Vihjeet 24.8.2020

23.08.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

Toto5-vihjeet

Lähtö 4, Toto5-1 - A: 2,6,1 B: 10,9,12,3,4,11,8,7,5
2 Asterisque ei ole takonut viime aikoina voittoja entiseen tahtiin, mutta on loistopaikalta tämän lähdön selkeä ykköshevonen. Ori oli Killerillä vaikean tehtävän edessä takajoukoista, kun keulahevonen sai vetää mieleistään vauhtia. Paineita oli maalisuoralle tultaessa vielä paljon, mutta ruuna sortui laukan puolelle. Kunnossa tuskin on tapahtunut muutosta huonompaan. Asterisque on ottanut ison osan voitoistaan vapaalta radalta, ja Mauri Jaara ajanee tässä ennemmin tai myöhemmin kohti keulaa.

6 Fade To Black jäi Teivon repivätempoisessa lähdössä kolmannesta sisältä taustalle, eikä ollut parhaimmillaan. Ruuna voitti viime Oulun visiitillään 13-vauhtisella kirillä vakuuttavasti ja pystyy haastamaan suosikin, jos omalle tasolle palaaminen onnistuu. 1 Enter Mayweather teki Rovaniemellä aktiivisella ajolla kelpo suorituksen ja laukkasi Vermossa kesken kirivaiheen. Laukkaan tuskin paloi tuolla kertaa kärkipään sijaa. Ruuna on juossut pääosin tätä kovemmissa porukoissa ja pystyy sisäradan selvittäessään totoon. 10 Leon Dahlia kärsii takarivistä tuntuvasti ja tippuu B-ryhmään. Jyväskylässä tarina oli aika samanlainen kuin suosikilla, eli vauhdinjako esti kärkipäähän nousemisen. Täältä tarvitaan tuureja. 9 Peppe Roc onnistuu harvoin, mutta on tehnyt voittostarteissaan ihan jäätäviä suorituksia. Vapaa rata ja reipas vauhti tuntuvat sopivan ruunalle parhaiten, joten lähtöpaikka lasketaan haitaksi. 12 Four On The Floor sloitti Suomen uransa positiivisella suorituksella viidennestä ulkoa. Vastus oli tasokas, mutta niin on parhaiden osalta nytkin, ja lähtöpaikka laskee auttamatta osakkeita. Ruuna tulee avauksen perusteella vielä voittamaan lähtöjä uudessa kotimaassaan.

Lähtö 5, Toto5-2 - A: 2,10 B: 6,11,9,8,3,7,1
Vaikean näköinen pelilähtö, eikä vähiten juostavan matkan vuoksi. 2 Lucas osoitti nelivuotiskaudella kykynsä, mutta ei riittänyt ikäluokan kärkihevosille. Tämäntasoinen lähtö sopii vauhtien puolesta oriille hyvin, mutta mitään varmaa on vaikea sanoa, kun kauden avaus pilaantui laukkaan kierros juostuna. Matka tuskin on ongelma, ja lähtöpaikka mahdollistaa monta taktiikkaa. 10 Shamaanitar juoksi Mikkelissä uudet ennätyslukemansa ja oli myös Rovaniemellä mailin matkalla hyvä. Vieremällä päätössatanen oli vaikea, ja tuon startin valossa 2600 metrin matka arveluttaa. Jos tamma pääsee iskemään hyvistä asemista kirivaiheessa, pystyy se voittoon.

6 Kairan Kukka meni toissa kerralla ennätyksensä tasaisella suorituksella ja jäi viimeksi tätä tasokkaammassa lähdössä pussiin. Tamma on mennyt viime kuukausina eteenpäin ja pystyy kärkeen myös tällä matkalla, jos kiri säästyy loppuun. 11 Hilma Hilpeämieli voitti Kajaanissa juoksemalla muilta alusta asti karkuun. Tamma meni ennätyksensä, olisi jatkanut samaa vauhtia pidempäänkin ja hyötynee juostavasta matkasta. Nyt on tosin juostava toisten takaa. 9 Metsärinteen Sisu on oikealla matkalla, mutta laukkaherkkyyden vuoksi onnistumisia tulee harvoin. 8 Caro on Tuomas Pakkasen ajamana mielenkiintoinen ja voi oikeana päivänään vaikka voittaa. Ruuna avaa auton takaa kovaa ja saattaa edetä alkumatkasta keulaan saakka.

