Vihjeet 26.10.2020

25.10.2020

VIHJEET PDF-MUODOSSA TÄSTÄ LINKISTÄ

Toto65-vihjeet:

Teivo / Lähtö 3, Toto65-1 - A: 5,11 B: 1,9,10,3,7,6,2,4
5 Essie Gonzales hävisi Porissa isona ennakkosuosikkina, muttei saa suorituksestaan moitteita. Tamma jäi savun hälvettyä toiselle radalle ilman vetoapua, piti tahtinsa hyvin maaliin saakka ja hieman tavoitti keulavoittajaa päätössatasella. Nyt lähtöasemat suosivat nopeaa avaajaa, joka yrittänee tässä koko matkan johtoa. 11 Nu Del on lahjakas tapaus, mutta raviongelmat nousivat taukoa edeltäneessä startissa pintaan. Ruuna oli tekemässä väkevää nousua kaukaa takaa, kunnes ravi sakkasi loppukurvissa ulkoradoilla. Aiemmat voitot tulivat keulasta, mutta ei juoksuasemilla ole tämän hevosen kohdalla suurta väliä. Päivän terveydentila ratkaisee menestyksen.

1 What A Feeling alisuoritti Vermossa, ja syitä voi haeskella kelistä ja juostavasta matkasta. Nopea avaaja saattaa pystyä torjumaan suosikin alussa, mutta se ei välttämättä ole taktiikkana viime startin heikon suorituksen jälkeen. Taulussa näkyvä Seinäjoen kakkossija tuli ikäluokkatasolla sekä uusilla ennätyslukemilla, ja vastaavana What A Feeling olisi tässä korkealla. 9 Fiona Norr juoksi Teivossa kolmantena sisäradalla ja oli juuri saamassa kiritilat, kun laukkasi reilu sata metriä ennen maalia. Painetta oli pannussa vielä silminnähden, ja tamma jatkaa selvästi tauluaan parempana. 10 Eyes On Alley otti viimeksi kolmannesta sisältä nelosrahat, eikä saanut todellista kirimahdollisuutta. Keulahevonen spurttasi päätössatasella alta pois, eikä Eyes On Alley pystynyt ihan samanlaiseen rytminvaihdokseen. Tuskin se kuitenkaan oli maalissa väsynyt. Starttiväli on nyt lyhyempi.

Oulu / Lähtö 4, Toto65-2 - A: 5 B: 7,10,6,8,4,11,1,9,2,3,12
5 Boogiewoogie Laday palasi reilu viikko sitten voittokantaan erittäin sopivassa tehtävässä. Ruuna eteni juoksuradalta nopeasti keulaan, sai vetää avauskierroksen hieman päälle kahtakymmentä ja karkasi 12,6-vauhtisella päätöskilometrillä helposti muilta. Edelliskerralla päihittämättä jäi vain keulassa hallinnut Pitch Perfect, joka joutui koville Boogiewoogie Ladayn 12,5-vauhtisen kirin edessä. Vastus on nyt kauttaaltaan kolmea viime kisaa tasokkaampi, mutta oikeastaan kaikki ennakkoon kovimmat haastajat ovat saaneet huonommat lähtöasemat. Ville Pohjola yrittänee käyttää asiaa hyväksi, ja keulaan pääseminen nostaisi voittosaumoja entisestään. Tälle hevoselle tosin käy periaatteessa kaikki juoksut.

7 Listas Hector pääsi Torniossa keulaan ilman isompaa revitystä, mutta vauhti kiihtyi pian uudelleen, eikä ruuna pystynyt vastaamaan lopussa ulkoa kirineille. Suoritus oli silti pieni pettymys, ja nyt alla on kuukauden latautumistauko. Lähtönopeus on kunnossa, ja sisäpuolelta lähtevä tallikaveri saattaa auttaa asemien saamisessa. 10 Hillbilly Bruce eteni Ylivieskan sumussa toisesta ulkoa kakkoseksi. Keulahevonen ei ollut ohitettavissa 17,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen. Ruuna voitti itse edelliskerralla keulasta, eikä pääse nyt käyttämään lähtönopeuttaan. 6 Enigma Sisu kiri Rovaniemellä sisäratajuoksun päätteeksi ulkokautta kovaa maaliin. Vastus tiukkenee nyt hieman, mutta nopea avaaja saanee kalasteltua hyvän juoksupaikan kärjen tuntumasta. 8 Enter Mayweather jäänee puolestaan alussa ulkoradoille roikkumaan, ja lisämetrejä on luvassa tavalla tai toisella. Ruuna teki Kaustisella vahvan 13-vauhtisen kirin neljännestä ulkoa, mutta sortui päätössatasella laukkaan. Kova alkuvauhti olisi iso plussa.

