Vihjeet 23.11.2020

22.11.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

Toto65-vihjeet:

Oulu / Lähtö 4, Toto65-1 - A: 3 B: 2,8,10,6,11,9,1,12,5,7
Suomen uransa avausstartin keulasta helposti voittanut 3 Torrent d’Inverne jatkaa suurena suosikkina, vaikka vastus tiukkenee hieman. Kari Alapekkalan talliin syksyllä siirtynyt ruuna juoksi Ruotsin puolella tätä vaativammissa porukoissa, eikä voittosumma noussut edes yli Suomen alimman divisioonarajan. Torrent d’inverne painoi viime voitossaan matkan aikana hieman ohjille, mutta suorituksesta on vaikea löytää mitään muuta vähänkään negatiivista. 16-alkuinen tulos riittänee voittoon.

2 Lillamaggan otti Rovaniemen startissa alkulaukan, eikä jatkossa pystynyt lainkaan Torrent d’Invernen tasolle. Bodenin suoritus oli ihan eri maata, kun viimeisellä sijalla juossut tamma kiersi kirivaiheessa kaikki. Lähtö oli ylivauhtinen, mutta esitys silti paksujen kehujen arvoinen. Tämän lähdön voittaminen vaatii hieman lisää. 8 Kivarin Merengue laukkasi Mimmien Maililla ensimmäiseen kaarteeseen, mutta nousi vielä kolmannesta ulkoa niukkaan voittoon. Tuon lähdön vastus oli aika sekalaista tasoa, ja nyt tamman täytyy tehdä voiton eteen enemmän töitä. Lähtönopeus riittää asemien selvittämiseen. 10 Dazzling Press kohtaa ihan eri vastustajia kuin viimeisissään ja on Santtu Raitalan vahvistamana mielenkiintoinen. Alla on hyvä suoritus toiselta ilman selkää. Uran voittosaldo näyttää edelleen nollaa, mutta kuskinvaihdos voi piristää tamman menoa ratkaisuhetkillä.

Teivo / Lähtö 4, Toto65-2 - A: 1,3,5 B: 8,6,7,12,4,9,10,2
1 Bilettäjä voitti Vermon välistartin keulasta tasaisen matkavauhdin jälkeen hallitusti. Lappeenrannan kilpailussa avauskierros mentiin rauhassa, eikä tamma pystynyt parantelemaan keulan takaa 23-vauhtisella päätöskierroksella. Forssan startissa ajettiin 2600 metrillä keulasta, eikä tamma jaksanut puristaa aivan maalipaalulle saakka. Keulojen pitämiseen on saumoja sisäradalta, ja Tapio Perttunen ajanee ennätyskuntoisella suojatillaan johtopaikalta myös 2100 metrillä, jos vain mahdollista. Hyvä voittosauma, mutta viivalla on muutama muukin nouseva hevonen.

3 Syneri laukkasi Vermossa ennen lähtölinjaa, jäi kauas horisonttiin ja eteni vielä ulkokautta vauhdilla kakkoseksi. Ruuna kulki viimeiset 1600 metriä piirun päälle 23-vauhtia ja osoitti olevansa kuntonsa puolesta omien sarjojensa kuningas. Alla on kuitenkin pelkkiä laukkastartteja, ja hyppyjä on tullut järjestäen etenkin kiihdytyssuoralla. Ravia polkiessaan Syneri polkee tämän vastuksen suohon. 5 Mustamani palasi Forssassa parin kuukauden tauolta ja voitti montélähdön ratsukonmitalla. 30-vauhtia läpi mennyt ruuna ei vaikuttanut olevan parhaimmillaan, ja tässä seurassa menestyminen vaatii parannusta. Hevosen vauhtivarat paljastuivat viimeistään taulussa näkyvissä Porin starteissa. 8 Karlo on tehnyt vahvoja kirejä jo monta kilpailua putkeen ja napsinut 75-tasolla sijoituksia kärjen takaa. Vahva vääntäjä jäänee taas alussa taustalle ja etenee kirivaiheessa kohti kärkitaistoa. Kärjen pitämä matkavauhti ratkaisee paljon. Viimeksi pussiin jäänyt 6 Eskel vaikuttaa olevan tuloillaan, mutta kohtaa toki hieman viime startteja kovemman vastuksen.