Lähtö 6, Toto5-3 - A: 1,8 B: 5,2,7,9,6,3,4,10,11
1 Koskelan Helemi voitti vajaa kaksi viikkoa sitten Äimärautiolla varmoin ottein, kulki kirikierroksen 26,5-vauhtia ja jatkaa lähellä ennätyskuntoaan. Nyt asetelmat ovat loistavat, ja huippukuski pääsee keulaan vetämään sopivaa vauhtia. Takaa tulevilla ei ole esittää sen kummempia kuntonäyttöjä, mutta 8 Erehys pystyy haastamaan suosikin rajulla pätkänopeudellaan. Ori kiri Ylivieskassa tätä tasokkaammassa lähdössä ulkokautta kolmanneksi ja oli hieman matkavauhdin uhri.

5 Pontriot antoi heinäkuussa Äimärautiolla rankan kuntonäytön painelemalla mailin alkulaukan jälkeen alle 26-vauhtia läpi. Laukka on ollut muutenkin ruunan arkkivihollinen, eikä voittosumma vastaa sen kapasiteettia lainkaan. Tässäkin laukkastartti lienee se todennäköisin lopputulos, mutta ravilla Pontriot on erittäin vakava voitontavoittelija – juoksusta riippumatta.2 Lumino on monella tapaa edellisen kaltainen hevonen. Laukka on tullut viime aikoina joka kerta, ja esimerkiksi viimeksi tamma osoitti hyvää kuntoa etenemällä taustalla rahasijalle. 7 Siinan Tähti on tauolta vaikea arvioitava, mutta varmasti kapasiteetiltaan riittävä hevonen tähän porukkaan. Tamma voitti viime kaudella kuusi kertaa, mutta taulussa näkyvistä starteista ei jäänyt paljon hyvää kerrottavaa. 9 Turon Linda teki heinäkuussa Äimärautiolla erittäin lupaavan suorituksen keulan rinnalta, mutta kaksi seuraavaa esitystä olivat selvästi huonompia. Nopeus on tamman paras ase.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka - A: 6,3,4 B: 1,2,12,8,10,7,5,11
6 Poulter juoksi Torniossa kengät jalassa, pisteli kirikierroksen kolmatta pitkin 14-vauhtia ja oli oikein hyvä, mutta ei niin hyvä kuin aiemmissa kengättömissä starteissa. Vastus on nyt pohjoisen 75-tasoa, ja kenkien riisumisen tuoma etu on tarpeen. Sisäpuolella on monta suosikkia, eikä juoksun onnistumisesta ole takeita. Keulataistoon tuskin on asiaa. 3 Electric Eye Am palasi Bodenissa kuukauden tauolta ja teki omaan parhaaseen tasoonsa nähden tasaisen suorituksen. Ruuna voitti aiemmin Oulussa keulahevosen rinnalta erittäin vakuuttavasti ja on vastaavana tässäkin kova tekijä. Lähtönopeus riittää keulataistoon.

Keulaan tähtää myös 4 Lastsundayinmay, joka otti Ylivieskassa yllättävän laukan ensimmäiseen kaarteeseen. Tamma teki edellisissä starteissa loistotyötä, vaikka voitot tippuivat pois taulusta. Tässä on paikka voittokantaan palaamiseen keulajuoksulla. 1 Rapid Leader juoksi Oulussa alun pikkulaukan jälkeen keulan ulkopuolella ja teki 11-lopetuksessa voitavansa. Kyvykäs ruuna on kuntoutumassa ja pystyy sisäradalta juoksun sujuessa voittoon asti. 2 Armani Press jättiyllätti Äimäratiolla kuukausi sitten ja voitti Ylivieskassa pienempänä järkytyksenä pelikansalle. Ruuna sai tosi onnistuneen juoksun keulahevosen takana ja jatkaa ennätysvireessä. Vastus on kovempi kuin monesti aiempi, mutta ei voitto yllättäisi näistä asemista. 12 Mountain Hooligan otti viimeksi alkulaukan ja kulki loppumatkan noin 13,5-vauhtia läpi. Viime voitto tuli keulajuoksulla oikein hallistusti. Kunto riittää totoon, mutta täältä tarvitaan onnea.

Lähtö 8, Toto5-5 - A: 10,4,2,1 B: 3,11,9,7,12,6,5,8
Totovitosen päätöskohteessa ei ole tarjolla sen selkeämpää varmaehdokasta kuin muissakaan lähdöissä. 10 Venerdi olisi eturivin sisimmiltä paikoilta iso suosikki, mutta takarivi on nopealle avaajalle miinus ja alla on laukkastartti. Ruuna nousi toissa kerralla tasokkaassa 75-finaalissa ulkokautta rahoille ja riittää vastaavalla menolla tässäkin varmasti kärkitaistoon. 4 Elliot Web puski Kuopiossa ulkokautta väkisin ykköseksi, meni täyden voltin alle 14-vauhtia läpi ja jatkaa huippukunnossa. Vahvalla ruunalla voi ajaa aktiivisesti, eikä keulaan pääseminen näytä tässä porukassa ollenkaan mahdottomalta.

