Vihjeet 4.1.2021

03.01.2021

PDF-VIHJEET >>>

Toto65-vihjeet:

Oulu / Lähtö 5, Toto65-1 - A: 4 B: 5,7,2,6,3,1
4 Tellmeastory on tehnyt marraskuun laukkastarttia lukuunottamatta vahvaa työtä jo pitkään, ja ennen kaikkea tätä selvästi tiukemmissa tehtävissä. Taulussa näkyvä voittokisa oli Tammer-ajo, jossa vastassa oli maamme lämminverieliittiin kuuluvia hevosta. Rovaniemellä ensimmäinen maili mentiin kärjen toimesta noin 15,5-vauhtia, eikä ulkokautta kirineiden tehtävä ollut kadehdittava. Oulussa matkavauhti oli tasaisempaa, mutta vaikea hevoselta oli vaatia enempää, kun jättisuosikki Don Williams hallitsi loppumatkan tapahtumia. Nyt lähtö on pieni, ja Tuomas Pakkanen voi pitää tarvittaessa itse huolta matkavauhdista. Keulaan tuskin on asiaa.

Haastajalauman tuoreimmat näytöt nähdään sunnuntaina Bodenissa. 5 Callela Leonard sai viimeksi oikein sujuvan sisäratajuoksun ja eteni 75-tasolla neljänneksi. Vaikeamman juoksun saanut Tellmeastory jäi taakse, mutta ei ainakaan heikomman suorituksen tehneenä. Petteri Joen suojatti avaa auton takaa tosi kovaa ja saanee ensimmäiset keulat. Jatkotaktiikka riippunee paljon muiden valjakoiden suunnitelmista. 7 Top Of The World sai Oulussa sisäradan syövereistä pikkurahaa ja jatkoi kuntonsa puolesta aika lailla samoissa kantimissa kuin aiemminkin. Nopeutta on syytä käyttää alussa, mutta tässä eturivissä parhaille paikoille pääseminen voi olla vaikeaa.

Teivo / Lähtö 5, Toto65-2, Troikka - A: 4,7 B: 1,10,8,6,2,3,9,5,12,11
Kolme kertaa putkeen keulassa juossut 4 Callela Socrates kohtaa hieman aiempaa helpomman vastuksen ja on lähellä koko matkan johtoa. Ruuna ei saanut rauhoittaa viimeksi tahtia keulassa merkittävästi ja jäi maalisuoran taistossa kolmanneksi. Edelliskerralla keulapaikka maksoi 11-avauksen, mutta Jukka Torvinen sai ajaa välipuolikkaan rauhassa ja kiihdytti kirivaiheessa vauhtia tarpeen mukaan. 7 Again Kronos eteni Vermossa kierros ennen maalia keulan rinnalle ja puski vahvasti kakkoseksi. Ruuna teki aiemmin hyvää työtä Finn-Tack Cupissa ja jäi finaalissa vaille kiritilaa juostuaan toisessa ulkona. Juoksunkulusta tulee luultavasti vaikeampi kuin suosikilla, mikä voi olla voiton kannalta ratkaisevaa.

1 Glamour Arioso jäi viime vuonna kokonaan vaille voittoa, mutta uusi kausi käynnistyi heti ykkössijalla. Alkumatkasta toiselle ilman selkää jäänyt ruuna pääsi avauspuolikkaan jälkeen keulaan ja piti muut hallitusti kurissa, vaikka tahti alkoi taas hieman vaimentua maalipaalun lähestyessä. Tässä luvassa on tarkka juoksu sisäradalla, luultavasti suosikin peesissä. 10 Birthday Cloud voitti Seinäjoella enimmäkseen muiden vauhdinpidon ansiosta, mutta toki voittoon vaadittiin myös hevosen oma panos. Ruuna kiri kolmannesta ulkoa päätöspuolikkaan hieman alle 16-vauhtia, mikä riitti ykkössijaan kärkihevosten hiljentäessä. Samanlaista tuuria kaivataan tässäkin, ainakin ihan kärkisijojen suhteen. 8 Baron Box on esiintynyt viime aikoina sijoituksiaan paremmin ja pystyy palaamaan lähiaikoina voittokantaan. Lähtönopeus ei ole hevosen parhaita puolia, minkä vuoksi ori on usein juoksunkulun suhteen muiden armoilla.

