Vihjeet 4.10.2020

03.10.2020

PDF-VIHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ

Toto5-vihjeet:

Lähtö 4, Toto5-1 - A: 9,3 B: 7,10,11,5,4,6,2,1,8
A-kaksikko erottuu viime näytöillään muista selvästi. 9 Pitch Perfect jäi Oulun tammalähdössä keulasta maltillisen matkavauhdin jälkeen kolmanneksi, eikä ollut parhaimmillaan. Porin voitto lohkesi kolmannesta ulkoa loistavalla 12,5-vauhtisella kirillä, ja tamma otti maalisuoralla helposti otteen muusta porukasta. Vastaava kiri kantaa tässä porukassa varmasti korkealle, mutta paremman lähtöpaikan saanut 3 Boogiewoogie Laday voi olla vaikea ohitettava. Se voitti maanantaina kolmannesta ulkoa lennokkaalla kirillä, ja uusiin ennätyslukemiin jäi hieman varaakin. Valmentaja Ilkka Kangas kertoi hieronnan auttaneen hevosta paljon, ja tässäkin on syytä odottaa samantasoista suoritusta. Aikainen keulaan pääseminen olisi iso etu suosikkia vastaan.

7 Snowline Ace ei saanut viime kilpailussaan suotuisia väyliä kirivaiheessa, ja suorituksen voi aika lailla unohtaa. Ruuna teki kahteen edelliseen starttiin hyvät suoritukset ja on ollut aiemmin pari kertaa vieläkin vauhdikkaampi. Tämän lähdön voittaminen vaatii hevoselta huipputasoa. 10 Exploding Anna eteni viimeksi pitkällä kirillä kakkoseksi ja on tehnyt ennenkin vahvoja kirikierroksia takajoukoista. Tamma pääsi toissa kerralla nopeasti keulaan, ja lopun pieni taipuminen oli pettymys. 11 Rue De Roi otti voittonsa tätä helpommista lähdöistä, eikä jaksanut viimeksi kierroksen mittaista kiriään perille saakka. Näistä asemista voittaminen vaatii selkeää parannusta. 5 Samuel Von Bentz jatkaa Tornion startin perusteella kunnossa, mutta kohtaa lievässä ylisarjassa muutaman kovan.

Lähtö 5, Toto5-2 - A: 3 B: 8,5,9,7,1,6,4,2
3 Stay Alert oli Rovaniemen voitossaan tosi vakuuttava ja on juossut sen jälkeen tämänkertaista selvästi tasokkaammissa lähdöissä. Ruuna puski viime voitossaan 1300 metrin kirillä voittoon, kulki kirikierroksen hieman päälle 12-vauhtia ja on vastaavana tässä tosi vahvoilla. Tornion kisa meni alun peruuttelun myötä ihan pieleen, kun kärki veti avauskierroksen erittäin maltillista tahtia. Oulun Kavioliiga-osalähdössä vastus oli parhaiden osalta tosi kova, ja ruuna eteni kolmannesta sisältä tilat saatuaan terävästi viidenneksi. Stay Alert vaikuttaa vauhtikestävältä hevoselta ja pystyy päihittämään tämän porukan vaikka johtavan rinnalta.

8 Orlando Knick ei pärjää valtaosalle porukasta voittosummansa puolesta, mutta viime näytöt ovat tärkeämpiä. Ruuna ei tosin ole pystynyt viime kilpailuissa samalle tasolle kuin kesän huippustarteissa. Kajaanissa vastus oli sopivaa tasoa, mutta suoritus keulahevosen rinnalta lievä pettymys. Oulussa ruuna eteni kolmannesta ulkoa tasaisesti viidenneksi. Voitto vaatii omaa parasta tasoa, lähtöpaikka ei ole sinänsä ongelma. 5 Maffioso Face voitti Torniossa Stay Alertin, mutta syynä oli kunnon sijaan selvästi parempi juoksunkulku. Ruuna teki keulan takaa kohtalaisen suorituksen, eikä ole muutenkaan pystynyt tällä kaudella viime vuoden parhaalle tasolle. Lähtönopeus voi riittää suosikin ohittamiseen alussa. 9 Callela Leonard laukkasi viimeksi loppukurvissa vauhdin kiihtyessä ja teki saman myös toissa kerralla Bodenissa. Oulussa ruuna seuraili kolmannesta sisältä minkä pääsi, kun lähdössä juostiin oikeastaan vain viimeinen satanen. Paras taso on ollut hukassa jo pitkään, ja sen löytyessä Callela Leonard pystyy tällä tasolla voittoon saakka.

