Vihjeet 19.12.2020

18.12.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

Lähtö 1 - A: 1,3,2,5 B: 11,10,6,8,9,7,4
Hyvätasoisen lähdön rankingin kärkipaikat menevät lähtörataloton voittaneille. 1 Match to Wheels palasi viimeksi parin kuukauden tauolta, eteni alkumatkasta keulaan ja oli loppuun asti mukana voittotaistossa. Ruuna oli syksyllä monta kertaa positiivinen ja pystyy varmasti parantamaan viime suorituksesta. Sitä tarvitaankin tässä hieman kovemmassa porukassa. 3 The World Is Mine on tehnyt tasaisen hyvää ja ravivarmaa työtä läpi kauden. Tamma sai vetää Ylivieskan voitossaan keulassa rauhassa, kiihdytti hiljalleen tahtia ja voitti parastaan antamatta. Seinäjoella Ville Pohjola eteni tammalla kirilenkin alussa keulan rinnalle, eikä suoritusta voi moittia kolmossijalle jäämisestä huolimatta.
Tehtävä oli selvästi edelliskertaa haastavampi.

2 Surprise Daisy starttaa ylisarjassa, mutta on vauhdeiltaan riittävä hevonen tähän porukkaan. Tamma starttasi viimeksi vaikeista asemista ja sai yliraskaan reissun, mutta taisteli maalisuoralla hienosti kakkoseksi. Edellisessä voitossa tamma heitti viimeisellä takasuoralla parijonosta keulaan ja hallitsi kevyesti. Lähtönopeus ei kanna välttämättä keulaan, mutta tuskin juoksusta kovin vaikea tulee. 5 Crossfire Selene katkaisi viime Äimäraution vierailullaan kakkosputkensa ja oli aivan hyvä myös Kuopion selvästi tasokkaammassa lähdössä. Tamma ei pysynyt lopussa kärkikolmikon kyydissä, mutta meni ennätyksensä ja riittää nykykunnossaan tässä voittotaistoon.

Lähtö 2 - A: 4,3,6 B: 5,2,1
4 Maukan Muisto jäi Kuopiossa keulahevosen taakse kiriruuti tallella pussiin. Edellisestä startista lohkesi kirivoitto, kun voittotaistossa tiukasti mukana ollut 6 Akimin laukkasi hieman ennen maalia. Kaksikko taisteli ennen toisen askelvirhettä voitosta melko tasapäin. Myös Kuopiossa tuli harmittava maalisuoran laukka, kun ruuna oli ensin vetänyt keulassa tasaisen reipasta. Maukan Muisto voi parantaa entisestään ja on varmuudellaan suosikki, vaikka keulaan pääseminen ei näytä todennäköiseltä.

Akiminin eteen rankingissa kiilaa 3 Mustasukka, joka otti taulun voittonsa keulasta hyvällä suorituksella, mutta sen jälkeen on vastustanut. Viimeksi tamma sai loppukurvissa vapaan toisen radan eteensä, mutta laukkasi samassa paineissaan. Keulavoitto on ravilla mahdollinen. 5 Virittäjä ei ole loistanut viime starttien kirivaiheissa, mutta Antti Teivainen voi löytää hevosesta uusia vaihteita. Ruuna eteni viimeksi keskijoukoissa tasaisesti, eikä tavoittanut loppua kohti vauhtia kiihdyttänyttä kärkeä.

Lähtö 3 - A: 5 B: 12,1,8,7,11,2,9,6,4
5 Cape’s Captain on voittopaikalla, kun moni muu pelihevonen on saanut hankalat asemat. Ruuna sai viimeksi runsaasti lisämetrejä ja kesti paikan johtavan rinnalla hyvin. Viime voitossaan ruuna eteni loppukurviin mentäessä keulaan ja voitti oikein varmasti. Nyt johtopaikalle etenemiseen on hyvä sauma, ja Santtu Raitalan ajokki saattaa vetää perille saakka.