Oulu / Lähtö 6, Toto65-3 - A: 7,4,1 B: 10,12,3,9,5,2,6,8,11
7 Exploding Anna voitti toissa kerralla sopivassa seurueessa, vaikka askellus ei näyttänyt täysin sulavalta jääradalla. Viime startissa ravi kävi jo hieman paremmin, ja tamma teki 75-lähdössä väkevän 1200 metrin kirin kolmoskaistalla. Vauhti kiihtyi kärkihevosten osalta loppua kohti, eikä ulkokautta kiertäminen ollut lainkaan helppoa. Exploding Anna osaa avata auton takaa puolireippaasti, mutta sisäpuolelta lähtevien muiden A-hevosten ohittaminen ja keulaan pääseminen tuskin onnistuu. Juoksupaikalla ei ole tälle hevoselle suurta merkitystä. 4 Kivarin Merengue sai viimeksi tarkan sisäratajuoksun, eikä päässyt käyttämään kirisuoralla kaikkea ruutiaan. Nopea tamma ottaa ajoittain lähtölaukkoja, mutta on esittänyt muuten suoritusvarmoja otteita. Selkeä keulasuosikki ja mahdollinen voittaja ylisarjassakin.

1 Cape’s Captain ei taida pystyä torjumaan edellä mainittua alussa ja jää sen myötä muiden armoille, mutta juoksusta voi tulla myös onnistunut. Ruuna eteni viimeksi ensimmäisessä kaarteessa porukan vetäjäksi, sai vetää kuskin haluamaa tahtia ja jäi 14-lopetuksessa kakkoseksi. Tappio oli enemmänkin vastustajan hyvyyttä. 10 MAS Commander sai viimeksi myöhään vapaata sisäradalta ja vaikuttaa jatkavan loistokunnossa. Rovaniemellä edelle jäi vain keulasta pakoon juossut Flex To Wheels. 12 Memento Vivere otti Kuopiossa alkulaukan ja eteni jatkossa kolmatta pitkin keulan rinnalle. Tamma taisteli hienosti perille saakka ja oli merkittävästi parempi kuin Suomen uran avauskilpailussaan. Lähtöasemat saattavat estää menestyksen tässä startissa, mutta tamman otteita kannattaa seurata jatkoa ajatellen.

Teivo / Lähtö 6, Toto65-4 - A: 5,10,8 B: 1,4,6,3,9,7,11
5 Disain palasi Seinäjoella kultakantaan juoksemalla muilta keulasta karkuun jo avauskierroksen aikana. Tamman aiemmat voitot tulivat vastaavalla taktiikalla, ja parhaimmillaan se on nykäissyt keulasoolonsa alkuun 20-vauhtisen avauspuolikkaan. Muutama keulavoimistelu on päättynyt puolestaan taipumiseen ja tappioon. Selkeä ykköshevonen, mutta ei mikään luotettava sellainen, ja etenkin kun vastassa on pari mielenkiintoista nousukasta. 10 Mitori voitti viime elokussa Derbyn karsinnan, mutta joutui jäämään pois finaalista ja palailee nyt hiljalleen tositoimiin. Ruuna sai viimeksi nopeat keulat ja veti rauhallista tahtia, mutta selässä vaaninut vastustaja spurttasi päätössatasella edelle. Tappio oli pieni pettymys, mutta eiköhän hevonen ole lyhyellä starttivälillä terävämpi.

