Vihjeet 24.4.2017

23.04.2017

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1
Mauri Jaara, Rovaniemellä voittanut Salainen Toive (2) on oikukas menijä, joka heitti viimeksi homman kesken. Kykyjä hevosella olisi, jos ne vain saataisiin ulos. Salainen Toive on vaikea ennakoitava.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ei erityistä.

LÄHTÖ 2
Mauri Jaara, Bodenissa Filius Felixillä (2) oli käytössä ekakertaa vetopallot. Viimeisessä kaarteessa korvia aukaistaessa johtavan rinnalla matkannut ruuna laukkasi, kun toinen pallo juuttui kiinni. Tuossa meni mielestäni voitto. Hyvin treenaava Filius Felix on jatkoa ajatellen mielenkiintoinen tapaus. Ravilla se pystyy tässä pärjäämään. Laukkaa en osaa oikein pelätä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kakkosradan ei pitäisi tuottaa ongelmia. Katsotaan sitten startissa, miten juoksu lähtee menemään.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Pasi Pohjola, Pieniä vastoinkäymisiä lukuun ottamatta Outfield Olga (5) on saanut treenata koko talven tasaisesti. Kelien takia viimeistelyt on jouduttu tekemään Äimärautiolla. Niissä hyvin harjoitellut tamma on ollut iloinen oma itsensä. Viitosrata on tietenkin pieni miinus.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Katsotaan, millainen juoksu tästä tulee.

Varustemuutokset: Perusvarusteilla mennään.

T4-1 / LÄHTÖ 4
Tuomas Pakkanen, Freddie De Veluwe (4) on starteissaan ihan eri mallilla kuin mitä se oli etelässä. Kaarteissa tämä täytyy pitää koko ajan ajamalla hereillä, jotta ruunalle ei käy niin kuin viimeksi, kun se menetti tarkkaavuutensa loppukaarteeseen.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Maililla tällä voi päästellä keulastakin, mutta palanopealle hevoselle käy mainiosti myös selkäreissu.

Mauri Jaara, Rata oli Oulussa viimeksi hieman lipevä, ja Freddie De Veluwe (4) laukkasi ilmeisesti tuon takia loppukaarteessa. Hevonen ei ollut erityisen väsynyt, joten kompurointiin meni varma kakkossija.

Jouko Kangas, Hyvässä kunnossa oleva Iris Queen (12) on pärjäillyt lähinnä sisäradalta läheltä kärkeä, joten tällainen lähtöpaikka vie lähes kaikki mahdollisuudet menestyä. Täältä jo rahasija olisi hyvä saavutus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisältä ajetaan.

Varustemuutokset: Lyhyemmät hokit alla kuin mitä treeneissä on käytetty.

T4-2 / LÄHTÖ 5
Marko Hakkarainen, , Huoltotauolta palaava M.T.Illustrious (2) on ollut pirteä treeneissä. Treeniolosuhteet olivat meillä pari viikkoa tosi heikot. Viime viikon hiekkaradalla voitiin ajaa jo paremmin, mutta pehmeissä olosuhteissa ei uskallettu vielä ihan täysillä päästellä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: M.T.Illustrious avaa hyvin, mutta ihan ensiaskelillaan tamma ei ole hirvittävän nopea. Niin kovaa lähdetään kuin vain liikkeelle päästään. Hiitille tähän ei tulla, ja tosimielellä kilpaa ajetaan. Reipasta on tarkoitus koko matka mennä, ei kenenkään anneta keulassa ottaa liikaa vauhtia pois.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Janne Soronen, Hyvän uran tehnyt ja porukoiden kovetessa venynyt Caesar De Veluwe (3) on noussut taas mainioon kuntoon. Viimeksi sijoitustaan paremman esityksen tehnyt ruuna on parhaimmillaan pystynyt voittamaan koviakin lähtöjä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Paljon kilpailleen Caesar De Veluwen huumori ei enää kestä reissua toisella ilman vetoapua. Välillä varsinkin 5-6 radoilta tosi liukkaasti avaavalla ruunalla voisi keulaan päästessään vetää lähtöä vaikka perille asti. Myös paikka johtavan takana käy hyvin.

