Vihjeet 29.11.2020

28.11.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

.
.
.

Toto5-vihjeet:

Lähtö 4, Toto5-1 - A: 10 B: 7,4,5,2,1,3,9,6,8
Viime kesänä elämänsä parasta työtä tehnyt 10 Cradled In Love ei ollut syys-lokakuun starteissa enää täydessä iskussa ja tyytyi tasapaksuihin suorituksiin. Oulun lähtö oli toki kärjen osalta hyvätasoinen ja vauhti pysyi alusta asti puolireippaana. Tamma palasi perjantaina kuukauden tauolta Ylivieskassa ja antoi selkeän merkin uudesta tulemisesta. Jukka Lievonen ajoi passiivisesti sisäradan letkaan viidenneksi, ja kiritilat aukesivat vasta sata ennen maalia. Cradled In Love käytti kaiken saamansa tilan ahnaasti hyväkseen ja ylitti maalilinjan voimia uhkuen. Tämä tehtävä on vastuksen puolesta sopivampi, mutta nopea avaaja kärsii takarivin paikasta. Toisaalta tamma on näyttänyt osaavansa voittaa toisten takaa kirimällä.

7 True Lance laukkasi viimeksi lähtöön ja saavutti jatkossa kärkiporukan, mutta meno alkoi laantua jo ennen loppukurvia ja ravi vaihtui peitsiksi. Edellisessä startissa ruuna sai tehdä maksimisuorituksen keulan takaa ja sai kolmosrahat. Kausi on viime vuoden tapaan pitkä, ja kenties viisivuotiaan paras kunto on jo nähty tällä erää. 4 Duke of Mine otti Bodenissa nopeasti asemat keulan takaa, kiersi loppukurvissa vetoapunsa ja eteni epätasaisen porukan kakkoseksi. Viime Oulun startissa vastus oli selvästi tämänkertaista kovempi, ja ruuna tyytyi seurailemaan toisesta ulkoa. 5 Korpral Zon eteni Bodenissa ulkokautta kolmanneksi, eikä pystynyt haastamaan edellä mainittua, muttei tehnyt yhtään huonompaa suoritusta. Ruunassa vaikuttaa olevan vielä ainesta isoonkin parannukseen, kun palaset saadaan kohdilleen.

Lähtö 5, Toto5-2 - A: 9,10 B: 1,8,4,7,3,6,2,5,11
9 Rue de Roi laukkasi viimeksi lähtöön ja kokeili jatkossa pitkää kiriä ulkoradoilla, mutta tehtävästä muodostui liian haastava. Ruuna kesti Ylivieskassa keulan runnalta kakkoseksi, eikä kunnossa pitäisi olla parin viime startin perusteella vikaa. Vastus on nyt helpompi kuin monesti aiemmin. 10 Nehemiah palaa kuukauden tauolta. Bodenissa ruuna sai sujuvan juoksun kolmannessa sisällä ja eteni maalisuoralla viidenneksi. Ajallisesti hyvä suoritus, mutta hevoselta tuntui olevan paras rähinä poissa. Arvoitus, mutta sopivassa porukassa pelihevosia.

1 Vici America tuskin saa pidettyä sisäradalta keulapaikkaa hallussaan, mutta ilman pussitusta juoksusta voi tulla oikein onnistunut. Ruuna teki viimeksi ihan kelvollisen 900 metrin kirin, kohtaa nyt hieman helpomman vastuksen ja voi olla lyhyemmällä starttivälillä ratkaisevasti terävämpi. 8 Winnertakesitall S teki Kuopion tasavauhtisessa juoksussa maksimisuorituksen toisesta ulkoa. Kuntonäyttö on tähän porukkaan vertailun kestävää tavaraa, mutta kasiraiteelta juoksusta uhkaa tulla viime kertaa vaikeampi. 4 The Chief Of Rome kiri Rovaniemellä taktiikkajuoksussa lopun napsakasti ja sai kakkosrahat. Oulussa ruuna juuttui alussa ulkoradoille ja putosi pienen laukan jälkeen porukan hännille, mistä parantelu kirivaiheessa ei onnistunut. Nopea avaaja on yksi mahdollisista keulahevosista.

Lähtö 6, Toto5-3 - A: 5,10,8 B: 11,6,9,1,2,3,7,4
5 Lastsundayinmay palasi Kaustisella reilun kuukauden tauolta varovaisen lupaavan suorituksen voimin. Viidennessä sisällä juossut tamma löysi kirivaiheessa väylät ulkokautta ja kiri terävästi perille, muttei aivan ehtinyt ohittaa pääporukkaa. Kahdeksas sija ei kerro suorituksesta totuutta, ja nyt Mauri Jaaralla on hyvä paikka iskeä nopealla ajokillaan keulaan heti auton irrottua. 10 Forastero lähti Bodenissa matkaan porukan perältä ja sai kirivaiheessa eteensä melkoisen hevosrintaman. Kärki karkasi, eikä ruuna tullut kaikkeaan antaneena maaliin. Edellinen voitto tuli toiselta ilman selkää vakuuttavasti, ja vahvalla hevosella voi ajaa tässäkin porukassa alusta asti aktiivisesti.