8 Vuaran Suvetar ravasi Vermossa johtopaikalla ja tippui viimeisellä satasella ulos totosta. Teemu Okkolin yritti ajaa tasaisen reipasta karkuun ja riisua kovat takamatkalaiset aseista, eikä taktiikka ollut kaukana onnistua. Edellinen startti päättyi pettymykseen, kun keulahevosen rinnalla juossut tamma taipui taustalle jo ennen maalisuoraa. Viime kaudella seitsemän kertaa voittanut hevonen kohtaa nyt aika samantasoisen vastuksen kuin taulun voittokilpailuissa. 1 Kevinin Tähti juuttui Seinäjoella kolmannelle radalle, ja tehtävä oli tosi tukala Disainin pitäessä vauhtia yllä keulassa. Ruuna osoitti pohjattomat voimavaransa kestämällä rahasijalle. Nopeuden puute on Kevinin Tähden heikkous ja tekee voittamisesta harvinaista herkkua.

Oulu / Lähtö 7, Toto65-5 - A: 5 B: 10,6,9,1,2,11,7,12,3,4,8
5 Asterisque on suosikki keulaan ja sitä kautta myös suuri voittajasuosikki. Ori jäi Kuopiossa viimeisellä takasuoralla toiseen ulos pussiin, pakitteli porukan perälle ja kiri viimeiset 500 metriä alle 12-vauhtia. Edellisessä startissa ori jäi juoksupaikkojen selvittyä neljänteen sisälle, mistä kiritilat aukesivat liian vaikeasti ja liian myöhään. Hevosen taulu ei ole alku-uran veroisessa tolppakunnossa, mutta kuntopuoli on viime kilpailujen valossa huipussaan. Keulavoittoa odotetaan, ellei jollakin eturivin muista nopeista hevosista ajeta suosikkia vastaan.

10 Kitzune G.G. jäi Kuopion divisioonafinaalissa vaille kiritilaa juostuaan sisäradan letkassa neljäntenä. Tamma esitti edellisissä starteissa vahvoja loppuvetoja ulkoratoja pitkin. Kirikyky riittää tässäkin pitkälle, mutta takarivistä tehtävä ei ole kahdehdittava, kun suosikki pääsee luultavasti tekemään oman juoksunsa keulassa. 6 Libertin kiri toissa kerralla taustalta 11,5-vauhtia maaliin ja vaikutti erittäin lupaavalta, mutta maisema ei vaihtunut viime startissa aivan samalla tavalla. Lyhyt kiri vaikuttaa olevan tämän hevosen juttu, ja Mika Jauhola yrittänee lähtösuoralla kaikin voimin sisäradan suojiin, ja mielellään suuren suosikin kantaan. 9 Four On The Floor tyytyi seurailemaan Kuopiossa kolmannesta ulkoa, eikä saa timantinkovan vastuksen vuoksi minkäänlaisia moitteita. Ruuna on näytöiltään lähdön eliittiä, mutta takarivi laskee osakkeita juuri tässä tehtävässä merkittävästi. 1 Execute on yksi eturivin nopeista ja pystyy kärjen läheltä totosijalle. Ruuna ei kyennyt viimeksi 75-tasolla toisesta ulkoa ihan parhaimpaansa. Edellisen startin suoritus selvästi vaikeammalla juoksunkululla oli parempi.

Teivo / Lähtö 7, Toto65-6, Troikka - A: 10,9 B: 7,5,8,6,1,4,3,2
10 Mark More otti kaksi Lahden voittoaan keulajuoksuilla ja edellisen Teivon ykkössijan 11-vauhtisella kirillä neljännestä ulkoa. Vastus on nyt vaativampaa tasoa ja takarivi haittaa, mutta luokkahevonen nousee silti lähdön ykkössuosikiksi. Myös toinen A-hevonen joutui takariviin, ja kaksikosta ensimmäisenä kohti keulapaikkaa ajava voi saada merkittävän edun voittoa ajatellen. 9 Perfect Rainmaker eteni viimeksi toisessa kaarteessa keulaan ja piti hallittuun voittoon, vaikka 1 Don Pescador lähestyi askel askeleelta. Ruuna voitti edellisen starttinsa Vermossa 12-vauhtisella kirillä ja on kaikin puolin riippumaton juoksupaikasta.

