Vihjeet 25.11.2019

24.11.2019

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Niko Jokela, Honey Bee Webin (2) voitto tuli Ylivieskassa hieman nihkeällä tyylillä, eikä tamma ollut niin hyvä kuin edellisessään Kaustisella. Tässä meillä on kovia vastassa, ja sijoitukseen neljä sakissa pitää olla tyytyväinen. Ei parempikaan pärjääminen ole tietenkään täysin poissuljettua, jos Honey Bee Web suoritta samalla tasolla kuin toissa kerralla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Honey Bee Web ei pysty olemaan alun keulakamppailussa mukana, mutta läheltä kärkeä sillä pääsee tästä varmaan ajamaan. Viime kerran perusteella selkäjuoksu saattaa sopia hevoselle paremmin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Muutoksista ei ole ollut ainakaan puhetta.

Niko Jokela, Seinäjoella Skyfall Shinen (3) kärryt menivät viimeisen kaarteen lopussa yhteen tallikaverin kanssa, ja voimissaan ollut hevonen otti laukan. Ravilla Skyfall Shine olisi voinut otella voitosta. Ruuna on mennyt paljon eteenpäin siitä, mitä se oli silloin, kun ajoin sillä edellisen kerran.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti lähtevä Skyfall Shine tuntui hyvältä ajettavalta.

Eija Sorvisto, Hyvän esityksen Oulussa tehnyt Charmike (4) taisi menettää voittonsa viimeisellä takasuoralla tulleeseen laukkaan. Meillä on päästy ajamaan ihan normaalisti, eikä hevosesta ole mitään negatiivista kerrottavaa. Jos Charmike menee ravia, niin sen pitäisi pystyä sopivalla juoksulla roikkumaan tässäkin kärjen kyydissä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Charmike osaisi avata aika kovaakin, mutta eturivistä lähtöön satsattaessa hevosella on alkuun laukkariski. Toivotaan, että tammalle löytyy juoksupaikka läheltä kärkeä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Niko Jokela, Charmike (4) laukkasi Oulun uusitussa lähtöyrityksessä, ja itse startissa kiihdytys piti ottaa tosi varman päälle. Ruuna on vielä hieman lapsellinen. Viimeisellä takasuoralla keulaan menossa ollut Charmike nosti korvat pystyyn ja heitti vapaalle. Raville selvittyään hevonen oli taas ihan normaalisti ajettavissa. Laukassa paloi todenäköisesti voitto.

Tuomas Pakkanen, Hokkikelien alettua True Lance (5) on nostanut paljon tasoaan.

Mauri Jaara, Viime kerran tätä selvästi helpommassa tehtävässä True Lance (5) teki hyvän juoksun.

Mauri Jaara, Asiallisia juoksuja tehneellä Asterisquella (7) on nyt kovia vastassa. Kärjen osalta tasaisessa kisassa monipuolinen hevonen on yksi mahdollinen pärjääjä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asterisque lähtee reippaasti. Katsotaan sitten, mihin päästään.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 2

Marko Hakkarainen, Treenipaikat menivät huonoiksi, mikä on haitannut harjoittelua. Jasmine De Veluwen (7) kanssa kävimme perjantaina radalla. Starttiin oli niin vähän aikaa, että kovempaa emme ajaneet. Jasmine De Veluwe on oikeinkin hyvän tuntuinen hevonen. Se on tässä mukana aika sopivan näköisessä lähdössä. Laiskasta treenarista ei saa kuitenkaan kotioloissa kovin tarkkaa, jotenka mitään kovin varmaa ei voi alkaa ennalta lupaamaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jasmine De Veluwe ei ole mikään nopea avaaja. Selkäreissu näyttäisi olevan tulossa, mikä saattaa olla tähän kohtaan ihan hyvä asia.

Kengitys- ja varustemuutokset: Jasmine De Veluwe ei ole kilpaillut vielä koskaan hokit alla, mutta treeneissä se on hölkötellyt niillä ihan mukavasti. Silmien eteen laitetaan kokolaput.

Marko Hakkarainen, Fairytale Sisulla (3) on iso komia hevonen, jolla on nyt useampi huono startti alla. Hyvin treeneissä mennyt tamma on tähän kohtaan vaikea arvioitava. Uskon, että Fairytale Sisu voisi jatkossa pärjätä. Ehyt startti olisi näin alkuun mukava saada.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ennen kisaa pitää ottaa autopruuvi, jotta nähdään miten Fairytale Sisu lähtee liikkeelle.