2 Lovetown on juossut monen muun osallistujan tapaan viime aikoina 75- ja 65-tasolla. Viimeksi asetelmat olivat ennakkoon tosi vaikean näköiset, mutta juoksu meni sujuvasti ja ruuna paineli mailin toista rataa pitkin alle kahtatoista läpi. Kunto on kohdallaan ja lähtöpaikka nopealle avaajalle loistava. Keulavoitto ei saa yllättää, ja voi näin kovassa porukassa johtopaikan luovuttaa poiskin. 1 Builder’s Caviar lopetti Seinäjoella hitaan matkavauhdin jälkeen sisäradan uumenista kymppiä ja osoitti tavallaan riittävänsä myös 75-tasolla. Bodenissa tehtävä oli kaukaa taustalta tosi vaikea, ja ruuna tuli ulkoradoja pitkin edeten maaliin asti. Lähtönopeus on kunnossa, joten nyt paikka löytyy kärjestä tai aivan sen tuntumasta. 3 Proud Leader matkasi Vieremällä syvällä sisäradan uumenissa, eikä saanut loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa täyttä mahdollisuutta. Ruuna on kuntoutumaan päin, mutta vastus tuntuu viime startteja tasokkaammalta. Hevosen uran paras suoritustaso riittäisi tässä varmasti kärkimatsiin. 11 Only Eyes Broline on varottava etenkin ylivauhdin jälkeen. Viimeksi vauhdinjako ei suosinut, ja ruuna laukkasi maalisuoralla kovassa vauhdissa. Rovaniemellä vauhti oli tasaisempaa, ja Petteri Joen suojatti nousi neljännestä ulkoa avoimen lähdön kakkoseksi.

Muut lähdöt

Lähtö 1 - A: 8,9 B: 3,1,6,2,7,4
8 Trixie Vice juoksi Kuopiossa keulan takana ja kesti 15,5-vauhtisella kirikierroksella kolmanneksi. Vastus näyttää nyt asteen verran sopivammalta, ja tamma luultavasti parantaa vielä otteitaan. 9 Perfect Star kokeili viimeksi Tammakriteriumin karsinnassa ja taipui tasaisen kovassa vauhdissa aikaisin keskeytyskuntoon. Tässä lähdössä mennään sekuntikaupalla hiljempaa, ja tamma pystyy aiempien starttien perusteella korkealle. 3 Rocking Late juoksi Kajaanissa pääosin kärjen rinnalla toista rataa ja jaksoi loppua kohti kiihtyvässä vauhdissa rahoille. Tamman pitää parantaa voiton eteen, ja eiköhän jonkinlaista tasonnousua ole luvassa. 1 Saint Patrick juoksi kaksi viime starttia Nuorten Sarjoissa ja teki varovaisen positiivista työtä. Kuntonäytöt riittävät totoon, mutta uran ensimmäinen autolähtö sisäradalta arveluttaa.

Lähtö 2 - A: 3 B: 1,4,8,2,6,5,10,9,7
3 Profiili jatkaa tappioitta, ja molemmilla kerroilla ori sai yhden hevosen toimesta kunnon vastuksen. Ensin oriin piti lopettaa kiripuolikas 29-vauhtia, ja Härmässä koko päätöskierros tultiin alle tähtivauhtia. Nelivuotiaalle jäi kovista vauhdeista huolimatta varaakin, eikä tässä ole viivalla samantasoisiin kyyteihin pystyviä hevosia. 1 Suvelan Roihu kehittyy hiljalleen, mutta suosikin lyöminen vaatisi iso tasonnoston kerralla. Asetelmat suosivat kakkossijaa ajatellen, sillä tiedossa lienee paikka suursuosikin peesistä. 4 Pranko laukkasi viimeksi saumansa heti alussa, mutta teki edellisessä voittojuoksussa keulasta hyvän suorituksen. Ruuna pystyy selkeään ennätysparannukseen, mutta edelle rankattujen lyöminen yllättäisi. 8 Juhannes meni viimeksi koko matkan ravia ja pääsi näyttämään hieman kapasiteettiaan. Ruunasta löytyy vielä lisävaihteita, kunhan laukat saadaan pysymään poissa.

