Vihjeet 19.2.2017

19.02.2017

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1
Tuomas Pakkanen, Lähtö ei olisi paha, jos Neitorilla (4) menisi ravia, mutta hevoseen ei voi vielä liikaa luottaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulasta tamma voisi pystyä tekemään hyvänkin juoksun. Neitorillan ei ole kuitenkaan nelosradalta välttämättä kovin helppoa päästä ravilla matkaan.

Varustemuutokset: Kengitystä muutetaan, jotta meno olisi hieman väljempää.

Jukka-Pekka Kauhanen, Tupla-Valtrauksella (6) on ollut paljon probleemeja. Vauhtia olisi jonkun verran nähtyä enemmän, mutta aiempien ongelmien takia tällä joutuu yhä ajamaan hieman varman päälle. Pikku hiljaa parantava Tupla-Valtraus voisi nakertaa hieman ajoistaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ei mitään erityistä toivereissua, kuten ei yleensäkään näiden sarjojen suomenhevosilla, vaan tasaisen kovaa koko ajan eteenpäin.

Varustemuutokset: ei tehdä.

LÄHTÖ 2
Marko Hakkarainen, Take Me With Youn (3) voi näyttää ulos päin varmalta. Meno on ollut kuitenkin epävarmaa ja peitsien sekaista, kuten syksyn kokeessakin. Talven aikana kasvanut ruuna ei ole vieläkään ihan sata. Torstaina ajetuissa hiiteissä Take Me With You oli yllättävänkin hyvänoloinen. Jaksava menijä voisi pystyä tässä jopa alta 19-tulokseen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vielä tässä vaiheessa juoksupaikalla ei ole merkitystä.

Varustemuutokset: Koko lapuilla, kuten kokeessa jatketaan.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Mauri Jaara, Hullupojan (2) suhteen hengen kulkeminen on aina ennalta arvoitus. Kuiva keli olisi varmaan tuon takia paras.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin avaavalle Hullupojalle sopii vähän kaikenlaiset juoksupaikat. Taktiikka ratkeaa vähän sen perusteella, miten juoksu lähtee menemään.

Tuomas Pakkanen, Juguli (6) painoi Kuopion alleajossa turhan rajusti ohjille, ja voimat eivät sitten riittäneet enää starttiin. Lämmitys pitää tehdä nyt varovaisemmin. Toivotaan, ettei hevonen käy yhtä kovilla kierroksilla kuin viimeksi. Jugilia ei saa mielestäni unohtaa peleistä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jugulilla voi ajaa tarvittaessa myös keulasta.

Varustemuutokset: ei tule.

Outi Kajula, Viehko Venlan (7) lihasarvot olivat syksyllä kohollaan. Syytä siihen ei löydetty. Ne laskivat ajan kanssa itsestään normaaleiksi. Joulukuun treenit jäivät käytännössä lähes väliin. Tammikuussa oman vireensä taas löytänyt tamma tuntui samalta kuin ennenkin. Syksyllä Viehko Venla pysyi ravilla. Johtuiko tuo tehdyistä varustemuutoksista vai siitä, että painetta ei ollut normaalisti, vai sitten jostain muusta. Alkuun Viehko Venlalla on laukkariski, mutta loppumatkasta on ollut yleensä varmempaa. Tämä on tehnyt jääpohjaisella radalla hyviä esityksiä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Taaempaa lähtiessä Viehko Venla on pysynyt rauhallisempana, kun sen ei tarvitse heti alkaa kilpailemaan kovempaa avaavien kanssa.

Varustemuutokset: Syksyn startteihin tehtiin aika paljon muutoksia varusteisiin. Samoilla jatketaan, jollei kuski sitten ehdota, että jotain vaihdetaan.