8 Issaquah Sund juoksi Kuopiossa neljännessä sisällä ja tuli sisäkaistaa pitkin pussissa maaliin saakka. Suorituksesta ei parane innostua liikaa, kun hevosella on alla pitkä tasaisempi jakso, mutta ruuna voi olla taas tuloillaan. Kaksi poisjääntiä sisäpuolelta helpottavat urakkaa, ja Issaquah Sund on juossut järjestäen tätä tasokkaammissa lähdöissä. 11 Davy Jones Sisu avasi Bodenissa keulan kantaan, nousi kiripuolikkaan alkaessa toiselle ilman selkää ja punnersi kolmanneksi. Ihan kelpo suoritus kuukauden tauolta, ja nyt nähdään kunnon suunta tarkemmin. Rovaniemen vitossija tuli OK suorituksella sisäradalta, mutta lähdön voittanut Forastero oli kyllä selvästi parempi. 6 Flash Spruce kohtasi Ylivieskassa tasokkaan vastuksen 1100 euron ykköspalkintoon nähden, eikä pystynyt epäsopivalla matkalla oikein sinne päinkään. Ruuna piti edelliskerralla asemansa toisesta ulkoa 12,5-lopetuksessa. Kunto ei vaikuta olevan huipussaan, mutta asemat ja vastus suosivat aiempaa enemmän.

Lähtö 7, Toto5-4, Troikka - A: 10,7,3,2,6 B: 4,1,12,9,11,5,8
Muhos-ajossa on viivalla paljon hyväkuntoisia hevosia, ja 2600 metrin matka on monelle osallistujalle pelkkää plussaa. 10 Pofori voitti Seinäjoella toiselta ilman selkää hienolla suorituksella, mutta ei pystynyt kahdessa seuraavassa startissa samalle tasolle. Kaustisen suoritus alun pienen laukan jälkeen oli kyllä sijoitusta parempi, mutta viimeksi ruuna tuli kirilenkin vain 28-vauhtia ja jäi viidenneksi. Tuon lähdön vastus oli kauttaaltaan tasokas, ja samaa voi sanoa tästäkin lähdöstä. Nopeuden puute on Poforin suurin heikkous, ja 2600 metrin matka pitää laskea isoksi plussaksi.

7 Valtori teki loistavaa jälkeä lokakuussa ja saa myös kahdesta viime suorituksesta positiiviset arvosanat. Molemmissa lähdöissä vauhti kiihtyi parhaiden toimesta loppua kohti, ja Valtori suoritti ulkokautta paljon ohituksia. 3 Kevinin Tähti on mennyt tallinvaihdoksen jälkeen hiljalleen eteenpäin, ja kaksi viimeista suorituksia olivat jo erittäin hyviä. Lähtönopeuden puute ja tasavauhtisuus vaikeuttavat menestymistä, mutta tällä matkalla ehtii kyllä kauempaakin. Ruuna on ollut pari kertaa lähtösuoralla oikein tahmea, ja saattaa valahtaa tässäkin 20 metriä taaempaa starttaavien taakse. Kunto riittää varmasti. 2 Hissun Feeniks sortui Kouvolassa laukkoihin heti lähtösuoralta alkaen ja palaa nyt kuukauden tauolta. Ori voitti syyskuussa Äimärautiolla 2600 metrillä keulasta ja voi toistaa tempun tässä kovemmassa porukassakin.

Lähtö 8, Toto5-5, Troikka - A: 5,7,11 B: 10,9,4,1,2,6,8,3
5 Hillbilly Bruce teki viime Äimäraution vierailullaan tasaisen suorituksen toisesta ulkoa. Lähtö oli rahallisesti ylisarja ja vastus tasoltaan kovempi kuin normaalisti. Bodenissa ruuna sai nätin juoksun keulan kannassa, nousi viimeisellä takasuoralla vetoapunsa rinnalle ja haastoi ulkopuolella kirineen Boogiewoogie Ladayn voittomatsissa. Hillbilly Bruce avaa satsattaessa kovaa, mutta selvittää toisaalta kaikki juoksupaikat ja tarvittaessa kovan matkavauhdin. 7 Enigma Sisu on erittäin nopea tamma, joka saattaa täräyttää alussa kysymyksiä esittämättä suosikin edelle. Tamma osoitti viimeksi parhaan ominaisuutensa voittamalla täydellisen kävelykisan neljännestä ulkoa tulisella loppuvedolla.

Edellä mainitun tallikaveri 11 Listas Hector joutui takariviin, ja sen vuoksi vahva oletus Enigma Sisun taktiikasta on "voimalla eteenpäin". Listas Hector jäi viime kilpailussaan roikkumaan kolmannelle, eteni ensimmäisellä takasuoralla keulan rinnalle ja tipahti maalisuoralla ulos taistosta. Kyseinen kolmosdivarin karsinta oli merkittävästi tätä kovempi lähtö. 10 Amorce Savage matkasi Kuopiossa porukan viimeisenä, yritti kiripuolikkaalla kolmannen kautta ja laukkasi loppukurvissa pitkäksi. Tamma ei suuremmin edennyt ennen hyppyään, mutta ei kovin moni muukaan ohitellut lähdön loppuvaiheilla. Starttirytmi alkaa joka tapauksessa löytyä, ja tällä hevosella on pärjätty aiemmin 75-tasolla saakka.