12 Midleton hyötyi viimeksi matkavauhdista, mutta kyllä kuudennesta ulkoa kolmanneksi kiertäminen vaati silti loistosuorituksen. Edelliskerralla ruuna kiri 14-vauhtia perille ja ehti niukkaan voittoon. Kuntonäytöt ovat porukan parhaat, mutta lähtöpaikka synkistää jälleen näkymiä. 1 MAS Commander teki viimeksi vahvan suorituksen toista rataa pitkin ja haastoi kirikierroksella keulavoittajan. Edellinen autolähtö eturivistä päättyi alkulaukkaan, eikä ykkösrata taida olla etu. Antti Teivainen rattailla voi tosin muuttaa asian. 8 The Battle ei pystynyt Mikkelissä parhaimpaansa, mutta Joensuussa meno oli paljon parempaa. Ruuna sai kelpo juoksun toisessa ulkona, mutta lopun 13-vauhdissa oli silti vaikea edetä kirisuoralla. Asemat laskevat osakkeita merkittävästi.

Lähtö 4, Troikka - A: 8,10,3,1 B: 5,2,12,11,7,9,4,6
8 Harjujen Roomeo saa suosikin aseman tasaisen näköisessä lähdössä, vaikka kasirata voi olla merkittävä ongelma. Ori teki viimeksi riskin suorituksen toiselta ilman selkää ja oli ainoa, joka pysyi keulasta karkuun juosseen Vuaran Velehottaren tuntumassa. Suoritus oli kenties hevosen koko uran paras, ja menestystä on luvassa juoksun onnistuessa. 10 Pitska on tehnyt tasaisen hyvää jälkeä ja otti toissakerralla voiton ainoan vakavan haastajan laukattua. Viimeksi tamma ei pysynyt 25-vauhtia lopettaneen kärjen kyydissä, ja reipas matkavauhti olisi tässäkin lähdössä paljon parempi vaihtoehto.

3 Virel jäi viimeksi Pitskan taakse juostuaan kolmannessa ulkona ja oli sen tapaan aseeton kärkisijojen suhteen, kun loppua paineltiin keulan toimesta kovaa. Ori pystyy parantamaan jopa voittoon asti. 1 Suvimyrsky Ram voitti Rovaniemellä sopivan lähdön pienestä laukasta huolimatta. Viime startin pilasi alkulaukka. Vahva vääntäjä riittää kuntonsa puolesta tässä aiempaa kovemmassa porukassakin, jos välttää lähtölaukan tai pussituksen sisäradalta. 5 Lainaks ei saanut viimeksi takajoukoista mitään mahdollisuutta, ja startin voi unohtaa. Tamma teki edellisissä starteissa pitkät ja vahvat kirit takajoukoista. Nopeus tuskin riittää parhaille paikoille. Välistartissa tauolta palannut ja keulahevosen takaa hyvissä ajoin luovuttanut 2 Hyvityksen Pyry on lahjakas hevonen, mutta viime suorituksen jälkeen täysi arvoitus.

Lähtö 5, Toto75-1 - A: 5,3,1 B: 7,2,4
5 Koskelan Akseli on vähäväkisen Kavioliigan suosikki, vaikka 3 Koveri tarjosi sille Rovaniemellä tosi tiukan vastuksen. J-P Kauhasen suojatti otti keulat ja piti ainoan uhkaajansa 21-lopetuksessa kurissa niukasti, mutta varmasti. Koverilla ei satsattu kiihdytykseen, mutta nyt lähtöpaikkojen ollessa toisin päin Antti Teivainen saattaa yrittää terävää kiihdytystä. Koveri osoitti viime startissa kuuluvansa avoimelle tavoille ainakin talviaikaan. Koskelan Akseli on puolestaan voittanut aiemmin tätä kovempiakin lähtöjä.

1 Rokin Maxi teki Turussa vahvan suorituksen keulan rinnalta ja on vapaalta radalta selvästi paras. Nopeus ei riitä keulapaikan puolustamiseen, mutta pienessä lähdössä paikka johtavan ulkopuolella lienee haettavissa aikaisin. Sen jälkeen keulahevonen tuskin saa levähtää. 7 Vixen oli Rovaniemellä matkavauhdin uhri, muttei kuitenkaan parhaimmillaan. Ori ei jää nyt kovin kauaksi kärjestä ja voi saada Rokin Maxin toimesta haluamansa reippaan matkavauhdin. Voitto yllättäisi silti.