Lähtö 6, Toto5-3 - A: 4,11,5,14,8 B: 3,2,6,10,9,12,7,1
Toto5-pelin vaikeustaso pomppaa kolmannessa kohteissa taivaisiin. Joka paalulta löytyy mahdollisia voittajia, eikä juoksunkulkua ole ollenkaan helppo ennakoida. 4 Kruunun Prinssi alkaa kuntoutumaan pitkän tauon jäljiltä ja meni Seinäjoen välistartissa jo lähelle ennätysvauhtejaan. Ruuna ei saanut lopussa kolmen hevosen rintaman takaa ihan sataprosenttista kirisaumaa ja vaikutti aiempaa kahta starttia paremmalta. Keulaan ei välttämättä ole asiaa, sillä molemmilta puolilta lähtevät valjakot voivat olla liikkeellä samoissa aikeissa.

11 Jullen Eko yritti Kuopiossa kierroksen kiriä, mutta ruuti loppui maalisuoralla hieman kesken. Ruuna teki kesällä pari tosi lupaavaa suoritusta ja voi parantaa startti alla merkittävästi. 5 Aika-Otus voitti Härmässä juostuaan pääosin keulassa ja esitti uransa parhaita vauhteja. Lopussa kaikki näytti olevan pelissä, mutta jo samanlainen taso riittää tässä paalulta korkealle. Menohaluine ruuna avaa itsestään kovaa, ja sillä on voltissa merkittävä laukkariski. 14 Erehys on nopea hevonen, joka pystyy etenemään pitkältä pakilta hyviin asemiin jo avauspuolikkaan aikana. Ruuna veti viimeksi keulassa tasaista 28-vauhtia, eikä pystynyt pitämään asemiaan perille saakka. Voittaminen vaatii tämän hevosen kohdalla tarkan kirinajoituksen, kuten viime Oulun ykkössijassa. 8 Lumino on mennyt neljä starttia putkeen ravia, mutta viime suoritukset eivät ole lähellekään hevosen parhaita. Tamma voitti Oulussa vapaalta radalta vakuuttavalla suorituksella, mutta nyt pelkästään toiselle radalle ilman selkää pääseminen on pitkässä kuusessa. 3 Likusteri ei pystynyt viimeksi keulasta 26-vauhtisella kirikierroksella parhaiden vauhtiin ja oli pettymys. Ruuna olisi parhaimmillaan ollessaan tähän lähtöön paalulta kova luu.

Lähtö 7, Toto5-4 - A: 2,4 B: 7,11,1,6,9,12,10,5
2 Libertin aloitti Tuuli Kurkisen käsistä positiivisesti ottamalla kakkosrahat toisesta sisältä. Lähdön voittanut Whogonow oli ohittamaton, eikä viivalla ole nyt yhtään saman tason kilpuria. Libertin tuli Laivakankaalla voimia tallella maaliin, avaa auton takaa kovaa ja olisi keulasta varmasti vaikea voitettava. Keulaan tahtoo myös 4 Execute, joka alkaa löytämään huippukuntoaan pitkän suvantovaiheen jälkeen. Ruuna sai viimeksi sujuvan juoksun keskijoukoissa ja eteni maalisuoralla vaivatta ohi ylikovaa vetäneen kärjen. Edellinen voitto lohkesi tätä hieman helpommassa lähdössä toiselta ilman vetoapua. Suosikin lyöminen sen ulkopuolelta vaatii kauden parhaan suorituksen.

7 Luna De Paris antoi Torniossa vahvan kuntonäytön lyhyen alkulaukan jälkeen. Tamma oli selvästi parempi kuin kahteen edelliseen starttiin ja osoitti viime vuonna pystyvänsä vielä parempaan menoon. Asetelmat ovat silti tosi haastavat. Myös 11 Poulter on suosikkipariin nähden ikävissä asemissa. Torniossa ruunalla ajettiin kolmannessa kurvissa keulan rinnalle, ja johtohevosen lyöminen kyllä onnistui, mutta Execute kiri ulkokautta selvästi ohi. Kenkien riisuminen auttaa Poulteria, ja se pystyy nappipäivänä voittamaan vaikeista asemistakin. 1 Livi Mystery oli toissa kerralla matkavauhdin uhri ja viimeksi tätä helpommassa lähdössä varovaisen positiivinen. Maili ei ole ruunalle etu, eikä sisäradan paikan hyödyntäminen taida onnistua. 6 Stonecapes Pro alisuoritti parissa startissa ja oli viimeksi tasainen, mutta kuitenkin aiempaa parempi. Pitkillä matkoilla aiemmin voittoja ottanut ruuna on maililla pieni arvoitus, mutta vaikeista lähtöasemista joka tapauksessa yllättäjäosastoa.

