Vihjeet 28.9.2020

28.09.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

Toto5-vihjeet:

Lähtö 4, Toto5-1 - A: 1,5,9,8,7 B: 6,12,4,2,3,10,11
1 Unplugged Face teki Rovaniemellä jämäkän 15-vauhtisen kirikierroksen kolmannella radalla ja eteni vakuuttavaan voittoon. Tamma oli jo Kajaanissa varovaisen lupaava lopetettuaan kolmannesta sisältä aivan voittajan kupeelle. Rovaniemen suoritus oli joka tapauksessa selvästi parempi, ja vastaavana Vesa Jokiniemen ajokki on lähellä tässäkin. Tamma avasi Kajaanissa auton takaa hyvin, ja sisärata tuskin on ainakaan haitta.

Hyvin uransa aloittanut 5 Julius Ares taipui Kokkolan Nuorten Sarjassa aikaisin ja on pitänyt sen jälkeen puolentoista kuukauden tauon. Ruuna teki aiemmissa starteissa hyvää työtä ja starttaa nyt ensimmäistä kertaa autolähdössä. 9 Bwt Fantino palasi viimeksi tauolta ja teki tasaisen suorituksen toista rataa pitkin. Kärkihevoset painelivat koko kirilenkin 17-vauhdilla, eikä Santtu Raitala alkanut turhia pyytelemään ajokiltaan pääporukan hännillä. Ruuna tulee osaavista käsistä ja voi mennä paljon eteenpäin, jos otti tauoltapaluustartin oikealla tavalla.

8 Frozen A.F. voitti Äimäraution After Work -raveissa keulasta vakuuttavasti, mutta ei pystynyt viimeksi ihan parhaiden vauhtiin. Kirikierros sujui kuitenkin alle 17-tahtia, eikä suoritus ollut kovin paljoa edellisiä huonompi. Nopea avaaja pystyy selvittämään ulkoradan lähtöpaikan. 7 Hannalore ei päässyt viimeksi edellä mainitusta kirissä ohi, mutta heitti hyvän haasteen ja ansaitsi kakkosrahansa. Uran parhaita suorituksia taulun voittokisan ohella.

Lähtö 5, Toto5-2 - A: 9 B: 6,11,12,7,3,8,2,1,5,10,4
9 Excel Porsche kohtasi Vermon kärrylähdössä uransa kovimman vastuksen, eikä pystynyt parantelemaan viidennestä ulkoa missään vaiheessa. Ruuna meni edellisessä kärryvoitossaan täyden matkan hieman kovempaa läpi ja oli kyllä kaikin puolin parempi, vaikka juoksu meni sillä kertaa selvästi suotuisammin. Monté vaikuttaa joka tapauksessa tämän hevosen lajilta, ja alla on jo yksi arvovoitto Jyväskylästä. Tuon lähdön vastus oli tämänkertaista kovempi, joten voittoa odotellaan tässäkin.

6 Stoneisle Quidam otti Prix Etoilen kakkosrahat Excel Porschen tuntumassa, muttei pystynyt tarjoamaan maalisuoralla sille oikein minkäänlaista vastusta. Ruuna laukkaili viimeksi kärryt perässä toistuvasti, mutta on suorittanut montéssa ihan eri tyylillä. 11 Honey Star kohtasi viimeksi pari kovaa ja eteni kolmannesta sisältä maalisuoralla kolmanneksi. Juoksu meni aika samalla tavalla kuin edelliskerralla Härmässä, jolloin ruuna eteni nelossijalta kirivaiheessa kakkoseksi. Viime kisojen viitoittama kunto riittää tässä korkealle, vaikka nyt lienee luvassa enemmän työntekoa. 12 Comet Alley sinnitteli viimeksi vauhtijuoksussa pitkään kolmossijalla ja tippui lopussa yhden pykälän alemmas. Myös Torniossa mentiin alusta alkaen kovaa, eikä ruuna jaksanut enää seurata parhaita kiripuolikkaalla. Nyt viivalla on vähemmän tienanneita, ja matkalla tuskin mennään yhtä kovaa kuin noissa starteissa.

Lähtö 6, Toto5-3 - A: 3 B: 5,8,6,2,10,11,9,7,1,4
3 Bwt Dallas aloitti Seinäjoella kolmannessa sisällä ja pisteli viimeiset 600 metriä terävästi 13,0-vauhtia. Ruuna lähestyi keulavoittajaa lopussa selvästi, mutta maali tuli liian aikaisin vastaan. Edellisen startin voitto lohkesi keulahevosen ulkopuolelta vakuuttavasti, ja näytti että ruuna jäi lopussa hieman odottelemaan muita. Viivalla on nyt pari kelpo nousukasta, mutta Bwt Dallas on viime näytöillään iso suosikki.

