex (1,9)
1,2,3 (4,6)
4,1,12,10 + 8,5 (9,11)
3 Malkkin (11,14)
10 + 4,9,2 (6,5)
12,2,13,1 + 3,4 (11,5)
14,3,4,16 (9,13)

192 / 1728 riviä

Vihjeet