Oulu / Lähtö 5, Toto65-3, Troikka - A: 7,10,8 B: 9,3,6,5,4,2,12,11,1
Kuntopuntarin kärkipää lähtee järjestäen hankalista asemista, ja lähtö vaikuttaa selvästi tavallista yllätysalttiimmalta. Viime Äimäraution raveissa keulasta hallitusti voittanut 7 Four on the Floor ei ollut Santtu Raitalan mukaan parhaimmillaan, mutta piti kuitenkin suosiollisella matkavauhdilla asemansa keulassa. Tämän tehtävän selvittäminen vaatii enemmän, ja etenkin kun pelkästään parijonoon pääseminen voi maksaa voimia. Nelivuotiaan lähtönopeus on kunnossa, mutta sisäpuolelta löytyy pari-kolme kunnon starttirakettia. 10 Mas Dominant kokeili viimeksi Kasvattajakruunun välierässä ja sai kelpo juoksun toisessa ulkona, mutta maalisuoralla saaliiksi tuli vain negatiivisia ohituksia. Ruuna paineli joka tapauksessa 14-ajan täydellä matkalla, ja vastaava kunto riittää tässä porukassa ihan kärkeen. Takarivi on tasaisen tasokkaassa porukassa iso miinus, sillä liikenneruuhkia on luvassa.

8 Execute pääsi viimeksi toiselle ilman selkää pienen alkuvoimistelun jälkeen, eikä pysynyt maalisuoralla keulahevosen kelkassa. Edellisen startin kirilenkki tultiin keulavoittajan toimesta alle 13-vauhtia, eikä kaukaa porukan perältä kiriä yrittänyt Execute päässyt lähellekään. Viime sijoitukset eivät kerro totuutta hevosen kunnosta, mutta kasiradalta vaara epäonnistuneeseen juoksuun on suuri tälläkin kertaa. 9 Enge Barack sai viimeksi hankalan kirivaiheen ja hävisi monelle tänäänkin mukana olevalle hevoselle. Edellinen voitto lohkesi tätä kevyemmässä seurueessa toiselta ilman vetoapua. Jos kaikki on vireen suhteen kunnossa, niin tällä hevosella voi ajaa aikaisin kohti paikkaa keulan rinnalla. 3 Shiny Boss hävisi viimeksi keulasta vain Special Presentille, joka puski viimeisellä satkulla väkisin edelle. Kymmenvuotias ori teki oikein sitkeän suorituksen ja on vastaavana tässä loistoasemista kiinni totosijassa. Kuntoa on tosin vaikea arvioida, kun alla on reilun kuukauden paussi.

Teivo / Lähtö 5, Toto65-4 - A: 11,3,8,5 B: 10,2,12,9,1,4,6,7
Vermon välistartissa tammavastustajiaan täysin pilkkanaan pitänyt 11 The Breeze on tiukkenevasta tehtävästä huolimatta suosikki. Juha Utala päästi viimeksi menohaluisen ajokkinsa vapaalle radalle toisessa kaarteessa, eikä muilla ollut jatkossa mitään sanomista voiton suhteen. Tamma veti edellisessä voitossaan avausringin 13-vauhtia ja piti silti asemansa kärjessä. Nyt taktiikka riippunee muiden suosikkien tekemisistä ja alun vauhdista. 3 Callela Socrates eteni viimeksi avauspuolikkaan täyttyessä keulaan, sai rauhoittaa tahtia ja tuli lopussa yhden terävästi kirineen ohittamaksi. Ruuna menestyi aiemmin sekä johtopaikalta että selkäjuoksuilla ja saa nyt lähtöpaikkansa myötä edun muihin pelihevosiin nähden. Keulojen saaminen ei silti ole lainkaan helppoa.

8 True Noice ei saanut viimeksi otetta keulahevosesta ja tippui aivan lopussa ulos totosta. Edellisessä voittostartissa vastus oli merkittävästi tämänkertaista helpompi, ja ruuna hallitsi keulaan etenemisen jälkeen vaivatta perille. Nyt lähtörata on suurin ongelma, vaikka kolmevuotias osaa avata kuskin satsatessa reippaasti. 5 Flex to Wheels jatkaa kaksi keulavoittoa allaan. Molemmat tulivat melko tasaisilla matkavauhdeilla ja tätä selvästi helpommista porukoista. Ruuna kiri lokakuun Vermon startissa päätöspuolikkaan sisäradalta 11,5-vauhtia, ja eiköhän tuontasoiset vauhdit riitä tässäkin korkealle. 10 Shackhills Thunder voitti viimeksi kolaroinnista huolimatta ja oli kyllä todella hyvä, mutta nyt takarivi, tiukkeneva vastus ja kenkäpakko ovat ruunaa vastaan.