Varustemuutokset: Kaustisella ajettiin ilman kenkiä. Tämän kerran kenkäpolitiikka ratkeaa vasta paikan päällä. Kengättömyydellä ei ole Caesar De Veluwelle ratkaisevaa merkitystä.

Jouko Kangas, Tornion hieman huonolla radalla ajetussa kauden avauksessa Credicityllä (4) mentiin nätisti, eikä hirmu pitkältä tauolta palanneen ruunan vireestä saanut tarkkaa kuvaa. Korotetun rahan tuntumaan hevosella saattaisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäreissua tavoitellaan.

Varustemuutokset: Täysi pitkillä hokeilla treenannutta hevosta ei vaihdeta kerralla kesäkenkään, vaan alle tulee lyhyet ns. nurmihokat.

Tuomas Pakkanen, Donna Linda (5) hävisi viimeksi vain Seinäjoella lauantaina 76:ssa voittaneelle Valle Streamlinelle. Nyt hevosella on pari starttia alla, joten uskoisin sen parantavan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Donna Linda lähtee kovaa ja mailin matkalla tammaa usutetaan heti eteenpäin.

Varustemuutokset: Viimeksi kokeiltiin vetolappuja ja niillä tässä jatketaan.

Mauri Jaara, Kauden avauksessaan Baretta Boko (8) laukkasi loppukurviin. Viimeksi ruuna sai juosta keulassa, mutta vire tuossa vaiheessa ei riittänyt vielä voittoon. Kesäbalanssi voi auttaa hevosta tätä paljonkin. Maili ei ole Baretta Bokolle paras matka, joten huonolta lähtöpaikalta pärjäämistä on vaikea lähteä arvuuttelemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäreissu näistä alkuasemista on tulossa.

Jouko Kangas, Kauden avauksessaan Baretta Bokolla (8) tuli loppukaarteessa laukka, jossa meni jonkinlainen menestys. Viimeksi ajettiin avovehkeillä, ja niillä hevonen oli hieman nihkeä. Normaalijuoksulla Baretta Bokon pitäisi olla tallikaveriaan edellä maalissa. Oulun viimeinen kurvi ollut tälle monta kertaa ongelmallinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selässä ajetaan, ja lopussa sitten katsotaan mihin ylletään.

Varustemuutokset: Hokit lyhenee täysimittaista. Muut mahdolliset muutokset tehdään lämmityksen jälkeen, jos kuski niitä toivoo.

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1
Mauri Jaara, Hyvässä kunnossa oleva Maana's Black Rose (3) on pystynyt tekemään pitkiä kirejä. Tamma jaksaa mennä, joten matkan pitäisi käydä. Näistä alkuasemista Maana's Black Rose voisi olla aika likikin.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Jos keulaan sinne päästään, niin ohitukset voivat olla aika vaikeita.

Aleksi Kytölä, Kaustisella Wasa Thunderin (5) olisi mielestäni pitänyt pystyä ottelemaan paremmin voitosta. Matka käy. Nätillä juoksulla ja tasaisella matkavauhdilla ruuna voisi lopussa tilaa löytäessään pärjätä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on hyvälle avaajalle tosi mainio, ja pikku riskilläkin eteenpäin heti ajetaan. Selkäjuoksu lähellä kärkeä olisi toiveissa.

Varustemuutokset: Vetolaput toimivat Lahdessa hyvin, ja niitä käytetään myös tällä kertaa. Kengät riisutaan pois.