Kengitys- ja varustemuutokset: Normivarusteilla aloitetaan.

Mauri Jaara, Kovassa porukassa mukana olevan Simon Angelin (5) pitää onnistua hyvin, jos se aikoo tässä jollakin lailla pärjätä.

Tuomas Pakkanen, Boulder Pearl (7) ei ole ollut viime starteissaan niin rasakassa iskussa, mitä se oli keväällä. Toivotaan, että hevonen alkaa taas vähitellen saada itsestään enemmän irti. Boulder Pearlillä näyttäisi olevan tässä kovia vastassa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Boulder ei ole nopea lähdössä. Tasaisella menijällä on sama, vaikka sillä ajaisi kisan johtavan rinnalta.

Kengitys- ja varustemuutokset: Tässä kisassa Boulder Pearl kokeillaan kääntölappuja. Toivotaan, että niiden ansiosta hevosella olisi enemmän puristusta loppuun.

Martti Pellikka, Pari parempaa esitystä taas tehnyt Little Blue Angel (9) voisi juoksun onnistuessa sijoittua tässä kärkipäähän, mutta ihan voittoon asti en jaksa kuitenkaan uskoa. Vaikka emme ole kelien takia päässee ajamaan viime viikkoina normaalisti, niin en usko siitä olevan säännöllisesti startanneelle hevoselle välttämättä kovin isoa haittaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tämä olisi, kuten moni muukin hevonen, parempi keulasta, mutta sinne täältä ei ole mahdollisuuksia päästä.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

LÄHTÖ 3 / TROIKKA 1

Petri Korkiakoski, Veer (1) teki viimeksi mainion esityksen. Keulassa juossut tamma jäi hieman odottelemaan muita, kun kaveri laukkasi rinnalta. Tämän vireen näkee jo lämmityksessä, ja viimeksi ohjissa oli jo alleajossa sopivasti painetta. Kelin takia ajot ovat jääneet tosi vähiin. Tosi epävarmoin mielin kisaan nyt tullaan, ja jopa poisjäänti on mahdollinen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Oulussa hyvin matkaan päässeelle Veerille olisi mukava saada sopiva selkä eteen.

Kengitys- ja varustemuutokset: Viimeksi hieman kevyemmät huput korvissa juossut Veer kilpailee nyt ensikertaa vetohuput korvissa ja vetolaput silmillä. Noita varusteita oli tarkoitus kokeilla tämän viikon treeneissä, mutta sitä ei päästy huonojen kelien takia tekemään.

Mauri Jaara, Yritin lähteä Bodenissa Rue De Roilla (3) ykkösradalta kovaa. Yksi vastustaja pääsi edelle. Kun koetin kääntää ruunan sen takaa ulos, niin se rulli yli laukalle. Esitys ei ollut tuossakaan kisassa huono. Onnistuneella juoksulla totosijalle pitäisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ykkösrata ei toisten välistä paremmin lähtevälle Rue De Roille paras lähtöpaikka. Tästä hevonen voi lähteä rauhassa matkaan. Rue De Roi on tehnyt parhaat juoksut keulasta.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.

Niko Jokela, Sopivalta lähtöpaikalta Silveriinalla (4) saattaa olla onnistuneella juoksulla mahdollisuudet hyvään sijoitukseen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevä Silveriina on ollut yleensä oikein tarkan juoksun hevonen.

Eija Sorvisto, Jeppas Rouletten (9) juoksu meni viimeksi jo alusta pieleen. Ympäriltä lähdettiin kovaa, ja kuski joutui pakittamaan sen startissa ihan hännille. Vielä lämmityksessä kaikki oli ollut kunnossa. Kisassa ruuna oli kuskin mukaan ollut epävarma, eikä loppusuoran tuli laukka. Jeppas Roulettella on ollut joskus aiemminkin pientä ongelmaa ravilla pysymisen kanssa. Mitään syytä viimekertaiseen ei ole keksitty, ja kotona hevonen on ollut ihan normaali. Viime esityksen takia Jeppas Roulett on tähän kisaan itsellenikin pieni arvoitus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jeppas Roulett saa tästä selkäjuoksun, joka sopii sille mainiosti.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Tuomas Pakkanen, Little Bossilla (14) oli Bodeniin kahden kuukauden tauko. Tuon takia halusin sille peesijuoksun, enkä lähtenyt kierros ennen kiriin. Takasuoralla jäimme väsyviin selkiin, ja jouduimme tulemaan kovassa lopetuksessa viimeisen kaarteen ihan ulkoa. Tuo huomioiden Little Boss teki ihan ok juoksua.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tällainen lähtöpaikka on Little Bossille aivan ok, kun se saa lähteä täältä ulkoa rauhassa matkaan. Toinen kierros pitää sitten paukuttaa eteenpäin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Hokeista ei pitäisi olla Little Bossille haittaa.