Kimmo Oikarinen, Ennätyskunnossa ollut Aaprahami (8) sairastui viime kesänä. Tähän kisaan ruunalla on seitsemän kuukauden tauko. Radalla on käyty nyt pari kertaa. Torstain viimeistelyissä hevonen oli mukavan oloinen. Aaprahami jännitti aiemmin kovasti kuljetusta, mikä saattoi haitata suoritusta kilpailuissa. Hankaluuteen löydettiin apua. Kuljetusongelman kanssa on päästy eteen päin, mikä saattaa näkyä parempana esityksenä startissa. Toiveikkaana kausi tässä aloitetaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ensimmäiset kymmenet metrit Aaprahamilla joutuu ottaman hieman varman päälle, mutta tuon jälkeen se pääsee asiallisesti matkaan. Juoksupaikalla ei ole tälle isoa merkitystä.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Alleajon jälkeen kuski saa päättää kuinka tukkoon korvat laitetaan.

T4-2 / LÄHTÖ 5
Mervi Laurila, Big Brave (2) jäi rokotusten takia tauolle. Tarjolla ei ollut käypiä montelähtöjä, joten paussi venyi. Ruuna on saanut samanlaista jarrukärrytreeniä kuin edellisenä talvena. Valmentajan mukaan hevonen on ollut hyvän ja pirteän oloinen. Viikko sitten selästä tehdyssä hiitissä pirteä Big Brave oli kovasti menollaan. Hyvä kauden aloitus on tärkeä. Vastustajilla on startteja alla. Vaikka hevonen ei ole välttämättä heti ekastarttiin ihan terävimmillään, niin kuntonsa puolesta ruuna pystyy pärjäämään. Hieman varovaisin mielin, mutta kuitenkin toiveikkaana tähänkin kisaan tullaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Paikkaa johtavan rinnalla tässä tilanteessa yritän välttää. Keulasta Big Bravella ei ole montessa ajettu. Nättiä selkäjuoksua lähdetään hakemaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Ruotsissa montessa kilpaillutta Walk a Milea (8) treenataan meilläkin paljon selästä. Tamma on mennyt hyvin noissakin harjoituksissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ikävältä tuntuvan lähtöpaikan merkitystä montessa on vaikea tietää. Walk a Mile avannee hyvin ilman kärryjäkin, ja tamma voi saada mukavat kärjessä tai sen lähituntumassa.

Varustemuutokset: Ei muutoksia varusteisiin.

Minna Piironen, Minto's Romeolla (12) on monte-kokemusta vain yksi startti. Viime vuonna ruuna teki siinä kylmiltään hyvän Kajaanissa esityksen. Ennen starttia selästä oli menty vain pari kolme treeniä, ja nekin lähes kävelyvauhtia. Kun hevosella on lajiin näinkin vähän kokemusta, niin ihan täysin pärjäämiseen ei voi luottaakaan. Kärryillä ajetuissa harjoituksissa Minto's Romeo on mennyt hyvin. Tallimme hevoset ovat silloin tällöin hieman köhähdelleet. Ne ovat olleet kuitenkin virkeinä ja palautuneet treeneistä mainiosti. Lämpöjä ei ole ollut.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on mitä on. Minto's Romeo jää alussa takapareihin. Ratsastaja ajanee sillä jossa sopivassa vaiheessa eteenpäin.

Varustemuutokset: Viime vuoden montestartissa Minto's Romeolla oli varmuuden vuoksi paljon varusteita, mm. silmäverkot ja sekki. Vielä tulomatkalla tämän kerran varustusta mietitään.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Janne Soronen, Bodeniin tauolta palanneella Smooth Criminalilla (2) oli paineita auton taakse mentäessä, ja laukka tuli. Ruuna on periaatteessa tosi ravivarma, enkä osaa pelätä laukkaa. Voittosumma nousi hieman yli 20 000 euron. Hevonen olisi joutunut 76:ssa pronssidivisioonaan, ja tuon takia olemme tässä mukana. Smooth Criminal on ollut hyvä harjoituksissa viime startin jälkeenkin. Rento ruuna on kaikin puolin oikein mukava hevonen. Smooth Criminalilla on tässä lähtöpaikka etu pahimpaan kilpakumppaniinsa nähden.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Smooth Criminal osaa avata tosi terävästi, ja keulojen saami-seen pitäisi olla hyvät saumat. Jos sinne päästään, niin sieltä kuski varmaan myös ajaa.