Lähtö 8, Toto5-5 - A: 5,9,10 B: 8,2,3,11,7,1,4,6
5 Onni Dahlia tyytyi seurailemaan Killerillä toisesta ulkoa, eikä ollut mitenkään loistokas, mutta noteerasi kuitenkin uudet ennätyslukemat. Lähdön kärkipari oli yksinkertaisesti liian kova, ja Onni Dahlia riittää tässä porukassa samanlaisella suorituksella pitkälle. Oriilla on selkeä laukkariski auton takaa, ja toissa startissa tuli laukka matkan aikana, joten kovin isosta suosikista ei voida puhua. 9 Väylänvarren Heta on nopea ja ravivarma tamma, joka ei pääse tällä kertaa hyödyntämään lähtönopeuttaan. Tornion vastus oli tämänkertaista kovempi, ja nelossija keulan takaa oli aika lailla maksimi. Nyt vastus on lähempänä kahden edellisen voittostartin tasoa.

10 Liimatan Väiski jäi viimeksi loppukurvissa sisäradalle täysin kiinni, ja startin voi suosiolla unohtaa. Edelliskerralla ruuna meni voltista ennätyksensä, vaikka taipui maalisuoralla parhaiden vauhdista. Porukka on nyt sopivampi kuin monesti aiemmin. 8 Akimin eteni Torniossa vapaata toista rataa pitkin perille saakka ja pinnisti päätösmetreillä voittoon. Edellisen ehjän startin suoritus alle tähtivauhtisella kirikierroksella oli jopa hieman parempi. Ruuna on ottanut muuten alkulaukkoja, ja sama riski lienee suuri tässäkin startissa. 2 Jullen Hermanni on kärsinyt viime starteissa raviongelmista, ja viimeksi Kuopiossa askellus sakkasi loppukurvissa laukan puolelle. Ruuna ei saanut Oulussa täyttä kirisaumaa lopussa ja on muutenkin esittänyt hyviä kuntonäyttöjä tähän porukkaan. Vapaa rata ja reipas matkavauhti voisivat sopia menohaluiselle hevoselle. 3 Virin Karpaasi ei ollut viimeksi menopäällä, ja hevosen suoritustasossa onkin joka kerta arvailemista. Usein ravi ei käy lainkaan alkumatkasta, mutta esimerkiksi Rovaniemellä ori teki tosi vauhdikkaan suorituksen alun haparoinnin jälkeen. Alleajo seurantaan ennen pelipäätöksiä.

Muut lähdöt:

Lähtö 1 - A: 2 B: 4,13,15,9,16,14,7,1,6,10,5,11,8,3,12
2 Mega-Kulta veti viimeksi keulassa alusta asti kiihtyvää tahtia ja karkasi 30-vauhtisella päätöskierroksella helppoon voittoon. Ruuna oli hyvä jo uran avauskisan kakkossijassaan, mutta vaikutti toiseen kilpailuun kaikin puolin paremmalta. Nyt takaa tulee iso lauma kokeneempia kilpureita, ja ruunan täytyy esittää voiton eteen viime kerran tasoisia otteita. Takajoukoista kiertely muuttuu tosi vaikeaksi, jos Hannu Hietanen saa säädellä vauhtia keulassa viime kerran tapaan. 4 Pyrypolun Fernando kiersi pienessä lähdössä viimeksi kaikki ja teki uransa parhaan suorituksen. Nyt ruuna pääsee heti alussa lähemmäs kärkeä, jos selvittää lähtösuoran ravilla.