Pirjo Miettunen, Zerib Lie Starilta (11) murtui viime keväänä nuljuluu. Kun ottaa huomioiden tauon pituuden, niin hevosen ensimmäiseen kisaan tekemä esitys tyydytti. Veli-Erkki Paavolan mielestä ruuna ei vain vielä pystynyt vaihtamaan lopussa rytmiä. Ravi käytti, mikä oli tärkeää. Startti vei eteenpäin. Ruuna tarvinnee kuitenkin aiemman perusteella vielä kisoja alle ennen kuin vire löytyy. Hienon fysiikan omaavan Zerib Lie Starin pitäisi tämäkin matka selvittää. Kaksi puoliviikkoa on oikein käypä starttiväli.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin voltista aiemmin matkaan päässyt Zerib Lie Star ei ole juoksupaikasta riippuvainen, mutta selkäreissua vielä vaiheessa tavoitellaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marko Taittonen, Bajkal Graf (12) teki Jyväskylässä hyvän esityksen, eikä hevosta moittia millään lailla. Jaksavalle ja hieman tasavauhtiselle menijälle 3100 m käy mainiosti. Kovasta matkavauhdistakin olisi tälle hyötyä.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ruunan lähtönopeus on hieman kiinni siitä, millä päällä se sattuu olemaan. Hyvänä hetkenä se voi päästä tällaisen nopean avaajan takaa ihan asiallisesti liikkeelle, joten paikka on mainio.

Varustemuutokset: Ei muutoksia.

Marko Hakkarainen, Aslan L.C. (16) ei ollut Kaustisella koko matkan aikana kunnolla rytmissään, ja ravi mureni laukalle viimeisellä takasuoralla. Se ei ollut tuossa kohtaa väsynyt. Kotona, ja sekä vielä alleajossa että pruuvissa tosi hyvältä tuntuva ruuna on muuttunut itse starttiin, eikä menestystä ole tullut. On hieman vaikuttanut, että sen on pitänyt saada kerran laukata ennen kuin rentous on löytynyt. Epävarma hevonen on aina vaihdettu ravipäivänä kesäkenkään, mikä on voinut olla lisähaitta. Viime esitysten jälkeen tätä ei kannata kehua liikaa, mutta onnistuessaan tauluaan parempi ruuna pystyy tässä itselleen oikein sopivalla matkalla pärjäämään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ajotaktiikka riippuu siitä, miltä hevonen tuntuu käteen.

Varustemuutokset: Viimeksi alla olivat rautakengät ja välipohjat. Nyt Aslan L.C. vaihdetaan jo sunnuntain treeneihin alumiinikenkään, millä maanantaina ajetaan.

T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1
Janne Lukkari, Ennen Kuopiota Cankus Quella (2) ei ollut ajettu kovin montaa kertaa reippaampaa. Kun hevonen ei ole ollut aiemmin kauhean innokas tulemaan takaa, niin nuo seikat huomioiden esitys oli positiivinen. Huonojen kelien takia muutama tärkeä harjoitus jäi ajamatta, ja tuon vaikutus tämän kerran suoritukseen jää sitten nähtäväksi. Lauantain viimeistelytkin tehtiin hieman kevyemmin. Niissä hevonen oli ihan mukavan tuntuinen. Siinä vaiheessa, kun Cankus Que saadaan täyteen kesäbalanssiin, se parantanee selvästi

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Cankus Que avaa automaattisesti kovaa, ja hyvältä lähtöpaikalta se pystynee nytkin ottaman tässä keulat. Kuski saa päättää lopullisen taktiikan, mutta hulluttelemaan tässä ei aleta.

Varustemuutokset: Edestä hokat otetaan pois. Taakse jää pienet nastat.

Janne Soronen, Tarabuso Jet (3) oli viimeksi vielä selvästi parempi kuin Rovaniemen voitossaan. Kaustisella jouduimme pakittamaan kolmannelta hännille, mutta ehkä elämänsä parhaan esityksen tehnyt ruuna pystyi kirimään vielä hänniltä neljänneksi. Hirveästi ailahdellut Tarabuso Jetin kaksi viimeistä suoritusta on hyviä, ja toivotaan, että esitysten taso on nyt tasaantunut. Oikeana päivänään Tarabuso Jet pystyy tässä vaikka voittamaan, mutta huonona se saattaa suorittaa vain tasaisesti.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä olleessaan Tarabuso Jetille käy vähän kaikenlaiset juoksut. Parhaat esitykset on tullut keulapaikalta, mutta viime kerran perusteella se osaa myös kiertää. Tarabuso Jet ei pääse räjähtävästi matkaan. Jos puolinopea avaaja pääsee kuitenkin keulaan, niin sieltä kovankin matkavauhdin kestävällä ruunalla myös ajetaan.