Varustemuutokset: Smooth Criminal on jäänyt joskus hieman odottelemaan muita. Viimeksi hevosella oli ensi kertaa käytössä vetolaput. Vaikutus oli positiivinen. Ilman niitä Smooth Criminal olisi varmaan jäänyt toiseksi.

Minna Piironen, Minto's Starmanin (4) esitys Kaustisella oli pieni pettymys, ja juoksunkulku huomioidenkin sen olisi kuulunut olla aavistuksen korkeammalla. Minto's Starmanilla on ollut välillä ongelmia aineenvaihduntansa kanssa. Ruokinnan muutoksen ansiosta se on saatu nyt hikoamaan. Toivotaan, että tuo näkyy startissa terävämpänä suorituksena. Tarhassa pirteänä ollut ruuna sai pienen polkema kannalleen. Kotona tuosta ei ole ollut haittaa. Osanotto ei ole varmaa. Alleajo kannattaa katsoa. Jos siinä ilmenee häikkää, voi myöhäinen poisjäänti olla mahdollinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuun asiallisella avaajalla on pakko jonkin verran satsata. Toivon, että Minto's Starman saisi nyt suojajuoksun. Keulasta tämä ei ole ollut parhaimmillaan, enkä haluaisi, että ruuna jäi taas johtavan rinnalle.

Varustemuutokset: Ei tehdä

Marko Hakkarainen, Pariin edelliseen vaisumpana olleelle Prince Deanille (8) tehtiin ennen Tamperetta rivakammat viimeistelyt. Tosi hyvältä tuntunut ruuna joutui kovasta matkavauhdista yrittämään pitkää kiriä ilman selkää. Tehtävä oli vain liian vaikea, eikä huumori riittänyt aivan perille asti. Hevonen oli sen tuntuinen, että jos kiriin olisi saatu vetoapuja eteen, niin kärkisijakaan ei olisi ollut mahdottomuus. Oikeana päivänään tosi paljoon pystyvä Prince Dean pitää olla näitäkin asemista mukana lapulla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Alkuasemat ovat huonot, ja selkäreissu on tiedossa. Myöhään tilaa saadessaan Prince Dean pystyy vaihtamaan rytmiä tosi tehokkaasti.

Varustemuutokset: ei tehdä.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1
Mauri Jaara, Tasaisia juoksua tehnyt Irwin Saknussen (2) lähtee hyvin, joten paikka sopii. Juoksun onnistuessa ruuna voi pystyä tässä pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaikenlaiset juoksut läheltä kärkeä ovat käyneet Irwin Saknussenille.

Kaisa Soukka, Caraway Runner (4) sai Oulussa myöhään tilaa. Loppukaarteen neljättä rataa pitkin kirinyt ruuna ehti vielä kolmanneksi. Matkan jatkuessa se olisi voinut ohittaa kaikki. Tuon jälkeen hevonen ei ollut ihan satku, joten se jäi pois Kuopista. Lääkityksen varoaika pidensi paussia. Nyt ruuna on ollut päällisin puolin sellainen, että mistään en osaa olla huolestunut. Koko ajan liikkeessä ollut Caraway Runner teki Kaustisella hieman lyhyemmällä starttivälillä hyvän esityksen. Jos Caraway Runner on samanlainen kuin mitä se on ollut, niin pärjäämistä tässä odottelen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Caraway Runner ei ole ollut riippuvainen juoksukulusta. Ruunalla on keulavoittoja, mutta kuskin mielestä se saattaa olla kuitenkin parempi selkäreissulla.

Varustemuutokset: Korvapallot lisätään varusteisiin, kun korvat aukaistaessa Caraway Runner vaihtaa rytmiä terävästi.