T65-1 / LÄHTÖ 4

Juhani Harmoinen, Kovat ajopaikat ovat haitanneet pikku tauolta palaavan Iinan Prinssin (1) harjoittelua. Ruuna on ollut rekitreenissä. Tuon ansiosta se on saanut takareisiin lisää lihaksia. Isona hevosena tämä tarvitsisi reippaampaa ajoa, mitä ei ole päästy nyt tekemään. Tällä kertaa olisin tyytyväinen sijoituksesta kolmen sakissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevällä Iinan Prinssillä ei voi oikein alkaa startissa pakittlemaan, kun se kiinni otettaessa saattaa menettää menohalunsa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Marika Lohilahti, Kokeessa Punta-Paten (2) toinen polvisuoja tippui matkalla. Vaikka siitä ei ollut varmaan isoa haittaa, niin kuski sanoi vain lasketelleensa maaliin. Hevonen oli ollut häneen käteen ihan ok, joten ilmoitin sen tähän mukaan. Kotona laiskasta menijästä ei saa oikein selvää kuvaa. Joku startti tarvittaneen alle, ennekuin ori lähtee taas kunnolla menemään. Punta-Paten voittosumma on vähän alle 20 000 euroa, joten tätä kisaa on hieman odoteltukin. Toivotaan, että pirteänä kotona ollut Punta-Pate saa näin alkuun hyvän juoksun. Sijoitus neljä sakissa tyydyttäisi. Napakka rata olisi tälle parempi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on sopiva hyvälle avaajalle, jolle myös selkäjuoksu käy. Kuski saa ajaa kisan, kuten parhaaksi näkee.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Jyri Mämmi, Lähes vuosi sitten Vivaltsu (3) onnistui jotenkin saamaan jalan heinäastiaan, ja venäyttämään hankositeensä. Jyväskylään oli pitkä tauko, eikä hevosella ollut kisaan kovin montaa hiittiä alla. Tuo huomioiden hyvin ravanneen orin esitys oli mielestäni positiivinen. Huonot treenikelit ovat haitanneet hieman harjoittelua ja hevosta on vain lähinnä liikuteltu. Tosin Vivaltsu on muutenkin aika laiska kotona menemään. Lähtö vaikuttaa tasaisen kovalta, ja jo rahasijaan olisi tyytyväinen. Napakka rata olisi Vivaltsun kannalta parempi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Killerillä kuski olisi ajanut mieluimmin selästä, mutta hevosella oli meno päällä. Tässä ohjastaja saa ajaa kovaa avaavalla Vivaltsulla, kuten hän parhaaksi näkee.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla kuin viimeksi, nytkin mennään.

Tuomas Pakkanen, Välillä huonosti ravannut Hissun Turbo (6) on jaksanut kantaa itseään viime starteissa paremmin. Vastusta tälläkin kertaa näkyy olevan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Katsotaan, miten juoksu lähtee menemään. Läheltä kärkeä olisi mukava päästä ajamaan, eikä peesiavustakaan olisi Hissun Turbolle haittaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Alvar Hem (10) oli viimeksi starttitilanteessa hieman hätäinen, ja laukka tuli. Hyvin perille asti tullut hevonen ei raville selvittyään suorittanut huonosti. Tasaisia esityksiä tehnyt, mainiossa kunnossa oleva Alvar Hem voi juoksun onnistuessa tässäkin pärjätä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Takarivin lähtöpaikka ei ole välttämättä huono asia. Kirissä koetetaan katsoa selkiä eteen.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T65-3 / LÄHTÖ 5 / TROIKKA 2

Antti Ojanperä, Exaudio Vici (1) tuntuu kaikissa suhteissa oikein mainiolta pollelta. Treenikelit olivat välillä hankalia, mutta tällä viikolla ruunalla on kuitenkin päästy ajamaan sen verran kuin mitä on ollut tarpeen. Sisäradan lähtöpaikka on tälle jonkinlainen miina.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Exaudio Vicillä ei ole vielä satsattu täysillä lähtöön. Se ei jääne startissa ihan muiden jalkoihin, muttei se varmaan aivan nopeimmillekaan riitä. Exaudio Vici on siitä hyvä hevonen, että sille käy juoksussa vähän kaikki sekä vauhdin että matkan suhteen. Kuski saa ajaa, kuten parhaaksi näkee.