Teivo / Lähtö 4, Toto65-3, Troikka - A: 6 B: 1,9,10,4,11,8,3,7,12,2,5
6 Com Tuff puolusti Turussa sisäradalta keulat, mutta levisi kaarteen koittaessa laukalle, joka meni sisäradalla auttamatta pitkäksi. Ruuna laukkaili Ruotsin urallaan harmillisen usein, mutta viime startin hyppy oli vasta toinen askelvirhe Suomen puolella. Edelliset voittokisat paljastivat hevosen luokan, kun se otti ykkössijoja keulahevosen ulkopuolelta loistavilla suorituksilla. 2600 metrin matkan uskoisi olevan Com Tuffille etu, ja keulapaikan nappaamiseen näyttäisi olevan tässä eturivissä loistosaumat. Erittäin selkeä ykköshevonen.

1 Quartam De Victor osoitti Killerillä väkevää kuntoa kahden laukan lomassa. Alla oli monta ehjää starttia putkeen, ja edellisistä samantyyppisistä laukkakisoista on jo monta kuukautta aikaa. Vahvaan vääntäjään on pakko liittää tähän kisaan kysymysmerkki, ja etenkin kun sisäradan paikka vastustaa. Suosikki painelee todennäköisesti alussa voimalla edelle. 9 Dark Defender eteni Vermossa neljännestä ulkoa päätöskierroksen aikana tasaisesti kakkoseksi ja oli parin kuukauden tauosta huolimatta heti positiivinen. Pitkät matkat sopivat ruunalle hyvin, mutta se tarvitsee voittaakseen muiden apua matkavauhdin ja juoksunkulun kanssa. 10 Hidalgo Boko oli Vermossa tekemättömän paikan edessä taustalla, kun kärki veti ensimmäisen mailin puolireipasta ja lopetti kymppiä. Ruunan osaamisesta saa paremman kuvan kahdesta edellisestä startista. 2600 metriä käy vahvalle vääntäjälle hyvin, mutta takarivistä sille voi jäädä jälleen luu kavioon juoksunkulun suhteen.

Oulu / Lähtö 5, Toto65-4 - A: 6 B: 10,9,12,2,4,13,5,7,11,3,14,15
6 Thai Explosive avasi Suomen uransa reilu viikko sitten Ylivieskassa voittamalla helpon lähdön keulasta ilman ongelmia. Tämän kesän Norjan starttien perusteella hevosessa on ainesta 75-tason menestyjäksi, ja tämä lähtö onkin parhaiden osalta pohjoisen seiskavitostasoa. Santtu Raitalan ajokki lähtee myös auton takaa kovaa. Tie keulaan näyttää avoimelta, ja valtaosa vakavimmista haastajista lähtee matkaan takarivistä. Iso suosikki ja yksi kierroksen monista varmaehdokkaista.

10 Poulter kiri Seinäjoella 12-vauhdilla neljättä pitkin voittoon ja oli kyllä todella hyvä. Avojaloin juokseminen tuo hevoseen pari pykälää lisää, ja siihen on kyllä tässäkin tehtävässä tarvetta. Ruuna on sijoittunut kärkipäähän myös kengät jalassa, mutta selvästi tätä helpommissa lähdöissä. 9 Trouble Leader yritti kiriä Ilkka-ajossa kolmatta pitkin ilman selkää samalla kun kärki kiihdytti tahdin lähes kymppilukemiin. Ruuna tuli tinkimättömään tapaansa perille saakka, kulki kirissä 12-vauhtia ja ansaitsi nelosrahansa. Kunto on säilynyt pitkään, ja normaalisuoritus kantaa tässä totomatsiin. 12 Armani Press juoksi Bodenissa toista rataa ilman vetoapua ja tippui maalisuoralla keulavoittajan kyydistä. Kelpo suoritus kuraradalla, ja etenkin kun ruuna on ollut selkäjuoksulla selvästi paras. Kaustisen voittokisassa reissu meni ihan nappiin, kun Mika Jauhola sai herkutella keulahevosen takana aina maalisuoralle saakka.

Teivo / Lähtö 5, Toto65-5 - A: 5,2,9 B: 3,1,7,11,10,6,8,4
5 Lily’s Star pakitteli Vermossa heti taustalle, juoksi pääosin neljännessä sisällä ja seurasi muuta porukkaa kiihtyvässä vauhdissa perille saakka. Juoksunkulku ei tarjonnut mahdollisuutta parempaan, mutta nyt tammalla on hyvä paikka päästä heti auton takaa parhaille juoksupaikoille. Taulun voitto irtosi keulasta tasaisen rivakalla vauhdilla, ja tamma pystyy vastaavaan temppuun myös 2100 metrillä. Johtoon pääseminen ei ole varma asia, kun sisäpuolelta lähtee pari oikein nopeaa, mutta Lily’s Star pystyy voittoon muualtakin kuin keulasta.