Jukka-Pekka Kauhanen, Tampereen jälkeen sairaaksi tullut Johnny Dahlia (7) on pitänyt taukoa. Ruuna joutui jäämään pois Oulun viime raveista, kun jalkaan tuli pieni polkema. Treenien perusteella Johnny Dahlia on noussut suhteellisen mukavaan kuntoon, joten kilpaa aloitettiin ajamaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nättiä reissua näin tauolta vielä tavoitellaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Hakkarainen, Frazier Boko (12) ruunattiin syksyllä. Tuon jälkeen se on ollut treeneissä suorempi ja halukkaampi. Frazier Boko on ollut monesti nihkeä tauolta. Torstaina ajetussa kivasti menneessä hiitissä Frazier Boko oli starttivalmiin näköinen. Mitään sijoituspaineita ei vielä tähän kisaan ole, mutta tallimme hevosilla on ollut kuitenkin aina ajettu kisoissa kilpaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Näin eka startissa ei lähdetä verissä päin voittoa hakemaan. Tuntemustensa mukaan kuski päättää saa lopullisen taktiikan.

Varustemuutokset: Ei muutoksia varusteisiin.

LÄHTÖ 8
Tuomas Pakkanen, Freddie De Veluwe (2) oli jo viimeksi parempi. Nyt ohjiin tuli painetta, kun käänsin sen takasuoralla toiselle. Psyyke on tuntunut kuitenkin yhä hieman hauraalta, ja ruunan saamat nätit reissut ovat tarpeen hevosen itseluottamukselle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kahdesta voitosta huolimatta kisa ajetaan sen mukaan, miltä hevonen tuntuu, ja miten juoksu lähtee menemään.

Jukka-Pekka Kauhanen, Tauolta palannut Lenny Dahlia (8) suoritti viimeksi huonolta paikalta ihan mukavasti. Katkonaisesti kilpailemaan päässeen ruunan asiat alkavat olla taas kunnossa. Saa sitten nähdä nouseeko hevonen vielä tasolle, missä se nuorena oli. Toivotaan, että talven aikana paljon hiljaista treeniä saanut Lenny Dahlia meni startin ansiosta hieman eteenpäin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lenny Dahlialle käy monenlaiset juoksupaikat. Tasaisen reipas matkavauhti olisi paras, kun lähtöpaikkakin on näin hankala

Varustemuutokset: ei tule.

Mauria Jaara, Kuopiossa Sahara Crack Itiltä (11) lähti kenkä 800 ennen maalia, eikä se saanut enää loppumatkasta pitoa. Jos olisimme matkanneet takajoukoissa, niin olisin varmaan keskeyttänyt. Johtavan rinnalta tuo oli hankalaa. Hyvin treenannut Sahara Crack on ollut pikku tauon ansiosta ollut terävämpänä. Näistäkin asemista se pystyy juoksun onnistuessa kamppailemaan kärkisijoista.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaiken ollessa kohdallaan Sahara Crack It on pystynyt kiertämään kauempaakin kamppailuun mukaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
Jukka-Pekka Kauhanen, Fabulous Hangover (1) on suorittanut asiallisesti viimeisissään. Toissa kerralla tamma voitti tarkalla juoksulla, ja viime esitys kuoleman paikalta oli sitkeä, joten kunnossa hevonen tuntuisi olevan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Fabulous Hangover on hieman vino kurveissa, joten siinäkin suhteessa lähtöpaikka on ok. Tammalla voinee tarvittaessa ajaa myös keulasta.

Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

Anette Antti-Roiko, Foxstable Star (6) on mennyt kotona hyvin. Tamma on ollut tallissa vasta puolivuotta, joten hieman vaikea tietää miten suorittaa näin tauolta. Treenisysteemejä on muutettu viime kaudesta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on hyvä, ja toivotaan että Foxstable Star pääsisi tästä keulaan juoksemaan.