7 Sultan Journey kiri toissa kerralla kolmannesta sisältä päätöspuolikkaan 10-vauhtia ja oli viimeksikin aivan hyvä, vaikka keulasta lopussa hieman taipuikin. Ruunalta vaadittiin tuolloin johtopaikan eteen tulinen alkuspurtti kasiraiteelta. 5 Might Be Romeo jatkaa koelähtöuhka yllään, sillä alla on kaksi lähtölaukkaan ja hylkäykseen päättynyttä starttia. Ori teki edellisessä ehjässä suorituksessa erittäin hyvän lopetuksen kolmannesta sisältä ja teki tätä ennen Kasvattajakruunun välierässä voitavansa keulan takaa. 8 Werner Ors yritti kiriä Kuopiossa ulkokautta, mutta tehtävä oli kiihtyvässä vauhdissa liian vaativa. Tulinen avaaja on vaihteeksi eturivissä ja pystyy saamaan kasiraiteeltakin kelpo asemat, eikä keulaan pääseminenkään ole poissuljettua. Taulussa näkyvä voitto irtosi johtopaikalta ja ennen kaikkea vakuuttavalla suorituksella.

Muut Oulun lähdöt:

Oulu / Lähtö 1 - A: 6,3 B: 1,4,5,2,7
6 Virin Urho ja 3 Suvimyrsky Ram erottuvat viime näytöillään muista selvästi, mutta molemmilla on merkittävä laukkariski heti lähtösuoralla. Virin Urho otti Joensuussa alkulaukan, mutta osoitti jatkossa vahvan kuntonsa etenemällä 1200 metrin kirillä niukasti ykköseksi. Ori kulki myös Rovaniemellä lujaa laukan jälkeen, mutta ei ehtinyt tavoittaa kärkihevosia maalisuoralla. Suvimyrsky Ram jäi viime startissaan sisäradan lähtöpaikalta hännille, mutta pääsi kääntelemään päätöskierroksen alussa ulkoradoille ja puski 27-vauhtisellä kirillä voittoon. Nyt lähtö on pieni, ja Ville Nisonen pystyy ottamaan alun tarvittaessa korostetun varovaisesti.

Oulu / Lähtö 2 - A: 4,3 B: 5,2,1
4 Troll Sterk Viking avasi Suomen uransa vakuuttavalla voitolla. Santtu Raitala nosti ajokkinsa kolmoskaistalle jo 1200 ennen maalia ja eteni pito päällä vuorenvarmaan voittoon. Ruuna ylitti maalilinjan ohjat tiukalla ja silminnähden voimissaan. Vastus näyttää nyt sopivalta, ellei sitten 3 Eeti paranna merkittävästi Porin kilpailustaan. Ori palasi puolen vuoden tauolta tositoimiin, nousi toisessa kaarteessa keulahevosen ulkopuolelle ja taipui loppua kohti selvästi. Parempaa on varmasti luvassa, mutta hevoselta ei voi odottaa vielä huippusuoritusta.