Lähtö 6, Toto75-2 - A: 4,3,5,11 B: 9,2,8,7,12,1,6,10
Tosi yllätysalttiin näköinen tammalähtö. 4 Yanru kiri viimeksi 75-lähdössä kolmannesta sisältä hyvin kolmanneksi. Edellinen voitto tuli hieman kevyemmistä ympyröistä 14,5-vauhtisella kirillä. Lähtönopeutta riittää, ja tammalla on ajettu useimmiten selkäjuoksuja. 3 Jasmine Zon palasi Kuopiossa tauolta ja jäi pieleen menneen juoksun jälkeen taustalle. Tamma pakitteli kolmannelta radalta porukan perälle toisessa kurvissa, eikä parempaa oikein voinut odottaa. Taukoa edeltävien starttien meno kantaisi tässä varmasti korkealle, mutta hieman arvailuksi menee. Lähtönopeus riittää keulataistoon.

5 Certo Cito ei ollut Teivossa ehkä ihan voittokisojen veroinen, mutta ei missään nimessä niin huono kuin sijaluku antaa ymmärtää. Tamma pakitteli avauspuolikkaan aikana porukan perälle, eikä jaksanut ohitella loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa. Tämä tehtävä vaikuttaa sopivammalta, jos startti vain onnistuu viime kertaa paremmin. 11 Donna Leonora olisi eturivistä suosikki, mutta antaa nyt heti lähtösuoralla etua monelle vakavalla kilpasiskolle. Tamma voitti Porissa keulasta vakuuttavasti ja teki edelliskerralla tosi hyvän 14-vauhtisen kierroksen kirin. 9 Ridgehead Laurette laukkasi Rovaniemellä loppukurvissa ja kiri vielä ulkokautta lujaa maaliin. Kuopion voitto lohkesi keulan rinnalta hyvällä suorituksella. Kunto riittää tässäkin porukassa pitkälle.

Lähtö 7, Toto75-3, Troikka - A: 10,9,13,5,15 B: 12,11,4,14,7,3,1,6
Vaikeudet jatkuvat seiskavitosen kolmannessa kohteessa. 10 Rowhill’s Killer eteni viimeksi aikaisin keulahevosen rinnalle ja voitti hienolla tyylillä. Edelliskerralla pussiin jäänyt ruuna jatkaa loistoiskussa ja kirii selistä korkealle tai etenee taas aikaisin kohti parhaita paikkoja. 9 Boogiewoogie Laday eteni Bodenissa kierros ennen maalia taustalta toiselle ilman selkää ja kesti neljänneksi. Edelliskerran voittosuoritus oli ehkä hieman parempi, mutta ei tuskin ruunan kunnossa on tapahtunut isoa muutosta. Vauhtikestävä hevonen selvittää monenlaiset juoksut.

13 Lastsundayinmay palasi viimeksi voittokantaan tosi hyvällä suorituksella ja paransi edellisestä startista huomattavasti. Tamma eteni toisesta ulkoa kierros juostuna aina johtopaikalle saakka ja karkasi koko ajan vauhtia kiihdyttäen muilta. Tehtävä on entistä tiukempi, mutta vire voi olla edelleen nousussa. 5 Callela Lincoln teki Kuopiossa todella vahvan suorituksen kovatasoisessa lähdössä ja on kuntonäyttöjen puolesta paalun paras. Voltin vitonen arveluttaa eniten, ja varsinkin Äimäraution melko kapean etusuoran vuoksi. Hidas startti voi tietää raskasta juoksua, jonka nelivuotias voi kyllä selvittää. 15 Troopers ei ehkä ole pitkän kauden jälkeen parhaimmillaan, mutta vaikea hevosen viime näyttöjä on sivuuttaa. Ruuna kiri viimeksi alun pakittelun jälkeen ulkokautta voimalla maaliin ja oli hieman parempi kuin edellisessä kilpailussaan.