Lähtö 2 - A: 1,3,4 B: 6,5,2,11,10
1 Let’s Go Legacy joutui juoksemaan Kaustisella 800 euron ykköspalkinnolla ajetussa lähdössä tosissaan. Tamma eteni alkumatkasta voimalla keulaan ja kesti jatkossa johtavan takaa alle 15-vauhtisella kirikierroksella hyvin. Lähtönopeus auton takaa on kunnossa, ja viime kuntonäyttöjen perusteella keulavoittoon on hyvät saumat. 3 Perfect Lane eteni samassa Kaustisen lähdössä taustalta rahoille, eikä tehnyt paljoa huonompaa suoritusta kuin edellä mainittu. Tamma oli kuitenkin taulun voittostartissaan pykälän verran parempi. 4 Flirting kohtasi Teivossa tätä kovemman vastuksen ja tyytyi seurailemaan toisesta ulkoa. Myös Kaustisen suoritus kolmannesta ulkoa oli lähinna tasainen, ainakin kun vertaa Porissa ilman kenkiä ajettuun starttiin. Tamman nopeus kantaa tässä seurassa korkealle.

Lähtö 3 - A: 7 B: 4,2,6,5,3,1
7 Indyana Joness on näyttävän kokoinen hevonen, jonka alku-uran raviongelmat ovat väistymään päin, eikä hevoselle ole enää yhtään laukkamerkkiä taulussa. Ruunan kaksi viime voittoa tulivat suunnilleen tämäntasoisista lähdöistä, ja hevoselle jäi molemmilla kerroilla silminnähden varaa. Hannu Hietanen ajanee tarpeen mukaan aikaisin kohti kärkeä, ja muilla on tekemistä Indyana Jonesin kirikyvyn kanssa. 4 Hillbilly Bruce juoksi Oulun kovavauhtisessa lähdössä kolmannessa sisällä, eikä saanut kirivaiheessa kunnollista mahdollisuutta. Ruuna antoi edellisessä startissa hyvän kuntonäytön, avaa auton takaa kovaa ja on suosikin selkeä ykköshaastaja.

Lähtö 9, Troikka - A: 7 B: 11,4,2,12,3,6,1,10
7 Tim Jerry on troikkalähdön suursuosikki, vaikka keulaan pääseminen ei ole varma asia. Ruuna on tehnyt luotettavaa työtä etenkin nuoreen ikäänsä nähden, ja taulun ainoassa kakkossijassa kiritilat sisäradalta aukesivat liian myöhään. Suurin osa voitoista on tullut johtopaikalta maltillisen matkavauhdin jälkeen, eikä hevosen pohjia ole vielä nähty kilparadoilla. Nyt alkumatka voi maksaa ruutia, sillä sisäpuolelta löytyy muutama nopea avaaja. Tim Jerry on silti iso voittajasuosikki. 11 Kullerpkupp on vastannut tähän asti koveneviin vastuksiin hyvin ja riittänee tässäkin vauhtien puolesta. Ruuna kiri viimeksi keulan takaa päätöspuolikkaan 15,5-vauhtia ja pinnisti tasapäävoittoon.

Lähtö 10 - A: 10,2,5 B: 9,7,6,1,3
10 Mas Diva oli Torniossa vaikean tehtävän edessä kaukaa takaa, mutta ei kyllä pystynyt parantelemaan loppua kohti hidastuvassa vauhdissa juurikaan. Kaksi edellistä suoritusta oli tosi hyviä, ja voi olla että tamma on paljon parempi vapaalta radalta. Sen kannalta lähtöpaikka on miinus, mutta eteenpäin voi toki ajaa heti kiihdytyksen jälkeen. 2 She Will Be ottanee auton takaa keulat, vaikka heti ulkopuolelta löytyy useampi nopea avaaja. Viimeisin voitto tuli juuri johtopaikalta, mutta tamma ei ole pystynyt sen jälkeen ihan samalle tasolle. 5 Massives Mistress riittää talven esitysten perusteella tässä varmasti korkealle.

Toto5-vihjesysteemit:

Pieni systeemi:
9,3 (7,10)
3 Stay Alert (8,5)
4,11,5,14,8,3,2 (6,10)
2,4 (7,11)
5,9,10,8,2 (3,11)
140 riviä, 14 euroa

Suuri systeemi:
9,3 (7,10)
3 Stay Alert (8,5)
4,11,5,14,8,3,2,6,10,9 (12,7)
2,4,7,11 (1,6)
5,9,10,8,2 (3,11)
400 riviä, 40 euroa

Troikka / L7:

2
4,7,11,1,6
4,7,11,1,6

20 riviä, 10 euroa

Troikka / L9

7
11,4,2,12,3
11,4,2,12,3

20 riviä, 10 euroa

Vihjeet