Vihjeet 29.11.2018

28.11.2018

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1

Mauri Jaara, Edellisen hyvän esityksen jälkeen Might Be Romeo (3) oli saanut olla helpommalla ennen viime starttia. Hieman turhan innokkaana ollut ori meni itselleen sopimattomalla pehmeällä alustalla alun vähän turhan kovaa. Harjoitusten perusteella Might Be Romeolla kaikki pitäisi olla kunnossa. Nyt keli on varmaa sopivampi isot liikkeet omaavalle hevoselle.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ari Moilasen ajamassa autokisassa Might Be Romeo lähti hyvin matkaan. Katsotaan, miten kisa lähtee tässä kehkeytymään.

Varustemuutokset: Kokolaput silmillään Might Be Romeo oli Bodenissa vähän turhan innokkaana. Ori tuntuu aikuistuneen sen verran, että tämä kisa uskalletaan ajaa avovehkeillä

LÄHTÖ 2

Teuvo Nikulainen, Aprikiinalla (1) oli mahahaava, jota piti välillä hoitaa. Jyväskylään palasi se pikku tauolta. Tuossa kisassa hyvän ja rehdin esityksen tehnyt hevonen haparoi kierros ennen maalia. Lähdön hevostemme pärjäämismahdollisuuksia on hieman hankala verrata. Näiltä lähtöpaikoilta Aprikiinalla voisi olla ehkä hieman paremmat saumat pärjätä. Jos matkavauhti on rauhallista, niin silloin pätkänopeampi Savon Sanna voisi olla vahvemmilla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti avaava Aprikiina voi saada pidettyä tästä keulat. Sieltä se ei ole vielä koskaan juossut. En kuitenkaan usko, että johtopaikka on sille mikään ongelma.

Varustemuutokset: Aprikiina on kesälläkin juossut alla.

Antti Ala-Rantala, Keväällä 28-vauhteja menneen Masun Vilkeen (2) ravi katosi, ja se oli kauan tosi huono. Jotain nuorten hevosten vaivoja siltä jaloista löydettiin. Sitä uitettiin, treenattiin ja odotettiin ravin löytymistä. Pari kuukautta sitten askellus alkoi muuttua paremmaksi. Muutama kerta on ajettu kovempaa. Kyydit tuntuvat olevan tallella. Ruuna kävi kuitenkin sen verran pohjilla, että vauhtikestävyys ei ole vielä riittävällä tasolla. Seinäjoelle Masun Vilke otti 26-avauksessa keulat. Kyyti pysyi kovana, eikä hevonen jaksanut vielä puristaa ihan perille asti. Molemmista tauon jälkeistä starteistaan se saa kuitenkin puhtaat paperit. Fysiikka menee varmaan starttien myötä eteenpäin. Tiistaina ajetun viimeistelyn perusteella kaikki tuntuisi olevan kunnossa. Sarja suosii, mutta hyviä meillä on tässä vastassa. Voitto voi olla vielä aika tiukassa, ja jo sijoitus neljän sakissa tyydyttäisi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kakkonen on tälle aiemman perusteella hyvä lähtörata. Masun Vilke hakee ensiaskellilaan hieman rytmiään, mutta sen löydyttyä ruuna lähtee kovaa. Nätti reissu hevoselle koetetaan saada. Rauhallinen matkavauhti olisi vielä tässä kohtaa etu.

Varustemuutokset: Kahdessa viime startissa masun Vilkeellä oli edessä kesäkenkä. Nyt sillä on kaikissa jaloissa hokit. Niistä ei ole selvät liikkeet omaavalle pienelle hevoselle haittaa.

Teuvo Nikulainen, Villimiehen tammakilvassa itsensä loukannut Savon Sanna (8) oli välillä kaksi vuotta poissa radoilta. Kotona tamma on ollut ihan hyvänoloinen. Jyväskylässä ravi ei ollut ihan satkua, ja tuon takia Savon Sanna on tähän kisaan ennalta jonkinlainen arvoitus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Puolireippaasti matkaan pääsevä Savon Sanna saa lähteä tästä rauhassa liikkeelle. Tammalle tuntuu käyvän vähän kaikenlaiset reissut.

Varustemuutokset: Savon Sanna kilpaili vielä viimeksi kesäkengillä. Nyt hokit ovat alla hokit. Niiden vaikutus hieman ahdasliikkeiselle hevoselle näin alkuun on kysymysmerkki.

Ville Pohjola, Rehellisesti mennyt Vincent Lax (10) teki viimeksi ennätyksenä. Kahdelle paremmalleen se ei voinut mitään. Hyvässä kunnossa kilpailevalla ruunalla on tässä erilainen tehtävä edessään. Vastus vaikuttaa viime kertaa hieman kevyemmältä, joten takamatkan lähtöpaikasta huolimatta Vincent Lax voisi juoksun onnistuessa nousta nytkin kärkipäähän

LÄHTÖ 3

Arto Laurukainen, My Bikini Workout (3) on mennyt viime starteissaan vain tasaisesti. Se ei ole ollut ihan sellainen, mitä oli parhaimmillaan alkuvuodesta. Voi olla, että isonkokoista hevosta vaivaa yhä voiman puute. Tämä kisa vielä ajetaan, ja sitten saatetaan jäädä tauolle treenaamaan. Paljon My Bikini Workoutin pitää parantaa edellisistään, jotta pärjäämiseen voisi olla mahdollisuuksia.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti lähtenyt My Bikini Workout saanee tästä nätin juoksun.

Varustemuutokset: Umpilaput silmille juosseelle My Bikini Workoutille vaihdetaan tähän kisaan pienemmät laput, jotta se näkisi vastustajat paremmin.

Jukka-Pekka Niskanen, Kice (6) juoksi viikko sitten ensimmäisen mailin kisansa. Päätös lenkille lähdettäessä porukan hännillä ollut ruuna joutui loppukaarteessa turhankin ulos, mutta perille asti se tuli kuitenkin mainiosti. Esitys oli juoksuun nähden yllättävän hyvä, ja tuon esityksen perusteella Kice vaikuttaisi olevan ihan ok-kunnossa.