5 Giro Sting juoksi viimeksi repivässä matkavauhdissa pääosin toista rataa pitkin, sai keulat kiripuolikkaan alkaessa ja piti jatkossa vauhtinsa uuden johtohevosen takaa. Vastus oli tämänkertaista kovempi, ja uudet ennätyslukemat kertovat hevosen jatkavan loistokunnossa. Kaarrejuoksu on ollut Giro Stingin heikkous, mutta tuo asia on mennyt kauden aikana selvästi parempaan suuntaan. 8 Lush Life voitti Kajaanissa sopivan lähdön ulkokautta kirimällä. Kärki sai mennä avauskierroksen rauhassa, mutta Jukka-Pekka Kauhasen suojatti nousi silti kolmatta pitkin varmasti ykköseksi. Ruunan edellinen mailin suoritus keulasta kymppiavauksen jälkeen paljasti sen tämän hetken vauhtivarat. 6 Scream My Dream pääsi viimeksi sujuvasti toiseen ulos, muttei pystynyt kääntämään tiukkaa kiritaistoa edukseen. Ruuna oli aiemmin tulosriviään parempi ja pystyy kyllä parantamaan viime kerran kiristään.

Lähtö 7, Toto5-4 - A: 5,4 B: 12,1,7,10,8,9,6,3,11,2
5 Gambling Face sai Bodenissa tarkan juoksun keulahevosen peesissä ja kuittasi tästä maalisuoralla juuri ja juuri edelle. Ei voitto mikään hurjan vakuuttava ollut, mutta tulos ratkaisee. Edellinen startti oli Stayer Cupin finaali. Ruuna jäi tuolloin virtavan oloisena toiselle ilman vetoapua, jatkoi kirikierroksella sisäkaistalla ja sinnitteli minkä jaksoi. Tuo lähtö oli tasoltaan tämänkertaista paljon kovempi.

4 Hillbilly Bruce taipui toissa kerralla kovassa vauhdissa keulan ulkopuolelta, mutta on tehnyt muuten tasaisen luotettavaa työtä. Nopea avaaja otti viimeksi keulat, jatkoi johtavan kannassa ja eteni 13,5-lopetuksessa kakkoseksi. Koko matkaan johtoon on tässä hyvät saumat. 12 Rowhill’s Killer on kilpaillut katkonaisesti ja on oikeastaan aina pelihevosia kun radoille saapuu. Ori ei pystynyt viimeksi kovavauhtisessa Cartivet Meetingin karsinnassa kärjen tahtiin. Nyt lähtöasemat antavat A-hevosille ison edun. 1 Boogiewoogie Laday tyytyi pitämään viimeksi asemansa toisesta ulkoa, ja hevoselta odotetaan edelleen paluuta omalle parhaalle tasolle. Viime kaudella tuli paljon palkintorahaa, mutta esitysten perusteella hevonen riittää näissäkin sarjoissa. 7 Absolut Arctica on tosi nopea avaaja ja pystynee selvittämään lähtöpaikkansa. Ruunan viime suoritus tototasolla oli pettymys, vaikka vauhti olikin alusta asti kovaa. 10 Don Defender ei ole ollut vähään aikaan ihan parhaimmillaan, mutta vastukset ovat toisaalta olleet pääosin tasokkaita. Ruuna voi yltää tässä sopivia selkiä saadessaan totoon.

Lähtö 8, Toto5-5 - A: 3,1 B: 7,9,8,2,6,5,4,10
3 Electric Eye Am voitti numeron 1 Armani Press hevosten viime kohtaamisessa. Kaksikko juoksi piikki-selkäparina, ja Santtu Raitala iski maalisuoralla nappijuoksun päätteeksi varmasti ohi vetoavustaan. Molemmat ovat startanneet tuon kohtaamisen jälkeen ja jatkaneet pääosin laatuesityksien merkeissä. Armani Press ei pystynyt Torniossa toisesta ulkoa ihan parhaiden tasolle, ja esimerkiksi edellinen 75-lähdön suoritus oli parempi. Tornion ravien alku venyi yli kaksi tuntia, ja ehkä sillä oli vaikutusta Armani Pressin suoritustasoon. Kiihdytys on ratkaisevassa roolissa A-kaksikon osalta, ja keulat saavalla valjakolla on selkeä etu.

7 Lucky Cloud eteni Bodenissa pitkän kirinsä alkupuolella hyvin, mutta maalisuora sujui tasaisemmin ja kärki karkasi. Edellinen suoritus lähtölaukan jälkeen oli parempi. Mailin matka ei ole etu, ja A-kaksikon lyöminen näistä asetelmista vaatii tosi paljon. 9 Fade To Jam oli Seinäjoen kirivaiheessa hetken aikaa pussissa ja lopetti kohtalaisesti. Maili ei ole ruunan paras matka, ja siihen pätee voittosaumojen osalta sama kuin edellä mainitulle. Tosi kova matkavauhti alusta asti olisi molempien mieleen. 8 Tuffetto Jet on näyttänyt pystyvänsä voittamaan tällä tasolla, mutta alla on taukoa, eikä hevonen ole esittänyt vähään aikaan parastaan.