Kengitys- ja varustemuutokset: Exaudio Vici kilpailee nyt ensi kertaa hokit alla. Treeneissä niistä ei ole ollut hevoselle haittaa.

Sakari Kolehmainen, Porin reissu oli meille rankka. Radalla sattuneen kolarin takia lähtöä jouduttiin odottelemaan. Vie De Dream (2) ehti jäähtyä lämmittelyistä, ennen kuin kisa liejuisissa olosuhteissa päästiin ajamaan. Hevonen oli viikon treeneissä laiska, mikä ei ole tarkoittanut tämän kanssa mitään huonoa. Mitään negatiivista kerrottava Vie De Dreamin viime tilanteesta minulla ei ole.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Arpaonni on ollut suosiollinen, ja keulasta hyviä suorituksia tehnyt Vie De Dream on saanut sopivan lähtöpaikan.

Kengitys- ja varustemuutokset: Vie De Dream ei ole kilpaillut talvella, joten se ei juossut koskaan juossut kisatilanteessa hokit alla. Joten tuo asian suhteen on ennalta jonkinlaisia kysymysmerkkejä. Talven treeneissä niistä ei ole ollut sille koskaan haittaa. Muuten hevonen jatkaa samoilla varusteilla kuin mitä sillä on kesälläkin käytetty.

Tuomas Pakkanen, Vie De Dream (2) ei ollut viimeksikään huono, mutta paikka johtavan rinnalla 75-finaalilähdössä oli hevoselle liikaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulasta parhaat esityksenä tehnyt Vie De Dream on saanut sopivan lähtöpaikan.

Sanna Palosaari, Hyvää jälkeä etelän reissullaan tehnyt Kivarin Raindance (4) palasi suunnitellusti kotiin. Se sai välillä hieman huokaista. Tamma on taas liikuteltu. Hevonen tuntui sen verran hyvältä, että tähän karsintaan päätettiin osallistua. Jos finaalin päästään, niin se vielä ajetaan, ja sitten kausi lopetetaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäreissu voisi olla mukava saada. Kivarin Raindance lähtee kovaa, Jos tammalla on oikein kovasti meno päällä, niin sitä ei voi ihan väkisinkään kiinni ottaa.

Kengitys- ja varustemuutokset: Kivarin Raindancella on nyt hokit alla. Viime kevään Tornion kisassa niistä ei ollut hevoselle haittaa. Muuten samoilla jatketaan.

Mauri Jaara, Etelän reissulla käynyt ja siellä hyviä juoksuja tehnyt Kivarin Raindance (4) on valmentajan mukaan saanut olla nyt hieman helpommalla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kivarin Raindance oli ollut viime starteissa keulassa hieman meneväisenä, joten selkäreissua valmentaja kovaa lähtevälle tammalle tässä toivoi.

Petri Klemola, Tasonsa vakiinnuttanut Surprise Leader (5) on tehnyt mainioita startteja. Hevosiamme on päästy treenaamaan koko ajan halutusti. Oivat viimeistelyt tehnyt Surprise Leader tuntuisi olevan hyvällä mallilla. Varma kilpailija kohtaa kovia vastustajia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Surprise Leader on puolihyvä lähtijä, jolle juoksun suhteen käy vähän kaikki.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Martti Pellikka, Viimeksi Lahdessa Hard To Trick (10) teki vuoden ainoa huonon suorituksensa, ja tamma oli loppukirissä hampaaton. Tallimme hevoset ovat olleet syksyllä kipeinä. Startin jälkeen tehdyissä tutkimuksissa tuli ilmi, että Hard To Trickin olivat tulehdusarvot korkealla. Viime viikot ovat olleet kelien takia treenaamisen kannalta hankalia, mistä on pitkähköllä starttivälillä kisaan saapuvalle Hard To Trickille haittaa. Tässä meillä on useampi hyvä vastassa, jotka ovat saaneet paremmat lähtöpaikat, joten olemme kärkisijojen suhteen hieman aseettomia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hard To Trick on monipuolinen hevonen juoksun suhteen.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T65-5 / LÄHTÖ 6 / PD-1

Antti Ojanperä, Ennen viime kisaa Broadway Apolloa (1) ei ollut päästy viimeistelemään kunnolla. Lähdössä mentiin alussa ylikovaa, mikä oli tuolla kertaa tälle liikaa. Kotona pirteänä ollutta ruuna on tällä viikolla voitu ajaa paremmin. Tässä kisassa Broadway Apollon pitäisi olla aivan eri hevonen kuin mitä se oli viimeksi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Samalla maltillisella ajotaktiikalla jatkettaneen.