Antti Ala-Rantala, Kovassa Ilkka-ajossa perjantaina Lilla Robert (12) teki parhaimman esityksen, mitä se on koskaan tehnyt. Koko viimeisen tonnin 14,3-vauhtia tullut ruuna joutui vielä lopussa kiertämään aika pitkään kolmatta. Iskussa Lilla Robert tuon esityksen perusteella on. Kunnon alkuasemista se olisi voinut tämän lähdön paras hevonen. Lähtöpaikka on tälle huono. Kaarteet ovat tälle vaikeita, ja loppukurvi kaikista pahin. Tosin viimeksi tämä tuli koko viimeisen kaarteen kolmatta pitkin. Nyt juoksu voi mennä pahimmassa tapauksessa aivan pieleen. Jos kenttä lopussa kääntyy, voi Lilla Robert olla tässä korkealla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: On hieman herran hallussa, miten juoksu tältä lähtöpaikalta menee. Kaarteissa Lilla Robertia ei voi käännellä ulkoradoille, vaan sen joutuu tekemään suoralla.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T5-1 / LÄHTÖ 4

Antti Ala-Rantala, Jälkeenpäin huomasin, että Bewitch Boylla (1) oli viimeksi Seinäjoella toisessa takasessa vain kolme kulunutta hokkia. Ruuna oli vielä loppusuoran alussa hyvänoloinen. Pidon puutteen takia hevonen oli mennyt kuitenkin niin juntturaan, että loppusatanen oli tosi vaikea. Tuolla juoksulla se olisi voinut voittaa, jos kengitys olisi ollut olosuhteisiin paremmin sopiva. Tiistain treenien perusteella Bewitch Boylla tuntuisi kaikki olevan edelleen kohdillaan. Viime starttiin oli kahden viikon starttiväli, mikä on tälle melkein kuin se tulisi pikku tauolta. Bewitch Boylle tällainen tiheä kilpaa ajaminen on ollut optimaalista. Vastassa on hyviä, mutta sopivalta lähtöpaikalta ruunan pitäisi olla totokamppailussa mukana, eikä voittokaan tulisi minulle minään jättiyllätyksenä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Bewitch Boy lähtisi keskiradoilta vielä kovempaa. Hyvin se tästäkin matkaan pääsee. Palan matkaa eteenpäin päästellään. Keulastakin voisi ajaa, eikä ihan kenelle vaan paikka luovuteta, jos johtoon päästään.

Varustemuutokset: Hokkien pituus tarkistetaan rataolosuhteiden mukaan sopivan mittaisiksi.

Marko Hakkarainen, Ukebell Jetillä (5) oli viimeksi huono lähtöpaikka ja juoksusta tuli vaikea. Hyvin perille asti tullut ruuna oli nyt parempi edellisissään. Jos vireen suunta on edelleen sama, niin onnistuneella juoksulla Ukebell Jet voisi kovasta vastuksesta huolimatta pystyä heittämään haasteen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asioiden ollessa kohdillaan Ukebell Jet on pärjännyt vähän kaikenlaisilla juoksuilla. Mukavasti liikkeelle pääsevällä hevosella katsotaan, että mihin asemiin hyvältä lähtöpaikalta päästään.

Varustemuutokset: Tähän kisaan Ukebell Jetille saatetaan laittaa kääntölaput. Vielä Kuopiossa ruuna hieman vierasti hokkeja. Viimeksi alla oli pienemmät nastat. Nyt ilmeisesti hokit joudutaan laittamaan taas alle.

Janne Lukkari, Puolitoista viikkoa sitten talliin fyysisesti kovassa kunnossa tulleella Arctic Ilella (6) on ajettu meillä kaksi kertaa reippaammin. Iloinen ori poika osaa juosta ja on kova syömään. Se on kilpaillut etelän kovissa porukoissa. Kun vain tavallisella lähtijällä on ollut usein huonoja lähtöpaikkoja, on juoksuista tullut vaikeita. Kisoissa juoksuhalut ovat olleet hieman kateissa. Treenaamalla tätä hevosta ei varmaankaan paremmaksi saa, joten se päätettiin ilmoittaa heti starttiin, ja katsoa mitä se tekee. Huomisen jälkeen ollaan varmaan hieman viisaampia, että missä Arctic Ilen kanssa ollaan menossa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tähän ensimmäiseen starttiin Arctic Ilen olisi kiva saada nätti juoksu, ja että se tulisi mukavasti maaliin. Kuski saa ajaa kuitenkin, kuten hän parhaaksi katsoo.

Varustemuutokset: Viime kisan kesäkengässä juosseella Arctic Ilellä on nyt hokit nyt alla, mutta tuon ei uskoisi olevan teräväpotkuiselle hevoselle ongelma. Perusvehkeillä juossut ori jatkaa samoilla varusteilla. Lämmityksen jälkeen ohjasta saa kertoa, että minkälaisia lappuja kisassa käytetään.

Tuomas Pakkanen, Dreaming Blues (7) on mukana kovassa porukassa. Voitto voi olla tiukassa, mutta kolmen sakkiin voisi olla saumoja.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Oikeana päivänään tosi kovaa matkaan pääsevä Dreaming Blues on huippuiskussa ollessaan ollut paras johtopaikalta. Vaikka paikka on ulkona, niin eteenpäin täältäkin on alussa ajettava. Dreaming Bluesilla on vähän päivästä kiinni, miten rauhoittuu keulasta menemään.

Varustemuutokset: Dreaming Bluesilla on nyt kengät alla, mikä tämän hetkisillä vähän pehmeillä radoilla jarruttaa hieman menoa. Jäiset talviradat sopivat taas ruunalle paremmin.

Mauri Jaara, Viime kisaan oli viikonstarttiväli, eikä Willy Wingston (8) ollut täysin ehtinyt palautua edellisestä kovasta juoksusta. Se oli saanut hieman hengähtää ja olla helpommalla, joten ihan yhtä terävänä hevonen ei ollut. Voitto oli kuitenkin varma. Treenien perusteella Willy Wingston jatkaa samassa kunnossa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pienessä porukassa tällaisesta lähtöpaikasta ole isoa haittaa. Willy Wingston avaa hyvin, ja katsotaan sitten mihin nyt päästään. Keulaan voidaan koettaa edetä, jos saumoja tulee.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T5-2 / LÄHTÖ 5

Kati Pekkala, Valtroks (1) tuli viime starttiin pitkältä tauolta. Voltista se meni parhaan aikansa kahteen vuoteen ja kolmanneksi parhaan aikansa koskaan. Hokit alla hevonen ei ole juossut koskaan ennen näin kovaa, joten esitykseen en voi olla pettynyt. Ruunan korvat aukaistiin nyt ensi kerran. Se lähti tuon takia kiriinsä vähän turhan reippaasti, mikä sitten kostautui loppusuoralla tulleella hypyllä. Kuskin mukaan hieman liian löysällä olleella sekillä saattoi olla osuutensa hyppyyn. Starttia seuravana päivänä hevosta huomasi, että se oli joutunut tekemään töitä. Viikon starttivälin Valtroksia on liikuteltu vain pari kertaa nätisti, ja molemmilla kerroilla se oli virkeänä. Ehjä startti olisi tähän kohtaan tärkeä saada myös siksi, että kahden hylkäyksen takia koelähtökin on jo uhkaamassa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Niin kovaa Valtroks ei lähde liikkeelle, että se pystyisi tästä keuloja pitämään. Valtroksin olisi parempi saada paikka toiselta radalta kärjen läheltä.