Varustemuutokset: Suurin piirtein samoilla jatketaan.

Nelli Lindholm, Roxanne Journey (6) tuli Kuopion jälkeen kovaan virustautiin, joka sai aikaan kuukauden takapakkia. Jonkin verran vetoja on otettu, viimeksi torstaina neljä kpl. Viime viikolla ajettuun hiittiin tamma oli ihan hyvän oloinen. Meiltä ajetuissa kolmessa startissa mukavat juoksut tehnyt Rene Journey on itsellekin näin pitkältä paussilta jonkinlainen arvoitus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Suojajuoksua tavoitellaan, ja lopussa sitten katsotaan mihin asti noustaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan kuin mitä viimeksi Kuopiossa.


T4-vihje
T4:n käynnistää kylmäveristen tasoitus on ennalta sumea arvioitava, mutta kolmeen viimeiseen osalähtöön on selvät varmaehdokkaat.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokkaat

Kylmäveristen tasaisessa ja sekavan oloisessa ottelussa tosiasialliset A-hevoset loistavat poissaolollaan, ja ainakin alleajoja näkemättä riville on lähtöön lähes mahdotonta ehdottaa rationaalista tukipilaria. Jos jompikumpi tauolta palaavista, tähän porukkaan laatuisista peleistä Aaprahami (8) tai Viehko Venla (7) näyttää lämmityksessä erityisen hyvältä, niin rohkea voisi löytää niistä itselleen varmaehdokkaan.

Yllättäjäehdokkaat

Tasaista työtä talven starteissaan tehnyt Mathilde (1) saanee paalun ykkösradalta kivan reissun, eikä kärkisijakaan ole aivan poissuljettu mahdollisuus.

Juoksunkulku arvaus

Hullupoika (2) ja Juguli (6) avaavat hyvin, ja toinen niistä ottanee alussa vetotyöt tehtäväkseen. Takamatkan juoksulangalta startin ajoituksen onnistuminen on aina ennalta pieni arvoitus. Jos hyvin lähtevän Mimmin Kurkon (13) askeleet osuvat lankulle, niin ruuna saattaa olla heti miten kärkipaikoilla. Ensimetreistä erheittä selvittyään Aaprahami (8) saa vauhdin päälle, eikä jo alkumatkasta keulaan pääseminenkään ole mahdotonta. Alku on ollut monesti Viehko Venlalle (7) vaikea laukkavaaran takia. Voimat eivät ole yleensä loppuneet kesken, ja kuski voi kääntää ajokkinsa jo aika varhain reissuun.

A: 8,14,13,7,6 B: 1,2,11 C: 12,9,10 D: 5,3,4

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Minto's Romeo (12) on kilpaillut vain kerran montessa. Esitys viime kesänä Kajaanissa oli suveeni. Kärrylähtöjen perusteella kunto tuntuisi olevan hyvällä mallilla, eikä ikävä lähtöpaikkakaan ole voiton este.

Yllättäjäehdokkaat Viime vuoden perusteella Montessa merkittävästi rehdimmin suorittava Eastwind Cooper (4) on tehnyt starteissaan kärryt takana aivan kohtuullista jälkeä, eikä ruuna ole mielilajissaan ihan ulkona kisasta. Bwt Hellion (5) esitti Kaustisen montekisassa kolmelta pakilta tauko huomioiden asiallisesti. Hyvin ainakin kärryt perässä auton takaa liikkeelle pääsevä ori saa taakseen huippuratsastajan, eikä koko matkan johtokaan ole utopiaa.