2 Matter Of Fact matkasi Vermossa toisessa ulkona ja sai jonkinlaiset kiritilat sata ennen maalia. Tamma ei pystynyt puoliahtaassa paikassa valtavaan rytminvaihdokseen, mutta näytti pussissa niin virtavalta, että varaa jäi varmasti jonkin verran. Edellinen voitto irtosi vakuuttavalla 11-vauhtisella kirillä kolmos- ja neloskaistoja pitkin. Nelivuotiaalla on ajettu koko ajan selkäjuoksuja, ja nappipaikalta samaa voi odottaa tässäkin. 9 Rambo Rivner teki kahteen viime starttiin laatusuoritukset 75-tasolla ja kohtaa nyt hieman helpomman vastuksen. Ruuna pystyy hyviin lopetuksiin selkäreissujen päätteeksi ja saanee tässä normaalin juoksun toisella radalla. Matkavauhti ratkaisee paljon. 3 Spirit Squad hakee edelleen parasta tasoaan ja kohtaa nyt tavallista kevyemmän porukan. Nopea avaaja on yksi mahdollinen keulahevonen, jos sellaista taktiikkaa ylipäänsä haetaan.

Oulu / Lähtö 6, Toto65-6, Troikka - A: 2,4,3,5 B: 10,6,8,1,7,11,9,12
2 Orlando Knick saa nappiasemista niukat suosikin paineet. Ruuna eteni Kuopiossa ensimmäisen kurvin jälkeen keulaan, kiihdytti kirikierroksella tasaisesti tahtia ja voitti oikein hallitusti. Edellinen lähtö oli iltaravitason avoin ryhmä, ja Orlando Knick teki viidennestä ulkoa voitavansa. Ruuna osaa avata auton takaa kovaa, mutta keulojen ottaminen yllättäisi paria tosi nopeaa vastaan. Tältä lähtöpaikalta ei ole pakko satsata alkuun ollenkaan. 4 Elliot Web jäi viikko sitten pois kesken ravien ja kilpailee nyt itselleen epätavallisen pitkällä starttivälillä. Ruuna on tehnyt luotettavaa työtä jo pitkään, eikä taulun kahteen kymppisijaan kannata tuijottaa. Tällä tasolla Elliot Web kestää kuolemanpaikan.

3 Smiley Match kiri Kasvattajakruunussa ulkokautta kolmanneksi, eikä parempaan ollutkaan saumoja täyden taktiikkajuoksun jälkeen. Tamma lopetti pitkästi alle kymppiä ja on vastaavana tässä varmasti vahvoilla. Tähän kisaan tuskin satsataan yhtä paljon, ja ennakkotietojen mukaan tamma meneekin kengät jalassa. Viime voitto on peräisin melko samantasoisesta lähdöstä ja samalla balanssilla, joten menestykseen on syytä varautua tässäkin. 5 Minto’s Don Juan teki kuukausi sitten lupaavan suorituksen jouduttuaan käyttämään paljon voimia keulapaikan saamiseksi. Smiley Match kuittasi lopussa ohi, mutta erilaisella vauhdinjaolla tilanne olisi voinut olla toinen. Ruuna avaa auton takaa hyvin, muttei ole mikään saletti keula tässä eturivissä. 10 Leader Brodde juoksi viimeksi taustalla sisärataa pitkin ja kiri ulkokautta terävästi perille. Lupaava suoritus tauolta, ja vastus on tässä melko samaa tasoa. Juoksun onnistuminen jää muiden harteille. 6 Grand Ale avaa terävänä päivänään tosi kovaa ja saattaa napata keulat heti auton takaa. Ruuna ei saanut Ylivieskassa ajoissa vapaata sisäradalta, ja edellinen suoritus toisesta sisältä reippaassa matkavauhdissa oli pieni pettymys.


Muut lähdöt:

Oulu / Lähtö 1 - A: 7,9 B: 2,1,6,5,4,8
Elämänsä kunnossa jatkava 7 Tarun Tuhkimo kellotti viime Äimäraution vierailullaan uudet ennätyslukemansa ja voitti lopulta helposti, kun ainoana vastaan laittanut Kruunun Prinssi laukkasi sata jäljellä. Voittomatsi vaikutti ennen laukkaa hyvin tasaiselta. Tarun Tuhkimo kulki päätöskierroksen hieman päälle 25-vauhtia. Edellisessä Rovaniemen startissa viivalla oli pari kovaa, joille tamma antoi jämäkän haasteen ja hävisi lähdön vasta päätösmetreillä. 9 Valtori on tehnyt kaksi ehjää suoritusta peräkkäin ja esittänyt myös kuntopuolella selvästi aiempaa parempaa. Ruuna ei päässyt viimeksi maalisuoralla Varsovasta ohi, mutta suoritus oli jopa edellistä voittokisaa parempi.

