Vihjeet 31.8.2020

30.08.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

Toto65-vihjeet

Lähtö 4, Toto65-1 - A: 7,4,10 B: 3,6,1,5,8,9,2
7 Kartier laukkasi Vieremällä porukan perällä 800 ennen maalia ja menetti samassa saumansa kärkisijoille. Ori kulki taustalla jatkossa silmiinpistävän lujaa ja oli etenemässä kohti rahasijaa, mutta laukkasi maalisuoran alussa uudelleen. Tauoltapaluukisa jätti ilmaan paljon kysymysmerkkejä, mutta voittokoneen vauhtivarat näyttäisivät olevan tallella. 4 Virin Camilla sai Ylivieskassa rauhallisen sisäratajuoksun, eikä loistanut maalisuoralla tilaa saatuaan. Kuninkuusravien suorituksista nähtiin iso tasonlasku, ja kuningatar lähtee tähän kilpailuun pelillisesti arvoituksena. Asetelmat ovat nopealle avaajalle loistavat, ja kuski voi valita monesta taktiikkavaihtoehdosta.

10 Vaellus on pitkällä pakilla, mutta se ei liene vajaassa lähdössä voittoa ratkaiseva tekijä. Ori virui Killerillä pitkään pussissa ja sai aivan lopussa tilaa, mutta jossiteltavaa jäi runsaasti. Kajaanissa kaatui 22-lopetuksessa uutta nousua tekevä Jokivarren Kunkku. Vaellus kestää pitkän kirin ja voi saada päätöskierroksella vetoapua Kartierista. 3 Tarun Tykki kiri Seinäjoen 75-lähdössä hienosti kolmanneksi, voitti Torniossa helpon lähdön rutiinisuorituksella ja jäi Ylivieskassa kirivaiheen aikana kolme kertaa pussiin. Viime sijoituksen voi unohtaa kokonaan. Nopea ori pääsee nyt odottelemaan kiriä kärjen taakse. 6 Vilma Lyydia jatkaa kauttaan Seinäjoen hieman tasapaksun urakan jälkeen. Voitto olisi yllätys muutamaa nimekkämpää kilpuria vastaan.

Lähtö 5, Toto65-2 - A: 8,7,4,5 B: 1,2,9,10,12,3,6,11
Starttinopea suosikkipari arvottiin eturivin uloimmille paikoille, ja sisäpuoleltakin löytyy muutama vauhdikas avaaja. 8 Gerris Trix on haastavista lähtöasemista ja viime kerran suurena suosikkina pettämisestä huolimatta lähdön ykköshevonen. Iso suosikkiasema oli peräisin edellisestä lähdöstä, joka oli kivenkova Eugen Pylvänäisen muistoajo. Ori otti pienen lähtölaukan ja meni jatkossa mailin kymppiä läpi toista ja kolmatta rataa pitkin. Myös Teivossa juoksupaikka löytyi kolmannesta ulkoa, ja Gerris Trix kiri kärkipariin nähden hieman tasaisesti maaliin. Vastus kevenee jälleen, ja Heikki Korhosen suojatti saattaa yksinkertaisesti juosta muilta jalat alta alusta alkaen.

7 Yanru pystyy vastaamaan suosikille jo alussa, ja se voikin olla voiton kannalta viisas ajatus. Tamma on ollut tallinvaihdoksen jälkeen joka kerta hyvä ja osoitti Kaustisen kahdessa kilpailussa räjähtävää lähtönopeutta. Viime voitto tuli 12-lopetuksella kevyesti, kun Santtu Raitala sai ilmaiset keulat ja veti ensimmäisen mailin 18,5-vauhtia. 4 Attaboy jäi kahdessa viime Suomen startissa pussiin ja jatkoi Bodeniin selvästi tauluaan parempana. Ruuna sai auton takaa keulat, veti tasaista tahtia ja jäi kolmen hevosen voittomatsissa päätösmetreillä kolmanneksi. Mika Forss vahvistaa vauhdikasta ja lahjakasta viisivuotiasta. 5 Leon Dahlia on kaikkien edellisten tapaan nopea auton takaa, ja ruuna on tehnyt parhaat suorituksensa avojaloin keulasta. Ruuna oli toissa kerran Cartivet Meeting -karsinnassa hieman matkavauhdin uhri, ja Oulussa puolestaan kärjen pitämä ylivauhti auttoi kakkossijalle nousemisessa. 1 Poulter sai viimeksi sujuvasti paikan toisesta ulkoa, mutta kirissä ei ollut minkäänlaista tehoa. Ruuna teki aiemmin kengittä kaksi loistosuoritusta, joten balanssitiedot kannattaa seurata ennen pelipäätöksiä.