Juoksunkulku arvaus

Bwt Hellion (5) ja Walk a Mile (8) avaavat terävästi. Ainakin ensin mainitulla ajettaneen keulasta, jos sinne päästään. Walk a Milelle käy hyvin myös sisäratareissu kärjen takana. Eturivin kolmannella ripeällä starttarilla Finish Themillä (3) ei lähdettäne huonosti sopivassa sarjassa kynsin hampain johtopaikkaa hakemaan. Omaan juoksuun pystyvällä Minto's Romeolla (12) pystyy tällaisessa seurassa ajamaan vaikka jo heti eteenpäin, kun paikka johtavan rinnallakaan ei urhoollista työmiestä haittaa. Big Brave (2) ei ole ollut montelähdöissään nopea alussa. Kun hevonen palaa kisaan pitkältä tauolta, niin sen osaamaan kovaan lopetukseen luotetaan vielä tavallista enemmän.

A: 12 B: 2,4,5 C: 6,8,1,7,3 D: 11,9


T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat

Väkevällä esityksellä tauolta aloittanut Smooth Criminal (2) voi makealta lähtöpaikaltaan olla mahdoton voitettava.

Yllättäjäehdokkaat

Kisassa kaksi erottuu aika selkeästi muista. Porukan kolmoshevonen Minto's Starman (4) on tauluaan paremmassa iskussa. Viime startin jälkeen tehdyn ruokintamuutoksen ansiosta ruunan huonosti toiminut aineenvaihdunta on ollut paremmalla mallilla, mikä saattaa näkyä suorituksessa. Paikka suosikin takana olisi mannaa, mutta vaikka valjakko pääsee aika liukkaasti matkaan, niin sinne pääsemiseen tarvitaan tässä tuurejakin.

Juoksunkulku arvaus

Janne Sorosen mukaan Bodenissa lähtöön tullut hyppy johtui liiasta innokkuudesta. Smooth Criminal (2) on hänen mielestä normaalisti ravivarma. Ruuna ottanee kakkoselta helposti keulat, ja pitää ne suurella todennäköisyydellä maaliin asti. Sekä sisäpuolelta että takaa avataan hyvin, ja jompikumpi näistä saanee paikan suosikin perästä. Vaikka Minto's Starman (4) lähtee hyvin, niin epätoivottu paikka johtavan rinnalla voi olla taas kerran tarjolla. Prince Dean (8) yritti tasokkaassa 76-kisassa pitkää kiriä ilman vetoapua lujan matkavauhdin jälkeen. Ei ollut ihme, ettei ruunan usko riittänyt aivan maalin asti. Esityksen perusteella vire on kuitenkin nousussa. Sopivan selkäreissun perästä Prince Dean pystyy vaihtamaan rytmiä murhaavana tehokkaasti, millaisella se on pystynyt ohittamaan koviakin vastustajia.

A: 2,8 B: 4,9,6 C: 1,11,10 D: 7,5

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas

Caraway Runner (4) oli viimeksi epäonninen juoksun suhteen, ja 10500 euron ykkönen jäi varmaan tuosta syystä saamatta. Mainiolta lähtöpaikalta starttaavalle räväkästi kirijälle käy kaikenlaiset reissut, ja voittoon näistä asetelmista tuntuisi olevan saumoja.

Yllättäjäehdokkaat

Tasaisen hyviä esityksiä tehnyt, asiallisesti avaava Irwin Saknussen (2) saanee kakkoselta juoksun joko kärjessä tai sen lähituntumasta, eivätkä voittohaaveet ole täysin vailla katetta. Tapansa mukaan Svadilfari (1) oli viimeksi tauon jälkeen vielä kaukana parhaastaan. Nyt startti alla parannus voi selkeä. Oikeana päivänään kovaa matkaan lähtevä ruuna voi päästä tässä vaikka vetämään joukkoa.

Arvoitus

Pitkän tauon aikana Frazier Boko (12) ruunattiin. Tuon toimenpiteen vaikutus hieman myöhemmällä iällä tehtynä suoritushalukkuuteen on aina arvoitus, ja pahimmassa tapauksissa kilpailumotivaatio saattaa kadota täysin. Treeneissä Frazier Boko on Marko Hakkaraisen ollut nyt tomerampi, ja viimeistelyt nostivat vielä valmentajan toiveita. Tällainen lähtöpaikka on aiemmin ollut Frazier Bokolle epäedullinen, eikä hevonen ole ollut heti tauolta ihan terävimmillään.