Lähtö 8, Toto75-4, Toto4-1 - A: 3,1,5 B: 7,11,9,6,10,8,2,4
3 I.P. Vapari avasi viimeksi tapansa mukaan kankeasti, mutta paikkasi alun kirimällä kolmatta sekä neljättä pitkin voittoon. Myös edellisen startin suoritus oli loistava, kun ruuna eteni 1300 metrin kirillä kolmatta ja neljättä rataa pitkin kärkeen. Kolme kierrosta sopii kuin nenä päähän, ja ori on esiintynyt viime kilpailuissaan selvästi aiempaa ravivarmemmin. 1 Vilju on toinen oikealla matkalla kilpaileva työmyyrä. Ori eteni viimeksi alkulaukan jälkeen kiihtyvässä vauhdissa hyvin, muttei tavoittanut aivan kärkeä. Edellisessä startissa Vilju kiri lopun neljättä pitkin vahvasti voittajan tuntumaan.

5 Valtori menetti viimeksi taustalla asemansa kirivaiheessa ja pisteli loppua vauhdilla. Edelliskerran voitto tuli kierroksen kirillä vahvan suorituksen päätteeksi. Matka sopii myös kolmosrankkaukselle. 7 Eskel on tehnyt tasaisen hyvää jälkeä ilman voittoja, ja A-kolmikon lyöminen vaatii hieman lisäpotkua. Pitkä matka ei ole toissa startin perusteella ainakaan haitta. 11 Tarun Tykki ei ollut Rovaniemellä toisesta ulkoa parhaimmillaan, vaikkakin ohittelu oli lopun kovassa vauhdissa vaikeaa. Starttiväli on nyt lyhyempi, mutta voittoon asti yltäminen vaatii kyllä isoa parannusta.

Lähtö 9, Toto75-5, Toto4-2, Troikka - A: 3 B: 5,2,4,9,12,11,6,1,10,7,8
3 Don Williams on palannut viime aikoina normaaliin päiväjärjestykseen ja voittanut lähtöjä peräjälkeen loistosuorituksilla. Ori eteni viimeksi taustalta aikaisin keulaan ja hallitsi kolmella kilometrillä ilman minkäänlaisia ongelmia. Killerin ykkössija tuli samalla taktiikalla, ja edellinen 2100 metrin lähdön ykkössija puolestaan kuolemanpaikalta 11-vauhtisessa lopetuksessa. Kolme kierrosta sopisi täryjyrälle paremmin, mutta näistä lähtöasemista lyhyempikin etappi käy hyvin. Ari Moilanen ajanee heti alkumatkasta kohti keulaa, eikä kellään taida olla hevosta vastaamiseen. Selkeä ennakkosuosikki ja varmaehdokas.

5 Regent Zet voitti Rovaniemellä keulasta ja näytti 12-lopetuksessa oikein hyvältä. Edellisen startin heikko sijoitus selittyy pussituksella. Nopea avaaja tähtää keulaan ja todennäköisesti sen jälkeen suosikin taakse. Siitä ainakin kakkossijaan on loistavat mahdollisuudet. 2 Hesiod eteni Bodenissa kierroksen kirillä kolmanneksi ja teki kuraisissa olosuhteissa hyvän suorituksen. Tehtävä on nyt kovempi kuin parissa viime startissa, mutta lähtöpaikka kompensoi paljon. 4 Cupido Sisu ei voinut Rovaniemellä kolmoskaistalla oikein mitään, kun kärkihevoset kaasuttelivat alta pois. Nopea avaaja on yksi suosikin selkään tähtäävistä ja pystyy sisäradalle päästessään korkealle.

Lähtö 10, Toto76-6, Toto4-3 - A: 8,6,1,7 B: 2,4,5,3,9
8 Heat of Dynamite ei ollut tälläkään kertaa arvontakoneen suosikki ja starttaa vain niukkana suosikkina Ponsse Cupin finaaliin. Ruuna starttasi Teivossa takamatkan takarivistä ja kiri taustalta alle 13-vauhtia maaliin, mutta paremmille sijoille ei ollut asiaa. Tähän kisaan on taatusti tähdätty niin paljon kuin pystyy, ja nopea avaaja voi saada kasiraiteeltakin hyvät asemat. Vastus on viime kertoja kovempi, eikä suuriin lisämetreihin ole varaa.