Lähtö 6, Toto65-3 - A: 6 B: 8,3,2,1,7,5,10,4
6 Ville Kalle on vauhtivaroiltaan tätä porukkaa sekuntikaupalla edellä, ja laukka vaikuttaa sen pahimmalta vastustajalta. Menohaluinen ori laukkasi Seinäjoella kierros jäljellä välittömästi kiriinlähdön jälkeen, kun intoa oli enemmän kuin juoksutekniikkaa. Ville Kalle kiri loppumatkan 22-vauhtia, nousi Pikkuprinssin kolmossijalle ja antoi vielä aiempaakin rautaisemman näytön nopeudestaan. Tässä lähdössä tuskin tarvitaan samanlaisia vauhtivaroja, ja Markku Hietanen voi keskittyä tulisen ajokkinsa ravilla pitämiseen.

8 Core säväytti jo uransa avauskisassa, kun se karkasi keulasta maisemiin väliprässistä huolimatta. Ori sai viimeksi selkäjuoksun kolmannessa ulkona, eikä Santtu Raitala tehnyt tosi hidasvauhtisesta avaustuhannesta huolimatta aikaisia ratkaisuja. Loppua tultiin 25-vauhtia, ja Core nousi kolmatta pitkin kirimällä kakkoseksi. 3 Huisi Hemmo aloitti nelivuotiskautensa kolmella kesäravivoitolla, ja nyt on vuorossa monta kertaa haastavampi tehtävä. Viime Lieksan voitossa vauhti kiihtyi kirivaiheessa 27-lukemiin, eikä siinä ollut lähellekään kaikki. Huippuvalmentajan varsa parantanee nyt kun isompaa rahaa aletaan jakamaan.

2 Sintukka jatkaa tiheällä aikataululla, sillä sen viimeisin kilpailu oli viimetiistainen suomenhevosten Missikisa. Tammalla ajettiin pitkään selissä, ja se kiri lopun ulkokautta noin 27,5-vauhtia. Pikkuprinssissä nähtiin Sintukan senhetkiset pohjat, ja tamma on samanlaisena tiukasti kiinni finaalipaikassa, mutta voitto vaatii lisää pykäliä. 1 Uhmapeli voitti Äimärautiolla Nuorten Sarjan, jossa oli viivalla muutama sama vastustaja kuin tässä. Ylivieskassa edelle jäi säästeliäämmän juoksun saanut 5 Kuumahuuma, joka lähti tuolloin 20 metrin etumatkalta. Vasta kaksi starttia juossut 7 Mutti-Antti piti Oulun Nuorten Sarjassa keulasta totoon ja oli uran avauskisan tapaan vahvasti positiivinen. Finaalipaikka on otettavissa jo viime kerran suoritustasolla, mutta totoon yltäminen näin ulkoa vaatii enemmän.

Lähtö 7, Toto65-4, Troikka - A: 6,2,10 B: 8,1,4,3,5,9,7
6 Star Town Kemp on tehnyt heinäkuusta alkaen luotettavaa työtä ja starttaa lämminveristen Express-karsintaan suosikkina. Ruuna kiri Vermossa kolmatta ja neljättä pitkin 13-vauhtia maaliin ja oli oikein hyvä kakkonen. Kärjen pitämä reipas vauhti alkumatkasta auttoi kirimistä, mutta ruunan suoritus oli silti huippuluokkaa. Seinäjoella Star Town Kemp avasi ja lopetti 12-vauhtia, eikä keulavoitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Ruuna otti samalla revanssin Mask Offista, joka oli Mikkelissä keulasta selvä voittaja, eikä Star Town Kemp pysynyt sisäradalla täysin tuntumassa. Nyt Hannu Torvisella on loistosauma karauttaa heti auton takaa keulaan, mikä olisi puoli voittoa.