Varustemuutokset: Vetolaput olivat viimeksi käytössä ekakertaa, ja niillä jatketaan.

Aleksi Kytölä, Tauoltapaluustartissa Kuopiossa Indian Nalan (5) hyppäsi heti lähtöön, ja sen jälkeen kisa ajettiin hiittinä. Ylivieskassa ruuna laukkasi ihan väkisin ekatakasuoralla. Tuon perästä esitys oli mainio, ja viimeinen tuhat sujui 13,5-vauhtia. Treeneissä Indian Nalan on mennyt hyvin. Luokkaa hevoselle on kunhan sen saadaan vain ulos. Porukka on kova, eikä kahden viime esityksen jälkeen Indian Nalania voi alkaa liikaa kehumaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ravilla meno on tärkeintä. Vielä tässä vaiheessa Indian Nalanille koetetaan saada normaalijuoksua parijonossa.

Varustemuutokset: Samoilla kuin viimeksi. Ruuna juoksee taas vetolaput silmille, ja edestä ilman kenkiä.

Ossi Nurmonen, Kunnossa oleva Debra Boko (6) teki Kuopiossa ihan asiallisen esityksen. Viime vuodesta rauhoittuneelle tammalle käy myös täysi matka. Debra Boko tykkäisi, jos kisassa mentäisiin tasaisen kovaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Eteenpäin startissa ajetaan, ja katsotaan sitten mihin päästään.

Varustemuutokset: Debra Boko juoksee tässä kevyet kengät jalassa.

Marko Hakkarainen, Donnie Brasco (8) oli hyvä Kaustisella. Itse olisin voinut antaa keulat Forssin, mutta hevonen ei halunnut. Ruuna teki kuitenkin kelpo suorituksen keulasta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Donnie Brasco ei mene kuolemasta. Sisäpuolelta avataan kovaa, joten tältä lähtöpaikalta ruunalle pitää yrittää saada selkäjuoksu. Hevonen voi kuitenkin päättää toisin, ja silloin sen on annettava mennä.

Varustemuutokset: Donnie Brascolle kokeiltiin viikon treeneissä hieman erilaisia suitsia. Se tuntui tottelevan niillä paremmin, joten tämä kisa yritetään ajaa niillä.

Marko Hakkarainen, Lago Negro (11) on ollut hyvä joka starttiin. Luotettavan kilpailijan esitys Kaustisen 76:ssakin oli kympin arvoinen, kun se pystyi kovasta lopetuksessa ohittamaan monta hevosta. Myös edellinen suoritus Kuopiossa oli jäätävä. Lago Negro kilpailee hienossa kunnossa, ja pärjäämään näistäkin asemista lähdetään. Ylivauhdista olisi meille apua.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vaikka Lago Negro osaa tulla loppua hyvin, niin tällaiselta lähtöpaikalta Oulun kaltaisella radalla tarvitaan tuurejakin.

Varustemuutokset: Kaustisella Lago Negrolla oli meiltä eka kertaa vetolaput käytössä, ja ne palveli hyvin. Varuste on taas käytössä, ja muutenkin samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 8
Tuomas Pakkanen, Faija (8) hävisi viimeksi vain Fiilingille ja Tuulenpojulle. Tässä meillä ei ole yhtä kovia vastassa, ja jos orilla rytmi säilyy, niin pärjäämiseen pitäisi olla saumoja. Tallikurvi on Faijalle hieman vaikea, ja siinä kohdassa keskittyminen voi herpaantua.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Faijalla on ajettava tasaisesti eteenpäin.