Kengitys- ja varustemuutokset: Varusteisiin ei olla tekemässä mitään erikoisia muutoksia.

Markus Kiiski, Tapiro Jet (4) on hyvä hevonen näihin lähtöihin. Molemmat meiltä ajetut kisat ovat menneet aika tavalla vihkoon. Tätä ei ole vielä treeneissä viritelty aivan hampaat irvessä. Ori voikin tarvita pari kovaa kisaa alle, ennekuin paras vire tulee esille. Juoksun jotenkin onnistuessa Tapiro Jetin pitäisi kamppailla tässä kuitenkin kärkipäässä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sopivalta lähtöpaikalta nopea avaaja voisi saada hyvän juoksun

Kengitys- ja varustemuutokset: Selvät liikkeet omaavalla hevosella oli jo viimeksi hokit alla, eikä niistä ollut haittaa. Muutenkin samoilla jatketaan.

Niko Jokela, Gambino Degato (7) teki hyvän suorituksen myös viimeksi. Kiihdytys meni turhan pitkäksi. Joskus hieman meneväisenä ollut ruuna rauhoittui kuitenkin välituhannella menemään. Oulun loppusuora on nykyään pitkä. Hevonen kangistui viime metreillä sen verran, että yksi tuli ohitse. Gambino Degato menee koko ajan eteenpäin, ja omaani luotan tälläkin kertaa. n

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ihan napakasti matkaan pääsevällä Gambino Degatolla ei aleta pakittamaan alussa hännille.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

Jouko Kangas, Asiallisen esityksen viimeksi pitkältä tauoltatehnyt Ypäjä Hereiam (8) on päässyt treenaamaan hyvissä talviolosuhteissa, ja uskoisin hevosen olevan nyt parempi. Lähtöpaikka taitaa viedä parhaat voittomahdollisuudet, mutta ainakin rahasijoille Ypäjä Hereiamillä pitäisi olla mahdollisuudet.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa ajaa, kuten hän parhaaksi näkee.

Kengitys- ja varustemuutokset: Hokkikengässä juokseva Ypäjä Hereiam jatkaa samoilla varusteilla.

Mauri Jaara, Viikko siten tauolta hyvässä kunnossa palanneen Willy Wingstonin (10) juoksusta tuli raskas. Yritin 10-avauksessa johtavan rinnalta keulaan, mikä ei onnistunut. Paikkaan johtavan takanakaan emme päässeet. Ensimmäinen kierros mentiin 13-vauhtia. Toisella ilman vetoapua koko matkan ajan juossut ruuna kesti asiallisesti maaliin asti. Kova treeniä saanut hevonen oli tämän viikon helpommalla, joten sen pitäisi varmaan parantaa. Mainiosti palautunut Willy Wingston oli viimeksi rauhallisena, ja juoksun onnistuessa pärjäämisen ei pitäisi olla tässäkään mahdotonta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Willy Wingston on tottunut menemään selästä, mutta on ruuna osannut tulla täältä takaakin.

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan

Birgitta Lappeteläinen, Obrigado (12) suoritti Lahdessa vain tasaisesti. Ennen kisaa hevosta ei päästy huonojen treeniolosuhteiden viimeistelemään kunnolla. Tuo näkyi suorituksessa enemmän kuin osasin odottaa. Viimeksi kaarteet hyvin ravanneella ruunalla on nyt yksi kunnon hiitti alla, ja uskon sen pystyvän parempaan. Obrigado kohtaa tässä hieman kevyemmät vastustajat kuin pitkään aikaan. Jos juoksu onnistuu vähän sinne päin, niin kärkikamppailuun hevosen pitäisi kyetä tässä nousemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka on tämän vuoden tapaan taas huonoa. Aktiivisesti hevosella taas ajettaneen.

Kengitys- ja varustemuutokset: Obrigadolla oli jo Lahdessa hokit alla, eikä niistä tuntunut olevan hevoselle haittaa. Samoilla varusteilla jatketaan.

Kommenttien kokoaja Vesa Varmanen 

Vihjeet