Varustemuutokset: Pitää katsoa paikan päällä olosuhteiden perusteella, että kuinka pitkät hokit alle ruuvataan.

Sanna Fingerroos, Ruhvanan Urho (2) oli rokotettu ennen Ylivieskaa, ja tuo näkyi esityksessä. Hevosen on annettu nyt kehittyä rauhassa, ja sille on tarjottu nättejä reissuja. Kahdessa viimeisessä Ruhvanan Urho on suorittanut mukavasti. Kuopion lähdön se olisi voinut pystyä voittamaankin. Aika tiukan kuskin tarvitseva ruuna kuitenkin hieman velttoili lopussa, ja yksi tuli ohitse. Keskiviikon viimeistelyissä Ruhvanan Urho oli tosi terävänä, varmaan terävämpänä kuin koskaan ennen. Kun päästin sitä yhdessä kohdassa menemään, niin vauhdit nousivat 22. Toivotaan, ettei hevonen ole sitten startissa jo liian virkeänä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lähtöpaikka sopii Ruhvanan Urholle. Kuski tuntee hevosen hyvin, ja hän saa ajaa, kuten parhaaksi näkee. Jossain kohtaa tälle aletaan ajaa jo aggressiivisemmin, mutta en tiedä onki se vielä tällä kertaa.

Varustemuutokset: Kovapotkuinen Ruhvanan Urho tarvitsee kunnon hokit alle. Samoilla varusteilla jatketaan.

Antti Ala-Rantala, Tämän kauden starteissaan seitsemän kertaa voittaneella Vinhatuurilla (6) oli kesällä siitepölyn takia pariin kertaa röörit pahasta tukossa, ja noissa kohdin se ei pystynyt suorittamaan normaalisti. Ilmojen jäähtymisestä on ollut tälle hyötyä. Tälle sopii parhaitten alkutalven kuivat kelit. Vermon 76-päivänä oli kosteaa, mutta Vinhatuuri teki silläkin kertaa kovan esityksen. Teivossa se tuli viimeiset 1500 m 26,3-kyytti. Kaustisen 25-lopetuksessa ruunalla ei ollut vielä ihan kaikki pelissä, eikä korvahuppukaan avattu. Tiiviistä kilpailemisesta ei pitäisi olla kunnossa olevalle hevoselle haittaa. Vinhatuuri on näiden ravien paras voittosaumani.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vinhatuuri käy ennen starttia joskus aika kuumana, ja siinä kohtaa on vaaran paikka. Ruuna on heti askelillaan nopea, ja keulaan koetetaan päästä. Vinhatuuri menee johtopaikalta sitä vauhtia kuin mitä muut siltä vaativat.

Varustemuutokset: Vetolaput ja huput jatkavat varusteissa.

Ville Pohjola, Välissä tuntui, että Jonnin Joutava (9) oli ollut pääsemässä jo parempaa suuntaan, mutta kahdessa viimeksi ajamassani startissa menoa ei ollut yhtä rentoa. Mitään vikaa hevosesta tehdyissä tutkimuksissa ei kuitenkaan löytynyt. Viikko sitten Oulussa Jonnin Joutava teki taas ainakin päällepäin nähtynä ihan kohtuullisen suorituksen.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jonnin Joutava tarvitsee nättiä juoksua.

Jukka-Pekka Kauhanen, Ravilla Ekon Kava (9) olisi Joensuussa voinut mennä 28-tuloksen ja olla neljäs maalissa. Hieman tasaisesti suorittanut ruuna ilmoitettiin tähän mukaan, jotta sillä saadaan ajaa hieman tiheämmin kilpaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ekon Kavalla täytyy koko ajan pitää pykälä päällä. Ajotaktiikka on paljon juoksunkulusta kiinni.

Varustemuutokset: Jotain pieniä virityksiä varusteisiin saatetaan tehdä.

T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Kirsi Koski, Jo Bodenissa huomattiin, että Greytail Eric (3) ei hikoillut kunnolla, ja sama jatkui sitten Kaustisella. Kelit olivat vaihtuneet viileämmiksi, ja ehkä hevosta olisi pitänyt liikuttaa enemmän. Nyt aineenvaihdunnan kanssa tuli ongelmia. Nuo molemmat startit se otti kuitenkin hyvin. Välillä mentiin rauhallisesti ja pidettiin rokotustauko. Kaikki tuntuisi olevan taas kohdillaan. Treenit ovat sujuneet oikeinkin mainiosti, ja ruunan vire on tuntunut vielä paremmalta kuin kesällä. Kovaahan, kuten tavallisestikaan, tällä ei ole kotona menty. Normaalisti aika laiska hevonen oli keskiviikkona ajetussa viimeisessä harjoituksessa pirteä ja meneväinen. Greytail Ericillä on tarkoitus ajaa talvi kilpaa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Greytail Eric on ehkä parhaimmillaan selkäreissulla, vaikka myös muunlaiset paikat käyvät. Kurvijuoksu ei ollut tälle aiemmin helppoa, joten sisärataa pitkin oli parempi päästellä. Tampereen heinäkuun startin jälkeen tuotakaan ongelmaa ei ole enää ilmennyt. Kuski osaa päättää tuntemustensa mukaan, millä taktiikalla tässä kannattaa ajaa. Greytail Ericin olisi tässä tietenkin mukava saada tasainen juoksu.

Varustemuutokset: Greytail Ericillä on ajettu vähän hokit alla, mutta vähän yllättynyt olisin, josta niistä olisi sille ongelmaa.