Mauri Jaara, Jepulis (10) on tehnyt kauden starteissaan hyvät esitykset.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksulla ei ole tälle isoa merkitystä. Lähtöpaikka on etu hyvälle avaajalle.

Jouko Kangas, Illan hevosistamme Jepulikselta (10) odotetaan. Voittokaan ei yllätä. Jos ruuna ei ole ehjällä juoksulla kolmen joukossa, niin se olisi pettymys.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jepulikselle käy vähän kaikki juoksut.

Varustemuutokset: Hokkeja lyhennetään.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9
Petri Rojo, La Cream (3) oli tehnyt hyvä harjoitukset ennen kauden avaustaan, joten sopivassa seurassa voitto ei tullut minulle isona yllätyksenä. Tamma on kotona saman tuntuinen kuin ennen viime kisaa. Vastus kovenee, ja toivotaan että La Cream meni startin myötä eteenpäin.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvällä lähtijällä suunnistetaan varmaan taas keulaan. Sieltä myös jouduttaneen myös ajamaan, kun La Cream alussa painaa hieman ohjille.

Varustemuutokset: Jos on mahdollista, niin ilman kenkiä, kuten viimeksi taas kilpaillaan.

Marko Taittonen, Ylivieskassa pitkältä tauolta aloittanut Wrong Breed (6) teki hyvän esityksen. Mitään takapakkeja ei ole tuon startin jälkeen ilmennyt. Ehjä hyvä esitys on tässä pääasia.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Wrong Breed ei ole nopea lähtijä, joten se saa tästä sellaisen juoksun kuin se saa. Hieman tasavauhtisen ruunan paras ase on vahva loppuveto.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Petteri Joki, Uncomparable (10) oli sairas meiltä ajettuun ekastarttiin marraskuussa. Ruuna oli pitkään kipeänä ja parantumiseen meni aikaa. Treenaamisen kannalta hieman hankalankin meneväistä ruunaa on nyt päästy taas ajamaan normaalisti. Yksi rata treeni on otettu. Siinä Uncomparable meni matkan pintakaasulla läpi 18,5-vauhtia. Tuon perusteella se voisi pystyä 16-tulokseen. Meille tulon jälkeen kaikin puolin paljon paremman oloinen Uncomparable on saanut lisää massaa, mutta kovin lihava se ei ole vieläkään.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Uncomparable voisi olla ehkä rauhallisempi selästä. Vielä tällaisessa porukassa ei ole isoa väliä miten ajetaan. Juoksulla kuin juoksulla pärjäämään lähdetään.

Varustemuutokset: Mahdollisimman kevyillä vehkeillä ajetaan. Kengät jalassa, umpilaput silmillä, eikä korvia avata.

LÄHTÖ 10
Petteri Joki, Hokkien poisottamisen jälkeen Amigo Brodden (6) kengityksen kanssa on saikattu. Sopivaa balanssia ei ole vielä löydetty, ja Rovaniemellä meno ei ollut missään vaiheessa varmaa. Hyvin treenaavan orin kengitystä muutetaan taas tähän kisaan. Harjoitusten perusteella tuntui, että Amigo Brodde pääsee voltista tosi kovaa liikkeelle, mutta sen piti vain antaa lähteä omaa vauhtiaan matkaan.

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Amigo Brodde on fiksu hevonen, mutta se ei ole koskaan käynyt auton takana, joten on starttitilanne on arvoitus.

Varustemuutokset: Huput korvilla juosseelle Amigo Broddelle laitetaan nyt ekakertaa vetopallot. Terävyyden lisäämiseksi orille tulee puolilaput silmien eteen.

Ossi Nurmonen, Hyvin treenaava Step Noble (12) laukkasi Mikkelissä lähtöön, vaikka hevonen ei ole olemassa mikään laukkuri.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tältä lähtöpaikalta ruuna joutunee tekemään pitkän kirin, mutta siihen se tarvittaessa kykenee.