2 Stonecapes Thor nousi Vermossa ensimmäisellä takasuoralla pois sisäradalta ja kokeili keulaan, mutta sinne ei ollut pääsyä. Ylimääräinen spurtti näkyi päätöspuolikkaalla sen verran, että ori taipui ulkoa tulleiden kirivoiman edessä. Lähtönopeudesta ei löydy valtavia näyttöjä, ja pahin vastustaja iskenee heti alussa Olli Koivusen ajokin etupuolelle. Kakkosrata on joka tapauksessa iso plussa. 10 Lara Luca teki Tammakriteriumin karsinnassa loistosuorituksen juostuaan pääosin toisella ilman selkää. Edellinen lähtö oli Tammahambo, ja Lara Luca pisteli kirivaiheen 12,5-vauhtia vaikeista asemista. Alla on kaksi pahaan laukkaan päättynyttä starttia, eikä hevosen nykyiskusta ole varmuutta.

8 Thank The Maker oli Lahdessa hurjan hyvä, vaikka kuudenneksi jäikin. Ori jäi heti alussa taustalle ja joutui nousemaan kirivaiheessa viitoskaistalle saakka, mutta paineli kiripuolikkaan 11,5-vauhtia ja jaksoi pitää tahtinsa maaliin saakka. Skellefteåssa keulapaikka irtosi ensimmäisen kaarteen jälkeen ilman vastarintaa, mutta viivalla olikin yksi kiriherkkä vastustaja, joka puristi lopussa päänmitan voittoon. Ulf Ohlsson ei pyydellyt ajokiltaan liikoja, ja tuo kisa ajettiin varmasti välistarttina tähän karsintaan. 1 Governor Hoss joutui ottamaan Lahdessa kaksi kovaa spurttia, ensin keulan saamiseksi ja sitten sen pitämiseksi. Jälkimmäinen ei onnistunut, kun rinnalle tullut prässääjä kiihdytti tahdin 11-lukemiin. Governor Hoss taipui loppua kohti, mutta suoritus oli silti hevosen uran paras. Näistä asemista paras kiriruuti säästynee loppuun.

Lähtö 8, Toto65-5 - A: 3,5 B: 8,9,4,1,7,2,6
A-kaksikko erottuu viime näytöillään muista, ja keulaan pääsevä valjakko ottaa tiukan kiinnityksen vuoden 2020 Number One -titteliin. 3 Mas Champ sai Ylivieskan Malja-ajossa paikan toisesta ulkoa ja kiri 11-vauhtia kakkoseksi Cameron Evon jälkeen. Voittajan haastamiseen ei ollut realistisia saumoja, kuten ei ollut Seinäjoellakaan. Vastus oli 75-finaalissa kivenkova, ja keulan takana tarkan juoksun saanut ruuna otti kolmosrahat kahden selvästi lujempaa kirineen takana. Mas Champilla ei olla vieläkään satsattu kaikkea starttiin, mutta Seinäjoella siltä nähtiin jo kohtalaista lähtönopeutta.

5 Majestic Man piti Riihimäki GP:ssä sisäradalta keulat, sai vetää ensimmäisen mailin päälle viittätoista ja voitti kymppilopetuksessa helposti. Edellinen lähtö oli Suurmestaruuden finaali, joka meni taktiikkajuoksuksi, eikä toisessa ulkona juossut Majestic Man saanut lopussa minkäänlaista kirisaumaa. Viisivuotias on juossut tasokkaammissa porukoissa kuin tämänkertaiset vastustajat ja olisi keulasta vaikea lyötävä. Muutkin juoksupaikat sopivat, eikä ykkössija yllättäisi edes johtavan rinnalta.