Timo Vääränen, Carmalt Mustangilla (5) on ollut välillä pieniä murheita, mm. kavioita on jouduttu kasvattamaan. Koelähtökin oli jo tässä uhkaamassa. Vasta peruskunnossa olevalla hevosella on ajettu kerran matka läpi 20-vauhtia. Mukavasti treeneissä mennyt Carmalt Mustang ei vielä ole ihan parhaimmillaan. Totosija tulisi mukavana yllätyksenä. Vaikea ennalta mitään tarkempaa on sanoa. Tässä ollaan hieman katsomassa, että missä hevosen kanssa olla menossa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Jossain starteissa Carmalt Mustangille on jäänyt kaasu päälle, ja se on lähtenyt miljoonaa liikkeelle. Yritetään pitää hevonen rauhallisena piilottaa ja se jonnekin parijonoon.

Varustemuutokset: Ilman kenkiä kesällä kilpailleella Carmalt Mustangilla on nyt hokit alla. Kikkailemaan ei aleta, vaan ihan perusvehkeillä tässä vielä ajetaan.

Jukka-Pekka Niskanen, Sunday's Robertta (6) on ollut viime starteissa hieman turhan tasainen, ja yksi pykälä hevosesta on puuttunut. Valmentaja on antanut sille nyt enemmän liikettä, ja katsotaan onko tuolla ollut vaikutusta.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvänä ollessaan Sunday's Robertta osaa lähteä. Terävyyttä kiihdytykseen, kuten muuhunkin hommaan hevonen kaipaisi tällä hetkellä lisää.

Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen. Kengät ovat tälle pieni miinus.

Mauri Jaara, Tilaa saatuaan Filius Felix (8) tuli Ylivieskassa lopun lentämällä. Treenien perusteella hevosella kaikki tuntuisi olevan kohdillaan. Juoksunkulku ratkaissee, kuinka korkealla Filius Felix on tässä maalissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nyt Filius Felix pääsee parijonoon juoksemaan. Toivotaan, että matkalla ajetaan reipasta.

Varustemuutokset: Samoilla mennään.

Jukka-Pekka Niskanen, Black Reactionilla (9) oli viimeksi huono lähtöpaikka. Kun kisan alku mentiin vielä kävelyä, niin pärjäämiseen ei ollut oikein mahdollisuuksia. Aivan huippuiskussa tamma ei tällä hetkellä tuntuisi olevan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevä Black Reaction voisi saada tästä tarvitsemansa nätin reissun kärjen lähellä.

Tuomas Pakkanen, Uomo Show (12) laukkaili paljon Italian aikanaan. Se kärsi aika tavalla oriina olosta. Ruunauksen jälkeen se on mennyt parempaan suuntaan. Tähtäin on ensikevään starteissa, ja rauhassa hevosen kanssa edetään. Radalta 12 voitosta ei lähdetä ihan hampaat tappelemaan, kun se kilpailee uudestaan jo maanantaina Kuopiossa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan ja maltilla tämä kisa on tarkoitus ajaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Arto Laurukainen, Mukavasti Ylivieskassa suorittaneella Heady Hunterilla (2) on tuon jälkeenkin ajamaan ihan kohtuudelle, vaikka kelit eivät ole olleet ihan parhaita. Treenien perusteella hevosen ei pitäisi olla ainakaan sen huonompi kuin viimeksi.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Rehellinen Heady Hunter tekee aina startissa sen mitä se sillä hetkellä kykenee. Vähän kaikenlaiset reissut tuntuvat sopivan sille. Saattaa olla selkäjuoksua taas haetaan. Kuski saa kuitenkin päättää, mistä hän hyvällä avaajalla haluaa ajaa.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Tuomas Pakkanen, Vaikka Heady Hunter (2) ei tuntunut olevan Ylivieskassa vielä ihan huippuiskussa, niin ihan hyvän esityksen Ylivieskassa se kuitenkin tuossa kisassa teki.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Heady Hunter ei ole viime kerran perusteella ihan sellaisessa vireessä, että sillä välttämättä kannattaisi ajaa keulasta. Sopivalta lähtöpaikalta hyvälle avaajalle koetettaneen saada taas nätti reissu.

Ville Pohjola, King Kasper (3) teki Bodenissa hyvän esityksen. Jotta keulaan päästiin, niin ekametreille jouduttiin pikkuisen satsaamaan. Tuon takia hevonen oli keulapaikalla hieman turhankin terävänä. Voitto oli kuitenkin helppo.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Myös keulajuoksulla pärjännyt King Kasper on ollut selästä parhaimmillaan.

Varustemuutokset: Muutoksista ei ole ainakaan ollut puhetta.

Jani Hartikainen, Pikku hiljaa taas kuntoon pääsevä Easy Vacation (5) on ollut parempi viimeisiinsä. Tuo ei ole tullut sinänsä suurena yllätyksenä, kun talvikelit ovat sopineet tälle paremmin. Viimeksi esitys takapareista oli oikeinkin mainio. Lähtöpaikka on hieman kaksijakoinen, se voi olla hyvä tai sitten huono. Varovaisen toiveikkaana tähän kisaan lähdetään.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Toisinaan Easy Vacation käy ihan ensimetreillä hieman lämpimänä. Tuolloin alkuun ei voi satsata. Startti on otettava vähän varman päälle, ja hevosen on annettava lähteä omaan vauhtiaan liikkeelle. Selästä mieluimmin ajaisin. Kunnossa ollessaan Easy Vacation on pärjännyt kuolemanpaikaltakin.

Varustemuutokset: Ei ole tullut mieleen mitään, mitä pitäisi ole vaihtaa.

Marko Hakkarainen, Mainiolta käteen tuntunut Rio Crowe (10) teki viimeksi hyvän esityksen. Juutuimme takasuoralla vetämättömään selkään. Jos olisin ajanut lopun sisärataa pitkin, niin olisimme voineen olla neljän sakissa. Rio Crowe on paremmin vahva kuin nopea, joten se on pärjännyt talvikeleillä parhaitten. Tältä lähtöpaikalta menestyminen on paljon myös tuureista kiinni. Sopivalla juoksulla tamma voi olla tässä vaikka kuinka korkealla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kuski saa päättää taktiikasta. Ylivauhtinen juoksu suosisi hieman tasavauhtista Rio Crowea. .

Varustemuutokset: Rio Crowe on oppinut jo juoksemaan hokeilla, eikä niistä pitäisi olla sille haittaa.