Juoksunkulku arvaus

Svadilfari (1), Irwin Saknussen (2), Empire Windcape (3) ja Iron Smile (8) käynnistyvät liukkaasti. Kahdella ensin mainitulla pidettäneen asemista kiinni, jos johtoon päästään. Caraway Runner (4) saanee paikan kärjen tuntumasta, mistä se kääntänee kohtuullisen ajoissa reissuun. Frazier Bokon (12) ajotaktiikka ratkennee paljolti kuskin tuntemusten mukaan, mutta jo varhainkin eteenpäin ajaminen on mahdollista.

A: 4 B: 12 C: 2,9,11,1,6,10,8,7,5 D: 3,5

T4-systeemit

Pieni: 8,14,13,7,6,2,1,11 (12,9) 12 (2,4) 2,8 (4,9) 4 (12,2) = 16 riviä
Suuri: 8,14,13,7,6, 2,1,11,12,9,10 (9,8) 12,2,4,5 (6,8) 2,8 (4,9) 4 (12,2) = 88 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin Etukäteen tosi tasaiseen koitokseen moni osanottaja tulee paussilta, joten arvauksien varaan jää paljon. Mielijuoksuaan ajatellen sopivan lähtöpaikan saaneelle Fabulous Hangoverilla (1) on starttietu moneen vastustajaansa verrattuna, ja sijoitukseen jollekin troikkasijalle pitäisi olla aivan hyvät mahdollisuudet.

Yllättäjäehdokkaita

Lucky Lacrosse (5) oli viimeksi mukana kovassa seurassa, ja varmaankin sen myötä ajosuoritus oli maltillinen. Aiemmissaan ruuna on suorittanut asiallisesti. Vastus on selkeästi edelliskertaa kevyempi, ja terävä avaaja saattaa keikkua keulassa pitkään.

Arvoitukset

Tähän seuraan kelpo menijät Foxstable Star (2), Roxanne Journey (6) ja Maana's Black Rose (11) palaavat kaikki pitkiltä tauoilta, joten hevosten kilpailuvire on ennalta kysymysmerkki.

Juoksunkulku arvaus

Kilpaillut Lucky Lacrosse (5) on lähtenyt auton takaa rivakasti, ja on ykkösehdokas keulan ottajaksi ja siellä juoksevaksi. Asiallisesti avaavana Foxstable Starin (2) valmentaja näkisi mielellään johtopaikalla, josta myös kuski on tykännyt ajaa. Tasapainoisen hyvin autoa seuraavalle Roxanne Journeylle (6) haettaneen selkäreissua kärjen läheltä.

A: B: 1,11,6,2,5 C: 9,12,8,7,4,3


Muut lähdöt

1. 5. Mimmin Myrsky – 11. Aikapiika – 8. Uutelan Mimosa – 13. Valentini – 6. Tupla-Valtraus – 10. Arvo-Kas (4. Neitorilla – 1. Lahjottu)
2. 3. Take Me With You– 2. Spartan Fury – 4. Flower Artist – 6. Candyface – 9. Sjöhultets Lilo (1. Rainy Devil – 10. Rainman Beyonce – 5. Glamorous Linda)
3. 3. Grainfield Alex – 8. Dancing Missille– 4. Red Raider (9. Vincent Collins)
8. 2. Freddie De Veluwe – 11. Sahara Crack It – 6. Bluehouse's Power – 9. Sunrise Sign – 7. Classic Valley – 8. Lenny Dahlia (5. Quick Sugar)
10. 5 The Last Vici – 1. Capricorn Lindy – 7. Lilla Longleg – 8. Rover Broline – 6. Mr Noon –4. Engine Train – 3. Global Oceanview (9. Hermione Windcape – 11. Bablo Beyonce – 10. All The Better)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen

Vihjeet