8 Grainfield Aiden saattaa maustaa kiihdytystä kasiraiteeltakin, mutta parhaille paikoille tuskin on asiaa ilman isoa satsausta. Ruunalla ajettiin viimeksi Suurmestaruuden karsinnassa aikaisin eteenpäin, ja juoksupaikka löytyikin lopulta toisesta ulkoa, mutta loppukirissä ei nähty ohituksia. Ruuna meni kesällä Solvallassa maileja järjestäen yhtätoista läpi ja on meriiteiltään tämän lähdön eliittiä. 9 Obrigado kilpailee yhden poisjäännin vuoksi tavallista pidemmällä starttivälillä. Ruuna jäi Seinäjoen divisioonafinaalissa voimia tallella pussiin ja voitti Joensuussa hieman helpomman tehtävän keulan rinnalta vakuuttavasti. Ysiradalta ei pääse keulaan mitenkään, mutta paikka johtavan rinnalla voi olla haettavissa ilman vastustusta. 4 Por Nie Rock jatkaa rapsakalla starttirytmillä. Forssasta tuli negatiivisia uutisia, kun ruunan kiri kolmoskaistalla ei kantanut oikeastaan missään vaiheessa. Taulussa näkyvä Vermon maili osoitti Por Nie Rockin selvittävän myös mailin, ja etenkin jos muut pitävät vauhtia yllä alusta asti.

Lähtö 9, Toto65-6, Troikka - A: 1,12,16,14 B: 6,2,4,3,7,11,10,15,5,13,9,8
1 Listas Hector matkasi Bodenissa keulahevosen takana ja jäi tämän väsyttyä lohduttomaan pussiin. Ruuna pääsi vaihtamaan hieman ennen maalia toiselle radalle, ja voimia näytti jäävän käyttämättä paljon. Ruuna on ollut tällä kaudella Kari Alapekkalan tallin lippulaiva ja menee kaikki matkat. Tornion voitto irtosi 700 metrin kirillä oikein hallitusti, ja tasapaksun loppuajan selittää vähintään pari sekuntia hidas kurarata. Listas Hector on menestynyt myös vapaalta radalta, ja tässä on oiva paikka kokeilla keulataktiikkaa. 12 Twinquit teki Oulussa vauhdikkaan suorituksen laukan jälkeen, mutta askellus näytti edelleen hieman kulmikkaalta. Vermossa ravi tuli kuin koneesta, ja ruuna otti 65-voiton 12-vauhtisella kirillä ylivoimaisesti. Lähtöpaikka on melkeinpä 20 metrin takamatkan veroinen miinus.

16 Trouble Leader voitti viimeisen karsinnan yksinkertaisesti kiertämällä kaikki. Ruuna puski kirikierroksen kolmatta pitkin 14,5-vauhtia ja oli yhtä hyvä kuin aiemmissa pitkän matkan lähdöissä. Niissä etenkin Mikkelin vastus oli kivenkova, ja ruuna sinnitteli hurjan Don Williamsin peesissä kehujen arvoisesti. 14 Special Present juoksi Killerillä pääosan matkasta toisella ilman selkää, siirtyi kiripuolikkaan alussa kärkeen ja taipui maalisuoralla ulos kärkitaistosta. Ori vaikutti hieman luovuttavan päätössatasella. Edellinen suoritus oli parempi, kun Special Present voitti 1200 metrin kirillä varmoin ottein. Vastus on nyt kovempi kuin kummassakaan noissa kisoissa.

B-ryhmästä löytyy paljon hyväkuntoisia, ja lähtö vaikuttaa koko 65-kierroksen selvästi yllätysherkimmältä. 6 Gambling Face sai Killerin vauhtimaililla sujuvan reissun keulahevosen takana ja nappasi open stretchin kautta nelosrahat. Hevosen ominaisuudet tuntuvat sopivan paremmin pidemmille matkoille, vaikka toissa kerran karsintasuoritus jätti toivomisen varaa. Ruuna kellotti tuolloin kirikierroksen 15,5-vauhtiseksi, eikä pystynyt päätöspuolikkaalla parhaiden tahtiin. Ehkä kengittä juokseminen ei sopinut hevoselle. 2 Enter Mayweather sai Oulussa sisäradan syövereistä vapaata vasta maalisuoralla, suoritti muutaman ohituksen ja tuli hyvällä paineella maaliin asti. Ruuna metsästää edelleen kauden avausvoittoaan, vaikka alla on monta laatusuoritusta. 4 Taj One oli viimeisessä karsinnassa hyvä kakkonen keulasta ja antoi Kaustisella vahvan kuntonäytön alkulaukkansa jälkeen. Ravia lähteminen voltin neloselta on ruunan ensimmäinen haaste tässä tehtävässä.