Marko Hakkarainen, Take Me With Youn (11) meneminen oli viimeksi Kuopion amatöörilähdössä jäykkää, ja se otti itselleen epätyypillisesti laukankin. Myös olemus treeneissä on ollut vastaavanlainen. Parhaimmillaan ollessaan juokseminen on ollut rentoa. Vaikka Take Me With You on pärjännyt hyvin Oulussa, niin vuoden avausvoitto tulisi minulle tässä kohtaa isona yllätyksenä. Starttivirettä nyt ollaan lähinnä hakemassa

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ajetaan vähän sen mukaan, miltä hevonen tuntuu.

Varustemuutokset: Take Me With Youlla on nyt hokit alla, mutta tuolla seikalle ei ole sille merkitystä.

T5-5 / LÄHTÖ 8

Jukka-Pekka Niskanen, Hyvään kuntoon noussut Blady Saga (6) teki myös viimeksi plusmerkkisen esityksen. Ennätyksensä mennyt tamma joutui tekemään takaa yksin töitä, ja otti sen mitä tuolta paikalta oli otettavissa. Viime starteissaan Blady Saga on ollut nyt rauhallinen lähtötilanteessa, ja toissa kerralla se oli jopa aika laiska alussa. Blady Saga on mielestäni aika tasavertainen kisan oman ajokkini Milla Sonikin kanssa. On varmaan paljolti juoksunonnistumisesta kiinni, että kumpi niistä on ennen maalissa.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Yleensä kärjen läheltä paremmin mennyt Blady Saga teki viimeksi takaa hyvän juoksun.

Jukka-Pekka Niskanen, Milla Sonik (8) on tehnyt kaksi hyvä starttia peräjälkeen. Normaalisti rauhallinen tamma oli viimeksi jostain syystä hieman innokkaana, mutta tuollakin kertaa se toimi moitteitta. Takamatka on aina takamatka, mutta pieni lähtö ja paalu helpottavat tilannetta. Juoksun pitää kuitenkin onnistua.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Suhteellisen hyvin voltista matkaan pääsevä Milla Sonik ei ole ollut kovin tarkka juoksupaikastaan. Tilanteen vaatiessa eteenpäinkin voidaan ajaa.

Varustemuutokset: Minulla ei ole tietoa mahdollisesti tehtävistä muutoksista.

Ville Pohjola, Hankalienkelien takia Amaranth Artistin (9) viimeistelyjä ei ollut voitu viimeksi tehdä normaalisti, ja varmaan tuon takia paras terä puuttui. Nyt starttiväliä on vain viikko, joten uskoisin Amaranth Artistin parantavan tuosta esityksestä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Amaranth Artist on tarvittaessa päässyt voltista tosi terävästi liikkeelle, mutta tässä ei ole järkeä lähteä mihinkään hirveisiin alkurevityksiin. Sen verran kuitenkin alkuun satsataan, ettemme jää startissa aivan hännille. Kun kaikki on ollut kunnossa, niin Amaranth Artistille on käynyt vähän kaikenlaiset juoksut.

Maria Vinkka, Luna De Paris (12) vaihdettiin vasta tiistaina hokkikenkään. Tamma on juossut ne alla ennenkin, eikä niistä pitäisi olla sille haittaa. Kelien takia treenit on pitänyt tehdä hieman soveltaen. Tamma hoitaa yleensäkin liikuntansa itse, joten tuolla seikalla ei ole isoa merkitystä. Luna De Parisin mieliala riippuu vähän päivästä. Tuon asia selviää yleensä alleajosta. Hevoselta löydettiin keväällä ilmeisesti loukkaantumisesta tullut vika lavasta, joka vaikeutti juoksua kaarteissa. Se ei ole vähään aikaan vaivannut Luna De Parisia, mutta ongelman uusiminen on aina pienenä pelkona.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin molemmilla matkaan pääsevälle Luna De Parisille juoksupaikalla ei tunnu olevan isoa merkitystä. Matkavauhdin suhteen se on aika tarkka. Tasainen tempo on tammalle selvästi enemmän mieleen.

Varustemuutokset: Hokit ovat nyt alla, mutta muuten samoilla jatketaan.

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Jukka-Pekka Kauhanen, Pikavippi (1) ei vielä oikein ymmärrä hommaa, mutta ihan hyvät vauhdit tällaiseen tehtävään tammalta löytyy.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lappeenrannassa Pikavippi pääsi auton takaa asiallisesti liikkeelle.

Jukka-Pekka Kauhanen, Välillä sairas- ja rokotustauolla olleella Margettalla (8) on nyt hyvä startti alla. Tuon esityksen perusteella ei voi lähteä epävarman hevosen kanssa kuitenkaan vielä pullistelemaan.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Voltista mukavasti matkaan pääsevä Margetta lähtenee myös auton takaa asiallisesti matkaan. Eteenpäin startissa suunnataan, ja tasaisesti matkalla pyritään ajamaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

Teuvo Nikulainen, Savon Sauhuri (11) on ollut koko uransa ajan toisohjainen. Hevosta on hoidettu viime startin jälkeen. Toivotaan, että se olisi auttanut. Toissa startissa Kuopiossa viimeisen puolikkaan 27-vauhteja tullut hevonen voisi suorassa juostessaan kyetä menemään valiovauhteja. Luotan Savon Sauhuriin, ja ravilla hevonen riittää tässä. Esitys kisaan on kuitenkin ennalta täysi arvoitus.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ainoa toive olisi, että Savon Sauhuri juoksisi suorassa ja menisi ravia.

Varustemuutokset: Savon Sauhurilla on nyt hokit. Kovempaa ne alla ei ole ajettu, joten niiden vaikutus on arvoitus.

LÄHTÖ 10

Ville Pohjola, Fastoche Thieben (2) teki Ylivieskassa positiivisen juoksu. Hevonen oli koko matka varmanoloinen, vaikka joutui kiertelemään. Lopulta voitto oli aika helppo. Jos Fastoche Thieben selvittää alun ravilla ja on samanlainen kuin viimeksi, niin sopivalta lähtöpaikalta sen pitäisi olla hommassa mukana.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravilla koetetaan matkaan päästä. Kakkoselta starttiin ei ole tarvetta satsata, vaan alun voi ottaa aikalailla varman päälle.

Varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

Mauri Jaara, Cheval De Fer (7) olisi aika kyvykäs hevonen, kun se vain alkaisi tehdä totta. Ruuna meni viimeksi 18-ajan, ja jo parempi kuin edellisessään. Tuohon kisaan oli kuukauden starttiväli. Nyt väliä ei ole kuin viikko, mikä varmaan auttaa. Keskiviikkoaamun viimeistelyissä Cheval De Fer oli oikein terävänä.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Viime kerran linjalähdössäkin Cheval De Fer toimi hyvin. Vaikka hevonen on nyt ensikertaa auton takana, en usko tuon olevan sille mikään ongelma. Katsotaan sitten miten juoksu alkaa muotoutua, ja ajetaan sen mukaan.

Varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T5-vihje

Viikko siiten Oulun T5-pelin voitto-osuus jäi minilukemiin. Kohteissa on jälkeen selkeitä suosikkeja. Tasoerojakin osanottajien välillä on havaittavissa, eikä suuriin lunastuksiin ole tälläkään kertaa välttämättä ihan huippuhyviä mahdollisuuksia.

T5-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas Toissa startissaan hurjan hienon juoksun tehnyt Willy Winston (8) palasi viimeksi normaalille hyvälle tasolle. Tuona päivänä sisärata oli hieman muita pehmeämpi, mikä saattoi osittain selittää tiukaksi mennyttä keulavoittoa. Startissa ketään ei ole ulkopuolella, joten lähtölaukan vaaran uskoisi olevan pieni. Näin pienessä porukassa ulkoakaan ei voi jäädä kovin kauas kärjestä, ja hyvänä olleessaan ruuna noussee viimeistään lopussa taas kamppailemaan ykkösrahoista.

Arvoitus: Uudesta valmennuksesta tässä aloittava Arctic Ile (6) on vaikuttanut olevan ihan mukavassa kunnossa. Esitykset ole olleet ihan huonoja, mutta tiukoissa porukoissa terävyys ei ole riittänyt lopussa parhaita vastaan. Nyt vastus on selvästi kevyempää luokkaa, mutta yritys tässä riittää, on ennalta arvailujen varassa.

Arvuuttelua juoksunkulusta. Bewitch Boylla (1) on sen verran näppärät jalat, että se pystynee pitämään kiihdytyksessä kaikki ulkopuolellaan. Porissa kokeiltiin ajaa keulasta, mutta veto ei riittänyt aivan perille asti, joten selkäreissuun saatetaan nyt tyytyä. Räväkästi avaava Dreaming Artist (7) käy ilmeisesti hieman lämpimänä startissa, joten sitä voi olla vaikea ottaa kiinni. Seiskalta ajettaneen eteenpäin. Lahden tammalähdössä kaksi vastustajaa tuli vetotöitä hoitaneesta hevosesta pitkällä loppusuoralla ohitse. Oulun radan profiili on aivan erilainen. Täällä asemista saatetaan hyvinkin pitää kiinni, jos johtopaikka kiihdytyksessä irtoaa. Ukebell Jetin (5) kunto vaikuttaisi viime esityksen perusteella olevan paranemaan päin. Ulommilta radoilta aika mukavasti autoa seuraava ori on hyvänä ollessaan kestänyt vaativammankin reissun. Vaikka eteenpäin ajaminen startissa saattaa tuottaa paikan johtavan rinnalle, ei sitä välttämättä tarvitse pelätä. Uudesta tallista debytoivan Arctic Ile (6) ajotaktiikka saattaa vielä tässä kohtaa olla aika passiivinen, ja vain kohtuullisesti avaavallaorilla tyydyttäneen siihen paikkaan, minkä se kiihdytyksessä sattuu saamaan. Vaikka Willy Wingston (8) on saanut huonoimman lähtöpaikan, niin kaukaa se ei joudu tässä kiriään aloittamaan. On tietenkin mahdollista, että kuski päätyy ajamaan jo matkalla eteenpäin. Zell Memento (3) ja Hit That (4) lähtevät kaikki reippaasti. Näistä sisempää lähtevä voisi pystyä hankkimaan itselleen paikan johtavan takaa.

A: 8 B: 5,7,1,6 C: 3,4

T5-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokkaat Mainiosti kolmessa viimeisessä johtopaikalta suorittaneella Vinhatuurilla (6) on startin ajoituksen onnistuessa hyvä mahdollisuudet päästä taas vetotöihin. Valtroks (1) palasi viime pitkältä tauolta. Kelit olivat haitanneet viimeistelyjä. Kuten Kati Pekkala ennalta hieman pelkäsi, niin tuo näkyi tukkoisuutena. Ruuna oli reipasvauhtisella kolmannella puolikkaalla ulkoradoilla kirissä mikä oli vielä tuossa kohtaa hieman liikaa, ja laukka tuli loppusuoralla. Nyt startti alla Valtroks saattaa olla jo selvästi terävämpi.

Yllättäjäehdokas Epävarmalle N.P. Turbolle (4) lähtötilanne on tällä hetkellä melkoinen akilleenkantapää. Pienessä lähdössä se ei jää välttämättä kovin kauaksi kärjestä, joten viimeksikin vahvasti perille asti tullut N.P. Turbo voisi ehtiä nyt kärkikamppailuun mukaan.

Arvuuttelua juoksunkulusta Lähdön ajoituksen osuminen kohdalleen Suomen juoksulangalta ei ole koskaan ennalta varmaa, kuten esim. Vinhatuurin (6) Vermon 76-kisassa nähtiin. Startin onnistuessa nopea avaaja kirmannee johtoon ja vetänee porukkaa pitkään. Starttien myötä koko ajan edistynyt Ruhvanan Urho (2) oli viikon treeneissä ollut virkeänä ja vienyt valmentajaansa Sanna Fingerroosia melkoista huikua.Jos virtaa on nyt starttitilanteessa samassa määrin, voi kuski joutua harkitsemaan keulasta ajamista. Tuo paikkahan on ainakin aiemmin ollut hevoselle varsin käypä. Ei erityisen kovaa, mutta sujuvasti matkaan pääsevälle Valtroksille (1) Kati Pekkalan toivoi paikkaa kärjen läheltä toiselta radalta, mihin se saattaa tästä päästä. Hänen mielestä rauhallinen matkavauhti olisi pätkänopealle hevoselle eduksi. Meren Ritari (7) osaa lähteä aika kivasti matkaan. Puhti on ollut viime esityksistä hieman poissa, joten vetotyöt jätettäneen suosioilla muiden hoidettaviksi.