Teivo / Lähtö 1 - A: 5,2 B: 9,8,6,10,3,1,7
Tällä kaudella katkonaisesti kilpaillut 5 Nothing Else ei ole juossut vielä montéa virallisissa lähdöissä, mutta lajin voi odottaa sopivan viisivuotiaalle ongelmitta. Lahjakas ruuna palasi Porissa parin kuukauden tauolta ja oli kirissä hieman tasainen, mutta tehtäväkin oli hankala sisäradan vedettyä maalisuoralla. Starttiväli on nyt paljon lyhyempi ja vastus näyttää oikein sopivalta. 2 Junior Magistrate juoksi Kouvolassa pääosin keulassa ja laukkasi loppukurvissa todennäköisen kakkossijan. Edellisessä startissa matkavauhti oli täysin vastaan. Laji sopii sekä hevoselle että kuskille hyvin.

Oulu / Lähtö 2 - A: 2,6 B: 1,5,4
Antti Ojanperän tallista avaava 2 Larsman on suosikki, vaikka ilmassa on enemmän kysymysmerkkejä kuin huutomerkkejä. Puolen vuoden tauolta palaava ruuna ei ole pystynyt tällä kaudella omalle tasolleen, ja viimeisimmässä startissa sillä oli ravin kanssa selkeitä ongelmia. Paras suoritustaso riittäisi tässä varmasti voittoon, ja tämän valmentajan hevoset tulevat yleensä hyvässä iskussa viivalle. 6 Vernanto pilasi kesällä paljon laukkoihin, ja hyppyjä tuntui tulevan ihan varoittamatta ja missä vain. Alla on pieni latautumistauko, eikä hevosen kuntopuolta ole helppo arvioida.

Teivo / Lähtö 2 - A: 9,1 B: 6,2,3,10,5,4
A-kaksikko erottuu muista selvästi. Jo koelähdössä alle tähtivauhtia painellut 9 Humenteri ei ole saanut vielä kunnon vastusta, ja ruunan maksimit ovat vielä näkemättä. Viime Vermon voitto irtosi täydellä soolojuoksulla, ja 28-aikaan jäi vielä silminnähden varaa. 1 Metsärinteen Rambo palasi Vermossa yli kahden kuukauden tauolta, iski lähtöauton takaa suoraan keulaan ja voitti vakuuttavasti. Ruuna teki jo nelivuotiaana lupaavia suorituksia, mutta viimeisin startti oli kirkkaasti sen parasta antia. Samanlaisena suosikin haastaminen on mahdollista.

Oulu / Lähtö 3, Troikka - A: 1,4,3,10 B: 5,11,6,2,9,7,8
Rankingin kolme kärkihevosta kohtasivat kaksi viikkoa sitten Kaustisella. Keulaan kymppivauhtia avannut ja jatkossakin reipasta vetänyt 3 Bugs Bunny Buzz tippui päätössatasella ulos totosta, ja voiton vei tasaisen sisäratajuoksun saanut 4 Excel Porsche. Keulan kannassa matkannut 1 Blue Cates koki raviongelmia etenkin kurveissa, mutta jäi niistä huolimatta lopussa voittovoimat tallella pussiin. Nelivuotiaan nopeus riittää sisäradan selvittämiseen, mutta kova satsaus nostaa laukkariskiä ensimmäiseen kurviin. 10 Father Christmas kulki viimeksi Nordic Cupissa vauhdilla, mutta askellus muuttui vauhdin kiihdyttyä haparoivaksi. Ruunan sisältä löytyy vielä paljon näkemätöntä voimaa, ja puolentoista kuukauden tauko voi olla tehnyt pelkästään hyvää.

Toto65-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
5,11 (1,9)
5,7,10,6 (8,4)
6 Com Tuff (1,9)
6 Thai Explosive (10,9)
5,2,9 (3,1)
2,4,3,5 (10,6)
96 riviä, 9,6 euroa

Suuri systeemi:
5,11,1,9,10 (3,7)
5,7,10,6 (8,4)
6 Com Tuff (1,9)
6 Thai Explosive (10,9)
5,2,9,3,1 (7,11)
2,4,3,5 (10,6)
400 riviä, 40 euroa

Troikka / Oulu lähtö 3:

1
4,3,10,5,11
4,3,10,5,11

20 riviä, 10 euroa

Troikka / Teivo lähtö 4:

6
1,9,10,4,11
1,9,10,4,11

20 riviä, 10 euroa

Troikka / Oulu lähtö 6:

2
4,3,5,10,6
4,3,5,10,6

20 riviä, 10 euroa

Vihjeet: Teemu Hyvönen

Vihjeet