6 Cankus Xport jäi Kuopion karsinnassa niukasti ulos finaalista, mutta paikkasi asian kirimällä Oulun viimeisessä alkukilpailussa toisesta ulkoa voittoon. Kiripuolikas sujui alle 13-vauhtia. Ville Pohjola oli tyytyväinen hevosen käytökseen kilpailupäivänä, ja finaalissa voidaan nähdä vielä vauhdikkaampi suoritus. 1 Flex to Wheels hävisi karsinnassa edellä mainitulle niukasti ja yrittänee sisäradalta jälleen keulataktiikkaa. Rovaniemen startin suoritus oli hieman viimeistä parempi, kun ruunalle jäi ylivoimavoitossa selvästi varaa. 7 Rallston veti karsinnassa kolmannen puolikkaan 12-vauhtia, mikä oli muille liikaa. Varaakin taisi jäädä, ja rivakan avaajan nopeus voi riittää hyville juoksupaikoille näinkin ulkoa.

Lähtö 11, Toto76-7, Toto4-4, Troikka - A: 10 B: 9,1,7,11,8,6,3,12,4,2,5
10 Tanpopo palasi Kouvolassa tauolta ja otti vuorenvarman voiton aikaisen keulaan etenemisen jälkeen. Ruunan edellinen kakkossija tuli Suomen Mestaruudessa keulahevosen kannasta. Meriitti on tähän porukkaan tosi kova, vaikka juoksunkulku ja matkavauhti suosivat tuolloin kovasti. Jäärata ja hokit ovat pieni kysymysmerkki suosikin kohdalla. Muuten voittoon on tässä seurassa isot mahdollisuudet.

9 Orlando Knick ei voinut viimeksi Leader Brodden kirille mitään, mutta eteni toisesta ulkoa kakkoseksi ja jatkaa hyvässä iskussa. Ruuna jäi edelliskerralla Ari Moilasen ajamana keulahevosen taakse täysin vaille kiritilaa, ja kaksikko lähtee nyt hakemaan revanssia. 1 Elliot Web juoksi viimeksi johtavan rinnalla ja näytti loppukurvissa taipuvan, mutta puri tapansa mukaan kuolainta perille saakka ja sai nelosrahat. Keskipitkä matka suosii, mutta lähtönopeus ei taida riittää sisäradalta oikein minnekään. 7 Minto’s Don Juan on saanut viime aikoina keulajuoksuja ja saalisti lokakuussa Äimärautiolla yhden voiton. Johtoon pääseminen näyttää mahdolliselta tässäkin, mutta nyt luvassa lienee painetta jo pitkästi ennen maalisuoraa. Selkäjuoksu voi toimia tällä matkalla paremmin. 11 Surprise Leader on tehnyt hienoa työtä jo pitkään ja menestynyt sekä kärjen tuntumasta että pitkillä kireillä. Ruuna pystyy jatkamaan totoputkeaan, jos matkavauhti sen mitenkään sallii.

Toto75-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
5,3,1 (7,2)
4,3,5,11,9 (2,8)
10,9 (13,5)
3,1,5 (7,11)
3 Don Williams (5,2)
8,6,1,7 (2,4)
10 Tanpopo (9,1)
360 riviä, 18 euroa

Suuri systeemi:
5,3,1 (7,2)
4,3,5,11,9 (2,8)
10,9,13,5,15,12 (11,4)
3,1,5 (7,11)
3 Don Williams (5,2)
8,6,1,7 (2,4)
10 Tanpopo (9,1)
1080 riviä, 54 euroa

Toto4-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
3,1,5 (7,11)
3 Don Williams (5,2)
8,6,1,7 (2,4)
10 Tanpopo (9,1)
12 riviä, 2,4 euroa

Suuri systeemi:
3,1,5 (7,11)
3 Don Williams (5,2)
8,6,1,7 (2,4)
10,9,1,7 (11,8)
48 riviä, 9,6 euroa

Vihjeet