A: 6 B: 1,2,4 C: 5,10,3,9,11,7 D: 8

T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas Kesän starteissaan hyviä otteita julkituonut Greytail Eric (3) on ollut Kirsi Kosken mukaan pirteänä treeneissä. Jos pari kuukauden paussilta palaavan ruunan kilpailuvire on heti riittävän korkealla tasolla, voi Greytail Eric pystyä hyödyntämään pahimpiin vastustajiinsa edullisimman alkuasemansa. Mainiossa iskussa lokakuun lopussa tauolta palanneen Filius Felixin (7) juoksut sisäradan lähtöpaikalta eivät ole onnistuneet. Toissa kerralla ahtaassa paikassa tuli laukka, ja Ylivieskassa voittoa ajatellen tilaa löytyi ihan liian myöhään. Lähtöpaikka on ulkona, mutta sopivien juoksuasemien kohtuudella löytyessä, voittoon voisi olla saumoja.

Yllättäjäehdokas Viime esityksen perusteella Beaming Chic (2) tuntuisi olevan aika kivassa iskussa. Ravilla matkaan pääseminen on edelleen melkoisen epävarmaa, eikä laukka varsinkaan kaarteissa ole mahdoton. Ehjän juoksun todennäköisyys ei ole kovin suuri, mutta sellaisella Beaming Chick voisi olla tämän tasaisen oloisen kisan yksi mahdollinen pärjääjä.

Arvoitus. Viimeksi keulasta ylivoimaiseen voittoon irronnut Uomo Show (12) juoksi edellisessään, Suomen debyyttikisassa takana ja teki sieltä ihan hyväksyttävän esityksen. Kärkisijoille jäi sillä kertaa kuitenkin vielä melkoisesti matkaa. Nyt pari starttia alla Uomo Show saattaa olla terävämpi. Hevonen kilpailee seuraavan kerran jo ensi maanantaina Kuopiossa, joten jos juoksukulku huonoista alkuasemista starttaavan ruunan kannalta menee liian hankalaksi, niin voittoa ei lähdetä Tuomas Pakkasen mukaan ihan väkipakolla tavoittelemaan. Lähes vuoden tauolta palaava uusista käsistä aloittava Carmalt Mustang (5) on vielä tähän kisaan melkoinen kysymysmerkki, vaikka treenit ovat Timo Mäkäräisen mukaan sujuneet positiivisesti.

Arvuuttelua juoksunkulusta Hyvin avaava Snowline Ace (1) ottaa sisäradalta keulat. Vetotyöt ovat yleensä maistuneet, joten asemista saatetaan pitää kiinni. Kirsi Kosken mukaan pikku tauolta palaava Greytail Ericillä (3) on esiintynyt hyvin treeneissä. Kotona hevosella ei ole ajeta kovempaa. Jos ruunan terävyys on heti riittävällä tasolla, niin liukkaalla lähtijällä saatetaan yrittää karauttaa kärkeen. Kaikilla juoksuilla pärjänneelle Greytail Ericille myös keulapaikka on käynyt mainiosti. All The Better (4) on nopea startista, eikä ruunan pääseminen johtoon tunnu mahdottomalta. Nätin reissun yleensä tarvitsevalle hevoselle selän ottaminen eteen voisi olla hyvä ratkaisu. Filius Felixiä (7) otetaan tuskin startissa kiinni. Kahdessa viime kisassaan sisälle juuttunut ruuna saanee nyt kohtuulliset asemat parijonosta toiselta radalta. n Hyvin avaavalle Bwt Rock Rollille (11) lähtöpaikka on varmaan selvä miinus.Täältä ruuna tarvinnee kiriinsä apuja. Vaikka poisjäännit hieman auttavat, niin alkuasetelmat ovat Uomo Shown (12) kannalta ikävät. Ihan kaikkea ei välttämättä haluta laittaa nyt likoon, ja ajotaktiikka voi olla aika passiivinenkin.

A: 3,7,12,1 B: 11,5,2 C: 9,6,4

T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokkaat Kahteen viimeiseensä nousujohteisesti suorittanut Blue For You (4) voi päästä hallintapaikalle, mistä sitä voi olla vaikea ohittaa. Ongelmiensa takia ruunan päivät eivät ole samanlaisia, joten koskaan mitään aivan varmaan ennakkoon ei voi lähteä lupailemaan. Easy Vacation (5) viihtyy paremmin talvikeleillä, mistä saatiin taas viikko sitten näyttöä. Kaikista juoksupaikoilta pärjänneen ruunan kuivakausi voittojen suhteen saattaa päättyä tässä kohtaa.

Yllättäjäehdokkaat Heady Hunterilla (2) oli Ylivieskaan pikku tauko alla. Hevonen ei ollut Tuomas Pakkasen mielestä vielä ihan sellaisessa iskussa, että hän olisi halunnut ajaa aggressiivisesti. Ennalta kuski kaavaili taas nättiä reissua. Starttiväli on kuitenkin lyhempi, ja tuntemukset hevosen päivän vireestä ovat hyvät. Liukkaalla lähtijällä saatetaan kokeilla ajaa keulasta, mistä se on menestynyt parhaitten. Hieman tasavauhtisena Rio Crowe (10) ei ole kilpailukykyisimmillään nopeilla kesäkeleillä. Talviset olosuhteet sopivat sille paremmin, ja käyvältä lähtöpaikaltaan tamma voi olla lopun kamppailussa osallisena.

Arvuuttelua juoksunkulusta Chicotte Chicille (1) kenkien pois ottamisesta olisi etua kiihdytyksessä. Ainakaan viime kerran perusteella tamma ei hokit alla pystyne vastaamaan kovaa ulkopuolelta starttaavien alkurynnistykseen. Reippaasti matkaan pääsevä Heady Hunter (2) saattaa olla alussa nopein. Ajotaktiikka saattaa paljolti riippua siitä, että minkä oloinen hevonen on lämmitykseen. Positiivisessa tapauksessa asemista ei välttämättä luovuta. Blue For You (4) antoi Joensuussa vahvan näytön vireestään, kestämällä johtavan rinnalta toiseksi. Hyvin autoa seuraava ruuna saanee tästä tarvitsemansa reissun kärjessä tai sen tuntumasta. Viime kerran kirinsä perusteella nousukuntoiselta vaikuttava Easy Vacation (5) on päässyt parhaimmillaan ihan asiallisesti matkaan. Alkuun tuskin kuitenkaan satsataan ihan kaikkea, kun omaan juoksuun kykenevällä hevosella ratkaisuja voi tehdä myöhemmässäkin vaiheessa kisaa. Jani Hartikaisen mukaan hevosella voi ajaa tarvittaessa vaikka johtavan rinnalta.Positiivisen startin viimeksi tehnyt Rio Grove (10) on päässyt takarivistä terhakkaasti matkaan. Nyt edestä avataan reippaasti, joten juoksun onnistumiseen on mahdollisuudet.