Varustemuutokset: Perusvarusteilla jatketaan.T4-vihje

T4:n ensimmäisen kohteen ja kolmannen kohteen suosikit ovat olleet haavoittuvaisia, joten niiden saamat aika iso suosio ei houkuttele. Fiilingkään ei ole vielä ihan viimevuotisessa terässään, mutta tuntuu tässä vähiten huonolta vaihtoehdolta rivin tukipilariksi. Ratamestarille Antti Jaarallekin olosuhteet olivat vielä aamupäivällä joiltakin osin pienoinen arvoitus, mutta hänen ennustuksena oli, että rata 2-3 sekuntia hidas.

T4-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokkaat

Freddie De Veluwe (4) pystyy tällaisen tehtävän fyysisten kykyjensä puolesta selvittämään. Ruunan yrityshalut ovat tarvinneet yleensä sopivan selkäreissun. Viimeksi lähtöön laukannut Heady Hunter (6) on yksi mahdollista keulapaikalle, ja kisan voittajaksi.

Yllättäjäehdokas

On Va Voir (1) ei ole kummassakaan tauon jälkeisessä startissa ollut edes kovin lähellä päästä laukatta matkaan. Ravilla ori voisi ottaa ykkösradaltakin johtopaikan haltuunsa, ja puolustaa sieltä asemiaan pitkään.

Juoksunkulku arvaus

Terävästi avaavalla Freddie De Veluwella (4) on mainiot saumat pääsyyn johtoon. Vapaan radan reissua ei ole pitkään aikaan uskallettu kokeiltu. Nyt matkana on maili, joten hyvältä lähtöpaikalta tuokin on mahdollista. Jos On Va Voir (1) onnistuu pääsemään ravilla liikkeelle, niin orin koko matkan johtokin voisi olla mahdollinen. Viimeksi yllättäen ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä johtopaikalta laukanneen ripeästi kiihtyvä Heady Hunterin (6) on potentiaalinen porukan vetäjä. Paussilta Ylivieskassa nappireissun perästä terävällä lopussa voittoon hyökännyt Rocknroll Kronos (7) on ripeä startista. Seiskaradaltakin kuski saattaa löytää ruunalle sopivan paikan parijonosta, mutta juoksun epäonnistuminenkin on mahdollista..

A: 4,6,7 B: 1,9,10 C: 3,5,11,12,8

T4-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas

Todennäköisin keulahevonen on maililla monesti hyvä vaihtovoittajaksi. Donna Linda (5) on tässä kisassa todennäköisin johtopaikan ottajaksi. Kaustisen kultadivisioonassa hyvin suorittanut Caesar De Veluwe (3) saanee mainiolta lähtöpaikalta kivat juoksuasemat, ja hyvänä päivänään ruuna pystyy olemaan tässä ensimmäisenä maalissa

Yllättäjäehdokkaita ei tähän kisaan oikein havaittu

Arvoitus

Koelähdön ja Kaustisen 76-kisan kisan perusteella Hamdallan (7) nykyvireestä ei pysty oikein ennustamaan mihinkään suuntaan.

Juoksunkulku arvaus

Viitosspoori on Äimäraution takasuoralla hyvä lähtörata, ja terävästi avaavalla Donna Lindalla (5) on saumat ottaa mailille edullinen keulapaikka hallintaansa. Asiallisesti avaava M.T.Illustrious (2) voi saada pidettyä kaikki vastustajat ulkopuolellaan. Jos niin käy, niin lyhyellä matkalla asemista ei vapaaehtoisesti luovuta. Tiivisti autoa seuraavalle Breedlovelle (6) keulapaikka ei ollut mieleen, joten selkäreissua haettaneen. Liukkaasti lähtevällä Caesar De Veluwella (3) ei välttämättä yritetä päästä alussa väkisin keulaan, kun selkäreissu kärjen tuntumasta käy mainiosti. Solvalla vauhdikkaissa avauksissa Hamdalla (7) ei jäänyt muiden jalkoihin. Näin ulkoa starttiin satsaaminen voisi tuottaa paikan johtavan rinnalla, mikä vielä tässä vaiheessa saattaisi olla ruunalle liikaa.