Oulu / Lähtö 6, Toto65-5 - A: 2,1,11,3 B: 10,4,5,12,6,9,8,7
2 Malkkin juoksi Vermossa toista rataa pitkin kärkiparin takana ja kiri lopussa ulkokautta tasaiseen kärkirintamaan. Matkavauhti oli tasaisen reipasta alusta asti, ja ruuna saavutti voittajaa koko ajan. Edellinen voitto tuli suunnilleen tämäntasoisesta lähdöstä keulajuoksulla ja 22-lopetuksella. Malkkin ei lähtenyt tuolloin auton takaa erityisen kovaa, mutta tälläkin kertaa eturivin arsenaali näyttää sellaiselta, että keulapaikka on haettavissa aikaisin. Ruuna on sen turvin tasaisen A-ryhmän ykkösnimi.

1 Pofori otti Kaustisella lähtölaukan, jäi porukan perälle ja pääsi etenemään pitkään sujuvasti sisäkautta. Ruuna yritti lopussa ulkoratoja pitkin, mutta kiri ei kantanut ihan perille saakka. Kuntonäyttö oli joka tapauksessa vähintään edellisen startin tasoa, kun Pofori voitti keulan rinnalta vahvalla suorituksella. Ykkösrata tuskin on etu. 11 Valtroks sai suosikeista selvästi heikoimmat lähtöasemat. Lähtöpaikka oli huono myös viimeksi, mutta Santtu Raitala täräytti laukkaavan takaa nopeasti keulaan ja hallitsi perille saakka. Tempun uusiminen näyttää tässä epätodennäköiseltä. Valtroks on voittanut myös selkäjuoksuilla ja pystyy matkavauhdin salliessa kärkeen. 3 Tinderi palasi Killerillä reilun kuukauden tauolta iskussa ja hävisi kovan alkuvauhdin jälkeen niukasti. Heikki Mikkosen ajokki lienee lähdön vauhdinpitäjä, jos kiihdytys ei mene muiden toimesta pitkäksi.

Teivo / Lähtö 6, Toto65-6, Troikka - A: 7 B: 5,1,4,10,2,6,9,8,3,11,12
7 Look Complete jatkaa kolmen voiton putkessa, ja kaikki ykköset tulivat ylivoimaisilla suorituksilla. Vermossa ruuna joutui juoksemaan voiton eteen tosissaan, kun vastus oli hyvää tasoa ja juoksupaikka löytyi keulan rinnalta. Look Complete näytti olevan loppukurvissa jo hieman alakynnessä, mutta sai maalisuoralla vauhdin päälle ja puristi ykköseksi. Vastassa on nyt muutama hyvä hevonen, eikä keulaan pääseminen taida onnistua ilman muiden apua. Se ei toki ole mikään elinehto voitolle. 5 In Royalty Boko sai Eskilstunan 75-lähdössä keulat, mutta joutui vetämään avauskierroksen hieman päälle kymppiä ja luovutti maalisuoralla. Vaikeasti arvioitava suoritus, mutta ei tuomita hevosta täysin. Porissa tamma kiri hitaan alkuvauhdin jälkeen kiripuolikkaan alle kymppiä ja ehti kakkoseksi. Vakava voittajaehdokas, jos kaikki on kunnossa.

1 Surprise Leader ei päässyt Ylivieskassa keulaan tulisesta avauksesta huolimatta, ja jatkossa tilat aukesivat johtavan kannasta liian myöhään. Ruuna jatkaa elämänsä kunnossa ja olisi johtopaikalta vaikea ohitettava. Alussa voi kuitenkin tulla rankasti painetta. 4 Double Revenge eteni Vermon kirivaiheessa kolmatta pitkin, mutta näytti painavan loppukurvissa sisäänpäin, ja suoralle käännyttäessä tuli laukka. Väsymyksestä tuskin oli kyse. Viisivuotias lähestyy maamme tammahuippua ja on ”tavallisessa” lähdössä vahvasti pelihevosia. 10 M.T.Master Don palasi viimeksi kuukauden tauolta, eikä jaksanut parannella lopussa ulkoradoilla. Edelliset kaksi suoritusta olivat sijoituksia parempia. Takarivistä tarvitaan reipasta matkavauhtia.

Muut lähdöt:

Oulu / Lähtö 1 - A: 6,12 B: 4,5,9,10,8,3,11,1,7,2
6 Virin Urho kilpailee viime startin perusteella nousukunnossa. Ori ei pystynyt Kuopion starteissa parhaalle tasolleen, mutta viimeksi se tsemppasi 27-vauhtisella kirikierroksella keulan rinnalta hyvin. Santtu Raitala vahvistaa rattailla ja jo viime kerran tasoinen meno voi riittää voittoon. 12 Noriina olisi viime näytöillään suosikki, mutta tusinapaikka verottaa nopean avaajan osakkeita. Tamma otti viime voitot vapaalta radalta ja sillä saatetaan ajaa tässäkin aktiivisesti. Syksyltä löytyy tosin pari oikein hyvää suoritusta toisten takaa.