A: 4,5,2,10 B: 1,11,8,12 C: 7,9,6

T5-5 / LÄHTÖ 8

Varmaehdokkaat Kolmessa viimeisessään mainiosti suorittanut Luna De Paris (12) tuli Jyväskylän Kasvattajakruunu-välierässä viimeisen tuhannen toista rataa pitkin reipasta, mutta tipahti 10-lopetuksessa häntäjoukkoihin. Myös Seinäjoella tamma sai nappireissun perästä tilaa maalisuoralla, mutta ei pystynyt parantamaan. Vastus kahdella viime kerralla on selvästi vaativampi, ja ainakin kunnon puolesta vuoden toiseen tolppaan pitäisi olla mahdollisuudet. Varmasti tasaisen hyviä esityksiä suoltava Milla Sonik (8) on kyennyt pärjäämään myös takamatkoilta, ja tässäkin voitokkaalla tammalla on saumat ykkösrahoihin.

Yllättäjäehdokas Paalun parhaalta etukäteen vaikuttava Florentina (5) on tehnyt viime starteissaan tasaisen mukavaa työtä, eikä pärjääminen tässä tammakisassa olisi mikään shokki.

Arvuuttelua juoksunkulusta Paalun osanottajista yksinään ei ole vielä tähän asti säväyttänyt starttinopeudellaan voltista lähdettäessä, ja ensimmäisenä johtoon pääsevää on ennalta aika mahdotonta ennustaa. Ykkösradan turvin Fayette Web (1) saattaisi olla alussa nopein. Pärjätäkseen hevonen tarvinnee nätin reissun sisäradalla, johon sillä on tässä saumoja. Kivan reissun aivan kärjen tuntumassa todennäköisesti Florentinan (5) ei tarvinne nyt aloittaa kiriään kovin kaukaa. Molemmat takamatkalta starttaavat suosikit pääsevät liikkeelle tällä lähtötavalla aivan mukavasti. Ensin eteenpäin suuntavalle saattaisi olla keulapaikka tarjolla. Tuon ratkaisevan edun saattaisi ehtiä käyttää takamatkan ulommalta juoksulangalta lähtevä Luna De Paris (12), jos vain startin ajoitus osuu kohdalleen. Omaan juoksuun kykenevällä Milla Sonikilla (8) kuski voi lähteä sopivassa katsomassaan kohdassa reissuun. Mukavaan kuntoon taas noussut Blady Saga (6) vaikuttaisi olevan parhaimmillaan, kun se on juossut kärjen tuntumassa. Takavoltin sisimmältä radalta se voi nyt jäädä huonolla tuurilla alussa epäedullisiin asemiin.

A: 12,8,6 B: 5 C: 1,10,11,2,4,7

T5-systeemit

A: 8 (5,7) 6,1,2,4 (5,10) 3,7,12,11,1,5,2 (9,6) 4,5,2,10 (1,11) 12,8,6,5 (1,10) = 448 riviä

B : 8,5,7,1,6 (3,4) 6,1,2,4 (5,10) 3 (7,12) 4,5,2,10 (1,11) 12,8,6,5 (1,10) = 320 riviä

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Oljenkorret troikkakupongille Useista yrityksistähuolimatta puolet kisan hevosista ei ole vielä onnistunut koskaan voittamaan. Tuohon kategoriaan kuuluu myös pääsevä Savun Sauhuri (11). Teuvo Nikulaisen mukaan sen ongelmana on ollut aina toisohjaisuus. Viime startin jälkeen ruuna on tuon haitan takia hoidettu. Jos siitä on ollut apua, niin alle 30-kyydit omaava Savon Sauhuri on tässä muille vaikea vastustaja. Hevonen on sopinut hyvin Santtu Raitalan näppeihin. Juoksun suurin piirtein onnistuessa Savun Sauhurin pitäisi olla tiukasti mitalissa kiinni. Ikävän laukkaherkkä Margetta (8) voi ravilla matkaan päästessään edetä keulaan, miltä paikalta aika pystyvänoloista tammaa ei näistä hevosista moni pystyne enää ohittamaan.

Yllättäjäehdokkaat Tässä ennalta tosi vaikeasti ennustettavassa kisassa ei ole oikein mitään mitä voisi pitää yllätyksenä.

Arvuuttelua juoksunkulusta Eturivistä starttaavista vain kolme on ollut kerran autokisassa mukana. Pikavippi (1) on ollut peräti kaksi kertaa auton takana kisatilanteessa. Molemmilla kerroilla tamma on selvinnyt ravilla matkaan. Jukka-Pekka Kauhasen mukaan Pikavippi pääsi Lappeessa ihan asiallisesti liikkeelle. Donna Maritsa (6) kiihtyi omassa ryhmälähdössään eturivistä tasaisesti. Margetta (8) sen sijaan pääsi viime vuoden autolähdössään Joensuussa yllättävän varmasti ja reippaasti matkaan. Kiihdytyksen sujuessa vastaavaan tyyliin johtopaikka pitäisi olla otettavissa haltuun. Alun karikoista ohi päästessään Savon Sauhurilla (11) suunnattaneen heti eteenpäin. Muuta juoksutapahtumista on aika mahdotonta lähteä ennustamaan, kuin se, että laukkoja nähdään. Kenelle ja missä kohtaa niitä tulee, on sekin hämärän peitossa.

A: 11,8,10,5 B: 2,12,1,9,7,4 C: 3,6

Muut lähdöt

  1. 3. Might Be Romeo – 4.Come On Day1.Self Taught Beauty – 5. Matamixx – 3.Jordan Mikael Boko

  2. 1.Aprikiina – 8.Savon Sanna – 7.Iinan Prinssi – 10.Vincent Lax (4.Harjakainen – 2.Masun Vilke)

  3. 7.Ranch Penelope – 4.Spartan Fury – 12.Lilla Robert – 5.Mary's Lily ­– 9.Nice My Sin – 6.Kice (1.Rex Texpress – 3. My Bikini Workout – 10.Andermann)

  1. 3.Hope Maquire – 7.Cheval De Fer – 2.Fastoche Thieben– 4.Blue Moon Stella–8.Raison Si Si (9.Enter Mayweather)

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen 

Vihjeet