Muut lähdöt:

Lähtö 1 - A: 1,5 B: 4,8,2,7,6,3
1 Joona Star veti viimeksi keulassa tasaista tahtia ja voitti kevyen vastuksen ilman ongelmia. Ruuna juoksi edelliskerralla Seinäjoella hieman kovemmassa porukassa ja laukkasi keulasta maalisuoran alussa. Tuon startin perusteella hevonen pystyy parantamaan viime ennätyslukemistaan paljon. 5 M.T.Neutron nykäisi Ylivieskassa kirikierroksen keulasta 17-vauhtia, mutta yksi parempi tuli lopussa väkisin ohi. Uran avaus oli lupaava, ja jo samanlainen suoritus voi riittää tässä kärkeen.

Lähtö 2 - A: 5,6 B: 1,8,2,4,7,3
5 Lystilän Lento paransi toissa kerran Eri-Poika-lähdöstään Kaustiselle selvästi ja eteni keulahevosen rinnalta varmaan voittoon. Tamma kulki kirikierroksen alle 35-vauhtia, eikä tämän porukan päihittäminen vaadi paljon kovempia vauhteja. 6 Turhalan Toivo voitti viimeksi paikallistasolla helpon porukan pitkältä pakilta. Ruuna on tehnyt hiljalleen nousujohteista työtä ja pystyy viime kauden otteiden perusteella parantamaan vielä lisää. 1 Jirih on vielä tosi laukkaherkkä tapaus, mutta voisi nelivuotishyvityksen avulla lähteä karkumatkalle heti aja-komennosta alkaen. Vauhdit riittävät näitä hevosia vastaan kyllä.

Lähtö 3 - A: 5,8,4 B: 7,2,1,6,3
5 Koskelan Helemi sai Torniossa raskaan juoksun, mutta jaksoi puristaa lopun kiihtyvässä vauhdissa ulkokautta kakkoseksi. Tamma taipui edelliskerralla keulan rinnalta liian vauhdikkaan avauskierroksen rasittamana. Suoritusvarmuus on Tapio Keskitalon suojatin vahvuus tässä lähdössä moneen vastustajaan nähden. 8 Pontriot on esittänyt monessa startissa vauhtivarojaan, mutta heikko lähtönopeus ja laukkaherkkyys tekevät voittamisesta vaikeaa. Pieni lähtö suosii voimanpesää, eikä alussa tarvitse olla kiire. 4 Likusteri jäi Torniosta pois radan kunnon vuoksi. Viime ehjässä startissa Koskelan Helemi tuli päätösmetreillä niukasti ohi. Ruuna vaikuttaa menevän parhaiten vapaalta radalta.

Lähtö 9, Troikka - A: 9 B: 7,3,6,5,10,8,2,1,4
9 Hercules Star juoksi Kaustisella toisessa ulkona, eteni viimeisen takasuoran alussa toisella ilman selkää ja voitti oikein vakuuttavasti. Kirikierros sujui 15,5-vauhtia, eikä hevonen joutunut antamaan voiton eteen kaikkeaan. Myös edellisen startin suoritus oli loistava, kun ruuna jaksoi edetä loppuun saakka tosi raskaasta juoksusta piittaamatta. Vastassa ei ole saman tason nousukkaita, ja Hercules Star on iso voittajasuosikki juoksunkulusta riippumatta. 7 Fifth Avenue Vice voitti suosikin viime Oulun visiitillään vahvalla kirillä ulkoratoja pitkin, mutta sai kyllä selvästi sopivamman juoksun. Ruuna meni Torniossa lähtösuoralla peitsin kautta laukalle, ja samaa peitsailutaipumusta on nähty siltä ennenkin. Pieniä varoitusmerkkejä on siis ilmassa. 3 Mucho Macho Man nousi kesällä ennätyskuntoon, mutta laukkasi viimeksi ensimmäisessä kurvissa pitkäksi, joten tuoreimmasta kuntonäytöstä on jo yli kuukausi aikaa. Ruuna kohtaa suosikki poislukien sopivan näköisen vastuksen ja pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa.

Toto5-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
1,5,9 (8,7)
9 Excel Porsche (6,11)
3,5,8 (6,2)
5,4 (12,1)
3,1 (7,9)
36 riviä, 3,6 euroa

Suuri systeemi:
1,5,9,8,7 (6,12)
9 Excel Porsche (6,11)
3,5,8 (6,2)
5,4,12,1 (7,10)
3,1 (7,9)
120 riviä, 12 euroa

Troikka / L7:

5,4
5,4
12,1,7,10,8

10 riviä, 5 euroa

Troikka / L9

9
7,3,6,5,10
7,3,6,5,10

20 riviä, 10 euroa

Vihjeet