Muut lähdöt
Lähtö 1 - A: 11,4,9 B: 6,1,7,10,12,5,2,3,8
11 Vilahus juoksi Ylivieskan Nordic Cup -osalähdössä toista rataa pitkin keskijoukoissa, eikä pysynyt kovavauhtisella avauskierroksella täysin kärjen tahdissa. Keulapää taipui loppua kohti, ja Vilahus ehti 25,5-vauhtisella kiripuolikkaallaan varmaan voittoon. Ori otti myös edellisissä kilpailuissa ensimmäisen kilometrin rauhallisesti, mutta paikkasi menetetyt metrit väkevillä loppukireillä. Vastus on nyt kauttaaltaan hyvää tasoa, eikä kaikkien kiertäminen ole yhtä helppoa kuin viime kerroilla. 4 Toivotuli avasi kesäkautensa Ylivieskan epätasaisessa aikatasoituksessa ja teki toista rataa pitkin kelpo suorituksen. Starttiväliä on taas kertynyt, mutta ruuna luultavasti parantaa viime kilpailustaan. 9 Riksun Tähti on napsinut tällä kaudella voittoja sopivista tehtävistä ja mennyt koko ajan eteenpäin. Nyt on vuorossa hevosen uran haastavin tehtävä, ja voittokannassa jatkaminen vaatii lisää parannusta.

Lähtö 2 - A: 8,10 B: 9,2,1,11,14,15,13,12,4,3,6,5,7
8 Stargazer Lily kiskaisi viikko sitten Äimärautiolla kiripuolikkaan neljännestä ulkoa 13-vauhtia ja oli puolentoista kuukauden starttivälistä huolimatta yhtä lennokas kuin aiemmin. Tamman lähtönopeus riittää kasiradan selvittämiseen, eikä keulaan asti pääseminenkään yllättäisi. Voittokoneen selkä kelvannee eturivin muille nopeille. 10 Blue Cates avasi viimeksi yhtätoista, pääsi lopulta keulaan ja lopetti hidastempoisen välikierroksen jälkeen 13-vauhtia hienolla tyylillä. Ruuna osoitti jo kolmevuotiaana olevansa tavallista parempi aloittelija näille leveysasteille. Jo viime kerran suoritustaso voi riittää suosikin haastamiseen.

Lähtö 3 - A: 7,6,11 B: 4,3,1,5,2,12,10,9,8
7 Pofori eteni Ylivieskassa viidennestä ulkoa neljännen kautta kakkoseksi ja hävisi vain huippulahjakkaalle Tinderille. Kiripuolikas sujui 24,5-vauhtia ja suoritus oli yksi hevosen ura parhaista. Kokkolan voitto irtosi helpommassa porukassa toiselta ilman selkää varmasti. Kunto vaikuttaa olevan nousussa talvitauon jäljiltä. 6 Iinan Prinssi juoksi Oulun maililla toista rataa ilman selkää ja kesti tasaisen reippaassa matkavauhdissa hyvin. Lieksassa ruuna lopetti keulasta alle 25-vauhtia, mutta ulkoa kirinyt Jamir puristi kalkkiviivoilla edelle. Juhani Harmoisen suojatin voittokantaan paluu roikkuu ilmassa. 11 Erehys voitti viikko sitten Äimärautiolla kirimällä keulahevosesta ohi päätössatasen mittaisella spurtilla. Ori pystyy tässäkin nopeudellaan paljoon, mutta lähtöasemat ovat viime kertaa vaikeammat.

Toto65-vihjesysteemit:
Pieni systeemi:

7,4,10 (3,6)
8,7 (4,5)
6 Ville Kalle (8,3)
6,2,10,8,1 (4,3)
3,5 (8,9)
1,12,16,14 (6,2)
240 riviä – 24 euroa

Suuri systeemi:

7,4,10 (3,6)
8,7,4,5,1 (2,9)
6 Ville Kalle (8,3)
6,2,10,8,1 (4,3)
3,5 (8,9)
1,12,16,14,6,2,4,3 (7,11)
1200 riviä – 120 euroa

Troikka / L7

6 / 2,10,8,1,4 / 2,10,8,1,4
20 riviä – 10 euroa

Troikka / L9

1 / 12,14,16,6,2 / 12,14,16,6,2
20 riviä – 10 euroa