Teivo / Lähtö 1 - A: 6 B: 3,12,4,7,8,5,10,9,1,11,2
6 Meninkö teki toissa kerralla vahvan suorituksen alkulaukan jälkeen ja voitti Jokimaalla koko matkan johdon jälkeen vakuuttavasti. Ruuna veti johtopaikalta tasaista vauhtia ja olisi mennyt tarvittaessa matkan kovempaakin läpi. Vastassa ei ole yhtään selkeää nousukasta, ja Meninkö on ehjällä suorituksella lähellä toista peräkkäistä voittoa. 3 Erkkaus palasi välistarttiinsa kuukauden tauolta ja jatkoi kakkossijojen merkeissä. Ruuna teki pitkän 30-vauhtisen kirin ja voi parantaa selvästi lyhyemmällä starttivälillä.

Oulu / Lähtö 2 - A: 2,3,4 B: 6,5,7
3 Kartier on parhaimmillaan ollessaan avoimen tason hevonen ja saa suosikin aseman suoraan tauoltakin. Lähtönopeus riittää keulapaikan puolustamiseen, mutta alun taktiikka saattaa olla pienessä lähdössä myös passiivinen. Luotettavasti suorittava 3 Pikku-Ryti ei jää tässäkään helpolla kaksarin ulkopuolelle. 4 Draken oli viimeksi lupaava alkulaukan jälkeen ja voi voittaa epäsopivasta sarjasta huolimatta.

Teivo / Lähtö 2 - A: 7,2,9 B: 4,3,1,10,12,11,8,6
7 Nazareth iski Killerin 75-tammalähdössä open stretchin kautta voittoon ja jatkoi laatusuorituksiaan. Tulisella avaajalla on tässä selkeä keulasauma, mikä olisi maililla iso etu. Alkuvuodesta loistotyötä tehnyt 2 Wutan palasi Vermossa tauolta, eikä saanut lopussa kirisaumaa juostuaan kolmannessa ulkona. Lähdössä jäi moni muukin pussiin, mutta kyllä suoritusta voi pitää lupaavana. Nazarethin torjuminen alussa tuskin onnistuu.

Oulu / Lähtö 3, Troikka - A: 7 B: 3,10,11,8,2,6,1,5,9,4,12
7 Ranch Quijote eteni Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnassa nopeasti keulaan, sai kirivaiheessa kovaa painetta ja kesti hienosti kakkoseksi. Finaalissa ruunalla ei ollut mitään asiaa parhaille paloille porukan perältä. Nyt vastus, juostava matka, kuski ja odotettu juoksunkulku suosivat ruunaa. Ainoa este keulajuoksun tiellä lienee 3 Digital Passport, joka ei ollut viime startissa vielä parhaimmillaan. Selkäjuoksu suosikin takana voi siis kelvata.

Teivo / Lähtö 3 - A: 4,9,5 B: 11,1,2,10,3,7,8,12,6
4 Gunvald veti Turussa ensimmäiset kaksi kierrosta korostetun rauhassa, ja maalisuoralla yksi terävämmin rytmiä vaihtanut vastustaja pääsi ohi. Ei ruuna ansaitse moitteita, ja nyt lienee vuorossa uusi yritys samalla taktiikalla. Porissa johtavan rinnalta voittanut 9 Feells Like Flying on takarivistäkin vakava vastustaja. 5 Immersive Workout on tosi kyvykäs tapaus, mutta parin kuukauden tauolta kunnon puolesta arvoitus.

Toto65-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
3 Torrent d’Inverne (2,8)
1,3,5 (8.6)
7,10,8 (9,3)
11,3,8,5 (10,2)
2,1,11,3 (10,4)
7 Look Complete (5,1)
144 riviä, 14,4 euroa

Suuri systeemi:
3 Torrent d’Inverne (2,8)
1,3,5 (8.6)
7,10,8,9,3,6,5,4 (2,12)
11,3,8,5,10,2 (8,5)
2,1,11,3 (10,4)
7 Look Complete (5,1)
576 riviä, 57,6 euroa

Troikka / Oulu lähtö 3:

7
3,10,11,8,2
3,10,11,8,2

20 riviä, 10 euroa

Troikka / Teivo lähtö 6:

7
5,1,4,10,2
5,1,4,10,2

20 riviä, 10 euroa

Troikka / Oulu lähtö 5:

7
10,8,9,3,6
10,8,9,3,6

20 riviä, 10 euroa

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

Vihjeet