Muut lähdöt:

Lähtö 1 - A: 2,6,7 B: 1,8,13,9,4,5,12,11,10,3
2 Nestoriina voitti Ylivieskan sumuraveissa keulasta ilman mitään ongelmia, ja voittoaikaan näytti jäävän runsaasti ilmaa. Tamma starttasi viiden päivän kuluttua Kaustisella, ja ääni kellossa oli ihan erilainen, kun ravirytmistä kiinni saaminen ei onnistunut millään. 400 ja 1200 metriä juostuna tulleet laukat sinetöivät epäonnistumisen. Jos Nestoriina palaa kuukauden huilin jälkeen tasolleen, pystyy se vetämään tätä lähtöä alusta loppuun. 6 Turhalan Toivo otti Kuopiossa lyhyen laukan keulan takaa kierros jäljellä ja seurasi kirivaiheessa lähdön kärkihevosia hyvin. Ylivieskan välistartissa tuli hyppy heti auton irrottua, minkä jälkeen ruuna tavoitti pääporukan, mutta ravirytmi katosi kirikierroksella uudelleen. Tehtävä olisi nyt vauhtien puolesta ruunalle tosi sopiva. 7 Fredrikson on vielä kovin epävarma tapaus, mutta vauhdeiltaan merkittävästi voittosummaansa edellä. Ruuna laukkasi tauoltapaluussaan lähtöön, eteni pääryhmän viimeiseksi sisäradalle ja tippui kiripuolikkaalla parhaiden kyydistä. Kärki paineli kirikierroksen alle 31-vauhtia, eikä Fredrikson saa taipumisestaan moitteita.

Lähtö 2 - A: 2,4,7 B: 8,3,6,5,1
2 Trixie Vice juoksi Kaustisella keulassa, eikä saanut rauhoittaa tahtia 13-avauksen jälkeen kovin pitkäksi aikaa. Tamma kesti hyvin kakkoseksi ja oli positiivinen myös Ylivieskan välistartissa. J-P Kauhasen suojatti jäi toiselle ilman selkää ja taisteli voitosta maaliin saakka. Tässä voisi olla hyvä paikka avata uran voittosaldo. 4 Mas Ella voitti uran avausstarttinsa toisesta ulkoa varmasti ja jatkaa selvästi haastavampaan tehtävään. Tammassa on varmasti paljon varaa parannukseen. 7 Sly Queen voitti Kaustisella lennokkaalla kirillä ja paransi aiemmista suorituksista tuntuvasti. Tamma vaikuttaa yhden spurtin hevoselta, eikä se jää pienessä lähdössä liian kauas. Asetelmat näyttävät oikein sopivilta.

Lähtö 3 - A: 3,10,9 B: 6,1,5,8,7,4,2
3 Langen's Hound Dog meni viime Oulun kilpailussaan kiltisti ravia alusta loppuun ja pääsi näyttämään kapasiteettiaan. Ruuna eteni kolmannesta ulkoa 700 metrin kirillä varmaan voittoon, eikä kaikki ollut maalisuoralla pelissä. Ylivieskan välistartista tuli jobinpostia, kun nelivuotias laukkasi ensimmäisessä kurvissa pariin otteeseen ja puoli kierrosta myöhemmin lisää. Voittokisan veroinen meno kantaa tässä korkealle. 10 G.I.Joe Sisu eteni viimeksi puolimatkassa keulavoittajan rinnalle ja tippui maalisuoralla tästä parin mitan päähän sekä samalla ulos totosta. Vaikea hevosta on mennä moittimaan. Vastus on nyt kauttaaltaan aiempaa helpompi. 9 Boulder Predator ei riittänyt toissa kerralla Ponsse Cupin karsinnassa parempaan. Viimeksi ruuna sai tulla toisesta ulkoa kiertelemättä, eikä pystynyt ihan samalle tasolle kuin Langen's Hound Dog.

Toto5-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
10 Cradled In Love (7,4)
9,10,1,8,4 (7,3)
5,10,8 (11,6)
10,7,3 (2,6)
5,7,11 (10,9)
135 riviä, 13,5 euroa

Suuri systeemi:
10 Cradled In Love (7,4)
9,10,1,8,4 (7,3)
5,10,8 (11,6)
10,7,3,2,6,4,1,12 (9,11)
5,7,11 (10,9)
360 riviä, 36 euroa

Troikka / L7:

10
7,3,2,6,4
7,3,2,6,4

20 riviä, 10 euroa

Troikka / L8

5
7,11,10,9,4
7,11,10,9,4

20 riviä, 10 euroa

Vihjeet: Teemu Hyvönen

Vihjeet