Oulu / Lähtö 3, Troikka - A: 4,2,12,9 B: 6,1,7,5,11,8
Illan ensimmäinen troikkakohde näyttää ennakkoon tasaiselta. 4 Fifth Avenue Vice jatkaa viime suoritusten perusteella hyvässä kunnossa, vaikka voitot ovat jo tippuneet pois hevosen taulusta. Rovaniemen kolmossija lohkesi tätä kovemmassa porukassa sisäratajuoksulla, ja ruuna suoritti loppumatkasta muutaman ohituksen. Viimeksi ruuna nujersi 900 metrin kirillä keulahevosen, mutta kolme tuorevoimaisempaa pääsi päätösmetreillä ohi. Tuo keulahevonen oli nytkin johtopaikkaa tavoitteleva 2 Match To Wheels, joka jäi edellisessä startissaan samoista asemista kakkoseksi. Ehkä hevosella kokeillaan vaihteeksi selkäjuoksua, vaikka asetelmat ovat otolliset johtopaikalle yrittämiseen. 12 Lex Legacy kiri samassa Oulun startissa toisesta ulkoa voittoon ja teki laatusuorituksen lähes vuoden mittaiselta tauolta. Ruuna olisi paremmista asemista suosikki. 9 Boulder Illusion hävisi Joensuun 12,5-vauhtisessa lopetuksessa vain yhdelle tosi hyvälle. Tuon kisan perusteella kunto ja vauhdit riittävät tässäkin pitkälle.

Oulu / Lähtö 4 - A: 6 B: 5,7,8,4,1,3,2
Suomessa laatusuorituksilla avannut 6 Lastsundayinmay on löytänyt kuntonsa uudelleen talven korvilla. Tamma voitti toissa kerralla reipasvauhtisen lähdön edettyään keulaan kierros ennen maalia. Ainoa haastaja jäi maalisuoralla Mauri Jaaran suojatin kyydistä selvästi ja muu porukka vielä selvemmin. Viime 75-voitto ei ollut tuon startin valossa yllätys, eikä ykkössija tullutkaan ilmaiseksi, vaan pitkällä 1100 metrin kirillä. Nopea avaaja saanee keulat heti lähtösuoralla ja on vaikea voitettava, vaikka viivalla onkin muutama lauantairaveissa pärjännyt vastustaja. Viimeksi tauolta palannut ja laukan jälkeen erittäin lupaavasti kulkenut 5 Daddy’s First rankataan seuraavana.

Oulu / Lähtö 8 - A: 4,1 B: 6,5,2,3
4 Koskelan Helemi osaa avata auton takaa hyvin ja olisi keulat saadessaan kiinni voitossa. Tamma laukkasi viimeksi ensimmäisellä takasuoralla, jäi pääporukasta selvästi ja ohitti lopussa pari väsynyttä vastustajaa. Edellisen startin vastus oli tavallista kovempaa tasoa, mutta jotain vikaa tammassa täytyi olla, kun se ei pysynyt parhaiden kelkassa oikeastaan missään vaiheessa. Viime kilpailun meno oli laukka poislukien paremman näköistä. 1 Hissun Turbo saattaa estää startin onnistuessa suosikin keulahaaveet. Tuomas Pakkanen palaa rattaille, ja sunnuntain välistartista saadaan näyttö hevosen nykykunnosta. Kaustisen suoritus keulasta ei ollut aivan hevosen parasta antia.

Toto65-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
4 Tellmeastory (5,7)
4,7 (1,10)
7,4,1,10,12 (3,9)
5,10,8 (1,4)
5 Asterisque (10,6)
10,9 (7,5)
60 riviä, 6,0 euroa

Suuri systeemi:
4,5 (7,2)
4,7 (1,10)
7,4,1,10,12 (3,9)
5,10,8 (1,4)
5 Asterisque (10,6)
10,9,7,5,8 (6,1)
300 riviä, 30 euroa

Troikka / Oulu lähtö 3:

4
2,12,9,6,1
2,12,9,6,1

20 riviä, 10 euroa

Troikka / Teivo lähtö 5:

4
7,1,10,8,6
7,1,10,8,6

20 riviä, 10 euroa

Troikka / Teivo lähtö 7:

10
9,5,7,8,6
9,7,5,8,6

20 riviä, 10 euroa

[Vihjeet: Teemu Hyvönen]

Vihjeet