A: 5,3 B: 2,6 C: 7,8,9,4,1

T4-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas

Mainioon iskuun nousseella Maana's Black Rosella (3) on tässä hyvät mahdollisuudet päästä juoksemaan keulassa. Tuo asema on edullinen myös pitkällä matkalla, varsinkin kun prässäyskykykyiset vastustajat ovat tällä kertaa kortilla.

Yllättäjäehdokas

Lupaavasti Ylivieskassa tauolta aloittanut Bajkal Craff (12) pääsee matkaan hyvän avaajan takaa, joten ruunalla on mahdollisuudet saada kivat juoksuasemat vahvaa loppuvetoaan varten.

Arvoitus

Aslan L.C. (16) kiersi Kaustisen 76:ssa varhaisessa vaiheessa toiselle ilman vetoapua. Viimeisellä takasuoralla askellus mureni laukalle. 3100 m matka sopisi kyvykkäälle ja vahvalle hevoselle mainiosti, mutta jostain syystä koko matkan ravilla meneminen on ollut ruunalle liian vaikeaa.

Juoksunkulku arvaus

Joko Live It Up (1) tai Zoltan Kemp (2) ihan alkuun johtopaikan haltuunsa. Niillä kummallakaan tuskin pyritään tällä matkalla ihan hampaat irvessä asemia puolustamaan. Maana's Black Rose (3) ei ole ensimetreillä kaikista nopein, mutta tammalla saatetaan pyrkiä alkumatkasta johtoon. 20 m pakin hevosista Wasa Thunder (5) ja Zerib Lie Star (11) käynnistyvät hyvin voltista hyvin. Niille molemmille tunnutaan hakevan vielä tässä kohtaa selkäreissua. Aslan L.C. (16) on pakko lähteä ajamaan jossain kohti eteenpäin. Mikä olisi sitten ravilla menon kannalta parasta, niin sitä on viime starttien perusteella hankala tietää.

A: 16,3 B: 11,5,12 C: 9,13,4,6,10,2,1,8,7 D:14


T4-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas

Luotettavasti ja hyvin suorittava Lago Negro (11) on arvottu jälleen ikävälle lähtöpaikalle. Vastaavat alkuasematkaan eivät ole estäneet ruunan menestystä, jos juoksu on vain onnistunut.

Yllättäjäehdokkaat

Todennäköisesti namureissun ihan tuntumassa saavalla Strait Ironilla (1) on kaksi starttia alla, joten esitys voi olla taas parantunut edellisestä.

Juoksunkulku arvaus

Parhaimmillaan tosi terävästi avaava Cankus Que (2) voi päästä alussa keulaan. Vetotehtävät ovat sopineet mainiosti, mutta vielä tässä vaiheessa kautta saatetaan toivoa selkäreissua. Johtopaikka ei ole hirveästi mieleen asiallisesti lähtevälle Strait Ironille (1).Tarabuso Jet (3) pysyy sekin alussa muiden mukaan. Keulajuoksu olisi Janne Sorosen mukaan suosikkitapaus, mutta myös paikka selässä kärjen tuntumassa kelpaa viime esityksen perusteella. Debra Boko (6) käynnistyy räväkästi. Tamman viime kauden voitot tulivat johtopaikalta. Molemmilla kerroilla matkana oli maili. Kerran 2100 m kokeiltiin ajaa keulasta. Ulkoa johtoon syöksynyt Debra Boko jäi tuolla kertaa painamaan liikaa ohjille, ja loppu oli vaikeaa. Ossi Nurmosen mukaan tamma on nyt rauhoittunut, jolloin veto saattaisi riittää keulasta pidemmällekin. Tässä kasiradalta on vaikea päästä johtoon, joten Donnie Brascolle (8) halutaan selkäreissua. Ruuna voi Marko Hakkaraisen mukaan olla kuitenkin asiasta eri mieltä. Tuollaisessa tilanteessa on tarjolla todennäköisesti vain huonoja vaihtoehtoja, kun kiinni ei voi oikein ottaa. Ruuna voi jäädä kolmannelle roikkumaan eikä paikka johtavan rinnallakaan käy Donnie Brascolle. Viime viikon treeneissä käytettiin erilaisia suitsia, ja niillä hevonen oli valmentajan mukaan paremmin hallittavissa. Jos uusi varuste toimii yhtä hyvin kilpatilanteessa, niin Donnie Brasco saattaa tyytyä paikkaan parijonossa. Ylivauhti on mahdollinen, mikä hyödyttäisi takaa lähtevää sitkeästi kirivää Lago Negroa (11).