Lähtö 3 - A: 10 B: 12,11,2,6,3,1,9,5,4,8,7
10 Stargazer Lily on ollut tällä kaudella loistava ja starttaa takarivistä ja lievästä ylisarjasta huolimatta suurena suosikkina. Tamma on näyttänyt pystyvänsä menestymään sekä keulasta että toisten takaa. Viimeksi 13,0-tulos ei riittänyt Rovaniemen illassa kuin kakkossijaan, kun mukana oli toinenkin kova sarjanousija. Edelliset voitot irtosivat erilaisilla taktiikoilla ja joka kerta vakuuttavaan tyyliin. Myös ykköshaastajilla oli huonoa onnea lähtörata-arvonnassa. 12 Quantum Of Dream voitti Kaukosessa tuntemattomalla kengityksellä keulan rinnalta. Ruuna oli edelliskerralla pitkään pussissa, eikä sijoitus kerro täyttä totuutta suorituksesta. Edellisessä voitossa juoksu meni tosi sujuvasti, ja Martti Karjalainen päästeli ruunalla toisesta ulkoa maalisuoralla maisemiin. Kirikyky kantaa täältäkin tototaistoon. 11 BWT Alarm jäi Rovaniemellä edellä mainitun takana kakkoseksi, mutta saa suorituksestaan kehuja. Ruuna kiri kolmannesta ulkoa päätöspuolikkaan 14,5-vauhtia ja on vastaavana tässäkin kärkipään hevosia.

Lähtö 9, Troikka - A: 6,13,16 B: 2,4,15,12,10,4,5,14,3,1,7,9,8,11
6 Fifth Avenue Vice voitti Kaukosessa keulasta selvällä marginaalilla, vaikka rinnalla juossut hevonen piti hetken aikaa vauhtia kunnolla yllä. Kuusivuotias ei ole päässyt starttaamaan kovin paljoa, ja taustalla lienee jotain ongelmia, mutta viimeisimmän suorituksen perusteella asiat ovat jälleen kunnossa. Viime syksyn voittokisojen tasoinen meno riittää tässä korkealle. 13 Giro Sting laukkasi viimeksi lähtösuoralla ja teki jatkossa vauhtijuoksussa voitavansa. Ruunalla on edelleen laukkariski etenkin kaarteissa, mutta kuntonäytöt ovat tähän porukkaan kovaa valuuttaa. Lähtöasemat ovat nyt kaksijakoiset, ja sisäkautta ajaminen on isossa lähdössä tuureihin luottamista. 16 Hercules Star kiersi toissa kerralla kaikki vastustajansa viimeisen takasuoran aikana ja oli suorastaan jäätävä. Viimeksi ruuna juoksi kirikierroksen keulan ulkopuolella ja puski päätösmetreillä väkisin ykköseksi. Noiden kisojen vastuksia on vaikea verrata tämänkertaiseen, mutta ainakin ruunalle tuli kahdesta voitosta kerralla hyvin rahaa. Vaikeista asemistakin vahva troikkaehdokas.

Lähtö 10 - A: 6,7,1 B: 4,2,5,10,9,8,3,12,11
6 Cradled In Love voitti Ylivieskassa tarkan ajosuorituksen päätteeksi ja jatkaa ennätyskunnossa. Oulun ykkössija irtosi keulasta tasaisella matkavauhdilla, ja nopea avaaja voi päästä tässäkin ennemmin tai myöhemmin porukan vetäjäksi. Sisäpuolelta löytyy pari nopeaa avaajaa, joista ainakin sisäradan hevosella saatetaan vastata keulan kyselijöille. Cradled In Love pystyy voittoon muualtakin ja saanee lähtönopeudellaan vähintään asemat kärjen tuntumasta. 7 Universe Leader laukkasi Ylivieskassa 800 jäljellä, eikä hevosen kunnosta nähty oikein mitään näyttöä. Edelliskerran porukka oli selvästi tätä kovempi, ja tamma teki alun pakittelun jälkeen positiivisen suorituksen. 1 Minnie Windcape sai pidettyä viimeksi 12-avauksessa keulat, mutta alun reippailu maksoi päätöspuolikkaalla.Tamman viime sijoitukset eivät paljoa lupaa, mutta hevonen on mennyt vauhtien puolesta selvästi eteenpäin ja starttaa nappiasemista.

Toto5-vihjesysteemit:
Pieni systeemi:

2,6,1 (10,9)
2,10,6,11 (9,8)
1 Koskelan Helemi (8,5)
6,3,4 (1,2)
10,4,2,1 (3,11)
144 riviä – 14,4 euroa

Suuri systeemi:

2,6,1,10,9,12 (3,4)
2,10,6,11,9,8,4,3 (7,5)
1 Koskelan Helemi (8,5)
6,3,4 (1,2)
10,4,2,1 (3,11)
576 riviä – 57,6 euroa

Troikka / Lähtö 7

6 Poulter
3,4,1,2,12
3,4,1,2,12

20 riviä – 10 euroa

Troikka / Lähtö 9

6 Fifth Avenue Vice
13,16,2,4,15
13,16,2,4,15

20 riviä – 10 euroa