A: 11,3 B: 2,1,6,8 C: 5,9,8,10,12

T4-systeemit

Pieni: 4,6,7 (1,9) 5,3 (7,8) 16,3 (11,5) 11,3 (2,1) = 24 riviä
Suuri: 4,6,7,1 (9,10) 5,3,2,6 (7,8) 16,3,11,5,12 (9,13) 11,3,2,1,6,8 (5,9) = 480 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Varmin kolmen sakkiin Vaikka Uncomparable (10) palaa kisaan pitkältä tauolta, niin silti näillä lahjoilla varustetun hevosen jääminen tällaisessa porukassa mitalisijojen ulkopuolelle olisi ison luokan yllätys.

Yllättäjäehdokas

Kisassa saatetaan mennä reipasta vauhtia, jos suosikilla päätetään lähteä jo alkumatkasta hyökkäykseen. Monelle kärkipäässä juoksevalla saattaisi tuollaisessa tapauksessa tulla lopussa väsy, jolloin alussa hieman taustalle jäävät saattaisivat pystyä nousemaan mitaleille. Positiivisesti kautensa aloittanut Wrong Breed (6)¸ takarivistä starttaava Lilla Longleg (11) ja aina aika tasaisesti matkan läpi suorittava Park's Final Touch (7) voisivat olla tuolloin edullisia merkkejä troikan alemmille riveille.

Juoksunkulku arvaus

All The Better (1) ja La Cream (3) ovat sähäköitä starttareita. Ensin mainitulle selkäreissu voisi olla varmin vaihtoehto menestyä. Kolmonen on Oulussa parempi rata auton takaa kuin ykkönen, joten La Cream on lievä suosikki porukan vetäjäksi. Viime kerran perusteella tuo tehtävä käy hyvin, jollei tamma jää painamaan liikaa naruille. Kaiken ollessa kunnossa Petteri Joki pystyy ajamaan Uncomrablella (10) jo hyvissä ajoissa eteenpäin, kun paikka toisella ilman vetoapua ei ole omaan juoksuun pystyvälle vahvalle menijälle voiton este. Johtopaikkaa hallussa pitävälle jyrämäisen ruunan varhainen rinnalle ilmestyminen saattaisi olla huono asia. Wrong Breedillä (6) lähdettäneen jossain vaiheessa viimeisellä kierroksella ulkoradoille. Bodenin esityksen perusteella nousukuntoinen Steam Pender (9) kykenee tekemään aika pitkänkin kirin.

A: 10 B: 3,1,6,9,11,7 C: 5,2,4,8,12

Muut lähdöt
1. 6. Harjujen Roomeo – 3. Kojamo – 10. Konttilan Eemeli - 1. Kömin Lento – 14. Sepän Osuma – 7. Nietos (12. Tosi-Jytky – 9. Carmita – 15. Ylöstalo)
2. 2. Filius Felix – 8. To The Beginning – 5. Outfield Olga – 7. Holy Victory Koks – 3. Lilla Robert (1. Engine Train)
3. 2. Tuulenpoju – 4. Menoks – 7. Turoveli – 8. Dominik
8. 10. Jepulis – 5. Aaprahami – 7. Faija – 8. Oleg – 9. Lento-Essi (2. Mega-Pomo)
10. 12. Step Noble – 3. Amiral Victor – 8. Classical Dream – 6. Amigo Brodde– 5. Foxlander– 11. Silber Oliver (4. May Cruise)
(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen

 

Vihjeet